|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdyby ludzie nie wiedzieli co to 'miłość' albo porządanie to łączyli by się w p
Cytat:
Nie wierzę Ci. Niby jak ludzie umawialiby się na bitwy i powstania, gdyby nie tworzyli wydarzeń na facebooku? Nie bądźcie naiwni, ona kłamie
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdyby ludzie nie wiedzieli co to 'miłość' albo porządanie to łączyli by się w p
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Powstania tylko w prywatnych wydarzeniach. Taka impreza-niespodzianka.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, autorko, skoro tak Cię to zagadnienie nurtuje, możesz przecież trochę o tym poczytać, a może masz kogoś znajomego, kto zajmuje się biologią? Bo na razie tu multum ludzi Ci tłumaczy i tłumaczy, a Ty niby w końcu przyznałaś, że nam wierzysz, ale chyba jednak jakoś nie jesteś do końca przekonana. To co za problem poszukać odpowiedzi na własną rękę?
|
|
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do osób które piszą że ludzie o tym wiedzieli od pokoleń - to ręce opadają po prostu ile razy mam pisać że odwołuję się do abstrakcyjnej sytuacji, gdyby to miało miejsce dzisiaj i tak gdyby poprzednia historia nie istniała, nie było by żadnych źródeł ? Ale marne moje tłumaczenia bo widać że większość jak nie rozumiała tak dale nie rozumie jak i to że 100 razy można pisać komuś że nie o instynkt było to zapytanie ale o coś zupełnie innego - a ktoś wkleja piramidę Masłowa! LOL Myślę że to jednak dobrze że na maturze z polskiego jest teraz czytanie ze zrozumieniem, bo widać że to szwankuje najbardziej! A już w ogóle brak słów jak jakaś ynteligentna napisała że przecież 1000 lat temu majtek nie było - LOL - tak ten temat był o majtkach i to jest klucz tego wątku. Naprawdę ten wątek mi uzmysłowił jak wiele niedomyślnych i umysłowo ubogich ludzi jest na tym forum - problem w internecie jest taki że nie wiemy kto siedzi po drugiej stronie, a ludzie tu zadają pytania nt. swoich związków ludzi którzy są lekko ograniczeni pod tym lub innym względem.
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kilka osób naprowadziło mnie na odpowiedzi i jest usatysfakcjonowana. Nie będę po raz tysięczny pisać o czym był wątek - bo już to robiłam wiele razy, jeśli nie w pierwszym poście to w kolejnych. Ileż można ? Także dziękuję tym którzy w naprowadzili mnie na dobre tory jeśli chodzi o ten problem, bo właśnie o to mi chodziło. Nie obchodzi mnie czy były to uwagi kąśliwe, czy też nie, ani 'co ludzie na forum sobie pomyślą' - to akurat mam w głębokim poważaniu. ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Jasne drwij dalej! Wierzysz we wszystko co Ci powie 'pani od biologii'? - 'jest instynkt no ok już nie muszę zadawać pytań, zastanawiać sie na rozne pytania skoro pani tak powiedziala' Żal mi takich ludzi naprawdę, szczerze mi ich żal. Gdyby ludzie nie pytali, zastanawiali się nawet nt. absurdalnych spraw to nie było by żadnego postępu - ale komu ja to tłumaczę ?
|
|
|
|
|
|
#129 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyraźniej ciężko zrozumieć, że instynkty mają tu dużo do 'powiedzenia'. Jeść, pić, wydalić, spać, znaleźć schronienie przed zimnem i deszczem, rozmnażać. To są podstawowe potrzeby i te czynności wykonuje się mechanicznie. Zwyczajnie zaakceptuj i uwierz nam na słowo. A jeśli nie wierzysz, to zapraszam do bibliotek. Myślę, że dalsza rozmowa nie ma sensu.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
I dalej w to brniesz i potwierdzasz to co napisałam wyżej. No tak - 'jak zareagowali' a 'dlaczego' to istotna różnica tutaj. Tak jak piramida Masłowa a Maslowa Ja się nawet z was nie śmieję już, bo to grzech po prostu (czekam teraz aż ktoś oświecony napisze 'a masturbacja to nie grzech'? żeby się wbić w nurt!). Są po prostu osoby które już się tak urodziły czy to z powodu genów czy innych uwarunkowań, także rozumiem waszą sytuację. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Masz naturalny instynkt że wiesz że jak Ci się chce to rozkładasz nogi i mówisz 'wlóż mi' - bo o tym wiesz dzisiaj ze tak sie robi. Instynkt to to mozesz mieć, ale jak nie wiesz co i jak i nie dojdziesz do tego metodą prób i błędów to nici z tego. Ostatni raz to tłumaczę. |
||
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Joline, ah Joline
- Jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś osłem - zignoruj ją. - Jeśli dwie osoby mówią Ci, że jesteś osłem - przemyśl to i postąp jak uważasz. - Jeśli trzecia osoba mówi Ci, że jesteś osłem - kup sobie siodło. wierzę w Twoje zdolności interpretacyjne
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krytykując czyjąś ynteligencję przydałoby się ją mieć chociaż na minimalnie wyższym poziomie. Nie zabieraj się z krytykowanie czyjegoś czytania ze zrozumieniem, skoro sama nie potrafisz pisać ze zrozumieniem. Więc jak ktoś ma zrozumieć, co napisałaś, skoro sama chyba nie pamiętasz/nie rozumiesz? Na samym początku dyskusji postawiłaś hipotezę, że ludzie nauczyli się seksu od zwierzątek. Także nie wciskaj nam teraz kitu, że chodziło o sytuację "dziś" albo że przynajmniej od początku pisałaś, że chodzi o dzisiejszą sytuację.A wpisy o majtkach, o jedzeniu, o spaniu są po to, żeby wytłumaczyć łopatologicznie temat mało kapującej osobie. Jasne, jakby ludzie nie zadawali pytań, nie byłoby wynalazków. Tylko zadawanie pytań, które już wiele osób zadało (a nawet drążyło temat, zbadało zjawisko i wyciągnęło wnioski) nie jest ani trochę innowacyjne czy odkrywcze. Nie czuj się wyjątkowa, bo temat został już dawno zbadany. Więc inteligentna osoba mając pytanie, na które już powstały liczne badania, sięga po wyniki tych badań i sprawdza, jaki jest poziom wiedzy ludzkości na dany temat, a dopiero na podstawie tych badań stara się rozwijać tą wiedzę Dlatego odsyłamy Cię do pani od biologii. Ona nie mówi dlatego, że jej ktoś tak napisał na forum czy sobie to wymyśliła, tylko mówi tak, bo taką ludzkość posiada wiedzę na ten temat.
|
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Instynkt. A Ty próbujesz teraz wszystkim wmówić, że dyskusja jest o czymś innym? Czy Ty siebie czytasz? Chociaż nie, jak na amerykankę przystało, podstawy biologii to wymysł Szatana i to na pewno Bóg dał nam wiedzę jak się kochać i współżyć, a nie jakiś obrzydliwy Darwin i jego teoria, że od zwierzątek pochodzimy wraz ze zwierzątkowym instynktem
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||
|
|
|
|
#136 | |
|
w drodze do...Ciebie...
|
Cytat:
mówisz że Ci żal? a mi żal takich ludzi jak Ty, zakładają wątki, a potem problem że odpowiedzi nie są po ich myśli i chyba masz wysokie mniemanie o sobie skoro uważasz że my tutaj nic nie wiemy, ale to już chyba Twój problem
|
|
|
#137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Reszty komentować już nie będę bo nawet nie ma czego.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
racja, lepiej zamilcz i się dokształć
|
|
#139 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
To ja już nie wiem. Mogę dopytywać i drążyć czy -jeśli to robię - to mam problem z sobą?
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inteligentny człowiek szuka odpowiedzi na swoje pytania, a jeśli je otrzymuje nie reaguje tak :
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- Co robi mucha? Wszyscy: Lata*. - Ale ten wątek nie jest o lataniu, tylko o tym, co robi mucha! *do kontekstu chyba bardzie pasowałoby "bzyka". |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Biała Dama
|
W sumie to szkoda że teraz każdy może się dowiedzieć z telewizji "Jak to się robi". Wcześniej chyba działał dobór naturalny, i ci mało sprytni się nie rozmnażali
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#145 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli by tak było, to ten wątek by nie powstał.
|
|
#147 |
|
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
A ja powiem, że wątatek bardzo mi się spodobał poza małymi wyjątkami, którzy uważali że wszystko wiedzą najlepiej . Dzięki temu wątkowi mój pogłąd na wiele spraw zmienił się o conajmniej 180 stopni.
Edytowane przez suzeta Czas edycji: 2014-01-13 o 17:52 |
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Autorko, jeśli tak Cię kręci ten temat, obejrzyj sobie po prostu dosyć znany film Błękitna Laguna z 1980 roku. Tam jest przedstawiony jeden z możliwych scenariuszy dla Twoich przemyśleń
A przy okazji ciekawy film.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

)

Krytykując czyjąś ynteligencję przydałoby się ją mieć chociaż na minimalnie wyższym poziomie. Nie zabieraj się z krytykowanie czyjegoś czytania ze zrozumieniem, skoro sama nie potrafisz pisać ze zrozumieniem. Więc jak ktoś ma zrozumieć, co napisałaś, skoro sama chyba nie pamiętasz/nie rozumiesz? Na samym początku dyskusji postawiłaś hipotezę, że ludzie nauczyli się seksu od zwierzątek. Także nie wciskaj nam teraz kitu, że chodziło o sytuację "dziś" albo że przynajmniej od początku pisałaś, że chodzi o dzisiejszą sytuację.