|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
raczej nie bo mój kawaler jest zawsze bardzo zdecydowany jak i gdzie chce zasnąc ale zawsze pieluszka lub przytulanka musi być cyba ze zaśnie przy cycu rączki to rzadkośc bo ryk jest nieziemski |
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
pisałyście ostatnio ze dzieci zaczynają bać sie ludzi....mój mały ostatnio straszne pierożki na t. robi
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie jest tak ze rota podaje sie w kilku dawkach (2 lub 3) z 4 czy 6 tyg odstepem? |
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że gdyby nie wy to ja już bym siwa była
A ostatnio mi siostra gadała że jak była w Polsce to moja mama się jej pytała czy zagęszcza Natalince mleko mąką Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#4566 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co za debilka ta pigula, przecież to się stopniowo podaje, powiedzialas jej chociaż do słuchu? z powtórka szczepionki nie poradzę, bo się nie znam Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż strach myśleć
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecie spi w dzien i wyje nocami |
|
|
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobię i pocytuję chyba dopiero jutro.
Ma któraś pomysł co to może być??? Jest najedzona, ma sucho, nie boli ją brzuszek, dziąsła ma posmarowane calgelem a znowu dzisiaj wieczorem płacze Ja już nie mam siły ani pomysłu jak ją uśpić
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Ale już mam plan. Pierwsze 10dni będę tam z moim chłopem ale on potem wraca a ja zostaje do końca marca. Jak jeszcze będzie to pozwolę mu tylko raz zabrać małego tam do nich bo pewnie będzie chciał się pochwalić synem przed kolegami jak to faceci i w ogóle
jak znów będzie chciał go tam zabrać to mu oznajmie że jego mamusia ma taką samą drogę do nas jak my do niej a jej chyba łatwiej przyjechać niż nam z dzieckiem. A że moja mama to wariatka to pewnie tak zrobi że t. za dużo się odzywać nie będzie bo ona się mojej mamy wstydzi jak cholera. A jak już TŻ poleci do UK to papa już się z wnukiem nie zobaczy bo będę miała milion innych planów choć wątpię że będzie o to zabiegać.Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#4571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki ale nie mogłam się powstrzymać Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie ma co się złościć. Pewnie i tak rzadko sobie kupuje.Cytat:
Z powtórzeniem nie pomogę bo nie wiem. |
|||||
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Może bardzo zmęczona i zasnąc nie może,moja tak wyje wtedy
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
no pzecież specjalnie tak napisałam
![]() no niestety- on lubi sobie szmatki kupować jak baba Mslullaby dobry plan nie jest zły
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
porodowka nastepny rozdzial na TLC
ach ogladam jak sobie radza z dziecmi
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, zapomniałam Ci napisać. Chodzę z Miłoszem na spacery w nosidle. Wtedy co pisałam, to Małż nie umiał go po prostu dobrze sobie posadzić i dlatego wydawało mi się, że kombinezon do bani. Byliśmy ostatnio parę razy
![]() Staram się, żeby nóżki były dobrze zabezpieczone i plecki. |
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka też włączyłam
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lepiej, już trochę wstaje o kulach. Ogólnie to ciężka sprawa to wszystko. Jak będę mieć chwilę to opiszę w k. Mamy nadzieje, że w lutym go wezmą na oddział rehabilitacyjny, to będzie szybciej dochodził do siebie.
z 31 na 41 Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś dzień w robocie, opiekunka pomału poznaje się z Marcinem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jesteś pewna ze brzuszek nie boli? pod wieczór wykańcza się w organizmie dziecka laktaza - enzym trawiący laktozę, może to powodować niepokój dziecka, u nas tak było i nie mialam pojęcia czemu moje dziecko tak się wierci po kąpieli. kropelki delicol pomogły |
||||
|
|
|
#4581 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
top musze spiać poślady i się wciągnąć aktywnie na nowo bo jak tego nie zrobie to pewnie pójde w zapomnienie---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- a ja nie moge bo tz patrzy na tv a tak w ogole ja lubie programy o operacjach, chorobach, dziwadłach ... a tż na mmnie zawsze krzyzcy ze mam tio wyłączyć porodu tez nigdy nie chciał ze mną zobaczyć![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4582 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do butelek 125 ml to ja daje herbatke z nich ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaj relację z jasełek
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama tylko na początku chciała dosłądzać wodę no i Mai na pewno wiecznie jest za zimno
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnela sama w 2 minuty!! Pielucha na glowe, smoczek i melodyjka i odlot, yeah!
Jestesmy na dobrej drodze. Oby to nie byl przypadek ![]() Moja mama byla u swojego fizjoterapeuty (chodzi do niego od roku bo ma z rekami problem) i powiedziała o mojej kosci ogonowej (ciągle mnie franca boli po tym zlamaniu) i doradzil masaż przez odbyt. Najlepiej jakby mi to fizjoterapeuta zrobił ale i samej sobie moge. Ale damn, przez odbyt?!
|
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś się orientuje czy do bugaboo cameleon można kupić takie przednie duże koła jak ma donkey?
![]() ![]()
|
#4589 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A z tym ciepłem to przez telefon jęczała, że dziecko przegrzewamy, a jak przyjechała to w kocu go nosiła, a w domu 22-23 stopnie |
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poza tym coś tam mówiła jak ona robiła ale z naciskiem, ze metody sie pozmieniały więc sama na pewno wiem lepiej. Za to T przyjezdza do nas na 3 tygodnie w marcu i zastanawiam sie jak to bedzie. Nigdy nie spedzilam z nia wiecej niz 3 dni Ale kobieta jest spoko, wiec powinnysmy dac rade
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Ja wiem, że mam super materac ale to chyba nie to 

Było strasznie dużo dzieci, czekaliśmy ponad 1,5 godz. Szymek przez cały ten czas był bardzo pogodny, śmiał się, uśmiechał, gadał po swojemu. Gdy weszliśmy do gabinetu, pani dr zaczęła go badać, a ten się uśmiechał, kopał i gugał po swojemu. Po chwili jednak zaczął strasznie płakać. Trzymałam go na rękach i próbowałam żeby się uspokoił, a w tym czasie pielęgniarka przyszła i wstrzyknęła mu do buźki (na raz!) całą dawkę szczepionki przeciwko rota. No i co? No i WYPLUŁ TO w trakcie tego płaczu (340zł poszło się bujać, szkoda ale nie w tym najgorszy problem). Zła jestem na tą pigułę, bo wg mnie nie powinna podawać szczepionki dziecku, które tak płacze, tym bardziej że zrobiła to nagle i bez uprzedzenia, że nawet my nie zdążyliśmy zareagować. Mały się tak rozpłakał, no po prostu przeraźliwie, nic nie pomagało - ani cyc, ani noszenie, ani suszara ani tulenie. Siedzieliśmy tam chyba z 50minut, a Szymek ciągle płakał, a właściwie krzyczał i się zanosił. Aż się siny zrobił, a pani dr i pielęgniarka się przestraszyły. Po jakimś czasie wzięłam go mocno przytuliłam, dałam cyca blisko buzi (bo łapać nie chciał w związku z tym płaczem), TŻ przytrzymał nóżki, a pielęgniarka kłuła. Płacz był przeogromny
czy kupić jeszcze raz tą szczepionkę i podać przy okazji kolejnego szczepienia, czy już tego nie robić. Spotkała się któraś z Was z podobną sytuacją????

jak ma atak to dostaje kropelki sab simplex ale i tak jedynie rureczka w doopke działa adi znowu choruje wiec nie mam na nic czasu mając taką dwójke w domu tym bardziej że seba popołudniami to doopki nie ma i wymaga dużo uwagi 

bo czy zjadłabyś makaron z nutellą?
nie ma co się złościć. Pewnie i tak rzadko sobie kupuje.