Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 13:29   #1621
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Ja już po wizycie, zdaniem gina w brzuchu cicho-sza...w środę mam się stawić o 8:30 na czczo i przypuszcza, że mnie już położy...

Banany dla wszystkich rozkręcających się !!!
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:30   #1622
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny jak mnie swędzi pępek to masakra, a do tego nie idzie sie za bardzo podrapać bo skóra w tym miejscu jakaś taka wrażliwa i dziwna że to drapanie bardziej boli niz drapie. Oszaleć można
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:42   #1623
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Cześć!
Nie zdążę nadrobić wszystkiego, przepraszam
Mam teraz strasznie dużo pracy - rozkręcam firmę i nagle okazało się, że ie mam czasu na wizaz i na dzieciowe sprawy. Mogłam się wziąć za zakładanie firmy wcześniej Nie wiem dlaczego, ale czasem tak mam, że wszystko robię na raz i nawet nieźle mi to wtedy wychodzi. Niestety jest to dosyć energochłonne.
Spodobał mi się powrót do pracy, choć teraz trochę inny, bo rozkręcam własny biznes, ale człowiek czuje się znów potrzebny, a poza tym brakowało mi nowości.
Chciałabym móc po kilku miesiącach pracować kilka godzin dziennie, będę musiała pomysleć nad jakąś opiekunką chyba...choćby na 3 razy w tygodniu po np. 4 godziny.
Miłka zazdroszczę własnej działalności Ja wiem że chciałabym coś zmienić w swoim życiu zawodowym, a teraz jest to dobry moment. Po macierzyńskim chciałabym zmienić pracę, a marzeniem jest właśnie własna działalność. Tylko odwagi trzeba. Powiedz, długo się przygotowywałaś na ten krok?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:43   #1624
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja zżarłam łazanki. Pierdzieć będę ale gin dopiero w środę

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ja też miałam lekki zanik mózgu wieczorem. miałam nawet pisać ale padłam.
(...)
takie miałam przygody w łazience
za inteligentne rozwiązanie problemu umycia ciała.

Ja za to kiedyś wybalsamowałam się mydłem w płynie. Opakowania były identyczne, nawet mnie trochę dziwiło ,że jakoś dziwnie się rozciera no ale cóż, następnego dnia tylko lekko swędziała mnie skóra

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, zdaniem gina w brzuchu cicho-sza...w środę mam się stawić o 8:30 na czczo i przypuszcza, że mnie już położy...

Jak to cisza?? dajesz dajesz

Lidka- nie robi ci się czasem rozstęp jak tak swędzi ??

A pro po rozstępów. Pomóżcie .!!! Zrobiły mi się na brzuchu czerwone pręgi. Mam na całym ciele w sumie rozstępy ale są one hmm przezroczyste (wiecie o co chodzi), jakoś nie pamiętam ,że były one takie czerwone jak te teraz. Wiecie może czym by to smarować ,żeby zbledły ? Kit z nimi ,że są kilka mniej czy więcej już nie ważne tylko ,żeby one nie były takie czerwone już na zawsze.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:43   #1625
Roane
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Wpadłam tylko na moment, nawet nie mam czasu nadrabiać Waszego pracowitego poranka
Skończyłam pakowac torbę do szpitala, nawet pieluchy poskładałam, mogę iść i rodzić.
Robię gulasz i ślinka cieknie na sam zapach
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu
Stary 2014-01-13, 13:45   #1626
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

ubieranie skarpetek - cyrk na kółkach
Stary 2014-01-13, 13:46   #1627
kefii
Wtajemniczenie

Witam sie
Dochodze do siebie pomału bo noc miałam cięzką. Skurcze zaczeły sie koło 21 ale cholernie nie regularne za to silne. Poszłam sie wykąpać i nic nie popuściło. Zaczełam wkońcu mierzyć. Mąż poszedł spać w sumie bez sensu zeby sie ze mną mordował a jak coś to zawsze mogłam go obudzić. Wkońcu koło 1.30 skurcze zaczynały byc słabsze to poszłam spać. Ale zasnełam chyba o 2. Do rana czyli do 6 spałam jak zabita. O 6 znowu skurcze ale zasnełam. Wstałam o 8 i cisza. Na dokładkę pogoda do
No i nic czekamy dalej Jutro KTG to może coś sie dowiemy więcej a moze sie mały zdecyzuje. ZObaczymy

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Kefi, zwróciłam uwagę na Twój wpis odnośnie wspomaganego poczęcia dzieci. Nie ma co brac do siebie takich tekstów. Ja też miałam problem z zajściem w ciążę. Nie pomogły wspomagane cykle, inseminacje, byliśmy juz zapisani na in vitro (i nagle "cud" ) ... nie widzę powodu do piętnowania ludzi, którzy korzystają z tych metod. Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, więc najlepiej postępować zgodnie ze swoim sumieniem i nie oceniać innych. Najczęsciej takimi "ocenami" rzucają na lewo i prawo osoby, które same nie mają takiego problemu. Szkoda nerwów
Akurat wtedy mi siadł ten teks ale raczej nie zwracam na to uwagi. trudno bez leków nie mogła bym zostać mamą. W sumie to mogłams ie tego spodziewać bo cała moja rodzina miała problemy by zajsć w ciaże. Zaczynając od mamy (ale mama miała nieregularne cykle), cioci która co zaszła w ciąze to poroniła, i coci co miała in vitro ale nie maja dzieci bo poprostu wiek cioci i brak kasy sprawiły że podjeli taka decyzje. Przez to w rodzinie jak powiedziałam ze chcemy a nie wychodzi to nikt na mnie krzywo nie patrzył bo kazdy przez to przechodzil tylko w inny sposób. A kolezanki no akurat nie chwaliłam sie ze nie mozemy mieć dzieci wszytkim do okoła ale ta jedna jest wyjątkowo złośliwa. W sumie to pzrez przypadek sie dowiedziała. Reszta co wiedziala to bardzo mnie wspierali i jak sie dowiedzieli to byli bardzo szceśliwi.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:47   #1628
lidkaa82
Zadomowienie

Muminku nie wiem, ale on jest tak zmasakrowany że nawet jak sie w tym miejscu zrobi to jak pępek wróci na swoje miejsce to go widać nie bedzie
Stary 2014-01-13, 13:47   #1629
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A pro po rozstępów. Pomóżcie .!!! Zrobiły mi się na brzuchu czerwone pręgi. Mam na całym ciele w sumie rozstępy ale są one hmm przezroczyste (wiecie o co chodzi), jakoś nie pamiętam ,że były one takie czerwone jak te teraz. Wiecie może czym by to smarować ,żeby zbledły ? Kit z nimi ,że są kilka mniej czy więcej już nie ważne tylko ,żeby one nie były takie czerwone już na zawsze.
czerwone, fioletowe, rózówe są świeże. Starsze bledną.
Stary 2014-01-13, 13:48   #1630
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

ale jak to cisza? Róża jednak zdecydowała się przedłużyć pobyt w brzuszku oby do środy coś się ruszyło
Stary 2014-01-13, 13:57   #1631
lidkaa82
Zadomowienie

Jutro mam pierwsze ktg. Kuuurdeee a jak sie zapisywałam to byłam przekonana że tam nie dotre bo się rozpakuje. I co?? I
Musze siostre z dwójką dzieci ciagnąć na to ktg bo zapisują tylko do 16 więc nie zdąże z mężem a sama sie boje jechac autobusem. Kilka dni temu juz takie piekne skurcze miałam a przez weekend nic, zero, null

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

W ogóle byłam tak nastawiona na poród w ten weekend że nawet strach mi minął. A dziś znów zaczyna mnie panika ogarniać na to wszystko
Stary 2014-01-13, 13:57   #1632
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie używacie wcale łóżeczka?
W łóżeczku leżał może 2-3 razy jak sprzątałam w sypialni. Tak to leży w salonie, bo tu najwięcej siedzimy.

Przynajmniej do terminu porodu (31.01) chcemy z nim spać, żeby czuł naszą bliskość.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-13 o 13:58
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:58   #1633
vacuity
Rozeznanie

Cytat:

Sweet, idę poczytać Twoje wpisy na blogu o biustonoszach Alles. Zamówiłam wcześniej na allegro staniki i chociaż kierowałam się tabelką, kompletnie nie trafiłam z rozmiarami. Dwa cycki chyba bym zmieściła w jedną miseczkę i jeszcze za luźny obwód
Ja dziś mierzyłam Allesa w sklepie - 80F i mimo że mam pod biustem 86 cm to był za luźny. W necie dziewczyny piszą, że biustonosze Alles są rozciągliwe i mogę to potwierdzić po dzisiejszej przymiarce. Przed ciążą nosiłam 70, teraz chcę kupić 75 i wyczytałam w ich tabelce, że przy 75 powinnam dodać sobie dwie miseczki, a nie jedną. Więc powinno być 75 H, a i tak pewności nie mam, że będzie pasował po urodzeniu. Nigdzie w sklepie stacjonarnym nie mogę znaleźć rozmiaru na mnie, za to miseczek C,D jest pełno... I obwodów po 90 cm (nie znam nikogo, kto miałby taki duży obwód pod cyckami)

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mnie swędzi pępek to masakra, a do tego nie idzie sie za bardzo podrapać bo skóra w tym miejscu jakaś taka wrażliwa i dziwna że to drapanie bardziej boli niz drapie. Oszaleć można
Łączę się w bólu, bo wiem jak to jest... A ostatnio podrapałam się niechcący paznokciem po brzuchu - a właściwie po rozstępie (zahaczyłam ręką o mój wielki brzuch, a jakże), myślałam, że się zsikam z bólu.

Cytat:
Moje rozstępy są z reguły czerwone. Czasem bledną, potem znów są czerwone... Odkąd pojawił się pierwszy (jakoś w 7 miesiącu) stosuję Bio Oil dwa razy dziennie, czasem w ciągu dnia BabyDream i Palmersa. Szczególnej poprawy nie widzę, ale masuję się jak opętana. W każdym razie są tylko na brzuchu. Nie zawsze będą czerwone, jak brzuch będzie schodził to się zmniejszą i zrobią się takie białe nitki (mam takie na kolanach po okresie dorastania).

Mamy, jakie specyfiki stosujecie po ciąży na brzuch? Wzięłyście się od razu za ujędrnianie czy ciągle te rozstępowe?
Stary 2014-01-13, 14:00   #1634
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczynki Raju, w końcu Was nadrobiłam ...ekspresem idzie ta część

Sweet, idę poczytać Twoje wpisy na blogu o biustonoszach Alles. Zamówiłam wcześniej na allegro staniki i chociaż kierowałam się tabelką, kompletnie nie trafiłam z rozmiarami. Dwa cycki chyba bym zmieściła w jedną miseczkę i jeszcze za luźny obwód
A zamawiałaś ze strony Allesa? Myślę, że powinni wymienić Ci staniki bez problemu.

Cytat:

A czego używasz do smarowania? Mnie się póki co nie zrobiły,ale jak tylko czuję pieczenie to smaruję ile wlezie po kilka razy dziennie olejkiem babydream z rossmanna. Dziewczyny pisały, że on rozjaśnia rozstępy.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:04   #1635
milka-pilka
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44584175]Miłka zazdroszczę własnej działalności Ja wiem że chciałabym coś zmienić w swoim życiu zawodowym, a teraz jest to dobry moment. Po macierzyńskim chciałabym zmienić pracę, a marzeniem jest właśnie własna działalność. Tylko odwagi trzeba. Powiedz, długo się przygotowywałaś na ten krok?[/QUOTE]
Ja byłam zmuszona, bo w marcu 2013 firma, w której pracowałam 14 lat przestała istnieć. Nad założeniem firmy zastanawiałam się długo - 3 lata Tylko tak na prawdę to fach w ręku (a raczej w mózgu i uszach) ma mój TZ, ja jestem tylko organizatorem, czyli osobą ogarniającą wszystko.
U mnie to też był taki krok w stronę zmian - likwidacja starej firmy, ciąża i pomyślałam, że własna działalnośc to dobry pomysł.
Jesli masz już grupę docelową, swój target, swoich klientów to możesz zakładać firme śmiało. Jesli zaś to coś nowego to warto to sobie przemysleć, ułożyć.
A czym Ty byś chciała się zajmować?

Cytat:
Dołączam do trupy
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:06   #1636
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
A gaci na dupę to już w ogóle kosmos
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:07   #1637
Ważka
Raczkowanie

Dziendobry jeszcze sie w tej czesci z Wami nie witalam. Chcialam troche pocytowac ale na moim g...wnianym tablecie to prawie niewykonalne

Gratulacje dla rozpakowanych i kciukasy z bananami dla oczekujacych mamusiek

Wrocilam wlasnie z wizyty u ginka, wszystko ok, szyjka wygladzona,leci 38 tydzien i szczerze to chcialabym juz urodzic bo potrafie sie zasapac nawet podczas mycia zebow mam w planie urodzic na weekend-chyba musze wziac w obroty TŻ o ile przestaniemy sie fochac

Ide jesc rosolek Pozdrawiam !
Stary 2014-01-13, 14:12   #1638
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Mamy, jakie specyfiki stosujecie po ciąży na brzuch? Wzięłyście się od razu za ujędrnianie czy ciągle te rozstępowe?
Fizjoterapeutka w SR mówiła, żeby 3 m-ce po porodzie używać tych samych kosmetyków antyrozstępowych, co w ciąży.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo
http://allegro.pl/miekki-biustonosz-...851863564.html
biust mam średni, nie jest bardzo duży
Stary 2014-01-13, 14:20   #1639
Le La
Zadomowienie

Ale pospalam, 2godzinki musze sie obudzic....

vacuity ja stosuje nadal krem Tołpa dermo body Mum na rozstepy, ten co w ciazy i nie mam zadnego. Jak mi sie skonczy opakowanie to przejde na ujedrniajacy z tej samej serii. Aha i mam tez serum liftingujace biust

Co do Alkowego brzuszka to stosuje Bobotic na razie, lekarka mowila, ze ewentualnie Espunisan, ale to jest wlasciwie to samo. Nawpierdzielalam sie wczoraj na noc nalesnikow z serem i nie wiem czy to nie od tego, bo ogolnie to on w nocy bardzo ladnie spal. Zobaczymy dzisiaj. Mam nadzieje, ze juz go nie bedzie tak bolalo
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 14:25   #1640
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zjadłam obiad
Zaczął mnie jeszcze do tych moich dolegliwości boleć brzuch jak na okres jednostajnie....

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Co do Alkowego brzuszka to stosuje Bobotic na razie, lekarka mowila, ze ewentualnie Espunisan, ale to jest wlasciwie to samo. Nawpierdzielalam sie wczoraj na noc nalesnikow z serem i nie wiem czy to nie od tego, bo ogolnie to on w nocy bardzo ladnie spal. Zobaczymy dzisiaj. Mam nadzieje, ze juz go nie bedzie tak bolalo
Hmm m całkiem możliwe ze od naleśników z serem bo czytałam właśnie ostatnio ze należy unikać produktów mlecznych...mleka ...serów...jak się karmi...ale ile w tym prawdy to nie wiem jeszcze
Stary 2014-01-13, 14:25   #1641
Inw
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

W końcu jakoś dotarłam do końca wątku, ale na cytowanie nie mam już siły Dziś tylko skrótowo.

Spóźniony dla Roane, oby częściej się trafiały dni gdzie same dobre wieści słyszysz, nie tylko w urodziny.

i gratulacje dla świeżo rozpakowanych mamuś!

dla wszystkich mamuś które czekają niecierpliwie na rozpakowanie

Ja na przemian jestem jak wieloryb na sterydach - latam, działam, mam na wszystko siłę; a na przemian jestem oklapła jak zawartość majtów długotrwałego sterydowca - dziś jak po 11 zaparłam się że jednak wstanę to dobre 10min mi zajęło uzyskanie pojedynczego obrazu pokoju, bo mi się wizja rozmywała Dobrze że dziś chociaż mały mnie nie denerwuje brakiem ruchu.
W każdym razie daję znać że żyję i wbrew pogróżkom lekarza nie urodziłam na razie Może jak już się zebrałam do pisania to nawet się uda dziś posiedzieć trochę na forum
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:29   #1642
Ważka
Raczkowanie

[/COLOR]Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo
biust mam średni, nie jest bardzo duży[/QUOTE]

Ja bym jednak wolala z odpinanymi miseczkami,w tym z linka trzeba by cala miseczke razem z wkladka "zwijac" na bok
Stary 2014-01-13, 14:37   #1643
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja po wczorajszej wizycie u teścia i Waszych opowieściach stworzyłam swój subiektywny, ranking bzdur, które słyszę w trakcie ciąży... http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...dur-ktore.html no nie mogłam się powstrzymać czuję, że ta lista jest jeszcze otwarta.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 14:37   #1644
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Myślicie, że taki biustonosz się sprawdzi, czy nie za bardzo
biust mam średni, nie jest bardzo duży

Ja bym jednak wolala z odpinanymi miseczkami,w tym z linka trzeba by cala miseczke razem z wkladka "zwijac" na bok
Już kliknęłam, bo hurtowo u jednego sprzedawcy kupowałam. Najwyżej będzie do spania.
Stary 2014-01-13, 14:38   #1645
perfuzja
Zakorzenienie

Milka powiem Ci tak, drugi raz tego dziadostwa na pewno nie założe Więc jesli chcesz sobie takie kupić, to ja Ci z wielka chęcią oddam, może Tobie bardziej podpasuje.
Stary 2014-01-13, 14:41   #1646
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
(...) Reszta co wiedziala to bardzo mnie wspierali i jak sie dowiedzieli to byli bardzo szceśliwi.
I to najważniejsze, że po trudach nam się udało

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja dziś mierzyłam Allesa w sklepie - 80F i mimo że mam pod biustem 86 cm to był za luźny. W necie dziewczyny piszą, że biustonosze Alles są rozciągliwe i mogę to potwierdzić po dzisiejszej przymiarce. Przed ciążą nosiłam 70, teraz chcę kupić 75 i wyczytałam w ich tabelce, że przy 75 powinnam dodać sobie dwie miseczki, a nie jedną. Więc powinno być 75 H, a i tak pewności nie mam, że będzie pasował po urodzeniu. Nigdzie w sklepie stacjonarnym nie mogę znaleźć rozmiaru na mnie, za to miseczek C,D jest pełno... I obwodów po 90 cm (nie znam nikogo, kto miałby taki duży obwód pod cyckami)
No właśnie ja też wzięłam zgodnie z tabelką 80 pod biustem, ale za luźny i nie trzyma, tym bardziej jak sie rozciągnie to będzie lipa. A jeśli to nie tajemnica ile masz cm w biuście? Małymi krokami zaraz dobiorę miseczkę

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A zamawiałaś ze strony Allesa? Myślę, że powinni wymienić Ci staniki bez problemu.
Nie, ale tez nie było problemu ze zwrotem Trochę niedokładnie wcześniej napisałam. Zamawiałam Alles i Benefit i to ten drugi był dużo za duży. Allesa mieli dosłać (bo jakiś uszkodzony mieli na stanie ), ale zrezygnowałam po przeczytaniu, że też może być za luźny w obwodzie. Jeszcze raz spróbuję oszacować rozmiar i zamówię. Mam nadzieję, że trafię

Takie mam na oku:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,404.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-letizia-pu,538.html
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html
Chcę jakieś ze 2 na dzień. Na noc póki co zamówiłam takie jak któraś pokazywała z Pepco
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:43   #1647
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Milka powiem Ci tak, drugi raz tego dziadostwa na pewno nie założe Więc jesli chcesz sobie takie kupić, to ja Ci z wielka chęcią oddam, może Tobie bardziej podpasuje.
a to nie, dziękuję za propozycję rozumiem, że trudno z niej pierś wydobyć a ja wielkich piersi nie mam
kupiłam dwie rozpinane po środku - nie są piękne, ale już trudno, przeboleję
zapakuję sobie też bawełniane spodnie od dresu i bawełniana bluzkę rozpinaną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 14:46   #1648
magnusia
Zakorzenienie

laski mam wyniki GBS - jak jest napisane "brak wzrostu"to znaczy że paciora nie ma?
Stary 2014-01-13, 14:46   #1649
milka-pilka
Zakorzenienie

Kliknęłam taką miętową - brzydka, ale z krótkim rękawem i rozpinana po środku
http://allegro.pl/show_item.php?item=3816255795
oraz taką - szarą w panterkę
http://allegro.pl/show_item.php?item=3848860688
Stary 2014-01-13, 14:48   #1650
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaaL
Hej
Mam pytanko, czy maluszka będziecie od razu kładły spać w oddzielnym pokoiku w łóżeczku, czy na jakiś czas przeniesiecie łóżeczko do swoich sypialni???
Próbuję jakoś sensownie zorganizować pokoik dla małej, ale mi nie wychodzi ustawianie tych wszystkich sprzętów...buuu
u mnie taki był na początku plan tzn na początku ciąży szczególnie mój mąż za tym był. nawet chciał na materacu spać obok łóżeczka.
później stwierdziliśmy oboje, że jednak bierzemy ją do sypialni na początkowe miesiące i kupiliśmy kołyskę. córka śpi obok łóżka w niej, ale nie śpi z nami. nie chciałam i nie chcę do tego doprowadzać. obydwoje uwielbiamy z nią leżeć ale ja uważam, że noc jest od wyspania a troje w łóżku (mimo że mam spore) to za dużo.
od początku jednak staram się kłaść córkę w jej pokoiku (w którym mam również łóżeczko) na parę godzin między karmieniami albo po kąpieli (tam mam wanienkę i fotel niby do karmienia). żeby się przyzwyczaiła i żeby później nie było cyrków. i na szczęście pięknie jej się tam śpi nawet lepiej niż w tej kołysce u nas. np teraz od ponad dwóch godzin tam śpi. mam załączoną nianię i wszystko kontroluję.

Cytat:
Napisane przez selena85
A ja myślałam, że podczas karmienia to się tak paaaatrzy, i paaaatrzy i podziwiaaaa i nie można się napatrzeeeć i nadziwić i nacieszyć i oderwać

ja tak patrzę i patrzę i tylko liczę ile już minut i ile razy przełknęła

Cytat:
Napisane przez lolita25
Zamówiłam ostatnio bepanthen na brodawki i dołożyłam do zamówienia jeszcze 3 paczki chusteczek pampersa w białym opakowaniu, teraz będę mieć 8 paczek 4 zielone i 4 białe....na ile wystarcza taka paczka chusteczek na początku?Bo słyszałam że idą jak woda

no idą idą... u mnie tak pewnie jedna paczka na 2-3 dni, ale ja staram się na nich oszczędzać i maksymalnie wykorzystywać. poza tym cągle szukam termosu . mój mąż natomiast podczas przewiajnia nie żałuje sobie
zielone są bardziej mokre niż białe (ale też lepiej zmywają),
poza tym są strasznie naperfumowane mnie by na bank uczuliły.

Cytat:
Napisane przez katharsis
Dziękuję bardzo, za namową dziewczyn patrzyłam na rankingi - króluje Bosch, potem Electrolux, Samsung... W sklepie (chyba Media Expert) doradca mówił, że obecnie nie robią już pralek z oddzielnym łożyskiem - więc de facto jak siądzie łożysko pralka do wymiany...
Przedłużyć gwarancję zamierzam, bo może będzie to jakiś ratunek.

A z drugiej strony jak tak myślę - prawda taka, że zależy kto na jaki egzemplarz trafi...
Bo 2 osoby kupią taką samą pralkę a jedna będzie zadowolona, a druga wcale....

Mimo to bezmyślnie wydać te 1300zł to nie w moim stylu - muszę zasięgnąć rad i opinii, żeby nie wpakować się w błoto
tak do 1300zł to ja polecam kupno najprostrzej pralki z jak najmniejszą ilością elektroniki, z gwarancja przedłużoną do 5 lat.
pralkę na lata polecam Miele albo AEG

Cytat:
Napisane przez Muminek1991
Tez się zastanawiam czy kupować poduszkę do karmienia, bo szczerze to ani nikt z mojej rodziny tego nie miał ,ani znajome więc się zastanawiam czy to konieczny wydatek, bo jak widać bez da się obyć
ja jestem bardzo zadowowlona z fasolki. jest niezastapiona przy karmieniu, szczególnie po cc polecam
na rogalu natomiast super karmi się na boku na leżąco

Cytat:
Napisane przez vacuity
Mam w końcu tą pralkę i właśnie chciałam się zabrać za pranie ciuszków.... i co się okazało? Zapomniałam, że powinnam kupić dzieciowy proszek. Więc z prania nici. Mam jakieś próbki jedynie, ale nie będę w tym robiła pierwszych prań, bo gdyby coś uczulało, to nawet nie będę wiedziała co. Przecież nie będę oznaczała co w czym prałam :/
O losie! Gdzie jest mój mózg?
ja bym wyprała w próbkach
Cytat:
Napisane przez magnusia
fajna koszulka i mi się podoba tylko pytanie jak z wygodą przy karmieniu....ja kupiłam w factory dwie takie: http://allegro.pl/koszula-ciazowa-fe...806634961.html
i "na sucho" są OK ale zobaczymy czy się sprawdzą przy karmieniu
jak dla mnie wszytskie te rozpinane do połowy czy takie uchylane są do bani (przy karmieniu). osobiście wolę zwykłe rozciągnięte koszulki na ramiączkach które naciągam w dół
ale to może dlatego, że niecierpię spać/chodzić w koszulach.

hehe mały ssak wzywa
spadam do później

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2014-01-13 o 14:53
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości