|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Wózeczek to tako laret, fota będzie jutro, razem z łóżeczkiem, bo już rozłożone, ale zdążyłam cyknąć jak jeszcze stało. Oj tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W 2 ksiązkach, które czytałam, napisane było, żeby przez min 6 miesięcy pościeli nie stosować (m.in. ryzyko SIDS) i ja się ich posłucham. Pisali, że w razie czego lepszy cieńszy kocyk niż kołdra. Mam rożek na sam począteczek i i śpiworek na potem. Poza tym, niedługo lato, a w razie czego można ubrać np w body plus pajacyk i chyba Maluch nie zmarznie. Pościel mam zamiar wprowadzić następnej zimy. I na razie nie kupowałam pościeli żadnej oprócz prześcieradła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super! ![]() ![]() A ten becik co Ci się nie podoba tez kupię. Jestem wariatka zakupowa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi tak jeszcze na chłopski rozum - czy jeśli by Side nie pojechała do szpitala i nie dostała tych kroplówek to mogłaby się na dniach rozkręcić akcja porodowa????
#4507 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. heh tez jestem ciekawa co zastane po powrocie do domu, strach sie bac 3. wiem Enia, wiem Nie pamietam juz ktora dziewczyna to pisala, a pytalam po prostu z ciekawosci Ja nikogo nie potepiam ani nie oceniam, kazda robi jak uwaza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() i mnie ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Idę do pracy i na SR to będę późnym wieczorkiem - nie kończcie wątku beze mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
poczekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka męża dla dziecka przed porodem miała tylko kilka ciuszków i łóżeczko, resztę kupili jak mały był już na świecie. Ale w sumie u nich historia była tego typu, że bali się zapeszyć, bo jej mama miała część wyprawki ale dziecko im zmarło zaraz po porodzie, więc zwyczajnie strach im było kupować wszystko wcześniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin 21.01 w szpitalu, czyli po prostu spotkanie z ordynatorem, będzie sprawdzał wikinga jak ułożony i jak duży i podejmiemy dec w sprawie porodu. Jeśli cc, to też ustalimy termin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- No i zakochalam się, zamowie tuż po porodzie: http://www.amazon.de/gp/aw/d/B008H1D...=I61NXZWKAYQYO Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Jak również w tym tygodniu to: http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00B49X...GVI4SI3EV&vs=1 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
A dziś nabyłam drogą kupna to:
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B003E62...110_SY165_QL70 I to: http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00BKX3...075861_TE_item Plus podgrzewacz Właśnie robię listę co MUSZE przed porodem,a co mogę po... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie taki kupujesz?? podoba mi się ![]()
![]() |
#4515 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od początku spała w swoim łóżeczku i po 3,5 roku przeniosła się do większego łóżka, nie wiem jak mielibyśmy przetrwać bez pościeli. Przez ten czas kołderkę miala jedną ale wypełnienia do poduszki zmienialiśmy 3 razy bo one po jakimś czasie się zbijają i robią twarde. Mona śliczny becik ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-13 o 14:43 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba jedno opakowanie tych nawilżanych do szpitala mi starczy? ![]() Cytat:
![]() ![]() Sprzedawca fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To jak ona dała radę ponad 4 kilo, to i my damy te 3 kolo zaledwie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Staników nie kupuję teraz, dopiero po porodzie, bo teraz mam pod cycami ponad 90 cm ![]() Własnie nie wiem czy te patyczki są potrzebne ![]() Pojemników nie kupuję, bo nei wiem czy będę potrzebowała, czy będe mroziła. No a resztę mam, albo nie kupuję, bo czekam na prezenty ![]() Cytat:
A jak nie to pewnie ktoś jakis grosz rzuci i powiem szczerze, że wolałabym prezenty, bo pewnie stwierdzę, że szkoda kasy na te pierdoły i kase odłożę na oszczędnościowe na jakiś inny cel ![]() No chyba, że naprawdę się zmuszę ![]() Cytat:
![]() Muszę się zastanowić ![]()
![]() |
#4517 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. ale klocek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry poniedziałkowo
![]() Jak zwykle po weekendzie nie dam rady nadrobić, ale idę chociaż przelecieć, co ogólnie słychać. Wczoraj zrobiłam przegląd rzeczy dla Malutkiej.I wygląda na to że ciuszków nie potrzebujemy za bardzo (a szkoda, coś chciałam jej kupić ![]() I w sumie brakuje nam drobiazgów, jakieś prześcieradło do wózka, śpiworek, ręczniki, z większych rzeczy przewijak (będzie w łazience stał) teraz znajomi przywiozą kołyskę z Polski (z Antkiem sprawdziła się świetnie, to jeszcze kołyska mojego męża). Nawet słynne gacie poporodowe mam z poprzedniego razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Wtajemniczenie
|
Karolcia
![]() ogólnie myślę że masz wszystkiego za dużo ![]() Cytat:
![]() Ela87, Elunka śliczne pościele!!!!! ![]() Mariola ![]() milenqa sliczne imię wybraliscie, bardzo mi się podoba! 111kicia111 brawo za wizytę,. bardzo ładna waga synka ![]() czbasia co do laktatora to poluję na ręczny Avent. chciałam TT ale ja mam małe piersi i ponoć tomme tippe nie za bardzo do tsakich groszków ![]() baja_86 wow super że juz wszystko masz.no i fajnie że sprzedawca okazał się ok ![]() nadrobiłam ![]() dziękuje za odp co do Biedronki - to nie jadę - to dobrze- nie stracę znowu kasy na pierdoły i zachcianki (czyt. chipsy) ![]() gratuluję każdego rozpoczętego tygodnia i miesiąćą!!!!! ![]() co do szczepionek - aktualnie 5w1 kosztuje 120 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na początku przykrywałam kocykiem ![]() a ręce? taki maluszek przeważnie śpi z rękami w górze więc i kołderka by tu nie pomogła ![]() Cytat:
![]() chociaż nie wiem czy nie wolałabym teraz elektrycznego bo to machanie staje się męczące szczególnie w nocy na śpiocha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4521 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez własnie rózowy to tylko akceptuję jak prezent dostaję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Elunka88- śliczna pościel! Zwłaszcza sówki, które- jak może pamiętasz- też sobie wytypowałam jako pościel na zmianę
![]() Rozwaliłaś mnie tą ekipą Uwagi przy porodzie ![]() Virginia- ja za Ciebie trzymam kciuki stale i po porodzie na pewno nie przestanę ![]() Torbę spakuję ok. miesiąca przed terminem porodu, bo lepiej będę się czuła wiedząc, że jestem zwarta i gotowa ![]() Kate1623- widzę, że Ty już w blokach startowych ![]() Ciekawe kiedy wpadniesz do nas i pochwalisz się pojawieniem się na świecie Twojego małego szczęścia ![]() CayenneOna- też się zastanawiam nad rozmiarem koszul do karmienia. Przed ciążą nosiłam rozmiar S/M, teraz (w 27 tygodniu) nie przytyłam jakoś bardzo dużo i śmiało mieszczę się w M. Chyba właśnie w takim rozmiarze je zamówię. 111kicia111- Dawidek na pewno będzie miał wagę taką w sam raz do urodzenia ![]() ![]() ![]() Kolejki nawet nie skomentuję. Karolcia- ten komentarz o myszach był bezbłędny ![]() Gratuluję wszystkim z Was, które mają już skompletowane wyprawki lub zostały im jakieś drobiazgi do kupienia. Przede mną jeszcze dużo zakupów, ale ja się akurat z tego cieszę, bo jeszcze nigdy w życiu żadne zakupy nie cieszyły mnie tak, jak te dla Malutkiej ![]() Do połowy kwietnia jeszcze dużo czasu, więc nie czuję presji czasowej i mogę miło spędzać czas, rozważając wady i zalety różnych- przysłowiowych już tutaj- majtek poporodowych ![]() Odnośnie pieluch mam: 5 tetrowych gładkich, 7 tetrowych we wzorki i dwie flanelowe. Flanelowe kupiłam,bo były na liście z pierwszej strony. Nie wiem jednak do czego można ich używać poza zastąpieniem kocyka w ciepłe dni. Jakieś sugestie? Idę zobaczyć jakie nowości są na blogu Marioli.
#4523 |
Raczkowanie
|
Nie mam siły Was nadrabiać, tak mi sie chce spaaac
Oczy same lecą. Chciałam napisać, że dziś byłam na usg ![]() Tymek ma się dobrze ![]() A dziś jest mój 31t4d. Babka mówiła, że jest długi i ma długie nogi. Może jakoś koszykarz wyrośnie ![]() Ściskam, idę się położyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja bym pewnie postepowala tak ostroznie jak oni - ale tak na chlopski rozum to na pewno nie kupiona wczesniej wyprawka doprowadzila do tej tragedii... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak uważam, ale rozumiem ich obawy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak się kogoś uśmierci słownie, przez przypadek, to ta osoba będzie żyła długo. Jakieś 2 lata temu poszła fama u mnie w zakładzie, że kolega umarł, a on tylko na l4 poszedł, później się wszyscy śmiali, że nas wszystkich przeżyje, a wczoraj się dowiedziałam, że zmarł ![]()
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super! ![]()
![]() |
#4528 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą ciekawe na jakiej podstawie wybierają rozmiar ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Położyłam się zdrzemnąć, ale tylko godzinę pospałam ![]() ![]() Dziewczyny czy Was też tak w ciąży męczą jęczmienie na oczach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grissini super waga małego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- cayenneOna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.