|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Ja już po wizycie, zdaniem gina w brzuchu cicho-sza...w środę mam się stawić o 8:30 na czczo i przypuszcza, że mnie już położy...
Banany dla wszystkich rozkręcających się !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak mnie swędzi pępek to masakra, a do tego nie idzie sie za bardzo podrapać bo skóra w tym miejscu jakaś taka wrażliwa i dziwna że to drapanie bardziej boli niz drapie. Oszaleć można
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja za to kiedyś wybalsamowałam się mydłem w płynie. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lidka- nie robi ci się czasem rozstęp jak tak swędzi ?? A pro po rozstępów. Pomóżcie .!!! ![]() ![]()
![]() |
#1625 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wpadłam tylko na moment, nawet nie mam czasu nadrabiać Waszego pracowitego poranka ![]() Skończyłam pakowac torbę do szpitala, nawet pieluchy poskładałam, mogę iść i rodzić. Robię gulasz i ślinka cieknie na sam zapach ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu ![]()
#1626 |
Zadomowienie
|
ubieranie skarpetek - cyrk na kółkach
![]()
![]() |
#1627 | |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
Dochodze do siebie pomału bo noc miałam cięzką. Skurcze zaczeły sie koło 21 ale cholernie nie regularne za to silne. Poszłam sie wykąpać i nic nie popuściło. Zaczełam wkońcu mierzyć. Mąż poszedł spać w sumie bez sensu zeby sie ze mną mordował a jak coś to zawsze mogłam go obudzić. Wkońcu koło 1.30 skurcze zaczynały byc słabsze to poszłam spać. Ale zasnełam chyba o 2. Do rana czyli do 6 spałam jak zabita. O 6 znowu skurcze ale zasnełam. Wstałam o 8 i cisza. Na dokładkę pogoda do ![]() No i nic czekamy dalej Jutro KTG to może coś sie dowiemy więcej a moze sie mały zdecyzuje. ZObaczymy Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
Muminku nie wiem, ale on jest tak zmasakrowany że nawet jak sie w tym miejscu zrobi to jak pępek wróci na swoje miejsce to go widać nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to cisza? Róża jednak zdecydowała się przedłużyć pobyt w brzuszku ![]()
![]() |
#1631 |
Zadomowienie
|
Jutro mam pierwsze ktg. Kuuurdeee a jak sie zapisywałam to byłam przekonana że tam nie dotre bo się rozpakuje. I co?? I
![]() Musze siostre z dwójką dzieci ciagnąć na to ktg bo zapisują tylko do 16 więc nie zdąże z mężem a sama sie boje jechac autobusem. Kilka dni temu juz takie piekne skurcze miałam a przez weekend nic, zero, null ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- W ogóle byłam tak nastawiona na poród w ten weekend że nawet strach mi minął. A dziś znów zaczyna mnie panika ogarniać na to wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
W łóżeczku leżał może 2-3 razy jak sprzątałam w sypialni. Tak to leży w salonie, bo tu najwięcej siedzimy.
Przynajmniej do terminu porodu (31.01) chcemy z nim spać, żeby czuł naszą bliskość.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-13 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamy, jakie specyfiki stosujecie po ciąży na brzuch? Wzięłyście się od razu za ujędrnianie czy ciągle te rozstępowe?
![]() |
#1634 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44584175]Miłka zazdroszczę własnej działalności
![]() Ja byłam zmuszona, bo w marcu 2013 firma, w której pracowałam 14 lat przestała istnieć. Nad założeniem firmy zastanawiałam się długo - 3 lata ![]() U mnie to też był taki krok w stronę zmian - likwidacja starej firmy, ciąża i pomyślałam, że własna działalnośc to dobry pomysł. Jesli masz już grupę docelową, swój target, swoich klientów to możesz zakładać firme śmiało. Jesli zaś to coś nowego to warto to sobie przemysleć, ułożyć. A czym Ty byś chciała się zajmować? Dołączam do trupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
|
A gaci na dupę to już w ogóle kosmos
![]()
#1637 |
Raczkowanie
|
Dziendobry
![]() ![]() Gratulacje dla rozpakowanych i kciukasy z bananami dla oczekujacych mamusiek ![]() Wrocilam wlasnie z wizyty u ginka, wszystko ok, szyjka wygladzona,leci 38 tydzien i szczerze to chcialabym juz urodzic bo potrafie sie zasapac nawet podczas mycia zebow ![]() ![]() ![]() Ide jesc rosolek ![]()
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo ![]() http://allegro.pl/miekki-biustonosz-...851863564.html biust mam średni, nie jest bardzo duży |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
Ale pospalam, 2godzinki
![]() vacuity ja stosuje nadal krem Tołpa dermo body Mum na rozstepy, ten co w ciazy i nie mam zadnego. Jak mi sie skonczy opakowanie to przejde na ujedrniajacy z tej samej serii. Aha i mam tez serum liftingujace biust ![]() Co do Alkowego brzuszka to stosuje Bobotic na razie, lekarka mowila, ze ewentualnie Espunisan, ale to jest wlasciwie to samo. Nawpierdzielalam sie wczoraj na noc nalesnikow z serem i nie wiem czy to nie od tego, bo ogolnie to on w nocy bardzo ladnie spal. Zobaczymy dzisiaj. Mam nadzieje, ze juz go nie bedzie tak bolalo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Zjadłam obiad
![]() Zaczął mnie jeszcze do tych moich dolegliwości boleć brzuch jak na okres jednostajnie.... ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1641 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
W końcu jakoś dotarłam do końca wątku, ale na cytowanie nie mam już siły ![]() Spóźniony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na przemian jestem jak wieloryb na sterydach - latam, działam, mam na wszystko siłę; a na przemian jestem oklapła jak zawartość majtów długotrwałego sterydowca - dziś jak po 11 zaparłam się że jednak wstanę to dobre 10min mi zajęło uzyskanie pojedynczego obrazu pokoju, bo mi się wizja rozmywała ![]() W każdym razie daję znać że żyję i wbrew pogróżkom lekarza nie urodziłam na razie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Raczkowanie
|
[/COLOR]Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo
![]() http://allegro.pl/miekki-biustonosz-...851863564.html biust mam średni, nie jest bardzo duży[/QUOTE] Ja bym jednak wolala z odpinanymi miseczkami,w tym z linka trzeba by cala miseczke razem z wkladka "zwijac" na bok
#1643 |
Rozeznanie
|
Ja po wczorajszej wizycie u teścia i Waszych opowieściach stworzyłam swój subiektywny, ranking bzdur, które słyszę w trakcie ciąży... http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...dur-ktore.html no nie mogłam się powstrzymać
![]()
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
Milka powiem Ci tak, drugi raz tego dziadostwa na pewno nie założe
![]()
#1646 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie mam na oku: http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,404.html http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html Chcę jakieś ze 2 na dzień. Na noc póki co zamówiłam takie jak któraś pokazywała z Pepco ![]()
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kupiłam dwie rozpinane po środku - nie są piękne, ale już trudno, przeboleję zapakuję sobie też bawełniane spodnie od dresu i bawełniana bluzkę rozpinaną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
laski mam wyniki GBS - jak jest napisane "brak wzrostu"to znaczy że paciora nie ma?
#1649 |
Zakorzenienie
|
Kliknęłam taką miętową - brzydka, ale z krótkim rękawem i rozpinana po środku
http://allegro.pl/show_item.php?item=3816255795 oraz taką - szarą w panterkę http://allegro.pl/show_item.php?item=3848860688 |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() później stwierdziliśmy oboje, że jednak bierzemy ją do sypialni na początkowe miesiące i kupiliśmy kołyskę. córka śpi obok łóżka w niej, ale nie śpi z nami. nie chciałam i nie chcę do tego doprowadzać. obydwoje uwielbiamy z nią leżeć ale ja uważam, że noc jest od wyspania a troje w łóżku (mimo że mam spore) to za dużo. od początku jednak staram się kłaść córkę w jej pokoiku (w którym mam również łóżeczko) na parę godzin między karmieniami albo po kąpieli (tam mam wanienkę i fotel niby do karmienia). żeby się przyzwyczaiła i żeby później nie było cyrków. i na szczęście pięknie jej się tam śpi nawet lepiej niż w tej kołysce u nas. np teraz od ponad dwóch godzin tam śpi. mam załączoną nianię i wszystko kontroluję. Cytat:
![]() ja tak patrzę i patrzę i tylko liczę ile już minut i ile razy przełknęła ![]() Cytat:
no idą idą... u mnie tak pewnie jedna paczka na 2-3 dni, ale ja staram się na nich oszczędzać i maksymalnie wykorzystywać. poza tym cągle szukam termosu . mój mąż natomiast podczas przewiajnia nie żałuje sobie ![]() zielone są bardziej mokre niż białe (ale też lepiej zmywają), poza tym są strasznie naperfumowane mnie by na bank uczuliły. Cytat:
pralkę na lata polecam Miele albo AEG Cytat:
![]() na rogalu natomiast super karmi się na boku na leżąco Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to może dlatego, że niecierpię spać/chodzić w koszulach. hehe mały ssak wzywa ![]() spadam do później ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-13 o 14:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.