|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
ja też z tych wiekowych i u nas też wszyscy wyczekiwali potomka- do tego stopnia że wiele razy mówiłam teściom i matce że to ja decyduję o własnej macicy oraz o jej zawartości i g... mnie interesuje co oni by chcieli. Adaś to będzie pierwszy wnuczek zarówno dla mojej mamy jak i dla teściów więc szaleństwo jest pełne- na szczęście udało mi się kategorycznie zabronić im wszystkim kupowania czegokolwiek. Powiedziałam, ze jak coś będzie potrzebne po porodzie to powim i wtedy kupią- dotarło. Poza tym wszyscy wiedzą że ja taka samosia jestem i nie lubię jak się cos bez mojej wiedzy robi i jestem potem zła. Nawet na własnym weselu i ślubie nikt poza moją świadkową nie widział mojej sukienki (nawet moja mama) i nikt nie znał ani wystroju sali ani szczegółów. Nie pytali bo wszyscy wiedzieli, że ja się od razu najeżam jak słyszę "dobre rady" i lubię sama decydować o swoich sprawach. W przypadku młodego jest tak samo ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- w sumie to ja mam łóżeczko rozłożone (wstawiałam fotki w którejś części) reszta jest popakowana właśnie ja się zastanawiam kiedy pozakładac pościele do łóżeczka. Poprałam wszystko, teraz musze poprasować ale kiedy wszystko zakładac? Nie chcę aby się pokurzyło (a u mnie w mieszkaniu kurzy się bardzo) ale z drugiej strony nie chcę między skurczami wiązać pokrowców ![]() druga sprawa kiedy wyjąć ubranka z worków próżniowych i pokuładać w szufladach? Są poprane, poprasowane i odessane tylko problem z wyjęciem jest j/w....
![]() |
#1982 | |||||||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() doping dla czekających: ![]() ![]() Cytat:
wymaz gbs morfologia z 3 dni (plus czynnik krzepnięcia - dlatego że cc) grupe krwi plus odczyn coombsa (miałam - i podawali mi w pierwszej dobie po cc jakiś zastrzyk) dodatkowe konsultacje reszta była w karcie ciąży (hiv itp) i z niej spisywali. ogólnie najważniejsza była grupa krwi i wymaz. no i dowód ![]() na usg nikt nie patrzył. i tak robią wywiad i dają papiery do wypełnienia. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() czekamy na opis ![]() Cytat:
a koszyczki kupowałam w jysku polecam bo tam są tanie. polecam też na przewijak jakiś koszty plastokowy na nieczystosci typu brudne pieluchy/husteczki itp. żeby miec pod reka gdzie wrzucic. Cytat:
![]() dlatego ja chciałam sobie wszystko dograć wcześniej. tylko jest jeszcze jedny powód odsyłania tzn często brakuje lekarzy anestozjologów do znieczulenia. osobiście nie znam. moja mama zna dwie kobiety, któym nie zrobiono cc ale to było dawniej w "jej" czasach. Cytat:
wózka i fotelkia w ogóle nie wietrzyłam Cytat:
![]() ![]() ![]() szczerze mówiąc to dłużej schodziło mi dojśc do łazienki, ściągnąć gacie i wymienić podkład niż zrobić sobie makijaż , o którym tyle czytałam że "nie będzie na takie rzeczy czasu" itp ![]() córka właśnie ssie i zasypia ![]() mąż mnie prawie doprowadził do szału. ciągle truje żeby "nie robić wiatru" ![]() ![]() ![]() a najlepsze jest to, że przed porodem ciągle twierdził, żeby dziecka nie przegrzewać tylko hartować itp. a teraz twierdzi, że był głupi że tak mówił hehe pisałam że już w szpitalu był przerwrażliwony i biegał do położnych z byle głupotą, ale co się dzieje w domu to przebija już wszystko ![]() niedługo go chyba pobiję. jutro idziemy do lekarza to mam nadzieję, że coś mu przegada. Amberella piękny pokoik!!! fotek do karmienia BAJKA! ![]() hmm widziałam że masz octanisept, możesz wziąć do spzitala i psikać ranę po cc (jak ściągną opatrunek) a potem wietrzyć, to pomaga w szybszym gojeniu. połozne nie mają za bardzo czasu chodzić i psikać. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:15 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
No to ja też coś wrzucę, mam nadzieję ze to już ostatnie fotki pustego pokoju Leny
![]() Przewijak jeszcze na komodzie wyląduje, dojdzie poducha do karmienia na fotel no i muszę jeszcze jakieś zabawki kupić ![]() I moje wielkie +18 kg w prawie 38 tyg ![]()
#1984 |
Rozeznanie
|
Amberella, bardzo fajny pokoik
![]() ![]() Ja z zabawek dla małego już troszkę rzeczy mam, ale w większości to prezenty. Ostatnio mówiłam, że mam m.in takiego szmatkowego słonika z H&M, więc podrzucam fotkę. Generalnie bardzo wpadły mi w oko wszelkie miękkie grzechotki, a zakochana jestem w szeleszczącym jeżyku z metkami. Przy okazji pochwalę się też koszyczkiem i innymi rzeczami. Wrzuciłam fotki wcześniej na bloga, ale tutaj ich jeszcze nie było. Kącik małego z łóżeczkiem już był, więc nie będę się powtarzać.
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kosmetyków- mąż mnie odwiódł od zapakowania prostownicy do szpitala a to sprzęt z którym się nigdy nie rozstaję ![]() ![]()
![]() |
#1986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle to jest dopiero paranoja. W ciąży to badanie powinno być standardem i na świecie jest, tylko oczywiście nie u nas ![]() Z kosmosu. Kosmos uważa że mamy za dużo świętego spokoju i ból wszystkiego to za mało, więc gnębi nas też snami ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, moja koleżnaka myślała że w tym roku mamy rok przestępny, i do mnie "uważaj żebyś nie przenosiła, bo będzie miał urodziny raz na 4 lata" - mam termin na 21.02, gdyby był w tym roku 29.02 to szansa przenosić byłaby ![]()
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1988 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak myślę, że z makijażu to sobie zrobię pod koniec tygodnia brwi i rzęsy henną.
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1990 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z 2gim jechałą na 2 tygodnie przed terminem, bo mieli go obracać z pozycji miednicowej... Nie zdążyli - mały postanowił wyjść wtedy na świat ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że do piątku mi cc zrobią... Jakoś tak głupio, że nie mogą mi konkretnej daty i godziny wyznaczyć... Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44600206]Dzień dobry, czytam Was od rana i się podśmiewam z Waszych tekstów. Zostało 6 dni do Cesarki aaaaaa Będzie sajgon, dziecko i przeprowadzka i oddanie wynajmowanego mieszkania ![]() ![]() Ja na pewno wezmę podkład, na późniejsze dni - trudno najwyżej ktoś skwituje mamusia-lalusia ale wolę mieć podkład niż za każdym razem się krępować swojej cery ![]() Ja spakowałam krem-podkład BB, żeby moją paskudną cerę trochę zakryć... Na resztę kolorówki chyba nie będę mieć chęci wtedy... i czasu ![]() Chociaż normalnie na wyjście z domu konieczne jest dla mnie wytuszowanie rzęs - moje są długie, ale jaśniutkie... Cytat:
Pocieszam się tym, że wyprałam tylko neutralne ciuszki, gdyż w sumie 100% pewności nie mam że będzie Córcia. A na strychu w workach czeka stos ubranek nowych z metkami - do wyboru, do koloru... Będę prać po powrocie ze szpitala, jak już będę mogła na spokojnie wybrać rzeczy dziewczęce/ chłopięce... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super- bardzo podobają mi się te naklejki ![]() brzuszek bardzo ładny i nie widać tych 18 kg - pewnie wszystko w bebzolku siedzi ![]()
![]() |
#1993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lolita, bardzo ładny brzuszek i kącik dla maleństwa ![]()
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
mam takie same buciki z Dumbo ![]()
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
o właśnie- suszarka!!! Perfuzja-- w tych jedynkach w szpitalu jest suszarka?
#1997 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A pokoik mały ma kosztem naszej dużej sypialni (teraz mamy klitkę). No ale cóż, mówią, że rodzicielstwo to poświęcenie ![]() Cytat:
A filmik rzeczywiście pasuje do sytuacji. Pełna groza ![]() Cytat:
![]() No i każdy daje co ma i co może. Stąd mam tyle tego, bo ja raczej nie odmawiam. I to głównie z hmmm.... chyba grzeczności, no i wdzięczności ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
suche szampony miala dwa - jeden taki zielony z all, nie pamietam nazwy. Byl ok. Drugi z syyossa czy jak to sie pisze i ten o tylek potłuc malo, że efekt nie specjalny to jeszcze sam sie wypsikał :P siostrze też taki numer zrobil, wiec to jakas wada musiała być. Muszę sprawdzić ten z isany. Dobrze mieć taki kosmetyk pod ręką ![]() Co do prostownicy, ze mnie sie nabijają, że przed wizytą na porodówce planuję jeszcze lek użyć, a co powiedzieć jakbym w torbę pakować zaczęła ![]() No ale kurcze, liczy sie komfort. A jesli ktoś lepiej sie czuje z prostowanymi, ułożonymi włosami i znajdzie na to czas i sile to czemu nie ![]() ![]()
![]() |
#1999 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogarnął mnie strach, rozpłakałam się i powiedziałam TŻ-owi że ja nie wiem nawet czy dziecko ukąpać będę umiała, odpowiednio trzymać itd itp... A mamy mojej zapytałam czy nie chce za mnie rodzić - wprawdzie przeszła przez to 3 razy, ale cc nie próbowała... Mam nadzieję, że jak będzie już "po" to będę mieć jakieś tajemnicze pokłady sił i umiejętności i wszystko będzie pięknie... I od wczoraj zmagam się z przeziębieniem - lekki stan podgorączkowy, katar i ból głowy... Mam nadzieję, że dzisiaj wytępię go do końca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za miłe komentarze ale mój brzuch i doopa są naprawdę duże....nigdy tak nie wyglądałam i czasem ryczeć mi się chce jak oglądam się w lustrze
![]()
#2001 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fotela zazdroszczę!!! Cytat:
takie na kółkach są bardzo praktyczne, wszędzie można podjechać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Rozeznanie
|
Fajne są, takie mięciutkie
![]() Nawet tak nie myśl. Każda z nas chyba przechodzi przez takie momenty. W końcu normalnie takich brzuchów nie mamy. Ja wczoraj np. stwierdziłam, że czuję się jak....głaz. Taka ociężała strasznie i bez lekkości.
#2003 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zapomniałąm o podpaskach/podkąłdach jeszcze. Siedzę z listą i dopisuję czytajac Wasze komentarze. Mąż mnie własnie zje.chał. Dzwonił 8 razy a ja nie słyszałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż zazdroszczę tym które mają osobne pokoiki dla maluszków ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to skoro tak się chwalicie to i ja wrzucę fotki kącika małej. koło łóżeczka na niebieskiej ścianie (która niebieska jest tylko na zdjęciach) będą namalowane jeszcze kotki patrzące na księżyc.
![]() |
#2005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | ||
Raczkowanie
|
![]() Spróbowałam sobie wyobrazić poród przez nos ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny myślicie żeby kupować jakieś zabawki na zapas? Ja mam pojedynczy gryzaczek który można wkładać do lodówki (z myślą jakby coś chłodnego trzeba było gdzieś przyłożyć, bo wtedy nawet jak dziecię złapie czy wpakuje do paszczy to bezpieczny element, a potem na ząbki się przyda). I wypożyczoną karuzelkę na łóżeczko i matę. Myślałam że to i tak dużo na takiego malucha, bo jemu na początek wystarczy kartka z wydrukowanymi szerokimi pasami w ramach atrakcji wizualnej i bez różnicy mu czy ciamka brzeg pieluchy, kocyka czy dedykowanego ciamkacza ![]() Z kosmetyków to mam w torbie mydło w płynie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2008 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kącik super i ile ubranek ![]()
![]() |
#2009 |
Zadomowienie
|
Ale, że tak spytam gdzie jest Gosia??
Macie niemalże wszystkie na zdjeciach gruszki. Nie korzystałam. Lepsza była dla mnie frida. Choć ciągnąć to ja tak sobie lubię ![]()
![]() |
#2010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na poważnie to pięknie wyglądasz a dodatkowe kg szybko zlecą. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.