|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Rozeznanie
|
A Ja za to mam duzo czasu I czytam sobie na bieżąco
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-12 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
![]() Czy można jeszcze dołączyć do Was? ![]() Od jakiegoś czasu podczytuje Wasze wypowiedzi, najpierw w dziale "objawy ciąży" gdzie wszystkich objawów dopatrywałam się u siebie i na całę szczęście 24.12. zobaczyłam 2 kreski ![]() ![]() 31.12. byłam na pierwszej wizycie u gina, który potwierdził, że ciąża prawidłowo się umiejscowiła, zapisał luteinę (wg niego 4-5 tc). Do tej pory brałam bromergon na wyrównanie prolaktyny i tak bardzo się boję, żeby ciąża przebiegła prawidłowo i żeby udało się ją utrzymać... ![]() Na samym początku moje piersi były bardzo obrzmiałe i bolące, miałam mdłości i niechęć do niektórych pokarmów albo niesamowity apetyt i nic bym innego nie robiła tylko spała... Teraz według tego co powiedział lekarz byłby 6tc i 5d czy możliwe że objawy by się trochę 'uspokoiły'? Ani wczoraj ani dzisiaj nie spałam, ale też nie czułam takiej potrzeby, jakby taka silniejsza jestem... Nie wiem czy jest to powód do martwienia się? Mdłości ustały, a piersi stały się ciut mniejsze i mniej wrażliwe... We wtorek kolejne usg, obym usłyszała bijące serduszko! Z góry Wam dziękuję za przyjęcie i życzę Wam wielu wspaniałych przeżyć i doświadczeń z całego okresu ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Prezencik super I ten w wigilie I ten w sylwestra ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- kasiulad napisz co u ciebie ![]() ![]()
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
mamuska a gdzie kupiłaś takie urządzonko i jakiej firmy możesz polecić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Rozeznanie
|
My powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Szwagier z żoną, sami się skapnęli - nie mamy pojęcia jak - może nas wkręcali, albo teściowie im powiedzieli. Musiałam też powiedzieć w pracy, ponieważ w 7 tygodniu ciąży wylądowałam już na zwolnieniu lekarskim ze względu na bóle brzucha. Lekarz stwierdził, że lepiej dmuchać na zimne. Ale ogólnie nie planowaliśmy nikomu jeszcze mówić, mieliśmy w planie powiedzieć rodzicom dopiero po wizycie u ginekologa, a którą teraz idę. Nikomu więcej z rodziny nie mówiliśmy, znajomi też jeszcze nic nie wiedzą. Myślę, że w lutym się pochwalimy
![]() W środę na wizycie okaże się czy dalej będę siedziała w domu, czy pójdę od przyszłego tygodnia do pracy. A od początku lutego to już na 100% pracować nie będę - pracuję na stażu z Urzędu Pracy i u umowa kończy mi się z końcem stycznia możliwości przedłużenia nie mam, na zatrudnienie też liczyć nie mogę - ale o tym wiem od pierwszego dnia stażu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Przyczajenie
|
My też na razie jeszcze nikomu nie mówiliśmy. Nie chcemy zapeszać...
Aczkolwiek wszyscy na Święta życzyli żebyśmy już byli we 3 ![]() ![]() Trzeba dmuchać na zimne i uważać na siebie. A jak z Twoimi objawami? Uspokoiły Ci się trochę? tak sę martwię, że u mnie tych jakby mniej... Myślicie że jest się czym niepokoić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
dzisiejszy dzein byl sto razy lepszy niz wczorajszy, zero wymiotow i nawet troche zjadlam i pilam ( niestety 3 szklanki cocli bo mialam wielka ochote ale juz postanowilam nie pic takich swinistw ) lekkie mdlosci troche mnie trzymaly ale staram sie nie wymiotwac juz.
![]() moj chlopak jutro bedzie dzwonil do mojej pani ginekolog zeby cos na to poradzila bo biore juz witaminy i leki na zapalenie pecherza bo mnie zlapalo ale ginekolog powiedziala ze to normalne u wiekszosci kobiet w ciazy, bralam Vomex A ale mi nie pomaga, a wy cos bierzecie na mdlosci i wymioty mamusie ? ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Jakos nie chce ![]() we wrzesniu 2013 powiedzielismy ale poronilam wole poczekac az bede po 3 miesiacu wtedy poczuje sie spokojniejsza i moge sie pochwalic calemu swiatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jak milczycie o tych moich objawach, a właściwie o ich zmniejszeniu to znaczy że może to coś źle wróżyć? Jest się czym martwić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie stresuj się ![]() ![]() Dziewczyny jak Wam się podoba pierwsza strona? coś jeszcze dorzucić czy na razie wystarczy? Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-01-12 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Raczkowanie
|
juz pisze co u mnie..oczywiscie nie wyszłam na zadanie ale jutro juz mnie chyba wypuszcza, chociaz mam teraz brazowe plamienie ale mam nadzieje ze to nie bedzie przeszkoda...okaze sie jutro
niestety pojawil sie kolejny problem ![]() ![]() Po prostu rok zaczał sie nam cudownie ![]() buzka dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Rozeznanie
|
[QUOTE/=88natka;Dziewczyny jak Wam się podoba pierwsza strona? coś jeszcze dorzucić czy na razie wystarczy?[/QUOTE]
9-10 tydzień ciąży: - DAJ NA RÓŻOWO ![]() Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2014-01-12 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
zrobione
![]() nawet nie zauważyłam tego ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-01-12 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam ten breadmaker na ebay ale myśle ze w każdym sklepie z AGD dostaniesz naprawdę fajna sprawa ja kupiłam firmy panasonic wydawał mi sie najlepszy ale jest naprawdę duży wybór i tez zależy ile chce sie wydać na to bo są od 30£ do 160£ w UK myśle ze w Polsce podobnie
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-12 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Raczkowanie
|
Ja pieczywo w domu piekę od kilku lat. Mam moulinex home bread - mojego modelu już nie produkują ale był najtańszy z wtedy dostępnych, kupiony w jakimś sklepie wysyłkowym. Nie warto inwestować w drogą maszynę bo używa się głównie jednego programu tego do wyrabiania ciasta które zdecydowanie lepiej wypieka się w piekarniku zwłaszcza jeżeli będziesz chciała robić chleb na zakwasie a uwierz będziesz chciała
![]() Cytat:
Oj szkoda Twoich chłopaków baaardzo. Wiem że pewnie tak nie myslisz ale dobrze że jesteś w tym szpit bo w domu być nie miała pewnie szans na leżenie. Trzymaj się oby limit zmartwień na ten rok już był wyczerpany Macie śnieg? U mnie nie dużo ale od razu dzień jaśniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
u mnie sloneczko swieci jakby wiosna byla
![]() czekam na ten snieg ale cos sie nie zapowiada jedyne co to strasznie zimno sie zrobilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie nowe mamusie!
![]() Cytat:
![]() Nie pisałam przez weekend, bo mam w domu problem z internetem. Także teraz korzystam z wolnych chwil w pracy i nadrabiam ![]() Większość z Was mając mdłości nie ma apetytu, a ja wręcz odwrotnie. Jak mnie mdli to muszę coś zjeść i to mi pomaga. Gorzej będzie z wagą jak tak dalej pójdzie ![]() A chciałam Was zapytać o coś! Bo jak w czwartek byłam u gin to założyła mi kartę ciąży, dała skierowanie do kardiologa (ze względu na problemy sercowe) i kazała mi też iść do dentysty. Wy też macie takie zalecenie? Bo mnie trochę zaskoczyło, a może to normalne ![]()
![]() |
#1069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny wczoraj powiedzieliśmy najbliższej rodzinie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hej wczoraj od rana czułam się jak przed ciążą myślałam że mdłości odpuściły a po 22 myślałam że umrę . Wyłam z bezsilności najgorsze jest to że nie mogę zwymiotować tak by chociaż mi ulżyło a tak męczyłam się do 2 w nocy a dziś jazda bez trzymanki od samego rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1071 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Hej, dziecko śpi to ogarniam forum, dom poczeka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z porad Pana Zawitkowskiego też korzystałam, ale ja oglądałam filmiki w internecie odnośnie przewijania, kąpania itd. Spodobało mi się Jego podejście do dziecka. Odnośnie rodzicielstwa bliskości to ostatnio właśnie trafiłam na ten temat, i jak znajdę czas i siły to chce się trochę wgryźć. Przeglądając tematy dotyczące tej teorii trafiłam na książkę "w głębi kontinuum", czytała może któraś bo nie wiem czy warto się zabierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młoda wstała idziemy po zakupy
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! A powiedzcie, jak u Was jest ze współżyciem? U mnie to nieciekawie. Raz, że w ogóle nie mam ochoty. A dwa, że nawet jesli już do czegoś dojdzie, to ja mam tak dużo wydzieliny, że nie sprawia mi to niemal żadnej przyjemności...
![]()
#1073 |
Rozeznanie
|
Ja od pierwszej wizyty u gina mam zakaz na 3 miesiące a jak dalej będzie to nie wiem . Choć czasami to ochotę mam i to wielką.
![]() |
#1074 | |||
Zadomowienie
|
U mnie śniegu brak , za to świeci piękne słoneczko mimo ,że na dworze zimno
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My też mamy zakaz ze względu na krwiaka ,więc już mijają 2 miesiące bez sexu a co będzie dalej to zobaczymy ,zalezy czy krwiak się wchłonie czy nie jeżeli nie to na pewno dalej będziemy mieli zakazane współżycie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Czesc
![]() Toczyla sie dyskusja o ksiazkach, dodam od siebie ze czytalam jezyk niemowlat i bylo tam kilka waznych dla mnie informacji, zwlaszcza na poczatku, np jak odczytywac placz dziecka, dokladnynopis roznych rodzajow placzu np inny jest ze zmeczenia, iny jak dziecko cos boli czy jest glodne. Poza tym bardzo chwale sobie serie w oczekiwaniu na dziecko i pierwszy rok zycia dziecka, mnostwo przydatnych porad i napisania jest w formie pytanie- odpowiedz, z podzialem na miesiace zycia dziecka a wczesniej ciazy, co mi bardzo odpowiadalo, bo caly uklad ksiazki jest jasny i czytelny. My wstrzymujemy sie z informowaniem o ciazy dalszej rodziny, wiedza najblizsi- rodzice, tesciowie i rodzenstwo. Jednak uwazam, ze za wczesnie powiedzielismy tesciom i rodzenstwu, ja chcialam tylko poinformowac na poczatek moja mame i siostry, bo jestem z nimi bardzo blisko a tesciow pozniej, bo tesciowa sobie glupie uwagi robila, np jak mialam zachcianki podczas wizyt u nich badz mdlosci, to gadala ze zapewne blizniaki beda skoro mam takie objawy itp choc wiedzieli juz dobrze, ze jest tylko jedna dzidzi....w kazdym razie z informowaniem znajomych i dalszej rodziny zaczekamy do lutego, jak bede po USG tym genetycznym. Powiem Wam, ze ogarnia mnie totalne lenistwo, w wolnej chwili zamiast zmobilizowac sie i pocwiczyc wole lezec na kanapie i cos poczytac. A wtamtej ciazy cwiczylam duzo i az do 9 mies. Musze sie zmobilizowac, bo cwiczenia sa ponoc dobre dla rozwoju dzidziusia ![]() Kasiuulad kiedy wypuszczaja Cie ze szpitala? Mam nadzieje, ze wszystko juz ok a z tesciowa powinien porozmawiac maz, bo niedobrze zeby Cie stresowala w Twoim stanie i w dodatku uwzgledniajac koniecznosc pobytu w szpitalu.... Natka88, ja tez momenta,i chcialabym juz, zeby bylo po porodzie a dzidzius z nami. Zastanawiam sie, jak bedzie wygladalo nasze drugie dziecko, do kogo bedzie podobne i czy bedzie mialo taki charakterek jak Matyldka ? ;-) Zapomnaialm wspomniec, wczoraj z Tz zrobilismy sobie na kolacje domowa pizze. Powiem szczerze, takiej dobrej dawno juz nie jadlam, pycha, dzisiaj chyba tez zrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-13 o 11:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A z krwawieniem to u mnie też bywało różnie, też zaczynałam od takich jasnych beżowych, potem krwawiłam jak przy okresie, potem wcale nic...chyba wszystkie kolory przerobiłam, najdziwniejsze że przed samym poronieniem miałam tylko niewielkie plamienia mimo że były już skurcze, dopiero jak wypadł dzidziuś to się polało jak z kranu. A gin mówiła jak napisałam, tak to się ma teoria do praktyki Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie z przytulankami na razie średnio... Były kilka razy ale raz po prawie zemdlałam, następnym razem też nieciekawie się czułam... Pewnie przez te mdłości i wymioty organizm jest osłabiony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Rozeznanie
|
Mnie strasznie połamało mam takie bole w krzyżu i promieniuje mi do prawej nogi ze czasami chodzić nie moge jestem załamana miałam dziś tyle rzeczy zaplanowanych sprzątanie zakupy itp a ruszyć sie nie moge a do tego strasznie mi słabo i kręci mi sie w głowie takze jak narazie to leżę w łóżku ale i tak nie poodpoczywam bo moja Zuzka zrobiła sobie ze mnie tor przeszkód biega skacze chowa sie pod kołdrę..... Czekam tylko aż zaśnie na 2 godzinki to tez sie zdrzemne a pózniej muszę odebrać starsza córkę ze szkoły dzisiaj ma 10 urodziny imprezę miała w weekend takze dziś na spokojnie....mdli mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.