Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 21:00   #4861
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wlasnie widziałam... ogromna tragedia, nie wyobrażam sobie nawet, jak mogą czuć się rodzice.
co do powikłań byłabym ostrożna w formułowaniu takich wniosków. rodzice szczepili 6w1
dziewczyny, cokolwiek by lekarze nie mówili, idąc na szczepienie z maluchami naszymi musimy też kierować się własnym rozsądkiem - maluszek musi być całkowicie zdrowy! zero kataru, kaszlu, biegunki, zmniejszony apetyt itd mogą być zwiastunek początku infekcji. bezpieczniej przełożyć szczepienie. Ba... nawet ząbkowanie wg naszego pediatry jest przeciwskazaniem do szczepienia, bo organizm jest osłabiony, a przecież musi sobie poradzić z tymi wszczepianymi wirusami.

No oczywiście, nie ma co popadać w paranoję. Takie informacje padały na tvn24 jak o tym mówili, ale wiadomo że wykryje to dopiero sekcja zwłok.
Sami też mamy zamiar szczepić małego, przynajmniej na te obowiązkowe, chociaż ja jestem bardzo sceptyczna wobec szczepień, to mimo wszystko chyba statystycznie rzecz biorąc powikłania pochorobwe mogą być groźniejsze niż powikłania poszczepiennie... Ale szczepienie noworodka w drugiej dobie życia nie podoba mi się zdecydowanie.

Dla dziewczyn niezdecydowanych do kupna tej ssawki do wyciągania gili - właśnie TZ przetestował na sobie (kupiliśmy Abakus, bp Katarka nie było na gemini) i siła ssania jest delikatna. Tylko zastanawiamy się czy się dziecko odkurzacza nie wystraszy no bo jednak on trochę hałasuje a ta rurka jest bardzo krótka.
Stary 2014-01-14, 21:03   #4862
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
jeszcze może olakola albo teqilla ? Albo końcówka marca by założyła? Sama nie wiem a mój tż już 13 godz w pracy jest
JA jestem za teqibaPo co zmieniac jak jest dobrze?? Zakładała od 2 czesci dobrze jej to wychodzi, udziela się regularnie i na bieżąco uzupełnia dane.

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2014-01-14 o 21:04
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:08   #4863
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie z aspiratorem do nosa:

ale właśnie nie wiem jak to jest z tym używaniem. Czy te końcówki są długowieczne? Trzeba coś dokupywać? coś się zużywa?
Ja akurat kupiłam akrat abakusbaby - niezłe opinie i bez filtrów, trzeba tylko wyparzyć

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Dziś przyszło łóżeczko,ale nie mam czasu ani miejsca, żeby je złożyć Tak więc dwa największe zakupy za mną - wózek i łóżeczko

W czwartek mam wizytę u gina
Poza tym dziś odebrałam wyniki obciążenia glukozą i na czczo mam poniżej normy a po 2h 80
Brawo za wyniki i zakupy - jak złożysz łóżeczko to się pochwal za wizytę

Cytat:
dziewczyny, cokolwiek by lekarze nie mówili, idąc na szczepienie z maluchami naszymi musimy też kierować się własnym rozsądkiem - maluszek musi być całkowicie zdrowy! zero kataru, kaszlu, biegunki, zmniejszony apetyt itd mogą być zwiastunek początku infekcji. bezpieczniej przełożyć szczepienie. Ba... nawet ząbkowanie wg naszego pediatry jest przeciwskazaniem do szczepienia, bo organizm jest osłabiony, a przecież musi sobie poradzić z tymi wszczepianymi wirusami.
Dokładnie.
Mówią wstępnie, że infekcja mogła być przyczyną.

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyy

Mi sen z powiek teraz spedzaja buteki i smoczki.
Chce karmić piersią, ale wiadomo trzeba coś mieć.
Czy wystarczy, że kupie 1 butelke ze smoczkiem 0+?

Zauważyłam, że większość z Was decyduje się na laktatory ręczne.
Elektryczne nie są wygodniejsze?
Ja mam jedną butelkę małą ze smoczkiem 0+ I laktator ręczny, bo cena nieporównywalna jakby trzeba było dużo odsysać, to najwyżej wtedy dokupię elektryczny

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Hej, hej Mamuśki

Dzisiaj byłam w odwiedzinach u nowego członka naszej rodzny - moja kuzynka (no właściwie powinnam do niej mówić per "ciociu") urodziła córeczkę!
Gratulacje Dzięki za wskazówki - co do brodawek, to robią się brązowe lub bordowe w zależności od karnacji
A z pożyczaniem, wiem, że łątwo mówić, ale trzeba kategorycznie odmówić raz czy dwa i powinno podziałać. Jakim cudem macie mieć teraz nadwyżki na pożyczki?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Za 2 opakowania 50zl. W jednym opakowaniu 78szt*2=156sztuk.
50zl/156szt to jest 0,32zl za sztukę. Wydaje mi sie ze dobrze policzylam.
Piękna matematyka w gazetce podana pewnie cena za sztukę przy zakupie jednej paczki za 29,99 ja jestem cieć

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Tylko zastanawiamy się czy się dziecko odkurzacza nie wystraszy no bo jednak on trochę hałasuje a ta rurka jest bardzo krótka.
Ostatnio dokładnie pytałam o to szwagierkę - ona ma katarek i odkurzacz prawdziwy kombajn i mówi, że z żadnym z 2 dzieci nie miała problemu; siedziały zafascynowane, nigdy się nie wyrywały.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:12   #4864
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Piękna matematyka w gazetce podana pewnie cena za sztukę przy zakupie jednej paczki za 29,99 ja jestem cieć
Nie na darmo mat-fiz kończyłam::hahah a:

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

No i jeszcze o założycielce nowego wątku..
Jak spr kto nadal ile wiadomości to teQiba przoduje. Wyżej tylko Ela 87. To oczywiście moje zdanie ale wg mnie osoba zakłądajaca musi się regularnie udzielać. No i na bieżąco przecież masę info uzupełniać. dzięki temu mamy przejrzystą pierwsza str itp itd...
Stary 2014-01-14, 21:14   #4865
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
No oczywiście, nie ma co popadać w paranoję. Takie informacje padały na tvn24 jak o tym mówili, ale wiadomo że wykryje to dopiero sekcja zwłok.
Sami też mamy zamiar szczepić małego, przynajmniej na te obowiązkowe, chociaż ja jestem bardzo sceptyczna wobec szczepień, to mimo wszystko chyba statystycznie rzecz biorąc powikłania pochorobwe mogą być groźniejsze niż powikłania poszczepiennie... Ale szczepienie noworodka w drugiej dobie życia nie podoba mi się zdecydowanie.

Dla dziewczyn niezdecydowanych do kupna tej ssawki do wyciągania gili - właśnie TZ przetestował na sobie (kupiliśmy Abakus, bp Katarka nie było na gemini) i siła ssania jest delikatna. Tylko zastanawiamy się czy się dziecko odkurzacza nie wystraszy no bo jednak on trochę hałasuje a ta rurka jest bardzo krótka.
Moja siostra ma rocznego synka i każde szczepienie bardzo przezywa - a to zawartość rteci, a to tak jakby uaktywnienie autyzmu, zna też numery serii wycofanych partii szczepionek - zwariowac mozna!!!
A co dopiero taka informacja

Miałam zamówić gruszkę, ale jednak wzięłam słynną Fridę, choć wizja wciągania smareczków jakoś mi średnio leży A co to za cud techniki z odkurzaczem o ho ho

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:17   #4866
Trisdom
Zadomowienie

Hej Kobitki
melduje się, bo wreszcie mam trochę więcej siły na pisanie, a nie tylko podczytywanie z telefonu.
Od dwóch dni bardziej stawia mi się brzuch, jakieś kłucia w dole brzucha a do tego okropne zawroty głowy. Byliśmy wczoraj się zapisać w szpitalu na poród i od tego czasu praktycznie leżałam, bo miałam wrażenie, że sie przewrócę. I jeszcze biegunka... Ciśnienie i cukier miałam w porządku, mała sie ruszała, ale i tak najlepiej było w pozycji na boku i w łóżku.
Jutro o 11 mam wizytę, więc dam znać "co w środku".

Na bieżąco pewnie będę dopiero od jutra, jak wrócę z wizyty- na razie przyspieszyłyście dość mocno
Na bieżąco jestem z blogiem Marioli, który jest otwarty w specjalnej zakładce. Cieszę się, że z małym coraz lepiej i trzymam kciuki za każde 10g więcej na wadze.

Witam Nowe i odnalezione Mamusie
Trzymam kciuki za nasze "szpitalnice"- BeautifulLie- dobrze, że jestes juz po krążku. Mara- nie bój się, to podobno nie boli.

Przyszła paczka z zamówionymi rzeczami- mam juz Friedę i reszte kosmetycznych rzeczy. A tz dzis pojechał i kupił w Ikei przewijak. Stoi juz złozony, żeby sie nieprzyjemny zapach ulotnił. Tylko tą nakładke na góre kupimy gdzie indziej, bo ikeowa droga i jakaś taka dziwna dmuchana.

Ok- porodówkę widziałam- jakby coś się działo (czytaj poród) mam sie zgłaszać bezpośrednio na górę i nie przechodzić przez izbę przyjęć. Połozna bardzo miła- zebrała wywiad i zaprosiła na sesje akupunktury. (dla dziewczyn nowych- rzecz dzieje sie w De).

Udało mi się też dodzwonić do połoznej, która ma wolne terminy po moim porodzie- młoda laseczka, pochodząca z... Iranu. Mamy termin na przyszła środę.
Jakby to dziadkowie mojego TŻ usłyszeli, to by chyba pospadali z krzeseł. A tutaj to wszystko takie międzynarodowe

Butelki i smoczki i laktator ręczny (ten nowy wylicytowany za 1 E) mam z TT. Mam nadzieje, że małej przypasują.
Stary 2014-01-14, 21:18   #4867
filupka
Rozeznanie

Wpadam dziś tylko na chwilkę bo miałam bardzo kiepski dzień, jakaś biegunka mnie dopadła
Zdążyłam tylko zauważyć że doszły do nas nowe mamusie witajcie
Resztę nadrobie jutro w poczekalni do gina. Na 12 mam wizytę wiec bardzo proszę o kciuki jak ktoras nie będzie miała zajętych rąk
Miłego wieczoru i dobranoc

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:19   #4868
monkaa321
Zakorzenienie

teQiba też może być

mmhym on jest do odkurzacza jak czytam. ja nie mam odkurzacza, zostają płuca
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:23   #4869
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Możemy sie komunikować przez skype, na żywo z porodówki
No dobra niech będzie

Cytat:
a mój tż już 13 godz w pracy jest
A mój wrócił i chrapie na kanapie zamiast ze mną pogadać .Później będzie awantura śpiocha jak będę próbowała go ściągnąć do sypialni

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej Kobitki
melduje się, bo wreszcie mam trochę więcej siły na pisanie, a nie tylko podczytywanie z telefonu.
.
Właśnie dzisiaj tak sobie myślałam gdzie się podziewasz .Ehh widzę, że nie tylko Ja szwankuje z samopoczuciem .Po raz kolejny utwierdzasz mnie w tym jak fajne są szpitale w DE

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:24   #4870
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
JA jestem za teqibaPo co zmieniac jak jest dobrze?? Zakładała od 2 czesci dobrze jej to wychodzi, udziela się regularnie i na bieżąco uzupełnia dane.
zgadzam się z Tobą.
chyba, że TeQiba już nie chce
Cytat:
Moja siostra ma rocznego synka i każde szczepienie bardzo przezywa - a to zawartość rteci, a to tak jakby uaktywnienie autyzmu, zna też numery serii wycofanych partii szczepionek - zwariowac mozna!!!
A co dopiero taka informacja
szczepienia w pierwszym rż Zuzanki jakoś tak mijaly bez strachu. nie wczytywałam się w inf. o powikłaniach itd. Szczepiłam podstawowymi refundowanymi bez rota, pneumo i meningokoków.
jazda zaczęła mi się przy szczepieniu wykonywanym w 12mc tj. odra, świnka, różyczka - naczytałam się o powikłaniach (autyzm), składzie dostępnych szczepionek (mmr2 i priorix). przez 3 mce odkładałam szczepienie, bo wyczytałam, że najbezpieczniej jest zaszczepić dziecko jak skończy 18mż i przez 2-3 mce wcześniej podawać wit. c i tran.
i uparłam się na priorix (niby bezpieczniejszy). i pojawił sie problem - nigdzie tego proprixu nie było. w naszej przychodni, w aptekach, hurtowniach... od znajomej aptekarki dostałam info, że produkcja jest zakończona i że po nowym roku ma być jakaś nowa szczepionka (jak nowa, to nie przetestowana)
więc się uparłam, że koniecznie muszę ten priorix znaleźć. w rezultacie przepisałam Zuzię do innej przychodni, w której jeszcze był. zaszczepiłam w połowie listopada.
reakcji poszczepiennej całe szczęście brak (profilaktycznie na noc po szczepieniu daję małej przeciwbólowo pedicetamol). ale co się nastresowałam i nakombinowałam to moje. dużo dziewczyn z wątku, na którym zaczęłam pisać będąc z Zuzią w ciąży czeka na priorix (podobno ma być w lutym). część zaszczepiła mmr2 i nic się nie działo.

a teraz muszę spróbować znów przepisać do pierwszej przychodni, bo tam mam najlepszego pediatrę (do którego jeszcze mama ze mną chodziła)..

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:25   #4871
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Wpadam dziś tylko na chwilkę bo miałam bardzo kiepski dzień, jakaś biegunka mnie dopadła
Resztę nadrobie jutro w poczekalni do gina. Na 12 mam wizytę wiec bardzo proszę o kciuki jak ktoras nie będzie miała zajętych rąk

No to ja już sciskam
Stary 2014-01-14, 21:26   #4872
monkaa321
Zakorzenienie

filupka

a właśnie, ela pisała jak sprawdzić statystyki ale ja nie umiem oczywiście... można napisać jeszcze raz

justine a do tej fridy trzeba dokupywać filtry? jaka jest końcówka? Miękka?

trisdom odpoczywaj i daj jutro znać co z małą
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-14, 21:27   #4873
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też macie takie.. kłucie w kroczu? Ja odczuwam to czasami jak z domu na spacer wyjdę.. zrobię dwa kroki i bum, taki ból. Teraz też mnie dopadło przy robieniu herbaty.. Takie ukłucie jakby ktoś szpilkę wbijał Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
Ja też miałam niedawno kilka razy takie odczucie - zwykle jak za szybko ruszyłam z kopyta, ale że badanie szyjki miałam dopiero co (i wszystko było idealnie) to jakoś to zbagatelizowałam - że jak pojedynczy taki skurcz raz na kilka dni/tydzień to znaczy że chyba nie ma powodu do niepokoju. Dzisiaj byłam u lekarza z wynikami badań i przy okazji spytałam o to to powiedział że takie pojedyncze skurcze mogą się zdarzać i póki nie jest to częściej to się nie martwić bo to normalne. Ale gdyby się nasiliły to koniecznie się zgłosić do niego, albo chociażby na IP. Następną wizytę mam 24ego stycznia, więc wtedy mnie zbada ponownie i zobaczymy.
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:27   #4874
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
teQiba też może być
Zobaczymy co Bebe ma do powiedzenia - bo z kwietniowek wydaje mi sie ze najwiecej sie udziela. Mamy jeszcze ok 100 postow na podjecie decyzji
Stary 2014-01-14, 21:30   #4875
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
A mój wrócił i chrapie na kanapie zamiast ze mną pogadać .Później będzie awantura śpiocha jak będę próbowała go ściągnąć do sypialni
głupio z tymi chłopami czasem ze masakra mój jeszcze nie wraca... masakra.. ciekawe czy jutro na 8 będzie musiał iść... A obiad czeka

Stary 2014-01-14, 21:33   #4876
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
mmhym on jest do odkurzacza jak czytam. ja nie mam odkurzacza, zostają płuca
Ja zakupiłam Fridę wyjdzie w praniu czy się nadaje

Cytat:
szczepienia w pierwszym rż Zuzanki jakoś tak mijaly bez strachu. nie wczytywałam się w inf. o powikłaniach itd. Szczepiłam podstawowymi refundowanymi bez rota, pneumo i meningokoków.
jazda zaczęła mi się przy szczepieniu wykonywanym w 12mc tj. odra, świnka, różyczka - naczytałam się o powikłaniach (autyzm), składzie dostępnych szczepionek (mmr2 i priorix). przez 3 mce odkładałam szczepienie, bo wyczytałam, że najbezpieczniej jest zaszczepić dziecko jak skończy 18mż i przez 2-3 mce wcześniej podawać wit. c i tran.
i uparłam się na priorix (niby bezpieczniejszy). i pojawił sie problem - nigdzie tego proprixu nie było. w naszej przychodni, w aptekach, hurtowniach... od znajomej aptekarki dostałam info, że produkcja jest zakończona i że po nowym roku ma być jakaś nowa szczepionka (jak nowa, to nie przetestowana)
więc się uparłam, że koniecznie muszę ten priorix znaleźć. w rezultacie przepisałam Zuzię do innej przychodni, w której jeszcze był. zaszczepiłam w połowie listopada.
reakcji poszczepiennej całe szczęście brak (profilaktycznie na noc po szczepieniu daję małej przeciwbólowo pedicetamol). ale co się nastresowałam i nakombinowałam to moje. dużo dziewczyn z wątku, na którym zaczęłam pisać będąc z Zuzią w ciąży czeka na priorix (podobno ma być w lutym). część zaszczepiła mmr2 i nic się nie działo.

a teraz muszę spróbować znów przepisać do pierwszej przychodni, bo tam mam najlepszego pediatrę (do którego jeszcze mama ze mną chodziła)..
Mnie decyzje szczepieniowe tak przerażają, że nawet nie chcę o nich teraz myśleć . Wiem tylko, że dużo moich koleżanek odpuściło sobie pneumokoki, a jedna nie i jej córka nabawiła się tego świństwa. O ile dobrze zrozumiałam

Ja też stawiam na TeQibe

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:34   #4877
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam na 11:15, ale w czasie KTG nie mogę mieć komórki, więc nadrobie później.
Trzymam kciuki i proszę o kciuki dla siebie i małej A co

Cytat:
Właśnie dzisiaj tak sobie myślałam gdzie się podziewasz .Ehh widzę, że nie tylko Ja szwankuje z samopoczuciem .Po raz kolejny utwierdzasz mnie w tym jak fajne są szpitale w DE

Cytat:
filupka

Ja nie Justine- ale do Fridy sa ekstra filtry.
Kciuki sie przydadzą, ale chyba bardziej mamusi- mała fika dośc mocno i obija mi żebra od środka
Stary 2014-01-14, 21:38   #4878
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

juz zaciskam kciuki!

Cytat:

Mnie decyzje szczepieniowe tak przerażają, że nawet nie chcę o nich teraz myśleć . Wiem tylko, że dużo moich koleżanek odpuściło sobie pneumokoki, a jedna nie i jej córka nabawiła się tego świństwa. O ile dobrze zrozumiałam

Ja też stawiam na TeQibe
o widzisz...
na pneumo akurat szczepię, ale dopiero teraz tzn. pierwsza dawka 30.01. kolejna (i ostatnia) za 8 tygodni.
jeszcze nad meningokokami się zastanawiam w późniejszej kolejności.
i nad ospą, bo w sumie bardziej niż samej choroby boję się powikłań...
trochę czasu na podjęcie decyzji jeszcze jest. a temat szczepien niezwykle trudny...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:39   #4879
Filistynka83
Raczkowanie

Hej! Byłam dzisiaj u swojego lekarza z tymi wynikami glukozy (69 na czczo i 128 po 2h od 75g glukozy) i powiedział, żebym poszła do internisty skonsultować, bo nadal mam podobne jak miesiąc temu (choć stosuję dietę cukrową) a te normy to ponoć zależą od tego jaką się krew bierze do badania (osocze, żylną itp).. Ech nic z tego nie rozumiem W końcu normy to normy prawda? A pielęgniarki przecież wiedzą do jakiego badania pobierają krew to chyba można ustalić jaka powinna być norma? Coś ten mój lekarz mimo że fajny to chyba z tą cukrzycą ciążową to nie bardzo obeznany jest Ale widziałam że Lutien pisała że po 2h miała 80 - to moje 128 to przy tym całkiem sporo Sama już nie wiem co o tym myśleć - umówiłam się do tego internisty na piątek, ale mam mieszane uczucia...
Stary 2014-01-14, 21:41   #4880
teQiba
Moderator

Cytat:
zgadzam się z Tobą.
Cytat:
Ja też stawiam na TeQibe

Namyslcie sie jeszcze - jak decyzja sie nie zmieni to jutro rano (albo jeszcze dzisiaj?) zaloze nowy bo jeszcze mmhym, kate i koziemleko swoje dopiski porobia tradycyjnie, to zebysmy sie wyrobily

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-01-14 o 21:43
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:44   #4881
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Te dziewczyny, które będą karmić piersią, kupujecie smoczki uspokajające dla maluszków?

Cytat:
Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat szczepień. Dzisiaj w Kutnie zmarło dziecko 6 miesięczne, prawdopodobnie na skutek powikłań poszczepiennych Oczywiście będzie przeprowadzona sekcja zwłok, dziecko czekało 3 godziny na przewiezienie ze szpitala w Kutnie do dużego szpitala w Łodzi i zmarło w karetce...
aż strach czytać ale podaj link
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ee, chyba nie ma takiej potrzeby, bakterie nie są aż takie skoczne
hihi chyba nie ale kto je tam wie
Cytat:
a jeszcze mam takie przemyślenia, co powiecie na to, żeby teraz wątek założyła któraś z mam kwietniowych
dobry pomysł, jestem jak najbardziej za
Stary 2014-01-14, 21:46   #4882
monkaa321
Zakorzenienie

to teQiba jak chcesz to możesz, ja juz się nie wypowiadam :P

filistynka żeby internista się lepiej wypowiedział, ale jak wynik jest w normie z laboratorium to bym się nie przejmowała

Stary 2014-01-14, 21:49   #4883
Ela87
Zakorzenienie

Pisze z fona, bo poczulam sie zle, wiec nie cytuje

Ja mysle, ze wykonczymy watek zanim Teqiba urodzi :-P a nawet jesli to wybaczymy chwilowa niedyspozycje, bo nikt sie nie piekli do zakladania a Teqiba juz wprawiona

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:52   #4884
filupka
Rozeznanie

Tris dom kciuki zaciśnięte na mur a powiedz ta akupunktura to na co ? Też jestem super zadowolona że będę rodzić w de:thumbup:
A ja dziękuję wszystkim za kciuki dla mnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:53   #4885
Ela87
Zakorzenienie

Filistynka a czemu do internisty? Co on moze? Chyba ze wystawic skierowanie do diabetologa, ale diabetolog odesle do domu, bo normy nie przekroczylas...
z zyly i z palca sa w sumie te same normy, niby z palca mniej dokladne. a moze Twoj lekarz sugeruje sie normami dla tych co cukrzyce maja zdiagnozowana, ale norma po godzinie to 120 a przy badaniu krzywej cukrowej po dwoch godz norma to 140.
nie rozumiem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 21:53   #4886
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się z Tobą.

Podzwiam Cię za determinację
Właśnie coś dzisiaj mówiła mi o tym mmr... dzwoniła do przychodni... Ale zamiast jej słuchać to podczytywalam wizaz

Wow, no tak jak akupunktura to na pewno nie w Polsce

I też byłabym za Teqiba, bo widać, że to wszystko OGARNIA

Dzięki za rady, co do pożyczania
ale gdy prosi o to Mama, to nie jest to wszystko takie proste... Ech, szkoda gadać, tym bardziej na publicznym forum.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-14, 21:54   #4887
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
to teQiba jak chcesz to możesz, ja juz się nie wypowiadam :P

filistynka żeby internista się lepiej wypowiedział, ale jak wynik jest w normie z laboratorium to bym się nie przejmowała
tylko właśnie na wyniku jest norma tylko przy wyniku na czczo i tam się mieszczę ale już przy wyniku po 2h normy nie ma i jeśli powinna być taka jak na czczo (do 109) to się nie mieszczę, ale co przekopuję internet (robiłam to już kilkanaście razy) to podobno wynik poniżej 140 po 2h oznacza normę i dopiero do 140 trzeba coś działać.. ech - wolałabym po prostu żeby mi lekarz powiedział dokładnie a tak sama nie wiem co robić - nie wiem ile z was ma problemu z cukrem ale to jakaś masakra ta dieta cukrowa musiałam odstawić cukier, słodycze, białe pieczywo, wieprzowinę, makaron i biały ryż.. normalnie nie ma co jeść - miałam już takie fazy że godzinami siedziałam nad stronami z przepisami dla diabetyków i szukałam tylko przepisów na coś słodkiego normalnie jak narkoman na głodzie gdybym tylko wiedziała że małe grzeszki są dla mnie ok bo przecież nie chcę zaszkodzić małemu...
Stary 2014-01-14, 22:00   #4888
Tequillla
Zadomowienie

No i pięknie, juz wcześniej nazaznaczałam sobie cytatów i miałam pisać, ale wizja Baśki pędzącej z soplami skutecznie mnie powalila na parę minut

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Domowe sposoby zawiodły niestety, ale dalej się nimi raczę
Mój lekarz miesiąc temu zalecil mi na kaszel syrop Malia - to taki łagodny, homeopatyczny syropek dla dzieci, dostępny bez recepty. Może Tobie by pomógł
Cytat:
Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat szczepień. Dzisiaj w Kutnie zmarło dziecko 6 miesięczne, prawdopodobnie na skutek powikłań poszczepiennych Oczywiście będzie przeprowadzona sekcja zwłok, dziecko czekało 3 godziny na przewiezienie ze szpitala w Kutnie do dużego szpitala w Łodzi i zmarło w karetce...
Kolejna tragedia
Dlatego nie lubię szczepić! Nie szczepić się boję...
Odraczam w czasie szczepienia by dziecko było jak najsilniejsze, no i zdrowe musi być.

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie z aspiratorem do nosa:
marimer
canpol
frida
Zastanawia mnie ten marimer (nie trzeba filtra tylko wata) i canpol (miękka końcówka)...
ale właśnie nie wiem jak to jest z tym używaniem. Czy te końcówki są długowieczne? Trzeba coś dokupywać? coś się zużywa?
Polecałam tu już fridę, pozostałych nie znam. Końcówka jest twarda, przykłada się ją tylko do dziurki, nie wpycha do środka, więc nie musi być miękka. Końcówka się nie zużywa. W opakowaniu są filtry z gąbki na wymianę.
Cytat:
43 tydz.. AMam nadzieje nie przenosić
Oj ja też nie chcę tym razem, to naprawdę nie jest fajne. Basieńkę urodziłam w ostatnim dniu 42 tygodnia

Cytat:
- brodawki kobiety karmiącej piersią robią się brązowe i... bardzo duże!
Moje już są ciemne i ogromne, jeśli maja się powiększyć jeszcze to będą większe niż piersi
Cytat:
jeszcze może olakola albo teqilla ? Albo końcówka marca by założyła? Sama nie wiem a mój tż już 13 godz w pracy jest
olaboga, dziękuję za zaufanie ale z moją systematycznością to byłby wątek z najmniej aktualnymi danymi w historii Poczekalni
Robimy wybory matki przełożonej? jakby co to skoro wybrałam stary dobry tytuł, to teraz konsekwentnie glosuję na starą dobrą matkę przełożoną (sorki TeQ za tą "starą" wiesz, nic złego na myśli nie mam )
Stary 2014-01-14, 22:02   #4889
bebe97
Wtajemniczenie

Nie rozumiem zamieszania wokół tego kto ma założyć watek czy to jakaś różnica? Do tej pory robiła to teQiba, ma wprawę więc niech zakłada jak zwykle, no chyba że jest jakaś chętna której specjalnie na tym zależy to tez nie mam nic przeciwko

Czytałam o śmierci tej dziewczynki, ale karetka jechała ponoć 3 godziny
W temacie szczepień jestem bardzo ostrożna, odkąd chciałam zaszczepić 2,5 letniego syna przeciw grypie. Takim małym dzieciom daje się szczepionkę w dwóch mniejszych dawkach a pediatra bada wnikliwie przed każdym szczepieniem. Marcel był zdrowiutki, a po 3 dniach wylądował w szpitalu z zapaleniem płuc i trudnościami w oddychaniu. To było właśnie powikłanie poszczepienne. Ja tego samego dnia się szczepiłam, a mi nic nie było.

Właśnie, zapisałam dzisiaj Marcela do alergologa, musi być skonsultowany pod katem astmy z uwagi na nawracające choroby dolnych dróg oddechowych. Najbliższy termin w przychodni alergologicznej to 10 czerwca
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:03   #4890
justine_87
Raczkowanie

Cytat:

Filtry są (chyba) wymienne...
Jeju, nie wiem sama, co kupilam
Ale zaufam opini Trisdom

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja mam na 11:15, ale w czasie KTG nie mogę mieć komórki, więc nadrobie później.
Trzymam kciuki i proszę o kciuki dla siebie i małej A co

Ja nie Justine- ale do Fridy sa ekstra filtry.
Kciuki sie przydadzą, ale chyba bardziej mamusi- mała fika dośc mocno i obija mi żebra od środka

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości