|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
![]() nie może byc dobrze za długo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sory za brak pol znakow ale pisze lewa reka
|
|||
|
|
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
widze,ze nie ma szans,zebym do was wrocila tak jak kiedys :/
nie ogarniam tego jakos czasowo,a jak wypadne z rytmu to czuje sie jakos mocno "poza torem"..bede zagladac i podczytywac,ale nie wiem jak tam moje udzielanie sie napisze tylko,ze dzis bylismy na drugim szczepieniu i moj "okruszek" wazy 6800 jutro ma 3msc czyli mozna wpisac na poczatek (bo widzialam,ze jest spis dzieciaczkow z wagami) Tymon-13tydz.6800 sluszna waga karmony piersia,bardzo bardzo zadko sztuczne na nocnaszczescie jest zdrowy i dobrze sie rozwija niestety dostalismy skierowanie na udroznienie kanalu lzowego,bo do tej pory od urodzenia jedno oczko lzawi i czasem ropieje-masowanie niestety nie pomoglo,wiec jeszcze to z malo przyjemych rzeczy przed nami buziaki dla was |
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za chrzest, oby szybko i sprawnie poszło były jakieś ale? czy po tym jak powiedziałaś o inf z artykułu zgodzili się?13 osób u was na mieszkaniu przez 5 dni? ![]() Odważyłam się dziś stanąć na wagę i.................... ważę 3 kg mniej niż przed ciążą teraz tylko utrzymać wagę i zacząć ćwiczyć ale chyba jeszcze brzucha ruszać nie mogę![]() Liwia dziś weranduje się, jakoś wieje za bardzo, choć teraz się uspokoiło. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- newtrend ale fajnych masz chłopaków a zosieńka taka kudłata
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójde i sie upewnie ![]() Cytat:
mały dziś spał od 23-7 byłam w szoku ale sie troche wyspałam
|
||
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko gratuluje wagi, ja zwraz dobije do mojego zyciowego rekorfu ;( mam normalnie dola. Nic mi niep idzie nawet odchudzanie. Niep wspominajac o cwiczeniach...
Tak u mnie tyle osob i jeszcze maz mnie wkurza.. juz mam dosc a nikogo nie ma jeszcze... ;/ U ksiedza byly miny ale jakos zatwierdzil...
|
#2049 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie wiem, chce jak najszybciej. Termin z NFZ za 3 miechy, dzisiaj dzwoniłam do fizjoterapeutki prywatnie i wieczorem mam z nią gadać kiedy by mogła przyjechać na konsultacje i jakie będą koszty rehabilitacji. Wygodnie by nam było gdyby do nas przyjeżdzała, ale nie wiem czy mnie cena nie wbije w ziemie. Jakoś tam jestem dziwnie pozszywana przy "wejściu", że odczuwam dyskomfort jak dotknę, jakieś ciągnięcie takie to się boję ;P Ale mam nadzieję, że będzie gites. Ktoś tu jeszcze dawał sobie sam zielone światło na bunga-bunga po SN???? Bo do wizyty u ginki jeszcze 2 tygodnie Cytat:
Cytat:
Super, że już bez MM jesteście! Udało nam się widzisz? Takie jesteśmy dzielne kobiety ![]() Cytat:
Cytat:
Mikołaj też wczoraj w bujaczku z wibrą zasnął i spał prawie 2 h! Normalnie bym się zastanawiała czy to nie za długo w tej pozycji ale nawet neuro kazał nam wsadzać do bujaczka i fotelika kilka razy dziennie z tym naszym napięciem. Cytat:
Sylwia a co lekarz na te ulewania ciagłe? Zagęszczaz mleko albo coś? Dużo ulewa? Godzina 13 a ja się słaniam na nogach. Mój synalek chyba skok ma.... noc i poranek masakra, nic się kupy nie trzyma. Marudzenie, płacz, cycek, bąki, kupa i tak w kółko. Nie naje się normalnie tylko wisi na cycku, zasypia, zaraz się budzi z płaczem, znowu chce cycka, possie chwilke i zasypia na 5 minut. W ferworze walki postanowilam go wpakować do wózka i lecieć na spacer, jak zwykle darł się w niebogłosy przy ubieraniu a jak go wsadziłam do gondoli to odleciał w 3 sekundy i w efekcie postawiłam gondolę na ziemi przy otwartym oknie balkonowym i ogarniam to wszystko czego nie mogłam ogarnąć wczesniej a on się weranduje. Jeszcze tych pryszczoli ma tyle na dziobie ;( brzydko wygląda biedak, a ja nic nie mogę zrobić. I na klacie jeszcze ma trochę... ![]() Mało tego, ulał mi w 2 godziny po jedzeniu co się nigdy nie stało wcześniej...ja już nie wiem... W nocy ani razu nie udało mi się włączyć laktatora bo tak marudził i wisiał na cyckach a dzisiaj ani razu nie czułam, że mleko naplywa i już mam złe myśli, że przestałam pobudzać i będę miała za mało mleka... Jutro mamy USG bioderek i znowu trzęsę tyłkiem... ale cieszę się, że już będziemy wiedzili na czym stoimy... Trudne to macierzyństwo trudne.... i przy okazji mi wstyd, że tyle sobie problemów wynajduję i narzekam... ot taki dzień porypany. Wybaczcie kochane, ale musiałam to z siebie wszystko wyrzucić.... Któreś dzieciątko ma trądzik albo miało? Po jakim czasie to schodzi?
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba extra że wreszcei się udało wszystko załatwić, to teraz do garów
![]() ![]() Hania pozdrawia Hanię
|
|
|
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Gratki dla wszystkich i każdej z osobna Nie wiem w sumie czy mnie jeszcze ktokolwiek pamięta, ale jest światełko w tunelu, że będę tu częściej ![]() Dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd Tomuś jest z nami Generalnie 2 dzieci to niezły sajgon Choć teraz już nie narzekam... początki były gorsze ze względu na moje samopoczucie.Czytałam czasami Was z telefonu, ale na odpisywanie już mi czasu nie wystarczało. Komp niestety odmówił posłuszeństwa, ale na szczęście już mamy nowiutki Niunia czytam, że mała ma ospę. Nie martw się!! Ja wróciłam ze szpitala, to 2 dni i starszak wrócił z przedszkola wysypany. Odizolowaliśmy go od małego na 5 dni , ale malutki na szczęście nie załapał! Będzie dobrze!! |
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
arz że dzieciaki starsze będą a dwa że wiosna przyjdzie, a czas szybko leci![]() a ksiądz to niech...... odprawi chrzest i po kłopocie. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Moje dziecko nie chce spać ale za to ja chce no nic trzeba poczekać ale marnie to widzę
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaka fajniutka
Cytat:
Cytat:
[mój mi zdawał relację co tam słychać ]ja sobie dałam sama zielone światło ![]() Ktosiula, to wcale nie musi być trądzik, tylko np coś uczuleniowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
mamusiaczek
Mamusie dwójeczki i wzwyż czy Wasze maluchy też są żywiej zainteresowane tym co robi rodzeństwo niż poczynaniami seniorów? Hania tak uważnie śledzi wszystko co robi Anula, to do niej/przy niej się zawsze śmieje na głos, nas tak już bardzo nie rozpieszcza zainteresowaniem
|
|
|
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka no może być uczuleniowe, wszystko może być tylko jak do tego dojść co to :P tak z wyglądu to jednak mi na trądzik wygląda z tego co czytałam w tym temacie.
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
ktosiula, my mamy (chyba?) trądzik. Dzisiaj była położna i powiedziała że jej to na trądzik wygląda. I właśnie głównie to poliki i ostatnio trochę na górnej części klatki jej wyskoczyło. Raz znika, raz się pojawia. No cóż... Trzeba to przeżyć.
Ja tak z doskoku ostatnio, bo mnie dziecię moje absorbuje ostatnio cały czas, a jak śpi to na rękach, bo jak odłożę do łóżeczka to się budzi od razu
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dzieć mi śpi to was trochę nadrobię ![]() a i póki pamiętam: 89Beatka byłyśmy na szczepieniu w Sylwestra. Mnie gin powiedział ze pół roku na dobre zagojenie ran po CC i dopiero wtedy ćwiczenia. Rybko dziękuję. Aaby moja też taki numer odwaliła jak Twoja, przed wyjazdem na USG stawów biodrowych machnęła mi kupsko stulecia... A i rada dla mam kp: nie kupujcie BOBIK K+D twist-off, to cholerstwo twarde i się wyciskać nie chce... dziecko swoje bym tym udusiła
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-01-13 o 17:54 |
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Newtrend jaka fajna rodzinka
![]() Beatka brawa za wagę ![]() Niuniu coś ta ospa szaleje, bratanica męża dopiero co wyszła z tego trzymam kciuki , żeby mała nie załapałaMamusiaczek witaj ponownie Anulka u mnie mały też reaguje żywiej na starszaka , nadają na tych samych falach ![]() I w ogóle zapomniałam, moje dziecko skończyło dziś dwa miesiące ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-01-13 o 17:46 |
|
|
|
#2060 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Podczytalam wcześniej jak mała spała sobie u góry a ja zerkalam na nianie i jak akurat mialam odpisać to się skubana obudziła, ma wyczucie ![]() Na 19.30 mam spotkanie odnośnie chrztu, akurat po 19 mąż wroci ![]() Cytat:
![]() I jak po wizycie? czego się dowiedziałaś?? Cytat:
Powoli nabierze ciałka a póki co niech się regeneruje kruszynka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Wy się pomieścicie?? Wszyscy u Was czy po rodzince się ulokują?? Cytat:
Suoer, że zdrowiutki ![]() Cytat:
Ktosiula - za bioderkaMamusiaczek - |
||||||
|
|
|
#2061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czasu do czasu nadal lzawi![]() ![]() Cytat:
![]() kciuki za usg przechwaliłam mala-na spacerze dala matce czadu
|
||
|
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dzień mi zleciał nie wiem nawet kiedy dziś malutka nam zasnęła dopiero o 1:30 ale za to spała do 9 !! Corko czarownic bardzo wspolczuje nieorzesoanych nocek.Musisz koniecznie sie przespac bo w koncu padniesz nie bedziesz wiedziala nawet kiedy. Dziekuje za odpowuedzi w sprawie ciemieniuchy. Cytat:
Smarowałam oilatum krem w ogóle fajny krem kupiłam go w rossmanie. Agnieszka super wiadomość!! Cieszymy się razem z Tobą Domii to Jaś dał popalić a jak teściowa?może zaraz doczytam.Ręka mi zdrętwiała od trzymania Natalki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dwu miesiecznice
|
|
#2064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pisz oczywiście brawa za wage . Oby z oczkiem było lepiej.Cytat:
Ja sobie sama dałam zielone światło naprawde sie czulam jak dziewica pierwszy raz bolesny ale już kolejne coraz mniej.Trzymam za wszystkie bioderka![]() Brawa za wszystkie miesięcznice maluszków ![]() Tak sobie ostatnio myślałm że tak ten czas szybko leci że niedłuo będziemy rozmawiac już o rozszerzaniu diety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Liwka jakaś nie śpiąca dziś, ale nie marudna. Może jakiś niekorzystny dzień
![]() Oddałam ja tacie a sama zamierzam sie pouczyć. A nie ma we mnie wogóle chęci, jakiejkolwiek. Miałam pisać że moje dziecko jest perfidne Wczoraj naszłą mnie ochota na bunga bunga, a ostatnio po tabletkach to cieżko mi idzie i jak już było dobrze to dziecko mi się obudziło. Ok uspałam. zaczynamy od nowa i co?Dziecko się obudziło Wiec przestaliśmy.Wieczorem mąż coś zaczyna, dziecko śpi a mnie wszystko łaskocze i nici Przykryłam się kołderka nie minęły 2 minuty jak spałam I gdzie tu relaks? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- katarzyna czytałam ostatnio poczekalnie i cie znalazłam, ale potem zaginęłaś w gąszczu postów i sie tu dopiero odnalazłąś więc nie giń już
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
89Beatka nie mam zamiaru ginąć, tym bardziej ze coraz mniej mam się udziela
sama mam czasem problem z czasem ale staram sie zaglądać Twój Maluszek pilnuje żeby przypadkiem konkurencji za szybko nie mieć, bo a nuż się trafi... ![]() Dziewczyny, używałyście może kiedyś pieluszek HELEN HARPER? Dostałam wielką pakę i zajrzałam w opinie w necie, bo nigdy o nich nie słyszałam... recenzje tragiczne... Lilith890205 pytałaś gdzieś o nawilżacze powietrza, ja mam METROX, taki w kształcie kropelki, dałam za niego 9 dych(jeden z najtańszych), ultradźwiękowy. Rzekomo nawilża 30 m2, jestem zadowolona bo Mała miała wcześniej nosek zatkany na sucho, a teraz już nie tak
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-01-13 o 20:53 |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu podaj mi dane na pirwszą strone- spójrz proszę na pierwsze dwa posty
to wrzuce Cię do listya te pieluchy są czesto w promocji ;p jak bedą fajne to pisz szybko ![]() paulina- nie wiem jak, jakoś muszą. A tak serio już kombinuje jak to zrobić... a wszystko przez to ze sie z remontem nie wyrobili...;/ Były u mnie Pani z MOPRu i wyobraźcie sobie nie zastały mnie w domu i zadzwoniły z pretensjami a czy jak sie cholera jasna z nimi umawiałam? Mam przyjść jutro o 13 do nich osobiście...
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na Hobbicie
![]() Rybko super że udało się wreszcie załatwić te chrzciny Ktosiula ja sobie sama dałam zielone światło, w sumie mąż mi je dał ![]() Beatka no trzeba przyznać że perfidna ta Wasza Liwka Dobry wieczór, podczytywałam Was wcześniej ale nie dałam rady odpisać bo byłam u dentysty wyrwać drugą ósemkę i nawet nie wiecie jak się wkurzyłam!!!!!!! Ten dentysta to jest nasz znajomy, naprawdę full profesjonalny sprzęt, zawsze zanim zacznie leczyć zęba to wykonuje zdjęcie no i ogólnie naprawdę super. No i dzisiaj zanim mi zaczął wyrywać ósemkę to jeszcze mi robił ogólny przegląd i mówię mu że napewno mi coś wyjdzie w siódemce na dole, bo w ciąży poszłam na NFZ jeszcze zanim zaczęłam chodzić do niego. No i co się okazało?!?!?! Że babka podejmowała nieudolną próbę wyleczenia mi zęba kanałowo, ale podczas czyszczenia złamał jej się pilnik i zostawiła mi go w zębie!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
Rybko: Kasia,tp15.11.2013r Nina,18.11.2013r. 2950g,CC
Ale czemu w domu A powiedz mi kiedy twój Kacper zaczął podnosić głowę? Bo moje Małe Lenistwo nie chce wcale ![]() Rusalka12 szkoda psinki mam nadzieję że się mocno nie męczy.Zwróciłam uwagę że nasze "cukrowe" dzieciaczki się urodziły tego samego dnia i tą samą metodą. U was są jakieś inne metody badań tego cukru, prawda? i inne jednostki.
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
na wstępie powiem że moje serce aż zabiło mocniej z powodu Ani
oby tak dalej, okruszek jest silny i wierze że wtulicie się w siebie szczęśliwe ![]() Cytat:
pogoda, zima, nowy styl życia mogą czasem przytłoczyć. wyrzuć z siebie ten smutek jakoś, pamiętnik czy coś, ulży Ci ![]() wypłacz się, przejdzie. najgorzej mi jak dusze w sobie taki płacz. co do mojego nastroju to już mi lepiej, antydepresanty, mimo że biore już bite 5 tygodni wydają się W KOŃCU troche działać, od 9 dni jestem na dawce 40 mg i co dziwne, nie czuje żadnych skutkow ubocznych, no i działanie póki co znikome... przed ciążą brałam dokładnie te same i były po prostu rewelacyjne w działaniu... czekam aż znów zaskoczy trybik i znów odizoluje się od smutku, strachu i depresji.... nienawidze tych stanów. mały się do mnie uśmiechał. to najjaśniejszy promyk jaki widziałam w życiu. jego oczka tak migoczą szczęściem i radością, coś pieknego.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Fajne dzieciaki 

za chrzest, oby szybko i sprawnie poszło
byłam w szoku ale sie troche wyspałam 

, ale malutki na szczęście nie załapał! Będzie dobrze!! 

za bioderka
od czasu do czasu nadal lzawi