|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
No oczywiście, nie ma co popadać w paranoję. Takie informacje padały na tvn24 jak o tym mówili, ale wiadomo że wykryje to dopiero sekcja zwłok. Sami też mamy zamiar szczepić małego, przynajmniej na te obowiązkowe, chociaż ja jestem bardzo sceptyczna wobec szczepień, to mimo wszystko chyba statystycznie rzecz biorąc powikłania pochorobwe mogą być groźniejsze niż powikłania poszczepiennie... Ale szczepienie noworodka w drugiej dobie życia nie podoba mi się zdecydowanie. Dla dziewczyn niezdecydowanych do kupna tej ssawki do wyciągania gili - właśnie TZ przetestował na sobie (kupiliśmy Abakus, bp Katarka nie było na gemini) i siła ssania jest delikatna. Tylko zastanawiamy się czy się dziecko odkurzacza nie wystraszy no bo jednak on trochę hałasuje a ta rurka jest bardzo krótka.
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co zmieniac jak jest dobrze?? Zakładała od 2 czesci dobrze jej to wychodzi, udziela się regularnie i na bieżąco uzupełnia dane.
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2014-01-14 o 21:04 |
|
|
|
|
#4863 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Mówią wstępnie, że infekcja mogła być przyczyną. Cytat:
jakby trzeba było dużo odsysać, to najwyżej wtedy dokupię elektryczny Cytat:
Dzięki za wskazówki - co do brodawek, to robią się brązowe lub bordowe w zależności od karnacji ![]() A z pożyczaniem, wiem, że łątwo mówić, ale trzeba kategorycznie odmówić raz czy dwa i powinno podziałać. Jakim cudem macie mieć teraz nadwyżki na pożyczki? Cytat:
w gazetce podana pewnie cena za sztukę przy zakupie jednej paczki za 29,99 ja jestem cieć---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:hahah a:---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- No i jeszcze o założycielce nowego wątku.. Jak spr kto nadal ile wiadomości to teQiba przoduje. Wyżej tylko Ela 87. To oczywiście moje zdanie ale wg mnie osoba zakłądajaca musi się regularnie udzielać. No i na bieżąco przecież masę info uzupełniać. dzięki temu mamy przejrzystą pierwsza str itp itd... |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co dopiero taka informacja ![]() Miałam zamówić gruszkę, ale jednak wzięłam słynną Fridę, choć wizja wciągania smareczków jakoś mi średnio leży A co to za cud techniki z odkurzaczem o ho ho Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobitki
melduje się, bo wreszcie mam trochę więcej siły na pisanie, a nie tylko podczytywanie z telefonu. Od dwóch dni bardziej stawia mi się brzuch, jakieś kłucia w dole brzucha a do tego okropne zawroty głowy. Byliśmy wczoraj się zapisać w szpitalu na poród i od tego czasu praktycznie leżałam, bo miałam wrażenie, że sie przewrócę. I jeszcze biegunka... Ciśnienie i cukier miałam w porządku, mała sie ruszała, ale i tak najlepiej było w pozycji na boku i w łóżku. Jutro o 11 mam wizytę, więc dam znać "co w środku". Na bieżąco pewnie będę dopiero od jutra, jak wrócę z wizyty- na razie przyspieszyłyście dość mocno ![]() Na bieżąco jestem z blogiem Marioli, który jest otwarty w specjalnej zakładce. Cieszę się, że z małym coraz lepiej i trzymam kciuki za każde 10g więcej na wadze. Witam Nowe i odnalezione Mamusie Trzymam kciuki za nasze "szpitalnice"- BeautifulLie- dobrze, że jestes juz po krążku. Mara- nie bój się, to podobno nie boli. Przyszła paczka z zamówionymi rzeczami- mam juz Friedę i reszte kosmetycznych rzeczy. A tz dzis pojechał i kupił w Ikei przewijak. Stoi juz złozony, żeby sie nieprzyjemny zapach ulotnił. Tylko tą nakładke na góre kupimy gdzie indziej, bo ikeowa droga i jakaś taka dziwna dmuchana. Ok- porodówkę widziałam- jakby coś się działo (czytaj poród) mam sie zgłaszać bezpośrednio na górę i nie przechodzić przez izbę przyjęć. Połozna bardzo miła- zebrała wywiad i zaprosiła na sesje akupunktury. (dla dziewczyn nowych- rzecz dzieje sie w De). Udało mi się też dodzwonić do połoznej, która ma wolne terminy po moim porodzie- młoda laseczka, pochodząca z... Iranu. Mamy termin na przyszła środę. Jakby to dziadkowie mojego TŻ usłyszeli, to by chyba pospadali z krzeseł. A tutaj to wszystko takie międzynarodowe ![]() Butelki i smoczki i laktator ręczny (ten nowy wylicytowany za 1 E) mam z TT. Mam nadzieje, że małej przypasują.
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam dziś tylko na chwilkę bo miałam bardzo kiepski dzień, jakaś biegunka mnie dopadła
![]() Zdążyłam tylko zauważyć że doszły do nas nowe mamusie witajcie ![]() Resztę nadrobie jutro w poczekalni do gina. Na 12 mam wizytę wiec bardzo proszę o kciuki jak ktoras nie będzie miała zajętych rąk ![]() Miłego wieczoru i dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
teQiba też może być
![]() mmhym on jest do odkurzacza jak czytam. ja nie mam odkurzacza, zostają płuca |
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
No dobra niech będzie
![]() A mój wrócił i chrapie na kanapie zamiast ze mną pogadać .Później będzie awantura śpiocha jak będę próbowała go ściągnąć do sypialni Cytat:
.Ehh widzę, że nie tylko Ja szwankuje z samopoczuciem .Po raz kolejny utwierdzasz mnie w tym jak fajne są szpitale w DE
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że TeQiba już nie chce Cytat:
jazda zaczęła mi się przy szczepieniu wykonywanym w 12mc tj. odra, świnka, różyczka - naczytałam się o powikłaniach (autyzm), składzie dostępnych szczepionek (mmr2 i priorix). przez 3 mce odkładałam szczepienie, bo wyczytałam, że najbezpieczniej jest zaszczepić dziecko jak skończy 18mż i przez 2-3 mce wcześniej podawać wit. c i tran. i uparłam się na priorix (niby bezpieczniejszy). i pojawił sie problem - nigdzie tego proprixu nie było. w naszej przychodni, w aptekach, hurtowniach... od znajomej aptekarki dostałam info, że produkcja jest zakończona i że po nowym roku ma być jakaś nowa szczepionka (jak nowa, to nie przetestowana) więc się uparłam, że koniecznie muszę ten priorix znaleźć. w rezultacie przepisałam Zuzię do innej przychodni, w której jeszcze był. zaszczepiłam w połowie listopada. reakcji poszczepiennej całe szczęście brak (profilaktycznie na noc po szczepieniu daję małej przeciwbólowo pedicetamol). ale co się nastresowałam i nakombinowałam to moje. dużo dziewczyn z wątku, na którym zaczęłam pisać będąc z Zuzią w ciąży czeka na priorix (podobno ma być w lutym). część zaszczepiła mmr2 i nic się nie działo. a teraz muszę spróbować znów przepisać do pierwszej przychodni, bo tam mam najlepszego pediatrę (do którego jeszcze mama ze mną chodziła)..
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
filupka
a właśnie, ela pisała jak sprawdzić statystyki ale ja nie umiem oczywiście... można napisać jeszcze raz ![]() justine a do tej fridy trzeba dokupywać filtry? jaka jest końcówka? Miękka? trisdom odpoczywaj i daj jutro znać co z małą
|
|
|
|
#4873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4874 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Zobaczymy co Bebe ma do powiedzenia - bo z kwietniowek wydaje mi sie ze najwiecej sie udziela. Mamy jeszcze ok 100 postow na podjecie decyzji
|
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jeszcze nie wraca... masakra.. ciekawe czy jutro na 8 będzie musiał iść... A obiad czeka
|
|
|
|
|
#4876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Wiem tylko, że dużo moich koleżanek odpuściło sobie pneumokoki, a jedna nie i jej córka nabawiła się tego świństwa. O ile dobrze zrozumiałam ![]() Ja też stawiam na TeQibe
|
|||
|
|
|
#4877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki i proszę o kciuki dla siebie i małej A co Cytat:
Cytat:
Kciuki sie przydadzą, ale chyba bardziej mamusi- mała fika dośc mocno i obija mi żebra od środka
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pneumo akurat szczepię, ale dopiero teraz tzn. pierwsza dawka 30.01. kolejna (i ostatnia) za 8 tygodni. jeszcze nad meningokokami się zastanawiam w późniejszej kolejności. i nad ospą, bo w sumie bardziej niż samej choroby boję się powikłań... trochę czasu na podjęcie decyzji jeszcze jest. a temat szczepien niezwykle trudny...
|
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Byłam dzisiaj u swojego lekarza z tymi wynikami glukozy (69 na czczo i 128 po 2h od 75g glukozy) i powiedział, żebym poszła do internisty skonsultować, bo nadal mam podobne jak miesiąc temu (choć stosuję dietę cukrową) a te normy to ponoć zależą od tego jaką się krew bierze do badania (osocze, żylną itp).. Ech nic z tego nie rozumiem
W końcu normy to normy prawda? A pielęgniarki przecież wiedzą do jakiego badania pobierają krew to chyba można ustalić jaka powinna być norma? Coś ten mój lekarz mimo że fajny to chyba z tą cukrzycą ciążową to nie bardzo obeznany jest Ale widziałam że Lutien pisała że po 2h miała 80 - to moje 128 to przy tym całkiem sporo Sama już nie wiem co o tym myśleć - umówiłam się do tego internisty na piątek, ale mam mieszane uczucia...
|
|
|
|
#4880 |
|
Moderator
|
Namyslcie sie jeszcze - jak decyzja sie nie zmieni to jutro rano (albo jeszcze dzisiaj?) zaloze nowy bo jeszcze mmhym, kate i koziemleko swoje dopiski porobia tradycyjnie, to zebysmy sie wyrobily
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-14 o 21:43 |
|
|
|
#4881 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hihi chyba nie ale kto je tam wie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
to teQiba jak chcesz to możesz, ja juz się nie wypowiadam :P
filistynka żeby internista się lepiej wypowiedział, ale jak wynik jest w normie z laboratorium to bym się nie przejmowała
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze z fona, bo poczulam sie zle, wiec nie cytuje
![]() Ja mysle, ze wykonczymy watek zanim Teqiba urodzi :-P a nawet jesli to wybaczymy chwilowa niedyspozycje, bo nikt sie nie piekli do zakladania a Teqiba juz wprawiona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Tris dom kciuki zaciśnięte na mur
a powiedz ta akupunktura to na co ? Też jestem super zadowolona że będę rodzić w de:thumbup:A ja dziękuję wszystkim za kciuki dla mnie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Filistynka a czemu do internisty? Co on moze? Chyba ze wystawic skierowanie do diabetologa, ale diabetolog odesle do domu, bo normy nie przekroczylas...
![]() z zyly i z palca sa w sumie te same normy, niby z palca mniej dokladne. a moze Twoj lekarz sugeruje sie normami dla tych co cukrzyce maja zdiagnozowana, ale norma po godzinie to 120 a przy badaniu krzywej cukrowej po dwoch godz norma to 140. nie rozumiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie coś dzisiaj mówiła mi o tym mmr... dzwoniła do przychodni... Ale zamiast jej słuchać to podczytywalam wizaz ![]() Wow, no tak jak akupunktura to na pewno nie w Polsce I też byłabym za Teqiba, bo widać, że to wszystko OGARNIA Dzięki za rady, co do pożyczania ale gdy prosi o to Mama, to nie jest to wszystko takie proste... Ech, szkoda gadać, tym bardziej na publicznym forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musiałam odstawić cukier, słodycze, białe pieczywo, wieprzowinę, makaron i biały ryż.. normalnie nie ma co jeść - miałam już takie fazy że godzinami siedziałam nad stronami z przepisami dla diabetyków i szukałam tylko przepisów na coś słodkiego normalnie jak narkoman na głodzie gdybym tylko wiedziała że małe grzeszki są dla mnie ok bo przecież nie chcę zaszkodzić małemu...
|
|
|
|
|
#4888 | ||||
|
Zadomowienie
|
No i pięknie, juz wcześniej nazaznaczałam sobie cytatów i miałam pisać, ale wizja Baśki pędzącej z soplami skutecznie mnie powalila na parę minut
![]() Mój lekarz miesiąc temu zalecil mi na kaszel syrop Malia - to taki łagodny, homeopatyczny syropek dla dzieci, dostępny bez recepty. Może Tobie by pomógł ![]() Cytat:
![]() Dlatego nie lubię szczepić! Nie szczepić się boję... Odraczam w czasie szczepienia by dziecko było jak najsilniejsze, no i zdrowe musi być. Cytat:
Oj ja też nie chcę tym razem, to naprawdę nie jest fajne. Basieńkę urodziłam w ostatnim dniu 42 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robimy wybory matki przełożonej? jakby co to skoro wybrałam stary dobry tytuł, to teraz konsekwentnie glosuję na starą dobrą matkę przełożoną )
|
||||
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem zamieszania wokół tego kto ma założyć watek
czy to jakaś różnica? Do tej pory robiła to teQiba, ma wprawę więc niech zakłada jak zwykle, no chyba że jest jakaś chętna której specjalnie na tym zależy to tez nie mam nic przeciwko![]() Czytałam o śmierci tej dziewczynki, ale karetka jechała ponoć 3 godziny ![]() W temacie szczepień jestem bardzo ostrożna, odkąd chciałam zaszczepić 2,5 letniego syna przeciw grypie. Takim małym dzieciom daje się szczepionkę w dwóch mniejszych dawkach a pediatra bada wnikliwie przed każdym szczepieniem. Marcel był zdrowiutki, a po 3 dniach wylądował w szpitalu z zapaleniem płuc i trudnościami w oddychaniu. To było właśnie powikłanie poszczepienne. Ja tego samego dnia się szczepiłam, a mi nic nie było. Właśnie, zapisałam dzisiaj Marcela do alergologa, musi być skonsultowany pod katem astmy z uwagi na nawracające choroby dolnych dróg oddechowych. Najbliższy termin w przychodni alergologicznej to 10 czerwca
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeju, nie wiem sama, co kupilam Ale zaufam opini Trisdom ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

a mój tż już 13 godz w pracy jest 
Po co zmieniac jak jest dobrze?? Zakładała od 2 czesci dobrze jej to wychodzi, udziela się regularnie i na bieżąco uzupełnia dane.

za wizytę 

.Później będzie awantura śpiocha jak będę próbowała go ściągnąć do sypialni 

Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie
mój jeszcze nie wraca... masakra.. ciekawe czy jutro na 8 będzie musiał iść... A obiad czeka