|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Kyte moja pediatra zauważyła ze Mikołaj się za bardzo odgina i pręży- kazała go inaczej nosić ale o neurologu nic nie mówiła. Ja zaczęłam go obserwować i się niepokoić, wiedziałam ze jak jest podejrzenie wzmożonego napięcia to nie pozwalają szczepić i postanowiłam się upewnić przed szczepieniami co z malutkim .
Sylwia ja płaciłam za wizytę 80 zł, wydaje mi się ze to nie dużo i byłam na wizycie juz tego samego dnia. Czy mogę zapytać czemu Twój synus ma ten gips? Jak o tym pisałaś to ja chwilowo przepadlam... Rusałka przykro mi z powodu osoby, mam nadzieje ze nie będzie cierpieć. Trele jak podróż?
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Ej uświadomcie mnie co ma duphaston do spodziectwa?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I zapomniałam Ci napisać że zazdraszczam zajęć salsy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Przykro mi że nie widzę Waszych zdjęć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi o nieprawidlowe wydzielanie hormonow w czasie ciazy.To moze powodowac te wade. A poprzez leki raczej sie hormony stabilizuje wiec nie wiem co ma sie jedno do drugiego.
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula jak wygląda to badanie u neurologa, bo chyba nie opiera się tylko na wywiadzie bo ja się w sumie mogę nie znać
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam powiedzieć wszystkim podwójnym mamom, że jesteście absolutnie boskie i podziwiam Was! Tak świetnie się organizujecie organizuje jej dajecie sobie rade, brawa dla Was! Ja z jednym brzdacem czuję, że żyje i nie mam bladego pojęcia jak podołam z dwójką kiedyś w przyszłości
![]() ![]() ![]() klask i:
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam nawet w ulotce dyphastanu jest wzmianka dotycząca hormonów i coś o spodziewactwie u chłopów, ale pisze ze to nie ejst potwierdzone.
Trele jak podróż? Domi chrzciny?
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde Malwina ma ospe, przynajmniej tak wywnioskowaliśmy w objawów. |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wymiekam czasami.Starszy budzi co chwile mlodszego, halasuje, mi peka glowa z niewyspania, jestem drazliwa i niecierpliwa. Dzis padam, bo maly mi nie chce jesc, duzy sie buntuje, a meza nie ma , jest w podrozy sluzbowej.A tu jutro jeszcze szczepienie malego, przedszkole starszaka, zajecia sportowe,a we wtorek do tego jeszcze moja gimnastyka. I to z rana, czyli musze wstac o 6.![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- O kurcze, niezle.Nie szczepiliscie? |
|
|
|
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stąd nasz jakikolwiek brak funduszy Kurde nasza pediatra nic nie zauważyła, ale ja to wszytsko już tak przeżywam że masakra jeszcze się dowiem ile u nas kosztuje taka wizyta i właśnie jak neuro to bada?
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilith lekarz podnosi dziecko na różne sposoby,sprawdza odruchy, jeździ palcem po plecach, stopach stuka mloteczkiem.
De to normalne ze padasz z nóg ale dajesz rade! Nie jedna olalaby swoja gimnastykę a nawet zajęcia starszaka a męża nie wypuściła z domu. Jesteś mistrzynią mimo wszystkich trudności! Wiesz ile kobiet na twoim miejscu dało by dziecku butle a ty walczysz o kp jak lwica
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-12 o 20:36 |
|
|
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jedyny plus to, że starszak mój drzemie jeszcze w ciągu dnia, bo chyba bym oszalała ciekawe jak tam malutka Ania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz niby odgina główkę bardzo tylko wtedy jak go męcz a bąki, no ale co do tego ubierania i prostuje nóżki jak leży na brzusiu dlatego wolę żeby neuro mi powiedział że jest zdrowy i to tylko moje przewrażliwienie niż miałabym coś przeoczyć, pediatra też nic nie zauważyła ale ona nawet ciemieniuchy nie zobaczyła.... |
|
|
|
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Moja Zosia uwielbia smoka zwłaszcza jak zasypia sama w łóżeczku to ja uspokaja. Jakby go nie miała to na bank by był ryk przy zasypianiu. Moi chłopcy mieli smoczka i nie miałam problemów z oduczeniem. Podawałam tylko do zasypiania a później zabierałam, nigdy cały dzień nie pozwoliłam na trzymanie w buzi. Z małą robię podobnie, od razu się uspokaja. Jedynie jak jest pojedzona bardzo to go nie chce i wypluwa od razu.
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko dzisiaj wykąpane, najedzone zasnęło 8.15 aż dziw.
A ja dostałam @... I coś mi się wydaje że to szybko. Karmię tylko piersią a od porodu minęło 7.5 tyg. Moje dziecko również pręży się i wygina do tyłu jak go podnoszę do obicia, albo jak coś robi, ale był przebadany i stwierdzili że wszystko z tym ok. Mam nadzieję że nikt nic nie przeoczył .
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam po 4,5 tyg po porodzie |
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
RYBKA i inne dziewczyny bez ślubu kościelnego, a chcące ochrzcić dziecko
http://www.tvn24.pl/papiez-francisze...,386972,s.html papież ochrzcił to czemu inni księża mieliby odmówić jak dla mnie argument nie do pobicia
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze ![]() Cytat:
szacun! Cytat:
![]() my z mala sie cycolimy... kolejny dzien bez mm ![]() ![]() ![]() jutro zajde po kolejny smoczek ![]() musi gdzies byc taki, ktory Marysia pokocha:p o ile pogoda pozwoli pospacerowac, bo dzis snieg gesto padal:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() Podczytałam newsy ![]() Weekend nam minął na nic nie robieniu(no nie wliczając sprzatania,prania,prasowa nia i zakupów ).W sobote wpadła siostra z rodzinką i miło sobie posiedzieliśmy ogladając"Grawitację".Wyp iłam 2 Bavarie .Młody jak poszedł spać o 21 tak dopiero obudziłam go po 1.00.Dał nam spokojnie poimprezować .Nakarmiłam i spał do rana![]() Obecnie dzieć już śpi od 20.00,mam wolny czas Sylwia Fajny ten Twój Bartuś ![]() Ktosiula U nas podobnie z nóżkami,jesli sie sprawdzą Twoje przypuszczenia to prawdopodobnie pozostanie szerokie pieluchowanie. A może rzeczywiście to ma związek z napięciem ![]() Dobrze że w porę zareagowałaś z wizyta u neuro.Niech rehabilitacja przyniesie szybki skutek!Wiesz juz może jak będzie mnie więcej to wygladać? Babku Super sprawa z tańcem.Fajnie to musi wyglądać takie zbiorowisko mamusiek z bąblami na rękach ![]() [ Co do odbijania, staram sie po każdym karmieniu bo w przeciwnym wypadku poszłaby taka fontanna że hej.A tak to idzie chociaż mniejsza. Ale u nas jest ciągły problem z ulewaniem![]() Ostatnio (szczególnie nad ranem) karmię na leżąco i jak uśnie przy cycu to czasem odbiję a czasem nie.A jak sie mały zacznie kręcic po odłożeniu to juz wiem że coś mu siedzi i tż lub ja go odbijam,beknie i idzie spać dalej z nami. W dzień odbijam zawsze.Po jedzeniu hop na ramie i jak nie pójdzie za pierwszyam razem to znowu do poziomu i na ramię i wtedy jest rasowy bek nieraz z zawartością ![]() Wczoraj karmiłam na zapomnianym rogalu-kochanku( po okresie ciazy wyladował w szafie i dopiero sobie o nim przypomniałam)-super sprawa.Młodemu było mega wygodnie-tak spokojnie i równomiernie ssał ,a mi ręka nie drętwiała. Nie zdarzyło mi się zasnąć przy karmieniu,jedynie podsypiać z głową opartą o ścianę ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Rusałko Szkoda mi Twojego psiaka.Bida. TreleJak Majka po samolotowej podróży? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Sms męża do żony (z sypialni do salonu) ![]() Oficjalne zaproszenie do łoża malżeńskiego na małe co nie co przesyła kochający mąż. |
||
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolezanka,mi pozyczyla,super sprawa![]() co do smokow to jeden z Canpola, jeden jakis z,allegro,ale nie pamietam,chyba TT, jeden z Tesco,tez nie pamietam,mam mi kupila ![]() i dwa od wujka z USA, nie pamietam jaka firma,ale najbardziej zblizony do ksztaltu brodawki, juz myslalam,ze mala zalapie bo nawet dzioba zamknela,ale niestety.. planuje jeszcze kupic Lovi bo mala ma butle z tej firmy i ssie normalnie.a raczej ssala bo mm juz nie podajemy:p edit: fajny SMS ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-12 o 22:10 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o smoki to też chciałam mojemu dzieciaczkowi upchać jakiś, ale niestety żaden nie spasował, u nas smoczek może być ale niestety musimy przytrzymywać bo wypada. Widzę że mały by chciał, ale problem tkwi chyba w tym jego języczku który nie pracuje tak jak trzeba i niestety smoczki wypadają. '
A o Lovi słyszałam pozytywne opinie i mam nawet jeden ale niestety u nas tak jak każdy inny. A małemu najbardziej spasował Avent. Ale i tak wypada. |
|
|
|
#1976 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
I chyba nie odrzuciła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0d8000cf-9c52-43c5-a511-1545aff50f13_i-canpol-smoczek-kauczukowy-okragly-nature-0-6m-22-606.jpg dzięki dziewczyny. w sumie jak przejdzie teraz to będzie miała z głowy. no i liczę na to, że w miarę łagodnie przejdzie, no i że Hania nie złapie, bo za 2 tyg mamy chrzciny |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
Newtrend Zuzia tez miala smoka tylko do zasypiania. Nigdy w ciagu dnia, nigdy na spacerze czy poza domem. Jak ja oduczalam to dwie noce mialam z glowy. Pierwszej nocy ryk byl przeokrutny - spalam u niej na materacu, drugiej bylo juz lepiej ale caly czas sie przebudzala i pytala o smoka.
Ja tez nie mam pojecia jaki smoczek podac, zeby z dzioba nie wypadal. Mamy TT i aventu. TT mala nie chce. Avent bardziej spasowal. Ale z buziaka i tak wypada Dizi moja Zuza przestal spac w dzien jak miala dwa latka. Czasem mysle, ze fajnie by bylo, gdyby zasnela choc na chwilke, ale wtedy ma klopot z zasnieciem wieczorem. Ten maly wariat jest strasznie energiczny i jak np rano pospi dluzej to wieczorem zasypia pozniej. Ja mam swoje dziewczyny, obie, 24 na dobe. Zuzia nie chodzi do przedszkola bo w cholere drogie, a ja jestem w domu. Prawka nie mam wiec do najblizszego sklepu (ponad kilometr) smigamy pieszo. I do tej pory bylo - ja, zuza w wozku i pies. Teraz jest - ja, Zuzka za raczke, ola w wozku i pies. Z tym , ze psica juz niedlugo... Dzis dzien okropny. Jestem wykonczona. Ryczalam pol dnia bo widze, ze czarna sie nie zalatwia i wciaz do mnie nie dociera, ze niedlugo jej nie bedzie. Dziewczynki wyczuwaly moje nastroje, wiec Zuzia byla niezmosna, Ola marudna i placzliwa. Im wiecej ja bylam zdolowana i zaplakana tym wiecej ola sie denerwowala i plakala wiec musialam poswiecic jej wiecej uwagi, tym samym mniej uwagi Zuzi co wywolywalo jeszcze jej gorsze zachowanie...masakra jakas. W dodatku sama w domu. Tz wraca o 23:00 Na szczescie zasnely o 20:30. Ale dzien zakonczyl sie kara dla starszej - zero bajek jutro. |
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
...i pojawiła nam się ciemieniucha
miałam jakiś szampon z ziajki na ciemieniuche próbkę i zastosiwałam.A co polecacie? Tylko naoliwiać przed kąpielą a po kąpieli wyczesywać? Czy smarować jeszcze główkę w ciągu dnia?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

klask i:

ja wymiekam czasami.Starszy budzi co chwile mlodszego, halasuje, mi peka glowa z niewyspania, jestem drazliwa i niecierpliwa. Dzis padam, bo maly mi nie chce jesc, duzy sie buntuje, a meza nie ma , jest w podrozy sluzbowej.A tu jutro jeszcze szczepienie malego, przedszkole starszaka, zajecia sportowe,a we wtorek do tego jeszcze moja gimnastyka. I to z rana, czyli musze wstac o 6.

.