|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frogutka pasuje Ci?
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#94 |
|
Moderator
|
Wow - to sie popisal
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
co do pępowiny to dzisiaj się pytałam o to gina to powiedział, że on nie szuka nawet tego na usg bo teraz przy co drugim porodzie dzieci są obwiązane pępowiną i nie zagraża to życiu, po prostu przy rodzeniu położna jakoś ściąga tą pępowinę i już.
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co o tym myślicie??
http://allegro.pl/karuzela-z-projekt...848592202.html Chciałam kupić tego pluszaka z bijącym sercem, ale któraś z was odradziła. Poczytałam opinie i faktycznie nie zawsze się sprawdza. Więc do przytulania maleństwo będzie miało pieluszkę z naszym zapachem, a karuzelkę i tak chciałam kupić. Jak myślicie warto brać coś takiego?? |
|
|
|
#97 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
źle napisałam 2x1 mam brać . Duzo masz tych skurczy dziennie? Ja nieraz nie mam wcale, nieraz 2-3 dziennie, a raz 8 naliczyłam przez cały dzień, z tym, że delikatnie mi ściska brzuch. W poprzedniej ciąży niczego takiego nie miałam---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
mi też tak lekarka powiedziała
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Laski, podoba Wam się ta chusta? Przy okazji, na styczniowkach jest świetny link o chustach, max
http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anz...content=ViewAd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym musiała zobaczyć na żywo zanim bym się zdecydowała |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
a rozróżniasz np jak dzieć się mocno wypina? bo wtedy też jest wrażenie że brzuch twardnieje. To mi dużo częściej niż 10 razy a niby norma jest 10 ale to zależy od przypadku. Nic się nie martw. Poczekaj spokojnie na wizytę, najważniejsza jest szyjka
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
http://czasmamy.blogspot.de/2013/08/...wieta.html?m=1
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupiłam te owieczkę z chicco-nawet zdjecie wstawiałam i uważam, że jest świetna. Ciekawe czy Maluszkowi się spodoba . Karuzelke kupie bez projektora, bo znajoma ma i mówiła, że słabo wyświetla. Poprzednio miałam z Canpola i Synek był zachwycony do tego stopnia, że ściagnąć nie pozwalał i tak wisiała az wstawać się nauczył i połamał w końcu
|
|
#103 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku!
![]() Cytat:
Życzę Ci szybkiego wyleczenia infekcji Cytat:
wspominałam w poprzednim wątku, że mój piesio jest jak elektroniczna niania tzn. dziecko płacze a on szczeka albo piszczy więc noce będą ciężkie bo jak nie jedno będzie piszczeć to i drugie Cytat:
za wizytę i wagę małego kurczę co lekarz to obyczaj jedni każą liczyć inni nie ciekawe dlaczego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wtrynię się w pytanie i ja np. przy twardniejącym brzuchu biorę luteinę 3x1 pod język. |
||||||||
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, bo wtedy główke lub dupkę wypina i to widać na brzuchu. A skurcz to czuje ze nadchodzi, ściśnie i przechodzi. Twarde sie robi podbrzusze, bo tam te skurcze odczuwam. Szyjke miałam długa ostatnio, a ja i tak leze prawie cały czas już od października. Mam nadzieje, że sie nie skraca
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
o rany, zaczynam się bać
![]() mały?;P Cytat:
też bym się już bała gdyby wokół mnie ktoś zaczął rodzić...
|
|
#106 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A opinii w necie nie ma? |
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
to jak frogutce bedzie pasować to jesteśmy umówione
porodówka 3 marca należy do nas ![]() cytując Piersi- Bałkanice - "Będzie się działo! I znowu nocy będzie mało. Będzie głośnooooooo............. będzie radośnie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- koziemleko fajna ta karuzelka!!!!! ja poluję na jakąś Tiny Love albo Fisher Price - i pewnie będzie to uzywka bo drogie ;/ |
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie by było móc tak sobie leżeć i pachnieć i co 2 godziny TZ podawał by tylko małego do cycka
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę dziwna bo mi się nie podoba ta karuzela
![]() cayenne chusta ładna |
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz poszukam
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki
No i znowu mam 4 strony nowego i 3 starego wątku do nadrabiania ![]() Jak tak pójdzie dalej, to Kate nie zdąży urodzić w tym wątku ![]() Byłam u gina- u mnie wszystko w porządku, a te zawroty głowy to z niższego dużo ciśnienia- mogę pic zatem więcej kawy ![]() Mała ma 2180g w 33t3d (to dla mmhym) czyli już nie jest mała. Po 2 tygodniach brania żelaza podskoczyła mi tez ładnie hemoglobina i w ciągu 14 dni przybyło mi 200g- czyli Emilka przytyła więcej niż mamusia ![]() Następna wizyta 29..01 o 9 rano Ok, lece nadrabiać ale najpierw coś zjem
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się jeszcze spytam ile kaps bierzecie DHA? Albo ile mg? Bo ja zażywam pregna DHA i biorę 2 kaps (500mg DHA) a właśnie te zakupy na gemini zbieram no a takie opakowanie 30 kaps to mi starcza na 0,5 miesiąca a kosztuje 20 zł i jak wezmę 5 to już 100 nie moja
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- trisdom gratuluję śliczna waga emilki
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :gadu ly:![]() :party :![]() Melduję się w nowej części. Życzę sobie i wAm wszystkim szybkich, bezbolesnych porodów w TERMINIE i ZDROWYCH, grzecznych, rozowych i ślicznym bobasków ![]() No to nadrabiam starą czesc narazie.. Koziemleko kurcze cena zachęcająca tego laktatora. A juz byłąm PRAWIE zdecydowana na aventa. Ale tu cena mnei pfrzekonuje bardzo ![]() Elunka ja też problemow ze snem nie mam. Może wieczorem zasnąć nie mogę bo do polnocy albo i dluzej się krece i szukam sobie zajecia(czyt. TV albo laptop ) A rano spie do 10-11 i jeszcze niewyspana wstajęMargo moje typy: Filip(Fifi) Mateusz (Mati) Szymon też mi się podoba ale bardzo popularny u nas ostatnio. Ale mi sie te "stare imiona" podobają.. Virginia no to dalej sciskam palce dobrze ze juz wszystko co od Ciebie zależne zalatwione. Teraz zostawmy sprawy niech sie tocza i oczywiscie final zeby po Twojej myśli był Co do katarków itp. Ja zamierzam kupić gruszkę z miekka koncowka z campola za całe 5zł, jak nie będzie się sprawdzac pomysle o czyms bardziej profesjolanlnym ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Łooo jessuuu!!! Juz 4 str nowego watku Miejcie litość.. ide na obiad i pozniej już z pełnym żołądkiem będę nadrabiać
|
|
|
|
#115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
#116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Później ściągasz zwierzątka i na suficie dzieciaczek ma śliczne obrazki .Cena też jest świetna my ją kupiliśmy za ponad 200zł ale to dawno temu. Ja osobiście polecam Cytat:
Duża już córcia
|
||
|
|
|
#117 | ||
|
Zadomowienie
|
I ja witam się w kolejnej części wątku
Wczoraj byłam na wizycie i KTG. Najpierw KTG. Mały sobie poszedł najpierw spać i miał głeboko w poważaniu KTG, ale w końcu go dobudziłyśmy i zaczęło się szaleństwo No ale przez tę jego ospałość 40 min leżałam na tym KTG. Niedobrzalec mały W każdym razie wyniki KTG wyszły dobrze.No a teraz co do gorszych spraw Jestem już na L4. W pracy wszystko niedokończone. Nie wiem kto i jak to wszystko przejmie Zbadała mnie i stwierdziła, że możliwe że szyjka się tyćkę skróciła. Przepisała duphaston. Stwierdziła, że albo idę na zwolnienie albo ona nie chce prowadzić mojej ciąży. No i ma leżeć, odpoczywać i relaksować się. Oszaleje chyba. Jak ja ponad 2 miesiące tak wytrzymam Cytat:
![]() Cytat:
Niech się tam Tobą dobrze zajmują
|
|
#118 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() TeQiba, wpisałabyś moją wizytę do naszego kalendarza? 22 stycznia, godz. 19:10 Cytat:
![]() No i od razu mi lepiej na myśl o trzech dniach w szpitalu ![]() MALUSZEK ![]() Cytat:
A skąd te mdłości...? Może łapią Cię z głodu??? (ja tak mam). Cytat:
Ooo, ale fajnie - obiadek z głowy ![]() Mój zrobił dziś śniadanie (jajecznicę, bo co by innego ), ale to było nasze pierwsze wspólne śniadanie chyba od pół roku!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U którejś z blogujących mam widziałam identyczną |
|||||||
|
|
|
#119 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() I od razu mam pytanie do dziewczyn z zagranicy. Orientujecie się, jak to wygląda z rejestrowaniem dzieciaków urodzonych nie w Polsce? Tak samo jak normalnie? Cytat:
![]() Dobrze że wszystko ok ![]() Cytat:
Zdecydowanie lepiej sprawdziła się taka wit w buteleczce, z zakraplaczem. I cena znaaacznie korzystniejsza Cytat:
)Co do wzoru, kwestia gustu, ale szczerze to trochę mi się kojarzy z leżakiem Cytat:
![]() Kurna, coś sąsiedzi mi walą w ścianę, masakra |
||||
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
kapsułki są lipidowe więc najlepiej ich nie łączyć z witaminami rozp z wodą. Ja biorę podczas posiłku a kolejne witaminy przy następnym posiłku i tak cały dzień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

. Duzo masz tych skurczy dziennie? Ja nieraz nie mam wcale, nieraz 2-3 dziennie, a raz 8 naliczyłam przez cały dzień, z tym, że delikatnie mi ściska brzuch. W poprzedniej ciąży niczego takiego nie miałam

. Karuzelke kupie bez projektora, bo znajoma ma i mówiła, że słabo wyświetla. Poprzednio miałam z Canpola i Synek był zachwycony do tego stopnia, że ściagnąć nie pozwalał i tak wisiała az wstawać się nauczył i połamał w końcu

Przypominam że jestem zielona na wszelkich forach i mam kłopoty z ogarnięciem cytowania a co dopiero nowych wątków
za wizytę i wagę małego
Też muszę przygotować psa...
Bo ja, mimo że naprawdę nie chcę!, zaczynałam jakoś się martwić, że Mała się nie obróci... Wiem przecież, że ma kupę czasu jeszcze, ale wiecie jak to jest 

dobrze ze juz wszystko co od Ciebie zależne zalatwione. Teraz zostawmy sprawy niech sie tocza i oczywiscie final zeby po Twojej myśli był
Jestem już na L4. W pracy wszystko niedokończone. Nie wiem kto i jak to wszystko przejmie