|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
przeniesienie na inny kierunek NA pierwszym semestrze
witam, mam pytanie takie jak w tytule. czy NA pierwszym semestrze można przenieść się na inny, podobny kierunek? studiuję na UW i kompletnie nie odpowiada mi program i ogólnie nauka na tym kierunku. w ogóle nie mam zamiaru podchodzić do sesji, ponieważ podjęłam decyzję o rezygnacji, poprawieniu matury i pójściu na kierunek, który chciałam od początku, ale się nie dostałam. zastanawiam się jednak, czy jest możliwość przeniesienia się PRZED sesją na inny kierunek, podobny?
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przeniesienie na inny kierunek NA pierwszym semestrze
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
nie sadze. jak chcialabys nadrobic do sesji wszystkie przedmioty na nowym kierunku?
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
tak, tego samego wydziału.
no właśnie chodzi o to, że przecież nawet jak zaliczę u siebie semestr, to i tak część przedmiotów musiałabym nadrobić. |
|
|
|
#5 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
I żeby tego uniknąć przenosić się można albo po semestrze albo po roku. Jak jest u Ciebie - sprawdź u źródła.
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#7 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
no i będziesz miała cały semestr na zdobywanie ocen, będziesz na równi z innymi. a jakbyś się przeniosła teraz to skąd wytrzasnęłabyś oceny, który inni zdobyli od października do stycznia? a zaliczyć inne przedmioty w wypadku przenoszenia się trzeba zawsze, bez względu na moment przenoszenia. i zaliczać je będziesz za rok z rocznikiem niżej, którego teraz nie ma na uczelni, więc jak byś chciała te przedmioty nadrabiać?
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
okej, wszystko już rozumiem, nie byłam doinformowana. dziękuję Ci bardzo!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Cóż za sprytny sposób na ominięcie rekrutacji. Nie dostałam się ale pójdę na inny kierunek i się przeniosę na ten co chciałam.
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44614942]Cóż za sprytny sposób na ominięcie rekrutacji. Nie dostałam się ale pójdę na inny kierunek i się przeniosę na ten co chciałam.
[/QUOTE]he, he. czytaj uważnie, moja droga. napisałam, że chcę się przenieść na POKREWNY do mojego, albo próbować w NOWEJ rekrutacji dostać się na ten , co chciałam. ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44620087]To napiszę dosłowniej: gdyby się tak dało to każdy kto się nie dostał na swój wymarzony kierunek szedłby na inny, żeby przenieść się na ten co chciał. Tzn. nie da się tak zrobić chyba, że uczelnia jest mocno porypana.
[/QUOTE]U mnie się tak dało, ale przenosiny były możliwe tylko bodajże w pierwszych dwóch tygodniach pierwszego semestru, były uzależnione od wolnych miejsc na kierunku docelowym i zgody dziekanów obu wydziałów. Podejrzewam, że przy okazji przenosin brało się też pod uwagę ilość punktów rekrutacyjnych, ale pewna nie jestem. |
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44620087]To napiszę dosłowniej: gdyby się tak dało to każdy kto się nie dostał na swój wymarzony kierunek szedłby na inny, żeby przenieść się na ten co chciał. Tzn. nie da się tak zrobić chyba, że uczelnia jest mocno porypana.
[/QUOTE]to i ja napiszę dosłowniej, bo chyba nadal nie rozumiesz. mój pierwszy plan- rzucam obecny kierunek, zdaję znowu maturę i przystępuję JAK KAŻDY TEGOROCZNY MATURZYSTA DO REKRUTACJI, żeby się dostać na wymarzony. ale stwierdziłam potem, że może szkoda roku i spróbuję przenieść się z mojego obecnego kierunku (który w ogóle mi się odpowiada) na pokrewny (który wydaje się znośny) i przemęczę się trzy lata. |
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. myślisz, że studia to 3 lata i baju? jak chcesz pracowac w wymarzonym zawodzie nie posiadając żadnych kwalifikacji? ogarnij sie
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć, o co mi chodzi. może nie wyrażam się zbyt jasno, nie wiem. ale to i tak nieważne, bo dostałam odpowiedź na pytanie. dziękuję, temat uważam za zamknięty.
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem doskonale o co ci chodzi. Po prostu odpowiedziałam, że twój 2 plan jest nie do zrealizowania na normalnej uczelni. Nie wiem czy wiesz, ale nie musisz się męczyć wcale. Studia są nieobowiązkowe.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44627495]Po co mi to tłumaczysz.
Rozumiem doskonale o co ci chodzi. Po prostu odpowiedziałam, że twój 2 plan jest nie do zrealizowania na normalnej uczelni. Nie wiem czy wiesz, ale nie musisz się męczyć wcale. Studia są nieobowiązkowe. [/QUOTE]miałam wrażenie, że pomieszały ci się moje oba plany w jeden, ale ok, wszystko już wyjaśnione ![]() co do drugiej części, to wiem, ale moja historia jest trochę zagmatwana, nie mam zamiaru jej opowiadać i pewnie nikt nie ma ochoty jej słuchać :P w każdym razie raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Musiałabyś przedstawić sprawę prodziekanowi, bądź komuś wyżej. Albo się zgodzi, albo nie. Mnie się nie zgodził, koleżance tak. Choć pewnie i tak co uczelnia to inaczej...
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Hej a ja dostałam się na 2 kierunki II stopnia. Wybrałam jeden. Ale żałuje, zajęcia się jeszcze nie zaczęły mam szanse przenies się na ten pierwszy co się dostałam??
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Czekaj, czekaj, już wyciągam szklaną kulę....o cholera, baterie siadły...powróżyłabym z fusów, ale przy rozpuszczalnej ciężko o fusy...
Poza tym, przeginasz. Pisanie tego samego w pierdyrialdzie wątków jest irytujące, żeby nie powiedzieć dosadniej. Wchodzę na forum i pierwsze co widzę, to cały dział zaśmiecony przez tą samą osobę dokładnie tym samym pytaniem, a przedzieranie się przez śmietnik nie należy do najciekawszych sposobów spędzania czasu. Edytowane przez casus_belli Czas edycji: 2014-10-04 o 12:56 |
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
<puknij się w czoło>
człowiek szuka porady bo jestem w podbramkowej sytuacji, skoro widzę że jest pełno wątków to w każdym chcę się zapytać o to samo bo może w tym ktoś odpowie a w tamtym już nie. Ale jak zwykle musze trafić na takie s..... na forum jak ty, którym wiecznie wszystko nie pasuje. Pozdrawiam
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Puknęłam. Nadal widzę śmietnik.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Rozumiem doskonale o co ci chodzi.