Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 22:05   #3991
YellowSheep
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Tutaj masz sposób na zastygniecie http://kotlet.tv/cake-pops-ciasteczkowe-lizaki
w podstawkę się wbija
Jakby Dominik miał dobry dzień i nie był nogawkowym trzymaczem to i ja bym się skusiła te cytrynowe ciasteczka też mam ochotę zrobić, te od Lady
Ja robiłam ciasteczka już dwa razy, świetne są i błyskawiczne

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wam dziewczyny cykle już się umormowały po porodach??? Bo u mnie jest jeszcze gorzej niż przed ciążą. Zawsze miała nieregularne okresy, ale teraz to już w ogóle - dziś spojrzałam w kalendarzyk i ostatni okres miałam 24 października
hmmmmmmm

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wiecie jak moje dziecko z pchaczem chodzi? niesie go w powietrzu albo tyłem zasuwa. A jak niema nic w rączce to klap na pupę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria już śpi. Ale zmęczona była. Ostatnią drzemkę miała o 15.30 i trwała 30 min.
Tż musiał dziś iść do pracy bo ktoś się tam rozchorował ale od jutra do niedzieli ma wolne.
Właśnie czekam na niego

Jutro się dowiem jakie wyniki wyszły z tej scyntygrafii nerek
Trzymam kciuki za wyniki!

Matko, ale mam huśtawki nastrojów. Do du.py dziś dzień :| znów nigdzie nie wyszłam bo pogoda do kitu... Cały dzień wczoraj i dziś sama siedziałam z Olim. Świra już dostaję.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:06   #3992
szklanka19
Zadomowienie

Dobry wieczór

Witam się bardzo nieśmiało i aż boję się to napisać, żeby nie zapeszyć, ale...jesteśmy w domu. Ordynator się wczoraj zgodził, żebyśmy dojeżdżali na opatrunki do szpitala, skoro Ewa nie dostawała żadnych leków no i powiedziałam, że w razie czego w 15 minut możemy do nich dojechać. A, że dzisiaj dren wypadł to lekarka pouczyła mnie jak zmieniać opatrunki i jeśli nic się nie wydarzy (oby ) to do lekarza w przyszły wtorek

Bardzo, bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i kciuki, jesteście kochane, takie wsparcie dużo dla mnie/dla nas znaczy

Najcudowniejszy widok na świecie, widzieć swoje dziecko, spokojnie śpiące we własnym domu A jak się witała ze wszystkim, tuliła się nawet do książeczek
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:08   #3993
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A jakoś uzasadnia to co mówi ta koleżanka pedagog? Owszem, zdarzają się sytuacje że się przegnie trzymając dziecko jakby "pod kloszem" - to nie o to chodzi! To chodzi o to by iść za sygnałem dziecka i pozwolić mu się oddalić - takie sygnały na pewno nadchodzą! a nie trzymać je kurczowo przy sobie, bo to już bywa krzywdzące i to jest potrzebą matki.
Uzasadnia oczywiscie "stopniowym przyzwyczajaniem dziecka" (mowie np o samodzielnym zasypianiu).
Ona jest zwolenniczka teorii, ze taki maluch (np jej - 4-miesieczny) juz potrafi wymuszac pewne zachowania...
Takze nawet nie dyskutowalam.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Tak troszkę zmieniłam image
miałam strasznie zniszczone włosy, do tego tak mi leciały że było pełno ich na podłodze, do ułożenia tylko szczotka- pry Lenusi nierealne

do tego odwiedziłam okulistę i się przeraziłam, wada prawie podwójna więc soczewki zmieniłam na okulary.
Troszke? Duuuuzo!
Pozytywna zmiana

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Debrah tak pięknie piszesz, zgadzam się z Tobą w 100%, najważniejsze jest, aby znaleźć sposób, żeby cała rodzina czuła się z nim dobrze. U nas też wyglada to tak, że młody zasypia przy uu, potem odkładamy go do przystawionego do naszego łóżka łóżeczka ( dodatkowo ma zdjęty bok ) a on i tak jest tam w stanie pospać kilka godzin, ale zazwyczaj wystarcza to mamie i tacie, żeby się sobą nacieszyli potem ten mały cwaniaczek trafia między nas, a my z mężem łapiemy sie za rączki nad główką naszego brzdąca i tak sobie zasypiamy, na tą chwile nie przeszkadza nam fakt wspólnego spania.
Jak slodko!!!

nancy, pytasz o stopowanie Kubusia.
Ja Ci napisze, czego dowiedzialam sie ostatnio.
Jak wiesz Kubus nie siedzi ani nie czworakuje - jedna reh (nie wiem czy to ma znaczenie, starsza babka - hmm jakas starsza szkola?) zaleca, zeby stopowac go, nie pozwalac mu wstawac. Ma jak najwiecej czasu spedzac na czworakach, zeby w koncu ruszyl do przodu.

Inna reh twierdzi, ze nie ma sensu tego robic, bo po 1 jak bedzie chcial wstawac to nie da sie go zatrzymac, a po 2 jak sie uprze, zeby nie czworakowac to tez g*wno mozemy zrobic z tym

Takze wiem mniej niz wiedzialam wczesniej

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:10   #3994
Delicjanka
Zakorzenienie

od 16.01 w biedrze promo na bebilon 800gr za 39.99 zl

trzymajcie jutro kciuki, oby udało sie sciagac;p bo nic nie umiem ;] Amelka tak mi pomogla w nauce;] buziaki!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:12   #3995
scotasia
Wtajemniczenie

Gocha dzieki za odp
Coś nie mam dziś weny do pisania... cały wieczór jakoś tak zleciał. Pogadalam chwilę z tą moją "nianią", może coś jeszcze się uda wykombiować. Oby.. wszystko w rękach mojego szefa.
Dobrej nocy Wam życzę
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:15   #3996
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Co się działo? Oprócz śmierci Karoliny?
Madzia

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
mój TŻ ostatnio pobija wszystkie rekordy w ludzkiej głupoci
jechałam dzisiaj z małym sama do sklepu samochodem, podjerzam pod sklep wyciagam Bartka i zauważyłam że fotelik cos bardzo się rusza, patrze a fotelik nie jest zapięty pasami dzwonie teraz do TŻ i opieprzam go z góry na dół za to że jak przekładał fotelik z jednego auta do drugiego to go nie zapiął, e tut się rozchodzi o bezpieczeństwo i życie naszego dziecka a on mi tylko na to "wszystko co zrobię to źle" , zostałam bez słowa

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
moja mama też schodzę na dół, a ona siedzi na kanapie, łzy w oczach, a mój tata się śmieje z niej

jeszcze jedno: 15-26 stycznia jest promocja w rosie z kartą na mleka, kaszki, obiadki i chyba coś tam jeszcze
Spoko, Kuba ze mnie tez

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-01-15 o 02:27
Stary 2014-01-14, 22:15   #3997
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mojewypieki.com

kochana, nie musi byc wielki;> na 20 osób starczy Ci z ... 23 cm tortownicy, tylko zrób wysoki, wtedy beda cienkie kawalki ale sporo torta, bo przeciez wysoki. A mozesz dostać opłatki kolorwe z roznymi obrazkami na all, jest tego pełno
ja ciemna masa jestem, po co są te opłatki?
Cytat:
Wam dziewczyny cykle już się umormowały po porodach??? Bo u mnie jest jeszcze gorzej niż przed ciążą. Zawsze miała nieregularne okresy, ale teraz to już w ogóle - dziś spojrzałam w kalendarzyk i ostatni okres miałam 24 października
ja mam @ od 3 m-cy i mam w miarę regularne
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
eeeeeee, cho no tu! najlepiej z mlekiem

Cytat:
Tylko migusiem, bo nie lubię czekać

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jessuu, zryczalam sie z 3x na M jak milosc ;p

Jak Kuba zasnie to zaczne nadrabianko
ja też :/
Cytat:
Wiecie jak moje dziecko z pchaczem chodzi? niesie go w powietrzu albo tyłem zasuwa. A jak niema nic w rączce to klap na pupę

Cytat:
Co się działo? Oprócz śmierci Karoliny?
PIotrek/Paweł (ja ich nie rozróżniam) oświadczył się Magdzie prawie, że na łożu śmierci. Załatwił wszystko, garniak, świadków (Kinie i braciszka),ślub, kieckę ślubną. Jedzie taki wyfiokowany do szpitala a tam zastaje puste łóżko a na nim list... Wchodzi Kinia z tym drugim, patrzą po sobie, pierwszy raz podobała mi się gra aktorska Mroczka i wszyscy myśleli,że Magda zeszła ale nagle wpada piguła i mówi, że Magda pojechała na blok. I nagle taka ulga ale z drugiej strony nie wiadomo, czy przeżyje. Nie powiem, wzruszający odcinek. Tylko żal mi tej Ali, bo fajna laska a tu widzi jak jej fagas, z którym ze dwa odcinki temu się bzykała, sam odstawiony w garniak wyjmuje z bagażnika kiecę ślubną. Przykre...
Cytat:

jechałam dzisiaj z małym sama do sklepu samochodem, podjerzam pod sklep wyciagam Bartka i zauważyłam że fotelik cos bardzo się rusza, patrze a fotelik nie jest zapięty pasami dzwonie teraz do TŻ i opieprzam go z góry na dół za to że jak przekładał fotelik z jednego auta do drugiego to go nie zapiął, e tut się rozchodzi o bezpieczeństwo i życie naszego dziecka a on mi tylko na to "wszystko co zrobię to źle" , zostałam bez słowa
nosz k.rwa ja pitolę :/ niech jeszcze focha zarzuci do kompletu :/

focha zarzucił mój tż, właśnie chrapie na kanapie :/
dziękuję za wszystkie rady odnośnie wstawania/butów, widzę, że Wy jesteście zgodne, szkoda tylko, że tż wie lepiej :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:18   #3998
jakajakaja5
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ! Bardzo długo się nie odzywałam ale splot wielu wydarzeń nie pozwolił mi na to.
Zaczym napisze co u nas to chciałbym złożyć wszystkim roczniakom najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!!!!!!!
Co prawda jestem na 110 stronie ale nadrobie wszystko.
Fefciu dużo siły i cierpliwości w pracy!
Też martwie sie o marsi. Ktoś coś wie ?
Meneq tak się zastanawiam czy ty też masz wykształcenie medyczne czy wielką wiedzę w tym zakresie bo już nie raz czytałam twoje rady i byłam pod wrażeniem;-) no i co ze ślubem? Co już ustaliliście?
Yellow i Hje współczuje rodzinki jak szlag.
Neti a ty kiedy wracasz do pracy i kto bedzie z Antoniem?
No a resztę to napisze później
Aha i wasze dzieciaczki na fejsie wymiatają!!!!!

Krzyś ma już 10 miesięcy. Stoi i chodzi z pomocą pchacza zawodowo. Ma 8 zębów i dalej się ślini coby wskazywało na kolejnych gości ale csy aby nie za szybko ?! Sa tu jakieś dzieci co mają więcej niż 8 zębów.?
Od kiedy mały znowu jest marudny to i nocki do dupy :/ wiec przypomnialam sobie o czopkach viburcol a tu zonk! Sa na receptę.

Lece nadrabiać
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:22   #3999
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Witam się bardzo nieśmiało i aż boję się to napisać, żeby nie zapeszyć, ale...jesteśmy w domu. Ordynator się wczoraj zgodził, żebyśmy dojeżdżali na opatrunki do szpitala, skoro Ewa nie dostawała żadnych leków no i powiedziałam, że w razie czego w 15 minut możemy do nich dojechać. A, że dzisiaj dren wypadł to lekarka pouczyła mnie jak zmieniać opatrunki i jeśli nic się nie wydarzy (oby ) to do lekarza w przyszły wtorek

Bardzo, bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i kciuki, jesteście kochane, takie wsparcie dużo dla mnie/dla nas znaczy

Najcudowniejszy widok na świecie, widzieć swoje dziecko, spokojnie śpiące we własnym domu A jak się witała ze wszystkim, tuliła się nawet do książeczek
super, że w końcu u siebie i oby się do wtorku nic nie wydarzyło
Cytat:
Uzasadnia oczywiscie "stopniowym przyzwyczajaniem dziecka" (mowie np o samodzielnym zasypianiu).
Ona jest zwolenniczka teorii, ze taki maluch (np jej - 4-miesieczny) juz potrafi wymuszac pewne zachowania...
Takze nawet nie dyskutowalam.

Troszke? Duuuuzo!
Pozytywna zmiana

Jak slodko!!!

nancy, pytasz o stopowanie Kubusia.
Ja Ci napisze, czego dowiedzialam sie ostatnio.
Jak wiesz Kubus nie siedzi ani nie czworakuje - jedna reh (nie wiem czy to ma znaczenie, starsza babka - hmm jakas starsza szkola?) zaleca, zeby stopowac go, nie pozwalac mu wstawac. Ma jak najwiecej czasu spedzac na czworakach, zeby w koncu ruszyl do przodu.

Inna reh twierdzi, ze nie ma sensu tego robic, bo po 1 jak bedzie chcial wstawac to nie da sie go zatrzymac, a po 2 jak sie uprze, zeby nie czworakowac to tez g*wno mozemy zrobic z tym

Takze wiem mniej niz wiedzialam wczesniej
ehhhh... i bądź tu mądry :/
Cytat:

trzymajcie jutro kciuki, oby udało sie sciagac;p bo nic nie umiem ;] Amelka tak mi pomogla w nauce;] buziaki!
kciuki zaciśnięte
Stary 2014-01-14, 22:22   #4000
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie!

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:27   #4001
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam że rok temu 14 stycznia między 18-19 zaczęły mi się bóle porodowe. A takie bardzo bardzo mocne o 21.00. Jak to zleciło
Też dziś o tym myślałam. Rok temu na rannym obchodzie oznajmiono mi, że następnego dnia przenoszą mnie na porodówkę, dają kroplówkę, że dłużej już zwlekać nie mogą.... Choć i tak pewnie bym urodziła na dniach, bo 15.01 rano miałam już 6cm rozwarcia i pół nocy nie spałam, bo brzuch bolał

Tż za pół godz jedzie znowu, więc zamilknę na jakiś czas.... Jestem zła, bo masa cukrowa na tort przyszła,a le ma takie paskudne kolory, że sozk... Kubuś puchatek będzie żółto słoneczny, a tło będzie nie jasnoniebieskie a intensywnie niebieskie... zreszta pewnie za jakiś czas pokaże zdjęcia...
Penwie jesteście ciekawe co u pulmonologa... Wszystko ok, mała zdrowa już, jeszcze tydzień inhalacji, zyrtec cały czas... jak by sie cos dzialo to mamy przyjsc.... no to chyba wszytsko co miałam napisac... ide robic tz kanapki i kawe....

aaaaaa ostatnia dyskusja zainspirowala prezent od dziadków... Dziś zamówiliśmy pomarańczorwego psiaka- rowerek

No to trzymajcie się
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:32   #4002
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
PIotrek/Paweł (ja ich nie rozróżniam) oświadczył się Magdzie prawie, że na łożu śmierci. Załatwił wszystko, garniak, świadków (Kinie i braciszka),ślub, kieckę ślubną. Jedzie taki wyfiokowany do szpitala a tam zastaje puste łóżko a na nim list... Wchodzi Kinia z tym drugim, patrzą po sobie, pierwszy raz podobała mi się gra aktorska Mroczka i wszyscy myśleli,że Magda zeszła ale nagle wpada piguła i mówi, że Magda pojechała na blok. I nagle taka ulga ale z drugiej strony nie wiadomo, czy przeżyje. Nie powiem, wzruszający odcinek. Tylko żal mi tej Ali, bo fajna laska a tu widzi jak jej fagas, z którym ze dwa odcinki temu się bzykała, sam odstawiony w garniak wyjmuje z bagażnika kiecę ślubną. Przykre...
Jeeej, moj TZ to samo powiedzial wczoraj jak Pawel sie Madzi oswiadczal

Jak nie rozrozniasz? Pawel przystojniejszy

Swoja droga - wiecie co moj TZ robi?
Sciaga MjM z torrentow :/ Wczoraj kladlam sie spac przed polnoca, a TZ wlasnie załączał sobie dzisiejszy odcinek :/ (w tv nie ogladal, bo w pracy jest)

Co do Ali - nie boj żaby, bedzie ok, TZ mi czytal streszczenia

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

szklanko, ciesze sie, ze w domku jestescie!! Bedzie dobrze

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-01-14 o 22:33
Stary 2014-01-14, 22:34   #4003
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór

Super, że jesteście w domu !
Oby nic się nie wydarzyło do wtorku.
Buziaki dla Ewci
Cytat:
Ciekawe czy ja kiedyś się doczekam świadomego "mama" Bo na razie to Domcia woła na mnie "Eeeeeeee"

.
U nas jest faza "lala" wszyscy są lalami, ewentualnie tatą. Kiedyś jak miała z 9 miesięcy to chociaż "meme" krzyczała płacząc a teraz ni chu chuu.

Cytat:
Daria już śpi. Ale zmęczona była. Ostatnią drzemkę miała o 15.30 i trwała 30 min.
Tż musiał dziś iść do pracy bo ktoś się tam rozchorował ale od jutra do niedzieli ma wolne.
Właśnie czekam na niego

Kciuki !

Cytat:
[/COLOR]Rok temu byłam na porodówce
Kurde aż mam łezki w oczach...jak to zleciało....
A każdy szczegół pamiętam jakby to było wczoraj.

---------------------
Tż przyszedł. Ja uciekam. Dobranoc. Paaaaaaaaaa
My też pamiętamy
ale zleciało !

Cytat:

Trzymamy kciuki!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie!

[/QUOTE]

Dzisiaj robiłam próbny tort na urodziny Blanki. Taki mini biszkopt obłożony masą cukrową. Nawet ładnie wyszedł jak na pierwszy raz.
Na urodziny planuje zrobić tort z motywem pieska, z figurką psa i z łapkami na torcie. Blanka uwielbia pieski i ciągle chodzi i szczeka więc dlatego :P
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 22:43   #4004
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeej, moj TZ to samo powiedzial wczoraj jak Pawel sie Madzi oswiadczal

Jak nie rozrozniasz? Pawel przystojniejszy

Swoja droga - wiecie co moj TZ robi?
Sciaga MjM z torrentow :/ Wczoraj kladlam sie spac przed polnoca, a TZ wlasnie załączał sobie dzisiejszy odcinek :/ (w tv nie ogladal, bo w pracy jest)

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

szklanko, ciesze sie, ze w domku jestescie!! Bedzie dobrze
widzę, że wielki fan z Twojego tż

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie!

[/QUOTE]
prawda
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Też dziś o tym myślałam. Rok temu na rannym obchodzie oznajmiono mi, że następnego dnia przenoszą mnie na porodówkę, dają kroplówkę, że dłużej już zwlekać nie mogą.... Choć i tak pewnie bym urodziła na dniach, bo 15.01 rano miałam już 6cm rozwarcia i pół nocy nie spałam, bo brzuch bolał

Tż za pół godz jedzie znowu, więc zamilknę na jakiś czas.... Jestem zła, bo masa cukrowa na tort przyszła,a le ma takie paskudne kolory, że sozk... Kubuś puchatek będzie żółto słoneczny, a tło będzie nie jasnoniebieskie a intensywnie niebieskie... zreszta pewnie za jakiś czas pokaże zdjęcia...
Penwie jesteście ciekawe co u pulmonologa... Wszystko ok, mała zdrowa już, jeszcze tydzień inhalacji, zyrtec cały czas... jak by sie cos dzialo to mamy przyjsc.... no to chyba wszytsko co miałam napisac... ide robic tz kanapki i kawe....

aaaaaa ostatnia dyskusja zainspirowala prezent od dziadków... Dziś zamówiliśmy pomarańczorwego psiaka- rowerek

No to trzymajcie się
do zobaczenia

ach, zapomniałam Wam powiedzieć, t. kupiła Kubusiowi buty, nieważne, że za duże, można założyć na rajty skarpetki i wtedy buciki, będzie idealnie :/
Stary 2014-01-14, 23:22   #4005
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
widzę, że wielki fan z Twojego tż

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

prawda

do zobaczenia

ach, zapomniałam Wam powiedzieć, t. kupiła Kubusiowi buty, nieważne, że za duże, można założyć na rajty skarpetki i wtedy buciki, będzie idealnie :/
Masakra z t. :banghead::banghead::bang head::banghead::banghead:

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 00:25   #4006
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia
Już myślałam, że umarła! Ale później doczytałam... Nie strasz

[/QUOTE]

Stare

Fusiu zasnęło po 22 jak zawsze ostatnio, ale pierwszy raz od dawna z takimi cyrami Ale położyła głowkę na mojej ręce, patrzyła na mnie i tak zasnęła

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

Sto lat dla naszych dwóch pięknotek, Darii i Oleńki! Rośnijcie zdrowo, skarby!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-01-15 o 00:28
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 06:20   #4007
meneq
Zakorzenienie

Czesc!

Cytat:
a Yae kiedy zaczęła przekręcać się na plecki? Może faktycznie niegotowy...

no właśnie pamiętam, pamiętam, tylko tej rehabilitantce nie chodziło właśnie o takie sztywne ortopedyczne tylko o takie miękkie, tylko pięta, zeby była sztywna...
5-6miesiac, ale wygladalo, jakby przypadkiem sie przewrocila na plecy. Pozniej raczkowanie i inne ciekawe pozycje i jako tako nie bylo etapu przewracania sie na plecy. Teraz oczywiscie potrafi. Chyba podobnie bedzie z Kubusiem

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hje się napucowałyście a ksiądz Wam tymi buciorami

Misiael-to ten tort ze złota?

Powiem Wam, że moim zdaniem na TAKIE możliwości jakie są teraz: te wszystkie technologie, drukarki, szablony, formy 3D to torty, przynajmniej u mnie w mieście to nadal lata 90
Ja w ogóle nie lubiłam tortów, nigdy tego nie jem, nawet na swoje urodziny ale od kiedy weszły te powlekane to mam zajawkę ale to raczej ze względu na ich wygląd
W mojej cukierni jest mozliwosc zamowienia tortu ze zdjeciem, np. solenizanta. Chyba nie zjadlabym takiego...

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Piękności!

No widzisz, ja bym chcała odkładać Misia do jego łóżeczka, ale on ma jakiś nie wiem, radar czy coś. Jak tylko pupinką dotknie łóżeczka otwiera oko i już jest na kolanach i wstaje z rykiem.

Śliczne te ozdoby!

Ja bym przy każdej infekcji odstawiała żelazo, nie tylko przy antybiotyku.

No ale, jak już się nauczył przekręcać na brzuch, z tej pozycji może się przemieścić gdzieś, to dlaczego dobrowolnie miałby się na plecki przekręcić? Michał już dawno przestał się obracać tak. No chyba że śpi. Nie zakładała bym bucików, i nie stopowała go, przecież już nie ma 6 miesięcy. Niektóre 9 miesięczniaki już chodzą, nie powstrzymasz rozwoju ruchowego.

chyba żartujesz

Straszne

Ja ten opłatek na tort z motywem w cukierni zamówiłam. Co do tortu to ja robię masę z tego przepisu, jest obłędnie pyszna http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4910
Mozesz wyjasnic dlaczego?

Jak boli Was glowa, to polecam kawe ;-)

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Hej Nadrobiłam i chętnie bym już poszła spać, ale m jak miłość zaraz się zaczyna

To Fifi załatwił teściową

Ciekawe czy ja kiedyś się doczekam świadomego "mama" Bo na razie to Domcia woła na mnie "Eeeeeeee"

Pięknie macie Też bym chciała kamień w przedpokoju, ale zanim uzbieramy na remont to pewnie już wyjdzie z mody

Dopiero dzięki Tobie dowiedziałam się, że jest coś takiego

Dwie ślicznoty

straszne nieszczęście Dlatego ja chyba nie będę teraz szczepić - Domcia miała katar, a ta psycholożka ode mnie z pracy mówiła, że dziecko powinno być 3 miesiące zdrowe.
Yae na mnie mowi "cicicici"; zeby smieszniej bylo "cici", "ocici" to sutki, uu lub kp.

Cytat:
Dzis bylysmy drugi raz na plywalni. Yae tylko troche plakala. Pozniej juz bawila sie doskonale: chodzila, chlapala, pluskala, unosila sie na wodzie; warunek - musiala miec w raczkach zielona pileczke. Na niej skupiala uwage i szlo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 06:26   #4008
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry Kochane!

Szklanko super że jesteście już w domu. Mam nadzieję że moja Imienniczka szybko wróci do pełnego Zdrówka!

Gojka super że Mała zdrowa,Wracaj do nas szybko!

Nawijko mój mąż też niepisany fan MjM.

Jadę już do pracy. Blanus wczoraj Usnęła o 19 a wstała dzisiaj o 5,bez pobudek w nocy Ja nie wiem czy Ona nie potrzebuje tyle snu (dodam że w żłobku panie się śmieją że można z Nią zegarek ustawiać,bo śpi równo 40min) czy czuje że się szykujemy i wychodzimy.

Sto lat dla Darii i Oleńki! Rośnijcie zdrowo moje Kochane! Ściskamy mocno z Blanusia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 06:44   #4009
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czekam na niego

Kciuki!! Daj znac, jak tylko bedziesz znala.

Cytat:

U mnie jest/bylo tak samo. I juz nie walcze z tz. Sama poprawiam, do mojego nie dociera tlumaczenie.

Cytat:
Dobry wieczór

Witajcie w domu!
Moze teraz Wam sie nocki poprawia.

Cytat:

Kciuki! Tylko nie daj sie zlapac!

Cytat:
Gocha dzieki za odp
Coś nie mam dziś weny do pisania... cały wieczór jakoś tak zleciał. Pogadalam chwilę z tą moją "nianią", może coś jeszcze się uda wykombiować. Oby.. wszystko w rękach mojego szefa.
Dobrej nocy Wam życzę
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! Bardzo długo się nie odzywałam ale splot wielu wydarzeń nie pozwolił mi na to.
Zaczym napisze co u nas to chciałbym złożyć wszystkim roczniakom najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!!!!!!!
Co prawda jestem na 110 stronie ale nadrobie wszystko.
Fefciu dużo siły i cierpliwości w pracy!
Też martwie sie o marsi. Ktoś coś wie ?
Meneq tak się zastanawiam czy ty też masz wykształcenie medyczne czy wielką wiedzę w tym zakresie bo już nie raz czytałam twoje rady i byłam pod wrażeniem;-) no i co ze ślubem? Co już ustaliliście?
Yellow i Hje współczuje rodzinki jak szlag.
Neti a ty kiedy wracasz do pracy i kto bedzie z Antoniem?
No a resztę to napisze później
Aha i wasze dzieciaczki na fejsie wymiatają!!!!!

Krzyś ma już 10 miesięcy. Stoi i chodzi z pomocą pchacza zawodowo. Ma 8 zębów i dalej się ślini coby wskazywało na kolejnych gości ale csy aby nie za szybko ?! Sa tu jakieś dzieci co mają więcej niż 8 zębów.?
Od kiedy mały znowu jest marudny to i nocki do dupy :/ wiec przypomnialam sobie o czopkach viburcol a tu zonk! Sa na receptę.

Lece nadrabiać
Moja wiedza medyczna ogranicza sie do tego, co uslysze od tz, od higienistek w tutejszym sanepidzie czy wyczytam np. z ksiazeczki zdrowia Yae. Na moje wyksztalcenie lepiej spuscmy zaslone milczenia ;-)
Odnosnie slubu: wybralismy swiatynie, stroje i date: 8. listopada. O reszcie bedziemy po kolei - wg planu naszej slubnej koordynatorki - decydowac.
Na pewno sa dzieci, ktore maja wiecej. Oskar malej i Julianka meduzzy? Dla ciekawostki: wiecie jak sie oblicza wiek dziecka na podstawie zebow?
Ilosc zebow + 6 (miesiecy, bo wtedy srednio pierwszy wyrasta) = wiek.

[/QUOTE]

Najwyzszy czas przetlumaczyc to na japonski ;-)

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!

Szklanko super że jesteście już w domu. Mam nadzieję że moja Imienniczka szybko wróci do pełnego Zdrówka!

Gojka super że Mała zdrowa,Wracaj do nas szybko!

Nawijko mój mąż też niepisany fan MjM.

Jadę już do pracy. Blanus wczoraj Usnęła o 19 a wstała dzisiaj o 5,bez pobudek w nocy Ja nie wiem czy Ona nie potrzebuje tyle snu (dodam że w żłobku panie się śmieją że można z Nią zegarek ustawiać,bo śpi równo 40min) czy czuje że się szykujemy i wychodzimy.

Sto lat dla Darii i Oleńki! Rośnijcie zdrowo moje Kochane! Ściskamy mocno z Blanusia!

A Blanka sie po prostu nie wybudza? Sen dzieci ma cykle co 40min i wlasnie po 40 minutach od zasniecia jest faza plytkiego snu, z ktorego bardzo latwo sie wybudzaja

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Najlepszosci z okazji roczku dla Darii i Oli!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 07:18   #4010
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Tż ma rację zrobić na raz i spokój, u nas to trochę zajęło bo robił Tż sam z moim bratem, nie zawsze mogli robić, w tym czasie Tz też wyjeżdżał na 3 tygodnie i tak to się wszystko ciągnęło, ale nie żałuje
U mnie Tż będzie sam robił wszystko, a czeka nasz: wymiana okna ( tu akurat będzie firma), skuwanie ścian i podłogi, robienie podłogówki, wiadomo płytki, wymiana kuchenki, mikrofali, zakup zmywarki, no i meble - też zrobi Tż. Nawet nie chce mis ię o tym myśleć.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które się obawiają że babcia ma lepszą więź z dzieckiem - przeczytajcie to - te przypadki to dopiero jest MASAKRA jak dla mnie.. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post44602229
Masakara, moja mama chociaz nie wtrąca się, robi tak jak ja powiem, i jak już jestem w domu to raczej się usuwa żeby Mała była ze mną.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
eee, patologia to by byla jakby spal z 15letnim dzeckiem jak im tak pasuje to czemu nie?
Patologia ale nie w sensie jakims sekualnym. Tylko oni wogóle nie śpią ze sobą ( rodzice) tylko cały czas z dziećmi, do tego mój brat np wstaje w piatek o 4 rano i jedzie w trasę ( bo jest kierowca busa) a kazda noc z Lenką to jest milion pobudek bo to jedzenie, picie, szukanie smoczka itp. A on potemwsiada w samochód i jedzie. Ja tam uważam że zarówno jedno jak i drugi nauczyłoby się jeszcze spać samo, tylko np Lankę właściwie zachęcić do tego, kupić takie już bardziej dorosłe łóżeczko, Małego też odkładać, bo tu nie mam mowy o potrzebie bliskości, to nie jest tak że on musi z mamą czy ona z tatą. Lenka śpi z moją siostrą jak ta jest u nich, śpi z jedną albo druga babcią - to nie musi być mama czy tata. Podobnie Wiktor-spadł dwa razy z łóżka, no z łóżeczka by nie spadł. Jak tam byłam to on akurat była taka sytuacja że z braku miejsca spał w łóżeczku i spał lepiej niż moja Oliwka.
I trochę konsekwencji ze strony rodziców.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
przeczytałam ten wątek.... dla mnie tragedia. Dziewczyna nie widzi problemu. A najbardziej mnie zaskakuje pisząc że ma dość walczenia o uwagę syna. Trochę tak jakby walneła fochem na niego, że skoro on nie chce jej to ona juz ma to w nosie.... współczuję jej ale nie sytuacji tylko jej myślenia i postawy.
No dokłądnie, to tak jak ja bym wróciłą z pracy i nie wiem czym się zajęła a babcia dalej z moja córeczką.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem. On musi być jednak gęścioch, wydaje mi się, że te z pisaczków za słabe będą ale nic nie szkodzi spóbować. Ja mam z dr etkera pisaki brokatowe i one w ogóle nie zastygają...
No właśnie miałam z nimi takie problem na pierniczkach że długo nie chciały zastygnąć. Bo te zwykłe bez brokatu szybko zastygały.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 07:25   #4011
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

JAKAJA nie wracam na razie do pracy, bo właśnie nie mam z kim aantonia zostawic, państwowego żłobka u nas nie ma...prywatny ponad tysiąc złotych...dodac bilet miesięczny...top z mojej zarabiaszczej pensji zostanie mi może 100zl, nie wiem jak dany radę na jednej pensji, ale jakbym wróciła do pracy to bylibyśmy i tak jak na jednej pensji, więc bez sensu...:banghead::banghe ad:

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 07:35   #4012
nancykenator
Zakorzenienie

Witam się z rana
u nas znowu ciężka nocka a dziś od rana uśmiech po pachy...

Dario nasza kochana jubilatko wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia i samych pogodnych dni

wszystkiego dobrego też dla Antosi
Stary 2014-01-15, 08:09   #4013
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
JEST BIALO I PADA SNIEG!!!
Cytat:
Dobry wieczór

dobrze ze juz jestescie

Cytat:
powodzenia!

[/QUOTE]

amen!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

No to trzymajcie się
dobrze ze u was wszystko ok
przeczytalam "dla" i mysle wtf?

Dario!
Oleńko!
Wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dla ciekawostki: wiecie jak sie oblicza wiek dziecka na podstawie zebow?
Ilosc zebow + 6 (miesiecy, bo wtedy srednio pierwszy wyrasta) = wiek.
apa, zgadza sie

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-01-15 o 08:38
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:14   #4014
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A ja wciąż się zastanawiam nad zrobieniem tortu...ale ja nigdy nie robilam...pozatym potrzebuje taki co ze 25 kawałków będzie można ukroić....jakieś propozycje??
Chciałabym zrobić taki zwykły śmietankowy..pyszny..no ale z jakimś czyms na gorze dla Antonia....nawet nutę wiem gdzie i czego szukać..figurek..obrazkow ?
Ja też będę robić, a raczej moja mama, ja coś wymyśle na ozodbienie. Jedne na 2 latka dla bratanicy a drugi wspólny dl aOliwki i chrześniaka mkojego na roczek. o ile oczywiście wypali wspólna impreza.
Cytat:
U mnie eeeee jest na psa. ja mówię Moli a Oliwak powtarza eeeeee
Cytat:
Ja mam założoną spiralę i na początku była tragedia, teraz się już unormowało, są obfitsze niż przed porodem ( ale to wina spirali) ale przynajmniej regularne i tak 4-5 dni.

[/QUOTE]
Dokładnie
Cytat:
Sto lat dla naszych dwóch pięknotek, Darii i Oleńki! Rośnijcie zdrowo, skarby!

100 Latek dla Skarbów małych
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
U mnie podobnie. Najpóźniej 20 śpi już, a pobudka w okolicach 6. Czyli wychodzi że 10 h w nocy (oczywiście jakies tam pobudki są) i w dzień jedna drzemka ~ 1h, i druga po południu do 2 h max.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
apa, zgadza sie
U mnie sie nie zgadza. 2 zęby +6 = 8 miesięcy. A 19 mamy 11
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:17   #4015
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

witam się!
Najlepsze zyczonka dla kolejnych szkrabkow!!

Ktora z Was ma miec BIEDRONKOWĄ DEKORACJE??
znalazłam takie cus.. http://sklep.urodzinki.pl/cukrowa-bi...rt-p-9311.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:30   #4016
pstryczek84
Zakorzenienie

I najlepszego dla Antośki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:33   #4017
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Najlepszości dla Darusi i Oleńki: cmok:

szklanko strasznie się cieszę, że już w domu jesteście

Deli kciuki za egzamin

jaka brawa dla Krzysia

szaja święte słowa

nawijko nie mogę z Twojego Tż ściągającego mjm

Lenova pokażesz tort?

nancy brak słów co do t.

fewciu może z Blanki taki ranny ptaszek i snu nie potrzebuje

pstryku u mnie też biało, ale nie wiem czy się cieszę

Hania zaczęła powtarzać słówka oczywiście nie wszystkie, ale najlepiej Jej wychodzi cześć

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:39   #4018
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dla dzisiejszych urodzinówek, Oleńki i Darii, wielkie buziaki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 08:51   #4019
scotasia
Wtajemniczenie

I ja się przyłączam do życzeń dla dzisiejszych solenizantek! Dużo zdrówka kochane!

A dziś rano zostałam ciocią (po raz kolejny)
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:01   #4020
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Hania zaczęła powtarzać słówka oczywiście nie wszystkie, ale najlepiej Jej wychodzi cześć

Cytat:

A dziś rano zostałam ciocią (po raz kolejny)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości