Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 12:12   #4261
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Na imię

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Karolson wy niebawem będziecie zmieniać fotelik?
no temat juz na tapecie od połowy grudnia, chcieliśmy recaro który rośnie juz do konca razem z dzieckiem a tu taka lipa bo Filip nie próbuje jeszcze siadac a tam musi siedziec stabilnie bo już by jeździł przodem do kierunku jazdy i chyba pożyczymy przejściowy a kupimy później.. Pan nam w sklepie powiedział ze dopóki głowa nie wystaje za fotelika to jest ok a waga to rzecz drugorzędna..
Stary 2014-01-13, 12:12   #4262
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Janek wczoraj był bez kupy, już mu myślałam o daniu jabłka, ale dzisiaj zrobił wielkiego kupola. Może to przez to, że w sobote miał anoreksje
12- 50 ml mleka z kasza
16- 130 ml smego mleka i podziubdziane warzywka(nie wiem czy coś trafoło do żołądka)
20.30- tu normalnie 200 ml mleka z kasza
23.30- może 10-15 ml mleka z kasza
I z czego sie miala kupa utworzyć.

A wczoraj miala kaca, wyił 120 ml herbaty
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:15   #4263
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dobra zbieramy sie na spacer, wstapimy do roska bo czeka tam na nas prezencik od rossne - gazeta, 4% znizki to wazniejsze

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:15   #4264
ladanseuse14
Zakorzenienie

Muszę sobie zrobić zdjęcia i powymieniać dokumenty
Stary 2014-01-13, 12:21   #4265
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Muszę sobie zrobić zdjęcia i powymieniać dokumenty
Ja przez ta zmiane nazwiska jestem bez paszportu. Na dowód pamietam, że czekałam 2 miesiace i nie moglam przez to czasami czegos zalatwic.
Stary 2014-01-13, 12:21   #4266
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No mojego chłopa w wymyślaniu durnych imion nie przebijesz. Jego propozycje
Mika (dla chłopaka)
Wolfgagng
Rene
(uwaga, uwaga) Hezus
ale to nie ja wymyśliłam, tylko mąż
Faktycznie głupie

Cytat:
Ja nie karolson, ale myślimy już poważnie o zmianie fotelika, bo Julka się już powoli nie mieści
I jaki planujecie wagowo?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak dla mnie to fajne imiona
ale np nie wiwm czy bym chciala miec Michała i Michaline

zawsze dla coreczki chcialam Natalia
ooo nie wiedziałam,że chciałaś Natalię
Ja zawsze chciałam Michała, ale mój małż na nie:/ Nawet w gimnazjum umawiałam się z koleżanką, że będziemy miały synków Michasiów

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
no temat juz na tapecie od połowy grudnia, chcieliśmy recaro który rośnie juz do konca razem z dzieckiem a tu taka lipa bo Filip nie próbuje jeszcze siadac a tam musi siedziec stabilnie bo już by jeździł przodem do kierunku jazdy i chyba pożyczymy przejściowy a kupimy później.. Pan nam w sklepie powiedział ze dopóki głowa nie wystaje za fotelika to jest ok a waga to rzecz drugorzędna..
No właśnie, bo Fifi duży chłopak to pewnie w kombinezonie się nie mieści?no bo pytanie, czy wtedy kupowac np 9-18, czy 0-18. W sumie powinien jeszcze być bardziej na leżąco no i jednak tyłem do kierunku jazdy bezieczniej?

Ja mam nadzieję,że my jeszcze pojeździmy naszym. Ja Natki do auta w kombinezon nie ubieram, bo raz tak zrobiłam to była zła i spocona. Ubieram jej kurtkę no i dżinsiory, a pod nie jak zimniej to getry lub rajstopy. I w tym póki co mieści się na szerokość. Potem będzie wiosna i lato-lżejsze ciuszki, więc mam nadzieję,że dociagniemy aż będzie ładnie siedzieć

No chyba,że na długość mocno ją szybko wyciągnie, póki co ma 67 cm,ale chudą dupinkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-01-13 o 12:22
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:27   #4267
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dobra zbieramy sie na spacer, wstapimy do roska bo czeka tam na nas prezencik od rossne - gazeta, 4% znizki to wazniejsze
a ja ostatnio dałam ciała bo kupiłam 3 puszki mleka Hipp w rosku czyli ponad stówke a karte rosne zostawiłam w aucie na parkingu podziemnym

wogóle wiecie że w mojej mieścinie Łomianki kolo Wawy mam problem z kupnem mleka Hipp wszędzie wykupione .. ostatnio do Warszawy jechalam..i nawet w Arkadi na Cerfie puste półki,a superpharm niemieli. w Łomiankach w Auchan tylko Hipp 3 i 5 inne wykupione, w Rosmanie, Cerfurze, Hebe- puste półki czy u Was tez tak jest?

no pewnie w jakiejś aptece by sie znalazło za 50 pln i musiałabym zawitac pewnie do wszystkich mozliwych a mamy ich z 10

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
ale to nie ja wymyśliłam, tylko mąż
Faktycznie głupie

I jaki planujecie wagowo?

ooo nie wiedziałam,że chciałaś Natalię
Ja zawsze chciałam Michała, ale mój małż na nie:/ Nawet w gimnazjum umawiałam się z koleżanką, że będziemy miały synków Michasiów

No właśnie, bo Fifi duży chłopak to pewnie w kombinezonie się nie mieści?no bo pytanie, czy wtedy kupowac np 9-18, czy 0-18. W sumie powinien jeszcze być bardziej na leżąco no i jednak tyłem do kierunku jazdy bezieczniej?

Ja mam nadzieję,że my jeszcze pojeździmy naszym. Ja Natki do auta w kombinezon nie ubieram, bo raz tak zrobiłam to była zła i spocona. Ubieram jej kurtkę no i dżinsiory, a pod nie jak zimniej to getry lub rajstopy. I w tym póki co mieści się na szerokość. Potem będzie wiosna i lato-lżejsze ciuszki, więc mam nadzieję,że dociagniemy aż będzie ładnie siedzieć

No chyba,że na długość mocno ją szybko wyciągnie, póki co ma 67 cm,ale chudą dupinkę
Generalnie się mieści w fotelik w ten w miare cienki kombinezon z 5-10-15 i H&M misiowy, ale juz są na styk i wystawiłam je na allegro i kupiłam nowy w mothercare i już w tym nowym to nie wiem jak się zmieści,bo on jest duży... i ciepły, ale ja dalej czekam na porządną zimę i zmyślą o niej kupilam ten kombinezon, bo wierze że nadejdzie na dniach i ten kombinezon starczy juz do konca zimy...

btw 13 styczen a u mnie nawet sniegu niebylo...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 12:27   #4268
87czarna
Zakorzenienie

ladan Ja jeszcze prawka nie wymieniłam,a będzie niedługo 3 lata po slubie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:28   #4269
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a ja ostatnio dałam ciała bo kupiłam 3 puszki mleka Hipp w rosku czyli ponad stówke a karte rosne zostawiłam w aucie na parkingu podziemnym

wogóle wiecie że w mojej mieścinie Łomianki kolo Wawy mam problem z kupnem mleka Hipp wszędzie wykupione .. ostatnio do Warszawy jechalam..i nawet w Arkadi na Cerfie puste półki,a superpharm niemieli. w Łomiankach w Auchan tylko Hipp 3 i 5 inne wykupione, w Rosmanie, Cerfurze, Hebe- puste półki czy u Was tez tak jest?

no pewnie w jakiejś aptece by sie znalazło za 50 pln i musiałabym zawitac pewnie do wszystkich mozliwych a mamy ich z 10

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Generalnie się mieści w fotelik w ten w miare cienki kombinezon z 5-10-15 i H&M misiowy, ale juz są na styk i wystawiłam je na allegro i kupiłam nowy w mothercare i już w tym nowym to nie wiem jak się zmieści,bo on jest duży... i ciepły, ale ja dalej czekam na porządną zimę i zmyślą o niej kupilam ten kombinezon, bo wierze że nadejdzie na dniach i ten kombinezon starczy juz do konca zimy...

no ale planujecie fotelik 9-18, 0-18? bo tak to niezrozumiale napisałam,jakby chodizło o kombinezon

Stary 2014-01-13, 12:47   #4270
ladanseuse14
Zakorzenienie

Moja córka właśnie zjadła po raz pierwszy zielony groszek z Bobovity (pierwsza łyżeczka) i zasmakował, bo zjadła cały słoiczek. Ona na ogół zjada cały. Jedynie dynia z ziemniakiem jej średnio smakuje, mimo, że daję ją często.
Stary 2014-01-13, 12:50   #4271
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ladan Ja jeszcze prawka nie wymieniłam,a będzie niedługo 3 lata po slubie
piąteczka ja rok po ślubie i też nie wymieniłam

Cytat:
no ale planujecie fotelik 9-18, 0-18? bo tak to niezrozumiale napisałam,jakby chodizło o kombinezon
myślałam że to pytanie do Ladan bo bylo pod jej odpowiedzią

my kupimy taki http://www.recaro-polska.pl/index.ph...ik-young-sport na allegro ze sklepu recaro niecal 200 pln mniej
a pożyczymy jaki będzie.. od tża kuzyna.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Moja córka właśnie zjadła po raz pierwszy zielony groszek z Bobovity (pierwsza łyżeczka) i zasmakował, bo zjadła cały słoiczek. Ona na ogół zjada cały. Jedynie dynia z ziemniakiem jej średnio smakuje, mimo, że daję ją często.
Groszek wydaje mi się bardzo wzdymajacy i ja się lekam takich specjałów

a po marchewce nie było problemów z kupa?? u nas gimnastyka...
Stary 2014-01-13, 12:54   #4272
ladanseuse14
Zakorzenienie

Widzę, że foteliki od 9 kg to są już wszystkie "siedzące". Myślałam nad 9-18 kg lub 9-36 i nie wiem które lepsze. No nic, będziemy musiały się jakoś przemęczyć jeszcze w tym, co mamy
Stary 2014-01-13, 12:59   #4273
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Cześć.

Nati ma lekki katarek i pokasłuje,ale tak bardziej na sucho co mogę zrobić?

moja też mnie ostatnio przybiera-jakies 200-250g na 2 tygodnie,ale pediatra uspokajała,że to normalne jak dzieckosię więcej rusza.a moja rusza się ciągle

inhalatora używasz?
No tylko u nas te 200g to przez 4 tygodnie i naprawde te faldki jakies takie puste sie robia No nic, chyba musze sie pogodzic z tym ze oprocz cyca musi dostawac butelke

Inhalatora uzywamy, sola fizjologiczna ja inhaluje. Narazie mamy pozyczony ale juz zamowilismy swoj.

Na katarek to chyba psikac do noska i odciagac i chyba najlepiej jakby duzo na brzuszku lezala. Ja Cebion jeszcze kupilam i jej daje. A na kaszelek sie oklepujemy jeszcze

Cytat:
chyba najtańsze słoiczki to w Auchan kupilam..

byłam teraz u lekarza i mówie ze najlepiej to je na noc i wieczorem a rano tak do popołudnia to nie bardzo chce pic tak po 50... a wieczorem i w nocy po 180.. i mówie jej ze rano po 9 godzinach neijedzenia zjadl 50 ml wiec mu troche mleka dolałam do jabłuszka i miarke kleiku i łyzeczka zjadl całą miskę, a mleko w butli jest beeeeee no wiec powiedziała że dodawać mleko do jedzenia jako zagęszczenie i starac sie zeby jednak w nocy oduczać jedzenia bo uwaga uwaga na wizycie szczepiennej wyszlo dziś że mój koks waży 9160 i ma 69 cm
Wow

Cytat:
Ja przez ta zmiane nazwiska jestem bez paszportu. Na dowód pamietam, że czekałam 2 miesiace i nie moglam przez to czasami czegos zalatwic.
Teraz sie miesiac na dowod czeka. No ale prawda taka ze dopoki dowodu nie ma to nic sie nie zalatwi.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:01   #4274
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A teraz dziewczyny HELP
Amelka za malo przybiera. W 4 tygodnie 210g - to juz nie ze pediatra sie czepia, to juz nawet mi sie wydaje ze za malo. Zreszta nawet z tz zauwazylismy ze te jej faldeczki jakies takie puste sie robia
Jestesmy teraz tylko kp, wczesniej troszke dokarmialismy ale w koncu pozbylam sie butelki i sie okazuje ze do dupy. Pokarmu mam duzo. I nie wiem czy jest za slaby (chociaz czytalam ze nie ma czegos takiego), czy o co chodzi. Czy za szybko jej piers zmieniam i nie wyjada tego tlustego. Czy ja zle jem? Ale jem normalnie, wszystko.

Nie mam jakiegos problemu ze musze dac butelke, tylko kurcze jak juz mam tyle tego w cyckach to po prostu fajniej, taniej i wygodniej byloby byc na samej piersi.

Doradzcie cos

No i po kontroli z Amelka nie jest zle, gardelko ok, katarku nie ma, kaszle mniej, ale charczy dalej - ale pediatra mowila ze to gdzies wysoko siedzi. Mamy sie dalej inhalowac.
a lekarka nic nie doradziła?
a w nocy je?

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
i jak o 7 wstaliscie to zdazyliscie na 8 na szczepienie?? podziwiam u mnie karmienie i wychodzenie zajmuje tyyyle czasu :P[COLOR="Silver"]
nam też

Cytat:
Ja słyszałąm, ale sie u mnie nie sprawdziło.Dziecko jadło nornalnie, a potem padniete spało
u mnie też nie, bo je często i w dzień i w nocy

Cytat:
9160 i ma 69 cm
ale duży chłopak, gdzieś mki tu mignęło , że i Ty wysoka to ma po kim
no i niby waga dziecka nie jest wyznacznikiem zdrowia a jadnak cieszy jak tak ładnie przybierają

Cytat:
btw moja mama ma dziś urodziny,a Natka kończy 4 miesiące!!
najlepsze Zyczenia razy dwa w takim razie

Cytat:
Czemu mam wrażenie,że większość z Was już wprowadza nowe posiłki?

Ja w starym oddziale też tak miałam, to byl mały oddział.
A w tym też pracowalam na zmiany.

Moja gin też uważała od początku,że powinnam iść na L4, bo szyjka, a w pracy dodatkowo stresy i w dodatku wirusy.no i mialam mega stresa jak koleżanka zaraziła się od klienta krztuścem...

oooo to to to. Ja ciągle byłam na zapleczu bo albo siku, albo mnie naciągało i musiałam coś zjeść. Więc jadłam co jakieś 2 godziny, MUSIAŁAM. Najgorsze było kiedyś jak miałam ciągle klientów, jeden za drugim w trakcie 3 godzin, a mi było w końcu tak strasznie niedobrze,że myslałam,że heftnę na jedną babkę. przeprosiłam ją na chwilę pod pozorem zrobienia czegoś tam, a poleciałam do kuchni zjeść banana.

brawo dla koksika
my też jeszcze czekamy z wprowadzaniem także spokojnie, nie jesteś sama

co do l4
chodzilam do pracy do połowy lipca, po pracy wizyta- na drugi dzień szpital, więc nie wybyczyłam się za bardzo

a do konca czerwca pracowałam jeszcze w szkole, więc i stres i zarazki też były plus niemoznośc zjedzenia czy pójścia siku (ale to przez np. 7-8 h bo lekcja-dyżur-lekcja-dyżur i tak w kołko) a moja lekarka zwolnienia nie proponowała, ja też nie bo mimo brania duphastonu pierwsze 3 mies czułam się super

ale czy warto było tyle pracować i czy ktoś to docenił- w moim przypadku nie bardzo

kurde, moje dzecko skonczyło już 19 tygodni, więc powinno być już po skoku a on od wczoraj taki marudny, że nic tylko rączki i zwiedzać
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:05   #4275
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Teraz sie miesiac na dowod czeka. No ale prawda taka ze dopoki dowodu nie ma to nic sie nie zalatwi.
No wtedy tez niby miesiac, ale cos im tam nie wyszlo
Stary 2014-01-13, 13:06   #4276
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, jedynie była gęstsza i z pomarańczowymi elementami.
Stary 2014-01-13, 13:09   #4277
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Zazdroszcze, moj nie umie sie tym jedzeniem obsluzyc

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Jak długo wasze dzieci uczyly sie jedzenia lyzeczka?
Stary 2014-01-13, 13:09   #4278
bojatoja
Zakorzenienie

Ja też muszę kupić nowy fotelik, bo Filip w kombinezonie ledwo się mieści ;/
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:14   #4279
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Sądzę, że to sprawa indywidualna.
Moja Julia bardzo szybko załapała, ładnie je, sama otwiera buźkę (tfu, tfu). Na początku jej wciskałam trochę na siłę, bo nie umiała ogarnąć, że żeby dostać to nie trzeba wyciągać języczka jak w przypadku butelki tylko trzeba otworzyć buźkę. Dlatego kupiłam silikonową łyżeczkę, która jest elastyczna, bo w przypadku plastikowej bym ją mogła podrażnić przy "wciskaniu". Tak jak mówię dzięki temu szybko załapała. Może to drastyczne ale efekty są super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 13:17   #4280
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

No mój bierze do buzi, ale dalej mu coś nie idzie. Lyżeczke mam taka gumowa.
Stary 2014-01-13, 13:19   #4281
bojatoja
Zakorzenienie

Mój od urodzenia dostaje witaminy z łyżeczki więc u nas nie ma problemu z tym.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:22   #4282
ladanseuse14
Zakorzenienie

Jakie witaminki podajecie? Ja daję Devikap i nie wiem czy nie trzeba by jakiś innych?
Stary 2014-01-13, 13:23   #4283
LaLoca
Zakorzenienie

Zauważylam że moje dziecię jest meteopatą. Jest marudna w czasie halnego, wichur, zmiany pogody i pelni. Przeważnie tż wtedy boli głowa i mam z nimi oboje przechlapane Dzisiaj chyba biometr korzystny bo oboje cacy.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:26   #4284
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no i mama mnie wkurza, bo ciagle mi powtarza ze z niej ponurak, ze jest strasznie anty do ludzi itp... i oczywiscie porownania z Blanka. to ja pytam wtedy czy mam Amelke do domu dziecka oddac, w piwnicy zamknac czy w kosmos wystrzelic
Może w piwnicy zamknij
Nie przejmuj sie takim gadaniem.

Cytat:
Nati ma lekki katarek i pokasłuje,ale tak bardziej na sucho co mogę zrobić?
Zdrowka

Cytat:
A ja w piątek do pracy
Ale to zleciało.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mi w sobotę stuknęło pół macierzyńskiego, ja mam 20 + 6 tygodni dodatkowych i cały urlop z 2013 r.
Nie będziesz brała w ogóle rodzicielskiego?

Cytat:
mój koks waży 9160 i ma 69 cm
Wow

Cytat:
btw moja mama ma dziś urodziny,a Natka kończy 4 miesiące!!
Najlepszego

Cytat:
chyba mięsnie się przyzwyczjaj, odbija odrazu max 2 minuty, a co do noszenia to pół godziny w pozycji pionowej daje rade
Później na biodrze i jakoś będzie Zuzia waży 19kg a czasem ją noszę

Cytat:
Na imię
Tosia bardzo ładnie

Cytat:
Ja nie karolson, ale myślimy już poważnie o zmianie fotelika, bo Julka się już powoli nie mieści
A ile Julka waży?

Cytat:
Widzę, że foteliki od 9 kg to są już wszystkie "siedzące". Myślałam nad 9-18 kg lub 9-36 i nie wiem które lepsze. No nic, będziemy musiały się jakoś przemęczyć jeszcze w tym, co mamy
Lepszy zdecydowanie ten 9-18kg.

Byliśmy dziś się zważyć. Miało być szczepienie ale ze względu na ostani antyb musimy odczekać. Miłosz waży 7200g i mierzy 70 cm przed samym wejściem obstawialiśmy z Tż-tem wagę i strzeliłam w samo sedno
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:27   #4285
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
piąteczka ja rok po ślubie i też nie wymieniłam

myślałam że to pytanie do Ladan bo bylo pod jej odpowiedzią

my kupimy taki http://www.recaro-polska.pl/index.ph...ik-young-sport na allegro ze sklepu recaro niecal 200 pln mniej
a pożyczymy jaki będzie.. od tża kuzyna.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

ten fotelik jest od 9-36 kg, co oznacza, że pewnie nie da się go rozłożyć i dziecko ma chyba za wysoko plecki?Nie będzie to złe dla jego kręgosłupa?
Ja to już nie wiem, jakiś matrix z tymi fotelikami

Cytat:
No tylko u nas te 200g to przez 4 tygodnie i naprawde te faldki jakies takie puste sie robia No nic, chyba musze sie pogodzic z tym ze oprocz cyca musi dostawac butelke

Inhalatora uzywamy, sola fizjologiczna ja inhaluje. Narazie mamy pozyczony ale juz zamowilismy swoj.

Na katarek to chyba psikac do noska i odciagac i chyba najlepiej jakby duzo na brzuszku lezala. Ja Cebion jeszcze kupilam i jej daje. A na kaszelek sie oklepujemy jeszcze

Wow

z noskiem tak robię, cebion dostaje od dawna. A jak się robi z tym oklepywaniem? kilka razy dziennie, obojętnie kiedy?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mój od urodzenia dostaje witaminy z łyżeczki więc u nas nie ma problemu z tym.
moja też z łychy

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:44
Stary 2014-01-13, 13:29   #4286
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie witaminki podajecie? Ja daję Devikap i nie wiem czy nie trzeba by jakiś innych?
Ja też tylko devicap. Resztę wit Julka ma w mm

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
ten fotelik jest od 9-36 kg, co oznacza, że pewnie nie da się go rozłożyć i dziecko ma chyba za wysoko plecki?Nie będzie to złe dla jego kręgosłupa?
Ja to już nie wiem, jakiś matrix z tymi fotelikami

z noskiem tak robię, cebion dostaje od dawna. A jak się robi z tym oklepywaniem? kilka razy dziennie, obojętnie kiedy?
Lepsze są foteliki 9-18kg. Łatwo można "położyć" dziecko. Ogólnie poleca się jak najmniejsze przedziały wagowe.

Oklepywanie najlepiej po inhalacji.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:32   #4287
Agnieszka257
Raczkowanie

Dziewczyny a kiedy podawać cały słoiczek?dopiero 2 dni podaje marchewkę.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 13:33   #4288
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

zanim okazało się, że Miłosz ma skazę planowałam kupować w Tesco, bo tam najtaniej było. i jest tam opcja zakupów przez internet,więc można przy okazji i spożywkę wziąć i nosić nie trzeba. a jak jest na stronie dostępna to nie martwisz się czy jest na pułkach. mają dostarczyć i tyle.
najtańsza dostawa to coś koło 3,50zł chyba.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:34
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:36   #4289
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
ale duży chłopak, gdzieś mki tu mignęło , że i Ty wysoka to ma po kim
no i niby waga dziecka nie jest wyznacznikiem zdrowia a jadnak cieszy jak tak ładnie przybierają
ja 179 cm ale szczerze mnie to nie cieszy że on tak koksi.. po pierwsze nie jest już moja malutką kruszynką, po drugie strasznie szybko wyrasta z ciuchów i az mi ich szkoda, po trzecie wsadzam sobie w głowe że moze za szybko bo 1300 w 6 tygodni to dużo, moze coś jest nie tak, może za cięzko mu się podnosić do siadu bo za dużo waży i tego nierobi a powinien albo nie moze się przekrecac z brzucha na plecy bo jest za cieżki albo niedostaje nogami do buzi bo ma za duży brzuch.. mimo ze w moich oczach on gruby niejest...

Cytat:

Mój bardzo szybko ale ja zaczelam od jedzenia w konsystencji bardzo plynnej tzn od dyni made by mama a że robiłam ją pierwszy raz to wyszła taka płynna paćka.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Zauważylam że moje dziecię jest meteopatą. Jest marudna w czasie halnego, wichur, zmiany pogody i pelni. Przeważnie tż wtedy boli głowa i mam z nimi oboje przechlapane Dzisiaj chyba biometr korzystny bo oboje cacy.

robie zakupy na gemini... mąż mnie ubije...
Stary 2014-01-13, 13:38   #4290
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ile Julka waży?

Lepszy zdecydowanie ten 9-18kg.

Miłosz waży 7200g i mierzy 70 cm przed samym wejściem obstawialiśmy z Tż-tem wagę i strzeliłam w samo sedno
Nie mam pojęcia, w Dzień Babci mamy szczepienie to ją zważę.
3 grudnia czyli jak miała 3 miesiące i 4 dni miała 6 250 g.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja też tylko devicap. Resztę wit Julka ma w mm

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości