|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Hej
![]() My dzisiaj szczepienie mamy i to 3 wkłucia biedna OtiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wystrzępić jakieś stare za krótkie spodnie, podkoszulek, przepaska na oko, bandama na głowę, wymalować brodę i wąsy mój tżt był gdzieś na jakiś bal przebierańców ubrany i dostał nagrodę za przebranie
|
||||
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
ula - jakbyś w sklepach nic nie znajdziesz to często w lumpeksach coś się znajdzie ;-)
monarika - kciuki za szczepienie ![]() My od rana chodzimy z zamiarem wyjścia do miasta, ale chyba coś nam nie po drodze.. :-/ A tak w ogole: dzień dobry Wysłane z mojego MT27i |
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Monarika trzymam kciuki za szczepienie! Cytat:
Pochwal się dokąd się wybierasz ![]() Cytat:
Nie znam się, myślałam, że może jakiś nacisk na kręgosłup Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już ostatnie szczepienie? Powodzenia I dla Zuzi i dla Oti dziś ![]() Cytat:
![]() Właśnie Lewek musisz z ginem skonsultować bo może być zmęczenie ale też i zatrucie ciążowe też może objawić sie problemem że wzrokiem. U Ciebie na pewno wszystko ok ale musisz iść na wizytę ![]() Dziś rano oddałam samochód służbowy,telefon (laptop jeszcze zostaje) i czuje sie taką niepotrzebna.. Dodatkowo tak mi hormony skaczą że wyć mi sie chcę a w zuzie dziś diabeł wstapil. Mam ochotę zamknąć drzwi i uciec.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Znalazłam przyczynę wczorajszego nastroju Huberta i temp!!!Przebił mu się ząbek nr 15 wczoraj jeszcze go nie było a teraz zauważyłam i od razu dziecko ma inny humor!
|
||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas za to kupny armagedon. Ala w piątek po południu miała rozwolnienie i od tamtej pory nie ma co prawda biegunki takiej żeby robić często, ale 1-2 razy dziennie strzela takie kupsko że płynie z każdej strony. Dziś o 4 w nocy przesrała pampersa, piżamę, obie poduszki, prześcieradło i materac. Nie wiem co z nią robić. Wydaje mi się że się jedna trójka przebija, ale żeby aż takie kupsztale??? Innych objawów nie ma, je normalnie, nawet lepiej niż zazwyczaj, pije normalnie. Dostaje probiotyk, no bo przecież do lekarza z tym nie polecę ![]() Teraz śpi, ja robię obiad, jak wstanie to jemy i idziemy na dwie godzinki do sali zabaw. Mam nadzieję że wszystkiego nie obsra
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2014-01-14 o 13:04 |
|
|
|
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy powinnam się umawiać specjalnie na wizytę, bo przecież niedawno byłam. A kolejną mam w lutym. Zobaczę czy często to będzie się pojawiało. A ciśnienie mam książkowe 110/60 Cytat:
Bo zazwyczaj od mamy pożyczałam, ale w końcu trzeba mieć swój, nie spodziewałam się, że coś takiego faktycznie jest, w jednym pudełeczku krzyż, świeczniki, świeczki i kropidło Misiek wyciął nam numer, położył się wczoraj późno spać, bo przed 22, o to sobie myślimy pośpi do 9 jak nic No i my do wyra przed 24 dopiero. Ale się deczko rozczarowaliśmy jak ten o 6-ej zaczął się wiercić kopać i udawanie że śpimy nic nie dało, rześki jak skowronek A mnie właśnie od rana ból głowy dopadł.---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Maggie |
|||
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wściekłam na koleżankę, bo ona właśnie z nami się umówiła na salę zabaw i wspomniała coś o tym, że jej córeczka ma luźne kupki i musi probiotyk kupić - trzy dni później dopadło mi Henia i on już tak lekko tego nie przeszedł, bo miał jeszcze gorączkę. |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w tym roku nie przyjmowaliśmy bo byliśmy na imprezie u mojej mamci ![]() Marta a co to za szczepienie?? My za miesiąc ostatnia dawka infranixa już sram ze strachu bo nienawidze jak mi dziecko kłują ![]() Lewek co do mroczków przed oczami... u mnie to związane było z ciśnieniem wysokim. Teraz mam z tym spokój, ale raz mi sie niedawno to stało jak sie dłużej schylałam i wstałam. Dzień dobry tak w ogóle ![]() Mnie mniej bo ledwo żyje chociaż w domu tego nie widać bo żeby nie paść ze zmęczenia i nie wstać to coś musze robić ![]() Mały okropnie źle śpi, te cholerne zęby już całkiem mu popsuły spanie i trzecia noc z rzędu gdzie spałam w sumie max 4 godziny. Oczywiście poprzerywane marudzeniem malucha. Dzisiaj obcięłam mu włoski na krótko bo miał takie lichutkie. Wygląda teraz bosko Była kąpiel po obcinaniu bo mi ściągnął ceratke i mu naleciało włosków pod bodziaka. Przy okazji pranko zrobiłam ![]() Wczoraj święta u nas zniknęły, w sensie że choinka i inne takie powędrowały do piwnicy, także wrócił wystrój do normy ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Aha, Colds, Twoja Melcia wygląda na starszą na tych zdjęciach ![]() Ładniusia
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2014-01-14 o 14:18 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
iwoncia - dziękujemy : roza:
Melka chyba tylko na zdjęciach taka pannica ;-). Malutka Bunia z Niej . Wzrostem i waga szaleje.. Ciuszki nosi na 80, a waga piórkowa, bo okolo 11kg ;-). Byłyśmy na lumpach . Dorwalam pajaca, spodnie, sweterek i koszulkę. Zaraz się pochwale Wysłane z mojego MT27i |
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Alanek nosi ciuszki 80/86 a waga niecałe 9kg ![]() Kochane moje chudziątko
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Sweterek h&m, bluzeczka mothercare, leginsy f&f, a pajac nexta ;-).
![]() ![]() ![]() Na zdjęciach bardzo rzucaja się wytarcia na kolanach w spodniach, jednak w rzeczywistości tak tego nie widać.. Hymm Wysłane z mojego MT27i ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
. Taka ma przemianę? Czy po prostu brak apetytu? Wysłane z mojego MT27i |
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2895 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki ale jednak nie poszłyśmy dziś na to szczepienie
zmierzyłam Małej temperaturę już prawie przed wyjściem a tam 37,2 niby stan podgorączkowy, ale wolałam przełożyć, może jutro pójdziemy jak już będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trójki są masakryczne więc to może przez nie? Oby ![]() Cytat:
Oti też ok 9,5 waży dopiero więc Melcia nie taka ostatnia powiedziałabym, że raczej plasuje się w czołówce No może pod koniec pierwszej dziesiątki
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2014-01-14 o 14:43 |
|||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alan to wiercioch, wszędzie go pełno, cały czas gdzies sie przemieszcza, wspina itp. Nie usiedzi ani 3 minut na dupie tylko lata jak perszing ![]() A je normalnie. Zje obiad to zaraz chce coś jeszcze z mojego talerza ![]() Chudzik po tacie bedzie bo mąż chudy jak szczypior
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już ósmy miesiąc, ale zleciało ..... super, że u Kornelki ok
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też w tamtym roku zakupiłam zestaw kolędowy,super sprawa Dearlie miałam wychodne połazić po sklepach ale nic sobie nie kupiłam,nie wiem jakoś nic mi się nie podoba w tych sklepach.
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga też biega i szaleje cały dzień i już chyba od 4 msc nic nie przytyła, cały czas 12,2-12,3 i tak dużo, ale w końcu mi przestała tak przybierać jak kiedyś
.
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Aż z ciekawości zważe Melke wieczorem przed kąpielą
![]() Wysłane z mojego MT27i |
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Monarika i jak po szczepieniu?
Ja jutro będę wiedziała ile Zuzia waży bo przed szczepieniem mierzą i ważą.
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w domu mam taka wage, że pożal się Boze... Wysłane z mojego MT27i |
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Na to wygląda bo obejrzałam jej paszczę i dziąsło na prawą górną trójkę jest już pęknięte i ząbek wygląda, a pozostałe napuchnięte.
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, kiedy to się skończy... A ledwo się skończy to zaczną się ruszać i wypadać
Ala tyle ważyła ostatnio u lekarza ale w ciuszkach i butach. Więc ok 10,5 normalnie będzie. |
|
|
|
#2906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo zęby albo wirusik. ![]() Cytat:
![]() Kupiłam strój Zorro
|
||
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze czekamy na piątki, bo oprócz nich komplet uzębienia jest
|
|
|
#2908 |
|
ja.
|
hej
Melcia jest piekna, nie moge sie jak zawsze na nia napatrzec my ostatnio wazylismy Mikiego na domowej wadze w ciuchach i paputkach, 12,8 wyszlo czyli jakies 12,5- 12, 4kg ma.
Edytowane przez _Beata _ Czas edycji: 2014-01-17 o 12:33 |
|
|
|
#2910 | |||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
ja już zdrowa byłam dziś w pracy normalnie zdecydowanie łagodnie u mnie przeszło pomęczyło mnie w niedzielę wieczorem i w poniedziałek byłam trochę osłabiona, ale już biegunki nie miałam dziękuję dziękuję dziękuję dziękuję Cytat:
a to też powód do dumy![]() dziękuję Cytat:
trzymam za ciebie kciuki z nową pracą i życzę zdrowia Melania rzeczywiście wygląda na starszą zwłaszcza w tym niebieskim sweterku, ale jak zawsze jest przecudna uwielbiam jej zdjęcia Cytat:
no i fajna wizyta księdza ![]() Tamlin tobie również dziękuję za życzenia zdrówka Iwa mam nadzieję, że to tylko zęby Lilianie wszystkie trójki wychodzą i ostatnio też kupy są wielkie i ledwo się w pieluchach rozmiar 5 mieszczą Ula cieszę się, że u Hubcika to "tylko" zęby" a nie znowu jakieś choróbsko wstrętne i że małej prawie zniknęło to coś z oczka Lewek ja bym jednak się umówiła na wizytę lepiej dmuchać na zimne niż się sparzyć mam nadzieję, że to nic poważnego się okaże, ale wolałabym to sprawdzić Lilianka nadrabia niejedzenie przez tydzień i dziś w nocy budziła się co 2 godziny na mleko inne picie odrzucała a mleko łoiła aż miło za to mi nie było tak miło wybudzać się ciągle nawet jako noworodek nie budziła się co 2 godziny ciekawe ile jeszcze to potrwa to nadrabianie zmykam na dziś, bo jutro mam zebranie mikrorynku i muszę raniutko wstać, żeby na nie dojechać dobranocka wszystkim |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

i to 3 wkłucia 

my zawsze wiemy kiedy kolęda bo sołtysowa wie że nie chodzimy do Kościoła to dzwoni wcześniej

wczoraj jeszcze go nie było a teraz zauważyłam i od razu dziecko ma inny humor!
A mnie właśnie od rana ból głowy dopadł.

już sram ze strachu bo nienawidze jak mi dziecko kłują