Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 12:56   #3361
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Wybaczcie, już opisuję więcej.

Nasza decyzja była spontaniczna. Myślałam o kredycie na mieszkanie, a on mi zaproponował ślub i kupno domu. Chcieliśmy pobrać się jak najszybciej, nawet bez przyjęcia, ale moi rodzice czekają na mój ślub, jego rodzice również.

Wczoraj pomyśleliśmy, by zrobić przyjęcie w restauracji, by była w niej orkiestra symfoniczna (którą już mamy, nieważne jaki termin) oraz tradycyjne polskie jedzenie. Wtedy połączymy w jakiś sposób nasze pochodzenia, polskie jedzenie i francuską elegancję. Z mojej strony naliczyłam 20 osób, z jego strony 120-130 i nasi znajomi i inni 80 osób.

Planuję, by moja rodzina przyjechała do Warszawy pociągiem i z pociągu zostanie odwieziona na miejsce/do hotelu samochodami. Jego rodzina będzie musiała chyba sama kombinować dojazd, ponieważ na tę chwilę nie stać nas, by finansować bilety lotnicze.
planujecie przyjęcie na 220 osób? wow!
na waszym miejscu zorganizowałabym to zupełni inaczej - nie chcę krytykować ale wydaje mi się że ten plan jest trochę taki pod górkę... ale to moje zdanie życzę powodzenia w realizacji planu

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:58   #3362
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
planujecie przyjęcie na 220 osób? wow!
na waszym miejscu zorganizowałabym to zupełni inaczej - nie chcę krytykować ale wydaje mi się że ten plan jest trochę taki pod górkę... ale to moje zdanie życzę powodzenia w realizacji planu
Jak byś to zorganizowała?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:59   #3363
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ysia Spotkałam się z tym, że po każdym dziecku mąż prezentuje żonie jakiś ładny pierścień. Może trzeba iśc w tym kierunku
Wiesz, dla mojego Warszawiaka ślub to nie jest adekwatny powód do kupienia pierścionka, więc nie łudziłabym się na moim miejscu

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:02   #3364
Dotka90
Zakorzenienie

anannke, ecru mojej nie mierzyłam, bo w salonie nie ma, ale oglądałam inną, która ma materiał jak moja, więc wiem, jak będzie wyglądać i mnie się wydaje, że to jest dość ciemny ecru, tzn. może nie tyle ciemny, co żółtokremowy, w każdym razie między bielą, a nim, duuża różnica.

Aasik, dla mnie strasznie długi ten wierszyk, komu będzie się chciało to czytać stojac przy umywalce?

My damy karteczkę:

Drodzy Goście!
To jest koszyczek ratunkowy dla Was,
skorzystajcie, gdy będziecie w potrzebie.

IMO wystarczające info, bo wiedzą co to, do czego i że można korzystać (bez obaw, że np. jest to płatne).

Co do kwiatków, to jezuniuuuuuu, ja tak kocham tulipany!!!

Ale we wrześniu chyba nie mam co na nie liczyć (różowe+ kremowe)?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:05   #3365
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byś to zorganizowała?
hmm... macie ciężki orzech do zgryzienia tak na prawdę
ale wydaje mi się że trzeba przemyśleć to że jeśli goście z Francji zdecydowaliby się na przybycie na wasze wesele to jest to dosyć obciążające jak na przybycie na takie przyjęcie prawda? sporo osób też by musiało przyjechać prawda? bo rozumiem że twój tż jest francuzem tak? jeśli tak to nie jesteś jedyna na naszym wątku poza tym myślisz że orkiestra symfoniczna będzie pasować charakterem do uroczystości? pytam z ciekawości bo sama tego nigdy nie spotkałam ani nie miałam do czynienia z czymś takim na ślubie i zastanawiam się jak to będzie wyglądać ale pomysł jest ciekawy aby zrobić wesele o charakterze polsko-francuskim na co dzień mieszkacie w Polsce tak? i rodzina twego tż jest z Francji, twoja z Polski a znajomi mieszanie?

dotka
mnie osobiście nie podobają się takie mocno ecru suknie. Jestem na tak dla śmietankowej bieli i odcieniu ecru które są bardziej białe niż żółte. a tak to wydaje mi się że skoro pasuje ci biel to bym brała biel. Szkoda że jest taki mały wybór w poszczególnych salonach...tyle się gada o odpowiednim odcieniu sukni a jak przyjdzie co do czego to czasem wybór jest na prawdę ograniczony.

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-15 o 13:09
Stary 2014-01-15, 13:13   #3366
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm... macie ciężki orzech do zgryzienia tak na prawdę
ale wydaje mi się że trzeba przemyśleć to że jeśli goście z Francji zdecydowaliby się na przybycie na wasze wesele to jest to dosyć obciążające jak na przybycie na takie przyjęcie prawda? sporo osób też by musiało przyjechać prawda? bo rozumiem że twój tż jest francuzem tak? jeśli tak to nie jesteś jedyna na naszym wątku poza tym myślisz że orkiestra symfoniczna będzie pasować charakterem do uroczystości? pytam z ciekawości bo sama tego nigdy nie spotkałam ani nie miałam do czynienia z czymś takim na ślubie i zastanawiam się jak to będzie wyglądać ale pomysł jest ciekawy aby zrobić wesele o charakterze polsko-francuskim na co dzień mieszkacie w Polsce tak? i rodzina twego tż jest z Francji, twoja z Polski a znajomi mieszanie?
B. opowiadał mi, że u niego na weselach zawsze grała orkiestra symfoniczna. Sama też ich bardzo lubię, także chcemy orkiestrę.

Wiem, że dużym problemem jest fakt, że rodzina B. nie mieszka w Polsce. Jednak oni nie mają problemu z pieniędzmi, jak moja rodzina i mogą sobie pozwolić na kupno biletu. Nie możemy wydać ok. 70 000 zł na bilety lotnicze
Stary 2014-01-15, 13:17   #3367
enzunio
BAN stały

Cytat:
enzunio Te 1000 zł mamy na samą salę (same kwiaty, dekorację innego rodzaju robię sama); rozumiem że nie jest to być może wymarzony ślubny budżet, ale dwa-trzy kwiatki we flakoniku to jednak trochę mało.

Dekorację kościoła i sprawy bukietowe to już odrębna sprawa (tym bardziej, że będę miała dwa bukiety - jeden do zostawienia w kościele )
Jezusie, sorry, ja nie pokumałam, że coś wstawiałaś, myślałam, że ogólnie mówisz, że mało , faktycznie dwa-trzy kwiatki to przegięcie pałki

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Czasowo właśnie mamy średnio, bo TŻ od rana do wieczora pracuje. To samo w weekendy Ale musimy się rzeczywiście rozejrzeć.
Dzięki za rady

A powiedz mi jeszcze, czyli gipsówka jest tania, skoro pełni u Ciebie rolę 'zapchajdziury'?
Nie ma za co

Droższa niż liście, a tańsza niż "pełnowymiarowe" kwiaty chyba. Bo proponowała mi bukiety po 80-120 zł i poprosiłam o te za 80. A ona na to, że w sumie zamiast takiej ilości zieleniny możemy dać gipsówkę, no to mówię, że ok

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U mnie będzie drewniany kufer w takim stylu - po ślubie na pamiątki albo różne moje drobiazgi

Bez świecidełek wpadły mi jeszcze w oko takie:
Super, pasuje do koncepcji!

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy do koszyczków ratunkowych dołączacie jakieś wierszyki / instrukcje co to jest i po co? Myślę, że połowa mojej rodziny nie załapie o co z nimi chodzi
Wierszyki byłby ustawione obok koszyczków w takiej ramce z plexi.

W internecie znalazłam takie wierszyki, co o nich sądzicie? Może macie jakieś inne propozycje, a może to w ogóle bez sensu???
Niee, ja napiszę coś krótkiego

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ten slub jest boski!! ja chce ten sweterek http://www.prettywedding.pl/slub-w-k...-wiktorowkach/
Kurcze ale zdjęcia są jakieś ponure

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
anannke, ecru mojej nie mierzyłam, bo w salonie nie ma, ale oglądałam inną, która ma materiał jak moja, więc wiem, jak będzie wyglądać i mnie się wydaje, że to jest dość ciemny ecru, tzn. może nie tyle ciemny, co żółtokremowy, w każdym razie między bielą, a nim, duuża różnica.

Aasik, dla mnie strasznie długi ten wierszyk, komu będzie się chciało to czytać stojac przy umywalce?

My damy karteczkę:

Drodzy Goście!
To jest koszyczek ratunkowy dla Was,
skorzystajcie, gdy będziecie w potrzebie.

IMO wystarczające info, bo wiedzą co to, do czego i że można korzystać (bez obaw, że np. jest to płatne).

Co do kwiatków, to jezuniuuuuuu, ja tak kocham tulipany!!!

Ale we wrześniu chyba nie mam co na nie liczyć (różowe+ kremowe)?
O to jest dobre
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:20   #3368
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
B. opowiadał mi, że u niego na weselach zawsze grała orkiestra symfoniczna. Sama też ich bardzo lubię, także chcemy orkiestrę.

Wiem, że dużym problemem jest fakt, że rodzina B. nie mieszka w Polsce. Jednak oni nie mają problemu z pieniędzmi, jak moja rodzina i mogą sobie pozwolić na kupno biletu. Nie możemy wydać ok. 70 000 zł na bilety lotnicze
rozumiem bo realia w Polsce są odbiegające od innych krajów

Osobiście bałabym się że pomysł z orkiestrą symfoniczną raczej nie wypali. Znaczy się nie wiem jaki mają repertuar ale jakby to miał być jakiś występ podczas obiadu, deseru to fajnie ale na całe przyjęcie?
to będzie przyjęcie raczej siedzące, pogadać z gośćmi i tyle?

macie na prawdę bardzo dużo gości - jeszcze pytanie ile osób przybędzie ale dla takiego grona i to że większość jest z daleka rozważyłabym zrobienie tradycyjnego wesela..
wiem że finanse was ograniczają w pewnym stopniu i że dla gości z Francji nie byłoby to problemem przylecieć tu na dwa dni ale wydaje mi się że to troszkę skromnie w momencie kiedy oni pokrywają koszty dojazdu (noclegów?). Ale przyjdzie Opium i Ija to doradzi lepiej bo jest specjalistką w weselu międzynarodowym

Stary 2014-01-15, 13:25   #3369
Nozka
Raczkowanie

Wiecie co ?! zdecydowanie przydałby się tu taki przycik " LUBIĘ TO" nie uwazacie ?

Varga - przyjęcie ? ja bym to nazwała wręcz ogromnym weselem 220 osób to nie lada wyzwanie które zresztą stoi też przede mną zapraszamy 260 w sumie do dzisiaj nie wiem jak to ogarnąc
Nozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:29   #3370
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
ten slub jest boski!! ja chce ten sweterek http://www.prettywedding.pl/slub-w-k...-wiktorowkach/
o kurcze, rzeczywiście bajkowo

Cytat:
Napisane przez Nozka Pokaż wiadomość
Varga - przyjęcie ? ja bym to nazwała wręcz ogromnym weselem 220 osób to nie lada wyzwanie które zresztą stoi też przede mną zapraszamy 260 w sumie do dzisiaj nie wiem jak to ogarnąc
260 osób?! - padłam, nigdy nie byłam na tak wielkim weselu. samo składanie życzeń to pewnie z 1,5 godziny.

dzieki dziewczyny za opinie w sprawie wierszyków - racja są zbyt długie. jeszcze raz dzięki
Stary 2014-01-15, 13:35   #3371
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Juz jestem!

Czyli obydwoje mieszkacie w PL i robicie wesele w PL w Wawie. Skad jest Twoja rodzina? Nie lepiej zrobic impeze w twoim regionie?

Nie bedac zbytnio uszczypliwym: stac cie na wynajecie orkiestry symfonicznej, a jak sama nazwa wskazuje to jest to okolo 50 osob, i masz problem z biletami lotniczymi?

Jestem w zwiazku z Belgiem, mieszkamy w BE, wesele tez robimy tutaj. GOscie z PL przyjezdzaja busem (oplacone przez moich rodzicow), autem (wg wlasnych zyczen) lub samolotem (rowniez kto chce). Oplacamy busa, noclegi i jedzenie od piatku do niedzieli.

Jakby co pomoge
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:38   #3372
Nozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
o kurcze, rzeczywiście bajkowo

260 osób?! - padłam, nigdy nie byłam na tak wielkim weselu. samo składanie życzeń to pewnie z 1,5 godziny.

dzieki dziewczyny za opinie w sprawie wierszyków - racja są zbyt długie. jeszcze raz dzięki
W mojej historii wesel było takie, gdzie gości było nie 260 a prawie 400 ;o to dopiero "masakra" ... ale to "wina" rodziców, bo pozapraszali znajomych, sołtysów wsi i ich rodziny i całą resztę ...
Rozmawiałam potem z młodymi na ten temat, ale niestety w tej kwestii nie mieli dużo do powiedzenia bo to rodzice płacili im za wesele i jak to ujeli "oni decydowali kto będzie a kto nie" ... także tamto wesele o ile dla mnie, bliskiej kolezanki bylo fajne, to podejrzewam, że dla obcych osób był to pretekst do plotkowania przez kolejne miesiące...
Sama nie byłam za tak dużym weselem u mnie, z mojej strony zapraszam w sumie 80 osób, reszta to goście TŻta... i tu też niestety jego rodzina ma dużo do powiedzenia...
Nozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:41   #3373
cornflower_girl
Zakorzenienie

anannke Ślub mamy w lipcu, więc sugerowałam niską kompozycję z goździków czy inne tanie kwiatki (tulipany wyjdą znacznie drożej, a ta kompozycja ze zdjęcia jest cudowna) Napisałam jeszcze kilka maili z ofertami - do zapytań dodałam również kwestię wielkości kompozycji. Jak się okazuje, zmieścić w budżecie się da, tylko pytanie - jak kreatywnie podejść do sprawy

Dziękuję za pomoc z bukietami

Nozka Naprotechnologia to też współpracujący system obserwacji; wygląda skomplikowanie ze względu na spotkania z instruktorem. Wg mnie wyczucie lekarza i podstawowa wiedza z kursów przedmałż. naprawdę może pomóc.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:41   #3374
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
W mojej historii wesel było takie, gdzie gości było nie 260 a prawie 400 ;o to dopiero "masakra" ... ale to "wina" rodziców, bo pozapraszali znajomych, sołtysów wsi i ich rodziny i całą resztę ...
Rozmawiałam potem z młodymi na ten temat, ale niestety w tej kwestii nie mieli dużo do powiedzenia bo to rodzice płacili im za wesele i jak to ujeli "oni decydowali kto będzie a kto nie" ... także tamto wesele o ile dla mnie, bliskiej kolezanki bylo fajne, to podejrzewam, że dla obcych osób był to pretekst do plotkowania przez kolejne miesiące...
Sama nie byłam za tak dużym weselem u mnie, z mojej strony zapraszam w sumie 80 osób, reszta to goście TŻta... i tu też niestety jego rodzina ma dużo do powiedzenia...
ile kosztuje takie wesele? i gdzie się zmieści tylu ludzi!

cornflower miałam na myśli sam pomysł na dekoracje - nie musi być koniecznie z tulipanów no ale to fakt da się zrobić tylko że łatwiej wciskać że się nie da..

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-15 o 13:44
Stary 2014-01-15, 13:48   #3375
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz jestem!

Czyli obydwoje mieszkacie w PL i robicie wesele w PL w Wawie. Skad jest Twoja rodzina? Nie lepiej zrobic impeze w twoim regionie?

Nie bedac zbytnio uszczypliwym: stac cie na wynajecie orkiestry symfonicznej, a jak sama nazwa wskazuje to jest to okolo 50 osob, i masz problem z biletami lotniczymi?

Jestem w zwiazku z Belgiem, mieszkamy w BE, wesele tez robimy tutaj. GOscie z PL przyjezdzaja busem (oplacone przez moich rodzicow), autem (wg wlasnych zyczen) lub samolotem (rowniez kto chce). Oplacamy busa, noclegi i jedzenie od piatku do niedzieli.

Jakby co pomoge
Na razie planujemy zrobić przyjęcie w Warszawie, bo oboje tu mieszkamy. Myślę też o ślubie w mojej wsi, ale czekam na wiadomość czy tacie udało się porozmawiać z właścicielami dwóch hoteli i restauracji.

Orkiestra składa się z 10 osób, ma to być przysługa.
Bilety kosztowałyby nas powyżej 70 000 złotych, możemy tyle wydać, ale wolimy te pieniądze przeznaczyć na dom. Oczywiście jeśli ktoś nie przyjedzie, bo drogie bilety to sfinansujemy, ale zakładamy opcję, że nie finansujemy biletów wszystkim gościom.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
rozumiem bo realia w Polsce są odbiegające od innych krajów

Osobiście bałabym się że pomysł z orkiestrą symfoniczną raczej nie wypali. Znaczy się nie wiem jaki mają repertuar ale jakby to miał być jakiś występ podczas obiadu, deseru to fajnie ale na całe przyjęcie?
to będzie przyjęcie raczej siedzące, pogadać z gośćmi i tyle?

macie na prawdę bardzo dużo gości - jeszcze pytanie ile osób przybędzie ale dla takiego grona i to że większość jest z daleka rozważyłabym zrobienie tradycyjnego wesela..
wiem że finanse was ograniczają w pewnym stopniu i że dla gości z Francji nie byłoby to problemem przylecieć tu na dwa dni ale wydaje mi się że to troszkę skromnie w momencie kiedy oni pokrywają koszty dojazdu (noclegów?). Ale przyjdzie Opium i Ija to doradzi lepiej bo jest specjalistką w weselu międzynarodowym
Zawsze marzyłam o orkiestrze przygrywającej przez całe przyjęcie, przecież to nie jest jedna melodia, tylko wiele, wiele utworów, na pewno się nie znudzi przez jeden wieczór. Znajomy się również zaoferował, że może zaśpiewać kilka piosenek, więc o orkiestrę się nie martwię.

Marzy nam się przyjęcie, na którym zatańczy się do klasyków muzyki polskiej i francuskiej. Nie chcę całonocnej imprezy z tańcami- hulańcami.
Cytat:
Nie, nie, nie chcę wesela Chcę coś spokojnego.
Stary 2014-01-15, 13:49   #3376
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Na razie planujemy zrobić przyjęcie w Warszawie, bo oboje tu mieszkamy. Myślę też o ślubie w mojej wsi, ale czekam na wiadomość czy tacie udało się porozmawiać z właścicielami dwóch hoteli i restauracji.

Orkiestra składa się z 10 osób, ma to być przysługa.
Bilety kosztowałyby nas powyżej 70 000 złotych, możemy tyle wydać, ale wolimy te pieniądze przeznaczyć na dom. Oczywiście jeśli ktoś nie przyjedzie, bo drogie bilety to sfinansujemy, ale zakładamy opcję, że nie finansujemy biletów wszystkim gościom.

Jakbym nie wiem ile miała kasy chyba nie przyleciałabym z Francji na samo przyjęcie do 22 moim zdaniem dla takiej ilosci gosci i z takiego daleko wesele jest musem... przyjęcie to może byc na 10-50 osob, a nie na 220 przeciez to nie bedzie wyglądalo jak przyjęcie tylko jak jakas konferencja ale to moje zdanie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:50   #3377
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Droższa niż liście, a tańsza niż "pełnowymiarowe" kwiaty chyba. Bo proponowała mi bukiety po 80-120 zł i poprosiłam o te za 80. A ona na to, że w sumie zamiast takiej ilości zieleniny możemy dać gipsówkę, no to mówię, że ok
Bo ja właściwie planuję mieć samą gipsówkę na stołach. Lub gipsówkę z jakimiś niby polnymi kwiatami. Same bukiety w wazonach/butelkach/słoikach lub coś w ten deseń ze świecami:

Florystki nie znalazłam. Bo u mnie w mieście nie ma kogoś takiego, a jedynie same po PRL-owskie kwiaciarnie
Brałam pod uwagę opcję samodzielnego zrobienia takich rzeczy, bo szczerze to żadna filozofia. Tylko nie wiem jak ogarnąć to logistycznie Kto by to ustawił na sali? Gdzie to tzrymać, żeby nie padło? Czy w piątek przed weselem napewno uda mi się kupić gipsówkę? Znalazłam giełdę kwiatową w Tychach (1,5 h w jedną stronę odemnie). Tam 25 dag gipsówki stoi po 12 zł. Nie mam pojęcia ile ilościowo tego jest
Nie wiem czy bardziej się nie opłaca tej florystki. Tylko pytanie skąd Znalazła by się może jakaś, ale 40 km odemnie. Czy to się opłaca? Zostaje także opcja co z bukietem i butonierką

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:52   #3378
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze marzyłam o orkiestrze przygrywającej przez całe przyjęcie, przecież to nie jest jedna melodia, tylko wiele, wiele utworów, na pewno się nie znudzi przez jeden wieczór. Znajomy się również zaoferował, że może zaśpiewać kilka piosenek, więc o orkiestrę się nie martwię.

Marzy nam się przyjęcie, na którym zatańczy się do klasyków muzyki polskiej i francuskiej. Nie chcę całonocnej imprezy z tańcami- hulańcami.
Nie, nie, nie chcę wesela Chcę coś spokojnego.
pytanie tylko jak goście odnajdą się w tym klimacie? przecież to ogromna liczba ludzi!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Jakbym nie wiem ile miała kasy chyba nie przyleciałabym z Francji na samo przyjęcie do 22 moim zdaniem dla takiej ilosci gosci i z takiego daleko wesele jest musem... przyjęcie to może byc na 10-50 osob, a nie na 220 przeciez to nie bedzie wyglądalo jak przyjęcie tylko jak jakas konferencja ale to moje zdanie
mam podobne odczucia. nawet nie chodzi o pieniądze ale o sens. Przecież podróż tutaj (przejazd na lotnisko, odprawy, lot, dojazd do hotelu) będzie trwać dłużej niż cała impreza.. no chyba że ślub będzie o 12 w połudunie...

Stary 2014-01-15, 13:54   #3379
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam na dwóch przyjęciach, na których było powyżej 300 osób. Było przyjemnie, pogadaliśmy, poznałam sporo osób, 2 razy zatańczyliśmy.
Stary 2014-01-15, 13:55   #3380
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mam takie samo zdanie jak Pysia. Przy takiej ilości na pewno zrobiłabym wesele.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:56   #3381
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na dwóch przyjęciach, na których było powyżej 300 osób. Było przyjemnie, pogadaliśmy, poznałam sporo osób, 2 razy zatańczyliśmy.
a to byłaś na miejscu czy gdzieś musiałaś daleko jechać?

Stary 2014-01-15, 13:57   #3382
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
to moze orkiestra kameralna, albo powiekszony kwintet ale do orkiestry symfonicznej to mu daleka droga.
Stary 2014-01-15, 13:57   #3383
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

No skoro tak ja tego nie widzę jakos (sama myślałam o przyjeciu na 50-60osób i to mi sie juz wydawało zbyt dużo osob), ale moze moja glowa jest ograniczona

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-01-15, 14:00   #3384
cornflower_girl
Zakorzenienie

Lg_ago A skąd jesteś? Mam namiary na jedną florystkę z pięknymi kompozycjami, czekam na ofertę od niej. Widziałam jej realizacje i wiem, że dojeżdża w różne rejony malopolski/ śląska.

Swiat_Katarzyny Znalazłam dla Ciebie czcionki:

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-15 o 14:01
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:00   #3385
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
No skoro tak ja tego nie widzę jakos (sama myślałam o przyjeciu na 50-60osób i to mi sie juz wydawało zbyt dużo osob), ale moze moja glowa jest ograniczona
moja też ja w sumie głupio bym się czuła że ściągam ponad 100 ludzi z innego kraju na ich koszt (pytanie co z noclegami bo pewno będą musieli wziąć jakiś urlop żeby się tu dostać do Pl na czas i potem do domu) po to aby posiedzieli ze mną kilka godzin przy stole i posłuchali "orkiestry symfonicznej"

mnie nawet nie chodzi o ilość osób na przyjęciu ale o samo to że tyle tych osób musi tu przybyć z daleka - jest to obciążenie albo finansowe albo czasowe i ogólnie wybranie się do innego kraju jest bardziej angażujące niż przejazd godzinny samochodem.

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-01-15 o 14:03
Stary 2014-01-15, 14:01   #3386
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
a to byłaś na miejscu czy gdzieś musiałaś daleko jechać?
300 km od Paryza
Stary 2014-01-15, 14:04   #3387
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Albo zrobcie we francji, moze taniej wyjdzie a gosci z PL mozecie przewiesc busem, jak my
Stary 2014-01-15, 14:04   #3388
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Lg_ago A skąd jesteś? Mam namiary na jedną florystkę z pięknymi kompozycjami, czekam na ofertę od niej. Widziałam jej realizacje i wiem, że dojeżdża w różne rejony malopolski/ śląska.
Do Krakowa mam ponad 160 km, więc chyba drogo wyszłaby mnie ta florystka A mieszkam między Katowicami, Częstochową, a Opolem.
Ale jeśli możesz to wyślij mi te namiary, spojrzę chociaż na nią
Dzięki za zainteresowanie

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 14:05   #3389
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
to moze orkiestra kameralna, albo powiekszony kwintet ale do orkiestry symfonicznej to mu daleka droga.
Z tego, co wiem to orkiestra symfoniczna nie ma określonej liczby osób.

Da się zrobić wesele bez typowych polskich zabaw?

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Albo zrobcie we francji, moze taniej wyjdzie a gosci z PL mozecie przewiesc busem, jak my
Nie, zależy nam, by wszystko odbyło się w Polsce.
Stary 2014-01-15, 14:06   #3390
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
300 km od Paryza

To jednak zawsze mniej niz 1500km (Paryż-Warszawa)

Cytat:
Ja myśle, ze to jest bardzo rozsądne rozwiązanie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości