Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 12:25   #2041
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Newtrend nawet trójeczki i pół Fajne dzieciaki

Lusesita też mam wrażenie że to z jedzeniem związane i boję się spraw typu refluksowego, bo przy jedzeniu i leżeniu nasilone to :/

Nemosek toż pisałam, że ten luksus to była historia dnia jednego :p:
no tak
nie może byc dobrze za długo

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej widze ze mi sie literki podwoily i potroily przypadkiem przepraszam

Agnieszko super ze u Ani lepiej czekamy na fotki i usciskaj od nas mal

Coralady bo mamy slub cywilny oraz chrzestna nie moze dostac zaswiadczenia o kursie przed chrzcielnym bo u niej w parafii nie ma czegos takkiego.

Lineczko ja tez mam taki problem z kolczykami... ;/

Niunia wspolczuje ospy u starszej..

Newtrend ale super trojeczka

Kacper spal w swojej doroslej pizamce i jak super wygladal ale zdj wrzuce w tygidniu.
Ok. Chrzest zalatwiony... oparlam sie na artykule od anouli oraz mama mi pomgla z tym kursem i bedzie w nd chrzest fotografa tez zalatwilismy ... musimy ulokowac 13osob przez 5dni... jz mi slabo tyle gotowac...
super ze w koncu sie udalo

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no to tak jak u,nas...jak mala twardo zasnie to przenosimy do lozeczka.do pierwszego karmienia tam spi

mi tez sie zdaje,ze to refluks moze byc...zamowilosmy poduszke z,klinem zeby miala wyzej.

super,ze sie udalo!

karmimy sie i lecimy na spacer,bo piekne slonce

kolejny dzien bez mm...oby juz na zawsze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja malego po kapieli klade w koszu w salonie,mam go pod reka.A potem jak ja lub tz idziemy spac to bierzemy do sypialni do lozka

sory za brak pol znakow ale pisze lewa reka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:25   #2042
peppermint patty
Rozeznanie

widze,ze nie ma szans,zebym do was wrocila tak jak kiedys :/
nie ogarniam tego jakos czasowo,a jak wypadne z rytmu to czuje sie jakos mocno "poza torem"..bede zagladac i podczytywac,ale nie wiem jak tam moje udzielanie sie

napisze tylko,ze dzis bylismy na drugim szczepieniu i moj "okruszek" wazy 6800 jutro ma 3msc czyli mozna wpisac na poczatek (bo widzialam,ze jest spis dzieciaczkow z wagami) Tymon-13tydz.6800
sluszna waga karmony piersia,bardzo bardzo zadko sztuczne na noc

naszczescie jest zdrowy i dobrze sie rozwija
niestety dostalismy skierowanie na udroznienie kanalu lzowego,bo do tej pory od urodzenia jedno oczko lzawi i czasem ropieje-masowanie niestety nie pomoglo,wiec jeszcze to z malo przyjemych rzeczy przed nami

buziaki dla was
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:45   #2043
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Kacper spal w swojej doroslej pizamce i jak super wygladal ale zdj wrzuce w tygidniu.
Ok. Chrzest zalatwiony... oparlam sie na artykule od anouli oraz mama mi pomgla z tym kursem i bedzie w nd chrzest fotografa tez zalatwilismy ... musimy ulokowac 13osob przez 5dni... jz mi slabo tyle gotowac...
za chrzest, oby szybko i sprawnie poszło były jakieś ale? czy po tym jak powiedziałaś o inf z artykułu zgodzili się?
13 osób u was na mieszkaniu przez 5 dni?

Odważyłam się dziś stanąć na wagę i.................... ważę 3 kg mniej niż przed ciążą teraz tylko utrzymać wagę i zacząć ćwiczyć ale chyba jeszcze brzucha ruszać nie mogę

Liwia dziś weranduje się, jakoś wieje za bardzo, choć teraz się uspokoiło.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

newtrend ale fajnych masz chłopaków a zosieńka taka kudłata
Stary 2014-01-13, 13:18   #2044
niunia32
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200586.jpg (38,2 KB, 29 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:20   #2045
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:27   #2046
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lilith z tego co piszesz to mi się wydaje ze u was jednak wszystko gra. A czy mały wygina się w taka kołyskę jak go bierzesz pionowo lub podajesz komuś? Glowa i nogi mocno odgięte w łuk do tyłu.
jak leży na brzuszku to nóżki podnosi i główkę ale nóżki wtedy są zgięte, jak biorę pionowo to nóżki ma proste calkiem i nic wiecej
pójde i sie upewnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hej, kochane mam dobre wiadomości, moja córeczka oddycha wreszcie sama w zeszłą sobotę odłączyli ją od respiratora i jeeee oddycha sama saturacja od97 do 100 procent dziś ją prawdopodobnie przeniosą na oddział kardiochirurgi.Trzymałam kruszynkę na rękach po 28 dniach na oiomie, jest taka słodka, choć bardzo zmizerniała niestety, chuda jak patyk, sama skóra i kości. Ale do mleka które ma podawane sondą dodaja w proszku jakąś odżywkę wysokokaloryczną, by przybierała na wadze, bo bardzo dużo energi traci na oddychanie. Jej skóra ma ładny różowy kolor. Jak do niej przyszłam, to spała mała jędza:P jak faktycznie będzie na normalnym oddziale, zrobię jej mnóstwo fotek i się nią pochwalę

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

ja okresu nie dostałam, za to znajomo mnie boli, plamiłam tylko jeden dzien, potem pare dni przerwy i znow plamienie.
super

mały dziś spał od 23-7 byłam w szoku ale sie troche wyspałam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:29   #2047
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jaka pyzata
Stary 2014-01-13, 13:30   #2048
ryba91
Zakorzenienie

Beatko gratuluje wagi, ja zwraz dobije do mojego zyciowego rekorfu ;( mam normalnie dola. Nic mi niep idzie nawet odchudzanie. Niep wspominajac o cwiczeniach...
Tak u mnie tyle osob i jeszcze maz mnie wkurza.. juz mam dosc a nikogo nie ma jeszcze... ;/

U ksiedza byly miny ale jakos zatwierdzil...
Stary 2014-01-13, 13:39   #2049
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
hej, kochane mam dobre wiadomości, moja córeczka oddycha wreszcie sama w zeszłą sobotę odłączyli ją od respiratora i jeeee oddycha sama saturacja od97 do 100 procent dziś ją prawdopodobnie przeniosą na oddział kardiochirurgi.Trzymałam kruszynkę na rękach po 28 dniach na oiomie, jest taka słodka, choć bardzo zmizerniała niestety, chuda jak patyk, sama skóra i kości. Ale do mleka które ma podawane sondą dodaja w proszku jakąś odżywkę wysokokaloryczną, by przybierała na wadze, bo bardzo dużo energi traci na oddychanie. Jej skóra ma ładny różowy kolor. Jak do niej przyszłam, to spała mała jędza:P jak faktycznie będzie na normalnym oddziale, zrobię jej mnóstwo fotek i się nią pochwalę
Cudowne wieści! Nie przestajemy trzymac kciuków za Was i czekamy na obiecane zdjęcie!

Cytat:
Ktosiula kiedy zaczynacie rehabilitacje
Jeszcze nie wiem, chce jak najszybciej. Termin z NFZ za 3 miechy, dzisiaj dzwoniłam do fizjoterapeutki prywatnie i wieczorem mam z nią gadać kiedy by mogła przyjechać na konsultacje i jakie będą koszty rehabilitacji. Wygodnie by nam było gdyby do nas przyjeżdzała, ale nie wiem czy mnie cena nie wbije w ziemie.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie ma się czego bać
Jakoś tam jestem dziwnie pozszywana przy "wejściu", że odczuwam dyskomfort jak dotknę, jakieś ciągnięcie takie to się boję ;P Ale mam nadzieję, że będzie gites.

Ktoś tu jeszcze dawał sobie sam zielone światło na bunga-bunga po SN???? Bo do wizyty u ginki jeszcze 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
udało nam się wprowadzić drzemkę w okolicach godziny 10 już od paru dni mała mniej więcej o tej godzinie robi się senna
tak trzymać!

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

nie chce zapeszac,ale w nocy zero prezenia,rano to samo i 3 piekne kupy sa
tylko nie wiem czy to zasluga espumasinu, odstawienia przeze mnie nabialu i herb. laktacyjnej czy moze schabowy tesciowej i surowka z majonezem:p
Hahahah, pewnie schabowy :P
Super, że już bez MM jesteście! Udało nam się widzisz? Takie jesteśmy dzielne kobiety

Cytat:
tak, ospa. i na dodatek wychodzące kły. 2 górne przebily się w piątek, a od soboty ospa (a myślałam, że to temp na ząbki była, no ale ją zaczęło wysypywać)
i dolne kły idą. bo skarży się mała, że boli.

Hania poszła z babcią na spacer.
Bidulka się namęczy. Szybkiego powrotu do zdrowia i żeby nie daj boże Hani nie zaraziła.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A moja mała uwielbia w dzień spać w leżaczku z włączonym wibratorem. Własnie śpi a buźkę ma wstawioną do słoneczka, niech ta żółtaczka spada.
A mam jedno zdjęcie trójeczki spod choinki
Śliczne trzy i pół skarba Mikołaj też wczoraj w bujaczku z wibrą zasnął i spał prawie 2 h! Normalnie bym się zastanawiała czy to nie za długo w tej pozycji ale nawet neuro kazał nam wsadzać do bujaczka i fotelika kilka razy dziennie z tym naszym napięciem.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

Odważyłam się dziś stanąć na wagę i.................... ważę 3 kg mniej niż przed ciążą teraz tylko utrzymać wagę i zacząć ćwiczyć ale chyba jeszcze brzucha ruszać nie mogę

Liwia dziś weranduje się, jakoś wieje za bardzo, choć teraz się uspokoiło.
Super waga! U mnie tyle co przed ciążą, wzięłam się dzisiaj za cwiczenia z Chodakowską, ale do końca nie dojechałam bo się Miki z rykiem obudził. Chociaż tylko z 5 min mi brakło do końca. Postaram się 3 razy w tyg ćwiczyć, narazie ten najłatwiejszy zestaw.

Sylwia a co lekarz na te ulewania ciagłe? Zagęszczaz mleko albo coś? Dużo ulewa?

Godzina 13 a ja się słaniam na nogach. Mój synalek chyba skok ma.... noc i poranek masakra, nic się kupy nie trzyma. Marudzenie, płacz, cycek, bąki, kupa i tak w kółko. Nie naje się normalnie tylko wisi na cycku, zasypia, zaraz się budzi z płaczem, znowu chce cycka, possie chwilke i zasypia na 5 minut. W ferworze walki postanowilam go wpakować do wózka i lecieć na spacer, jak zwykle darł się w niebogłosy przy ubieraniu a jak go wsadziłam do gondoli to odleciał w 3 sekundy i w efekcie postawiłam gondolę na ziemi przy otwartym oknie balkonowym i ogarniam to wszystko czego nie mogłam ogarnąć wczesniej a on się weranduje.
Jeszcze tych pryszczoli ma tyle na dziobie ;( brzydko wygląda biedak, a ja nic nie mogę zrobić. I na klacie jeszcze ma trochę...

Mało tego, ulał mi w 2 godziny po jedzeniu co się nigdy nie stało wcześniej...ja już nie wiem...

W nocy ani razu nie udało mi się włączyć laktatora bo tak marudził i wisiał na cyckach a dzisiaj ani razu nie czułam, że mleko naplywa i już mam złe myśli, że przestałam pobudzać i będę miała za mało mleka...

Jutro mamy USG bioderek i znowu trzęsę tyłkiem... ale cieszę się, że już będziemy wiedzili na czym stoimy...

Trudne to macierzyństwo trudne.... i przy okazji mi wstyd, że tyle sobie problemów wynajduję i narzekam... ot taki dzień porypany.
Wybaczcie kochane, ale musiałam to z siebie wszystko wyrzucić....

Któreś dzieciątko ma trądzik albo miało? Po jakim czasie to schodzi?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 13:43   #2050
anulka2205
Wtajemniczenie

Ryba extra że wreszcei się udało wszystko załatwić, to teraz do garów

Cytat:
Hania pozdrawia Hanię

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:18   #2051
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej dziewczynki Witam się pewnie jako ostatnia na odchowalni
Gratki dla wszystkich i każdej z osobna

Nie wiem w sumie czy mnie jeszcze ktokolwiek pamięta, ale jest światełko w tunelu, że będę tu częściej

Dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd Tomuś jest z nami
Generalnie 2 dzieci to niezły sajgon Choć teraz już nie narzekam... początki były gorsze ze względu na moje samopoczucie.

Czytałam czasami Was z telefonu, ale na odpisywanie już mi czasu nie wystarczało. Komp niestety odmówił posłuszeństwa, ale na szczęście już mamy nowiutki

Niunia czytam, że mała ma ospę. Nie martw się!! Ja wróciłam ze szpitala, to 2 dni i starszak wrócił z przedszkola wysypany. Odizolowaliśmy go od małego na 5 dni , ale malutki na szczęście nie załapał! Będzie dobrze!!
Stary 2014-01-13, 14:20   #2052
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatko gratuluje wagi, ja zwraz dobije do mojego zyciowego rekorfu ;( mam normalnie dola. Nic mi niep idzie nawet odchudzanie. Niep wspominajac o cwiczeniach...
Tak u mnie tyle osob i jeszcze maz mnie wkurza.. juz mam dosc a nikogo nie ma jeszcze... ;/

Ryba już niedługo i z górki będzie arz że dzieciaki starsze będą a dwa że wiosna przyjdzie, a czas szybko leci

a ksiądz to niech...... odprawi chrzest i po kłopocie.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Moje dziecko nie chce spać ale za to ja chce no nic trzeba poczekać ale marnie to widzę
Stary 2014-01-13, 14:23   #2053
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
jaka fajniutka
Cytat:

mężowi baty a Ty się nie dołuj! głowa do góry!
Cytat:
Jakoś tam jestem dziwnie pozszywana przy "wejściu", że odczuwam dyskomfort jak dotknę, jakieś ciągnięcie takie to się boję ;P Ale mam nadzieję, że będzie gites.

Ktoś tu jeszcze dawał sobie sam zielone światło na bunga-bunga po SN???? Bo do wizyty u ginki jeszcze 2 tygodnie

musicie spróbować, jak będzie bolało to pogadasz z ginką niech Cię obejrzy, albo TŻ powiedz żeby Ci zaglądnął jak to wygląda [mój mi zdawał relację co tam słychać ]

ja sobie dałam sama zielone światło

Ktosiula, to wcale nie musi być trądzik, tylko np coś uczuleniowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 14:59   #2054
anulka2205
Wtajemniczenie

mamusiaczek

Mamusie dwójeczki i wzwyż czy Wasze maluchy też są żywiej zainteresowane tym co robi rodzeństwo niż poczynaniami seniorów? Hania tak uważnie śledzi wszystko co robi Anula, to do niej/przy niej się zawsze śmieje na głos, nas tak już bardzo nie rozpieszcza zainteresowaniem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:13   #2055
ktosiula
Wtajemniczenie

Lineczka no może być uczuleniowe, wszystko może być tylko jak do tego dojść co to :P tak z wyglądu to jednak mi na trądzik wygląda z tego co czytałam w tym temacie.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 15:36   #2056
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka no może być uczuleniowe, wszystko może być tylko jak do tego dojść co to :P tak z wyglądu to jednak mi na trądzik wygląda z tego co czytałam w tym temacie.
wiesz mi też się wydawało że Nela ma trądzik a pediatra mówiła że to uczuleniowe więc nie wiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 16:13   #2057
Kociak85
Zadomowienie

ktosiula, my mamy (chyba?) trądzik. Dzisiaj była położna i powiedziała że jej to na trądzik wygląda. I właśnie głównie to poliki i ostatnio trochę na górnej części klatki jej wyskoczyło. Raz znika, raz się pojawia. No cóż... Trzeba to przeżyć.

Ja tak z doskoku ostatnio, bo mnie dziecię moje absorbuje ostatnio cały czas, a jak śpi to na rękach, bo jak odłożę do łóżeczka to się budzi od razu
Stary 2014-01-13, 17:14   #2058
katarzyna2500
Raczkowanie

Hej
Dzieć mi śpi to was trochę nadrobię
a i póki pamiętam:
89Beatka byłyśmy na szczepieniu w Sylwestra. Mnie gin powiedział ze pół roku na dobre zagojenie ran po CC i dopiero wtedy ćwiczenia.
Rybko dziękuję.
Aaby moja też taki numer odwaliła jak Twoja, przed wyjazdem na USG stawów biodrowych machnęła mi kupsko stulecia...

A i rada dla mam kp: nie kupujcie BOBIK K+D twist-off, to cholerstwo twarde i się wyciskać nie chce... dziecko swoje bym tym udusiła

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.

Edytowane przez katarzyna2500
Czas edycji: 2014-01-13 o 17:54
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:44   #2059
dizi
Zadomowienie

Newtrend jaka fajna rodzinka

Beatka brawa za wagę

Niuniu coś ta ospa szaleje, bratanica męża dopiero co wyszła z tego trzymam kciuki , żeby mała nie załapała

Mamusiaczek witaj ponownie

Anulka u mnie mały też reaguje żywiej na starszaka , nadają na tych samych falach

I w ogóle zapomniałam, moje dziecko skończyło dziś dwa miesiące

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-01-13 o 17:46
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 17:58   #2060
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Podczytalam wcześniej jak mała spała sobie u góry a ja zerkalam na nianie i jak akurat mialam odpisać to się skubana obudziła, ma wyczucie potem byłyśmy na spacerku a teraz się buja w bujawce i wpatruje w lewka
Na 19.30 mam spotkanie odnośnie chrztu, akurat po 19 mąż wroci

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja nadrabiam na bieżąco, ale nie mam sily pisać. Drugi dzień z rzędu Ulka nie śpi w nocy, wczoraj, a raczej dzisiaj szła spać o 9 raano. Po chyba 18h bez snu, no z drzemkami po 10-20 minut co jakiś czas....Na początku robiła kupę, zrobiła ale spać ani się jej śni! Ale za to w dzień śpi non stop... CHYBA jej się poprzestawiało. Dzisiaj idę do lekarza z tym ciemiączkiem, bo znów wrociło w nocy dziś, no i z kupami, bo jak pierwsze ma ładne, żółte to kolejne są wodniste i zielone no i boję się że się odwodniła:/ Same problemy. GDZIE TA CIĄŻA?!... Marzę o wyspaniu się... Chociaż kilka h bez niej...
a hrabianka teraz w łóżku leży i bawi się lwami..
Ale Cie ta Ula wymęczy
I jak po wizycie? czego się dowiedziałaś??

Cytat:
hej, kochane mam dobre wiadomości, moja córeczka oddycha wreszcie sama w zeszłą sobotę odłączyli ją od respiratora i jeeee oddycha sama saturacja od97 do 100 procent dziś ją prawdopodobnie przeniosą na oddział kardiochirurgi.Trzymałam kruszynkę na rękach po 28 dniach na oiomie, jest taka słodka, choć bardzo zmizerniała niestety, chuda jak patyk, sama skóra i kości. Ale do mleka które ma podawane sondą dodaja w proszku jakąś odżywkę wysokokaloryczną, by przybierała na wadze, bo bardzo dużo energi traci na oddychanie. Jej skóra ma ładny różowy kolor. Jak do niej przyszłam, to spała mała jędza:P jak faktycznie będzie na normalnym oddziale, zrobię jej mnóstwo fotek i się pochwale
Aga to pięknie
Powoli nabierze ciałka a póki co niech się regeneruje kruszynka

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A moja mała uwielbia w dzień spać w leżaczku z włączonym wibratorem. Własnie śpi a buźkę ma wstawioną do słoneczka, niech ta żółtaczka spada.
A mam jedno zdjęcie trójeczki spod choinki
Super trio

Cytat:

Uff...wreszcie się udało
Jak Wy się pomieścicie?? Wszyscy u Was czy po rodzince się ulokują??

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
nie ogarniam tego jakos czasowo,a jak wypadne z rytmu to czuje sie jakos mocno "poza torem"..bede zagladac i podczytywac,ale nie wiem jak tam moje udzielanie sie

napisze tylko,ze dzis bylismy na drugim szczepieniu i moj "okruszek" wazy 6800 jutro ma 3msc czyli mozna wpisac na poczatek (bo widzialam,ze jest spis dzieciaczkow z wagami) Tymon-13tydz.6800

niestety dostalismy skierowanie na udroznienie kanalu lzowego,bo do tej pory od urodzenia jedno oczko lzawi i czasem ropieje-masowanie niestety nie pomoglo,wiec jeszcze to z malo przyjemych rzeczy przed nami

buziaki dla was
Kawał okruszka Suoer, że zdrowiutki

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

Cytat:
pucuś kochany

Ktosiula - za bioderka

Mamusiaczek -
Stary 2014-01-13, 18:29   #2061
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

buziaki dla was
oj...nam tez to grozilo od czasu do czasu nadal lzawi
Cytat:

Cytat:
Cudowne wieści! Nie przestajemy trzymac kciuków za Was i czekamy na obiecane zdjęcie!

Jeszcze nie wiem, chce jak najszybciej. Termin z NFZ za 3 miechy, dzisiaj dzwoniłam do fizjoterapeutki prywatnie i wieczorem mam z nią gadać kiedy by mogła przyjechać na konsultacje i jakie będą koszty rehabilitacji. Wygodnie by nam było gdyby do nas przyjeżdzała, ale nie wiem czy mnie cena nie wbije w ziemie.

tak trzymać!

Super, że już bez MM jesteście! Udało nam się widzisz? Takie jesteśmy dzielne kobiety

Bidulka się namęczy. Szybkiego powrotu do zdrowia i żeby nie daj boże Hani nie zaraziła.

Śliczne trzy i pół skarba Mikołaj też wczoraj w bujaczku z wibrą zasnął i spał prawie 2 h! Normalnie bym się zastanawiała czy to nie za długo w tej pozycji ale nawet neuro kazał nam wsadzać do bujaczka i fotelika kilka razy dziennie z tym naszym napięciem.

Super waga! U mnie tyle co przed ciążą, wzięłam się dzisiaj za cwiczenia z Chodakowską, ale do końca nie dojechałam bo się Miki z rykiem obudził. Chociaż tylko z 5 min mi brakło do końca. Postaram się 3 razy w tyg ćwiczyć, narazie ten najłatwiejszy zestaw.

Sylwia a co lekarz na te ulewania ciagłe? Zagęszczaz mleko albo coś? Dużo ulewa?

Godzina 13 a ja się słaniam na nogach. Mój synalek chyba skok ma.... noc i poranek masakra, nic się kupy nie trzyma. Marudzenie, płacz, cycek, bąki, kupa i tak w kółko. Nie naje się normalnie tylko wisi na cycku, zasypia, zaraz się budzi z płaczem, znowu chce cycka, possie chwilke i zasypia na 5 minut. W ferworze walki postanowilam go wpakować do wózka i lecieć na spacer, jak zwykle darł się w niebogłosy przy ubieraniu a jak go wsadziłam do gondoli to odleciał w 3 sekundy i w efekcie postawiłam gondolę na ziemi przy otwartym oknie balkonowym i ogarniam to wszystko czego nie mogłam ogarnąć wczesniej a on się weranduje.
Jeszcze tych pryszczoli ma tyle na dziobie ;( brzydko wygląda biedak, a ja nic nie mogę zrobić. I na klacie jeszcze ma trochę...

Mało tego, ulał mi w 2 godziny po jedzeniu co się nigdy nie stało wcześniej...ja już nie wiem...

W nocy ani razu nie udało mi się włączyć laktatora bo tak marudził i wisiał na cyckach a dzisiaj ani razu nie czułam, że mleko naplywa i już mam złe myśli, że przestałam pobudzać i będę miała za mało mleka...

Jutro mamy USG bioderek i znowu trzęsę tyłkiem... ale cieszę się, że już będziemy wiedzili na czym stoimy...

Trudne to macierzyństwo trudne.... i przy okazji mi wstyd, że tyle sobie problemów wynajduję i narzekam... ot taki dzień porypany.

ano
kciuki za usg

przechwaliłam mala-na spacerze dala matce czadu
Stary 2014-01-13, 19:23   #2062
kyte
Wtajemniczenie

Witam się
Dzień mi zleciał nie wiem nawet kiedy dziś malutka nam zasnęła dopiero o 1:30 ale za to spała do 9 !!
Corko czarownic bardzo wspolczuje nieorzesoanych nocek.Musisz koniecznie sie przespac bo w koncu padniesz nie bedziesz wiedziala nawet kiedy.
Dziekuje za odpowuedzi w sprawie ciemieniuchy.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
W tej dziedzinie mu foch nie grozi he he :p

Maly tez sie obudzil i je

A co kiepsko ostatnio spi?Minely kolki?

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

A czym smarowalas?Bo ja Ziajka nie pomaga a tez mu sie luszczy na brewkach.

Kolki tfu tfu już lepiej.Jakaś jest nadpobudliwa w nocy.
Smarowałam oilatum krem w ogóle fajny krem kupiłam go w rossmanie.

Agnieszka super wiadomość!! Cieszymy się razem z Tobą
Domii to Jaś dał popalić a jak teściowa?może zaraz doczytam.

Ręka mi zdrętwiała od trzymania Natalki.

Stary 2014-01-13, 19:42   #2063
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Hej
Dzieć mi śpi to was trochę nadrobię
a i póki pamiętam:
89Beatka byłyśmy na szczepieniu w Sylwestra. Mnie gin powiedział ze pół roku na dobre zagojenie ran po CC i dopiero wtedy ćwiczenia.

to jeszcze 2,5 miesiaca i zaczynam ćwiczyć brzuch
Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Newtrend jaka fajna rodzinka

Beatka brawa za wagę

Anulka u mnie mały też reaguje żywiej na starszaka , nadają na tych samych falach

I w ogóle zapomniałam, moje dziecko skończyło dziś dwa miesiące

za dwu miesiecznice
Stary 2014-01-13, 19:45   #2064
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

buziaki dla was
Jak tylko uda Ci sie znalezc wiecej czasu to zagladaj do nas konieczniei pisz oczywiście brawa za wage . Oby z oczkiem było lepiej.

Cytat:

tak trzymać!

Ja sobie sama dałam zielone światło naprawde sie czulam jak dziewica pierwszy raz bolesny ale już kolejne coraz mniej.

Trzymam za wszystkie bioderka
Brawa za wszystkie miesięcznice maluszków

Tak sobie ostatnio myślałm że tak ten czas szybko leci że niedłuo będziemy rozmawiac już o rozszerzaniu diety
Stary 2014-01-13, 20:05   #2065
89Beatka
Wtajemniczenie

Liwka jakaś nie śpiąca dziś, ale nie marudna. Może jakiś niekorzystny dzień
Oddałam ja tacie a sama zamierzam sie pouczyć. A nie ma we mnie wogóle chęci, jakiejkolwiek.

Miałam pisać że moje dziecko jest perfidneWczoraj naszłą mnie ochota na bunga bunga, a ostatnio po tabletkach to cieżko mi idzie i jak już było dobrze to dziecko mi się obudziło. Ok uspałam. zaczynamy od nowa i co?Dziecko się obudziło Wiec przestaliśmy.
Wieczorem mąż coś zaczyna, dziecko śpi a mnie wszystko łaskocze i niciPrzykryłam się kołderka nie minęły 2 minuty jak spałam I gdzie tu relaks?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

katarzyna czytałam ostatnio poczekalnie i cie znalazłam, ale potem zaginęłaś w gąszczu postów i sie tu dopiero odnalazłąś więc nie giń już
Stary 2014-01-13, 20:32   #2066
katarzyna2500
Raczkowanie

89Beatka nie mam zamiaru ginąć, tym bardziej ze coraz mniej mam się udziela sama mam czasem problem z czasem ale staram sie zaglądać
Twój Maluszek pilnuje żeby przypadkiem konkurencji za szybko nie mieć, bo a nuż się trafi...

Dziewczyny, używałyście może kiedyś pieluszek HELEN HARPER?
Dostałam wielką pakę i zajrzałam w opinie w necie, bo nigdy o nich nie słyszałam... recenzje tragiczne...

Lilith890205 pytałaś gdzieś o nawilżacze powietrza, ja mam METROX, taki w kształcie kropelki, dałam za niego 9 dych(jeden z najtańszych), ultradźwiękowy. Rzekomo nawilża 30 m2, jestem zadowolona bo Mała miała wcześniej nosek zatkany na sucho, a teraz już nie tak

Y no de excusas vivo yo.

Edytowane przez katarzyna2500
Czas edycji: 2014-01-13 o 20:53
Stary 2014-01-13, 20:59   #2067
ryba91
Zakorzenienie

Kasiu podaj mi dane na pirwszą strone- spójrz proszę na pierwsze dwa posty to wrzuce Cię do listy
a te pieluchy są czesto w promocji ;p jak bedą fajne to pisz szybko
paulina- nie wiem jak, jakoś muszą. A tak serio już kombinuje jak to zrobić... a wszystko przez to ze sie z remontem nie wyrobili...;/

jestem 6 minut w domu a już mam dośc. CO SIE DZIEJE?? eh.. normalnie u mamy to nawet popłakać nie mogę bo nie ma kiedy, a w domu? non stop. , dobra nie zanudzam. . .

Były u mnie Pani z MOPRu i wyobraźcie sobie nie zastały mnie w domu i zadzwoniły z pretensjami a czy jak sie cholera jasna z nimi umawiałam? Mam przyjść jutro o 13 do nich osobiście...
Stary 2014-01-13, 21:08   #2068
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Na czym byliście w kinie?
Na Hobbicie
Rybko super że udało się wreszcie załatwić te chrzciny
Ktosiula ja sobie sama dałam zielone światło, w sumie mąż mi je dał , po 4 tygodniach
Beatka no trzeba przyznać że perfidna ta Wasza Liwka

Dobry wieczór, podczytywałam Was wcześniej ale nie dałam rady odpisać bo byłam u dentysty wyrwać drugą ósemkę i nawet nie wiecie jak się wkurzyłam!!!!!!!
Ten dentysta to jest nasz znajomy, naprawdę full profesjonalny sprzęt, zawsze zanim zacznie leczyć zęba to wykonuje zdjęcie no i ogólnie naprawdę super. No i dzisiaj zanim mi zaczął wyrywać ósemkę to jeszcze mi robił ogólny przegląd i mówię mu że napewno mi coś wyjdzie w siódemce na dole, bo w ciąży poszłam na NFZ jeszcze zanim zaczęłam chodzić do niego. No i co się okazało?!?!?! Że babka podejmowała nieudolną próbę wyleczenia mi zęba kanałowo, ale podczas czyszczenia złamał jej się pilnik i zostawiła mi go w zębie!!!!!!!!!! jak ja to usłyszałam to tak we mnie zagotowało że mam ochotę iść i tej kobiecie wszystkie zęby powybijać i teraz albo on może to po niej poprawić i to są jakoś 2-3 wizyty leczenia kanałowego + koszty tego że on to po kimś poprawia + wypełnienie później tego zęba i usunięcie innego (ósemki) i zbiera się bagatela 1000 zł, albo dał mi drugą opcję, wyrywamy tą siódemkę, nie leczymy jej i czekam na to że ósemka mi się przesunie tak żebym miała w miarę małą szparę między 6 a 8. Bo do 26 roku życia ósemki się jeszcze w miare fajnie same przesuwają jak mają miejsce. A jak będę leczyć siódemkę to ósemkę i tak musze wyrwać bo mi na żuchwę prawie wyrasta. A no i żeby było ciekawie to powiedział że on mi wyleczy tego zęba kanałowo ale niestety jest ryzyko że okaże się po roku, dwóch że trzeba go będzie jednak usunąć więc chyba jednak postawie na tańszą opcję wyrwania od razu tej siódemki

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
jestem 6 minut w domu a już mam dośc. CO SIE DZIEJE?? eh.. normalnie u mamy to nawet popłakać nie mogę bo nie ma kiedy, a w domu? non stop. , dobra nie zanudzam. . .
Nie zanudzasz od tego tu jesteśmy żeby wspierać, doradzić, żeby po prostu trochę Ci ulżyło jak wyrzucisz co Ci na wątrobie leży

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 21:43   #2069
katarzyna2500
Raczkowanie

Rybko: Kasia,tp15.11.2013r Nina,18.11.2013r. 2950g,CC
Ale czemu w domu ? Cuś źle?
A powiedz mi kiedy twój Kacper zaczął podnosić głowę? Bo moje Małe Lenistwo nie chce wcale

Rusalka12 szkoda psinkimam nadzieję że się mocno nie męczy.
Zwróciłam uwagę że nasze "cukrowe" dzieciaczki się urodziły tego samego dnia i tą samą metodą. U was są jakieś inne metody badań tego cukru, prawda? i inne jednostki.

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-01-13, 21:55   #2070
anka_85
Zakorzenienie

na wstępie powiem że moje serce aż zabiło mocniej z powodu Ani oby tak dalej, okruszek jest silny i wierze że wtulicie się w siebie szczęśliwe

Cytat:
Rybka, też tak miałam
pogoda, zima, nowy styl życia mogą czasem przytłoczyć.
wyrzuć z siebie ten smutek jakoś, pamiętnik czy coś, ulży Ci
wypłacz się, przejdzie. najgorzej mi jak dusze w sobie taki płacz.

co do mojego nastroju to już mi lepiej, antydepresanty, mimo że biore już bite 5 tygodni wydają się W KOŃCU troche działać, od 9 dni jestem na dawce 40 mg i co dziwne, nie czuje żadnych skutkow ubocznych, no i działanie póki co znikome... przed ciążą brałam dokładnie te same i były po prostu rewelacyjne w działaniu... czekam aż znów zaskoczy trybik i znów odizoluje się od smutku, strachu i depresji.... nienawidze tych stanów.

mały się do mnie uśmiechał. to najjaśniejszy promyk jaki widziałam w życiu. jego oczka tak migoczą szczęściem i radością, coś pieknego.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości