|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 15
Cytat:
. To serio takie fajne mieć grzywkę ciętą od półmiska ]? Podobną grzywkę popełniła kiedyś moja koleżanka, za mocno ciachnęła, a potem tak chodziła jak sierota, póki jej nie włosy nie odrosły . Do Kupałowej bym nie poszła nawet, gdyby dopłacali
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farbowanie to jest sporo droższe jak wszędzie, ale strzyżenie to tylko te 2 dychy drożej.
|
|
|
#123 | |
|
beach please
|
I przeważnie ją robi, przynajmniej większość znajomych mi osób, dziecięciem będąc (w tym ja)
Cytat:
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale boję się Boję się, że ten ąę fryzjer jest przereklamowany albo też nie wie co to 5cm albo nie będzie mnie słuchał i pojedzie z fantazją.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie że chce mi się Was nadrabiać
![]() Judith nie podawałem Ci wczoraj przepisu bo sam z żadnego nie korzystałem Czysta improwizacja i dlatego wolałem się upewnić jak wyjdzie. A że wyszło soczyste i bardzo smaczne to teraz już mogę się pochwalić Natarłem pierś z indyka w paście z czosnku, przypraw, skórki z cytryny i odrobiny oliwy. Po 4 godzinach podsmażyłem na suchej patelni, wsadziłem w rękaw, na górę 100g masła i upiekłem w 180 stopniach przez jakieś 50 minut.Pyszna wędlinka za 20zł/kg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Oczywiście po upieczeniu nie wyciągałem jej z rękawa dopóki nie ostygła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-01-15 o 15:43 |
|
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja z indyka robiłam tak, że marynowałam, zawijałam ciasno w folię, potem ciasno w rękaw i jeszcze obwiązałam sznurkiem (żeby ani trochę płynu nie wyciekło) i piekłam. Druga wersja to tak samo marynowanie, opakowanie (hiper szczelnie ma być), włożenie do garnka z wodą, tak, żeby było całe zanurzone i długie gotowanie pod przykryciem. Druga wersja lepsza, wychodzi soczysta, miękka, krucha, omg umieram ze szczęścia. |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiły i rozwaliły mnie dzisiaj na wizażu określenia: fiflak w pusi i tunel miłości
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię to na 100%. A ile tej piersi? Jedna?
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może założymy wątek, o pieczeniu wędlin? Ja robię z mamą pasztet, jak przyjeżdżam do domu. |
|
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dzięki obsmażeniu i pieczeniu z masłem wyszła super. Ha! I co da się z tel pisać na szaro? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Prosze pokazac macice
W szkolach policealnych mozna sie ksztalcic jako technik dentystyczny lub asystentka stomatologiczna. Ten pierwszy zajmuje sie chyba protetyka, a ta druga jest najczesciej pania z recepcji, przygotowujaca znieczulenia, narzedzia i material na plomby. |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=738710 Przecież jest nawet na perełkach
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#137 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
...przeciez to nie jest cholera trudne. Nie jest, naprawdę. I zastanawiam się jak można być fryzjerką, niby skończyć jakąś szkołe i jeszcze pracować w zawodzie i popełniac podstawowe błędy (chodzi mi głównie o blond gdzie włosy wychodzą np szare ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
z 1,5 roku temu ścięła mi babka włosy jak.... no wyglądałam gorzej niż źle. Odrosły to poszłam do pani która je wyrównała pod zapuszczanie, no i tak od roku nie byłam na cięciu i nie mam zamiaru iść bo zapuszczam, farbuję sama, pielegnuje sama... To nie jest tajemna wiedza medyczna, to nie jest samodzielne zakładanie plomby tylko farbowanie włosów, człowiek jest w stanie się tego nauczyć sam, a jak mam znowu wyglądać jak siedem nieszczęść za 150 zł to az mi sie smutno robi na mysl o pojsciu do fryzjera
|
||
|
|
|
#138 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze muszę spróbować sposobu łączącego te dwa, czyli do garnka z wodą a garnek do piekarnika. Pewnie na kulinarnym gdzieś taki już jest. Cytat:
Da się, ja wstawiam kody ręcznie po prostu |
||
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądnij sobie ten program który wrzuciłam wyżej, nic już Cię w temacie fryzjerstwa nie zdziwi Cytat:
czasem mam ochotę zrobić jakieś refleksy czy inne bajery, ale pewnie wyglądałabym po tym jak gwiazda dyskotek z lat '90
|
|
#140 |
|
beach please
|
Też farbuję włosy sama, szkoda mi wydać te 150 zł z częstotliwością co 2 miesiące, a u fryzjera podcinam grzywkę (boje się sama
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie że już nie mam kataru, prawie w ogóle nie kaszlę, a temperatura ani drgnie, dalej 37,2
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
ogólnie to zestaw majirel blond 30 zł ( z odlanym oksydantem etc ) w sklepie fryzjerskim kosztuje
u jacques andre 200 zł (raz się skusiłam)
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zazwyczaj marynuję przynajmniej przez całą noc i pół dnia, ale zauważyłem że to trochę wyciąga wodę i dlatego indyka wolałem krócej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#144 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wcale nie jestem jakaś wybitnie delikatna i wrażliwa, tylko ludzkie wydzieliny mnie brzydzą ![]() Cytat:
![]() Minął mnie dziś na uczelni ktoś przebrany za misia koalę (chyba), niosący pudełku ryżu - wtf, uczelnio, wtf? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie, że kogoś szokuje słowo ''za**biste'' (pomijam jakieś staruszki
).musiałam wprowadzić gwiazdki, bo wyczaszkowanie zasłaniało całe słowo
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-01-15 o 16:36 |
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
Dziwią mnie ludzie, którzy nie zaznaczają spoilerów :<
Dziwi mnie to, że scenarzyści Supernatural ewidentnie nienawidzą fanów D': z/w muszę posklejać swoje serce |
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Do fryzjerek mam uraz od kiedy poszłam do salonu żeby mi ścięła włosy tak
![]() a wyszłam tak ![]() Aktualizacja danych, omal się dzisiaj nie wywaliłam 12 razy
Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d Czas edycji: 2014-01-15 o 16:45 |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44624084]Do fryzjerek mam uraz od kiedy poszłam do salonu żeby mnie ścięła włosy tak
![]() a wyszłam tak ![]() [/QUOTE]
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
wow, fryzjer aż tak cie odmłodził?
|
|
|
|
#150 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Odważne jesteście. Ja mam ponad 10 lat taka samą fryzurę
![]() Mniej więcej to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

jakbym wyszła z grzywką opitoloną nad czołem, to chyba bym umarła
]? Podobną grzywkę popełniła kiedyś moja koleżanka, za mocno ciachnęła, a potem tak chodziła jak sierota, póki jej nie włosy nie odrosły
Dlatego obecną fryzjerkę mam ochotę po stopach całować, jej sposób modelowania włosów co prawda tragicznie mi się wręcz nie podoba
ale przy obcinaniu siedzi kilkanaście minut i ogląda każdy włosek żeby wszystko było równiutko, więc włosy potem układają się praktycznie same 

Natarłem pierś z indyka w paście z czosnku, przypraw, skórki z cytryny i odrobiny oliwy. Po 4 godzinach podsmażyłem na suchej patelni, wsadziłem w rękaw, na górę 100g masła i upiekłem w 180 stopniach przez jakieś 50 minut.

Zrobię to na 100%. A ile tej piersi? Jedna?