|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Prowansja88 gratuluje córeczki
jakoś przeoczyłam tą wiadomość. |
|
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hejka. Ależ zazdroszczę że już macie te swoje 100% pewności
Ja mam jutro usg, jest szansa że w końcu zobaczymy płeć. Dziś już czuję się lepiej, grzanie od środka ustąpiło ale zrobię sobie dzień łóżkowy. Dzidziuś ładnie wierzgał rano więc już jestem spokojna. |
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
spokojnie jeszcze wiele razy z czym głupim wystrzelę
|
||
|
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na połówkowym i wszystko super
Jak fajnie było widać - wkładała sobie rączkę do buzi, bawiła się pępowiną, nogi kładła na głowę. Szaleństwo Oczywiście musiałam iść prywatnie, bo wczoraj odwołali mi wizytę na nfz, bo doktorowi coś tam się przytrafiło. W ogóle polecam poradnię na Agatowej. Oni nie prowadzą ciąż tylko samo usg, ale jestem już drugi raz i wychodzę naprawdę zadowolona. Byłam u innej lekarki niż poprzednio, ale mam wrażenie, że obydwie są takie z powołania, nie na zasadzie kolejnego przypadku. Mają tez podobno dobry sprzęt. Cytat:
Cytat:
A ile to się komentarzy ja nasłuchałam na temat zimnych stópek jak była bez skarpetek. A wszyscy trąbią, że stópki nie są wyznacznikiem tego czy dziecku jest ciepło tylko karczek lub ew. klatka piersiowa. Zgodzę też się z tym, że to zależy od dziecka. Ja u mojej bardziej zawsze muszę zwracać na przegrzanie niż zmarznięcie. Ja ubrałabym w samego bodziaka, na głowę coś przeciwsłonecznego, żeby dziecko nie dostało udaru słonecznego ( ale nie ocieplaną czapkę W gondoli cyrkulacja powietrza też jest średnia i zwykle przewiew jest kiepski - choć może to też zależy od wózka. Także w tym wózku może być cieplej niż na zewnątrz niego. Ja latem i w ciepłe dni mam zasadę, że ubieram jak siebie. A jak jest chłodno, zimny wiatr to wtedy dodatkowa warstwa, bo wiadomo, że jak się idzie to jest cieplej, a jak się siedzi czy leży to jednak jest chłodniej Cytat:
Inna sprawa, że czasem można nie trafić do szpitala do którego się planuje, a oni mogą mieć inny spis. Nie zawrócą Cię przecież do domu. Mi nikt torby nie sprawdzał co mam. Po porodzie położna ubrała małą. Potem jeszcze raz ubrali mi po kąpieli, a potem już radziłam sobie sama
|
|||
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dziewczynki i super, że na wizycie wszystko ok |
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Zadomowienie
|
Miałam wcześniej napisać, Boziu jak ja Wam dziewczynki współczuję pisania pracy, obrony
, sama przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Właśnie korzystajcie zanim dzidziusie się pojawią i do roboty- tzn. jazda do pisania pracy, poza tym z brzuszkiem łatwiej sie załatwia egzaminy![]() Cytat:
Mój ginek powiedział mi na 100% i tego się trzymam . Rybka12321 Aldrin i czarno_biala1987 żeby dzidziusie pokazały jutro co mają między nóżkami![]() Cytat:
dla koleżanki, szybko się uwinęła seksmisja a nie mówiłam![]() ![]() Cytat:
![]() ---------------------- Tż został z młodym w domu. W lodówce nie ma obiadu, bo gotuję w tyg zawsze po pracy (młody jada w przedszkolu) więc napisałam maila: "W zamrażalniku chyba środkowa szuflada jest torebeczka a w niej skrzydełka i pałki z kurczaka, opłucz pod wodą. Wyciągnij garnek 3l srebrny zelmera, wrzuć do niego mięcho, dwie przekrojone na pół. obrane marchewki, jedną obraną pietruszkę, kawałeczek selera (obranego, ilościowo jak pół marchewki). Seler to ta włochata kulka, kawałek (jak pół marchewki) pora (to taka długa pałka). Uzupełnij garnek wodą do oporu. Wstaw na ogień. Przy okapie są słoiczki a w nich: liść laurowy, wrzuć dwa, kulki pieprzu kolorowego, wsyp 4 kulki, ziele angielskie jest w szafce z przyprawami, wsyp 3 kulki, i otwarta wegeta, wsyp 2 łyżki do zupy. I na ogień. Jak się pogotuje godzinę sprawdź i ewentualnie dopraw do smaku, np wegetą.uważaj słona Wyciągnij mniejszy garnek, zalej wodą i na ogień. Jak się woda zagotuje jedną łyżeczką soli posól wodę i wsyp do końca torebkę makaronu cienkiego (szafka przy lodówce). Gotuj ok.5 minut (zmniejsz ogień żeby nie wykipiało). Jak się ugotuje na durszlaku odcedź. Macie zupkę, smacznego" ------ A wiecie co mi odpisał: a co to za zupa będzie? Więc jak wróce z pracy czeka mnie wyżerka ![]() ![]() ---------------- Boli mnie dzisiaj brzuch i szanowna jak na@, magnez, nospa wzięta. Siedzę w pracy jak na szpilkach i latam do łazienki co chwila sprawdzać czy wszystko ok
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-15 o 13:28 |
|||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis pierwsza klasa ja zawsze mojemu mówie, przepis na internecie a mieszkasz w domu nie od dzis to szukaj gdzie co jest i biedak sobie sam musi radzić, więc ten Twój ma przy Tobie idealnie ![]() spokojnie może to macica się naciąga, nie denerwuj się
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko szkoda, że egzaminy mam pisemne... chyba, że poprawki jakoś się załatwi![]() Ale się uśmiałam z tego przepisu dla TŻ-ta Z gotowaniem u nas ok, ale jak piszę kartkę na zakupy to też tak to mniej więcej wygląda. Czasem dołączam nawet rysunek poglądowy - typu jak wygląda dymka itp
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahahahhahahaha ale się uśmiałam
Cytat:
Magnez bierz regularnie jak łapią Cie takie bóle. Sola1 różowe gratulacje
|
|
|
|
|
#3130 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj będą mieli w czym chłopcy wybierać Różowe gratulacje Cytat:
Swoją drogą ja mojemu mężowi aż tak dokładnych przepisów nie udostępniam Przypomniało mi się, że kiedyś wysłałam go po dwie ćwiartki na rosół, a on wrócił z dwiema pałkami rosołu nie było, no bo na czym i jakoś niedawno jechał na zakupy to mu mówię kup 4 pałki (miały być upieczone do frytek i surówki), a on wrócił z 4 ćwiartkami, no i był rosół ![]() Oby przeszło Cytat:
także jak wychodzi po zakupy, to ja telefon w pogotowiu
|
|||
|
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
majkela no piekny przepisa, haha! Moj i z takim by sobie nie poradzil ...No i koniecznie musialabym napisac ze na malym gazie bo by to wszystko wykipialo na bank
Btw ja jeszcze pol cebuli przypalam i wrzucam do garnka ![]() Mojemu tez zakupy musze rozpisywac i to dodatkowo po niemiecku, bo on jakies nazwy przypraw czy niektorych warzyw nie rozroznia (mimo ze sie tu wychowal...) Niedawno kazalam mu kupic pora to przyniosl mi... RZEPKĘ ![]() A ja dzisiaj wyskoczylam z mama na zakupki, bo juz w sobote wraca do Polski. Kupilam kilka mini ciuszeczkow typowo dziewczynskich... takze lepiej niech Natasza zostanie Natasza ![]() Przymierzylam spodnie ciazowe slim w H&M, no kurde fajne ale szkoda mi bylo 40 euro wydac wiec poszlam jeszcze do C&A. Jezu jakie beznadziejne tam byly ubrania... Rozmiary 44 i wiecej, i wszystko czarne, bure i szare... Tragedia, to wygladalo jak stoisko dla wdów a nie dla matek.. No i ostatecznie nie kupilam zadnych spodni :P |
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Witam się w 19 TC Śmiejecie się z tego okreslania płci, ale wśród naszych znajomych były 2 przypadki, że w trakcie ciąży lekarze mieli określone jedno a przy porodzie wyszło co innego. Dlatego, mimo że mój lekarz powiedział, ze nie ma wątpliowści, ze widać jak na dłoni, dał nam nawet zdjęcie z wyraźnymi rysami żeńskich narządów, to i tak uwierzę jak zobaczę na żywo.. Ale marzyła mi się Córeczka, wiec mocno trzymajcie kciuki, by była to silna i zdrowa kobietka ![]() Pokazuje Wam też mój ogromniasty brzuchol Koniec 18TC
|
#3133 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wolę bez ![]() Cytat:
a przy porodzie... chłopiec. Akurat ona przypłaciła to depresją, bo była bardzo mocno nastawiona na tę dziewczynkę, ale po mniej więcej dwóch miesiącach "pogodziła się" że się tak wyrażę. Chociaż synek musiał śmigać w różowych ciuszkach i dziewczeńcym wózku ![]() Fajowy masz ten brzuch |
||
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Wczoraj jak byłam to lekarka też mówiła, że widać dokładnie, że dziewczynka, ale ja to widzę dopiero jak ktoś mi powie Najlepsze było to jak taka ucieszona, że zobaczyłam i odgadłam oczka i główkę, a te oczka to były chyba nerki, a reszta to tułów |
|
|
|
|
#3135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też w sumie to rzadko dobrze odgaduję
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
No tak ja tez, chyba nawet nie mam wegety w domu
![]() Sola gratulacje!!! Prowansja - śliczny brzuszek i wcale nie wielki - w sam raz!
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem wściekła
byłam w firmie zanieść zwolnienie i z miejsca mi powiedzieli, że do końca umowy i Pani dziękujemy bo Pani miała być dyspozycyjna a Pani sobie w ciąże tak po prostu zachodzi, no doprawdy bulwersujące no to mam zwolnienia do końca ciąży. Czyli po macierzyńskim popracuje sobie 1,5miesiąca i bądź tu dalej człowieku mądry. Pewnie sobie na zasiłku posiedzę bo kto mnie zatrudni z małym dzieckiem na głowie Pracując tam znienawidziłam system kapitalistyczny A tak już na spokojnie Sola1 kolejne różowe gratulacje I idę obiad gotować, dziecka przez idiotów nie zagłodzę
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
Dobrze, że tż w domu to może uda mi się położyć na troszkę jeszcze 20min i do domku.Ach te nasze chłopy, nie możliwe są Podobno synek zjadł cały talerz, więc doczekać się nie mogę![]() Dam znać oczywiście czy żyję po zupce ![]() Cytat:
![]() Sliczny brzucholek
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
Sola gratuluję córeczki
Prowansja ładny brzuszek ![]() majkela Smacznego, mam nadzieję, że tż sobie poradził A Ty jak wrócisz to się połóż i odpocznijJa niedawno wróciłam od koleżanki - zakochałam się w jej łóżeczku Ale znalazłam w necie tą koleżankę ze studiów, ma nawet własną szkołę chustowania. W trzeci czwartek miesiąca robi szkolenia za 40 zł. Do tego można tam kupić nowe lub używane chysty więc na pewno się wybiorę |
|
|
|
#3141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i to jeszcze ciężarną tak stresować Spokojnie kochana, zjedz obiadek, nie ma co rozkminiac na głodnego, zobaczysz wszystko się ułoży, a jak nie ta robota to inna |
||
|
|
|
#3142 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję sytuacji, mam nadzieję, że się wszystko dobrze ułoży Cytat:
![]() To idę jeść rosół, bo też dziś mam |
||
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----- Wiecie co do tych wiązań w chustach to może ja akurat nie chustowałam, ale mam nosidło w którym są naciągane pasy i na pewno to jest kwestia wprawy. Pewnie dziewczyny, które często to robią to potrafią to robić z zamkniętymi oczami, ale jednak taki system nie dla mnie - pomimo, że moje nosidlo jest super to irytuje mnie, że jak byłam gdzieś na dworze i trzeba było małą wyciągnąć to te pasy walały się po ziemi. Jednak jak dla mnie praktyczniejsze jest rozwiązanie z regulacją taką na stałe i jak jest potrzeba to sobie zmieniamy długość pasów. Ale tak jak mówię to kwestia gustu. |
|
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
Co za polityka! Odnawiałam hasło bo zawsze za mnie komp pamiętał a teraz nie, a po zakończeniu otrzymałam komunikat, że zostałam na zawsze wywalona z wizażu za spamowanie!
Ja?? Co ja takiego zrobiłam?? ![]() Necro, współczuję strasznie, powinnaś iść z tym do sądu pracy, szkoda tylko Twoich nerwów, ale takich ludzi powinno się ciągać do odpowiedzialności...
|
#3146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To sa takie "skutki uboczne" dlugich chust Ale mozna i z tym sobie poradzic wkladajac koncowki chusty w kieszen albo za pasek spodni itd. Ja juz sie czlowiek wprawi to faktycznie wiaze sie szybko i z zamknietymi oczami. Ja tak bardzo lubie chusty ze wszelkie niedogodnosci w zwiazku z ich obsluga i tak mi nie przeszkadzaja ![]() Ale nosidla z regulacja to tez fajne rozwiazanie. Ktos mnie pytal o Manduce - tak ja jej uzywalam i jest to super nosidlo. Moze byc od urodzenia z taka specjalna wkladka. --------------------- Czarno-biala - a moze napisz do nich niech Ci wyjasnia. No chyba tak bez slowa wytlumaczenia nie mozna kogos usunac.. |
|
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam ale jak dotąd odzewu brak.
Kusicie mnie tymi chustami, tylko ja strachliwa jestem, jak mi dzieciak będzie tam latał bo źle zwiążę to będę się bała że wypadnie... i pewnie skończy się na próbach w domu Chyba że wcześniej poćwiczę noszenie kota
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z kotem lepiej nie probuj bo cie oskapluje Ale z duza lalka mozna.
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
A skąd ja lalkę wezmę? Jeszcze nie mam dzieci
Na pewno zagłębię się w temat. Ależ mi dziś brzuch daje popalić ) i potem wizyta u ginki... wyjdę z domu ok południa, a wrócę znając życie ok 17:00-18:00.. Zawsze i wszędzie trzeba się naczekać i nastać w kolejkach. Ech, takie życie.
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku cwiczylam na miśku
A pierwsze cwiczenia z dzieckiem byly nad kanapa i w asekuracji drugiej osoby bo troche sie balam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

jakoś przeoczyłam tą wiadomość.
Ja mam jutro usg, jest szansa że w końcu zobaczymy płeć. 

, sama przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Właśnie korzystajcie zanim dzidziusie się pojawią i do roboty- tzn. jazda do pisania pracy, poza tym z brzuszkiem łatwiej sie załatwia egzaminy
Mój ginek powiedział mi na 100% i tego się trzymam
.
żeby dzidziusie pokazały jutro co mają między nóżkami

byłam w firmie zanieść zwolnienie i z miejsca mi powiedzieli, że do końca umowy i Pani dziękujemy bo Pani miała być dyspozycyjna a Pani sobie w ciąże tak po prostu zachodzi, no doprawdy bulwersujące
no to mam zwolnienia do końca ciąży. Czyli po macierzyńskim popracuje sobie 1,5miesiąca i bądź tu dalej człowieku mądry. Pewnie sobie na zasiłku posiedzę bo kto mnie zatrudni z małym dzieckiem na głowie
Pracując tam znienawidziłam system kapitalistyczny
i to jeszcze ciężarną tak stresować