Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 12:47   #2791
Nozka
Raczkowanie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Pójde na dniach do salonu i nałoże ją bez kokardy zrobie zdjecie i Wam wyśle doradzicie mi ...
PMki a jesli chodzi o atrakcje, macie jakieś?
My z TŻ wymyslismy to drzewko do podpisów zamiast Księgi zyczeń , spiewniczek - super sprawa , byłam na weselu i w momencie gdy są przyśpiewki weselne jest o wiele lepiek - wkoncu nie kazdy chodzi czesto po weselach i nie wszystki przyspiewki zna.... jesli ktoras byłaby zainteresowana to mam gootowy i moge podesłać tylko kwestia dobrania papieru i wydrukowania ;-))
No i zastanawiamy się nad LIPDUP weselnym )
Nozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:48   #2792
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Ok rozumiem. To nie mój pierwszy wątek do ktorego dołączam ale sądząc po Waszej ilości i po tym jak dużo piszecie mogę się do mojego ślubu w październiku nie połapać kto jest kim
a tam dasz radę

Cytat:
Pysiu, ja się też zgodzę z elrose, ParisParisienne i annake . Jeśli w rodzinie panują takie nastroje,i te osoby mówią Wam to otwarcie to ja bym się jednak poważnie zastanowiła na robieniem wesela. Wydacie mnóstwo poniędzy a co jak goście nie dopiszą? To by było bardzo przykre rozczarowanie... Trzeba jednak brać pod uwagę że jeśli będziecie robić przyjęcie 20km od Waszej miejscowści, i do tego w czwartek kiedy nie wypada żaden długi weekend to może być bardzo różnie. Ewentulanie odpuśćcie sobie ten czwartek. Wtedy ludziom na pewno łatwiej będzie się zjawić. Dzisiaj 13:30
no właśnie jeszcze nie wiemy jakie osoby są w rodzinie pysi i jej tż ale może te osoby otwarcie mówią o tym aby nie organizować wesela bo chcą uprzedzić rozczarowanie pysi jak odmówią przybycia na wesele? co w sytuacji kiedy aż tyle osób odmówi - w sensie te które teraz namawiają do zmiany koncepcji? wesele dla garstki osób czy wszelkie poniesione koszty przepadną i pysia po prostu będzie stratna?

popatrzcie jakie LaSposa ma piękne welony i dodatki szkoda że kosztują fortunę
http://www.lasposa.info/bridal-accessories/veils
http://www.lasposa.info/bridal-accessories/headdresses

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:49   #2793
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

[/COLOR]
A tak tez można? nie wiedziałam
A mi się to wydawało takie oczywiste Już nie raz się z tym spotkałam a ostatnio w sierpniu 2012 roku na weselu u kuzyna tż Jego żona też nie miała welonu i rzucała podwiązką Uważam, że bukiet to świetny pomysł ale przy oczepinach jest zwyczaj, że Pan młody ściąga welon a wszystkie panny biją go po łapkach a jak kwiatami będę rzucać to musiałabym zrezygnować z takiej formy oczepin.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:52   #2794
Nozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
a tam dasz radę

no właśnie jeszcze nie wiemy jakie osoby są w rodzinie pysi i jej tż ale może te osoby otwarcie mówią o tym aby nie organizować wesela bo chcą uprzedzić rozczarowanie pysi jak odmówią przybycia na wesele? co w sytuacji kiedy aż tyle osób odmówi - w sensie te które teraz namawiają do zmiany koncepcji? wesele dla garstki osób czy wszelkie poniesione koszty przepadną i pysia po prostu będzie stratna?

O kurcze ... śliczne niektóre ;-) ach gdybym tylko była taka ładna jak te Panie i nie miała odstających uszu ;p to chyba nawet bym się nie zastanawiała ... a tak musze szukac fryzury która przykryją moje uszka ... jakby nie patrzeć to będzie wyzwanie dla mojego fryziera
Stary 2014-01-13, 12:53   #2795
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nozka Pokaż wiadomość
Pójde na dniach do salonu i nałoże ją bez kokardy zrobie zdjecie i Wam wyśle doradzicie mi ...
PMki a jesli chodzi o atrakcje, macie jakieś?
My z TŻ wymyslismy to drzewko do podpisów zamiast Księgi zyczeń , spiewniczek - super sprawa , byłam na weselu i w momencie gdy są przyśpiewki weselne jest o wiele lepiek - wkoncu nie kazdy chodzi czesto po weselach i nie wszystki przyspiewki zna.... jesli ktoras byłaby zainteresowana to mam gootowy i moge podesłać tylko kwestia dobrania papieru i wydrukowania ;-))
No i zastanawiamy się nad LIPDUP weselnym )
Ja poproszę
Co to jest LIPDUP??
Stary 2014-01-13, 12:55   #2796
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
No to pokazuje
ona jest jeszcze na mnie ciut za dluga wiec te falbany moga nie za dobrze wygladac , ale ogolnie mi sie podoba ... pomijajac fakt ze juz mam jakies wątpy co do niej ;/ wczoraj nawet mamie malo co sie nie rozplakalam ze chyba wygladam w niej co najmniej zle....
I nie bedzie tej czarnej kokardy - zanczy kokarda bedzie ale w innym kolorze.
Suknia jest piękna Sama się zastanawiałam nad takim dołem bo bardzo mi się podobał, ale nie wyglądałam dobrze Ty za to masz świetną figurę i pięknie leży Ale jestem takiego samego zdania jak ysia, wywalić kokardę i będzie bosko.
A co do dołów przy zakupie sukni to nic się nie martw, ja swoją kupiłam i cały dzień bolał mnie brzuch z nerwów i płakać mi się chciało że może jednak podjęłam złą decyzję i powinnam jej nie kupować... Ale już mi przeszło

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja poproszę
Co to jest LIPDUP??
Nagranie teledysku ślubnego, ale w taki sposób że młodzi i goście biorą w nim czynny udział i udają, że śpiewają
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:59   #2797
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
A mi się to wydawało takie oczywiste Już nie raz się z tym spotkałam a ostatnio w sierpniu 2012 roku na weselu u kuzyna tż Jego żona też nie miała welonu i rzucała podwiązką Uważam, że bukiet to świetny pomysł ale przy oczepinach jest zwyczaj, że Pan młody ściąga welon a wszystkie panny biją go po łapkach a jak kwiatami będę rzucać to musiałabym zrezygnować z takiej formy oczepin.
a mnie się nigdy nie podobało to ściąganie podwiązki przez młodego i to że pani młoda musi eksponować nogę do majtek przy okazji - najczęściej tak to wygląda mimo że można podwiązkę zdjąć po omacku a najgorsze jest to że potem przyszła pani młoda musi ubrać tą podwiązkę albo co gorsze wylosowany facet ubiera jej tą podwiązkę w sumie podwiązka to element jakby bielizny a ja jestem na nie dla rzucania bielizną

ale każdy lubi co innego ja będę rzucać welonem i tż też mi odepnie go bez żadnych przeszkód (nie będzie bicia po rękach go czy jakiegoś kółka utrudniającego wejście) bo nie gustuję w takich zabawach - tradycja tradycją ale nie mam zamiaru robić szopki ani z siebie idioty
ja nie będę mieć ani nic pożyczonego, ani nic niebieskiego (chyba że upoluję majtki podobne co Say) ani podwiązki nie będę mieć

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:01
Stary 2014-01-13, 13:02   #2798
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytowanie mi się usunęło
Też bardzo byłabym wdzięczna za spiewnik
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:03   #2799
anka1897
Wtajemniczenie

Warszawianki byłyście może w salonie z sukniami Mori Lee na ul. Kijowskiej? Wybieram się tam w sobotę, a wolałabym wcześniej opinię poznać o salonie.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:05   #2800
Nozka
Raczkowanie

Na chwile obecną mam taki w wersji surowej ale będę go nie długo ewentualnie obrabiać ... chyba , że zostawie w takim stanie jakim jest na tych weselach co byłam to był drukowany w postaci ksiązeczki takiej małej na prawde super sprawa )
Tylko jakbyscie mi jeszcze powiedzialy jak wam go przesłac w wordzie ? bo ja kudłata, durnowata ... nie wiem jak
Stary 2014-01-13, 13:05   #2801
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie się nigdy nie podobało to ściąganie podwiązki przez młodego i to że pani młoda musi eksponować nogę do majtek przy okazji - najczęściej tak to wygląda mimo że można podwiązkę zdjąć po omacku a najgorsze jest to że potem przyszła pani młoda musi ubrać tą podwiązkę albo co gorsze wylosowany facet ubiera jej tą podwiązkę w sumie podwiązka to element jakby bielizny a ja jestem na nie dla rzucania bielizną

ale każdy lubi co innego ja będę rzucać welonem i tż też mi odepnie go bez żadnych przeszkód (nie będzie bicia po rękach go czy jakiegoś kółka utrudniającego wejście) bo nie gustuję w takich zabawach - tradycja tradycją ale nie mam zamiaru robić szopki ani z siebie idioty
ja nie będę mieć ani nic pożyczonego, ani nic niebieskiego (chyba że upoluję majtki podobne co Say) ani podwiązki nie będę mieć
Mam suknię bez koła więc tż bez problemu zsunie podwiązkę nie odsłaniając mi pół krocza.... tak myślę

:
Stary 2014-01-13, 13:09   #2802
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pierwsze słyszę o takiej formie. Na ogół zespół śpiewa jakąś piosenkę oczepinową, taki niby lament że PMka już nie jest stanu wolnego. Ale żeby Pan Młody ściągał czy welon, czy podwiązkę, to nie widziałam. Zreszta ja nie mam ani welonu ani podwiązki

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:14   #2803
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Ok rozumiem. To nie mój pierwszy wątek do ktorego dołączam ale sądząc po Waszej ilości i po tym jak dużo piszecie mogę się do mojego ślubu w październiku nie połapać kto jest kim
ja sie gubilam przez pierwszy miesiac,a potem juz wiedzialam mniej wiecej kto jest kto dasz rade bardzo fajnie, ze dolaczylas. kazda nowa PM to szansa na nowe inspiracje i porady

Cytat:
a tam dasz radę

W sumie nie robi sie chyba wesela po to, zeby "nie byc stratna". I tak to sie raczej nigdy nie zwroci w prezentach/kopertach? Mowiac o zmianie koncepcji mialam na mysli zmiane lokalu, daty - zrobic w sobote, a nie w czwartej, albo orrganizujac przyjecie zaprosic wiecej osob, nawet tej dalszej rodziny lub przyjaciol liczac, ze jak nie przyjdzie ta czesc rodziny "niechetnej" to wtedy beda zawsze tez inni goscie.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:18   #2804
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Ja się spotykam razczej z formą że to mama Panny Młodej ściąga welon a skąd jesteś? Może to zależy od regionu? może każdy ma swoje obyczaje?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja pierwsze słyszę o takiej formie. Na ogół zespół śpiewa jakąś piosenkę oczepinową, taki niby lament że PMka już nie jest stanu wolnego. Ale żeby Pan Młody ściągał czy welon, czy podwiązkę, to nie widziałam. Zreszta ja nie mam ani welonu ani podwiązki
Ja podobne doświadczenia z oczepinami miałam. Muszkę/krawat i welon odpinają mamy pozniej są podziękowania i kwiaty dla rodziców(albo na odwrót)
sensuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:19   #2805
Nozka
Raczkowanie

Ja będać na śląsku na weselu spotkałam się własnie z takim zwyczajem, że młode dziewczyny biją młodego wałkiem :d ... u nas na lubelszczyźnie poprostu panienki tworzą kółeczko i jak zespół przesyanie grać to wtedy Pmka rzuca welonem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 13:20   #2806
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
W sumie nie robi sie chyba wesela po to, zeby "nie byc stratna". I tak to sie raczej nigdy nie zwroci w prezentach/kopertach? Mowiac o zmianie koncepcji mialam na mysli zmiane lokalu, daty - zrobic w sobote, a nie w czwartej, albo orrganizujac przyjecie zaprosic wiecej osob, nawet tej dalszej rodziny lub przyjaciol liczac, ze jak nie przyjdzie ta czesc rodziny "niechetnej" to wtedy beda zawsze tez inni goscie.
Pisząc stratna nie miałam na myśli że wydana kwota nie zwróci się w prezentach od gości chodziło mi o to że jakby przyszła garstka gości to i tak nie będzie to o co pysi chodziło a w sytuacji kiedy by się okazało że tak mało osób zadeklarowało obecność (przykładowo tylko jej mama i siostra które są za weselem) i zadecydowali że nie robią imprezy dla 4 osób to zaliczka i wszelkie koszty poniesione okołoprzyjęciowe przepadną i na tym będzie stratna jak się wykłada kasę na wesele i nie zwraca się w prezentach to nie jest się stratnym - ma się wspaniałe wspomnienia, cudowny dzień a jak się rezygnuje i nic się "za to nie ma" to jest niestety strata

a podejrzewam że zaliczka w takim miejscu może być spora a może też być jakiś limit dla gości? że przykładowo za min. 50 muszą zapłacić nawet jeśli tyle nie będzie

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:24
Stary 2014-01-13, 13:22   #2807
Nozka
Raczkowanie

Lemon_Drop i swiat_katarzyny - dla Was mam nadzieję, że się załączył
Stary 2014-01-13, 13:23   #2808
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
ja sie gubilam przez pierwszy miesiac,a potem juz wiedzialam mniej wiecej kto jest kto dasz rade bardzo fajnie, ze dolaczylas. kazda nowa PM to szansa na nowe inspiracje i porady

Ja to chyba nie jestem szczególnie inspirująca nawet swojej sukni nie mogę wybrać doradczynia też jestem kiepską no ale nie wiadomo, może coś się zmieni

Co do Pysi to ja uważam, że czwartek to kiepski wybór. My chcieliśmy piątek ale to też trzeba dzień lub dwa dni wolnego wziąć, wiec odpada. No i gdyby zdecydowali się na wesele to chyba ciężko kapelę znaleźź no chyba, że zajmuje się ona tylko graniem.
I nie należy zakładać, że wesele się wróci. Ja nawet o tym nie marzę

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Ja będać na śląsku na weselu spotkałam się własnie z takim zwyczajem, że młode dziewczyny biją młodego wałkiem :d ... u nas na lubelszczyźnie poprostu panienki tworzą kółeczko i jak zespół przesyanie grać to wtedy Pmka rzuca welonem
bicie wałkiem?
Stary 2014-01-13, 13:25   #2809
Nozka
Raczkowanie

Cytat:
Ja to chyba nie jestem szczególnie inspirująca nawet swojej sukni nie mogę wybrać doradczynia też jestem kiepską no ale nie wiadomo, może coś się zmieni

Co do Pysi to ja uważam, że czwartek to kiepski wybór. My chcieliśmy piątek ale to też trzeba dzień lub dwa dni wolnego wziąć, wiec odpada. No i gdyby zdecydowali się na wesele to chyba ciężko kapelę znaleźź no chyba, że zajmuje się ona tylko graniem.
I nie należy zakładać, że wesele się wróci. Ja nawet o tym nie marzę

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

bicie wałkiem?
My też myslelismy nad piątkiem ... ale po ostatnim weselu zgodnie stwierdzilismy, ze to zupelnie inna zabawa jak się jest styranym po pracy ... niestety nie kazdy moze dostac wolne , i choć ja teoretycznie je wtedy dostałam to i tak musiałam wpasc na pare godz do ppracy ... a moj TŻ prostu z pracy wślizgnął się w garnitur , także zaraz po oczepinach nasze organizmy odmówily nam posłuszeństwa
Stary 2014-01-13, 13:26   #2810
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Pisząc stratna nie miałam na myśli że wydana kwota nie zwróci się w prezentach od gości chodziło mi o to że jakby przyszła garstka gości to i tak nie będzie to o co pysi chodziło a w sytuacji kiedy by się okazało że tak mało osób zadeklarowało obecność (przykładowo tylko jej mama i siostra które są za weselem) i zadecydowali że nie robią imprezy dla 4 osób to zaliczka i wszelkie koszty poniesione okołoprzyjęciowe przepadną i na tym będzie stratna jak się wykłada kasę na wesele i nie zwraca się w prezentach to nie jest się stratnym - ma się wspaniałe wspomnienia, cudowny dzień a jak się rezygnuje i nic się "za to nie ma" to jest niestety strata

a podejrzewam że zaliczka w takim miejscu może być spora a może też być jakiś limit dla gości? że przykładowo za min. 50 muszą zapłacić nawet jeśli tyle nie będzie
nie znam Pysi, jej narzeczonego i rodziny ale sądzę, że gdyby zdecydowali się na wesele to nie odmówiliby raczej udziału w uroczystości
Stary 2014-01-13, 13:29   #2811
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Fortunę, to znaczy ile ? Bo nie mam pojęcia, w jakich cenach są welony w salonach. Rozumiem, że wszystko od marki zależy ?
Dostałam jeden do przymiarki sukni, ale był straszny - sztywny, drapiący, odstający. Okropny. Takiego bym nie chciała
Te na zdjęciach wyglądają na całkiem inne - delikatne, zwiewne, lejące.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:31   #2812
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Nagranie teledysku ślubnego, ale w taki sposób że młodzi i goście biorą w nim czynny udział i udają, że śpiewają
Ale ze mnie ciemna masa hehe dobrze wiedzieć

Cytat:
Tylko jakbyscie mi jeszcze powiedzialy jak wam go przesłac w wordzie ? bo ja kudłata, durnowata ... nie wiem jak
Nozka wysyłam Ci maila na PW

Laski 13 września za 8 miesięcy
Aasikk
Lemon_Drop
Anesthesia
Stary 2014-01-13, 13:34   #2813
Nozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ale ze mnie ciemna masa hehe dobrze wiedzieć

Nozka wysyłam Ci maila na PW

Laski 13 września za 8 miesięcy
Aasikk
Lemon_Drop
Anesthesia
widziałam widziałam i już wysłałam ;-) Matko chyba mnie z roboty wyrzucą za to siedzenie z Wami
Stary 2014-01-13, 13:38   #2814
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Fortunę, to znaczy ile ? Bo nie mam pojęcia, w jakich cenach są welony w salonach. Rozumiem, że wszystko od marki zależy ?
Dostałam jeden do przymiarki sukni, ale był straszny - sztywny, drapiący, odstający. Okropny. Takiego bym nie chciała
Te na zdjęciach wyglądają na całkiem inne - delikatne, zwiewne, lejące.
sama nie wiem bo nie byłam w madonnie ale te z LaSposy są bardzo drogie na tablicy.pl wyhaczyłam że dziewczyna taki http://www.lasposa.info/bridal-acces...lection-v-2012 odsprzedaje za 450zł bo kupiła go oryginalnie za 1200

a w salonach welon długi to ok 400-500zł spotkałam, krótki za 200
dla mnie to nadal za dużo. Dziewczyny zamawiają na wątku głównie z http://butterfly-dodatkislubne.pl/

Cytat:
nie znam Pysi, jej narzeczonego i rodziny ale sądzę, że gdyby zdecydowali się na wesele to nie odmówiliby raczej udziału w uroczystości
właśnie pisałam wcześniej że nie znamy tych osób ale trzeba by to przemyśleć też w takiej sytuacji kiedy tyle osób otwarcie mówi że nie są chętni na udział w weselu możliwe że by przyszli ale w tej sytuacji podejrzewam że byłoby to pro forma. Ale macie rację termin w tygodniu to raczej odpada przy takim nastawieniu

Stary 2014-01-13, 13:42   #2815
Nozka
Raczkowanie

A ja nie potrafie zrozumieć jak moża komuś tak powiedzieć ? ;/ Przecież każdy dobrze , wie , że to jedyny taki dzień w życiu , że każda kobieta marzy o tym dniu itp . a Tu rodzina wyskakuje z takimi tekstami ;/
Znów się sprawdza słynne powiedzenie ; z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciach ...
Stary 2014-01-13, 13:48   #2816
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie potrafie zrozumieć jak moża komuś tak powiedzieć ? ;/ Przecież każdy dobrze , wie , że to jedyny taki dzień w życiu , że każda kobieta marzy o tym dniu itp . a Tu rodzina wyskakuje z takimi tekstami ;/
Znów się sprawdza słynne powiedzenie ; z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciach ...
Teraz jest moda na ciche śluby, skromne przyjęcia. Huczne wesela powoli odchodzą do lamusa. Poza tym zanikają kontakty rodzinne, ludzie liczą kasą i nie chcą wywalać 1000 zł na wesele jakieś siostrzenicy którą widzieli ostatnio 15 lat temu...
Bo nawet jeśli da się w kopercie 200-300 zł to trzeba się ubrać, dojechać za coś.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:53   #2817
rabbitka
Rozeznanie

Dziewczyny będą Jimmy Choo, ale płaskie więc problem, że będę wyższa od TŻta rozwiązany! Właśnie je kliknełam ze strony przymierzałam podobne sklepie, a online są akurat na wyprzedaży, są mega wygodne, no i w neutralnym kolorze więc będę mogła używać i po ślubie :p co myślicie?

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:55   #2818
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się spotykam razczej z formą że to mama Panny Młodej ściąga welon a skąd jesteś? Może to zależy od regionu? może każdy ma swoje obyczaje?[COLOR="Silver"]
Ze śląska

:
Stary 2014-01-13, 13:56   #2819
Nozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Teraz jest moda na ciche śluby, skromne przyjęcia. Huczne wesela powoli odchodzą do lamusa. Poza tym zanikają kontakty rodzinne, ludzie liczą kasą i nie chcą wywalać 1000 zł na wesele jakieś siostrzenicy którą widzieli ostatnio 15 lat temu...
Bo nawet jeśli da się w kopercie 200-300 zł to trzeba się ubrać, dojechać za coś.
Prosta sprawa - nie zapraszam kogoś takiego ... ale wiem - łatwo mi mówić , a sama popełniam ten "błąd", zapraszając ciotki klotki których nawet nie pamiętam , tylko dlatego , ze moi rodzice tak chca ..
Stary 2014-01-13, 13:59   #2820
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dziewczyny będą Jimmy Choo, ale płaskie więc problem, że będę wyższa od TŻta rozwiązany! Właśnie je kliknełam ze strony [
sa super, ale ci zazdroszcze. ile dalas?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości