|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
sylvunia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Ja zamierzam kupować wszystko stopniowo, są takie rzeczy, które trzeba koniecznie kupić, a są wiele droższe niż jakieś ciuszki - wózek, łóżeczko, bujaczek i dlatego jak trafi się jakaś dobra okazja to czemu by nie kupić?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zadomowienie
|
Piękne te ciuszki dziewczynki uszukałyście, ja nie mam jeszcze dosłownie nic, nie dostanę też nic po dzieciach z rodziny... Chyba faktycznie czas szykować wyprawkę :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaa rano było o body zapinanych z przodu, w Pepco są, dzisiaj widziałam i nawet na 56 znalazłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, ciuszki dla maluszków są przesłodkie. Pamiętam, jak rozczuliły mnie maluśkie skarpetki - pierwszy prezent od koleżanki, jak byłam w 5 miesiącu pierwszej ciąży ![]() Na początku jakoś nie cieszyłam się z tej ciąży, ale teraz po badaniach prenatalnych, gdy coraz częściej czuję szturchania w podbrzuszu, to zaczynam się wkręcać. A nie ma jak świetne okazje - polowania w sklepach z używaną odzieżą są zajefajne ![]()
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
jak ja Wam zazdroszcze lumpexow!! U mnie nie ma ich wcale! jest jeden z takimi mega firmowymi rzeczami damskimi, ale ceny takie ze wole pojsc do sklepu i sobie kupic cos z Zary nowego niz uzywke Chanel ... W Pl uwielbialam grzebac sobie w dzieciaczkowych rzeczach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mieszkam w jakiejś metropolii - moje miasto było kiedyś wojewódzkie, a zaczyna się robić kompletnie prowincjonalne, więc czego u nas najwięcej? Oprócz banków i kebabów - lumpeksy i chińskie rzeczy po 5 zł
![]()
#2981 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dla dzidzi też na pewno się tam obkupię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Pater, to trzymam
![]()
#2983 |
Zadomowienie
|
Ostatnio pytalam mojego gina kiedy robimy glukoze,to powiedzial,ze dopiero ok 25 tyg.
Ktoras pisala,ze lakarz nie chce zrobic pomiarow ok 20 tyg zwyklym badaniem,tylko w 3 d, dziwne a moze chce naciagnac? Moim zdaniem powinien robic normalnym i to bez gadania ![]() Ja nie kusze sie na badanie 3/4 d u mojego gina to koszt 120 euro,a dwa poprostu stiwerdzam,ze nie ma sensu,bo on sam z ciekawosci przelacza na 3 d a ja oczywiscie mega sie ciesze.W pierwszej ciazy nawet wydrukowal mi zdjecie ![]() Mi jakos te bodziaki zapinane z przodu mi nie podeszly,ajkos mnie denerwowaly,nie wiem czemu tak poprostu. Ja tez chce juz wiedziec,co za Ktosik malutki u mnie zamieszkal.Plis przyspieszcie czas tak do 5 lutego ![]() ![]()
#2984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do połówkowego to lekarz prowadzący ma obowiązek je zrobić, chyba że ktoś decyduje się na to 3d. My to w 14tc robiliśmy u innego lekarza, a połówkowe robię robię w czasie normalnej wizyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Ja już dokładnie nie pamiętam w jakich tygodniach są zalecenia odnoście obciążenia glukozą. Wiem, że nie ma co za wcześnie, ale nie ma też co za późno. Moja siostra miała super glukozę na czczo. To badanie z piciem glukozy miała mieć właśnie jakoś poźniej. A w 6 czy 7 miesiącu - już nie pamiętam urodziłaby przedwcześnie, bo się okazało że ma cukrzycę ciążową. Na szczęście w szpitalu powstrzymali poród i donosiła ciążę. Ale mogło się skończyć nieciekawie. Dodam, że w rodzinie nie ma żadnego cukrzyka, choć to co innego niż cukrzyca ciążowa. Ja teraz też się jej obawiam.
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Puki co kupił młodej śpioszki Legii i twierdzi, że będzie z nią na mecze chodził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam tez kilka ksiazek Leszka Talko - sa swietne, zabawne i takie realistyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Doświadczone mamy, mam do Was pytanie, orientujecie się czy są na rynku, takie foteliki do przewożenia niemowlaka samochodem, które pozwalają się rozłozyć na płasko (no prawie), żeby było im wygodnie przejechać daleką drogę? Jeśli tak to jakie? ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- No chyba, że robiąc wystarczające przerwy można używać takich standardowych fotelików? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, wszystkie foteliki dla niemowlaków mają formę taką "kubełkowatą". No i jest to pozycja tyłem do kierunku jazdy, czyli bezpieczna dla maluszka. A długa droga? Niestety lub stety trzeba robić postoje. To akurat i dla kierowcy jest wskazane. Myśmy z takim fotelikiem przejechali znad morza w Beskidy z noclegiem u wujka pod Wrocławiem.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-13 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
Nie ma takich, niemowalaka, a także większe dzieci i te całkiem duże nie przewozi się na płasko. To jest niebezpieczne. Typowy fotelik dla noworodków i niemowlaków ma kształt kubełkowy - i to jest najbezpieczniejsza pozycja i jednoczesnie wygodna. natomiast trzeba pamietac ze dziecko nie moze jechac w takiej pozycji kilka godzin, trzeba robic przerwy, wyciagac dziecko, pomasowac brzuszek itd. Długie przebywanie w foteliku moze spowodowac duzy dyskomfort a wrecz ból jelit.Wieksze dzieci maja odchylane foteliki, ale to jest minimalnie, o zadnym lezeniu wlasciwie nie ma tu mowy, chodzi o glowe zeby nie leciala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Myślałam po prostu, że są jakieś takie specjalne foteliki, ale jak nie ma to sprawa jest o wiele prostsza ![]() ![]() Tak planuję, że z taką paromiesięczną dzidzą będę chciała przejechać dosłownie całą Polskę... Z Koszalina na południe, ale jak nie będziemy się czuć na siłach to na pewno odpuszczę, zobaczymy. Ale jak na innym forum czytałam, że gondole zapinali w pasy na tylnym siedzeniu to się za głowę złapałam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Podobno sa gondole do przewozenia autem. Ale one chyba nie maja atestow bezpieczenstwa. Bezpieczenstwo w aucie to dla mnie priorytet. Takze niespecjalnie sie interesowalam tymi gondolami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Jasne, że moje plany planami, a jak dziecko będzie źle znosiło jazdę samochodem to nie będziemy jeździć i będzie trzeba kombinować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Jak moja miala ok 7 miesiecy to bylismy nad morzem. Pojechalismy na noc i to dla nas byla najlepsza opcja. Moja lubila jazde w aucie ale umowmy sie - starego bola cztery litery jak ma jechac autem caly dzien. Na dodatek taki maluszek musi byc dokladnie przypiety co jest bezpiecxne ale przy wielogodzinnych podrozach malo komfortowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Poszperałam w papierach i dodatkowo w wypisie wszystkich badań dla ciężarnych, które ściągnęłam z neta (rozporządzenie Ministra Zdrowia z 23 września 2010) i obciążenie glukozą wykonuje się między 24 a 28 tygodniem ciąży. To jeszcze trochę czasu mam, ale powinnam zwrócić bardziej uwagę na dietę i jak tylko będzie można, zacząć chodzić z kijkami, bo ruch zmniejsza ryzyko cukrzycy. W każdym razie jakoś mniej się teraz boję niż przed zajściem w drugą ciążę. Dieta cukrzycowa nie jest straszna (gorsze jest to kłucie w palce po 5 razy dziennie, by zbadać cukier glukometrem), a wręcz ma swoje plusy - waga spada
![]()
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dieta moze nie jest straszna ale potem czlowiek ma taki apetycik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.