|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() dziewczyny, jak znajdziecie fotelik 9-18 kg, powyżej 3 gwiazdek ADAC, tańszy niż Maxi Cosi Priori, to dajcie znać
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jak to jest z tą szkołą rodzenia, jest płatna/bezpłatna, bo ostatnio mówili w TV, że NFZ nie refunduje ![]() muszę dziś dodzwonić się do położnej tu od nas, podobno zaje...ta babka, a mam wybraną tą z miasta, bo jeszcze nie zmieniłam ![]() a i tak pewnie by nie dojechała do mnie ![]() podobno od 20tc można chodzić do położnej na wizyty i ona wszystko mówi tak, jak w szkole rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- gratulacje ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Co dziś robicie na obiadek? Tylko bez mięsa.. Szukam inspiracji..... |
||
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady Was nadrobic, postaram sie pozniej.
Zauwazylam tylko ze lolitka zaczyna III trymestr, Kochana gratuluje Co myslicie o tym zestawie butelek, podobno sa dobre i maja dobre opinie http://allegro.pl/zestaw-do-karmieni...806318721.html
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie panikuj, pare wizyt w lumpeksie a może uda ci się coś od dziewczyn naszych wątkowych zakupić i jakoś pójdzie wszystko ![]() dzisiaj mamy lasagne ale to niestety mięsne
|
|
|
|
|
#157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co jest dobre to w CC jeśli chodzi o dziecko to nie ma takich komplikacji jak zaklinowanie, niedotlenienie (no chyba, że wcześniej był normalnie SN), łamania barku gdy się zaklinuje Cytat:
![]() A to ile z nich z wycięczenia umierało czy z jakiś komplikacji bo się oberwały, dostawały krwotoków, to już nikt nie mówi Ważne, że dały radę, a no dały, nie miały wyjścia. Także ja wolę sobie tego nawet nie wyobrażać i nie porównywać ![]() Cytat:
Cytat:
już bliżej jak dalej Cytat:
lepiej obmyśl dobry plan Cytat:
![]() A więc dzisiaj ten sądny dzień, doczekałam się połówkowego
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny tutaj polecały TT |
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#160 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myslalam sobie, zeby np w kwietniu jak bedzie ladna pogoda, pojechac sobie na miesiac nad morze do znajomych. Wiadomo, ladne widoki, lepsze powietrze. No i zastanawialam sie co w razie kontroli. Okazuje sie, ze mozna nawet do USA leciec jakby ktos chcial, tylko trzeba ZUS powiadomic o miejscu pobytu.Inna sprawa, ze z tymi kontrolami to nie jest tak, ze oni Ci wpadaja do domu i lapia na tym jak myjesz gary, tylko chyba sie musza jakos zapowiedziec i ty masz kilka dni, zeby sie zglosic od nich, ze tak owszem jestes i siedzisz na dupie ![]() Moim zdaniem najwiekszy problem by byl jakby ktos w tym czasie jezdzil sobie no na nartach i mial wypadek. Wtedy moga odmowic refundacji kosztow leczenia, bo przeciez miala Pani odpoczywac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie nie zastanawialam sie nad rodzajem butelki. Myslalam, zeby kupic laktator aventa i tam do niego sa butelki i smoczki w komplecie... |
||||||
|
|
|
#161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlaczego chcesz tam rodzić?Cytat:
|
||
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanie do mamuś podwójnych..
Czy u Was w szpitalach itp rzucałyście 'coś' położnym ??
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwaznijesze to mieć listę zakupów, a jak kasa będzie, to raz dwa wszystko kupicie nawet ktoś trzeci może kupić, byle było określone dokładnie co ma być, tak jak moja siostra zrobiła mi listę i chodziłam i kupowałam jej, bo ona leżała po 6 mc z przerwami w szpitalu ![]() ja dziś bez mięsa robię zupę pomidorową poszła po kości i nie mieli już, kurka a tak to dopiero o 10 przywożą, chyba dzis wszyscy w wiosce zupę gotują ![]() no i dodzwoniłam się do położnej, ale przyjemna babka ![]() pogratulowała ciąży i powiedziała, że po tej wizycie skontaktuj się ze mną jakoś na początku lutego, spotkamy się, poznamy itd. nigdzie nie musze latać zmieniać sama, ona załatwi, kazała dbać o siebie i nie przeziębić się w taką pogodę
|
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
hej
Pospalam dzis do 10, ale nie wiem czy to dobrze bo teraz łepetyna mnie troche boli. co do porodu to sie zgadzam,nie jest tak zle.Ja sie strasznie bałam, a jak jeszcze sobie poczytalam troche opisów to juz w ogole mówiłam że sie rozmyślilam i nie bede rodzić Ale jak tylko Igora urodzilam, to mówiłam że zaraz bierzemy sie za rodzenstwo, bo nie bylo tak źle, mimo że poród miałam wywoływany.A jesli chodzi o butelki, to u nas Avent sie sprawdzil, więc teraz tez bede tych uzywala.
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje i trzymam mocno kciuki. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzę tylko na zegarek, a tu obiad trzeba zrobić nie chce mi się, za bardzo podekscytowana chyba jestem ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a niekiedy każa juz po 8 h i głowe podnosić, a później wszystko wiruje - niektóre położne to sa niepoważne
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama mi opowiadała że jak rodziła te ponad 20 lat temu, to koleżanka doradziła jej wziąć dla położnej kawę i czekoladę, ale ostatecznie nikomu nic nie dała, bo stwierdziła że praktycznie to sama rodziła i nikt jej nie pomógł
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. tą białą zwykłą wezmę, bo tej w żyrafki nie albo jako przescieradełko mamy podkładają do wózka ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam bo teściowa mi opowiadała że jak ona rodziła to zawsze miała i dawała i była lepiej traktowana... ciekawe jak jest w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić, muszę siostry zapytać..
|
|
#171 |
|
404 Not Found
|
Melduję się w nowym wątku.
Byliśmy dziś na wizycie u innego lekarza, z polecenia (koleżanka z liceum mojej cioci), a okazuje się że ona przyjmuje też na Łuckiej, tam gdzie chodzimy. Uspokoiła nas troszkę, mimo że nie powiedziała nic nowego. Jest źle, trudna ciąża, muszę bardzo na siebie uważać. Kontrolować ciśnienie, jeść bardzo zdrowo, spacerować trzy godziny dziennie i się nie stresować. Oczywiście zero pracy. Przed wizytą weszłam zmierzyć ciśnienie. No i się złapali za głowę. 160/88. Kazała wrócić po wizycie na drugi pomiar. Po wizycie tak samo. Położna wzywa lekarza, bo jest źle. Ale pani dr kazała wrócić do domu, uspokoić się, zmierzyć i zadzwonić jakie mam. Byliśmy w ziko kupować leki i tam sobie zmierzyłam, już było lepiej bo koło 150 na 80. Zrobiliśmy zakupy i wróciliśmy zmierzyć jeszcze raz i 137/67. Także już ok. A teraz w domu to już w ogóle 120/ na 60. Mąż chciał wziąć na mnie zwolnienie. Ale pani dr mówi: niech pan sobie zostawi to zwolnienie, przyda się na pewno później. Bo na 100% będzie taka konieczność. Mimo wszystko jestem jakoś tak lekko podbudowana. Co nie zmienia faktu, że proszę cały czas trzymać magiczne kciuki i się pomodlić za Emilkę i Juleczka. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja już załatwiłam sprawy, w innym mieście Byłam w UP, miałam podpis, i następny pokrywa mi się z TP Mówiłam, żeby mi przesunęli - ale ona MUSI mi akurat wyznaczy ten podpis. No i jeśli nie urodzę, to ma ktoś dostarczyć zaświadczenie od lekarza, a jeśli urodzę to ze szpitala papierek o urlopie macierzyńskim. To pierwsze to rozumiem, ale to drugie - nie wystarczyło by tylko to zaświadczenie od lekarza ? (Ktoś mi to wytłumaczy po Polsku - żebym skumała - bo język urzędowy do mnie nie dociera )
|
|
|
|
#175 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sama nie orientuję się czy się płaci czy nie. W ogóle to jeszcze zastanawiam się czy chodzić do szkoły rodzenia. Jak co to myślałam, że w połowie lutego się zapiszę ![]() Cytat:
Pamiętam jak ostatnio znajoma była świadkiem sytuacji w której pijaczek domagał się zmiany miejsca wydawania obiadów. Dostawał karnet do stołówki do której mu nie pasowało, bo za daleko. Wykrzyczał, że co oni sobie myślą, żeby tak daleko musiał chodzić i mają mu to zmienić... Cytat:
![]() Idziesz z mężem czy sama?
|
|
|
#176 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Znowu mi nie pocytowało większości osób, a już nie pamiętam wszystkiego... co mi się przypomni, to odp bezosobowo... Kasian, ja też od jakiegoś czasu codziennie muszę robić w lapku przywracanie systemu, bo mi przeglądarki nie działają Pytałyście o szkoły rodzenia. Na razie 1 mamuśka była raz, druga idzie chyba dziś i ja może pójdę w piątek, ale moja grupa będzie nowa i mam przedzwonić i się spytać, czy się już zawiązała. No i to będzie refundowane z NFZ, ale nazywa się edukacją przed porodową, nie szkołą. Bratowa chodziła w innym mieście do szkoły rodzenia i też miała to za free. Cytat:
jak ten czas leci...Cytat:
Teściowie nie mają samochodu, TŻ nie ma prawka... jest jeszcze kolega TŻ, ale On nie ma samochodu i piechotą dotarł by do mnie w 20 min, chyba że byłby w pracy... Wychodzi na to, że pewnie sama będę się wieźć na IP (w korkach 15 min bez poniżej 10 min), a kolega najwyżej po pracy odstawi mój samochód pod dom (za opłatę parkingową po 3 dniach to całą wyprawkę kupię). Cytat:
Cytat:
koleżanka tak miała dużo czasu... urodziła w 6 m-cu i nie miała zupełnie nic, pieluch, ubranek, wózka, łóżeczka itp... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie denerwuj się, widzisz w domu ciśnienie spadło, bo już się tak nie denerwowałaś ![]() mój teśc tak ma, że jak ma w przychodni zmierzyc mu ciśnienie i od tego zależy czy trafi do szpitala, to zawsze ma takiego stresa, że wychodzi mu kosmiczne, bo się dodatkowo denerwuje ![]() dbaj o siebie, zero wysiłku, kontroluj ciśnienie...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
lolitko gratki za III trymestr
co do rozka to ciezko trafic, moj mial na niego 'alergie' na zime do wyscielania gondolki uzywalam Kasian mi gin mowil, ze paracetamol mozna jest spokojnie, bo nie wpywa na dziecko, ale ja mimo wszystko biore w ostatecznosci |
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy masz następna wizytę?
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Magdi gratki za 6 mies
za wizytyKasiu teraz to juz musisz sie wyleczyc, ale Cie trzyma masakra |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Nie mam jeszcze żadnych pieluszek i innych i w tym miesiącu już nie kupimy. Zaczynam być przerażona..

Planuję naturalnie oczywiście urodzić, ale zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że pójdzie mi szybko jak mojej mamie w trzech porodach i tego się trzymam..
Ważne, że dały radę, a no dały, nie miały wyjścia.

nie chce mi się, za bardzo podekscytowana chyba jestem
(Ktoś mi to wytłumaczy po Polsku - żebym skumała - bo język urzędowy do mnie nie dociera