|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
![]() Cytat:
edit. ups, "jak dojdzie" jestem nieuważnym czytelnikiem, przepraszam. Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-01-15 o 21:04 |
||
|
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o kilka rad
1. Warto kupić obrączki w Yes? 2. Co zrobić z prezentami? Benj mówi, że u niego jest tradycja dawania listy prezentów, które znajdują się w jednym sklepie, ludzie płacą za dany prezent i następnie prezenty są dostarczane po weselu. Natomiast w Polsce daje się zwykle kopertę. Czy będzie bardzo głupio jeśli polskim gościom również dam listę prezentów i poszukam sklepu, w którym można płacić przelewem? 3. Przed podaniem tortu powinno się podać migdały w karmelu. Myślicie, że można podać migdały oraz krówki (jako takie polskie cukierki )?4. Jaki alkohol? Wino, wódka, szampan i coś jeszcze? Może kilka butelek whisky/burbona? ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Borze, dziewczyny, nie zjedzcie mnie, mam kolejne pytanie. Wklejacie zdjęcia bielizny- nałożycie ją pod suknię czy po prostu w czasie nocy poślubnej? Bo tak się zastanawiam... Przecież po całym dniu w bieliźnie, nie będzie ona świeża i pachnąca. |
|
|
|
#3513 | ||||||
|
Zadomowienie
|
od godziny Was nadrabiam
![]() no to masz szczęście, mój to w ogóle by nic na stołach nie stawiał Cytat:
a co! a za dzidzię zażyczyłam sobie kolejny pierścionek z brylantem, będzie się należało ![]() Cytat:
nawet jak padało pysia1987 masz jeszcze mnóstwo czasu, daj sobie odsapnąc, zajmij się czymś innym, ja dzięki świętom wróciłam do przygotowań z nową werwą Cytat:
bo zabyłam jak zamawiałam swój, ale kryształki kosztują grosze Cytat:
OTO ONA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi się najbardziej podobają 4
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Varga
Witaj Cytat:
Może 1. albo 4. Cytat:
|
||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Maraia ja wszystkim niezłomnie polecam buty z http://www.akces2.com/
zamawiasz przez Internet i wybierasz co tylko zechesz ![]() Varga ta lista prezentów to jest ogólnie świetna rzecz i mi się osobiście bardzo podoba, ale ! - w Polsce to może zostać różnie odebrane - u nas to nie jest popularne - macie trochę mało czasu chyba żeby jeszcze sklecać listy, szukać sklepów, zawozić, tłumaczyć gościom, ja bym tylu rzeczy w tak krótkim czasie nigdy nie ogarnęła, albo bym się nerwowo wykończyła
|
#3516 |
|
Erudycja
|
czy Kuli relacjonowala juz ślub i wesele czy jescze mnie nic nie ominęło?
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Mojakaren no to super, że będą fotki kiecki
Czeko 1 albo 4 Varga no to fajnie, ze dogadaliscie szczegoly z narzeczonym, koniecznie pochwal się salą jak zarezerwujecie, Dziewczyny dobrze radzą - czas na suknię i obrączki, mam nadzieje, że wszystko Wam się uda zorganizować, bo czasu już niewiele jeżeli chcecie maj. Asioonia, Niulka gratukacje zakupów Maraia witaj, no już musisz się decydować w takim razie, bo Kwiecień to już zaraz. a jak jesteśmy w temacie spinek, TZ dostal od mamy na Swieta takie: ![]() i chyba je założy na ślub, bo pokażą jego charakter, no i żeby tak zupełnie sztywno nie było czy lepiej postawić na klasykę?Sent from my iPad using Tapatalk
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. nie odpowiem, ja mam ze "swojego" złota 2. w Polsce niestety jeszcze z listą prezentów to ciężki temat, bo jak zrobisz listę prezentów to możesz dostać np. ekspres do kawy z biedronki na kapsułki ( ), jeżeli chodzi o konkretne sklepy to musiałabyś mieć ich kilka, a to już kłopot dla Was3. Migdały możecie podać w formie podziękowań dla gości, LINK 4. My mamy wódkę (120 butelek na 80 osób), wino będzie i mamy 2 litry burbona i 1,5 litra ginu, to będzie na stole osobnym a co do bielizny, to jak już będziesz miała suknię to pogadamy o bieliźnie ![]() edit: PYTANIE MAM!! Jak długo czekałyście na przesyłkę z Butterfly??
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-01-15 o 20:47 |
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tradycja, że życzenia składa sie na sali. Pod kościołem składają tylko ci, którzy byli na ślubie, a nie są zaproszeni na wesele. Moim zdaniem to świetne rozwiązanie nuż stanie pod kościołem godzinę, aż wszyscy goście życzenia złożą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech je zakłada!!
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
1 Cytat:
![]() Cytat:
2. nie robiłabym, u mnie zostałoby to b. źle odebrane 3. to jest super pomysł 4. my mamy barmana, ale jesli nie mielibyśmy go to tylko wódka, wino i whisky, a na poprawiny piwo A na noc poślubną założę strój Ewy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, co chcę dostać, B. też. Chcę blender, maszynę do pieczenia chleba, wyciskarkę, naczynia, szklanki, pościel, obrusy- wszystko do max 400 zł, więc każdy wybierze, ile będzie chciał zapłacić Gorzej z wyborem sklepu...
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do parafii to Wasza jest w miejscu zamieszkania wiec parafie macie. Pisze to bo sama biore ślub z obcej parafii i wtedy jest wiecej latania, załatwiania bo bedziesz musiala dodatkowe papiery donosic i dodatkową kase wyłożyć. Na kiedy w końcu termin wybraliście? Czeko ja jestem albo za 1 albo 2. Ja zamówiłasm dziś TŻ spinki, te co dużo dziewczyn tutaj wzięło. I serduszko my wife. Wkurzyłam sie bo chciałam dziś zacząć robić to pudełko na koperty ale nic mi nie idzie. I teraz nie wiem czy mam kiepskie pudełko (takie zwykłe, bez przykrywki coś jak karton np przy przeprowadzkach używany) czy takim beztalenciem jestem. Choć o to drugiew raczej się nie podejrzewałam. Nie wiem czy to pudełko okleić/
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do Varga my zamówiliśmy obrączki z Yes narazie daliśmy zaliczke i czekamy na przymiarkę a potem wykonują grawer. Koszt 2000zł moja z 3 brylantami malutkimi
Edytowane przez wioliix Czas edycji: 2014-01-15 o 21:11 |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój komplet http://www.esotiq.com/images/kolekcj..._31782-01X.jpga na tym zdjęciu lepiej widać figi http://www.esotiq.com/images/kolekcj...-31782-01X.jpg w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej i ja jestem zachwycona, a z pasem do pończoch to już w ogóle
|
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sala jest wolna 2 maja, wszystkie pokoje w hotelu również, postaramy się zarezerwować też na 3 maja. |
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
czeko jak dla mnie numer 2 najlepsze
Varga ja też polecam Madonnę na Wilczej i na Marszałkowskiej i Carmen na Jana Pawła II coraz bardziej mi się podobają te hortensje (ale miłość do pastelowych peonii chyba wygra mimo wszystko
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:04 |
|
|
|
#3530 |
|
Przyczajenie
|
Co myślicie o paznokciach na ślub? Akryl/żel czy jakiś lakier? Nie jestem zwolenniczką sztucznych paznokci ale taki delikatny french wygląda na ślubie bardzo elegancko
Zdąże a jak! W dwie godziny umówiłam już sobie fotografa i grajka
|
|
|
|
#3531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i oczywiście obowiązkowo czerwone bo ja nienawidzę frencha a tak poza tym dzisiaj się już umówiłam na te paznokcie! prawie 8 miesięcy przed ślubem! To dopiero strategia!
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
http://www.prettywedding.pl/wasze-sl...ow-w-balicach/ Czy któraś nie ma tej sukni slubnej? 3/4 w kropki.
|
|
|
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny jest, ale bałam się, że koronka jest za wysoko i będzie wystawać z sukni :P
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do Dziewczyn które maja używane suknie ślubne : dowiadywalyscie sie już co z pralnia ? Na mojej sukni jest adnotacja ze ozdoby mogą sie zdeformowac lub wypaść
nie widziałam tego wcześniej i nie wiem co robić ? Myślicie ze one w salonie są prane przed wydaniem klientce ?
|
#3536 |
|
Przyczajenie
|
A na czym polegają te hybrydowe paznokcie? To tylko jakiś trwalszy lakier czy ten taka konstrukcja jak w przypadku żelu? Zaciekawiło mnie to skoczę jutro wypytać kosmetyczkę.
|
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Maatko! Jak wy się rozpisujecie moje drogie koleżanki
![]() Więc postanowione! ROBIĘ SAMA ZAPROSZENIA! Takie jak pokazywałam Wam na stronie, koło mnie w Pasmanterii są piękne koronki, jedną już wybrałam, są wstążki, zamówię ze stronki kartki, wydrukuję tekst i będzie gotowe Macie rację co do wnętrza i pójdę na kompromis, tylko nasze imiona tak wydziwię Umówiłam się dziś do mojego salonu, żeby przymierzyć suknię z moją świadkową, ponieważ przyjeżdża na weekend. Panie jakoś mnie wepchały na sobotę. Cudem udało mi się wynegocjować kilka minut na pokazanie się mojej kochanej świadkowej! Przy okazji dopłacę za suknię i poproszę, żeby zlikwidować kokardę! Ale się cieszę na samą myśl, że znowu ją założę! Ja chcę kupić skrzynkę, Tż wybejcuje, coś na niej ładnego napiszemy i potem zrobi nam ona za pudło pamiątkę ślubną dołożę tam potem welon, podwiązkę, muchę itp. Myślę też o kupnie wieszaków z wygiętymi drutami, ale nie wiem co, czy imiona, czy mąż, żona? Nie wiem ![]() Witam nowe PMki! Załatwiające ślub w zawrotnym tempie!
|
#3538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja myślę nad hybrydami, bo tipsów żadnych nie chcę, a sam lakier znając moje szczęście i zdolności zaraz odpadnie
|
|
#3539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do salonów ja polecam bardzo salon na Grochowskiej Scarabeo i salon na Jana Pawla II Bakandi. Cytat:
EEh ja mam wlaśnie dylemat, bo choć dbam o paznokcie od dłuższego czasu, olejuje je itd to jakiś spektakularnych efektów nie widzę. I niestety może być psikus na na ślub mi się połamią, porozdwajają. Chciałabym zdecydowanie hybrydy ale nie wiem jak to bedzie na moich krótkich, niezbyt kształtnych paznokciach wyglądalo. Żel, akryl nie podoba mi się za bardzo ale co jak kilka dni przed ślubem moje paznokcie będą w stanie opłakanym?
|
|
|
#3540 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Kupiłam z figami, a nie jak wcześniej pisałam, że będą stringi.
)?
a co! 
Myślę, że tamci goście w 100% zrozumieli tekst i nikt trupem nie padł. Więc co raz częściej myślę, żeby zatańczyć do tego 

), jeżeli chodzi o konkretne sklepy to musiałabyś mieć ich kilka, a to już kłopot dla Was

Przecież nie kupie na allegro w ciemno
a tak poza tym dzisiaj się już umówiłam na te paznokcie! prawie 8 miesięcy przed ślubem! To dopiero strategia!