|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
czy rozmowa, ciagle tłumaczenie wystarczy? W szkole powinni organizować wizyty w ośrodkach odwykowych. Albo w szkołach spotkania z narkomanki.Tak mi sie wydaje ,ze moze boja sie ,ze to pójdzie w drugim kierunku - zaczną cpac, ale moze taka szczera rozmowa z ludźmi, którzy przez to przeszli , byłaby pomocna . Jak bardzo musieli upodlić sie ,zeby zdobyć działkę, do czego doprowadziło branie, jak można zepsuć rodzine , przyjaźnie przez uzależnienie. Moze to bardziej przemówi . Większość dzieciaków kojarzy dragi z zabawa i to jest ten problem , a jaki nastolatek , młody człowiek nie chce sie bawić ? |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka bo to mój znak zodiaku
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Monka nie wiem jak temu zapobiec ,w szkole mają organizowane pogadanki ,ale ja wiem czy to coś trafia do nich ,można gadać gadac ,tłumaczyć ,może coś dotrze |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA
.Tak sobie myśle , ze moze dobrym sposobem na uniknięcie tego typu atrakcji jest pasja, hobby, to co dziecko pokocha i odda sie w całości. Jak dzieciaki maja co robic, robią to co kochają jest chyba mniejsza szansa na to ze uciekną w dragi. No bo po co ? Życie pokaże , czasem poprostu nie da sie zapobiec . ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Kurka rurka , wyrko jeszcze muszę ubrać Mały mi zakaszlal , wczoraj w nocy zesikal sie, przyszedł zapłakany zamarznięty , moze go rozłoży ehhZobaczymy rano. ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- POP po co wcześniakowi podaje sie kofeinę, doczytalam dziś nowe wpisy na blogu który EDZIA podawała i jeszcze raz fotki oglądałam . Przy okazji doczytalam o tej kofeinie zeby pobudzić serce? . Twoje miały podawana kofeinę? ( aha doczytalam tez ze zaraz po urodzeniu to tz robił fotki maluszkowi, pytał sie czy moze ) .
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
MOnka może to jest jakiś sposób , mój niby ma swoje hobby i to nie jedno ale czy to hobby przetrwa próbe czasu?
może go nie rozłoży ,raz zakaszlał ,to nie znaczy że chory bedzie Jadę zaraz do lekarza z małym ,kaszle strasznie , kur... wiedziałam że tak będzie ,za "długo" był spokój. |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Monka - tak obydwie mialy podawana kofeine. Podaje sie ja wczesniakom ktore maja bezdechy. Czyli dziecko nie oddycha tzn. Zapomina oddychac co jakis czas.
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoniłam do swojej lekarki . Ja muszę Olkę na te C zapisać w końcu Jakoś mi ciągle nie po drodze .
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dzieki Cytat:
, lata, bawi sie , tylko od czasu do czasu zakaszle . W sumie raz słyszałam , ale tez tak nie ładnie zakaszlal. Kataru jeszcze nie ma. Nie wiem czy isc do lekarza teraz czy czekać az mu sie pogorszy. Poczekam do południa . Szkoda ze w nocy go cos wzięło, a ja wczoraj w mieście byłam i mogłam mocniejsza Manuke i olej kupić Tez wypytam o ta szczepionkę przy okazji , jak juz bede. |
||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
:-*
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Mała się smarka po pas. Kaszel brzydki :-( |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka - wszystkiego najlepszego
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
mój też ....jejusiu..... miałam cos pisac i pustka...........hmmmmmmm aaaa.. teraz mamy bilans 4 latka.. a czy sa jakies szczepienia ? bo juz sie pogubiłam? 2. pytanko.. jak z tymi PITami z jednym dzieckiem moge ja odliczyć? czy to od dochodu? Prosze.. wrzucałam na Fb ale nie kazda ma:d.. chetnie bym zatanczyła.. az mi sie buzia smieje jak na to patrzę... gdy tylko pozbęde sie bębenka to zatanczę z nimi : http://www.youtube.com/watch?v=QJV62zeUVDE&sns=fb
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich dzieciaków (i nie tylko)
Madziwinia jak masz program z netu albo z gazety to Ci podpowie w którym momencie masz dziecko umieścić. Chyba to jest PIT 0 ale glowy nie dam. Za dużo ludzi dla mnie. Nie lubię takich spędów
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz ile ludzi , dla mnie tez za duzo . I zumby nie lubię .
NATASZKA |
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYłam u lekarza ,mały ma jakieś świsty w oskrzelach ale kaszel ma taki nie do końća suchy lekko wilgotny.Dostał berodual z mucosolwanem ,fosidal i nebud , na razie bez antybiotyku. Natasza idźcie do lekarza lepiej Monka oby nic się nie rozwinęło |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka
Ostatnio mówiłam naszej prowadzącej na Zumbie że powinnyśmy "My Słowianie" zatańczyć. Takich spędów też nie lubię ale Zumbę lubię. U mnie Oliwka też ostatnio kaszle szczególnie rano. Ma takie ataki że aż się dławi. Robimy jej inhalacje rano i wieczorem. Nic więcej jej nie jest więc do przedszkola chodzi. A w przedszkolu większość dzieci kaszlących. Wczoraj nawet jeden chłopiec z gorączką był a mm go odebrała dopiero po racy. Ja z gorączką bym już nie puściła Asia - sukieneczka księżniczki bardzo ładna. Nataszka - Twoja MH też mi się podoba. W zeszłym roku gdy ubierałam Oliwkę na bal to myślałam przede wszystkim praktycznie. Nie ubrałam jej sukienki ani innego wymyślnego przebrania bo pomyślałam że mała będzie miała problem w ubikacji. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Madziwina - ulga na jedno dziecko jest pod warunkiem że dochów nie przekracza: Podatnikowi wychowującemu jedno dziecko odliczenie przysługuje, jeżeli dochody podatnika: a) pozostającego przez cały rok podatkowy w związku małżeńskim i jego małżonka, nie przekroczyły w roku podatkowym łącznie kwoty 112.000 zł, kwota do odliczenia to:92,67 zł/m-c na pierwsze dziecko,
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gorączki nie ma na szczęście ,zobaczę jak jutro będzie to może też pójdzie.
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA to oby mu sie nie pogorszyło, a normalnie funkcjonuje? Kurczę moze zrób mu przerwę do ferii, co o tym myślisz ? Znowu wyzdrowieje ,a za tydzień dwa zacznie znowu chorować.
Ja nawet syropow na kaszel nie mam dla mojego. POP Zdrowka dla OLIWKI. |
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak idę ale do lekarza z małą........ ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
ja uwielbiam" my słowianie" - strasznie energetyczny utwór - dobrze na mnie działa |
||
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam cały zestaw i do inhalacji i od kaszlu suchego i mokrego ,co chcesz , nie wiem sama ,pomyślę jeszcze
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam iza.. ja nie o spędzie tylko o fajnym ukladzie i ruchach chłopaków
![]() ![]()
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla dzieci
Natasza kolejnych tylu latek bez zmarszczek ![]() Libra berodual u moich cuda działał, niestety niszczy zęby i skórę więc pilnujcie Mój kazał sobie kupić witaminki w żelkach, bo teraz miał miesięczna przerwę a je uwielbia, szczerze to też mu podjadam :PP0P u mojego małego w przedszkolu też są takie bidulki co z wymiotami i gorączką leżą na leżaku i czekają na mamę do 16.30.
|
|
#1643 | ||
|
Rozeznanie
|
No przecież że miałam złożyć życzenia Nataszce - wszystkiego najlepszego
Cytat:
Liczę, że jakoś kondycję poprawię Cytat:
Ribomunyl u nas (jeszcze) nie działa. Mam nadzieję, że choć za jakieś dwa miesiące będzie efekt. Edytowane przez catro Czas edycji: 2014-01-15 o 12:14 |
||
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz nie wiem czy mojego cos bierze , ale narazie spokój , moze nie potrzebnie go w domu zostawiłam Moje tez zelki i inne dupsy witaminowe lubią . Rosol dzisiaj zrobię . LIBRA mojej kuzynce tak lekarz radzi,ł a raczej zalecał bo mała ciagle chorowała. Zeby wzmocnić organizm. Mała ciagle na syropach inhalacjach antybiotykach. Masz aplikacje Tractor 2 ? Moj mały gra - świetna. Zlukaj sobie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-15 o 12:21 |
||
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już o chorobie to ja w koncu poszłąm do lekarza wczoraj.. i niestety bez antybiotyku sie nie obeszło znów.... strasznie mam te drogi oddechowe podatne na infekcje... akurat wylecze sie przed wynkami do gina.. bo znów by mi wyszło źle.. mam duomox standardowo
Nataszka wszystkiego co najlepsze !!!!!!!
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jeszcze nie stosowaliśmy berodualu ,mam nadzieję że pomoże i obejdzie się bez antybola
też kupiłam vibovit w żelkach Monka nie widzę sensu trzymać go w domu bo jak będzie tyle siedział a później pójdzie to zaraz łubudu będzie znów chory ,nie kaszle non stop ,najgorzej rano podobnie jak u PoP ,gluty nie wiszą ,gorączki nie ma. |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - ja podaję jej tylko pneumolan.
A z opisu to widzę że moja ma podobną chorobę do Mika. Wy też macie w domu drugą aptekę? Bo ja to chyba mam wszystko od antybiotyków po witaminy. Dziewczyny widziałyście jak podrożało mleko dla dzieci? Pudełko Bebilonu 800 gr kosztuje już 50 zł. I kogo stać na dzieci.
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie (odpukać) nie musze iśc do lekarza z małą ale sama musze wybrać się do laryngologa bo mi zatoki żyć nie dają
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
POP u mnie tylko paracetamol i nurofen w razie " w" . Ale domyślam sie jak u niektórych to wyglada bo u kuzynki szafki zawalone lekami .
LIBRA no z jednej strony masz racje , ale z drugiej ta przerwa pozwala organizmowi choc troszkę sie zregenerować. Co innego brać leki raz czy kilka razy na rok, a co innego dzien w dzien - miesiąc po miesiącu . Jest różnica. Jej lekarz tak zalecił bo juz nie było wyjścia, ona brała antybiotyk za antybiotykiem - dosłownie. Ja chyba mojego tez jutro wyślę bo moze przesadzilam . Zobaczymy jak jutro bedzie.---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Problemów z zatokami chyba nie mialam, nie wiem , jak to sie objawia? Az tak ciezko jest? |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
najgorszy jest ból głowy i zielony, gęsty katar, ale u mnie ostatnio pojawiła się też gorączka i ból gardła bo cała zawiesina spływała do gardła, więc bez antybioityku się nie obyło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

czy rozmowa, ciagle tłumaczenie wystarczy? W szkole powinni organizować wizyty w ośrodkach odwykowych. Albo w szkołach spotkania z narkomanki.
. Jak bardzo musieli upodlić sie ,zeby zdobyć działkę, do czego doprowadziło branie, jak można zepsuć rodzine , przyjaźnie przez uzależnienie. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, czasem poprostu nie da sie zapobiec
, wczoraj w nocy zesikal sie, przyszedł zapłakany zamarznięty , moze go rozłoży
) .

Jakoś mi ciągle nie po drodze .
, dzieki
....