Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 09:08   #2251
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze nie nadrabiam.i mnie nie ma. U nas nadal mlyn. Codziennie jezdzimy z psiaca do weterynarza oproznic pecherz. Czarna na sterydach. Po nich opuchlizna miala zejsc I miala sie zaczac zalatwiac ale na razie nie dziala. Psica wciaz pelna energii I pozytywnie do wszystkich nastawiona, wiec wet nie chce ja chwile potrzymac na lekach. Zobaczymy...
Dzis bylam w klinice dietetycznej. Cukier mam za wysoki. Maja sie ze mna skontaktowac I umowic na kolejne testy.
Jutro Olcia ma szczepienie. Wysylam tz.
mic buziakow

A czy nie byłoby rozwiązaniem założenie jej cewnika? Choć wtedy będzie rozwiązany problem moczu, ale nie kupek.
Nasz Olo kiedy się zatkał to u veta miał właśnie opróżniony pęcherz, ale potem założyli mu cewnik na 2 dni (miał też kroplówkę jednocześnie, bo był skrajnie odwodniony). I żebym nie miała całego mieszkania w siuśkach, to zatkali mu ten cewnik, i kiedy Olo wchodził do kuwety to ja pędziłam za nim, podkładałam rękę pod tyłek i mu otwierałam ten cewnik a potem zamykałam. Moglibyście otwierać na spacerach. Ale nie wiem, czy u Was by się to sprawdziło, tak po prostu pomyślałam że moglibyście uniknąć tylu wyjazdów.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No to przynajmniej chrzest z glowy
Kurcze wspolczuje zepsutego samochodu niestety skarbonka bez dna.
My na wszelkie zakupy tez jedziemy we 3.Ja buszuje a maz sie dzieckiem zajmuje.Robie to w zawrotnym tempie
Nie ma to jak kiedys beztroskiego chodzenia bez celu.Teraz zakupy migusiem trzeba robic
Aczkolwiek powloczylabym sie...

U mnie po tabsach libido bylo zeroooowe wiec i tak zadnej przyjemnosci i do tego jeszcze stany depresyjne, bole glowy plamienia...
Tz madrze prawiRzadko tak faceci postepuja bo dla nich to przeciez wygoda jak kobieta lyka tabletki.

AABY moj tz ma liczna rodzinke to moze zarzuca prezentem:p
Nie obrazilabym sie
Oby sobie ksiądz niczego nie wymyślił jeszcze
No niestety skarbonka. A zakupy wyglądają u nas tak samo. I było też już tak, że pędzę z tabunem ciuchów do przymierzalni, a dzwoni mąż, że mamy alarm - i w tle mała się drze. Więc odkładam ciuchy i pędzę do nich, lecimy do pokoju dla matki z dzieckiem, karmimy i wracam i ponownie zbieram te ciuchy

U mnie po tabsach libido było gdzieś w Tybecie Śmiałam się, że u mnie jest 100% skuteczności, bo zwyczajnie do niczego nie dochodzi, więc nie mam kiedy wpaść
Do tego moje humory, wisielcze nastroje... Pół roku przed ślubem ślub wisiał na włosku - właśnie przez tabsy Także mój mąż jest uradowany, że nie chcę tabsów, i bez wahania wskakuje w Durexy

Nooo, to niech się zrzucają Choć np. gdyby u nas rodzina się zrzuciła i dała kasę w odpowiedniej wysokości, to chyba byłoby mi szkoda tyle wydać
Podoba mi się jeszcze takie krzesełko: http://alejka.pl/fisher-price-krzese...zoo-v9144.html
Tylko wygląda na dość płytkie i nie wiem, jak by mała siedziała gdyby była większa.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..
Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh..
Nie strasz! Wczoraj kupiłam paczkę trójek Właśnie mała ma pierwszą Dadę na pupie, zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Aaby żeby ksiądz dotrzymał słowa i wszystko poszło zgodnie z planem.

My po usg bioderek szczęśliwi i zadowoleni, bo wszystko jest z nimi w porządku.
W sobotę przyjeżdża do nas fizjoterapeutka, ciekawe jak to będzie.
Oby

Chciałabym taką diagnozę na bioderkach dostać Spędzają mi one sen z powiek...

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Aaby brawa za załatwienie chrztu nuestety nawet i z tym bywa problem wiec jak komuś się uda załatwić to się należą
Aaby niestety narazie pozostanie nam robienie zakupów pędzikiem.Ale niedługo nasze pociechy będą na tyle duże że będą mogły z kimś zostać na dłużej.Czas tak szybko leci
Brawa to poproszę jak już do tego chrztu dojdzie
Wystarczyłoby mi, gdyby Nina chciała butlę - tatuś by w końcu trochę dzieckiem się zajął

Cytat:
No sa za duze ale 2 jej sie strssznie w nozki wzynaja wiec wole jak ma za duze niz za male
U nas to samo. Dwójki już są ciasnawe, właśnie w udach. A trójki duże. W dodatku trójki nam przeciekają - ale co mnie dziwi, nie gdzieś bokiem, tylko mam wrażenie że cała pieluszka z zewnątrz jest wilgotna Czy tak się objawia za duża pieluszka? Czy moja po prostu przecieka?
To samo było z Pampers Premium Care 2

Bry!
Idę sobie ugotować paróweczki

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:15   #2252
maomami
Wtajemniczenie

Rybko co za kretyn z tej administracji przyszedł, chyba bym go wyśmiała!!!

U nas na szczęście dzisiaj nocka po szczepieniu spokojna, Zuza spała od 20:30 do 3:30, nie było gorączki, a teraz wstała w dobrym humorku
Dzisiaj ma przyjechać przyjaciółka więc mam nadzieję że da nam poplotkować

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:16   #2253
ryba91
Zakorzenienie

niunia_20 - dobrzw myślę ze 23tego miałas prenatalne? daj znać!

za wszystkie szczepienia dzisiaj!

Mam do ogarnięcia 3 pokoje, i łazienkę i tylko 6h.......
Stary 2014-01-15, 09:24   #2254
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Skrócony akt urodzenia dziecka, odpis aktu małżeństwa, wasze dane ( można na wszelki wypadek wziąć dowody osobiste), dane chrzestnych i jeżeli chrzestni należą do innej parafi to u nas potrzeba zaświadczenie że są wierzącymi, praktykującymi katolikami i tyle

Zabije dzisiaj kuriera jak przyjedzie, więc nie wiem czy się będę udzielać bo nie wiem jak z netem w więzieniu!!! Wczoraj miał przyjechać z albumem na zdjęcia Zuzi niby nic, patrze na neta o 19:40 a tam status że o 19:19 była nieudana próba doręczenia i kurier zostawił awizo. No ro wychodzę przed dom, ale nigdzie nie ma żadnego awizo, w skrzynce też nie. Dzwonię do obsługi klienta i ani zadzwoniła do kuriera który jej powiedział że był pod wskazanym adresem ale nikogo nie zastał. Nosz kur** mać!!!! To że jest brama zamknięta to nie znaczy że nikogo nie ma w domu, bo po pierwsze świecą się światła, po drugie jest coś takiego jak bramka przez którą się wchodzi tylko klamkę trzeba nacisnąć a o trzecie po coś do jasnej cholery jest podany mój numer telefonu!!!!!!!!!!!!! Jak tylko dzisiaj przyjedzie to tak go sobie wypożycze że pożałuje wczorajszego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty to masz się z tymi kurierami nie chciało mu się czekać to sobie pojechał... ja nie wiem po co Ci kurierzy mają telefony jak nie dzwoią
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:28   #2255
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to masz się z tymi kurierami nie chciało mu się czekać to sobie pojechał... ja nie wiem po co Ci kurierzy mają telefony jak nie dzwoią
No i to z innej firmy!!! A dokładnie wiem który to bo oni mają swoje rejony i na wsi to zawsze jednej przyjeżdża, więc jak dzisiaj przyjedzie to lepiej żeby ściągnął okulary!! Zapytam się go gdzie jest rzekome awizo skoro je zostawił!!! Debil

Stary 2014-01-15, 09:36   #2256
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Skrócony akt urodzenia dziecka, odpis aktu małżeństwa, wasze dane ( można na wszelki wypadek wziąć dowody osobiste), dane chrzestnych i jeżeli chrzestni należą do innej parafi to u nas potrzeba zaświadczenie że są wierzącymi, praktykującymi katolikami i tyle

Zabije dzisiaj kuriera jak przyjedzie, więc nie wiem czy się będę udzielać bo nie wiem jak z netem w więzieniu!!! Wczoraj miał przyjechać z albumem na zdjęcia Zuzi niby nic, patrze na neta o 19:40 a tam status że o 19:19 była nieudana próba doręczenia i kurier zostawił awizo. No ro wychodzę przed dom, ale nigdzie nie ma żadnego awizo, w skrzynce też nie. Dzwonię do obsługi klienta i ani zadzwoniła do kuriera który jej powiedział że był pod wskazanym adresem ale nikogo nie zastał. Nosz kur** mać!!!! To że jest brama zamknięta to nie znaczy że nikogo nie ma w domu, bo po pierwsze świecą się światła, po drugie jest coś takiego jak bramka przez którą się wchodzi tylko klamkę trzeba nacisnąć a o trzecie po coś do jasnej cholery jest podany mój numer telefonu!!!!!!!!!!!!! Jak tylko dzisiaj przyjedzie to tak go sobie wypożycze że pożałuje wczorajszego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję
Widzisz, o akcie małżeństwa bym nie pomyślała - choć tam ślubowaliśmy, więc może nie trzeba, ale wezmę.
A jakie dane chrzestnych?

Ale powiem Ci, że to, że w systemie pojawiło się o 19.19 nie znaczy, że o 19.19 tam był. Po prostu do systemu zostało wpisane o 19.19, ale mógł być i o 16.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
i pytanie: bo zawsze ksiądz w poprzednich parafiach miał kropidło i wode, a teraz piszą że trzeba mieć swoje- ale ja nie mam... dzwoniłam do tego sklepu z dewo coś tam, ale oni tez nie mają.. a wode święconą to mam iść do kościołą i poprosić zeby mi dali? sorki za głupie pytania ale pierwszy raz sie z tym spotykam..

aaby- ja musiałam mieć AKT URODZENIA [musiałam specjalnie wyciągać z USC za 22zł ;/ no bo z 3 któe mi dali 2 zabrali w urzędach i jeden z peselem mi został a myślałam ze oni sobie ten akt wezmą wiec wyciągnęłam ;/ ]
Zaświadczenie od chrzestnych z ich parafii ze mogą być chrzestnymi. U mnie jeszcze są te nauki, ale u nas załątwiliśmy bez bo nie było jak, ale w innym przypadku to trzeba jeszcze zaswiadczenie ze sie ukończyło kurs przed chrzcielny Musiałam znać wiek chrzestnych
no i koperte z kasiorą.

Przyszedł do mnie własnie facet z administracji ze mamy pokryć koszty naprawy windy sąsiedzi nie pomogli ale kuźwa pierwsze co to nakablowali
Mówie ze nie pokryje, bo jak sie alarm włączy to powinien ktoś przyjechać [ w windzie jest zamontowany taki "telefon" ze jak alarm jest to ktoś z adm sie odzywa i pyta co gdzie i jak... ale u nas nie działało wczoraj..] a przynajmniej odezwać się z adm co sie dzieje. I pyta mnie o której to sie stało, wiec móie ze po 18tej a on do mnie ze oni pracują do 18tej :yyy: no to ise pytam, czy od 18tej nie mozna jeździć windą bo nie ma zadnego ostrzeżenia ze jak cos to nie przyjadą i nei pomogą, a on że " dopiszzemy" no ja pierdziele. z wózkiem miałam 10p iść schodami idiota. napisałam mu ze nic nie płace, podpisałąm i zobaczymy co z tego bedzie...
Kochana, obawiam się, że nie pomogę, bo ja całe oprzyrządowanie pożyczam zawsze od mamy (nawet krzyża w domu nie mam ), świecę zapaliłam takiego mikołaja cynamonowego A o wodę nie pytaj, bo wlałam mineralną Wiem wiem, słaby ze mnie przykład

Dziękuję
A podpowiesz, ile $ daliście?

Dżizas! Jasne, bo przecież mieliście w tej zakichanej windzie siedzieć do 8 dnia następnego, kiedy łaskawcy spod telefonu zaczną pracę
Przecież powinien być jakiś telefon całodobowy! Dobrze, że podpisałaś, że nie zapłacisz!

Wrrr, nie mam śmietanki do kawy. A tak mi się kawusi chciało

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-15, 09:40   #2257
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczko tez miałam cwiczyć z Ewką i co? ćwiczyłam razale wezmę się za siebie, teraz nie mam czasu bo jak Kacper ma skok to robi sobie drzemki na 3-5 minut i jest ich 10 w ciągu dnia a od 16tej to już maruda nie z tej ziemi.

Przyszedł do mnie własnie facet z administracji ze mamy pokryć koszty naprawy windy sąsiedzi nie pomogli ale kuźwa pierwsze co to nakablowali
Mówie ze nie pokryje, bo jak sie alarm włączy to powinien ktoś przyjechać [ w windzie jest zamontowany taki "telefon" ze jak alarm jest to ktoś z adm sie odzywa i pyta co gdzie i jak... ale u nas nie działało wczoraj..] a przynajmniej odezwać się z adm co sie dzieje. I pyta mnie o której to sie stało, wiec móie ze po 18tej a on do mnie ze oni pracują do 18tej :yyy: no to ise pytam, czy od 18tej nie mozna jeździć windą bo nie ma zadnego ostrzeżenia ze jak cos to nie przyjadą i nei pomogą, a on że " dopiszzemy" no ja pierdziele. z wózkiem miałam 10p iść schodami idiota. napisałam mu ze nic nie płace, podpisałąm i zobaczymy co z tego bedzie...
też bym go wyśmiała jak pracują do 18 to czemu nikt Wam Ci nie pomógł

no moja też urządza sobie krótkie drzemki że nie zdążyłabym poćwiczyć
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie strasz! Wczoraj kupiłam paczkę trójek Właśnie mała ma pierwszą Dadę na pupie, zobaczymy...[/FONT]

U nas to samo. Dwójki już są ciasnawe, właśnie w udach. A trójki duże. W dodatku trójki nam przeciekają - ale co mnie dziwi, nie gdzieś bokiem, tylko mam wrażenie że cała pieluszka z zewnątrz jest wilgotna Czy tak się objawia za duża pieluszka? Czy moja po prostu przecieka?
ja Premium Care nie zdążyłam użyć a miałam 1, nie miałam takiej sytuacji że cała pieluszka była wilgotna u mnie za duża pieluszka objawia się tym że Mała ma ją po kolanka i za szeroka jest w zapięciu
Cytat:
niunia_20 - dobrzw myślę ze 23tego miałas prenatalne? daj znać!
nie było jeszcze 23go jeszcze zalezy którego miesiąca :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:50   #2258
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Widzisz, o akcie małżeństwa bym nie pomyślała - choć tam ślubowaliśmy, więc może nie trzeba, ale wezmę.
A jakie dane chrzestnych?

Ale powiem Ci, że to, że w systemie pojawiło się o 19.19 nie znaczy, że o 19.19 tam był. Po prostu do systemu zostało wpisane o 19.19, ale mógł być i o 16.

Kochana, obawiam się, że nie pomogę, bo ja całe oprzyrządowanie pożyczam zawsze od mamy (nawet krzyża w domu nie mam ), świecę zapaliłam takiego mikołaja cynamonowego A o wodę nie pytaj, bo wlałam mineralną Wiem wiem, słaby ze mnie przykład

Dziękuję
A podpowiesz, ile $ daliście?

Dżizas! Jasne, bo przecież mieliście w tej zakichanej windzie siedzieć do 8 dnia następnego, kiedy łaskawcy spod telefonu zaczną pracę
Przecież powinien być jakiś telefon całodobowy! Dobrze, że podpisałaś, że nie zapłacisz!

Wrrr, nie mam śmietanki do kawy. A tak mi się kawusi chciało

My np nie daliśmy nic i nic się ksiadz nie odezwał. Dane świadków: imie nazwisko, adres zamieszkania
Powiem Ci tak nie interesuje mnie o której on był bo ja cały dzień byłam w domu, a jak pojechałam na szczepienie to była moja mama. Ale jak dzwoniłąm to babka powiedziała że był po 19, bo oni mają te czytniki takie co od razu im się wklepuje do systemu

Stary 2014-01-15, 09:50   #2259
ryba91
Zakorzenienie

Aaby ja dalam 30zl ale nie wiedzialam ze oni pisza kto ile da

lineczko mialo byc 13 stycznia ;p

ja zamawialam w pon tez z kurierem i napisalam w komentarzu ze kurier ma dzwonic ok godziny przed bo moge byc na spacerze z dzieckiem, odpisali ok. wczoraj dzwoni babka i mowi ze stoi pod drzwiami, kazalam jej czekac ale pi.zda pojechala izostawila paczke u sasiadki... ;/ nawet ni e wiem co to za firma... Wspolczuje Maomami, masz z nimi przezycia...
Stary 2014-01-15, 09:56   #2260
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
My np nie daliśmy nic i nic się ksiadz nie odezwał. Dane świadków: imie nazwisko, adres zamieszkania
Powiem Ci tak nie interesuje mnie o której on był bo ja cały dzień byłam w domu, a jak pojechałam na szczepienie to była moja mama. Ale jak dzwoniłąm to babka powiedziała że był po 19, bo oni mają te czytniki takie co od razu im się wklepuje do systemu
Aaa, to powinnam znać
Oczywiście, że nie, tylko mówię że czasem tak jest
A z tymi awizo to też mam nerwa jak widzę "Pozostawiono awizo". Nie tylko gniłam w domu i nikt nie przyszedł, ale niech mi awizo nie wmawia. Chyba, że to awizo po chwili ulega samozniszczeniu niczym papiery u inspektora gadżeta

Cytat:
Aaby ja dalam 30zl ale nie wiedzialam ze oni pisza kto ile da
Naprawdę już nie mają co robić...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-15, 10:12   #2261
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam plamienia od soboty, humory tez mam ale takie straszne bol glowy(ale to akurat mam prawie codziennie)
ja do pierwszych tabletek miałam wyjątkowe szczęście bo nie miałam wielkich skutków ubocznych, ale teraz z tymi moimi przebojami to się boję... najwyżej będziemy mieć drugie dziecko szybciej niż planujemy i po drugim będę się martwić.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

chyba zaczął mi się kryzys laktacyjny... zazwyczaj po nocy miałam tak pełne piersi, że aż potrafiło lekko boleć a dziś... miękko... Mała się wkurzała na wieczór bo chciała często jeść a ja miałam biust jak mięciutki jak po ściągnięciu laktatorem... TŻ jej podał butelkę, żeby się uspokoiła...
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:13   #2262
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa, to powinnam znać
Oczywiście, że nie, tylko mówię że czasem tak jest
A z tymi awizo to też mam nerwa jak widzę "Pozostawiono awizo". Nie tylko gniłam w domu i nikt nie przyszedł, ale niech mi awizo nie wmawia. Chyba, że to awizo po chwili ulega samozniszczeniu niczym papiery u inspektora gadżeta

Naprawdę już nie mają co robić...
a najlepsze jest to że zawsze dzwonił, a był u mnie kika razy, to co wczoraj nagle trafił bez problemów. Nie chciało sie debilowi przyjechać to napisał że nikogo nie zastał!!!

Stary 2014-01-15, 10:19   #2263
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
oto moja niunia zdjecie zrobilam ukradkiem
Załącznik 5543990

Załącznik 5543991
Jest śliczna i nie nie widać, żeby taka szczuplutka była. Popłynęła mi łezka jak popatrzyłam w te cudne oczka.
Mam nadzieję, że najgorsze już za Wami
Cytat:
zacielismy sie w windzie miedzy pietrami oczwiscie zaden sasiad nie wyszedł jak był alarm... znieczulica jak nic a 30 min tam bylismy, mały przestraszyl sie alarmu, płakał, krzyczał, masakra... maz rozwalił ta etalowa obudowe- swoja droga jaka fuszrera;/ no i pojechaliśmy troche, tak że dało sie wyjść, ale winda zepsuta i z 5 z buta.
Ide sprzątać bo jutro kolęda.
Jejku jakbym była sama z dzieckiem, to chyba narobiłabym w majtki. Faktycznie znieczulica

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
pewnie każdy udawał, że nie słyszy dobrze, że mąż was uratował

widzę, że zostałyśmy "docenione" na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719175&page=17
Owszem mnie też śmieszą te tytuły, ale przecież one właśnie po to są. Nie rozumiem zupełnie, że chce im się śledzić specjalnie takie fora, tylko po to, żeby mieć co napisać. Dla mnie chyba to jest dziwniejsze

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że nie przyjęli mnie do szpitala Przyjmował mnie na IP jakiś facet niespełna rozumu. Stwierdził, że mój przypadek nie kwalifikuje się do przyjęcia, bo nie widać po mnie że jestem chora, przyszłam o własnych siłach itd. Nawet nie zerknął na wyniki badań, a tam znacznie podwyższone próby wątrobowe i żółtaczka Spojrzał na USG i faktycznie stwierdził, że są kamienie i dosłownie się na mnie wydarł, że powinnam jeszcze co najmniej miesiąc czekać, bo mam małe dziecko i nie powinnam odstawiać od piersi Wczoraj o mało nie zemdlałam z tego bólu, całą noc okrutnie mnie bolało. Jestem taka wściekła ... Wróciłam z Tż do domu. Jutro idziemy rozmawiać z ordynatorem Boję się, że dzisiaj znowu mnie złapie Ten palant kazał brać No-spę. Oczywiście już brałam i nic nie pomagała
Co za palant. Nie jego ból i nie jego cycki, żeby o tym decydował. Oby ordynator okazał się mądrzejszy.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Z tego wnioskuję że musi wózek cały czas w ruchu być?
My dzisiaj tylko balkonowalismy się -mały spał 2 godzinki na powietrzu, a potem dospał jeszcze w domu.
Właśnie nie jest w ruchu i dlatego zastanawiam się kiedy zacznie mu to przeszkadzać

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Mamy chłopaków- czy wasi mali mężczyźni mają jakieś problemy z siusiakiem?

U nas cos jest na rzeczy,dlatego wybieramy się do chirurga dziecięcego.Pediatra kazała się nie martiwć,bo według niej to tylko defekt,ale ja wymogłam na niej skierowanie do specjalisty.Lepiej sprawdzić i być pod kontrolą.Określiła to jako delikatną odmianę WIERZCHNIACTWA.Przy czy u nas nie ma żadnych problemów z oddawanie moczu,siusiak jest tak troszeczkę odgięty i skórka krzywo schodzi.

Do tego borykamy się z pieluszkowym zapalenie skóry,po antybiotykach mu się przyplątało i nie da się niczym wyleczyć Od dzisiaj stosujemy maśc robioną,po 8 dniowym smarowaniu maścią z antybiotykim,kąpielach w nadmanganianie i pzremywaniu wyłącznie przegotowaną woda zero poprawy Mam nadzieję,ze teraz mu się zaleczy
U nas chyba nic takiego się nie dzieje, ale przyjrzę się dokładnie dziś.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:20   #2264
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
a najlepsze jest to że zawsze dzwonił, a był u mnie kika razy, to co wczoraj nagle trafił bez problemów. Nie chciało sie debilowi przyjechać to napisał że nikogo nie zastał!!!
Pewnie tak

Aaa, moje spostrzeżenie co do pieluszek Dada: śmierdzą plastikiem Pampersy przy nich to pachną

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-15, 10:23   #2265
nasturcja7667
Zadomowienie

Anoula, ja też mam kryzys laktacyjny.. Jeszcze tydzień temu odciągałam ok. 700ml na dobę. Od dwóch dni- przez cały dzień ledwo 150ml zbieram

Kilka z Was pytało, po czym pani doktor poznała/ podejrzewa AZS. Miłosz ma objawy, które na stronie AZS opisane są jako "rzadko występują" [właśnie na to lookałam]. Mimo stosowania emolientów od dwóch tygodni, skróra coraz bardziej sucha i zrogowaciała. Zaczęło się od twarzy, kolan i łokci. Teraz już całe ciało Ja myślałam, ze on za mało pije, więc go dopajałam, ale nie od tego to Ma też raz na czas wysypki czerwone. Ehhh... Jak nie urok to sra.czka.

Ryba- Ty złóż skargę na administrację, że nikt Wam nie pomógł. Normalnie bym policję wezwała, niech spiszą protokół. Jak Ci każą płacić to Ty siup im ten protokół pokażesz i w razie czego sądem postraszysz.

Edit: ja to mam chyba inne Dady niż Wy. W przeciwieństwie do pampersów nie przeciekają, chłoną i nie śmierdzą

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2014-01-15 o 10:25
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:32   #2266
lusesita23
Zakorzenienie

no i po szczepieniu...malutka plakala,przy ukluciach,ale,byla przy cycu wiec szybko sie uspokoila.

ale martwie sie,bo jeszcze morfologia nas czeka,TSH i cukier,bo mala ma jeszcze zazolcone,bialka.

mimo to lekarz zezwolil szczepienie i martwie sie,czy nic jej nie bedzie

ale przybiera pieknie-
Rybko prosze dopisz wage- Marysia- 7 tydzien- 5300- no i teraz juz samo KP.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-15, 10:35   #2267
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Anoula, ja też mam kryzys laktacyjny.. Jeszcze tydzień temu odciągałam ok. 700ml na dobę. Od dwóch dni- przez cały dzień ledwo 150ml zbieram

Kilka z Was pytało, po czym pani doktor poznała/ podejrzewa AZS. Miłosz ma objawy, które na stronie AZS opisane są jako "rzadko występują" [właśnie na to lookałam]. Mimo stosowania emolientów od dwóch tygodni, skróra coraz bardziej sucha i zrogowaciała. Zaczęło się od twarzy, kolan i łokci. Teraz już całe ciało Ja myślałam, ze on za mało pije, więc go dopajałam, ale nie od tego to Ma też raz na czas wysypki czerwone. Ehhh... Jak nie urok to sra.czka.
a masz jakieś zapasy mleka? U mnie najgorsze jest to, że ją przystawiam, onna possa z 5-6 minut i wypluwa bo pierś już opróżniona i pewnie jej nie leci...

współczuję diagnozy, ponoć u dzieci to mija, więc mam nadzieję, że Miłoszkowi też przejdzie
Stary 2014-01-15, 10:38   #2268
ryba91
Zakorzenienie

jA tez mam inne dady. jestem z nich mega zadowolona. jak dla mnie z tych co uzywalam maja pierwsze miejsce. za to pampresy sleep&play na ostatnim

nasturcja przyjechali technivcy i naprawiaja winde, a co dalej to zobaczymy
Stary 2014-01-15, 10:41   #2269
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
właśnie skutków ubocznych tabsów nie przewidzisz, brałam 2 lata, zaczęłam jeszcze za czasów związku z ex facetem, TZ mnie namówił, żeby zrobić sobie przerwę dla odtrucia organizmy (z przerwy wyszło nam dziecko, ale co tam )

nie wiem, ja chyba jednak tabletek brać nie będę... u mnie TŻ nie popiera, żebym się truła. Poza tym on chce, żeby moje hormony wrócił do siebie, żebym przestała mieć takie humorki, a po tabsach to wiadomo co by było

My mamy szczepienie w czwartek :mdleję: boję się na samą myśl

Cytat:
Ale ja tez dodatkowo mialam jeszcze cwiczyc w domu z Ewka i najnormalnirj w swiecie nie mam kiedy

W ogole ostatnio kupilismy w biedrze te 2 paczki pampersow Dada i juz zaluje w sumie mam 2,5 paczki i modle sie zeby jak najszybciej sie skonczyly sa dla mnie tak beznadziejne nie dosc ze dosyc scislo je zapinam to i tak w jakis sposob mi sie rozciagaja i z pupy zsuwaja, jak Nelka nasika sporo to normalnie czuc zapach siuskow w zadnych innych nie bylo tego problemu..
Kupilam jeszcze te z Babydream co sa w gazetce w promocji z karta i jak ma zalozonego tego pampka to wisi jej po kolana taki wielki eeeh..

Zuzywam te Dady i wracam do Pampersow, tak samo nir kupie chusteczek z biedry
Ja znów otworzyłam pakę pampersów, bo dostaliśmy i chce jak najszybciej wrócić do dad. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, bo mnie bardziej podchodzą dady.

Abby brawa za postępy odnośnie chrztu i oby nie robili Wam żadnych problemów.

Rusałka jeszcze raz z powodu psinki.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jak zwykle pełnię forumową wartę, żeby nam nikt wątku nie ukradł.
Pilnuj, pilnuj

Cytat:
Zabije dzisiaj kuriera jak przyjedzie, więc nie wiem czy się będę udzielać bo nie wiem jak z netem w więzieniu!!!

Ryba żartują chyba z tymi kosztami za windę. To miałaś tam siedzieć sobie z dzieckiem grzecznie do rana???

za wszystkie szczepienia i wagi.

Już dawno nie miałam czasu, żeby tak sobie ponadrabiać w miarę porządnie Na szczęście mąż ma dwa dni wolnego, więc trochę sobie odsapnę. W ogóle, to śpi jeszcze z małym. Chyba pora ich obudzić

Dziewczyny ma któraś taką huśtawkę coś jak Trele? Brat chce mi kupić i przysłać, bo gdzieś wypatrzył w promocji, ale nie chce go naciągać na coś z czego nie będę korzystać.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:42   #2270
Kabriela
Zadomowienie

Nasturcja z tego co wiem to na AZS najlepiej spradzają ją płyny z tej półki emolientów czy jak to tam się piszę Oilatum, Emolium....

Coralady spróbuj dziecko kąpać w kisielu, mi to bardziej pomagało niż nadmanganian. Gotujesz włsnoręcznie kisiel z mąki ziemniaczanej takie dwa kubki na wanienkę, po czym wlewasz do kąpieli. Może to pomoże plus jeszcze nasiadówki w rumianku. I w żadnym wypadku na takie zapalenie nie stosuje się chusteczek tylko wodą, lub właśnie rumiankiem mycie pupy.

Co do Dady, ja stosuję z powodzeniem, fakt rozciągają się dość łatwo ale ja po prostu mocniej zapinam.

A tak w ogóle dzień dobry!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:47   #2271
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jest taka sytuacja,że codziennie w nocy pieluszka Filipowi przecieka,ale co dziwnę ma mokre zawsze z tyłu na pleckach Używamy teraz 3 Dad.Normalnie wpienia mnie to strasznie,bo musze go całego przebierać.W ciągu dnia tez mu się zdarzy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:49   #2272
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Już dawno nie miałam czasu, żeby tak sobie ponadrabiać w miarę porządnie Na szczęście mąż ma dwa dni wolnego, więc trochę sobie odsapnę. W ogóle, to śpi jeszcze z małym. Chyba pora ich obudzić

Dziewczyny ma któraś taką huśtawkę coś jak Trele? Brat chce mi kupić i przysłać, bo gdzieś wypatrzył w promocji, ale nie chce go naciągać na coś z czego nie będę korzystać.
Ja osobiście nie mam ale jak pracowałam to mój podopieczny miał, szczerze różnie było z lubieniem, minusem jest napewno to że z FP jest do 9 kg, więc długo nie posłuży. Koleżanka ma teraz i jej mały czasami tam zaśnie

Stary 2014-01-15, 10:51   #2273
lusesita23
Zakorzenienie

Dobra poczytalam w necie,ze w czasie zoltaczki mozna szczepic,ufff...
i na kp moze,sie utrzymywac nawet do trzeciego miesiaca...
jeszcze tylko te pobranie krwi przezyc

mi jakos dady nie podchodzily,bo pupa byla bardziej zaczerwieniona...
ale pampki tez sa.srednie,bo widac od razu kupe,przeswituje:p

a te z Babydream pieluszki ktoras miala?

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2014-01-15 o 11:04
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:52   #2274
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Coralady spróbuj dziecko kąpać w kisielu, mi to bardziej pomagało niż nadmanganian. Gotujesz włsnoręcznie kisiel z mąki ziemniaczanej takie dwa kubki na wanienkę, po czym wlewasz do kąpieli. Może to pomoże plus jeszcze nasiadówki w rumianku. I w żadnym wypadku na takie zapalenie nie stosuje się chusteczek tylko wodą, lub właśnie rumiankiem mycie pupy.
Kabriela dzięki za pomysł,spróbuje jak nie pomoże ta robiona maść.Oczywiście przemywam tylko wodą.
Dzisiaj mu jeszcze rumianku naparze i będę przemywać.

lusesita super,że szczepienie poszło gładko
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:53   #2275
maomami
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/mikrus-bujaczek-le...868033967.html patrzcie jaki w miare fajny i nie drogi bujaczek

Stary 2014-01-15, 11:14   #2276
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Edit: ja to mam chyba inne Dady niż Wy. W przeciwieństwie do pampersów nie przeciekają, chłoną i nie śmierdzą
Właśnie zmieniłam pieluchę. Melduję, że nie przeciekła Ale myślę, że poczekajmy na kupę - ona będzie kluczowym parametrem przy przeciekaniu

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no i po szczepieniu...malutka plakala,przy ukluciach,ale,byla przy cycu wiec szybko sie uspokoila.
Zuch!
Brawa za wagę

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Co do Dady, ja stosuję z powodzeniem, fakt rozciągają się dość łatwo ale ja po prostu mocniej zapinam.
Ja w tej chwili zapięłam tak, że jeden rzep zakrywa drugi

A propo odparzeń: nie wiem, co jest, ale Nina ciągle ma zaczerwienienie poniżej odbytu i między pośladkami - na obszarze gdzie pośladki się ze sobą stykają Nie jest to mocne odparzenie, po prostu ma wyraźnie zaczerwienione. Mimo, że nie używam praktycznie chusteczek, ciągle to się utrzymuje

Aaa, powiedzcie mi, jak to jest z ubrankami... Nina spodenki nosi 62, półśpiochy wciąż 56!, a body i pajace 62 robią się za krótkie (zwłaszcza pajace, muszę dziś wyciągnąć 68 i przymierzyć)

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-15, 11:22   #2277
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

A propo odparzeń: nie wiem, co jest, ale Nina ciągle ma zaczerwienienie poniżej odbytu i między pośladkami - na obszarze gdzie pośladki się ze sobą stykają Nie jest to mocne odparzenie, po prostu ma wyraźnie zaczerwienione. Mimo, że nie używam praktycznie chusteczek, ciągle to się utrzymuje

Aaa, powiedzcie mi, jak to jest z ubrankami... Nina spodenki nosi 62, półśpiochy wciąż 56!, a body i pajace 62 robią się za krótkie (zwłaszcza pajace, muszę dziś wyciągnąć 68 i przymierzyć)
U nas przy tak wyglądającej pupie dostaliśmy maść robioną. Minęły 2 tygodnie i zaczerwienienia nie ma. Ponoć ta maść nie była lecznicza tylko bardziej zapobiegająca. Smarujemy przy każdej zmianie pieluszki. Ponoć niektóre dzieci mają tendencje do odparzeń. Moja położna na pierwszej wizycie polecała olej kokosowy, ale wtedy nie stosowałam regularnie, więc nie wiem czy działa...

U nas też różne rozmiary są w użyciu. Największy problem mamy ze stopami, bo Natalia ma jakieś długie. W pupie ubranko za duże a w stopach za małe... powoli odkładam ciuszki na 56, ale niektóre jeszcze używamy, a już zaczęłam używać 62 (i niektórych zagranicznych na 3 miesiące).
Stary 2014-01-15, 11:28   #2278
ryba91
Zakorzenienie

Mao fajny ten lezaczek

aaby- ja nie wiem jak z ubrankami ale my body nosimy 62/68 spodnie 68 spiochy 62 a pajace na 62sa ok, ytlko w stopach za male. a bluzeczki do soboty 56 nosil, mimo ze ma ponad 3 miechy

w Belgii produkują rozmiar ubranka 71
Stary 2014-01-15, 11:36   #2279
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
U nas przy tak wyglądającej pupie dostaliśmy maść robioną. Minęły 2 tygodnie i zaczerwienienia nie ma. Ponoć ta maść nie była lecznicza tylko bardziej zapobiegająca. Smarujemy przy każdej zmianie pieluszki. Ponoć niektóre dzieci mają tendencje do odparzeń. Moja położna na pierwszej wizycie polecała olej kokosowy, ale wtedy nie stosowałam regularnie, więc nie wiem czy działa...

U nas też różne rozmiary są w użyciu. Największy problem mamy ze stopami, bo Natalia ma jakieś długie. W pupie ubranko za duże a w stopach za małe... powoli odkładam ciuszki na 56, ale niektóre jeszcze używamy, a już zaczęłam używać 62 (i niektórych zagranicznych na 3 miesiące).
Kurczę, muszę to pokazać lekarce przy szczepieniu...

Mała też ma dość długie stopy (przynajmniej tak każdy mówi, dla mnie są normalne ) i stopy w pajach są za małe.

Cytat:
aaby- ja nie wiem jak z ubrankami ale my body nosimy 62/68 spodnie 68 spiochy 62 a pajace na 62sa ok, ytlko w stopach za male. a bluzeczki do soboty 56 nosil, mimo ze ma ponad 3 miechy

w Belgii produkują rozmiar ubranka 71
Ja już nie wiem
Co do rozmiarówek - spodenki z Zary kupiłam ostatnio na 78. A sukienka do chrztu (bodajże hiszpańskiej firmy) jest na 65 (2-4 m-ce). Swoją drogą muszę ją przymierzyć, bo jeszcze dziecko w niedzielę bez stroju zostanie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-15, 11:38   #2280
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Co za debil

Cytat:

Chyba sobie żartują, z jakiej racji Wy macie za to płacić ? Ich wina że nie dbają o bezpieczeństwo innych

Lineczka u nas te Dady z pszczółką tak czuć moczem

Piszecie o pampersach, u nas to samo, 2 za małe a 3 za duże... A mam jeszcze tyle 2 do wykorzystania głupia byłam że takie zapasy robiłam

Tak w ogóle dzień dobry
Podrzuciłam Jaśka teściowej i w międzyczasie Was po troszku nadrabiam
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości