|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Marysiu, koszmar to co opisujesz
![]() Skargę złożyłabym tak czy inaczej. No bez jaj, jak tak można do dziecka... a ten tekst do Ciebie? skandal, naprawdę... ;/ Mam nadzieję, że chociaż wyniki badania dobre. A co do szarpania się przy piersi i butelce - no bez jaj, jakie to normalne? Idźcie prywatnie tak jak mówisz. Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- A u nas też spadł śnieg i czekam na Tża i będziemy mieć pierwszy prawdziwie zimowy spacerek
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
a jesteś podpięta pod czyjeś ubezpieczenie?Ja mam wydruk,że jestem podpięta i to mam pokazywać w przychodni.
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pediatra powiedziala ze jak przybiera na wadze to nic z tym nie ronimy.
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
karolsonprawie na czubku głowy...nie jest to taki ewidentny siniak,tylko zasinione miejsce... Tz mowi,ze tak jej sie włosy układają i stąd ten kolor,ale ja ewidentnie widzę inny odcień skóry
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
marysia Zatkało mnie :/
|
|
#4657 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się mega stresowałam więc teoria obalona
|
||||
|
|
|
#4659 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko, że on w swoim ma zimówki, a do mojego samochodu czekają w piwnicy na zmianę, tylko mu się nie chce z tym babrać
Cytat:
nie wiem czemu, bo jestem zatrudniona na czas nieokreślony i teraz mam macierzyński ![]() Cytat:
|
|
#4661 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() zaraz wybuchnę TZ miał mieć wolne ale właśnie poszedł do pracy co gorsze nie wiadomo kiedy wróci Cytat:
bo pewnie bym brała pod uwagę przy Mikim![]() Cytat:
a ten się patrzy na nas i zaciesza ja już dusza na ramieniu, że będzie chciał się bawić ale zmieniłam pampa, dałam konika i zasnął uff ![]() hyhy ![]() Cytat:
Cytat:
moja mam pierwszy miesiąc prawie wcale nie spała, na zmianę z babcią mnie nosił jak ona mi opowiada to się mega dziwię, e na mojego brata się zdecydowali ![]() Cytat:
po prostu mi się podoba ale moja izraelicka natura nie pozwoli pewnie na taki zakup ![]() Cytat:
![]() patrzyłam na spacerówki i foteliki i tak o sobie weszłąm zobaczyć co teraz na topie ![]() Cytat:
|
|
#4663 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
kaska dobrze, że nie chcesz bugaboo.co jakby rodzeństwo Mikiego było takie http://mashable.com/2014/01/14/baby-prank/ ??
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
83monia Witaj w klubie! Julia ulewa mi od samego początku. Teraz jest o tyle lepiej,że to nie wymioty,bo gdzies do miesiąca zwracała pod ciśnieniem :/ Juz chyba sie przyzwyczaiłam i śmieje się,że ma to po Tacie,bo Tż jak był mały to wypijał 50 ml i zwracał 30 ml :P
Są dni,kiedy tylko troszkę jej poleci,a są też takie,że solidnie uleje..nawet 2 godziny po karmieniu :/ Często taki 'serek' jej wylatuje :/ ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- kaska ja to mam manie jesli chodzi o wózki... ja jeszcze przed poczęciem Julki oglądałam co nowego w trawie piszczy Uwieeeeelbiam,więc rozumiem :P---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- motyl hahaha, śliczniusie dziecko
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wózek po Zuzi. Mimo, że mi się nie podoba to szkoda mi było kasy na nowy
|
|
|
|
|
#4667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz skargę mimo wszystko Cytat:
A może to refluks? Wiem że większość dzieci małych go ma ale zazwyczaj nie tak zaawansowany i może trzeba u małej to leczyć? Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Chodniki nieprzejezdne więc dziś spacer w nosidle.
|
|
|
|
#4669 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
https://www.bebiprogram.pl/nasze-pro...ilon-nutriton/ |
|
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co nasza też tak ma i jednak u nas to włoski tak się układają,że daje taki ciemniejszy kolor. albo w tym miejscu są ciemniejsze od cebulek.i to na czubku głowy! ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
ja wszystko kupuję pod kątem drugiego dziecia,żebym już kupować nie musiała. dlatego wszystko zostawiam sobie, nic nikomu nie dam i nie pożyczę-o ja podła. No ale nie ma to sensu,skoro za jakieś 2 lata musiałabym znowu kupować, szkoda kasy. tę wkładkę do nosidła kupiłam właśnie dlatego,że: a) Tusia ma 6 kg więc właściwie jeszcze powinna w tym być b) przy drugim może się przydać, a kto wie jak za 2 lata będzie z dostępnością tych nosideł i wkładek. Za dużo za to nosidło zapłaciłam,żebym miała używać je tylko dla Tusi (chyba,że się zniszczy ).
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mysle o zmianie mleka na jakies o obnizonej zawartości laktozy: - zielone kupy, - ewidentne bóle brzucha, prężenie - słychać jak mu się przelewa w kiszkach jak je, - poliki w suche placki, szorstkie nogi - mimo emolium ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- marysia_258 - współcz.. ja bym napisała skarge! do okulisty wyśle TŻa bo juz drugi raz na forum czytam że jest to męczarnia dziecka..
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kolezanke teraz w ciazy, wezmie troche rzeczy ode mnie, tzn. sprzedam ale nie wiem czy bedzie chciala nosidlo. Najwyzej wystawie na all.Przypomnisz po co wam okulista? |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego muszę szybko jej podawać, dużymi nawet porcjami na łyżeczce żeby to szybko zjadła, bo inaczej już się znudzi siedzeniem :/ co do tego że Amelka niby ponurak, eh, u mnie rodzinka myśli chyba tak samo o Oli. W sobotę Ola zrobiła taką akcję u wujka mojego na imieninach że szok weszłyśmy, kuzynką mi ją porwała w foteliku, rozbierała ją i wzięła na ręce a Ola jak zaczęła wrzeszczeć tak skończyła równo po godzinie pierwszy raz tak miała, aż mi się ręcę trzęsły i samej się chciało płakać. Taka była czerwona... i takie kropki jej powychodziły wszędzie na buzi Wystraszyła się pewnie. Po tej godzinie po prostu usnęła eh. Tymbardziej mogą tak myśleć bo Ola jest drugim niemowlakiem w rodzinie, bo w czerwcu urodziła się córka kuzynowi i na imprezach oni też są i ta dziewczynka jest pogodna, śmieje się itd.... i no tak myślą właśnie o Oli bo sami mówili. Ale co ja mam zrobić? ona czuje się bezpiecznie u tych kogo zna. U Was pewnie tak samo. Jak tak dalej będzie to po prostu będę odwiedzała solenizantów w inny dzień a nie wtedy kiedy jest naście osób, bo jak jest pare to jest ok.Po weekendzie u rodziców, Ola śmieje się i cieszy do mojej mamy (tzn. wcześniej też się śmiała do niej ale teraz już tak lepiej ) której na co dzień nie widzi natomiast T. widzi codziennie i co? nie uśmiechnie się do niej. Tu chodzi też o sposób podejścia do dziecka i spędzenia z nim czasu. Moja mama chce, stara się, gada do Oli, trzyma na rękach, pokazuje rózne rzeczy, a T. traktuje ją jak zabawkę, zamiast się z nią pobawić, pogadać czy pokazywać coś to ponosi 5 min na rękach bo jest fajnie i oddaje, albo odkłada i zaczyna się marudzenie
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rzes - no wiesz, nie wydepilowalas ich przed badaniem ![]() ?
|
|
|
|
|
#4676 | |||
|
Zakorzenienie
|
MArysia teraz doczytałam- ja jestem pyskacz i bym babie koło dupy narobiła, a już nie wpspomnę o moim TZ
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) to będzie dla drugiego ubranek nikomu nie daję, leżaczków, krzesełek itd. też nie jak ostatnio myślałam co drugiemu dziecku kupię to w sumie jeśli by była dziewczyna to kilka dziewczęcych ubranek- po domu może chodzić w body z autami ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- on znowu śpi ![]() dzisiaj sobie chyba simy zainstaluję bo mam tak "absorbujące" dziecko
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
ta neurolog zleciła.. że u niej kompleksowo, bo ona musi mieć pełny obraz.. może coś zauważyła, a nie powiedziala?
ja od dziecka mam jedno oko niedowidzące i jej powiedzialam bo wywiad rodzinny zrobiła ostry (moj teść i mama leczyli się neurologicznie) więc nie zaszkodzi, bo wiem że dziewczyny z taką wadą tu z forum też automatycznie chodziły do okulisty z dziecmi, bo to niestety może być dziedziczne. Ja chcialam uniknać tej męczarni, ale jak ta neurolog zaleca to pójde, tzn mąż pójdzie. Mi wykryli wade jak miałam 7 lat dopiero i już nic nie dalo się z tym zrobić, mimo zasłaniania oka. A tak wogóle to moja siostra zauważyła że ja mam coś z okiem bo wg niej byłam "zezulcem" tzn jedno oko uciekalo, a nikt inny tego nie widzial..
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
marysia ja byn pewnie noe ppzwolila dokoncYc jej badania
skarge pisz oczywiscie! Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
jestem na maciwrzynskim z zusw Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję dzisiaj tak jak mówisz,dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
co do tego podejścia do dziecka to się zgadzam. Natalka uwielbia moją mamę, bo ona ciągle do niej mówi, uśmiecha się, śpiewa. I dlatego często sobie "gadają". Ja w ogóle staram się nie okazywać małej złych emocji, zniecierpliwienia,a po 4 miesiącu to ważne, skoro dziecko zaczyna odbierać te emocje wyraźniej, rajt? Cytat:
![]() taaaa zobaczysz,że jak będziesz mieć dziewczynkę to zacznie Ci się chcieć ją stroić nawet po domu. Ja zaczęłam Tusi kupować już typowo dziewczęce rzeczy, a nie uniseksowe, bo wygląda w nich po prostu ładniej i to mówię ja, która kiedyś była przeciwniczką różu (aczkolwiek nadal kupuję dużo ciuszków w innych kolorach,ale wszystkie bardzo dziewczęce).wiesz,że ja dokładnie o tym samym wczoraj pomyślałam? Że sobie Simsy zainstaluję? ale potem doszłam do wniosku,że jak mi się nudzi to lepiej sobie jakieś języki poćwiczę.Simowy raczej do niczego mi się nie przyda na cv
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

skandal, naprawdę... ;/ 

ale ty się nie stresowałaś, rajt?
nie wiem czemu, bo jestem zatrudniona na czas nieokreślony i teraz mam macierzyński 

bo pewnie bym brała pod uwagę przy Mikim
ale zmieniłam pampa, dałam konika i zasnął uff 
jak ona mi opowiada to się mega dziwię, e na mojego brata się zdecydowali