![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
![]() ![]() ![]() rozmawiałam dziś z hostką - jedna au pair miała do nich przyjechać w zeszły czwartek i nie przyjechała i przestała się odzywać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2492 |
Rozeznanie
|
ja na razie nie jestem au pair, teraz studiuje. Juz trzeci raz będę jechała jako summer au pair do tej samej rodziny
![]()
![]() |
#2493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2494 |
Rozeznanie
|
ja bym się bała pojechać do rodzinki z czwórką dzieci, ale z czwórką pewnie może być czasami łatwiej niż z dwójką, wszystko zależy od charakterów i wychowania, jednak ja ja będę jechała kolejny raz (jak się zdecyduję ;p) to do rodzinki z góra dwójką dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Raczkowanie
|
Radośnie krzyczę, że udało się i rodzina mnie przyjmie!!
![]() Cieszę się dlatego też że w pobliżu są dwie moje koleżanki, i od początku mi się rodzina spodobał, z tego co mówią ich byłe au-pair są porządni, zgrani i bardzo gadatliwi a mnie to odpowiada. I jest jeszcze jedna rzecz, dzieciaki chciały mnie ![]() Dziś załatwiamy bilet i będę się ekcytować, lece po 2gim lutym ![]()
![]() |
#2496 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie czytac, ze cos sie tu znowu dzieje na watku mimo, ze to nie jest sezon au pairkowy
![]()
![]() |
#2498 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Praca 30h w tym gotowanie, prasowanie, wyprowadzanie psa i sprzątanie w kuchni. Płacą mi 200 CHF za ubezpieczenie + 600 CHF dla mnie kieszonkowego. Mam własną kawalerkę, która jest w domu, ale ma osobne wejście. Weekendy mam wolne, do tego mogę jeździć z rodzicami na wakacje (jeżdżą na nartach <3). Dzieciaków jest trójka - 3, 5 i 9 lat, ale przez skypa wydawały się poukładane. Już nie mogę się doczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie będziesz dokładnie? ja też jestem au pair w Szwajcarii ![]() poza tym ostatnio stwierdziłam,że rok to za dużo na bycie au pair moim zdaniem ...było źle teraz w nowej rodzinie , chodzę do Amerykańskiej szkoły, teraz będę miała lekcje snowboardu poza tym miejsce jest przepiękne bo na samej górze no i nie mieszkam z hostami tylko w akademiku.. jest lepiej ALE w umowie miałam zapisane,że pracuje 30-40 godzin max a tak nie jest i pracuje 50 i to mnie najbardziej wkurza do tego nie mam nadal permitu i ubezpieczenia... orientuje się któraś z Was czy w szwajcarii można mieć ubezpieczenie bez permitu? i ile się płaci za ubezpieczenie? bo coś czuje,że nie będę miała w ogóle /// |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia to jest chyba obowiązkowe i jeżeli go nie masz to możesz mieć jakieś nieprzyjemności. Z tego co rodzina mi mówiła to ubezpieczenie kosztuje 200 franków. No własnie ja też na rok. Też się zastanawiałam, ale stwierdziłam, że czemu nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a no to kawałek ode mnie ![]() no rok, oby ci się szybko nie znudziło ja już sie nie pisze na au pair na rok no może tylko na summer ![]() Edytowane przez Lulka8 Czas edycji: 2014-01-15 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg, czyzby rodzina z ogromnym psem? jedna wizazanka juz nie pamietam, czy byla au pair w thun i tej dziwnej rodziny czy...teraz jak juz sie wyprowadzila to mieszka w thun. ja jestem w neuchatel, rzut beretem w sumie od thun ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
ceny ubezp. zaleza od kantonu, np. u mnie nie placilam nic, bo za zaakceptowali mi karte euro26. trzeba popytac, bo ceny ubezpieczen dla au pair nie sa wysokie. mozesz nawet placic mniej niz 100 chf, jesli masz mniej niz 25 lat. dziwne, ze jeszcze nie dali Ci permitu. ja nigdy na swoj nie czekalam dlugo (max miesiac) a mialam trzy razy permit wydawany! moze spytaj rodzine raz jeszcze co jest...
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2014-01-15 o 16:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2503 |
Raczkowanie
|
Hmm...psa mają, ale rasy dokładnie nie znam, bo żadne zwierzęta mi nie przeszkadzają, bo nie pytalam.
Wiem, że mieli wcześniej au-pairki, ale raczej nie z Polski. Kurcze muszę znaleźć ten post i poczytać.. Ubezpieczenie 100? Mi powiedzieli, że 200 ;/ A ile kieszonkowego dostajecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
ja 600 no i opłacony kurs językowy i szkołe narciarską
no i ponoć ubezpieczenie,którego jeszcze nie mam też |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
Ja mam problem z great au pair. Chce mieć oczywiście zdjęcie w profilu bo przecież żadna rodzinka się do mnie nigdy nie odezwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalas z tamtymi au pairkami? Ubezpieczenie zalezy od kantonu. ile masz lat? trzeba sie dowiedziec, czy nie zaakceptowali by Ci Euro26, to koszt 70 zl/ rok. a nie 200 chf/ mc. Bo jak pewnie wiesz, rodzina musi pokryc Twoje ubezp. zdrowone, a Ty od wypadkow. Warto poprosic rodzine, aby zagladnela czy zadzwonila do glownego dzialu ubezpieczen w Twoim kantonie i spytala, czy taki typ ubezpieczenia zaakceptuja ( raczej powinni, nie poznaja go po nazwie Euro26, musisz powiedziec ze to jest prywatne ubezp. Axa). wtedy Ci odpadna dodadkowe koszty! Ja juz od roku ponad nie jestem au pair, ale dostawalam 600. kieszonkowe takze zalezy od kantonu, waha sie od 550 do i ponad 1000 chf. najwiecej sie dostaje w Zurichu, Genewie... obowiazkowy musisz miec takze kurs jezykowy. oplacony w calosci lub polowie przez hostow- ta kwestia takze zalezy od kantonu. A najlepiej radze Ci pojsc na FB i znalezc grupe : au pair in Switzerland. jak do niej dolaczysz to napisz posta, spytaj czy jest ktos z thun. z pewnoscia odezwa sie inne au pair i pomoga Ci. moze nawet jakas polka sie odezwie i powie Ci, czy tam akceptuja Euro26 czy nie. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
au pair world jest duzo bezpieczniejsze..
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2014-01-15 o 17:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2507 |
Zadomowienie
|
Używam au pair world, wysłałam dużo wiadomości (około 25 jak dotąd) i otrzymałam tylko 4 odpowiedzi z czego 3 negatywy i jeden pozytyw z którego nic nie wyszło + ta rodzina 4osobowa która napisała na fb. Tak to w ogóle nie odpowiadają, nie ważne czy odczytują czy nie... Jakoś mnie to irytuje, ciągle przetrząsam wiadomości i mój profil czy gdzieś mam jakiś tragiczny błąd który powoduje że zbywają mnie milczeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2509 | |||
Raczkowanie
|
Aaaa, wiecie, co po za 11-latkiem i słodką, przesłodką 8-latką jest jeszcze 16-latek(tzn był wspominany, ale ujmą dla niego byłaby opieka z mojej strony) wiecie stresowałam się, no, a jak go zobaczyłam to udawałam że wszytsko zamarzło (bo zamrzło w moim mózgu) obecna au-pair powiedziała że to ładny chłopiec, i sądziłam że przesadzała. Nie przesadzała.
dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jestem kamieniem lecacym w Twoje okno Edytowane przez rinne Czas edycji: 2014-01-15 o 20:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
Rozeznanie
|
haha rinne to będziesz miała ciekawie
![]() No u mnie, bardzo udane rozwiązanie, z rodzinką bardzo się zżyliśmy i dlatego zostałam zaproszona na kolejne już lato ![]()
![]() |
#2511 |
Zadomowienie
|
Wybrałam: Wielka Brytania, Irlandia, Dania. Wyjeżdżam z myślą o stałej emigracji, a nie mówię ni w ząb po niemiecku więc Niemcy odpadają. Ogółem w profilu mam że nie palę, wyrabiam prawko, zgadzam się na jakieś sprzatanie, mam 3 zdjęcia z dziećmi i te kraje (bez wybranych regionów). No i w tekście że szukam rodzinki z w miarę stałym rozkładem dni (czyli jakieś 80% rodzinek) żeby mieć stałe dni wolne po prostu.
Rozwaliłaś mnie tym: ,, zainteresowanie z niemiec, anglii, irlandii czy nawet niemiec, hiszpanii zawsze jest największe." Nie no, ja jestem za a nawet przeciw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Raczkowanie
|
Ale to rzeczywiście możesz miec coś nie tak w profilu. Ja chciałam tylko do krajów niemieckojęzycznych, a dostałam 8 zaproszeń , jedną negatywną i 15 pozytywnych odpowiedzi (na 22 wysłane).
Może za mało o sobie napisałaś. Ja też napisałam profil po niemiecku i angielsku, i chyba to pierwsze bardzo pomaga (w przypadku Niemiec/Austrii/Szwajcarii) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi ok... z uk i irl powinno byc sporo rodzin... Moze jeszcze daj do sprawdzenia komus pod katem bledow ( wiem ze rodziny na to takze patrza, ale z drugiej strony widzialam dziewczyny z bykami w co drugim slowie, a mialy mase aplikacji), moze styl... a moze szablonowe listy? takie jak wiekszosc ich na apw? albo po prostu nie ma jeszcze sezonu ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2515 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kiedys widzialam takie listy ze rece opadaly... Niby jedzie sie jako au pair zeby nauczyc sie jezyka, ale... Jakies podstawy jednak trzeba miec...
![]() |
![]() |
#2517 |
Zadomowienie
|
Moze ja za szybko sie stresuje. Szukam pracy dopiero od czerwca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja podstawy miałam a na początku bylo mi i tak strasznie ciężko, a co dopiero, jak ktoś całkiem "na żywca" jedzie
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rodzinki szukajace summer au pair zaczna sie pojawiac kolo kwietnia ![]() ![]() ale baardzo dobrze, ze wczesnie zaczelas szukac, szukanie last minute w wiekszosci konczy sie plakaniem na forum i wracaniem do domu..
![]() |
![]() |
#2520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.