|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Hello!
Bylismy u lekarza, dobrze, ze poszlam, bo to poczatki czegos tam z krtania, tzn na szczescie jeszcze nie jest Pietraszko na tyle chory, zeby dawac antybiotyk, ale w aptece wydalam tak czy siak 40zl Pani doktor pochwalila Zuczka, ze daje buzi, ze robi papa, za juz chodzi, wow, dostal naklejke dzielny pacjent, ktora jak sie potem okazalo, prawie zjadl:P Wczoraj u Pietraszka byl moj ojciec z babcia, Piotrus na ich widok wpadl w histerie, a jak ojciec sadzal go sobie na kolanach to to samo, histeria za kazdym razem, coz, maja za swoje, skoro od urodzenia byli 3 razy u mlodego. Zaraz wam cos wkleje ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po przerwie i po wekendzie nadrobiłam wszystko ale nie cytuje bo mi uciekło
Byliśmy u t i szwagierka zabrała nas do sali do SI ale sie Julkowi podobało super sprawa musze mu wymyslic jak u nas takie zajecia zorganizowac i chwale sie prawie na czworakach jesteśmy i nowa zabawa stanie w oknie trzymając sie klamki oczywiście z nasza asekuracja bo do stania nam daleko Widziałyscie https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...o-chcialo-jesc Naprawde nas podczytuja ![]() Neti ja zamowiłam takie dekoracje http://allegro.pl/super-zestaw-na-ro...714047222.html i jeszcze wisza od swiat musimy zdjac ale nigdy czasu nie ma moge ci podrzucic girlandy z jedyneczkami jak bedziemy w CZDZ w lutym Fewcia wspólczuje pracy wiem jak mozna kogos wykonczyc sama tego doswiadczyłam kiedys na sobie
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2014-01-13 o 13:51 |
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, dobrze że s tatą lepiej
Lady dobrze że poszłaś do lekarza Dziewczyny, dajny będzie opłatek na tort z takim motywem, dla mojego biedronkowego potworka?
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
http://youtu.be/N0KL9whAA4k chwalimy siem ![]() sorki za bałagan :P
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-01-13 o 14:01 |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ale mną trzepnęło :/ do mojej mamy dzwoniła jej siostra (jej wnuczka jest Kubusia chrzestną) i qrwa aluzje, że oni przyjadą na roczek Kubusia - oni czyli 12 osób :/ nieważne,że chrzestna od chrzcin się nie odzywała, ciul z tym ale impreza, żarcie na free :/
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Ja tylko na moment z najlepszymi zyczniami dla Dorotki, Zuzi i Filipka!! |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, sto lat dla zuzi, dorci i filipka!!!!!!!!
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to tak
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
I od nas tez STO LAT dla Dorotki Zuzi i Filipka!! BUZIAKÓW MOC
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. już mam - widzę - dobre Brawo
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2014-01-13 o 14:27 |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka bardzo fajna biedrona
![]() Lejdi dobrze, że antybiotyku nie trzeba...zdrówka dla Pietraszka |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Lady..zdrówka dla Pietraszka!!
Najlepsze zyczonka dla kolejnych maluszkow!! Mika ....dzięki-ale z taka pierdółka nie śmiałabym Cię prosic...a ja nastawiam się na zrobienie czegoś samej.... ![]() ![]() ![]() P.s. Ale na kawe w nasze skromne progi chętnie Was zapraszamy!!! Antonio by poznał Julka! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-13 o 14:14 |
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przepis na tort! Składniki na ciasto jedno ciasto czekoladowe ! (ma być ich 4)
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W misie miksera ubić jajka (w całości) z cukrem (końcówką do ubijania białek), na gęstą, jasną i puszystą pianę. Wlewać strużką czekoladę z masłem, następnie ekstrakt, cały czas miksując. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać do okrągłej formy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Krem z bitej smietany :
W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając by ubijanie nie trwało zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Ubity krem śmietankowy wymieszać szpatułką ze startą czekoladą krem czekoladoowy
Do utartego masła dodać powoli masę jajeczną i ostudzoną roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Gotowym kremem przełożyć ciasto. Ja jeszcze nasaczylam spody mocną kawą. Przekładałam krem na zmiane, raz smietankowy raz czekoladowy, tak aby czekoladowy byl na samej górze bo na nim miala sie trzymać masa lukrowa. nomonomomnomnom;p
|
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok, szok, szok ze tak mozna w ogole! u nas ksiadz w ogloszeniach podaje w niedziele kolende na caly przyszly tydz, lacznie z godz albo rano albo popoludniu i o wiek wiekow kolejnosc domow jest ta sama. obsowka moze byc ale to jest godz, gora dwie ![]() Cytat:
Black - wracaj!!! kto nam bedzie teraz doradzal kosmetologicznie? ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Laski, sorki ale nie am ray pozytowac 68954217 stron ![]() tak wiec tylko 2 ostatnie lece Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: |
||||
|
|
|
#3767 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za chodzenie! ps. też mamy tą koszulkę z potworkiem, Oli chyba od 6 miesiąca ją nosi i jeszcze mu dobra jest ![]() Cytat:
Cytat:
Na 95 % już wiem: jeśli umowa jest rozwiązana za porozumieniem stron (bez wskazywania strony rozwiązującej) to zasiłek się należy ale dopiero po 90 dniach. Fewcia |
||||
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mieszkam na wsi ale u nas jest porządek. Ksiądz podaje co tydz na mszy gdzie w tym tyg chodzi. U mnie bedzie w środe po 15tej
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja tez przeciez wiochmenka jestem z krwi i kosci u nas takie cycki sa niedopomyslenia |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli dobrze kojarzę....bo nie mam teraz jak sprawdzić- chyba Igi Illusion ma zarabiste szelki na zdjeciu z roczku?....gdzie zakupilas? ![]() Mam dla Antonia granatowe spodnie, koszule w czerwonogranatowa krate, muszke granatowa...ale myślałam moze o szelkach....granatowych oczywiscie...co sądzicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-13 o 15:11 |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
opisze Wam nasz wczorajszy dzien
wczoraj jak bylo wiadomo byla wosp. nasza szkola organizuje co roku impreze dla calej gminy, jest u nas ten sztab czy jak to tam sie zwie ![]() no wiec stwierdzilam ze jak mlody sie wyspi to go wezmiemy na troche. mlody se pospal, przespal poczatek imprezy ale spox ![]() pojechalismy o 16, wchozimy - ludu pelno jakby to conajmniej final wospu byl , glosno jak cholera no wiec mlody wtulony w mamusie, wiadoma sprawa...poszlismy do pokoju n-lskiego, rozebralismy sie i sru spowrotem na dol na hale... poszlismydo kolezanek, mlody troche poplakiwal, troche w szoku, siedzial mi grzecznie na kolankach chyba z dobre 15 min! ostatnio tak grzecznie mi siedzial, yyyyyy, nigdy!? ![]() no ale ile mozna siedziec, nie? oblukal miejsce, towarzycho i co? sru na nogi bo kolana mamy parza przeciez ![]() najpierw powoli powoli a potem jak sie rozszalal to myslalam ze padne! biegal po calej hali, miedzy ludźmi, nic sie nie bal! jakies obce baby go zaczepialy, jakis ty piekny, jakis ty sliczny i mu zdjecia robily! ![]() moje dzieciaki go zaczepialy a ten w siodmym niebie ![]() no tyle komplementow sie wczoraj (i jeszcze dzis ) nasluchalam ze szok! taka bylam z niego dumna! jak siedzial u mnie na tych kolanach to jakas obca babka o niego machala a ten co? omachiwal jej!!!!!!!!!! ![]() to ja go ponad 12 miesiecy ucze robic pa-pa a ten co? do łobcej baby se macha! psisko na baby! ![]() tak wiec chwale sie - Kubus od wczoraj pieknie robi pa-pa ![]() aha, co roku robimy loterie fantowa, no wiec ja ze jako jestem teraz w posiaaniu pierdyliara zabawek to wzielam kilka od Kuby, maly to i tak mu wszystko jedno... taaaaaaa mlody jak wyczail ta loterie - wiadomo, kolorowo od zabawek to jak poszedl, co tam poszedl - pobiegl w dluga to ledwo za nim zdazylam dorwal sie do tych zabawek i co wybral? swoj samochodzik! swoj! dobrze za matka ma znajomosci to zaplacilam za ten los juz bez losowania ![]() i w ogole taki kochany jest aha, i druga gorna jedynka mu sie przebila, tak wiec mamy 6 zebalkow! ale zeby nie bylo tak kolorowo to nikt, N.I.K.T! nie powiedzial ze Kubus podobny do mamy ![]() ![]() ![]() dziekuje za uwage! ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- ![]() cyrki - soreczka cos mi klawisze nie wchodza... ciekawe czyja to sprawka?
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
cyrki - soreczka
cos mi klawisze nie wchodza... ciekawe czyja to sprawka? [/QUOTE]Tak myślałam, ze to pomyłka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w pociągu do domu. Dziękuje Wam Kochane za tyle miłych słów.
Jesteście cudowne!Charliz jedziesz? Przyłączam się do życzeń. Mnóstwo buziaków ode mnie i Blanki! Przeczytałam w pierwszej chwili że z Małym idziesz do dentysty ![]() Cytat:
Cytat:
dokładnie tak,ładnie to ujęłaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44578845]Fewciu, jeśli poważnie myślisz o rezygnacji z pracy to idź do szefostwa i porozmawiaj, czy na mocy porozumienia stron mogłabyś wypowiedzenie dostać. Najwyżej ci odmówią. Inna rzecz, że Blaneczka zwyczajnie może mieć gorszy etap teraz i dlatego płacze... Dziękuję za życzenia roczkowe dziewczyny * no i od nas najlepsze życzenia dla Filipka i Zuzi [/QUOTE]Wiesz tylko z nimi się nie da rozmawiać. Tu jest jak w prywatnej firmie. Rozmyślalam trzy noce,mam kilka pomysłów ale trudnych do zrealizowania. Będę jeszcze analizować sytuację. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam te pińcet stron
Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-13 o 15:33 |
||
|
|
|
#3776 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to tu identycznie. Niby do obcych chwalą,mówią że sprytna jestem a przy tym w oczy gnębia i opier. za nic. Cytat:
Ja też nie wyobrażam sobie zostawić Blanke na noc. Jeszcze nie. ![]() Cytat:
co się stało? Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje że tak o mnie myślisz Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty się Clausa nie czepiaj bo Ci BD z Rosmanna wycofa ![]() :brzyda l:![]() Ewik, wysłałam Ci linka na fejsie.
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam, ale na pisanie mam jakoś mało weny dzisiaj
amelcia pozdrawia ciocie! |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady jaki Piotruś ostrożny. Moja to Szogun,może widziałyście film na blogu. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, idę na blog Fewciu bo jeszcze nie byłam.
Co do jedzenia: mama przyniosła dobry rosół, żeby dać też małej. Tyle miała rad. Tyle mówiła, że my z siostrą jadłyśmy to i to, że ona się nie dziwi,. że słoiczków nie chce jak to takie bez smaku, rosołek dobry, domowy, przyprawiony trochę.. tak samo do picia powinnam soki dawać, bo ma smaki poznawać, przyprawiać, troszkę słodzić. Ja nic nie mówię na to tylko sie przyglądam jak rosołek podgrzewa i szykuje dziecku - myślę, co się będę wymądrzać, może akurat zje. I co? zgadnijcie? bunt po jednej łyżeczce, wstręt na twarzy, machanie łapkami, wylanie rosołku na podłoge (mama ma gorszy refleks ode mnie;p). Mama szok i bulwers, mina goniła minę ![]() My podobno jadłyśmy spokojnie, nie brudziłyśmy się, nie machałyśmy rękami i nie niecierpliwiłyśmy się po 5 minutach w krzesełku. Stwierdziła, że nie wie jak ja daję radę tak codziennie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

Brawo

. Dało sie go przełożyć na inny dzień.
Okropnie boli mnie głowa (przy schylaniu potworny ból), masakryczny katar a gardło tak boli że wytrzymać nie idzie. Jakbym miała wszystko w środku spuchnięte.... Dobrze że tż ma wolne...

klask i:
22.05.2008
14.08.2011
cos mi klawisze nie wchodza... ciekawe czyja to sprawka?