|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Matko, ale mam huśtawki nastrojów. Do du.py dziś dzień :| znów nigdzie nie wyszłam bo pogoda do kitu... Cały dzień wczoraj i dziś sama siedziałam z Olim. Świra już dostaję. |
||||
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Witam się bardzo nieśmiało i aż boję się to napisać, żeby nie zapeszyć, ale...jesteśmy w domu. Ordynator się wczoraj zgodził, żebyśmy dojeżdżali na opatrunki do szpitala, skoro Ewa nie dostawała żadnych leków no i powiedziałam, że w razie czego w 15 minut możemy do nich dojechać. A, że dzisiaj dren wypadł to lekarka pouczyła mnie jak zmieniać opatrunki i jeśli nic się nie wydarzy (oby ) to do lekarza w przyszły wtorek ![]() Bardzo, bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i kciuki, jesteście kochane, takie wsparcie dużo dla mnie/dla nas znaczy Najcudowniejszy widok na świecie, widzieć swoje dziecko, spokojnie śpiące we własnym domu A jak się witała ze wszystkim, tuliła się nawet do książeczek |
|
|
|
#3993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jest zwolenniczka teorii, ze taki maluch (np jej - 4-miesieczny) juz potrafi wymuszac pewne zachowania... Takze nawet nie dyskutowalam. Cytat:
Pozytywna zmiana ![]() Cytat:
nancy, pytasz o stopowanie Kubusia. Ja Ci napisze, czego dowiedzialam sie ostatnio. Jak wiesz Kubus nie siedzi ani nie czworakuje - jedna reh (nie wiem czy to ma znaczenie, starsza babka - hmm jakas starsza szkola?) zaleca, zeby stopowac go, nie pozwalac mu wstawac. Ma jak najwiecej czasu spedzac na czworakach, zeby w koncu ruszyl do przodu. Inna reh twierdzi, ze nie ma sensu tego robic, bo po 1 jak bedzie chcial wstawac to nie da sie go zatrzymac, a po 2 jak sie uprze, zeby nie czworakowac to tez g*wno mozemy zrobic z tym ![]() Takze wiem mniej niz wiedzialam wczesniej
|
|||
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
od 16.01 w biedrze promo na bebilon 800gr za 39.99 zl
trzymajcie jutro kciuki, oby udało sie sciagac;p bo nic nie umiem ;] Amelka tak mi pomogla w nauce;] buziaki!
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Gocha dzieki za odp
Coś nie mam dziś weny do pisania... cały wieczór jakoś tak zleciał. Pogadalam chwilę z tą moją "nianią", może coś jeszcze się uda wykombiować. Oby.. wszystko w rękach mojego szefa. Dobrej nocy Wam życzę |
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Madzia
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-15 o 02:27 |
||
|
|
|
#3997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() PIotrek/Paweł (ja ich nie rozróżniam) oświadczył się Magdzie prawie, że na łożu śmierci. Załatwił wszystko, garniak, świadków (Kinie i braciszka),ślub, kieckę ślubną. Jedzie taki wyfiokowany do szpitala a tam zastaje puste łóżko a na nim list... Wchodzi Kinia z tym drugim, patrzą po sobie, pierwszy raz podobała mi się gra aktorska Mroczka i wszyscy myśleli,że Magda zeszła ale nagle wpada piguła i mówi, że Magda pojechała na blok. I nagle taka ulga ale z drugiej strony nie wiadomo, czy przeżyje. Nie powiem, wzruszający odcinek. Tylko żal mi tej Ali, bo fajna laska a tu widzi jak jej fagas, z którym ze dwa odcinki temu się bzykała, sam odstawiony w garniak wyjmuje z bagażnika kiecę ślubną. Przykre...Cytat:
focha zarzucił mój tż, właśnie chrapie na kanapie :/ dziękuję za wszystkie rady odnośnie wstawania/butów, widzę, że Wy jesteście zgodne, szkoda tylko, że tż wie lepiej :/ |
|||||
|
|
|
#3998 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ! Bardzo długo się nie odzywałam ale splot wielu wydarzeń nie pozwolił mi na to.
Zaczym napisze co u nas to chciałbym złożyć wszystkim roczniakom najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!!!!!!! Co prawda jestem na 110 stronie ale nadrobie wszystko. Fefciu dużo siły i cierpliwości w pracy! Też martwie sie o marsi. Ktoś coś wie ? Meneq tak się zastanawiam czy ty też masz wykształcenie medyczne czy wielką wiedzę w tym zakresie bo już nie raz czytałam twoje rady i byłam pod wrażeniem;-) no i co ze ślubem? Co już ustaliliście? Yellow i Hje współczuje rodzinki jak szlag. Neti a ty kiedy wracasz do pracy i kto bedzie z Antoniem? No a resztę to napisze później Aha i wasze dzieciaczki na fejsie wymiatają!!!!! Krzyś ma już 10 miesięcy. Stoi i chodzi z pomocą pchacza zawodowo. Ma 8 zębów i dalej się ślini coby wskazywało na kolejnych gości ale csy aby nie za szybko ?! Sa tu jakieś dzieci co mają więcej niż 8 zębów.? Od kiedy mały znowu jest marudny to i nocki do dupy :/ wiec przypomnialam sobie o czopkach viburcol a tu zonk! Sa na receptę. Lece nadrabiać |
|
|
|
#3999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie!
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tż za pół godz jedzie znowu, więc zamilknę na jakiś czas.... Jestem zła, bo masa cukrowa na tort przyszła,a le ma takie paskudne kolory, że sozk... Kubuś puchatek będzie żółto słoneczny, a tło będzie nie jasnoniebieskie a intensywnie niebieskie... zreszta pewnie za jakiś czas pokaże zdjęcia... Penwie jesteście ciekawe co u pulmonologa... Wszystko ok, mała zdrowa już, jeszcze tydzień inhalacji, zyrtec cały czas... jak by sie cos dzialo to mamy przyjsc.... no to chyba wszytsko co miałam napisac... ide robic tz kanapki i kawe.... aaaaaa ostatnia dyskusja zainspirowala prezent od dziadków... Dziś zamówiliśmy pomarańczorwego psiaka- rowerek ![]() No to trzymajcie się ![]()
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie rozrozniasz? Pawel przystojniejszy ![]() Swoja droga - wiecie co moj TZ robi? Sciaga MjM z torrentow :/ Wczoraj kladlam sie spac przed polnoca, a TZ wlasnie załączał sobie dzisiejszy odcinek :/ (w tv nie ogladal, bo w pracy jest) Co do Ali - nie boj żaby, bedzie ok, TZ mi czytal streszczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- szklanko, ciesze sie, ze w domku jestescie!! Bedzie dobrze
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-14 o 22:33 |
|
|
|
|
#4003 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby nic się nie wydarzyło do wtorku. Buziaki dla Ewci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale zleciało ! Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie! [/QUOTE]![]() Dzisiaj robiłam próbny tort na urodziny Blanki. Taki mini biszkopt obłożony masą cukrową. Nawet ładnie wyszedł jak na pierwszy raz. Na urodziny planuje zrobić tort z motywem pieska, z figurką psa i z łapkami na torcie. Blanka uwielbia pieski i ciągle chodzi i szczeka więc dlatego :P |
|||||
|
|
|
#4004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie! [/QUOTE] prawda Cytat:
ach, zapomniałam Wam powiedzieć, t. kupiła Kubusiowi buty, nieważne, że za duże, można założyć na rajty skarpetki i wtedy buciki, będzie idealnie :/ |
||
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że umarła! Ale później doczytałam...
Nie strasz [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie! [/QUOTE]Stare Fusiu zasnęło po 22 jak zawsze ostatnio, ale pierwszy raz od dawna z takimi cyrami Ale położyła głowkę na mojej ręce, patrzyła na mnie i tak zasnęła ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- Sto lat dla naszych dwóch pięknotek, Darii i Oleńki! Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-15 o 00:28 |
|
|
|
#4007 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
Jak boli Was glowa, to polecam kawe ;-) ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Dzis bylysmy drugi raz na plywalni. Yae tylko troche plakala. Pozniej juz bawila sie doskonale: chodzila, chlapala, pluskala, unosila sie na wodzie; warunek - musiala miec w raczkach zielona pileczke. Na niej skupiala uwage i szlo. |
||||
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane!
![]() Szklanko super że jesteście już w domu. Mam nadzieję że moja Imienniczka szybko wróci do pełnego Zdrówka! ![]() Gojka super że Mała zdrowa,Wracaj do nas szybko! Nawijko mój mąż też niepisany fan MjM. ![]() Jadę już do pracy. Blanus wczoraj Usnęła o 19 a wstała dzisiaj o 5,bez pobudek w nocy ![]() Sto lat dla Darii i Oleńki! Rośnijcie zdrowo moje Kochane! Ściskamy mocno z Blanusia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4009 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze teraz Wam sie nocki poprawia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnosnie slubu: wybralismy swiatynie, stroje i date: 8. listopada. O reszcie bedziemy po kolei - wg planu naszej slubnej koordynatorki - decydowac. Na pewno sa dzieci, ktore maja wiecej. Oskar malej i Julianka meduzzy? Dla ciekawostki: wiecie jak sie oblicza wiek dziecka na podstawie zebow? Ilosc zebow + 6 (miesiecy, bo wtedy srednio pierwszy wyrasta) = wiek. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie! [/QUOTE]Najwyzszy czas przetlumaczyc to na japonski ;-) ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Najlepszosci z okazji roczku dla Darii i Oli!! |
|||||||
|
|
|
#4010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I trochę konsekwencji ze strony rodziców. Cytat:
No właśnie miałam z nimi takie problem na pierniczkach że długo nie chciały zastygnąć. Bo te zwykłe bez brokatu szybko zastygały.
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
JAKAJA nie wracam na razie do pracy, bo właśnie nie mam z kim aantonia zostawic, państwowego żłobka u nas nie ma...prywatny ponad tysiąc złotych...dodac bilet miesięczny...top z mojej zarabiaszczej pensji zostanie mi może 100zl, nie wiem jak dany radę na jednej pensji, ale jakbym wróciła do pracy to bylibyśmy i tak jak na jednej pensji, więc bez sensu...:banghead::banghe ad:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
u nas znowu ciężka nocka a dziś od rana uśmiech po pachy...Dario nasza kochana jubilatko wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia i samych pogodnych dni wszystkiego dobrego też dla Antosi |
|
|
|
#4013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
JEST BIALO I PADA SNIEG!!! Cytat:
![]() dobrze ze juz jestescie Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie! [/QUOTE]amen! ![]() Cytat:
![]() przeczytalam "dla" i mysle wtf? ![]() Dario! Oleńko! Wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-01-15 o 08:38 |
||||
|
|
|
#4014 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44612472]W małżeństwie ostatnie zdanie należy zawsze do męża i brzmi ono: tak jest, Kochanie! [/QUOTE]Dokładnie ![]() Cytat:
100 Latek dla Skarbów małych Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- U mnie sie nie zgadza. 2 zęby +6 = 8 miesięcy. A 19 mamy 11
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
witam się!
Najlepsze zyczonka dla kolejnych szkrabkow!! Ktora z Was ma miec BIEDRONKOWĄ DEKORACJE?? znalazłam takie cus.. http://sklep.urodzinki.pl/cukrowa-bi...rt-p-9311.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Najlepszości dla Darusi i Oleńki szklanko strasznie się cieszę, że już w domu jesteście Deli kciuki za egzamin ![]() jaka brawa dla Krzysia ![]() szaja święte słowa ![]() nawijko nie mogę z Twojego Tż ściągającego mjm Lenova pokażesz tort? nancy brak słów co do t. fewciu może z Blanki taki ranny ptaszek i snu nie potrzebuje pstryku u mnie też biało, ale nie wiem czy się cieszę ![]() Hania zaczęła powtarzać słówka
|
#4018 |
|
Konto usunięte
|
Dla dzisiejszych urodzinówek, Oleńki i Darii, wielkie buziaki
|
|
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja się przyłączam do życzeń dla dzisiejszych solenizantek! Dużo zdrówka kochane!
A dziś rano zostałam ciocią (po raz kolejny ) |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

te cytrynowe ciasteczka też mam ochotę zrobić, te od Lady

i wszyscy myśleli,że Magda zeszła ale nagle wpada piguła i mówi, że Magda pojechała na blok. I nagle taka ulga ale z drugiej strony nie wiadomo, czy przeżyje. Nie powiem, wzruszający odcinek. Tylko żal mi tej Ali, bo fajna laska a tu widzi jak jej fagas, z którym ze dwa odcinki temu się bzykała, sam odstawiony w garniak wyjmuje z bagażnika kiecę ślubną. Przykre...

Ale położyła głowkę na mojej ręce, patrzyła na mnie i tak zasnęła 

22.05.2008
14.08.2011