|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie starszaków przewijak lepiej mieć na łóżeczku czy komodzie?
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Carmena gratuluję Córeczki
Paulka spokojnie, zobaczysz że wszystko będzie dobrze Mam już wyniki glukozy: na czczo - 81, po 2h- 92, więc chyba w porządku Dzisiaj się zdenerwowałam na babki w przedszkolu. Nawet nie pomyślałam że w taką chlapę wyjdą z dzieciakami na dwór i nie dałam Misi spodni narciarskich tylko miała rajtuzy i spodnie dresowe. No ale poszli na dwór, tylko jak przyjechałam po Misię to ta stópki lodowate, rajtuzy na pupie mokre. Nawet jej takiej mokrej nie przebrały po tym podwórku
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie podaruję tych gofrów
chyba przestanę Was czytać Musiałam się poratować naleśnikami z nutellą
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za mondzioły z tych przedszkolanek ![]() pewnie chciały dzieciom snieg pokazać ![]() u mojego siostrzeńca to jak się zmoczył, to nawet nie przebrały, tylko siedział taki mokry pół dnia
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Chyba coś mi nie wyszło z tymi goframi. A raczej na pewno nie tak to miało wyglądać
![]() Robiłam z pół składników. Ten ładniejszy zdrapałam z góry gofrownicy. Ale i tak jakieś płaskie to wyszło. Zostanę chyba przy robieniu kotletów, a TZ zrobi mi gofry ![]() DSC_0052.jpg
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Light Limara>> ale się starałaś hehe
a posmarowałaś wcześniej pędzelkiem gofrownice?? mi najlepiej ciato się udaje jak nie daje wody, ani proszku do pieczenia
|
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Bojciuniu już myślałam, że nie wstanę od tego komputera i nie skończę Was nadrabiać.
![]() Mam wrażenie, że im bardziej jesteśmy zaawansowane w ciąży tym więcej piszemy i stąd taki natłok materiału. Żeby się nie pogubić przez te chyba 8 stron, które przeglądałam porobiłam notatki Tak więc po kolei: Lucynka Antek ładne imię, mnie też się podoba ale nie mogę znieść wersji Antoni, u mnie TŻ jak tylko dowiedział się o ciąży powiedział, że będzie Antoś i koniec. Mi pozwolił wybrać imię dla dziewczynki - łaskawy jest ![]() Fantastka witaj i przyłączam się do fanek Stasia choć u mnie jak już pisałam "króluje" AntekNikii gratuluję 6 miesiąca ciąży, mnie już też dzieli tylko parę dni od takiego wyniku ![]() Vampirka za kopniaczki. Powiem Wam, że faktycznie bycie na chorobowym i mniejszy natłok zajęć pozwala wsłuchać się w siebie i bardziej wyczuć/dostrzec ruchy dziecka i to jest super Kaorlak mój TŻ ma na imię Adam i na chwilę obecną kompromis imienny u nas to Adaś junior ponadto i Ramona słuszne podejście z faworkami, przez żołądek do serca Kasian wczoraj w Twoim Stylu czytałam wywiad z położną Jeannette Kalyta, autorką książki Położna. 3350 cudów narodzin. I odnośnie planowanych cesarskich cięć ona wypowiada się w następujący sposób w tym wywiadzie: "Wyobraź sobie kobietę, która przychodzi do szpitala o umówionej godzinie, świadomie kładzie się na stół operacyjny. Natomiast niczego niespodziewające się dziecko zostaje nagle wyjęte z jej brzucha. Nie ma hormonów porodowych, które przygotowałyby je do przejścia z jednego świata w drugi - adrenaliny, oksytocyny, endorfin, które wydzielają się podczas porodu naturalnego. Najnowsza wiedza mówi, że stres, jaki w tym momencie przeżywa dziecko, jest w stanie zmienić mu immunologię." Ona mówi, by skorzystać z "zapisów", które mamy w naszym ciele bo to one podpowiedzą nam jak radzić sobie z bólem. Carmena gratuluję Majeczki z uroczym zadartym nosem ![]() Pallas Ril bardzo podoba mi się teoria Twojego taty, uważam że jest całkiem trafna ![]() Paulka co się odwlecze...Ważne, że wg. gina z dzidziami ok w piątek bądź dobrej myśli i zapewne ujawni się płeć a dzieciaczki się "wyrównają" na dniach Skoro łożyska idą w górę, to i dzieciaczki na pewno też pokażą na co je stać ![]() Uff to tyle, idę w końcu na spacer bo zaraz się ściemni Zajrzę wieczorkiem, może nadrobię szybciej niż teraz
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ten przepis na gofry od Nikii??
Wyczytałam, że mozna w opiekaczu zrobić. Jak sobie pójdzie ksiądz w cholerę to zrobię
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiab przeleć posty Nikki albo poszukaj na stronie biedronki w gazetve bo mówiła, że stamtad
![]() Karolak co za babsztyle ![]() Mała zdrówka dla córy Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mężul mi suszy głowę, żebym zrobiła. Ja tam dzisiaj nie tknę po glukozie. Cały czas mam jej posmak w ustach
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Carmenaa_88 - gratuluje ślicznej córeczki!
madziuuula co się martwisz szybkim porodem pyk i będzie, ani nie zauważysz ![]() kasian86 - to płukanie nosa wodą z solą robisz takim samym roztworem jak przy płukaniu gardła tyle że em jakby to napisać wciągasz to nosem i po chwili wysmarkujesz. Wiem urocze ![]() Magdi555 Twój Kuba rządzi!! ![]() ilkas podpisuje się pod tym co pisały dziewczyny - Mili jeszcze maleńka to dlatego tyle śpi. Moja rok i parę dni starsza od Twojej i chyba powolutku rezygnuje z drzemki w ciągu dnia, a w nocy śpi tak 19.00 - 6.15 mniej więcej. Ale może Twoja śpiochem pozostanie. Oby! ![]() gosius91 czemu masz dziwny dzień? Wszystko ok? sylvuniaa84 odpoczywaj i śpij ile się da! kasiab91 ja mam przewijak-komode i sobie chwalę, ale wszystko zależy jak będziesz miała cały pokój/kącik malucha urządzony. Myślę, że większej różnicy nie ma. |
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki kochane za słowa otuchy
Co ja bym bez Was zrobiła. Trzymajcie kciuki żebym w piątek się dostała na USG. TŻ jest dziś dla mnie przekochany, jedziemy kupić coś niuniusiom na poprawę humoru ![]() Oderwę się od myśli ![]() Buuuziaczek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
dajcie gofra nooo
![]() Ja się dziś pocieszam piszingerami z masą czekoladową Caramena super,że dziewczynka![]() Paulka najważniejsze,że dzidziusie zdrowe a w piątek już napewno się dowiesz.Psikusy Ci robią Bączki dwa ![]() Jak nie chcą pokazać to pewnie dziewczynki Byłam dziś na tym fitnesie i powiem,że po 1 razie odczucia średnie..nie wiem czy coś mi dadzą takie zajęcia,choć fajnie się porozciągać troszku:P Muszę dziś pogadać z mężem o szkole rodzenia bo jednak dopada mnie stresik i chyba wole iść na taką. Co prawda u mnie w mieście same płatne ok 300zł..ale znalazłam w mieście obok darmową w szpitalu to chyba lepiej jak będziemy dojeżdzać ileś km i i tak chyba wyjdzie taniej. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie mąż juz lajtowo, dzisiaj chciał dorabiać ogonek naszej dzidzi ![]() ale podsunełam mu świetne powiedzenie mojej znajomej :"u chłopa zucha pierwsza musi byc dziewucha" i chyba podniósł swoje ego a dziś przeczytałam nt. płci dziecka i większe prawdopodobieństwo spłodzenia syna, gdy stara się długo o ciąże, no to u nas jak miał byc syn, jak ja po 1 cs zaszłam |
|
|
|
|
#647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam nadrabiać na 17 stronie.. Zlitujcie się
Później skończę..Ramona - gratuluję córy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Z mojej strony przeważają wszędzie dziewczynki.. Ciekawe co będzie u nas ![]() Cytat:
Słodkie ![]() Nikii gratuluje zaczętego 6 miesiąca ![]() Tak sobie pomyślałam, że ja też jestem w 23 tygodniu ![]() Cytat:
Dawaj znać jak tylko się dowiesz płci ![]() Cytat:
Ja mam ćwiczenia w czwartki Mam nadzieję, że Ci się spodoba Nie będzie to oczywiście zumba, ale fajnie się trochę poruszać i rozluźnić ![]() Pocieszę Cię, ja też duuuużo nie wiem... Cytat:
Witaj
|
||||||
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#649 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Już po obiadku i mogę Wam szczerze polecić ten przepis co wklejałam
TŻ też zachwycony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do szkoły, to pewnie będziemy tu na bieżąco przytaczać różne mądrości pozyskane na zajęciach, ale skoro jest to Twoje pierwsze dziecko, to dobrze by było, żebyś nauczyła się obsługi
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Mój to by się nie zdecydował na szkołę rodzenia. Moim zdaniem to chyba jakiś trend się z tego zrobił. No ok jak ktoś jest sam i nie ma znikąd pomocy to rozumiem, ale teraz dużo można dowiedzieć się chociażby z neta. Ja tam liczę na swoją intuicję i w razie W mamę. Nie chcę tez żeby mi codziennie przychodziła i robiła po swojemu.
I jak dla mnie to nie powinno nazywać się szkołą rodzenia, tylko przygotowanie do bycia mamą i tatą. Jak kogoś uraziłam, przepraszam To tylko moje spostrzeżenie ![]() Madziulla - zaraz poszukam. kaorlak - ja po glukozie też bym nie spojrzała na gofry. Ja po niej jadlam kebaba z najostrzejszym sosem co by mi przepaliło przewód pokarmowy ![]() Kurcze i dziś też bym go zjadła No ale zakichana wieś, nie ma kebabowni jak to mój brat mówi![]() Ja już po księdzu. Pogadał wziął kasę i poszedł zarabiać dalej...
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też po cichu liczyłam na dziewczynkę i mąą też mówił, że chyba dziewuszka, ale okazało się, że chłopiec. Cieszymy się bo już się przestawiliśmy. A może z drugim się trafi dziewczynka? Przekonamy się. To na tyle mojej wypowiedzi na temat podobieństw |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzidzia tak się zamaskowała, że nie szło jej podejrzeć, gin chyba z 10 minut się męczyła, żeby ją tam poobracać, bo cały czas zwrócona twarzą do moich pleców była i tyłek wypięła albo jakos bokiem pozasłaniała się nogami i rękami, ale gin widziała już w moich oczach chęć poznania i jeszcze mąż był ze mną, no to sie postarała ![]() ale tak mi wygniotła ten brzuch, że masakra
|
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa... powiem Ci, że coraz częściej słyszę o przypadkach, że czyjeś dziecko jest zaniedbane jak nie umieją poradzić sobie z taką ilością dzieci i ogarnąć ich to niech więcej przedszkolanek załatwią ![]() Ja mam złe doświadczenie z przedszkolankami w żłobku Cytat:
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona_85 u mnie też sie starała 100% pewności nie dała ale grunt że cos chciała podpatrzć
Zobaczymy na 4D
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
ja juz w domku po pracy, dzisiaj mialam mega lajtowy dzien i wyszlam wczesniej
Wpadlam do sklepu "Wszystko po 5 zł " po rekawiczki i kupilam Tzetowi bokserki ze śmiesznymi napisami za 7,90 sztuka. Niech ma , bo ostatnio mowil ze tylko Kacperka obkupuje
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
witam sie w nowym watku zostawic was na 2 dni a wy tak piszecie jak szalone
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
a córy nie ma :/, mam nadzieje że druga będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

Wyczytałam, że mozna w opiekaczu zrobić. Jak sobie pójdzie ksiądz w cholerę to zrobię

jak nie umieją poradzić sobie z taką ilością dzieci i ogarnąć ich to niech więcej przedszkolanek załatwią