|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ZIP NFZ - wejdź i bądź w szoku
Cytat:
Ja jestem na początku drogi, ale już nauczyłam się olewać takie komentarze. Mnie one nie dotyczą, ja mam czyste sumienie, robię wszystko by pomóc ludziom, stale poszerzam wiedzę i doświadczenie. Ale moje podejście bierze się też z tego że uciekam za granicę, do kraju gdzie lekarze są bardziej szanowani i wizja pracy w dobrych warunkach, za godną pensję bardzo poprawia mi samopoczucie ![]() Za co mm444 ma bana? |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też przejmuję się mniej, jednak zawsze, niestety nie umiem się nie przejmować. Bardzo chciałabym zostać w kraju, ale jak to tak dalej będzie to tez mam miejsce docelowe, gdzie jest normalnie. |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pracuje jako lektor, czy tam nauczyciel jak zwal tak zwał ale nie w szkole państwowej . Ja się czuję fair wobec innych więc wszelkie zarzuty czy takie "historie na spotkaniu rodzinno-towarzyskim" jak opowiadają o swojej znienawidzonej nauczycielce i o tym co by jej zrobili jakby ją spotkali na ulicy - traktuje z przymrużeniem oka. Ludzie narzekają i będą narzekać ale to wcale nie znaczy że nie ma ziarna prawdy w tej całej złości, bo moim zdaniem zarówno wobec nauczycieli, wobec lekarzy czy wobec pracowników MOPSu ta cała nienawiść jednak z czegoś wyszła, nie tak sama z siebie. Po prostu to olej. A co do całego systemu - przyjrzałabym się ale od lutego będę najszczęśliwym na świecie posiadaczem prywatnego ubezpieczenia w klinice z pełnym dostępem do specjalistów itp Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-01-12 o 15:15 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
drabi- ale niestety prywatne ubezpieczenia w tym kraju nie obejmują leczenia spzitalnego i niestety nadal na nfz trzeba płacić, taki hodowany jedyny monopolista w niby demokratycznym kraju.
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mam nadzieję że kiedyś doczekam się prywatnych szpitali (ale takich serio prywatnych ) to choćby to 400 zł miesięcznie miało kosztować, to bym płaciła bo wiedziałabym za co płacę |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Prywatne szpitale są już.
Niestety problem polega na wprowadzeniu konkurencji na rynku ubezpieczeń medycznych a tego u nas nie doczekasz. |
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
A no tak, co do tego to się zgadzam. I jest mi źle z tego powodu, no ale tak długo czytałam np wypowiedzi jamestown o prywatnym ubezpieczeniu i jej problemach zdrowotnych, inna wizazanka podpowiedziała coś innego no i jak się okazuje prywatną przepustkę do zdrowia mam za 20 zł miesięcznie
i w głowę się pukam i płaczę nad własną głupotą że wcześniej tego sobie nie zorganizowałam
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy okazji: również pracuję w zawodzie, na który jest nagonka, także medialna. Ale ja pracuję uczciwie i dobrze. Czy mimo tego, mam się oburzać, że mówi się o mojej grupie zawodowej tak, a nie inaczej? Wydaje mi się, że to, co mogę zrobić, robię. Pracuję najlepiej jak potrafię i pokazuję, że nie wszyscy są tacy źli. I współczuję wszystkim, którzy mają z tym taki problem, bo to musi być wyniszczające. |
|||||||||
|
|
|
|
#71 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale szczerze mówiąc - jestem aż tak zdesperowana że jakbym miała płacić 100 zł, to bym tyle płaciła ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
edit: podsumowując, jeśli wasi rodzice mają ubezpieczenie od pracodawcy, prywatne, popytajcie się ile będzie kosztowało ubezpieczenie was jako dzieci:P jedna wizażanka mówiła że swojego ojca ubezpieczyła od siebie ale płaciła za to więcej, chyba 80 czy 90 zł tylko nie wiem co wchodzi w jego pakiet. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-01-12 o 17:55 |
||
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Koszt: 0 zł. Też bardzo sobie chwalę, mam dostęp do większości specjalistów, nie ma kolejek, nie brakuje sprzętu do badań, które mam od ręki (wizyta u ginekologa to cytologia, gruntowne zmacanie, USG itp), jest czysto, ładnie i miło. Jak tylko skończy mi się dobrodziejstwo tego ubezpieczenia (nie wiem dokładnie do kiedy mnie obejmuje) to wyskrobię pieniądze i wykupię pakiet sama. Polecam każdemu.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
i ja teraz robię fejspalma ile to ja lat łaziłam choćby na głupią krew prywatnie, jak tu bym miała wszystko za takie grosze
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eeeee, chyba już wyroslam.... :-D. Ale rzeczywiście, zgłoszenie członka rodziny może być tańsze niż pakiet główny. Z tego co się orientowalam, to takie ubezpieczenie za min. ok 60/mies w pakiecie podstawowym można kupić. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
macka - ubezpieczenie można wykupić zawsze zawsze, tylko to ile masz lat czy się uczysz itp wpływa na zniżki. dla osoby poniże 26 r.ż. uczacej się u mojej mamy w pracy będzie to 20 zł, a dla osoby w wieku 28 lat która się nie uczy będzie to np 40 zł. trzeba pytać nie
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję temu, kto ma 10 dzieci i najniższą krajową.
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Kometa, tobie nikt się nie ładuję do domu w niedzielne popołudnie oczekując darmowej diagnozy serca, bolącego od pół roku, ani nie dzwoni w nocy bo dziecku wyskoczyła krostka na skórze i co to może być.
Oczywiście z oczekiwaniem że zrobię wszystko darmo i jeszcze dołożę własnego sprzętu i leków. Na szczęście lekarzowi NIE WOLNO leczyć bez zarejestrowanej indywidualnej praktyki w miejscu wezwania a ja mam tylko w podmiocie leczniczym poza stanami zagrożenia życia i zdrowia. A wypisanie recepty w takiej sytuacji jest przestępstwem- tak tym strasznym o którym trąbią w mediach bo jest kwalifikowane jako kradzież. A juz pomijam sytuacje jak ktoś nadaję że lekarz jest pijak, nierób i głupek a następnie przychodzi do kogo o pomoc w chorobie- ano właśnie do tego któremu najbardziej tyłek obrabiał. Serio jak dla ciebie takie zachowanie sa normą to ja dziękuję, Żebym nie przypomniała tobie wypowiedzi na temat tego jak wykonywanie rzetelne swoich obowiązków w pracy to dla ciebie za dużo i taki pracodawca jest zły. |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko ma prawo korzystać z ubezpieczenia pracujących rodziców. Jest dopisane do składek i zgłoszone do NFZ tak jak niepracujący małżonek, tutaj jest mowa o innym ubezpieczeniu.
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
drukuje wniosek. zamierzam wybrac sie do oddzialu jak najszybciej. zaloze sie ze wyjdzie cos nie tak...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Prawnikowi ładują się do domu bo "takie pismo dostałam" i za cztery godziny trzeba na nie odpowiedzieć bo mija termin. Przy spędach rodzinnych "a słuchaj bo mam w firmie taką sprawę...". I wszystko za darmo oczywiście a jak nie pomożesz to jesteś członkiem. A przecież prawnicy to złodzieje i jak chcesz wiedzieć czy prawnik kłamie to sprawdź czy porusza ustami a zeszłoroczna zima była tak mroźna, że nawet prawnicy trzymali ręce we własnych kieszeniach. Do nauczyciela wpadają "A bo Jasiu to ma jutro taką kartkóweczkę, może z nim powtórzysz?" i powtarzanie okazuje się uczeniem dziecka a kartkówka sprawdzianem semestralnym. A Małgosia to ma prezentację maturalną i czy z ortografią ok, kiedy okazuje się, że składniowo prezentacja leży totalnie, merytorycznie też i trzeba wszystko od nowa robić. A przecież nauczyciele to uczyć nie umią i są darmozjadami i trzy miesiące wakacji mają! A my im płacimy! Do psychologa wszyscy lecą z problemami, nie jak do przyjaciela tylko jak do specjalisty, nie ważne jaki stopnień zaawansowania znajomości. I "a jako psycholog to jak uważasz, co powinnam zrobić?" i za cholerę nie rozumieją, że "terapeutyzowanie" znajomych jest niezdrowe dla obu stron i do tego nielegalne. No i oczywiście wszystko za darmo. A jak jesteś asertywna to oburzenie, że jak to, masz ludziom pomagać! Nawet w czasie wolnym! A przecież psycholodzy to pokręceni ludzie, którzy poszli na studia takie a nie inne bo mieli problemy sami z sobą a ta ich "nauka" to w ogóle jakaś kpina i wymysły, że niby problemy z matką wszyscy mają haha, idioci! Do farmaceuty... Do mechanika... Do informatyka... Do fryzjera... Do niani... Wcale Tylko lekarze tacy biedni.
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Moj kolega ma nawet koszulke z napisem " NIE. NIE NAPRAWIE CI KOMPUTERA".
Ciekawe skad to wzial? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Alez przypomnij. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Forum plotkowe i twoje oburzenie na to że niania nie może zacząć pracy od pełnopłatnego urlopu ( bo przecież są wakacje i niania ma prawo do odpoczynku) , oburzenie że rodzić chce zatrudnić nianię legalnie ale nie na etat- bo wtedy biedna niania nie może siedzieć na zwolnieniach i mieć płaconą pensje przez rodzica, który musi albo korzystać z własnego urlopu albo zatrudnić kolejną nianię. Ogólnie byłąś bardzo oburzona za płacenie niania za faktycznie przepracowane dni i zaskoczona faktem że pracodawca może wymagać od pracownika wykonywania warunków umowy.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy Ty aby na pewno doczytałaś, co ja tam napisałam?! Ech, ci wszyscy biedni lekarze, którym płacą za bycie w przychodni, a pacjentów nie ma
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-01-14 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodziło tylko o ustawę żłobkową która jest wybitnie niekorzystna dla rodziców ale pisałaś o swoim oburzeniu na temat wykonywania obowiązków w pracy, ba nawet później napisałaś niby luźno na zdziwieniowym jak bardzo dziwią ciebie osoby które w pracy pracują ciężko i wymagają takiej pracy od innych.
BTW czyli rozumiem że ty pracujesz nie dla pieniędzy? i tylko lekarze otrzymują zapłatę za swoją pracę? * za bycie w przychodni ma płacone tylko lekarz rodzinny, i NPLu każdy inny lekarz ma płacone od przyjętego pacjenta rozliczonego wg tabelki nfz-u i ich punktów za wizytę. |
|
|
|
|
#88 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozwiń to, bo nie rozumiem. Uderz w stól, a nożyce się odezwą? Ale o co Ci chodzi, bo zupełnie nie rozumiem? Biedni lekarze rodzinni... ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Wyjaśnij, proszę. Cytat:
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-01-14 o 22:11 |
||
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego to na prawdę masz problem z tym że za usługi medyczne się płaci. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Najpierw sugerujesz (z czego, nie wiem, nie odpisałaś), że to, że ktoś od Ciebie oczekuje jakiejśtam pomocy związanej z tym, że jesteś lekarzem jest dla mnie normą (
). Nie wiem, skąd to wzięłaś.Potem piszesz o moim (rzekomym!) oburzeni na to, że niania nie może zacząć pracy od pełnopłatnego urlopu ( bo przecież są wakacje i niania ma prawo do odpoczynku). Gdy pytam, o co Ci chodzi, nie odpisujesz ( ).Gdy pytam, w jaki sposób oburza mnie i dziwi to, że pracodawca może wymagać od pracownika wykonywania warunków umowy nie odpowiadasz ( ).Gdzie ja napisałam, że tylko lekarze otrzymują zapłatę za swoją prace? Wymyślasz naprawdę niestworzone rzeczy. ![]() Totalnie nie rozumiem, o co Ci chodzi w związku z tym->miałaś duży problem z wymaganiem przez rodziców od niani opieki nad dzieckiem w ustalonych w umowie porach. Piszesz tak niejasno, że zupełnie nie wiem, o co Ci chodzi. Konkret podaj. Nie mam żadnego problemu z tym, że za usługi medyczne się płaci. Skąd Ty to bierzesz?
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-01-14 o 22:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

) to choćby to 400 zł miesięcznie miało kosztować, to bym płaciła bo wiedziałabym za co płacę 

to takie zabawne że wszystkie tutaj zebrane uważamy że to trochę nie w porządku ściemniać z nieistniejącymi badaniami etcetra, wchodzisz ty i się pienisz

). Nie wiem, skąd to wzięłaś.