Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 09:29   #4651
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Marysiu, koszmar to co opisujesz Skargę złożyłabym tak czy inaczej. No bez jaj, jak tak można do dziecka... a ten tekst do Ciebie? skandal, naprawdę... ;/

Mam nadzieję, że chociaż wyniki badania dobre. A co do szarpania się przy piersi i butelce - no bez jaj, jakie to normalne? Idźcie prywatnie tak jak mówisz. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A u nas też spadł śnieg i czekam na Tża i będziemy mieć pierwszy prawdziwie zimowy spacerek
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:30   #4652
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
teacherka i angel
wyswietlamy sie na czerwono
ibedziemy sie wtswietlac
ubezpieczone jestesny
zostali nam podpisywac kartki z potwierdzenjem ubezp. za kazdyn razen
takie info dostalam w zusie i przychodni
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
a jesteś podpięta pod czyjeś ubezpieczenie?Ja mam wydruk,że jestem podpięta i to mam pokazywać w przychodni.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:30   #4653
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ma ktos pomysl na ulewajace ciagle dziecko? mam jej pieluche na glowe zalozyc? sliniak i pielucha to malo - leje po rekach, raz nawet lezac na plecach w lozeczku chlusnela na podloge!!! masakara!!!! ciagle piore jej orzygane ciuchy,,,
Niestety mam ten sam problem i nie mam na niego zadnego pomyslu. Ciagle przebieram siebie i malego. Pralka chodzi ciagle
Pediatra powiedziala ze jak przybiera na wadze to nic z tym nie ronimy.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:33   #4654
87czarna
Zakorzenienie

karolsonprawie na czubku głowy...nie jest to taki ewidentny siniak,tylko zasinione miejsce... Tz mowi,ze tak jej sie włosy układają i stąd ten kolor,ale ja ewidentnie widzę inny odcień skóry

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:34   #4655
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Niestety mam ten sam problem i nie mam na niego zadnego pomyslu. Ciagle przebieram siebie i malego. Pralka chodzi ciagle
Pediatra powiedziala ze jak przybiera na wadze to nic z tym nie ronimy.
u nas to samo - rozwija sie ok wiec ok...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:35   #4656
87czarna
Zakorzenienie

marysia Zatkało mnie :/

Stary 2014-01-15, 09:35   #4657
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Btw macie śnieg w Polszy? Jak nie to pewno lada dzień do was przyjdzie od nas
U mnie wczoraj nawalilo tak gdzieś. .. po sam c.*.u.j i nie zamierza przestać. No ale to się musiało kiedyś stać

.
Ja nie w Polszy, ale śniegu niet
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 09:35   #4658
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie
Przepraszam,ze tak tylko o sobie, ale jest mi bardzo smutno i zle ze sa tacy lekarze na tym swiecie
Bylam w poniedzialek z malym na tym drastycznym badaniu wzroku ( dzieji Bogu po raz ostatni bo do dzis nie moge sie pozbierac)
Gdy weszlam do gabinety zaczal sie horror!!!
Maly jest juz silnym chlopcem i wyrywal sie okrutnie. Trzymalam go ja i dwie pielegniarki a szanowna pani doktor wydzierala sie na mnie!
Niechze pani trzyma to dziecko , nawet tego pani nie umie.
Jeszcze pare takich dracych sie dzieci i ogluchne
W koncu zlapala mi rece i z takimi nerwami zlapala za glowe Bartusia ze balam sie ze mu czaszka peknie. Pielegniarki ktore ze mna tam byly nic nie moowily ale widzialy ze zaraz wybuchne wiec pomagaly mi z calych sil. Wyszlam z tamtad trzesac sie jak galareta nie moglam sie opanowac. Mysle czy nie napisac na nia skargi, ale wiem ze nic to nie da bo to nietety jest jedyna lekarka u nas w wojewodztwie ktora wykonuje te badania.
Dla tej francy to jest tylko badanie a dla mnie moj najdrozszy skarb, ktory cierpi
A tak ogolnie to tez nie jest najlepiej. Bartus bardzo malo je. Niewiele przybiera. W ciagu dziecieciu dni przybral 11dag.Maly znienawidzil piersZa nic nie chce jej zlapac. Kazde karmnienie to przynajmniej 40min walka Pare razy pociagnie po czym jest straszliwy placz prezenie sie stekanieNigdy czegos tekiego nie przezylam. Przy butli jest troszke lepiej choc tez walka trwa.
Zglaszalam to wszystko pediatrze w przychodi ale powiedziala ze to normalne Jednak ja jej nie wierze i ide w czwarek prywatnie do pediatry. Moze on cos doradzi pomoze a nie powie ze to normalne.

Moje dzieciatko do dzic ma zapuchnieete i czerwone oczka
Badania współczuję. Wiem jak wygląda bo byłam z Zuzią jak była malutka. Na nas lekarka się nie wydzierała, była spokojna i cierpliwa.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
nie robić konika bo dziecko jest już duże i nie powiedziała wprost ale miałam wrazenie ze to go ogłupia a on jest już taki duży ze wszytsko rozumie, pokazywać opowiadać co do czego sluzy itd
Dla mnie to bez sensu. Jakie duże? Ledwie 4 miesiące i jest duże? To może zabrać zabawki?

Cytat:
a ma ktos pomysl na ulewajace ciagle dziecko? mam jej pieluche na glowe zalozyc? sliniak i pielucha to malo - leje po rekach, raz nawet lezac na plecach w lozeczku chlusnela na podloge!!! masakara!!!! ciagle piore jej orzygane ciuchy,,,
Może u niej to refluks?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
spróbuję,ale to wtedy chyba mniej da, bo będzie zbyt rozproszone?
I nie wiem w końcu czy robić jednorazowo jedną ampułkę soli, czy dwie?
...
ja nie wiem jak to jest,ale moja koleżanka, której dziecko nie chciało spać i nadal nie chce (a ma 2 lata) tłumaczy to sobie tym,że za bardzo się w ciąży stresowała ale ty się nie stresowałaś, rajt?
W szpitalu bez maski inhalowaliśmy. I później jak Miłosz był chory to też. Lekarka mówiła, żeby nie męczyć dziecka maską. A lepsza taka inhalacja niż żadna.

Ja się mega stresowałam więc teoria obalona
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:36   #4659
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Ile powinno jeść 4-miesięczne dziecko? Ile jedzą Wasze? Czy 500-600 wystarczy?
No mój tyle zjada.Ale z dodatkiem kaszki
Stary 2014-01-15, 09:36   #4660
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
My też. Nie wiem kiedy tym się zajmie.
tylko, że on w swoim ma zimówki, a do mojego samochodu czekają w piwnicy na zmianę, tylko mu się nie chce z tym babrać
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
teacherka i angel
wyswietlamy sie na czerwono
ibedziemy sie wtswietlac
ubezpieczone jestesny
zostali nam podpisywac kartki z potwierdzenjem ubezp. za kazdyn razen
takie info dostalam w zusie i przychodni
ja też wyświetlam się na czerwono nie wiem czemu, bo jestem zatrudniona na czas nieokreślony i teraz mam macierzyński
Cytat:
Hej mamusie
Przepraszam,ze tak tylko o sobie, ale jest mi bardzo smutno i zle ze sa tacy lekarze na tym swiecie
Bylam w poniedzialek z malym na tym drastycznym badaniu wzroku ( dzieji Bogu po raz ostatni bo do dzis nie moge sie pozbierac)
Maly jest juz silnym chlopcem i wyrywal sie okrutnie. Trzymalam go ja i dwie pielegniarki a szanowna pani doktor wydzierala sie na mnie!
W koncu zlapala mi rece i z takimi nerwami zlapala za glowe Bartusia ze balam sie ze mu czaszka peknie. Pielegniarki ktore ze mna tam byly nic nie moowily ale widzialy ze zaraz wybuchne wiec pomagaly mi z calych sil. Wyszlam z tamtad trzesac sie jak galareta nie moglam sie opanowac. Mysle czy nie napisac na nia skargi, ale wiem ze nic to nie da bo to nietety jest jedyna lekarka u nas w wojewodztwie ktora wykonuje te badania.
Dla tej francy to jest tylko badanie a dla mnie moj najdrozszy skarb, ktory cierpi
A tak ogolnie to tez nie jest najlepiej. Bartus bardzo malo je. Niewiele przybiera. W ciagu dziecieciu dni przybral 11dag.Maly znienawidzil piersZa nic nie chce jej zlapac. Kazde karmnienie to przynajmniej 40min walka Pare razy pociagnie po czym jest straszliwy placz prezenie sie stekanieNigdy czegos tekiego nie przezylam. Przy butli jest troszke lepiej choc tez walka trwa.
Zglaszalam to wszystko pediatrze w przychodi ale powiedziala ze to normalne Jednak ja jej nie wierze i ide w czwarek prywatnie do pediatry. Moze on cos doradzi pomoze a nie powie ze to normalne.

bidulek normalnie takiej lekarce to bym ręce połamała
Stary 2014-01-15, 09:37   #4661
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Byliśmy wczoraj w mops. Dalej nie załatwiliśmy becikowego. Jeszcze nam brakuje dokumenty. Mamy zaświadczenie lekarskie, zaświadczenie z US o dochodach, oświadczenie, że druga osoba nie wzięła. Potrzebne jest zaświadczenie z innego mopsu, że mąż nie wziął (zameldowany w innym mieście). Żaświadczenie z pracy, z ZUS, zaświadczenie z US o aktualnych dochodach.[COLOR="Silver"]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 09:42   #4662
kaska87
Zakorzenienie

hej

zaraz wybuchnę TZ miał mieć wolne ale właśnie poszedł do pracy co gorsze nie wiadomo kiedy wróci
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Buffalo lepszy cameleon faktycznie rozklekotany, przymierzalam sie do niego przy Amelce
a wiesz, że ja tego buffalo nie widziałam bo pewnie bym brała pod uwagę przy Mikim
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
maciek przed chwila.sie.obudzil tak.pozadnie
dalam cyca
po cycu chce.zmienic pieluszke choc w nocy raczej.tego nie.robie
patrze o.on ma mokre body. tz zle.zapial pampka
wiec na lozku mu szybko zmieniam pieluche, a gen dranciuch mnie cala obsikal
gore od pizamy, spodnie, koldre i przescieradlo
wiec szybka zmiana poscieli
tz lata koldre zmienia, a maly lobuz drze sie jak oszalaly
dalam drugiego cyca i zasnal
co mu sie stalo ze juz nie spi w nocy jak spal?
nie martw się mój TZ jak wrócił to obudził Mikiego niechcący o północy a ten się patrzy na nas i zaciesza ja już dusza na ramieniu, że będzie chciał się bawić ale zmieniłam pampa, dałam konika i zasnął uff
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
hyhy
Cytat:
Dziecko mi sie popsulo byla pobudka po 24 i teraz właśnie karmie ehh.
no to o tej samej porze nam Miki się obudził

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, to nie jest tak, że na spokojne, dużo śpiące dziecko trzeba sobie zasłużyć No bo wtedy powstaje pytanie czym ja tak nagrzeszyłam, że mam malucha, który nie potrafi spać a każda zabawa nudzi mu się po 10 minutach Ciesz się kobieto i nie analizuj, bo odpowiedzi dlaczego tak jest chyba nie znajdziesz!
no zdecydowanie za dużo analizuję, ale dziwi mnie to bo i ja i TZ jak byliśmy dziećmi to dawaliśmy w kość moja mam pierwszy miesiąc prawie wcale nie spała, na zmianę z babcią mnie nosił jak ona mi opowiada to się mega dziwię, e na mojego brata się zdecydowali

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A po co nowa? Myslisz, że tak zajezdzisz murę, ze trzeba będzie nowy?
nieeee nie zjeżdże po prostu mi się podoba
ale moja izraelicka natura nie pozwoli pewnie na taki zakup
Cytat:

Zrobiliśmy test Adasiowi z języka niemowląt i wyszło, że jest średniaczkiem. Nie jest źle, na 2 miejscu, zaraz po aniołku.
o! a na której str on jest? też zrobię
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kaska znowu wózki oglądasz?
patrzyłam na spacerówki i foteliki i tak o sobie weszłąm zobaczyć co teraz na topie

Cytat:
łohohohohooo chcesz odstawić tabsy, patrzysz na drugi wózek...coś się szykuje?
ta jasne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:42   #4663
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hejo u nas dalej w nocy dwie pobudki... Wczoraj dermatolog jednoznacznie stwierdzil u Jasia tradzik niemowlecy mam myc buzke rumiankiem albo szalwia, dala krem z antyb. Papke i jeszcze jeden krem.... Cholerstwo nie wiadomo kiedy przejdzie, trzeba czekac cierpliwie wnuk tej pani ma 9 mcy i mowil ze tradzik dalej ma nie pocieszyla mnie
m.
U mnie mineło po 4-5 tygodniach bez interwencji lekarskiej.Tylko myłam i smarowałam kremem nawilzajacym
Stary 2014-01-15, 09:47   #4664
butterfly20
Zakorzenienie

kaska dobrze, że nie chcesz bugaboo.co jakby rodzeństwo Mikiego było takie http://mashable.com/2014/01/14/baby-prank/ ??:hahaha :

Stary 2014-01-15, 09:52   #4665
87czarna
Zakorzenienie

83monia Witaj w klubie! Julia ulewa mi od samego początku. Teraz jest o tyle lepiej,że to nie wymioty,bo gdzies do miesiąca zwracała pod ciśnieniem :/ Juz chyba sie przyzwyczaiłam i śmieje się,że ma to po Tacie,bo Tż jak był mały to wypijał 50 ml i zwracał 30 ml :P
Są dni,kiedy tylko troszkę jej poleci,a są też takie,że solidnie uleje..nawet 2 godziny po karmieniu :/ Często taki 'serek' jej wylatuje :/

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

kaska ja to mam manie jesli chodzi o wózki... ja jeszcze przed poczęciem Julki oglądałam co nowego w trawie piszczy Uwieeeeelbiam,więc rozumiem :P

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

motyl hahaha, śliczniusie dziecko

Stary 2014-01-15, 09:52   #4666
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
kaska dobrze, że nie chcesz bugaboo.co jakby rodzeństwo Mikiego było takie http://mashable.com/2014/01/14/baby-prank/ ??:hahaha :
Straszne to.

Ja mam wózek po Zuzi. Mimo, że mi się nie podoba to szkoda mi było kasy na nowy
Stary 2014-01-15, 09:53   #4667
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

Biedne maleństwo napisz skargę mimo wszystko

Cytat:

A może to refluks? Wiem że większość dzieci małych go ma ale zazwyczaj nie tak zaawansowany i może trzeba u małej to leczyć?

Cytat:
u mnie nasza (tez jedyna) okulistka dziecieca wrzeszczala na mnie ze mam uspokoic dziecko (artur lat 5!!!) bo macha nogami a ją to rozprasza to po co w takim zawodzie pracuje?!
Na mnie się denerwowała kiedyś że mam za długie rzesy i ciężko jej zrobić badanie

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 09:53   #4668
gorgulek
Zakorzenienie

Chodniki nieprzejezdne więc dziś spacer w nosidle.
Stary 2014-01-15, 09:54   #4669
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
U mnie pomogło mleko AR.Ale jak ty kp to nie wiem. Może to pomoże
https://www.bebiprogram.pl/nasze-pro...ilon-nutriton/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 10:04   #4670
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
karolsonprawie na czubku głowy...nie jest to taki ewidentny siniak,tylko zasinione miejsce... Tz mowi,ze tak jej sie włosy układają i stąd ten kolor,ale ja ewidentnie widzę inny odcień skóry

wiesz co nasza też tak ma i jednak u nas to włoski tak się układają,że daje taki ciemniejszy kolor. albo w tym miejscu są ciemniejsze od cebulek.i to na czubku głowy!

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Straszne to.

Ja mam wózek po Zuzi. Mimo, że mi się nie podoba to szkoda mi było kasy na nowy

ja wszystko kupuję pod kątem drugiego dziecia,żebym już kupować nie musiała. dlatego wszystko zostawiam sobie, nic nikomu nie dam i nie pożyczę-o ja podła. No ale nie ma to sensu,skoro za jakieś 2 lata musiałabym znowu kupować, szkoda kasy.
tę wkładkę do nosidła kupiłam właśnie dlatego,że:
a) Tusia ma 6 kg więc właściwie jeszcze powinna w tym być
b) przy drugim może się przydać, a kto wie jak za 2 lata będzie z dostępnością tych nosideł i wkładek. Za dużo za to nosidło zapłaciłam,żebym miała używać je tylko dla Tusi (chyba,że się zniszczy ).

Stary 2014-01-15, 10:06   #4671
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

matko! co straszy babsztyl!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:12   #4672
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
83monia Witaj w klubie! Julia ulewa mi od samego początku. Teraz jest o tyle lepiej,że to nie wymioty,bo gdzies do miesiąca zwracała pod ciśnieniem :/ Juz chyba sie przyzwyczaiłam i śmieje się,że ma to po Tacie,bo Tż jak był mały to wypijał 50 ml i zwracał 30 ml :P
Są dni,kiedy tylko troszkę jej poleci,a są też takie,że solidnie uleje..nawet 2 godziny po karmieniu :/ Często taki 'serek' jej wylatuje :/

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

kaska ja to mam manie jesli chodzi o wózki... ja jeszcze przed poczęciem Julki oglądałam co nowego w trawie piszczy Uwieeeeelbiam,więc rozumiem :P

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

motyl hahaha, śliczniusie dziecko
Serek to i u nas się zdarza ale malutko, resztki po beku.

a ja mysle o zmianie mleka na jakies o obnizonej zawartości laktozy:
- zielone kupy,
- ewidentne bóle brzucha, prężenie
- słychać jak mu się przelewa w kiszkach jak je,
- poliki w suche placki, szorstkie nogi - mimo emolium

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

marysia_258 - współcz.. ja bym napisała skarge! do okulisty wyśle TŻa bo juz drugi raz na forum czytam że jest to męczarnia dziecka..
Stary 2014-01-15, 10:26   #4673
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja wszystko kupuję pod kątem drugiego dziecia,żebym już kupować nie musiała. dlatego wszystko zostawiam sobie, nic nikomu nie dam i nie pożyczę-o ja podła. No ale nie ma to sensu,skoro za jakieś 2 lata musiałabym znowu kupować, szkoda kasy.
b) przy drugim może się przydać, a kto wie jak za 2 lata będzie z dostępnością tych nosideł i wkładek. Za dużo za to nosidło zapłaciłam,żebym miała używać je tylko dla Tusi (chyba,że się zniszczy ).
Nie zniszczy się
Mam kolezanke teraz w ciazy, wezmie troche rzeczy ode mnie, tzn. sprzedam ale nie wiem czy bedzie chciala nosidlo. Najwyzej wystawie na all.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

marysia_258 - współcz.. ja bym napisała skarge! do okulisty wyśle TŻa bo juz drugi raz na forum czytam że jest to męczarnia dziecka..
Przypomnisz po co wam okulista?
Stary 2014-01-15, 10:26   #4674
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas rozszerzanie diety to jest porazka. nie dosc ze mloda buzi nie chce otwierac, a jak cos sie uda wcisnac to wypluwa. sprawdzone sa i sloiczki i samoroby i w obu przypadkach jest to samo. to na domiar, czy siedzi w olezaczku czy w krzeselku, znacy pol lezy to sie nogami odpycha, robi mostek i zjezdza, no i macha rekoma i odpycha. wiec juz sama nie wiem co robic, identyczna sytuacja jak z Blanka.... ciekawe czy tym razem tez bede sie nerwowo wykanczac.
za to dzis jadlam jablko i dalam jej possac, nooo to sie tak wssala ze z tego miejsca caly sok wyssala nie ogarniam jej ostatnio. no i mama mnie wkurza, bo ciagle mi powtarza ze z niej ponurak, ze jest strasznie anty do ludzi itp... i oczywiscie porownania z Blanka. to ja pytam wtedy czy mam Amelke do domu dziecka oddac, w piwnicy zamknac czy w kosmos wystrzelic
ja stwierdziłam, że Ola to będzie niejadek tak jak i ja, chociaż no może do końca jeszcze nic nie wiadomo. Niby je te słoiczki ale ona jakby adhd miała, nie usiedzi bez ruchu dłużej jak pare min, a jak karmienie się przedłuża to już grymaszenie, stękanie, a że macha rękami to już normalka i dlatego muszę szybko jej podawać, dużymi nawet porcjami na łyżeczce żeby to szybko zjadła, bo inaczej już się znudzi siedzeniem :/
co do tego że Amelka niby ponurak, eh, u mnie rodzinka myśli chyba tak samo o Oli. W sobotę Ola zrobiła taką akcję u wujka mojego na imieninach że szok weszłyśmy, kuzynką mi ją porwała w foteliku, rozbierała ją i wzięła na ręce a Ola jak zaczęła wrzeszczeć tak skończyła równo po godzinie pierwszy raz tak miała, aż mi się ręcę trzęsły i samej się chciało płakać. Taka była czerwona... i takie kropki jej powychodziły wszędzie na buzi Wystraszyła się pewnie. Po tej godzinie po prostu usnęła eh. Tymbardziej mogą tak myśleć bo Ola jest drugim niemowlakiem w rodzinie, bo w czerwcu urodziła się córka kuzynowi i na imprezach oni też są i ta dziewczynka jest pogodna, śmieje się itd.... i no tak myślą właśnie o Oli bo sami mówili. Ale co ja mam zrobić? ona czuje się bezpiecznie u tych kogo zna. U Was pewnie tak samo. Jak tak dalej będzie to po prostu będę odwiedzała solenizantów w inny dzień a nie wtedy kiedy jest naście osób, bo jak jest pare to jest ok.

Po weekendzie u rodziców, Ola śmieje się i cieszy do mojej mamy (tzn. wcześniej też się śmiała do niej ale teraz już tak lepiej ) której na co dzień nie widzi natomiast T. widzi codziennie i co? nie uśmiechnie się do niej. Tu chodzi też o sposób podejścia do dziecka i spędzenia z nim czasu. Moja mama chce, stara się, gada do Oli, trzyma na rękach, pokazuje rózne rzeczy, a T. traktuje ją jak zabawkę, zamiast się z nią pobawić, pogadać czy pokazywać coś to ponosi 5 min na rękach bo jest fajnie i oddaje, albo odkłada i zaczyna się marudzenie
Stary 2014-01-15, 10:26   #4675
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Biedne maleństwo napisz skargę mimo wszystko

może to refluks? Wiem że większość dzieci małych go ma ale zazwyczaj nie tak zaawansowany i może trzeba u małej to leczyć?

Na mnie się denerwowała kiedyś że mam za długie rzesy i ciężko jej zrobić badanie

jutro mamszczepienie to podpytam

a co do rzes - no wiesz, nie wydepilowalas ich przed badaniem ?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:32   #4676
kaska87
Zakorzenienie

MArysia teraz doczytałam- ja jestem pyskacz i bym babie koło dupy narobiła, a już nie wpspomnę o moim TZ
Cytat:
wczoraj to na fb wrzuciłam
Cytat:

Cytat:
ja tak samo o ile mi się mura nie znudzi (bo super wózek i polecam, ale może mi się gust zmienić ) to będzie dla drugiego ubranek nikomu nie daję, leżaczków, krzesełek itd. też nie
jak ostatnio myślałam co drugiemu dziecku kupię to w sumie jeśli by była dziewczyna to kilka dziewczęcych ubranek- po domu może chodzić w body z autami i nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

on znowu śpi

dzisiaj sobie chyba simy zainstaluję bo mam tak "absorbujące" dziecko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:36   #4677
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
jutro mamszczepienie to podpytam

a co do rzes - no wiesz, nie wydepilowalas ich przed badaniem ?
Na drugi raz obetne nożyczkami

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 10:39   #4678
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ta neurolog zleciła.. że u niej kompleksowo, bo ona musi mieć pełny obraz.. może coś zauważyła, a nie powiedziala?
ja od dziecka mam jedno oko niedowidzące i jej powiedzialam bo wywiad rodzinny zrobiła ostry (moj teść i mama leczyli się neurologicznie) więc nie zaszkodzi, bo wiem że dziewczyny z taką wadą tu z forum też automatycznie chodziły do okulisty z dziecmi, bo to niestety może być dziedziczne. Ja chcialam uniknać tej męczarni, ale jak ta neurolog zaleca to pójde, tzn mąż pójdzie. Mi wykryli wade jak miałam 7 lat dopiero i już nic nie dalo się z tym zrobić, mimo zasłaniania oka. A tak wogóle to moja siostra zauważyła że ja mam coś z okiem bo wg niej byłam "zezulcem" tzn jedno oko uciekalo, a nikt inny tego nie widzial..
Stary 2014-01-15, 10:40   #4679
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

marysia ja byn pewnie noe ppzwolila dokoncYc jej badania
skarge pisz oczywiscie!

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
a jesteś podpięta pod czyjeś ubezpieczenie?Ja mam wydruk,że jestem podpięta i to mam pokazywać w przychodni.
nie
jestem na maciwrzynskim z zusw

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:42   #4680
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Badania współczuję. Wiem jak wygląda bo byłam z Zuzią jak była malutka. Na nas lekarka się nie wydzierała, była spokojna i cierpliwa.

Dla mnie to bez sensu. Jakie duże? Ledwie 4 miesiące i jest duże? To może zabrać zabawki?

Może u niej to refluks?

W szpitalu bez maski inhalowaliśmy. I później jak Miłosz był chory to też. Lekarka mówiła, żeby nie męczyć dziecka maską. A lepsza taka inhalacja niż żadna.

Ja się mega stresowałam więc teoria obalona
ja kiedy skończyłam pracować mało się stresowałam. jedynie przed wizytami u gina trochę

spróbuję dzisiaj tak jak mówisz,dzięki

Cytat:
Nie zniszczy się
Mam kolezanke teraz w ciazy, wezmie troche rzeczy ode mnie, tzn. sprzedam ale nie wiem czy bedzie chciala nosidlo. Najwyzej wystawie na all.

ale wy już raczej nie planujecie trzeciego dzieciaczka?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja stwierdziłam, że Ola to będzie niejadek tak jak i ja, chociaż no może do końca jeszcze nic nie wiadomo. Niby je te słoiczki ale ona jakby adhd miała, nie usiedzi bez ruchu dłużej jak pare min, a jak karmienie się przedłuża to już grymaszenie, stękanie, a że macha rękami to już normalka i dlatego muszę szybko jej podawać, dużymi nawet porcjami na łyżeczce żeby to szybko zjadła, bo inaczej już się znudzi siedzeniem :/
co do tego że Amelka niby ponurak, eh, u mnie rodzinka myśli chyba tak samo o Oli. W sobotę Ola zrobiła taką akcję u wujka mojego na imieninach że szok weszłyśmy, kuzynką mi ją porwała w foteliku, rozbierała ją i wzięła na ręce a Ola jak zaczęła wrzeszczeć tak skończyła równo po godzinie pierwszy raz tak miała, aż mi się ręcę trzęsły i samej się chciało płakać. Taka była czerwona... i takie kropki jej powychodziły wszędzie na buzi Wystraszyła się pewnie. Po tej godzinie po prostu usnęła eh. Tymbardziej mogą tak myśleć bo Ola jest drugim niemowlakiem w rodzinie, bo w czerwcu urodziła się córka kuzynowi i na imprezach oni też są i ta dziewczynka jest pogodna, śmieje się itd.... i no tak myślą właśnie o Oli bo sami mówili. Ale co ja mam zrobić? ona czuje się bezpiecznie u tych kogo zna. U Was pewnie tak samo. Jak tak dalej będzie to po prostu będę odwiedzała solenizantów w inny dzień a nie wtedy kiedy jest naście osób, bo jak jest pare to jest ok.

Po weekendzie u rodziców, Ola śmieje się i cieszy do mojej mamy (tzn. wcześniej też się śmiała do niej ale teraz już tak lepiej ) której na co dzień nie widzi natomiast T. widzi codziennie i co? nie uśmiechnie się do niej. Tu chodzi też o sposób podejścia do dziecka i spędzenia z nim czasu. Moja mama chce, stara się, gada do Oli, trzyma na rękach, pokazuje rózne rzeczy, a T. traktuje ją jak zabawkę, zamiast się z nią pobawić, pogadać czy pokazywać coś to ponosi 5 min na rękach bo jest fajnie i oddaje, albo odkłada i zaczyna się marudzenie
miała prawo się przesraszyć, skoro kuzynka postąpiła tak niedelikatnie.nie każde dziecko musi lubić przebywanie z obcymi ludźmi, nie przejmuj się.

co do tego podejścia do dziecka to się zgadzam. Natalka uwielbia moją mamę, bo ona ciągle do niej mówi, uśmiecha się, śpiewa. I dlatego często sobie "gadają". Ja w ogóle staram się nie okazywać małej złych emocji, zniecierpliwienia,a po 4 miesiącu to ważne, skoro dziecko zaczyna odbierać te emocje wyraźniej, rajt?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
MArysia teraz doczytałam- ja jestem pyskacz i bym babie koło dupy narobiła, a już nie wpspomnę o moim TZ

wczoraj to na fb wrzuciłam

ja tak samo o ile mi się mura nie znudzi (bo super wózek i polecam, ale może mi się gust zmienić ) to będzie dla drugiego ubranek nikomu nie daję, leżaczków, krzesełek itd. też nie
jak ostatnio myślałam co drugiemu dziecku kupię to w sumie jeśli by była dziewczyna to kilka dziewczęcych ubranek- po domu może chodzić w body z autami i nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

on znowu śpi

dzisiaj sobie chyba simy zainstaluję bo mam tak "absorbujące" dziecko
a nie wiem, nie mam fb

taaaa zobaczysz,że jak będziesz mieć dziewczynkę to zacznie Ci się chcieć ją stroić nawet po domu. Ja zaczęłam Tusi kupować już typowo dziewczęce rzeczy, a nie uniseksowe, bo wygląda w nich po prostu ładniej i to mówię ja, która kiedyś była przeciwniczką różu (aczkolwiek nadal kupuję dużo ciuszków w innych kolorach,ale wszystkie bardzo dziewczęce).

wiesz,że ja dokładnie o tym samym wczoraj pomyślałam?Że sobie Simsy zainstaluję? ale potem doszłam do wniosku,że jak mi się nudzi to lepiej sobie jakieś języki poćwiczę.Simowy raczej do niczego mi się nie przyda na cv

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości