|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
. Dziwna sprawa.
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
niby jest, ale jak trafię na konowała, który stwierdzić, że nie widzi przeciwwskazań to doopa.
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie się zastanawia o co chodzi
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to wzrok w czasie ciąży może się pogorszyć. Ja np. zauważyłam, że od kilku m-cy dużo gorzej znoszę soczewki. Strasznie mi sucho. W okularach jest ok. Ja przy swojej wadzie (-1,25 i -1,75) noszę od wielu lat na stałe okulary lub soczewki. Nie wyobrażam sobie męczenia się i ciągłego mrużenia oczu. Cytat:
GRATULACJE!!!!!
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejku, współczuję....
|
|
|
|
#2438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie aero zamówiłam i męczę się z doładowywaniem konta internetowego w empiku, bo oczywiście nie mogę zamówić i zapłacić kartami prezentowymi na miejscu ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44619553]Hahahah odkrycie!! Moja kurtka ma też zatrzaski!! Pomęczę się z nimi na razie 'Ech żelek jak nic [/QUOTE]Grunt że sytuacja uratowana, ale mężowi humor poprawisz dzisiaj na pewno
|
||
|
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj od samego rana jestem totalnie bez sily i mimo przespanej nocy na oczy nie widze....Zamiast zabrac sie za cos kreatywnego patrze w jeden punkt, liczac, ze mieszkanie posprzata sie samo
Gratulacje!!!!!! 'Roane- za watek o chustach... Ja mam zamiar Leona nosic tylko w chuscie, TZ woli nosidelko...Wozek mamy awaryjnie, ale juz widze jak go bede wnosic na 3 pietro
|
|
|
|
#2440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Noc była koszmarna, walałam się po wyrku do świtu. Brzuch mnie uwiera w brzuch, jakkolwiek głupio to nie brzmi. Siedzę teraz jak wzorowy macho, rozkrok 90 stopni, a i tak czuję wielki wór pełen Mikołaja leżący na moich udach Cytat:
![]() ejani dzięki za info, fajnie tak skonfrontować wyobrażenia z rzeczywistością Cytat:
Cytat:
Ja na przykład wolę androidy od appli, ale z prostego powodu - za apple się przepłaca, można mieć tablet czy lapek o takich samych parametrach jak dany apple znacznie taniej, bo przy jabłku płaci się sporo za znaczek. Chociaż wydaje mi się, że skoro jesteście z TŻem mocno niekomputerowi, to apple może być dla Was łatwiejszy w obsłudze. Kupując tablet apple'a weź też pod uwagę, że one mają tylko rok gwarancji, i się ich raczej nie naprawia, a jeśli już, to płaci się za to majątek. Więc to jest wydatek na rok, po roku jak coś się zepsuje to tablet idzie to nieba dla tabletów.Znasz jakiegoś informatyka? Ja zwykle przy kupowaniu sprzętu idę po poradę do kumpla informatyka
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w pepco. Wyprzedaże szałowe. Kupiłam staniki miękkie, na noc, za całe 4,99.
Ale chyba wzięłam miskę za małą :/ 75 f
|
|
#2442 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, trafiłam na ciekawy blog i wpis o pologu, m.in o tym jakie bedą konsekwencje, gdy sie w tym pologu sobie nie odpuści http://czasmamy.blogspot.com/2013/08...cz-swieta.html
Roane, ja mam iPada juz ponad 2 lata i nie miałam z nim żadnych kłopotów, w sensie nie było potrzeby serwisowania. Działa bez zarzutu wiec trzeba sie tez zastanowić na ile dane urządzenia sa awaryjne. Jak dla mnie iPad jest bardzo prosty i intuicyjny w obsłudze no i ogromny plus to AppStore. W porównaniu do sklepu play czy tych innych androidowych platform wypada wg mnie dużo lepiej. Mój tablet jest teoretycznie wiekowy juz (2 lata to sporo dla takiego urządzenia) a śmiga jak nowka i spokojnie moze sie równać z najnowszym galaxy tabem, ktory sobie sprawił mój tata. Minus to na pewno przejściówki i bardzo drogie akcesoria appla. A ja sobie dziś dogadzam - właśnie zjadlam bajaderke i popijam kawa pyyyychota ![]() U Was tez tak pada śnieg??? U mnie juz jest całkiem biało... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2014-01-15 o 13:22 |
|
|
|
#2443 |
|
Gang Iren
|
Pewnie z 2 tyg po terminie.
Za tydzień mam mieć masaż szyjki jak do tego czasu się nie urodzi...
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie bo o ciązy mówi się dużo a na temat połogu już jest cisza jakby ten okres w ogóle nie istniał
|
|
|
#2445 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uau.... Ale zdjęcie... Cytat:
Telefony, tablety, gadżety - czarna magia, bo nigdy nie korzystaliśmy. Znaczy z telefonów tak, ale do dzwonienia tylko A to w sumie duża działka i tak na szybko rozpoznać ciężko, lepiej już zapytać co się komu sprawdza niż zupełnie w ciemno brać. Bo na dokształcanie głębsze w temacie nie mam teraz siły.
|
||
|
|
|
#2446 |
|
Gang Iren
|
Znowu mam skurcze. Boli znowu wszystko.
Chcę porodu
|
#2447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
A ja chcę jak najpóźniej go mieć
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
które rok temu było "normą", tablety z 1 gb ramu kosztowaly grubo ponad tysiaka. Teraz to już raczej norma ten 1 gb ramu - i na to musisz zwrocić uwagę, bo w mojej sytuacji 40 % ramu czasem sam system zżera. A gdzie aplikacje?a z drugiej strony, urósł mi apetyt w miarę jedzenia chciałam żeby czytać na nim książki, do tego jak najbardziej się sprawdza. Do wizażu, fb, gg, poczty też się sprawdza. Ale już yt, gierki - to dla niego już za dużo
|
|
|
#2450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Muminku witam w 9-tym, oficjalnie donoszona jesteś! Gratulacje
Mi jeszcze 9 dni brakuje ![]() Cytat:
Albo ewentualnie spróbuj z innego użądzenia. Czy masz na fejsie włączoną tę opcję, że możesz logować się tylko ze znanych urządzeń i potwierdza Ci to smsem? [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44618266]W ogóle zapomniałam Wam napisać. Wczoraj stała się rzecz straszna Przy wysiadaniu z samochodu poszedł mi zamek w kurtce No i nie do naprawienia przeze mnie!! Muszę oddać na naprawę zamka, ale nie zdążę tego zrobić przed niedzielą raczej (a idę do szpitala wtedy) no i w czym ja będę chodzić? A akurat dzisiaj się chłodniej zrobiło, a to była moja najcieplejsza kurtka W TŻa kurtce? Ja swoje już przestałam zapinać, szkoda zamków ryzykować ![]() Kawał chłopa, gratulacje ![]() Isia zagnała chłopa na wizaż Cytat:
A jak u Ciebie wyglądała pierwsza ciąża i poród? Ciężko było?
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Czopunio osóbe odchodzi, nitki są czerwone. Dorwalam swoje wyniki i nie mam anemii (jupii)
brzuch dalej boli. Chodzę po schodach.Justien, to nie Ty polamalas deskę sedesowa i łóżko? :p to mąż z kurtki będzie miał radoche a poważnie to przykro mi, akurat na mrozy i śniegi musiało Ci się przytrafić..Sunshinedoll, szkoda że Cię cofnęli, najgorzej to się nastawić a potem rozczarować. Wykorzystaj te dwa dni na same przyjemności! Ja bym wolała, żeby mi kazali przyjść we czw na czczo i spędzić te dwa dni w domu a nie w szpitalu. Bo siedzieć i czekać na poród w domu sympatyczniej. Gosienko! Duży banan dla Ciebie! Ogromne gratulacje dla isi! W końcu się udało Te dwie laski co dziś miały wywołanie już urodziły, jedna już chyba koło 12 ja też tak chcę! Siup, chlup i maluch w ramionach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie makaron z sosem szpinakowo- serowym
juz sie pasę
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale czad!
Ale te dzieciaczki nasze biedne zwinięte są w tych brzuchach - biedactwa, pewnie wszystko ich tam ciśnie i wkurza...
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zaproponuj, że na oddziale okna pomyjesz- to na pewno przyspieszy
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Isia gratulacje dla Was. Dorodny Twoj ten syneczek. No i mamy dwoch Marcelow na watku.
Wlasnie przyszla paczka z pajacykami od jednej z mamus z grupy na fb. Piora sie w tej chwili. Marcel dzis strasznie marudny nie chce sam lezec w ogole. Wysłane z mojego KB901 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2456 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Za to z moją teściową już widać trochę lepiej, bo już pytała męża czy bardzo gruba już jestem Cytat:
maruda80, jesteście bardzo silni, podziwiam Cytat:
Cytat:
zgadzam się z tymi lekarzami rodzinnymi. Wielu z nich nie ma wystarczającej wiedzy do leczenia wielu chorób. Jeszcze dobrze byłoby gdyby chętnie wysyłali do specjalistów, bo chyba taka powinna być ich rola, a niestety wielu z nich uważa chyba, że wie wszystko ![]() Co do nauki to ja też mam taki problem, że w ciągu całego roku mam jakiś limit nieobecności (określony godzinowo) i nie mogę go przekroczyć. Nikogo nie obchodzi czy są to godziny usprawiedliwione czy też nie. Jakbym miała ciążę zagrożoną i musiałabym leżeć to chyba nie pozostałoby nic innego jak powtarzanie roku. Dobrze, że chociaż mam taką możliwość ![]() Cytat:
Cytat:
grzeczny synek Ci się trafił ![]() Gratuluję duży chłopczyk ![]() Mam nadzieję, że Lena będzie krótsza, bo co ja zrobię z tymi małymi ciuszkami ![]() mezaga, cieszę się, że z maluchami wszystko dobrze. Dobrze, że wychodzicie do domu ![]() Byłam wczoraj na wizycie i z małą wszystko dobrze, przepływy w normie, szyjka się trzyma, skróciła się o 2 mm (obecnie ma 2,8 cm). Lena waży już 2600 g. Na USG niewiele widać, a oczywiście jak lekarz przełączył na 4d to buzię zasłoniła Lekarz jest zaniepokojony moimi obrzękami, a raczej tym że są cały czas i nie mijają po odpoczynku. Okazało się, że oprócz spuchniętych stóp zatrzymuje mi się woda, bo w ostatnim miesiącu przytyłam 5 kg (przez całą ciążę 9 kg, więc teraz w ciągu miesiąca więcej niż przez poprzednie miesiące Wczoraj spędziłam całe popołudnie w łóżku i myślałam, że zwariuje. A mam tyle rzeczy do zrobienia w domu |
||||||
|
|
|
#2457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Biedna ![]() Może idź na jakiś spacer, jeśli dasz radę? Niby ruch może wywołać poród?
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Co do technicznych spraw to ja od 2006 roku, a mój TZ wcześniej pracujemy na kompach z OSX (czyli Apple) i nie uważam, by to było przepłacanie za markę. System osx (czy ios) jest bardzo stabilny i intuicyjny (moim zdaniem dużo prostszy w obsłudze niż Windows + Apple ma fajne darmowe programy, a jesli płatne to nie są takie drogie jak w przypadku Microsoftu, ma też przyjaźniejsze licencje), poza tym Apple wykorzystuje zazwyczaj najnowsze technologie. Moj laptop Mac Book Pro jest z 2007 roku i całkiem dobrze śmiga, spokojnie mogłabym go używać kolejne 2 lata (ale marze, by za rok kupić nowego, a ten oddam swojej pasierbicy). Mam iPhone 4 ponad trzy lata i tez bardzo dobrze się spisuje, a ja korzystam z wielu jego funkcji - eksploatuje go dosyć mocno.
Urządzenia Apple są drogie to fakt. Jeśli jednak nie ma się zamiaru wymieniać ich co chwilę to jest to opłacalny wydatek. Ostatnio kupiłam iPada 4 z Retiną 128 GB w świetnej cenie (bardzo staniały, bo obecnie jest na topie iPad Air). |
|
|
|
#2459 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, może od wielkiego dzwonu na pocztę wejdę, ale nie lubię z nieznanych sobie urządzeń tam włazić.Cytat:
|
||
|
|
|
#2460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

. Dziwna sprawa.

jestem zdegustowana tym, że to nie dziś 

[/QUOTE]
'

Przy wysiadaniu z samochodu poszedł mi zamek w kurtce
juz sie pasę