|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
![]() Aleks, czy Aleksander? Mi się Aleksander podoba, tylko że my mamy strasznie długie nazwisko i już takie zestawienie mi się wydaje dość kłopotliwe i za długie
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
MamaKtosia polozna/doula to moje marzenie od zawsze... co do moich 'obrazen' to mnie tym nacieciem poratowaly do duzo gorszego pekniecia, mlody zle sie wstawial i dolozyl raczke przy glowce i tak wyszlo
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydadzą się!
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Starałam się nadrobić, ale co przeczytałam to wy nabazgrałyście więcej.
![]() Gratuluję wszystkim poznania płci i trzymam za następne wizyty i zaglądanie kto w brzuchu siedzi.Ja dziś znowu ślęczę nad pisaniem pracy. Trzeba się za to zabrać, bo od poniedziałku będzie ostro w pracy i nie będę mieć na to czasu ![]() Miłego dnia dziewczyny.
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Oba sa piekne i ponadczasowe
![]() Mąż uparł się na Kacpra i koniec
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii- już 6 mies., jak ten czas leci- i chyna przez cię
jestem zmuszona pożyczyc gofrownicę od tesciowki
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Paulka ja obstawiałam już wcześniej chłopaków.
Czekam z niecierpliwością na wyniki |
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie było czuć ręką tylko na początku, TŻ też zdążył poczuć... ale potem dzidzia się obróciła tak, że tylko od środka czuję... no i też czekam by zobaczyć te guzki wychodzące z brzucha... chyba dziś miałam okazją, ale też nie zdążyłam, więc dalej czekam, bo jeszcze nie widziałam...
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z opisu porodu, wynika mi, że miałyśmy taki sam wesoły poród. Superman i Superwoman nam na świat przyszli. Ah te rączki . Szkoda, że trafniej nie przeprowadzili tego prewencyjnego nacięcia u Ciebie, ale jeśli nie masz z tym problemów do teraz to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra znalazłam tego faceta ![]() Paweł Zawitkowski, na pewno słyszałyście - on teraz się bardzo udziela w sprawach dot. niemowlaków, jest fizjoterapeutą
|
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Nikii, ja to wiem, ale te niedowiarki u mnie pracy brechtali się ze mnie przez pól dnia. No i
za 6 miesiąc.Fantastka witaj. Też używałam tego Prenalen - syropu. Wypiłam jedną butelkę i to było obrzydliwe w smaku. Następnym razem jak mąż szedł do apteki, to od razu mu zapowiedziałam, że ja mi wróci z tym samym syropem to go do domu nie wpuszczę Przyniósł tabletki, które o dziwo są znośne w smaku.MamaKtosia jak już znajdziesz to cudowną recepturę to się podziel, coś czuje, że może się przydać w przyszłości ![]() Agaaga to ma jakieś znaczenie czy dziecko jest nisko? Bo moja lala jest tuż nad szyjką czyli bardzo niziutko. Trzymam za dzisiejsze wizyty.
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi też Niki zrobiła ochotę na gofry... nie wiem, czy doczekam do tego 23-go na promocję w biedrze
![]() To jak zakłady, to ja u Pauli też obstawiam chłopaków To kto przyjmuje kaskę ![]() Zastanawiam się co zrobić dziś na obiad... chciałam skrzydełka w panierce, ale nie mam jajek, gofry bez nich też nie przejdą... i chyba będę musiała ruszyć się na zakupy, a też za oknem śnieg i nie chce mi się z domu ruszać...
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj śnieżnie! U Nas cały czas sypie śnieg.
Melduję że przeżyłam glukozę I powiem że z Misią było mi łatwiej. Teraz od pierwszego łyka mnie okropnie mdliło i kilka razy byłam o krok od zwymiotowania Pomogła mi myśl, że jeśli zwymiotuję to będę musiała pić to jeszcze raz i wytrzymałam Rozpoczynamy dzisiaj z Córcią 26tc Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i poznanie płci! Fantastka witaj Cytat:
Ja też, mój Mężul ma tak na imię ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- To jak są zakłady to ja u Paulkirównież obstawiam chłopaków
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja mam dzień pracusia Dwa prania się piorą, stera wyschniętego prania złożona, pies wyprowadzony.. i inne tam (a mój mąż jest przekochany i każe mi odpoczywać, i mówi że zadzwoni do lekarza - i powie lekarzowi, żeby mnie położył do szpitala, bo nie mogę w miejscu usiedzieć |
|
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie, może ktoś zajmie wątkową rolę bukmachera?
|
|
#496 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Pamięta mnie ktoś jeszcze?? Kilka dni mnie nie było, tzn. podczytywałam Was ale weny na pisanie brak. Niby leżę ale to takie leżenie bez leżenia co chwila trzeba wstać bo mały wymagający jest.Wczoraj jednak chyba przesadziłam bo wieczorem zle sie czułam. Cytat:
ciekawe czy teraz tak samo urodzimy ? Moja mała też tak nisko, a każdy ruch rączkami czuję na pęcherzu, w ogóle baaaaaaaarddzzzzoooo ruchliwa jest.Cytat:
mi się te imię podoba ale kojarzy mi się z moim eks co niestety nie jest miłe heh .... Cytat:
U mnie była ciężka noc, kurcze zasnęłam coś koło 3 dopiero, teraz fajnie zasypiałam z małym a wczoraj nie wiem co sie stało. Fakt faktem czytałam wątek stary do 1 w nocy bo chciałam nadrobić a jak weszłam tutaj to już całkiem szczena mi opadła - tyle stron. Vampirka dalej nie wiem, która z mamuś się zaręczyła ![]() Carmena u nas bunt dwulatka, tak jak pytałaś, teraz nawet nie ma tak zle ale czasem robi taki cyrk, ze masakra. No nic musimy to przetrzymać. Zytys ja też chcę mojego wyemigrować do drugiego pokoju spać ale mi się tak fajnie z nim śpi Mam zamiar od lutego zacząć go uczyć samemu spać.
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
za wizyty! za rozpoczete tygodnie, i poznanie płci
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo za glukoze i gratuluje 26 tc A u Paulki to chyba tylko ja obstawiam Dziewczynki
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niemniej u mnie ten syrop sprawdza się wspomagająco - przetrwałam na nim okresy grypowe w pierwszej ciąży, na tej już 2 butelki za mną. Nie wiem na ile to placebo na ile faktyczny efekt, ale nie wnikam póki działa.Cytat:
Cytat:
. Adaś to był jeden z moich hitów, ale jako że przy córce nie dałam mężowi żadnego wyboru (taka ze mnie małpa ) to teraz sobie mógł wybrać sam imię.Miłego dnia dziewczyny. Idę sprzątać. |
|||
|
|
|
#500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przez te choróbsko to nie ogarniam nicKaorlak - ja tez sobie tak tłumaczyłam jak chciało mi się zwracać Wiecie co moja teściowa to jest nawiedzona od wczoraj sprząta, bo ksiądz przychodzi I woła mnie na dół i pyta czy stawiać kwiaty czy nie Matko moja jakby to najważniejsze było On i tak tylko koperty poszuka wzrokiemjaneczko - zanim złapałam to dosłownie na dnie było. U nas wymagają więcej. Mamy podłużne próbówki to tak połowę trzeba. A zaręczyła się nasza modeleczka Seleniti I ma pięknościowy pierścień mocy
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2014-01-15 o 10:47 |
||||
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvunia nie wiem , ale może zadzwoń do okulisty jakiegoś.
Muffinka zawsze Ci tak synek chodzi spac ? czy to wyjątek ? Lucynka o dzięki za info wezmę sobie coś słodkiego aby przed wizytą przekąsić ![]() Paulka zleci szybko i ja obstawiam dziewczynki ![]() Lolitka syna mam z kwietnia i na początku spał pod kocykiem i w sumie długo tak spał, kołdrę akceptuje dopiero od jakiś 2 tygodni ![]() Beatusia gratuluję 25tc ![]() Fantastka witaj na kiedy TP?Mała gdzie Ty się podziewałaś ?? :P Zytus a jak spał do tej pory ? z Wami całą noc ? Kaorlak za glukoze no i 26tc Gosius słuchaj męża i jak możesz to odpoczywaj , bo jak urodzi się dzidzia to będziesz na obrotach ![]() Janeczka jasne że pamiętamy a możesz liczyć na pomoc od kogoś ?
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłąm wczoraj butelki TT
http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...806330073.html Jak sprzedawca sie sprawdzi to dam Wam znac. Teoretycznie jutro powinnam dostać przesyłkę.
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie za oknem deszcz ze sniegiem blee mam juz dośc tej pogody... Cytat:
aaa to teraz wiem od czego czasem boli mnie ,,szanowna'' a co do moich oczek to kochana noszę okularki,a CC mam tak czy tak zaplanowane z powodu poprzedniego cc ...U okulisty bylam 2 dni temu i widzisz sprawdzila wzrok ale nic innego nie zrobiła... i wydaje mi się ze to kłucie to ze zmeczenia,mam teraz tak jak by piasek w oku...mialam tak juz kiedys ze zmeczenia wlasnie TŻ dzwonil i mi przypomnial a powiedz mi jakie kropelki nawilzajaze bierzesz?? bo bym sobie moze kupiła
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie szanowna boli od rozciągania - według pani dr
|
|
|
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze miec wszystko na swoim miejscu - a Tz widzi, ze juz sie mecze, i chyba dlatego tak mowi, nawet pomaga
|
||
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ale napadało śniegu, masakra ![]() była położna, zbadała tętno małej , wszystko w normie pogadałyśmy chwilkę, Igę chwaliła że taka mądra i w ogóle i podobna do taty wszyscy tak mówiąTeraz Igusia ogląda baję a ja idę z mamcią gotować zaraz obiad ![]() Janeczka , pamiętamy Cię Kaorlak super , że przeżyłaś tą wstrętną gklukozę ![]() o matko to już superwitam nową mamusię, fantastek 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() będę poźniej |
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zapisałam sobie tego sprzedawce - bo fajny zestaw. I to na prawde działa, ze antykolkowe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

) mówił w Bez Recepty, żeby okrywac miękkimi, jeśli to możliwe, bo maluch lubi się odkopywać, a ja k ma coś ciężkiego na nogach, to się denerwuje 

Mi się Aleksander podoba, tylko że my mamy strasznie długie nazwisko i już takie zestawienie mi się wydaje dość kłopotliwe i za długie 
za wytrwałość!
i trzymam 

A później mi się nie chciało aż tyle
Matko moja jakby to najważniejsze było
On i tak tylko koperty poszuka wzrokiem
a możesz liczyć na pomoc od kogoś ?
wszyscy tak mówią