|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
na waszym miejscu zorganizowałabym to zupełni inaczej - nie chcę krytykować ale wydaje mi się że ten plan jest trochę taki pod górkę... ale to moje zdanie życzę powodzenia w realizacji planu
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
anannke, ecru mojej nie mierzyłam, bo w salonie nie ma, ale oglądałam inną, która ma materiał jak moja, więc wiem, jak będzie wyglądać i mnie się wydaje, że to jest dość ciemny ecru, tzn. może nie tyle ciemny, co żółtokremowy, w każdym razie między bielą, a nim, duuża różnica.
Aasik, dla mnie strasznie długi ten wierszyk, komu będzie się chciało to czytać stojac przy umywalce? ![]() My damy karteczkę: Drodzy Goście! To jest koszyczek ratunkowy dla Was, skorzystajcie, gdy będziecie w potrzebie. IMO wystarczające info, bo wiedzą co to, do czego i że można korzystać (bez obaw, że np. jest to płatne). Co do kwiatków, to jezuniuuuuuu, ja tak kocham tulipany!!! Ale we wrześniu chyba nie mam co na nie liczyć (różowe+ kremowe)? |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... macie ciężki orzech do zgryzienia tak na prawdę
![]() ale wydaje mi się że trzeba przemyśleć to że jeśli goście z Francji zdecydowaliby się na przybycie na wasze wesele to jest to dosyć obciążające jak na przybycie na takie przyjęcie prawda? sporo osób też by musiało przyjechać prawda? bo rozumiem że twój tż jest francuzem tak? jeśli tak to nie jesteś jedyna na naszym wątku poza tym myślisz że orkiestra symfoniczna będzie pasować charakterem do uroczystości? pytam z ciekawości bo sama tego nigdy nie spotkałam ani nie miałam do czynienia z czymś takim na ślubie i zastanawiam się jak to będzie wyglądać ale pomysł jest ciekawy aby zrobić wesele o charakterze polsko-francuskim na co dzień mieszkacie w Polsce tak? i rodzina twego tż jest z Francji, twoja z Polski a znajomi mieszanie?dotka mnie osobiście nie podobają się takie mocno ecru suknie. Jestem na tak dla śmietankowej bieli i odcieniu ecru które są bardziej białe niż żółte. a tak to wydaje mi się że skoro pasuje ci biel to bym brała biel. Szkoda że jest taki mały wybór w poszczególnych salonach...tyle się gada o odpowiednim odcieniu sukni a jak przyjdzie co do czego to czasem wybór jest na prawdę ograniczony. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-15 o 13:09 |
|
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że dużym problemem jest fakt, że rodzina B. nie mieszka w Polsce. Jednak oni nie mają problemu z pieniędzmi, jak moja rodzina i mogą sobie pozwolić na kupno biletu. Nie możemy wydać ok. 70 000 zł na bilety lotnicze
|
|
|
|
|
#3367 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
, faktycznie dwa-trzy kwiatki to przegięcie pałkiCytat:
Droższa niż liście, a tańsza niż "pełnowymiarowe" kwiaty chyba. Bo proponowała mi bukiety po 80-120 zł i poprosiłam o te za 80. A ona na to, że w sumie zamiast takiej ilości zieleniny możemy dać gipsówkę, no to mówię, że ok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście bałabym się że pomysł z orkiestrą symfoniczną raczej nie wypali. Znaczy się nie wiem jaki mają repertuar ale jakby to miał być jakiś występ podczas obiadu, deseru to fajnie ale na całe przyjęcie? to będzie przyjęcie raczej siedzące, pogadać z gośćmi i tyle? macie na prawdę bardzo dużo gości - jeszcze pytanie ile osób przybędzie ale dla takiego grona i to że większość jest z daleka rozważyłabym zrobienie tradycyjnego wesela.. wiem że finanse was ograniczają w pewnym stopniu i że dla gości z Francji nie byłoby to problemem przylecieć tu na dwa dni ale wydaje mi się że to troszkę skromnie w momencie kiedy oni pokrywają koszty dojazdu (noclegów?). Ale przyjdzie Opium i Ija to doradzi lepiej bo jest specjalistką w weselu międzynarodowym
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co ?! zdecydowanie przydałby się tu taki przycik " LUBIĘ TO"
nie uwazacie ? Varga - przyjęcie ? ja bym to nazwała wręcz ogromnym weselem 220 osób to nie lada wyzwanie które zresztą stoi też przede mną zapraszamy 260 w sumie do dzisiaj nie wiem jak to ogarnąc
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki dziewczyny za opinie w sprawie wierszyków - racja są zbyt długie. jeszcze raz dzięki
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli obydwoje mieszkacie w PL i robicie wesele w PL w Wawie. Skad jest Twoja rodzina? Nie lepiej zrobic impeze w twoim regionie? Nie bedac zbytnio uszczypliwym: stac cie na wynajecie orkiestry symfonicznej, a jak sama nazwa wskazuje to jest to okolo 50 osob, i masz problem z biletami lotniczymi? Jestem w zwiazku z Belgiem, mieszkamy w BE, wesele tez robimy tutaj. GOscie z PL przyjezdzaja busem (oplacone przez moich rodzicow), autem (wg wlasnych zyczen) lub samolotem (rowniez kto chce). Oplacamy busa, noclegi i jedzenie od piatku do niedzieli. Jakby co pomoge
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmawiałam potem z młodymi na ten temat, ale niestety w tej kwestii nie mieli dużo do powiedzenia bo to rodzice płacili im za wesele i jak to ujeli "oni decydowali kto będzie a kto nie" ... także tamto wesele o ile dla mnie, bliskiej kolezanki bylo fajne, to podejrzewam, że dla obcych osób był to pretekst do plotkowania przez kolejne miesiące... Sama nie byłam za tak dużym weselem u mnie, z mojej strony zapraszam w sumie 80 osób, reszta to goście TŻta... i tu też niestety jego rodzina ma dużo do powiedzenia... |
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
anannke Ślub mamy w lipcu, więc sugerowałam niską kompozycję z goździków czy inne tanie kwiatki (tulipany wyjdą znacznie drożej, a ta kompozycja ze zdjęcia jest cudowna) Napisałam jeszcze kilka maili z ofertami - do zapytań dodałam również kwestię wielkości kompozycji. Jak się okazuje, zmieścić w budżecie się da, tylko pytanie - jak kreatywnie podejść do sprawy
![]() Dziękuję za pomoc z bukietami Nozka Naprotechnologia to też współpracujący system obserwacji; wygląda skomplikowanie ze względu na spotkania z instruktorem. Wg mnie wyczucie lekarza i podstawowa wiedza z kursów przedmałż. naprawdę może pomóc.
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile kosztuje takie wesele? i gdzie się zmieści tylu ludzi!cornflower miałam na myśli sam pomysł na dekoracje - nie musi być koniecznie z tulipanów no ale to fakt da się zrobić tylko że łatwiej wciskać że się nie da..
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-15 o 13:44 |
|
|
|
|
#3375 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Orkiestra składa się z 10 osób, ma to być przysługa. Bilety kosztowałyby nas powyżej 70 000 złotych, możemy tyle wydać, ale wolimy te pieniądze przeznaczyć na dom. Oczywiście jeśli ktoś nie przyjedzie, bo drogie bilety to sfinansujemy, ale zakładamy opcję, że nie finansujemy biletów wszystkim gościom. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Marzy nam się przyjęcie, na którym zatańczy się do klasyków muzyki polskiej i francuskiej. Nie chcę całonocnej imprezy z tańcami- hulańcami. Cytat:
Chcę coś spokojnego.
|
|||
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym nie wiem ile miała kasy chyba nie przyleciałabym z Francji na samo przyjęcie do 22 moim zdaniem dla takiej ilosci gosci i z takiego daleko wesele jest musem... przyjęcie to może byc na 10-50 osob, a nie na 220 ale to moje zdanie
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Florystki nie znalazłam. Bo u mnie w mieście nie ma kogoś takiego, a jedynie same po PRL-owskie kwiaciarnie Brałam pod uwagę opcję samodzielnego zrobienia takich rzeczy, bo szczerze to żadna filozofia. Tylko nie wiem jak ogarnąć to logistycznie Kto by to ustawił na sali? Gdzie to tzrymać, żeby nie padło? Czy w piątek przed weselem napewno uda mi się kupić gipsówkę? Znalazłam giełdę kwiatową w Tychach (1,5 h w jedną stronę odemnie). Tam 25 dag gipsówki stoi po 12 zł. Nie mam pojęcia ile ilościowo tego jest Nie wiem czy bardziej się nie opłaca tej florystki. Tylko pytanie skąd Znalazła by się może jakaś, ale 40 km odemnie. Czy to się opłaca? Zostaje także opcja co z bukietem i butonierką
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie samo zdanie jak Pysia. Przy takiej ilości na pewno zrobiłabym wesele.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
a to byłaś na miejscu czy gdzieś musiałaś daleko jechać?
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No skoro tak ja tego nie widzę jakos (sama myślałam o przyjeciu na 50-60osób i to mi sie juz wydawało zbyt dużo osob), ale moze moja glowa jest ograniczona
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Lg_ago A skąd jesteś? Mam namiary na jedną florystkę z pięknymi kompozycjami, czekam na ofertę od niej. Widziałam jej realizacje i wiem, że dojeżdża w różne rejony malopolski/ śląska.
Swiat_Katarzyny Znalazłam dla Ciebie czcionki:
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-01-15 o 14:01 |
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie głupio bym się czuła że ściągam ponad 100 ludzi z innego kraju na ich koszt (pytanie co z noclegami bo pewno będą musieli wziąć jakiś urlop żeby się tu dostać do Pl na czas i potem do domu) po to aby posiedzieli ze mną kilka godzin przy stole i posłuchali "orkiestry symfonicznej"mnie nawet nie chodzi o ilość osób na przyjęciu ale o samo to że tyle tych osób musi tu przybyć z daleka - jest to obciążenie albo finansowe albo czasowe i ogólnie wybranie się do innego kraju jest bardziej angażujące niż przejazd godzinny samochodem. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-15 o 14:03 |
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gosci z PL mozecie przewiesc busem, jak my
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mieszkam między Katowicami, Częstochową, a Opolem.Ale jeśli możesz to wyślij mi te namiary, spojrzę chociaż na nią Dzięki za zainteresowanie
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Da się zrobić wesele bez typowych polskich zabaw? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Nie, zależy nam, by wszystko odbyło się w Polsce. |
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
To jednak zawsze mniej niz 1500km (Paryż-Warszawa) ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

życzę powodzenia w realizacji planu

, faktycznie dwa-trzy kwiatki to przegięcie pałki
Ale musimy się rzeczywiście rozejrzeć. 

ile kosztuje takie wesele? i gdzie się zmieści tylu ludzi!

Kto by to ustawił na sali? Gdzie to tzrymać, żeby nie padło? Czy w piątek przed weselem napewno uda mi się kupić gipsówkę? Znalazłam giełdę kwiatową w Tychach (1,5 h w jedną stronę odemnie). Tam 25 dag gipsówki stoi po 12 zł. Nie mam pojęcia ile ilościowo tego jest