|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
ysia, dzięki za info, ja nakładam też tyle samo
![]() Wczoraj przerwa na nawilżanie i dziś mam mega cerę! Jestem zachwycona ![]() Sweterek niestety nie w moim guście ![]() Co do kg, jeszcze 17 ![]() Chyba się wybierzemy w niedzielę na Targi, teraz są w innym miejscu, może więcej wystawców będzie... Liczymy, że w końcu uda nam się wybrać jakąś cukiernię no i może nasz jubiler będzie miał zniżki, to byśmy zamówili obrączki ![]() Mama jutro idzie do naszego fryzjera, to podpyta go, czy któraś z dziewczyn u niego dobrze czesze i chyba się umówię na próbną. Tak by było dobrze, bo wtedy w dniu ślubu mnie by czesała jedna z dziewczyn, a mamę właśnie nasz fryzjer i byśmy miały załatwione wszystko w jednym miejscu (do domu nie przyjeżdżają, zresztą bym nie chciała). |
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś dla koronkowych PMek
http://tablica.pl/oferta/opaska-woal...tml#a756c5c10b I dla piórkowych http://tablica.pl/oferta/unikatowa-s...tml#a756c5c10b
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaigara Cały czas szukamy kogoś dostępnego cenowo. Natomiast zastanawiam się, jak zrozumieć słowa, że ten budżet jest za skromny na naszą salę. Podejrzewam, że tańsze kompozycje pewnie nie są na rękę, bo mniej zarabiają.
mala_czarna Ślub 26.07, myślałam o goździkach, różach, daliach, frezjach lub innych dostępnych. Na kwiatach znam się mało, ale wolę tańsze kwiaty (ale nie znaczy to, że brzydko zaaranżowane). ElrosaJak na Kraków i okolice, to tanio. Z tego, co się orientowałam - mniejsze miejscowości mają mniejsze ceny, a i idą na rekę z dojazdem. cashmere Gratuluję makijażystki ![]() Cytat:
Dotka My też się wybieramy na targi w weekend. Podobno lepiej zorganizowane niż te z Chemobudowy, ciekawsi dostawcy. Jak ostatnio tam byłam, to poruta z ofertami i interesującymi nas wykonawcami.
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc może marzą Ci się za drogie/zbyt trudne kwiaty? Sama nie wiem. Mnie nie przekonują inne kwiaty, więc chyba i tak zdecyduję się na te hortensję, mimo tego że mi odradzają :P Wiecie coś może na ten temat?Może będą w Twoim miesiącu jakieś ładne, tanie i pasujące kolorystycznie kwiaty i uda im się coś zrobić za Twoją kwotę. Niestety na kwiatach się nie znam. Może zamiast samych kwiatów część dekoracji to niech będą świeczki/kule ozdobne albo coś takiego? edit. doczytałam jakie chcesz kwiaty. :P Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-14 o 11:42 |
|
|
|
|
#3065 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Kuli wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, żebyście zawsze się tak mocno kochali i zawsze byli szczęśliwi
A więc dnia 04 października 2014 roku o godz 16tej rozpocznie się nasza msza ślubna Chcieliśmy na 17ta ale nie dało rady. Powoli ustalam sobie plan dnia w dniu ślubu. O 14tej musimy wyjechać z domu, do fryzjerki i makijażystki jadę razem z siostrą więc mój dzień zacznie się bardzo wcześnie ![]() Gratuluje wszystkim kupna sukienek, załatwionych spraw itp. Witam nowe PMki U mnie to świadkowie zdejmują welon/ muszkę. |
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
heej
![]() ja na nogach od 5 ![]() Cytat:
ładne są, ale czy nie są ciut za małe? ![]() Cytat:
![]() masz piękną suknię !! chyba moja koleżanka taką miała! ![]() co do tego kremu z Pharmaceris, to Dziewczyny nie bójcie się 10 %, migdał sam w sobie jest bardzo łagodny a tu stężenie jest malutkie ![]() u kosmetyczki np robi się 40 % ![]() kiedyś używałam też kremu Glyco A z 12 % kwasem glikolowym-i w porównaniu do Pharmacerisa od razu czuć i widać różnicę w "mocy" kwasu, początki były piekące tuż po nałożeniu, trzeba było trzymać 30 min, potem jak się skóra przyzwyczaiła (po 2 tyg) to i na całą noc można było zostawić łuszczenie było spore, miejscami były takie płatki starej skóry i nowej
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-01-14 o 11:45 |
||
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wszystkim....
![]() Jutro ostatnie zaproszenia wysyłamy pocztą i rozdajemy osobiście.... ![]() Godzina rozpoczęcia przygotowań ok 9-10 Zostało jeszcze 46 dni
![]()
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=U_NXQFkHUy0
przepiękny ślub! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=M6aI_kgL9co ten też mi się podoba i sami mówią podczas składania przysięgi-też tak chcemy teraz widzę, że mogą zerkać ukradkiem na treść
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:17 |
|
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się podobają, ale też nie powalają. Pytanie, na ile podobają się Tobie i czy są wygodne, bo obcas wysoooki
![]() Gratuluję! Cytat:
Ja niestety w styczniu nie mam szans na jakiekolwiek iść. Od dzisiaj niestety do weekendu chyba już nie dam rady Was nadrabiać i pisać, bo od dzisiejszego popołudnia do piątku w nocy w zasadzie nie wychodzę z pracy... trzymajcie kciuki, żebym to przeżyła Ew. odezwę się jeszcze dziś wieczorem i jutro do południa, bo wtedy jest jeszcze minimalna szansa na odrobinę oddechu
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaigara Dzięki, te kule wydają się dobrym pomysłem. Czyli problem chyba nie tkwi w doborze drogich kwiatach
![]() Cytat:
Ode mnie - piękny ślub zimowy, też od Pięknego Dnia.
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i plener też extra, ale aż mi zimno jak patrzę na nią tam na górze ![]() hmmm obczajcie stylizację PMki w Kościele http://www.youtube.com/watch?v=_Wbub...jo9D2LJY_VW2TQ
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:37 |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
np nocleg (koszt 30/35 za osobe, a nie 55, brak wywozenia gosci o 7km od miejsca sali, oplacony zaiks ) Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
![]() Cytat:
![]() to jest jedna z tych rzeczy których najbardziej sie obawiam - gdyby teraz (puk puk 2w niemalowane) to slub byłby na samym poczatku 8 miesiąca ![]() Cytat:
koloryt skóry mi sie już troche wyrównał, drobne krostki na czole jakby sie wysuszały i odpadały - cuda (ale może to też zalezy od dnia cyklu w ktorym jestem )a co do stanika to wieeeeeeem ![]() Cytat:
i teraz jestem zła bo kupiłam na allegro za 100 zł i sa lekko przybrudzone a tu sa nowe za tą samą cene praktycznie![]() Dziewczyny zatrzynam powoli kończyć wizje mojego looku ślubnego. Mam sukienkę ciemne ecru, welon długi ecru, taśma w pasie kawa z mlekiem. Pora to jakoś wybielić pomyślałam o białych paznokciach o takich tylko białych:![]() i całym białym bukiecie ślubnym - co o tym sądzicie? Z bukietem jest problem, bo w sierpniu nie ma piwonii a zalezy mi na naprawdę dużym,pełnym, kulistym... ![]() jakimi kwiatami w sierpniu uzyskam taki efekt? boje się, że z róż zrobią mi taki bukiet: ![]() a tego absolutnie chce uniknąć
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam Wam pokazać Nasze pudełko na koperty właśnie odebrałam od kuriera.
![]() Jest bardzo solidnie wykonane i wygląda estetycznie.
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
świa_katarzyny ten z piwoni jest piękny !!
Paznokcie osobiście mi się nie podobają. Jak dla mnie za duże te brylanciki. Ale sam pomysł z jasnymi panzokciami na tak ! ![]() A ktoś może coś powiedzieć o rozmiarówce z Nine West? Standardowa, czy raczej zaniżona? Gdzie mogę znaleźć długości wkładek w danym rozmiarze? W ogóle, czy oni nie tylko on line, ale także stacjonarnie mają duże rozmiary (41/42) ? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patrzyłaś może dalie peoniowe? Może sprowadzą Ci z Holandii piwonie w sierpniu ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
na all zamawiałaś?
|
||
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swiat-katarzyny 2 niezależne od siebie florystki mówiły mi, że w sierpniu sprowadzały piwonie, ale są dośc drogie. Idealnie można je zastąpić odmianą goździków, róż ( zerknij tutaj). Te ostatnie są przepiękne
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż będzie miał białą koszule - nie wyobrażam go sobie w tak ciemnej ecru, dlatego pomyslałam o tym białym bukiecie, aby też do niego nawiązać... sama już nie wiem
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Wow, u mnie też
![]() ![]() ![]() Kupiłam wczoraj przez przypadek wracając z pracy buty ślubne. Nie mam fotki, zapomniałam zrobić. Są w kolorze ecru i mienią się na złoto! rozmiar dobry tylko troszkę mnie cisną jak długo w nich pochodzę. myślicie że mokra skarpetka by pomogła? ![]() Lemon- boska suknia! ja w ogóle kocham księżniczki i sama taką mam Niezłe te majtki co tutaj wstawiłyście ale się uśmiałam
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciast dawać nie będziemy, na drugi dzień będzie kawa i obiad A ten koszyczek do łazienki to co to ?Co do podziękowań to nie będzie bo rodzice nie chcą załatwimy to w domu po ślubieNo tak WitajCytat:
|
||
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa kurcze gdzieś mi umknęlo, że to sierpień. Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2014-01-14 o 13:07 |
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W bukietach widzę anemony, a one w sierpniu niestety niedostępne (sama ubolewam, bo mi sie marzyły).. Kasiu, ja bym Ci odradzała biały bukiet do sukni ecru.
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-01-14 o 13:14 |
||
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
świat katarzyny - twoje pomysły jak najbardziej mi się podobają! jasny bukiet pięknie rozjaśni twoją kreację, a pazurki są śliczne, sama w coś podobnego celuję
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne gdzie zamawiałaś ?
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważ, że większość facetów w koszulach ecru wygląda niekorzystnie. ja mam śmietankową suknię, a tż będzie miał białą koszulę. do granatowego garniaka w ogóle nam nie pasowała śmietankowa koszula, on sam też za bardzo jej nie chciał. moja suknia jest śmietankowa, podoba mi się ten kolor, nie będę więc całego wesela ustawiać w ten sposób, żeby przypadkiem ktoś się nie skumał, że ona nie jest biała
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Więc może marzą Ci się za drogie/zbyt trudne kwiaty? Sama nie wiem. Mnie nie przekonują inne kwiaty, więc chyba i tak zdecyduję się na te hortensję, mimo tego że mi odradzają :P Wiecie coś może na ten temat?