Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 360 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-30, 11:29   #10771
tola3804
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez gabi0711 Pokaż wiadomość
Tola 3804 wczoraj ustaliliśmy szczegóły wystroju sali w zajeździe gościnnym , między kolumnami bedziemy mieli zawieszone płótna jak na całej sali i na środku kulę zrobioną ze złotych róż (zamiast tego łańcucha ze sztucznych kwiatów), a na stołach żywe kwiaty w wazonach zamiast tych sztucznych i bukiet (taki rozłożysty) przed nami na stole, a i jeszcze złote serce zamiast tego czerwonego, co tam jest i do niczego nie pasuje. A jak twoje menu?[/I] Czy też chcesz coś dodać do wystroju tej sali
Hej!

Właśnie wczoraj byliśmy na ustalaniu menu i trochę się zdenerwowałam, ale dziś wszystko już się wyjaśniło (Pani przed chwilą do mnie dzwoniła) i już jest ok.

Co do dekoracji, to widzę, że dużo chcesz zmienić... Ile będzie Cię kosztowała ta przyjemność? Powiem Ci szczerze, że nie wiem, czy jakąkolwiek zmianę dekoracji jeszcze mój budżet udźwignie... W ogóle jestem wściekła, bo zostało lekko ponad dwa tygodnie do ślubu, a ja na nic nie mam czasu, bo muszę siedzieć w pracy. Mało tego! Jutro wysyłają mnie do Warszawy i nawet popołudnie w związku z tym mam z głowy.

Wyobraźcie sobie, że byłam umówiona na poniedziałek do kosmetyczki i zapomniałam o tym! Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego! Normalnie nie poznaję siebie, żyję w ciągłym biegu i z niczym nie wyrabiam na zakrętach... Płakać mi się chce...
Stary 2007-05-30, 11:41   #10772
gabi0711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Hej!

Właśnie wczoraj byliśmy na ustalaniu menu i trochę się zdenerwowałam, ale dziś wszystko już się wyjaśniło (Pani przed chwilą do mnie dzwoniła) i już jest ok.

Co do dekoracji, to widzę, że dużo chcesz zmienić... Ile będzie Cię kosztowała ta przyjemność? Powiem Ci szczerze, że nie wiem, czy jakąkolwiek zmianę dekoracji jeszcze mój budżet udźwignie... W ogóle jestem wściekła, bo zostało lekko ponad dwa tygodnie do ślubu, a ja na nic nie mam czasu, bo muszę siedzieć w pracy. Mało tego! Jutro wysyłają mnie do Warszawy i nawet popołudnie w związku z tym mam z głowy.

Wyobraźcie sobie, że byłam umówiona na poniedziałek do kosmetyczki i zapomniałam o tym! Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego! Normalnie nie poznaję siebie, żyję w ciągłym biegu i z niczym nie wyrabiam na zakrętach... Płakać mi się chce...
Witaj w klubie, ja już powoli zaczynam żałować że w ogóle robimy to wesele, same przeszkody, nie pisałam nic o mojej sukni ślubnej z którą też miałam niezłe przeżycia, szkoda wspominać. ani o stroju starszego i jego zmianie. Wystrój sali troszkę wyszedł, ale tak wszystko to 565 zł, w tym: 120 zł mój bukiet z butonierkami dla starszego i pana młodego, 80 zł bukiet dla starszej, 6 bukietów po 20 zł na stoły, 50 zł wypożyczenie serca, 35 zł ta kula z róż z tymi płótnami, 60 zł przystrojenie samochodu, 15 zł balony helowe dla dzieci, 50 zł przystojenie klęcznika i krzeseł w kościele, 35 zł bukiet na stół państwa młodych.
Nie martw się masz jeszcze ponad dwa tygodnie, zdążysz ze wszystkim
gabi0711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 12:05   #10773
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Na początku mieliśmy mieć piosenkę 9 million bicycles Kati Meluy i już mieliśmy przygotowany taniec (rumbę - wolne kołysanie i jakieś tam delikatne elementy), ale zmieniliśmy na walca (jeszcze nie wiem czy angielski czy wiedeński, bo dzisiaj odbiorę płytkę z walcami naszego zespołu i coś sobie wybierzemy). Jutro znowu idziemy na lekcje z tą płytką co dostaniemy i zobaczymy. Lekcja indywidualna jest z jedną osobą i trwa godzinę za 40 zł. Zdecydowaliśmy się tam, bo Mariusz prowadzący zna już nas trochę i wie jakie kroki i figury umiemy. A ile za indywidualną lekcje w Step by step, prowadzona przez jedną osobę czy dwie?
My płacimy 25zł od pary za 45min, a lekcje trwają 2*45czyli 1.5h-50zł., prowadzi je jedna osoba. Na lidera się nie zdecydowałam bo i drożej i krótko tam chodzimy więc nie mogę powiedzieć że prowadzący lekcja dobrze nas zna. A my chyba będziemy uczyc się walca wiedeńskiego a tego w Liderze wcale nie ćwiczyliśmy. Od prowadzącego dostaliśmy płytkę z piosenkami i teraz sobie słucham i mam wybrać jakiś utór i do tego będziemy opracowywali układ.
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 13:03   #10774
Neiti
Raczkowanie

Jeżeli kogoś interesuje to w salonie na bursztynowej - Salon Fryzjerski A. Chołota makijaż ślubny kosztuje 50-70 zł a próbny 35 zł.
Neiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 13:28   #10775
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dziewczyny, normalnie załamka, moja starsza (siostra) chce iść w czarnej sukni na wesele. Jest teraz za granicą, najpierw nie wiedziałam do ostatniej chwili czy przyjedzie a teraz mi wyskakuje ubrana jak na pogrzeb. A gdy jej powiedziałam że wczoraj znalazłam ładną ciemną bordową elegancką sukienke dla niej lub białą w czarne grochy to powiedziała że jak nie chcę to moge sobie znaleźć inną starszą. Przytyło jej się troszkę i uważa że czarna suknia ją wyszczupli i ukryje mankamenty. katastrofa
Lipa trochę z tym czarnym kolorem - ja bym się nie zdecydowała wystąpić w tym kolorze jako starsza

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 13:45   #10776
Wojtusia
Zakorzenienie

Smarti jeszcze raz podziwiam Wasze zdjecia, naprawdę piekna z ciebie kobieta
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 13:55   #10777
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
no to gratuluję. My też czegoś szukamy, troche powoli nam to idzie. Ale najpierw chcemy coś wynająć a dopiero po jakims czasie coś kupić

My tez teraz wynajmiemy Chcemy kupić mieszkanie dopiero jak wrócimy do Wrocławia, bo tam chcemy mieszkać, więc nie opłaca się tu w nic inwestować
Stary 2007-05-30, 14:02   #10778
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka ile ci powiedzieli za fryzurę ślubną , że tak drogo. Mam nadzieję że cen nie podnieśli.

Jak dla mnie- dużo. 95 zł za próbną i 95 zł za ślubną, BEZ WZGLĘDU na to jaka to fryzura. Czyli mnie się nie opłaca, bo ja nie chcę żadnych koków, tylko włosy w połowie rozpuszczone, a część spięta tylko po to, żeby się welon trzymał. I za to też zapłacę 95zł. A wszelkie ozdoby, spinki i kwiatki też osobno płatne, wcale nie mało

Wychodzi na to, że muszę dalej szukać...
Stary 2007-05-30, 14:12   #10779
calva
Raczkowanie

GG do calva

Witajcie dziewczyny
Ale namachałyście tych postów, ponad godzinę zajęło mi przeczytanie zaległośći i okazało się, że miałam sporo. super, że przygotowania idą pomyślnie pomimo małych wpadek,nie martwcie się już neidługo Wasz wymarzony dzień i zapomnicie o wszelkich problemach. nawet potem będziecie się z tego śmiać
Ja jeszcze trochę i pewnie też zacznę dokładniejsze i bardziej szczegółowe przygotowania. już nie mogę się doczekać, bo uwielbiam jak jestem zajęta i mam strasznie dużo na głowie przygotowania ślubne właśnie takie są
będę z niecierpliwością czekać na Wasze relacje i porady, aby usprawnić i polepszyć moje własne przygotowania i fantazje;D
mówiąć oo przygotowaniach przeczytałam, że jedna z Was, a dokładnie Frecia_28- WITAJ pomyślała dokładnie tak jak ja o dużym balonie a w środku setki małychmożesz mi napisać jak to wygląda i jaka jest tego cena??sama myślę o tym, aby zamiast gołębi czy pary białych baloników po wyjściu z kościoła właśnie taki balon czy balony mieć

pozdrawiam

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 14:15   #10780
calva
Raczkowanie

GG do calva

no i nie doczekałam się od jednej z Was namiarów najakiś fajny sklep z bielizną;(
może jakaś inna dobra duszyczka może polecić fajny sklep z bielizną??

a co myślicie o takich żelowych cyckach??bo ja takie właśnie mam i raczej cały zestaw bielizny myślę na potem

Stary 2007-05-30, 14:21   #10781
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
jedna z Was, a dokładnie Frecia_28- WITAJ pomyślała dokładnie tak jak ja o dużym balonie a w środku setki małychmożesz mi napisać jak to wygląda i jaka jest tego cena??sama myślę o tym, aby zamiast gołębi czy pary białych baloników po wyjściu z kościoła właśnie taki balon czy balony mieć

pozdrawiam
pozwolę sobie odpowiedzieć za Frecię skoro już tu jestem. Te balony można kupić na allegro np
http://www.allegro.pl/item198970919_...ony_od_ss.html
http://www.allegro.pl/item200166065_...ele.html#photo
z tego co wiem to i w firmach zajmujących się dekorowaniem sal można coś takiego zamówić.
ps. też o tym myślę
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 14:35   #10782
Sonia11
Wtajemniczenie

Co do dużego balonu z małymi w środku to moja koleżanka w tamty roku taki miala. Przbili go podczas pierwszego tańca i w załozeniu mieli tańczyć wśród tych małych baloników. Mi osbobiście aż tak bardzo to się nie podobało, bo te baloniki bardzo spodobały się dzieciom i natychmiast jak one spadły to dzieciaki zaczęly je ganiać i deptać. Tak więc oni próbowali tańczyć a dziaki biekały wokół nich szukały kolejnego balonika do zdeptania żeby go "pęknąć". Może w waszym przypadku tak nie będzię ale mi już zawsze ten balon będzie kojarzył się nie z pierwszym tańcem tylko z tymi dziećmi
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 17:20   #10783
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Silvershine Czesała mnie pani Anna Chołota, podcieła mi końcówki i grzywke i zrobiła próbną fryzurę, i za to zapłaciłam 40zł.(mówiła, że sama próbna by mnie nic nie kosztowała, na ale..). Ale zgadzam się z opinią którejś z wizażanek, że na moje nerwy to ja tam bym nie mogła wytrzymać przed samym ślubem tam. Będąc tylko na próbnej po pół godz. miałam serdeczne dosyć tej atmosfery (pełno ludzi kręcących się w około, hałas, praktykantki stojące ci nad głową, pani Ania odbierająca w kółko telefony i gadająca cały czas z kimś innym- dla mnie było fatalnie)

Lenka A ulica Startowa jest za Jublilatem(ten stary sklep Społem), mijasz sklep za przystankiem na drodze Męcz.Majd. i uliczka w lewo i do końca są nowe bloki i to tam.

My też będziemy mieć taki duży balon i on nas wyniesie ok.80zł
annabel-le ja też się troszeczkę obawiam tej góry ale ona nie będzie tak przezroczysta, bo będą dwie warstwy materiału i więcej koronki, czyli nic nie będzie widać.

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 17:25   #10784
sylwunia_p
Raczkowanie

GG do sylwunia_p

Hej, ponawiam swoje pytanie, czy ktoś może powiedzieć coś na temat Edwarda Hajduka kamerzysty?? byłabym bardzo wdzięczna bo jak przeglądałam forum to widzę, że bardziej oblegany jest pan Serafin Pozdrawiam!!
sylwunia_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 18:11   #10785
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Dziewczyny gdzie można kupić w Lublinie papier do albumu na zdjęcia dla rodziców no i takie cienkie kalki żeby dzieliły od siebie kartki ze zdjęciami??
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 19:05   #10786
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie można kupić w Lublinie papier do albumu na zdjęcia dla rodziców no i takie cienkie kalki żeby dzieliły od siebie kartki ze zdjęciami??
Frecia ja kupywałam kartki i kalki w papierniczym na Deptaku koło Orange, za kartki są różne kolory grub 160- 0,20, kalka 0,50 zł. Nie ma potrzeby kupować grubego wizytówkowego, bo jest droższy i jednokolorowy. Wiem też, że takie rzeczy mają też w papierniczym w Kinie Bajka. Życzę radosnego tworzenia, mój album wyszedł cudny, ostatnio wklejałam zdjęcia na przylepce z dzieciństwa i nie mogłam się nadziwić jak fajnie wyszedł
Stary 2007-05-30, 19:56   #10787
calva
Raczkowanie

GG do calva

Dzięki za linki ELA1 byłam ciekawa jak to wygląda i cieszę się że nie tylko ja o tym pomyślałamjeszcze nie wiem jak dokładnie to miałoby wygladać, ale coś sięw wymyśli. przynajmniej ja mam jeszcze trochę czasu

Stary 2007-05-30, 20:11   #10788
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Dziewczyny, normalnie załamka, moja starsza (siostra) chce iść w czarnej sukni na wesele. Jest teraz za granicą, najpierw nie wiedziałam do ostatniej chwili czy przyjedzie a teraz mi wyskakuje ubrana jak na pogrzeb. A gdy jej powiedziałam że wczoraj znalazłam ładną ciemną bordową elegancką sukienke dla niej lub białą w czarne grochy to powiedziała że jak nie chcę to moge sobie znaleźć inną starszą. Przytyło jej się troszkę i uważa że czarna suknia ją wyszczupli i ukryje mankamenty. katastrofa
Hmm, trudna sytuacja, bo wszystko zależy od tego jak Ty to postrzegasz, ja na przykład lubię czarny kolor i w ogóle nie kojarzy mi się z pogrzebowym nastrojem, raczej z elegancją... Ale chyba powinnaś powiedzieć siostrze spokojnie co czujesz, jak odbierasz tą sytuację, wprost, a nie namawiać ją na sukienki które upatrzyłaś - może w ten sposób zrozumie Twoje obiekcje, a jednocześnie sama dokona wyboru, nie będzie się czuła jakby jej coś narzucono?
Tym bardziej, że może wybrać ciemną zieleń, granat, lub jakikolwiek ciemny kolor, jeżeli to sprawi, że poczuje się zgrabniej...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 20:43   #10789
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
Lenka A ulica Startowa jest za Jublilatem(ten stary sklep Społem), mijasz sklep za przystankiem na drodze Męcz.Majd. i uliczka w lewo i do końca są nowe bloki i to tam.

Już wiem gdzie

Moja koleżanka tam przecież mieszka Wiedziałam że z czymś mi się kojarzy
Stary 2007-05-30, 20:44   #10790
magdulec
Zadomowienie

Dziewczyny ale namachałyście przez te kilka dni. Ostatnio nie mam czasu bo musze oddac prace mgr do 9 czerwca aby bronic sie w lipcu i łapię każdą wolną chwile na skrobanie.

Solenizantki Wszystkiego Naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmo k: I niech ten jedyny dzień w Tym roku bedzie NAJPIĘKNIEJSZY.

Ja tez ponad tydzień temu obchodziłam urodzinki i jakos to do mnie nie dotarło ze sie starzeje pomału , ale jestem młoda duchem.

Tydzien temu bylismy w kancelarii i ksiądz powiedział że na zapowiwdzi wystarczy dać na 2-3tyg przed slubem i spisać protokól.

Mam pytanko:Na czym polega ta rozmowa egz po zakończonych naukach i czy wogóle mamiejsce czy ksiądz sam podpisuje? oraz czy jest konieczność bycia na tych dniach skupienia?Bo u mnie w kościele nie ma takich dni i nie wiem co mam zrobic.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 21:28   #10791
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale namachałyście przez te kilka dni. Ostatnio nie mam czasu bo musze oddac prace mgr do 9 czerwca aby bronic sie w lipcu i łapię każdą wolną chwile na skrobanie.

Solenizantki Wszystkiego Naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmo k: I niech ten jedyny dzień w Tym roku bedzie NAJPIĘKNIEJSZY.

Ja tez ponad tydzień temu obchodziłam urodzinki i jakos to do mnie nie dotarło ze sie starzeje pomału , ale jestem młoda duchem.

Tydzien temu bylismy w kancelarii i ksiądz powiedział że na zapowiwdzi wystarczy dać na 2-3tyg przed slubem i spisać protokól.

Mam pytanko:Na czym polega ta rozmowa egz po zakończonych naukach i czy wogóle mamiejsce czy ksiądz sam podpisuje? oraz czy jest konieczność bycia na tych dniach skupienia?Bo u mnie w kościele nie ma takich dni i nie wiem co mam zrobic.

Wszystkiego najcudowniejszego z okazji Twoich urodzinek
Stary 2007-05-30, 21:49   #10792
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

HEJ
Wracam do żywych do straszliwej grypie żołądkowej czy jelitowej jak kto woli na szczęście już do siebie dochodze pomyślałam sobie tylko co by było gdyby złapała mnie w dzień slubu bym chyba sie załamała bo dzień wczesniej zadnyc objawów ale po co sobie głowe zaprzątać takimi przewidywaniami

Widze u większości wszystko zaczyna być dopinane na ostatni guzik. My również jestesmy już jeden kroczek do przodu - odwiedziliśmy uSc , pozatym to narazie egzaminy zjadają mi mój cenny czas w najbliższą sobotę 2 w tym jeden ustny ale co tam damy rade

... i oczywiście przyłączam sie do tych wszystkich życzeń sla solenizantek widze ze z maja jest nas troszke
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 21:50   #10793
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Frecia ja kupywałam kartki i kalki w papierniczym na Deptaku koło Orange, za kartki są różne kolory grub 160- 0,20, kalka 0,50 zł. Nie ma potrzeby kupować grubego wizytówkowego, bo jest droższy i jednokolorowy. Wiem też, że takie rzeczy mają też w papierniczym w Kinie Bajka. Życzę radosnego tworzenia, mój album wyszedł cudny, ostatnio wklejałam zdjęcia na przylepce z dzieciństwa i nie mogłam się nadziwić jak fajnie wyszedł
Freciu ja kupywałam kalkę w Leclerku i zapłaciłam zdecydowanie mniej niż w każdym innym sklepie. Zazwyczaj sprzedawana jest właśnie na sztuki, ja kupiłam w bloku (wygląda to całkiej jak blok rysunkowy) i za 30 kartek zapłaciłam coś koło 7 zł

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 22:08   #10794
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Jolinku - a w którym Leclerku?? 7 zł za 30 kartek to nawet nie drogo. Będę miała tylko jeden dzień na kupienie wszystiego więc chcę wiedzieć gdzie się wybrać tak żeby nie przepłacić. Niestety Warszawie jest jeszcze dla mnie nieodgadniona i zupełnie nie wiem gdzie takich rzeczy szukać
Stary 2007-05-30, 22:24   #10795
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Jolinku - a w którym Leclerku?? 7 zł za 30 kartek to nawet nie drogo. Będę miała tylko jeden dzień na kupienie wszystiego więc chcę wiedzieć gdzie się wybrać tak żeby nie przepłacić. Niestety Warszawie jest jeszcze dla mnie nieodgadniona i zupełnie nie wiem gdzie takich rzeczy szukać

W Leclerku na Zana kupiłam
A ja się pochwalę, że kupiliśmy w końcu winko Kolejna rzecz do przodu.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 22:41   #10796
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Frecia, ja kupowałam materialy do zaproszen w Cezexie i były tam ładne kartony i grubsze kalki. Przycinają do wybranej wielkości, tak ze nie musisz nawet robić A4. odgrzebalam próbki - kalka taka specjalna pólprzezrczysta jakby nakrapiana kosztowała 4 zł za arkusz z którego wychodzi 9 A4, więc taka normalna jest tańsza. kartony grubsze ozdobne perłowe były za jakies 12 zł(9szt)?? ale proste powinny byc tańsze.
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 23:22   #10797
gabi0711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Hmm, trudna sytuacja, bo wszystko zależy od tego jak Ty to postrzegasz, ja na przykład lubię czarny kolor i w ogóle nie kojarzy mi się z pogrzebowym nastrojem, raczej z elegancją... Ale chyba powinnaś powiedzieć siostrze spokojnie co czujesz, jak odbierasz tą sytuację, wprost, a nie namawiać ją na sukienki które upatrzyłaś - może w ten sposób zrozumie Twoje obiekcje, a jednocześnie sama dokona wyboru, nie będzie się czuła jakby jej coś narzucono?
Tym bardziej, że może wybrać ciemną zieleń, granat, lub jakikolwiek ciemny kolor, jeżeli to sprawi, że poczuje się zgrabniej...
Dzięki ruda 3d i miss.hot już troche ochłonęłam i pogodziłam się z tą czarną sukienką, niech idzie jak chce, takiego uparciucha nie można przekonać w żaden sposób. Najważniejsze że będzie na ślubie i weselu.
gabi0711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 23:32   #10798
mexx100
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem powinnaś jeszcze raz na spokojnie porozmawiać z siostra ze wolała bys inny kolor niż czarny.Na pewno jednak nie mozesz narzucać jej sukienek wybranych przez siebie,może poszukajcie coś razem???
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 00:08   #10799
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
Frecia, ja kupowałam materialy do zaproszen w Cezexie i były tam ładne kartony i grubsze kalki. Przycinają do wybranej wielkości, tak ze nie musisz nawet robić A4. odgrzebalam próbki - kalka taka specjalna pólprzezrczysta jakby nakrapiana kosztowała 4 zł za arkusz z którego wychodzi 9 A4, więc taka normalna jest tańsza. kartony grubsze ozdobne perłowe były za jakies 12 zł(9szt)?? ale proste powinny byc tańsze.
A na jakiej to jest ulicy?? Już wiem. Na Związkowej, tak??

A w Leclerku to w środku znaczy tam gdzie spożywcze i itp itd. Czy może jest poprostu jakiś sklep z papierniczymi rzeczami?? Ja tam tylko 2 razy byłam i nie pamiętam jakie tam sklepy są
Stary 2007-05-31, 09:08   #10800
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Dzięki ruda 3d i miss.hot już troche ochłonęłam i pogodziłam się z tą czarną sukienką, niech idzie jak chce, takiego uparciucha nie można przekonać w żaden sposób. Najważniejsze że będzie na ślubie i weselu.
Mądra dziewczynka...
Moim zdaniem, to najlepsze co mogłaś zrobić - ochłonąć i odpuścić.
Zdajesz sobie przecież sprawę z tego, że na Twoim weselu Twoja siostra czarną sukienką nie chce wyrazić żadnych negatywnych emocji, chce tylko dobrze wyglądać, a zatem zależy jej bardzo, żeby wszystko fajnie się udało

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości