|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Ja już po wizycie, zdaniem gina w brzuchu cicho-sza...w środę mam się stawić o 8:30 na czczo i przypuszcza, że mnie już położy...
Banany dla wszystkich rozkręcających się !!! |
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak mnie swędzi pępek to masakra, a do tego nie idzie sie za bardzo podrapać bo skóra w tym miejscu jakaś taka wrażliwa i dziwna że to drapanie bardziej boli niz drapie. Oszaleć można
|
|
|
|
#1623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1624 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za inteligentne rozwiązanie problemu umycia ciała. Ja za to kiedyś wybalsamowałam się mydłem w płynie. Opakowania były identyczne, nawet mnie trochę dziwiło ,że jakoś dziwnie się rozciera no ale cóż, następnego dnia tylko lekko swędziała mnie skóra Cytat:
Lidka- nie robi ci się czasem rozstęp jak tak swędzi ?? A pro po rozstępów. Pomóżcie .!!! Zrobiły mi się na brzuchu czerwone pręgi. Mam na całym ciele w sumie rozstępy ale są one hmm przezroczyste (wiecie o co chodzi), jakoś nie pamiętam ,że były one takie czerwone jak te teraz. Wiecie może czym by to smarować ,żeby zbledły ? Kit z nimi ,że są kilka mniej czy więcej już nie ważne tylko ,żeby one nie były takie czerwone już na zawsze.
|
|
#1625 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wpadłam tylko na moment, nawet nie mam czasu nadrabiać Waszego pracowitego poranka ![]() Skończyłam pakowac torbę do szpitala, nawet pieluchy poskładałam, mogę iść i rodzić. Robię gulasz i ślinka cieknie na sam zapach ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
ubieranie skarpetek - cyrk na kółkach
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie
Dochodze do siebie pomału bo noc miałam cięzką. Skurcze zaczeły sie koło 21 ale cholernie nie regularne za to silne. Poszłam sie wykąpać i nic nie popuściło. Zaczełam wkońcu mierzyć. Mąż poszedł spać w sumie bez sensu zeby sie ze mną mordował a jak coś to zawsze mogłam go obudzić. Wkońcu koło 1.30 skurcze zaczynały byc słabsze to poszłam spać. Ale zasnełam chyba o 2. Do rana czyli do 6 spałam jak zabita. O 6 znowu skurcze ale zasnełam. Wstałam o 8 i cisza. Na dokładkę pogoda do No i nic czekamy dalej Jutro KTG to może coś sie dowiemy więcej a moze sie mały zdecyzuje. ZObaczymy Cytat:
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Muminku nie wiem, ale on jest tak zmasakrowany że nawet jak sie w tym miejscu zrobi to jak pępek wróci na swoje miejsce to go widać nie bedzie
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to cisza? Róża jednak zdecydowała się przedłużyć pobyt w brzuszku oby do środy coś się ruszyło
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Jutro mam pierwsze ktg. Kuuurdeee a jak sie zapisywałam to byłam przekonana że tam nie dotre bo się rozpakuje. I co?? I
Musze siostre z dwójką dzieci ciagnąć na to ktg bo zapisują tylko do 16 więc nie zdąże z mężem a sama sie boje jechac autobusem. Kilka dni temu juz takie piekne skurcze miałam a przez weekend nic, zero, null ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- W ogóle byłam tak nastawiona na poród w ten weekend że nawet strach mi minął. A dziś znów zaczyna mnie panika ogarniać na to wszystko
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
W łóżeczku leżał może 2-3 razy jak sprzątałam w sypialni. Tak to leży w salonie, bo tu najwięcej siedzimy.
Przynajmniej do terminu porodu (31.01) chcemy z nim spać, żeby czuł naszą bliskość.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-13 o 14:58 |
|
|
|
#1633 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamy, jakie specyfiki stosujecie po ciąży na brzuch? Wzięłyście się od razu za ujędrnianie czy ciągle te rozstępowe?
|
|
#1634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44584175]Miłka zazdroszczę własnej działalności
Ja byłam zmuszona, bo w marcu 2013 firma, w której pracowałam 14 lat przestała istnieć. Nad założeniem firmy zastanawiałam się długo - 3 lata Tylko tak na prawdę to fach w ręku (a raczej w mózgu i uszach) ma mój TZ, ja jestem tylko organizatorem, czyli osobą ogarniającą wszystko.U mnie to też był taki krok w stronę zmian - likwidacja starej firmy, ciąża i pomyślałam, że własna działalnośc to dobry pomysł. Jesli masz już grupę docelową, swój target, swoich klientów to możesz zakładać firme śmiało. Jesli zaś to coś nowego to warto to sobie przemysleć, ułożyć. A czym Ty byś chciała się zajmować? Dołączam do trupy
|
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
A gaci na dupę to już w ogóle kosmos
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Dziendobry
jeszcze sie w tej czesci z Wami nie witalam. Chcialam troche pocytowac ale na moim g...wnianym tablecie to prawie niewykonalne Gratulacje dla rozpakowanych i kciukasy z bananami dla oczekujacych mamusiek ![]() Wrocilam wlasnie z wizyty u ginka, wszystko ok, szyjka wygladzona,leci 38 tydzien i szczerze to chcialabym juz urodzic bo potrafie sie zasapac nawet podczas mycia zebow mam w planie urodzic na weekend-chyba musze wziac w obroty TŻ o ile przestaniemy sie fochac Ide jesc rosolek Pozdrawiam !
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo ![]() http://allegro.pl/miekki-biustonosz-...851863564.html biust mam średni, nie jest bardzo duży |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
Ale pospalam, 2godzinki
musze sie obudzic....vacuity ja stosuje nadal krem Tołpa dermo body Mum na rozstepy, ten co w ciazy i nie mam zadnego. Jak mi sie skonczy opakowanie to przejde na ujedrniajacy z tej samej serii. Aha i mam tez serum liftingujace biust Co do Alkowego brzuszka to stosuje Bobotic na razie, lekarka mowila, ze ewentualnie Espunisan, ale to jest wlasciwie to samo. Nawpierdzielalam sie wczoraj na noc nalesnikow z serem i nie wiem czy to nie od tego, bo ogolnie to on w nocy bardzo ladnie spal. Zobaczymy dzisiaj. Mam nadzieje, ze juz go nie bedzie tak bolalo
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam obiad
![]() Zaczął mnie jeszcze do tych moich dolegliwości boleć brzuch jak na okres jednostajnie.... ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
W końcu jakoś dotarłam do końca wątku, ale na cytowanie nie mam już siły Dziś tylko skrótowo.Spóźniony dla Roane, oby częściej się trafiały dni gdzie same dobre wieści słyszysz, nie tylko w urodziny. i gratulacje dla świeżo rozpakowanych mamuś! ![]() Ja na przemian jestem jak wieloryb na sterydach - latam, działam, mam na wszystko siłę; a na przemian jestem oklapła jak zawartość majtów długotrwałego sterydowca - dziś jak po 11 zaparłam się że jednak wstanę to dobre 10min mi zajęło uzyskanie pojedynczego obrazu pokoju, bo mi się wizja rozmywała W każdym razie daję znać że żyję i wbrew pogróżkom lekarza nie urodziłam na razie Może jak już się zebrałam do pisania to nawet się uda dziś posiedzieć trochę na forum
|
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo
![]() http://allegro.pl/miekki-biustonosz-...851863564.html biust mam średni, nie jest bardzo duży[/QUOTE] Ja bym jednak wolala z odpinanymi miseczkami,w tym z linka trzeba by cala miseczke razem z wkladka "zwijac" na bok
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wczorajszej wizycie u teścia i Waszych opowieściach stworzyłam swój subiektywny, ranking bzdur, które słyszę w trakcie ciąży... http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...dur-ktore.html no nie mogłam się powstrzymać
czuję, że ta lista jest jeszcze otwarta.
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Milka powiem Ci tak, drugi raz tego dziadostwa na pewno nie założe
Więc jesli chcesz sobie takie kupić, to ja Ci z wielka chęcią oddam, może Tobie bardziej podpasuje.
|
#1646 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trochę niedokładnie wcześniej napisałam. Zamawiałam Alles i Benefit i to ten drugi był dużo za duży. Allesa mieli dosłać (bo jakiś uszkodzony mieli na stanie ), ale zrezygnowałam po przeczytaniu, że też może być za luźny w obwodzie. Jeszcze raz spróbuję oszacować rozmiar i zamówię. Mam nadzieję, że trafię ![]() Takie mam na oku: http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,404.html http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html Chcę jakieś ze 2 na dzień. Na noc póki co zamówiłam takie jak któraś pokazywała z Pepco
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, że trudno z niej pierś wydobyć a ja wielkich piersi nie mamkupiłam dwie rozpinane po środku - nie są piękne, ale już trudno, przeboleję zapakuję sobie też bawełniane spodnie od dresu i bawełniana bluzkę rozpinaną |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
laski mam wyniki GBS - jak jest napisane "brak wzrostu"to znaczy że paciora nie ma?
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam taką miętową - brzydka, ale z krótkim rękawem i rozpinana po środku
http://allegro.pl/show_item.php?item=3816255795 oraz taką - szarą w panterkę http://allegro.pl/show_item.php?item=3848860688 |
|
|
|
#1650 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczególnie mój mąż za tym był. nawet chciał na materacu spać obok łóżeczka.później stwierdziliśmy oboje, że jednak bierzemy ją do sypialni na początkowe miesiące i kupiliśmy kołyskę. córka śpi obok łóżka w niej, ale nie śpi z nami. nie chciałam i nie chcę do tego doprowadzać. obydwoje uwielbiamy z nią leżeć ale ja uważam, że noc jest od wyspania a troje w łóżku (mimo że mam spore) to za dużo. od początku jednak staram się kłaść córkę w jej pokoiku (w którym mam również łóżeczko) na parę godzin między karmieniami albo po kąpieli (tam mam wanienkę i fotel niby do karmienia). żeby się przyzwyczaiła i żeby później nie było cyrków. i na szczęście pięknie jej się tam śpi nawet lepiej niż w tej kołysce u nas. np teraz od ponad dwóch godzin tam śpi. mam załączoną nianię i wszystko kontroluję. Cytat:
![]() ja tak patrzę i patrzę i tylko liczę ile już minut i ile razy przełknęła ![]() Cytat:
no idą idą... u mnie tak pewnie jedna paczka na 2-3 dni, ale ja staram się na nich oszczędzać i maksymalnie wykorzystywać. poza tym cągle szukam termosu . mój mąż natomiast podczas przewiajnia nie żałuje sobie zielone są bardziej mokre niż białe (ale też lepiej zmywają), poza tym są strasznie naperfumowane mnie by na bank uczuliły. Cytat:
pralkę na lata polecam Miele albo AEG Cytat:
na rogalu natomiast super karmi się na boku na leżąco Cytat:
Cytat:
![]() ale to może dlatego, że niecierpię spać/chodzić w koszulach. hehe mały ssak wzywa ![]() spadam do później Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-13 o 15:53 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

Nie wiem dlaczego, ale czasem tak mam, że wszystko robię na raz i nawet nieźle mi to wtedy wychodzi. Niestety jest to dosyć energochłonne.
za inteligentne rozwiązanie problemu umycia ciała.
Zrobiły mi się na brzuchu czerwone pręgi. Mam na całym ciele w sumie rozstępy ale są one hmm przezroczyste (wiecie o co chodzi), jakoś nie pamiętam ,że były one takie czerwone jak te teraz. Wiecie może czym by to smarować ,żeby zbledły ? Kit z nimi ,że są kilka mniej czy więcej już nie ważne tylko ,żeby one nie były takie czerwone już na zawsze. 

) ... nie widzę powodu do piętnowania ludzi, którzy korzystają z tych metod. Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, więc najlepiej postępować zgodnie ze swoim sumieniem i nie oceniać innych. Najczęsciej takimi "ocenami" rzucają na lewo i prawo osoby, które same nie mają takiego problemu. Szkoda nerwów 

16.06.2012 

Tylko tak na prawdę to fach w ręku (a raczej w mózgu i uszach) ma mój TZ, ja jestem tylko organizatorem, czyli osobą ogarniającą wszystko.