Yanosik - znacie, używacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 10:19   #1
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Yanosik - znacie, używacie?

Nie ma takiego tematu tutaj (albo szukajka nie działa poprawnie), więc zakładam.

Znacie Yanosika? Używacie?

Najpierw opis ze strony:
"Dokądkolwiek zmierzasz, Yanosik pomoże Ci szybko i bezpiecznie dotrzeć do celu. Jako jedyny na rynku legalny antyradar ochroni Cię przed mandatami.

Dzięki technologii GPS/GPRS nieustannie monitoruje sytuację na drodze i pozwala skutecznie omijać korki. Weryfikacja zgłoszeń daje Ci pewność, że otrzymasz wyłącznie aktualne dane." - yanosik.pl

O co tu chodzi. Na telefonie (na androidzie, nie wiem jak z innymi systemami) instalujemy aplikację, która musi łączyć się z GPSem i internetem. Korzystać mozemy z nawigacji, ale przede wszystkim - aplikacja ostrzega nas o kontrolach policji, wypadkach, czy fotoradarach.
Mi się już parę razy zdarzyło nogę z gazu ściągnąć bo zobaczyłam znaczek suszarki i za chwilę stali niebiescy panowie
Jeśli zdarzy się, że nie ma oznakowanej kontroli - same ją zgłaszamy.

Moim zdaniem inicjatywa jest świetna i warto ją promować.
A Wy co sądzicie?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-23, 11:42   #2
libud
Raczkowanie

Dot.: Yanosik - znacie, używacie?

Mój chłopak tego używa i także zdarzyło nam się uniknąć "sesji" na dłuższych trasach. Bardzo przyjemny, użyteczny i fajny w obsłudze program
libud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 12:02   #3
rasp_berry
Przyczajenie

Znam Yanosik'a mam na androidzie, ale na kilku innych systemach też pracuje. Z aplikacji korzysta mój chłopak i jakoś tak podłapałam to od niego :P trzeba przyznać, że przydatna dla kierowcy rzecz - ostrzeganie o fotoradarach/kontrolach + nawigacja i omijanie korków. Też uważam, że to dobra inicjatywa - w końcu dlaczego by sobie wzajemnie nie pomagać na drodze? Ale to już każdy musi sobie sam przetestować, pobrać można za darmo.
rasp_berry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 06:28   #4
justyna_dt
Zakorzenienie

Nie korzystałam, ale mój M. korzystał i kilku kolegów korzysta, bardzo sobie chwalą. Niejednokrotnie uniknęli wtopy
Wiecie może, czy na Badę też jest? Pewnie bym dawno korzystała, gdybym miała Androida...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-31, 16:47   #5
rasp_berry
Przyczajenie

Z tego co wiem to na Badę nie ma Jak na razie Yanosik jest na Androida, Windows Phone, iPhone i ostatnimi czasy też na BlackBerry 10.
Stary 2013-04-09, 08:06   #6
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Nie ma takiego tematu tutaj (albo szukajka nie działa poprawnie), więc zakładam.

Znacie Yanosika? Używacie?
Moim zdaniem inicjatywa jest świetna i warto ją promować.
A Wy co sądzicie?
Hej, dzięki za info Zainstalowałam sobie Yanosika i przy pierwszym użyciu uniknęłam suszarki
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 17:35   #7
Richus
Raczkowanie

GG do Richus Send a message via Skype™ to Richus

witam
Program ten jest ciekawy, wręcz fenomenalny w swoim założeniu. Ten program jest ciągle aktualizowany (wersja już któraś tam). Każdy z użytkowników ma swój udział w rozszerzaniu możliwości tego programu. Można zgłaszać wypadek, fotoradar, policja, patrol, inspekcja. Wtedy każdy, kto korzysta z tej navi i przejeżdża w tym miejscu, jest automatycznie informowany o tym zdarzeniu. Nawet teraz gdy to piszę to widzę, że aktualnie z tej nawigacji korzysta 28232 użytkowników. Taka informacja jest na tej aplikacji. Ważne, zarówno ten program/GPS jest bezpłatny jak i korzystanie z niego jest darmowe. Tylko pobieranie danych (dla mapy aktualnie potrzebnej) jest płatne w zależności z którego operatora korzystamy, ale i tak są to groszowe sprawy. Korzystam z tej navi już ponad rok. Teraz jest już naprawdę i ''ładna'' i dokładna. Polecam do korzystania i zapoznania się z tym polskim GPS'em.

http://przepisychlebowe.cba.pl/
Richus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 17:38   #8
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Wiadomo, że trzeba płacić za internet, ale teraz wielu ludzi ma pakiety internetowe, sama mam 1.5GB i to wystarcza mi w zupełności bo Yanosik dużo nie pobiera

Ostatnio mam jakieś problemy z nim, też macie? Nie chce mi np wyznaczać trasy, nie łączy z serverem.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 22:24   #9
rasp_berry
Przyczajenie

Z tego co czytałam na ich forum to te problemy są związane ze zwiększoną liczbą użytkowników tzn. muszą zwiększyć przepustowość serwerów i mają to ogarnąć w ciągu 2 tyg.
Stary 2013-04-29, 22:44   #10
bambinkka
BAN stały

a jakoś nie przypadło mi to do gustu. Trzeba mieć połączenie z internetem.
bambinkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 00:43   #11
kuka2960
Raczkowanie

Zamiast jakieś dziwne nowinki to lepiej zainwestujcie po prostu w CB-radio. W Polsce mnóstwo ludzi tego używa, każdy tir i mnóstwo osobówek. I w 99% przypadków będziecie wiedzieć wszystko na bierząco: "misiaczki", korki, wypadki. A i o drogę można spytać. Szczególnie przedstawicielki płci pięknej, które zawsze są ochoczo i radośnie informowane o wszystkim ;d

Za cenę jednego porządnego mandatu można zakupić a potem koszty są już zerowe a atuty niezliczone!
kuka2960 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 13:21   #12
Klementyna12
Zadomowienie

CB używam na dalsze trasy, przydaje się, ale kultura osobista użytkowników to masakra, jedziesz z dzieckiem, a tam same przekleństwa :/ ja sama nie przeklinam i mnie to razi, znam więcej osób, które z tego powodu zrezygnowały z radia.
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 13:28   #13
aniakawa89
Przyczajenie

CB niekoniecznie jest tak samo funkcjonalne. Yanosika zaczęłam używać, bo mój były mi polecił kiedyś, kiedyś.... Zgadzam się, że w CB dużo nieprzyzwoitych treści można usłyszeć, a jeżdżę często z dzieckiem i nie chcę aby słyszało co chwile ku... pierd... i chu... . Dużym plusem dla yanosika jest to, że mieszkając w dużych miastach informuje cię o korkach, dzięki czemu wiesz jak je ominąć.
aniakawa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości