|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Na poczatku sie gotuje, dopiero jak dziecko dobrze znoosi to mzna dac surowe. Marchewke szczegolnie. |
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rybko proszę dopisz na pierwszej stronie że Jaś w 17 tyg waży 6700g
i do tego że mam do wymiany pampersy 2 zielone za dady 3 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja pytałam o rozszerzenie diety jak byłam u pani doktor z moim przeziębieniem i mi powiedziała że mogę powoli zacząć rozszerzać więc wprowadziliśmy jabłuszko na lepszą prace jelit i jest poprawa |
||
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia jak tam się czujesz?
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak przekonać dziecko do picia wody? bo mój wypije pare łyków i butle odsuwa, pluje itd. a położna mówiła zeby poić po 30ml miedzy karmieniami ale on nie chce
|
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Anoula
dla tż za podejście w sprawie tabletek! U nas podobnie, też decyzja wspólna, że już nie będziemy stosować. Ja co prawda za bardzo huśtawek nastroju nie miałam, ale się rozregulowałam hormonalnie za jutrzejsze szczepienie i za cycuszki, żeby ruszyły z produkcją!aaby za chrzciny, oby ksiądz nic nie wymyślił na ostatnią chwilę !Super, że Ziajka skuteczna, a zepsutego autka współczuję ![]() Heh, z ubrankami to jakieś jaja są-my nosimy rozmiary od 50-62 aktualnie, a jedno na 50 to jest za duże rusalka za Twój cukier, żeby się unormowałktosiula za usgmaomami ![]() rybka zdrówka!!! Głowa lepiej? Nie wiem czy już nie jesteś po kolędzie, ale u nas idzie się do zakrystii i tam dają, albo możesz nalać z kranu i poprosić księdza, żeby poświęcił na miejscu-u nas w zeszłym roku nie robił problemu. Ale akcja z windą Jeszcze bezczelnie pokrycia kosztów żądali, dobrze, że się opamiętali!! A widziałam Twoją kiecę na chrzciny jak kiedyś zaglądnęłam na chwilkę-fajna, będziesz się prezentować pięknie lusesita za szczepienie i wagę Marysi za dalsze badania!nasturcja za produkcję mleczka!!Dzięki za wymianę z dostarczeniem na miejsce(pozdrowienia dla dostawcy ) Witaminkę Tomcio wcina i się krzywi , pampki jeszcze leżą, a ten Maltan to trzeba zmywać przed karmieniem?A jeszcze mam pytanie do Ciebie odnośnie przechowywania mleczka-ile można trzymać w temp pokojowej i w lodówce?? Wiem, że to już było, ale mi się zapomniało Biedny Miłek 89Beatka za wagę i szczepienie ![]() U nas tż myję Tomaszowy zadek pod kranem, a maluch ma przy tym za każdym razem taką zdziwioną minę ![]() O ja, już marchewka i jabłuszko.. Ale ten czas leci ![]() De jak tam Daniel?? Miałaś przeboje i to akurat jak sama w domu byłaś domi za wagę Jasieńka!Ale przystojniak z niego na tym zdjęciu z chrzcin
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
przy karmieniu mm trzeba
|
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Sorento w temp pokojowej 8-12h. W lodówce 3 dni
![]() Maltanu podobno zmywać nie trzeba
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2014-01-15 o 16:01 |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() o widze kilka tematow: chrzest - załatwilismy na 26.01 - odbedzie sie jesli Malwinka juz bedzie zdrowa i Hania nie złapie ospy ![]() u nas akt wzieli do wgladu tylko oryginał aktu do macierzynskiego mi zabrali. do ubezpieczalni i zusu kopia, tak samo jak do becikowego. pieluszki: zielone pampersy super dady tesco baby loves porównywalne do pampersów. zadowoleni jeseteśmy papmers premium ok. wykańczamy właśnie dwójki mieliśmy takie z auchan. 91200018.jpg nic specjalnego, fakt nie przeciekały, ale twarde takie jakieś. ogólnie ok przy starszej używaliśmy jeszcze a ALDI i rossmanna thumb31_9355050.jpg też zadowoleni byliśmy sleep&play sprawdzały się u nas tylko w dzień. po nocy przesikane były rozszerzanie diety bym zaczęła od gotowanych warzyw i owoców Hania od kilku dni zaczyna głużyć, fajne dzwięki zaczyna wydawać z siebie i coraz częśćiej się uśmiecha ![]() Agnieszka, Ania słodziutka ![]() Miki co za lekarz Ci się trafił na tej izbie. normalnie daj znac co ordynator na toRyba normalnie porażka z tą administracją. następnym razem zadzwoń na straż. moja bratowa jak zacięła się w windzie to od razu na 112 zadzwoniła i przyjechali i wyciągnęli ją i wózek z dzieckiem Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2014-01-15 o 16:17 |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
mąż ma awarie w pracy. chyba nie będę dłużej czekała na obiad na niego :P
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- brawa dla dzielnych dzieciaczków i za piękne wagi
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz mowil,ze przy kp tez czasem mozna,np tak jak teraz w sezonie grzewcz. wczoraj dalismy i sie tak przyssala,jak,nigdy Cytat:
Niunia brawa za chrzciny! my chyba do konca lutego zaczekamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
hm to nie wiedziałam
ja właśnie nakarmiłam głodostwora i zasneła nie w chuście my używamy dad i jesteśmy na razie zadowoleni, ani pół odparzenia i ogólnie pasują, nie śmierdzą... dzisiaj byłam z mała w chuście po chleb, zapakowałam sobie ją ubrałam kurtkę na chustę i małej czapkę.. położna mówiła że mogę tak chodzić jak nie ma mrozu i jest spoko. a w ogóle macie jakieś sposoby na trądzik niemowlęcy? mamy początki tego ustrojstwa... krostki na głowie i na buzi ... |
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki mam dzisiaj apetyt, ciagle chodze i ruszam gębą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wypatrzyłam że w carrefour jest od dzisiaj promocja na pampersy duża paka zielonych pampersów 150 sztuk (rozmiar 3) za 82.99zł
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-01-15 o 17:41 |
|
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga mała jest śliczna
Ryba ale bym w tej windzie fiknęła z nerwów Miki brak mi słów, ciekawe czy ordynator będzie tyłek tamtemu krył czy zareaguje w porządku Lineczka fiu fiu mąż pewnie szczęśliwy ![]() Nemosek brak Ci skali jakby im Nasturcja wierszem posypała to dopiero miałyby co przeżywać dziewczyny ![]() ![]() idę dalej czytać Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2014-01-15 o 17:13 |
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w tesco pampersy zielone 3 132szt. za 69,99 od jutra
|
|
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też Ale mi wolno idzie ![]() Nasz też ma trądzik, lekarka powiedziała że czy będę coś z tym robić czy nie i tak zniknie kiedy jemu się będzie podobać Przemywałam tylko ciepłą wodą i raz na parę dni smarowałam kremem oilatum. Wyskoczył mu w sumie parę dni po urodzeniu, teraz już widzę, że coraz mniej ma. Ale nie wiem czy to zasługa np kremu czy sam postanowił nas opuścić ![]() Ja też się muszę przemóc- zachustować malucha sama i wyjść na miasto-dużo wygodniej niż z wózkiem, ale jeszcze trochę stracha mam czy dobrze wiążę ![]() nasturcja dziękuję lusesita a jaką wodę dajecie? Jakąś specjalną dla dzieci? I dosładzacie? Bo ja się nie znam ![]() Mój łobuziak dziś grzeczniutki- przed południem się sam pobawił-lewek z FP jest nr 1 i biały miś z bebilonu-łapkę lubi na nim trzymać więc ogarnęłam dom, zrobiłam pranie, napisałam do Was, potem sobie usnął, z tetrą na głowie , a ja na spokojnie zjadłam i przygotowałam obiad.. Ciekawe czy mu tak zostanie ![]() Poczytam sobie co tam wcześniej pisałyście i może coś odpiszę jeszcze
|
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mam wiadomosc od Miki, jest już w szpitalu, jej mąż załatwił przyjęcie . Jutro ma mieć operacje, niestety metodą klasyczną bo laparoskowo się nie da o będzie musiała zostać potem 2 tyg w szpitalu. Bardzo się martwi ze nie uda się utrzymać laktacji i do tego ta rozłąka z maluszkiem... Ale leży w izolatce i ma nadzieje ze tz będzie mógł przchodzic z malutką.
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam zielonego pojęcia
Rybka chyba dosypywała glukozę więc niech Ona odpowie ![]() Cytat:
![]() odstawiam chyba tabletki anty... od soboty mam plamienia i zamiast być ich coraz mniej to jest ich coraz wiecej
|
|
|
|
#2334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie! tez juz,bym chciala motac,ale jesscze mam stresa:p Cytat:
zywca dalismy, przegotowana Cytat:
![]() kciuki!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
pooglądaj filmiki i ćwicz wiązanie powinno być dobrze no widzisz ja przemywam wodą troszkę znikneło jak posmarowałam moim mlekiem buzię i te miejsca... nie wiem może będę przemywała wodą przegotowaną i smarowała mlekiem... a ja jestem jakoś ciągle głodna |
||
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
ryba, ja miałam Huggiesy rozm.1 i 2 od mojej kuzynki (zostało jej trochę po synku).
Nie kupiłabym sama więcej - strasznie szerokie, grube i do tego niskie. Więc jak dla mnie jakieś takie nieporęczne
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ktoras pisala ze smarowala buzie w srodku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała śpi 3,5 godziny, obudzić ją na kp? chyba ją wybudzę zanim się obudzi mega głodna ![]() Miki dbaj o siebie! szcześliwa mama to szczęśliwy dzidziuś... kciukamy! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Na poczatku sie gotuje, dopiero jak dziecko dobrze znoosi to mzna dac surowe. Marchewke szczegolnie.

za wagę!

za jutrzejsze szczepienie i za cycuszki, żeby ruszyły z produkcją!
Jeszcze bezczelnie pokrycia kosztów żądali, dobrze, że się opamiętali!! 

daj znac co ordynator na to