|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
hurrrrra! Aniulkę przenoszą na oddział pediatryczny ale przewożą ją karetka do innego szpitala. bedę mogła się nią wreszcie zająć
))
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rezygnuje jednak calkiem z tabletek.. bo mam straszne humory przez Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-15 o 22:08 |
||
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka brawo dla Anulki! Mega dzielna dziewczynka z niej
![]() Miki ![]() Glowa mi dzis peka jak oszalała.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2349 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to jak mały zaśnie to zrobie. Cytat:
![]() czemu sie nie chwaliłaś że Jaśko już jabłuszko wcina? masz jakieś fotki Jak mu smakowało? A jabłuszko kupiłaś jakie, ze słoiczka czy swoje? ;> Wiesz co- im mniej tym lepiej. Mój mały przez pierwsze dwa tygodnie dostawał glukoze z zalecenia- na 50ml sypałam łyżeczkę[ w szpitalu dostawał w strzykawce 5ml przed 4karmieniami i to na te 5ml miał 0,5łyż. glukozy] bo musialam. Ale potem dodawałam na końcu łyżeczki na 50ml. Teraz pijemy bez glukozy. Spróbuj dać na czubku łyżeczki, jak dalej nic to mozesz dac troszkę słodszą. Ja jednak wyszłąm z założeniem ze jak ma zwykłą wodę to nie bede miała problemu w przyszłości, zwłaszcza jak będą ząbki szły i bedzie upał. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tą operację!Cytat:
Był ksiądz i powiedział ze czeka na nas we wtorek w kancelarii zapisać się na ślub Zwariował czy co;p Pojechalam z mamuska na zakupy i wybrałyśmy płytki do kuchni i łazienki. łazienka będzie w beż i fiolet Wybrałyśmy też kibel, kupilyśmy umywalkę, jeszcze tylko wanna i prysznic i łazienka prawie gotowa. Fajne jest takie wybieranie, szkoda ze tyle kosztuje..;pno i pokupiłyśmy mięcho na chrzest i inne; ![]() Ja bym chciała już coś dać małemu, ale czekam aż pogadam z pediatrą, poza tym nie mamy jeszcze 4 miesiecy skończonych . Oglądałam w tesco te słoiczki i tak... z bobovity marchew jest ale zawiera wode, a z hipp'a ma ryż... albo odwrotnie.. A z gerbera nie było. Humana też jest woda.. są jakies takie o mają 100% marchwi?? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Sorento wpadaj częściej Głowa nadal boli, z nosa sie leje i nie mówie prawie oby Kacper znów czegoś nie złapał.. nie całuje go ani po rączkach,ani w buźkę. Staram się praktycznie go nie "dotykać" blisko... ale nei zawsze sie da. ![]() aa no i w tesco b. tanio mleka są. Ale zwykłe i HA, comfortu nie było i innych specjalistycznych. Np. NAN 800 g 35zł z groszem.. bebilon 27 z groszem.. oczywiście 1 wykupione wszyskie, Bebiko 13 zł, gerber 12, Humana 16... nie wiem czy wszystkie ceny promocyjne, ale wydają się ok..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:10 |
|||||||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sugeruję, że Ty też zaszłaś :P:P
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z wieczorka
![]() Nie zaglądąłam dzisiaj bo maly od 7 rano nie spał,tylko drzemka 20 minutowa w południe i tyle.Usnął dopiero po 21. ![]() Kisiliśmy sie dzisiaj cały dzień w domu ![]() Po południu wpadła siostra to się trochę nim zajęła.Kimnął na rękach a po odłożeniu znowu gotowy.Szybka regeneracja jednym slowem ![]() Mam nadzieje że da w nocy pospać ![]() Ide cos poczytam |
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i widzisz![]() Co do rozszerzenia diety to u nas, przynajmniej w rodzinie podawało sie na początek surowe jabłuszko i marchewkę wiadomo ze tego odrobina jest spróbowana. Oczywiście będę też podawać te ze słoiczka ale wiadomo że na początku dziecko tylko próbuje. A u ans gorączka, wprawdzie 37.5 ale cały dzień Liwka marudna, śpi po 20 minut budzi się z płaczem.TŻ wrócił to mu ja oddałam bo chciałam się pouczyć bo jutro mam egzamin to po godzinie przyszedł do mnie i mówi że on nie ma już cierpliwości bo nie wie czego ona chce A on zdziwiony że jeść nie chce. Ale jak on ma gorączkę to pije ile wlezie. U mnie po 10 minutach an rękach usnęła, i teraz śpi.
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście w minimalnych ilościach ale zawsze to coś . Przypomniałam sobie o tym że tego nie napisałam dopiero jak Beatka napisała o rozszerzeniu diety . Zdjęć żadnych nie mam bo jak go karmię to o zdjęciach w ogóle nie myślę, jutro jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie jego wybrudzonego buziaka . Jabłuszko mam kupione - gerber ![]() Cytat:
za egzamin |
||
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tz dzis zotal z malym od 16tej do 20 i mowie mu ze bedzie jesc najwczesniej kolo 18tej to stwierdzil ze 20 minut plakal, wody nie herbatki nie, nosic nue i dal mu butle, zjadl ulal i po 30minutach zasnal.. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani doktor powiedziała że jak się karmi mm to można zacząć rozszerzać dietę wcześniej ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a dlaczego Wy podajecie/ chcecie podawac marchewke i jablko ze sloika? Niby moze nie z pryskanych owocow(ale w sumie tez do konca nie wiadomo) TZ zamontowal rolety w tym w Nelkowym pokoju rolete z pszczola wyglada superancko i Malej tez sie strasznie podoba bo sie wpatrywala jak szalona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-15 o 22:16 |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ,z tego co pamietam
![]() za wagi dzieciaków i udane szczepieniaRybaDobrze że chociaz szanowna pani przeprosiła Cię -co za akcja z oddawaniem kasy -powinni sie wstydzić. Ktosiula Dobrze że bioderka ok Sorento Tyle pamietam ![]() Co do pieluszek: DADY2( te z pszczółka były extra nie śmierdziały,chłonne,nie przeciekały(no może z 3 razy mały kleks był poza pieluchą),te 3 z lwem juz śmierdzą. PAMPERSYactive baby-śmierdzą,chłonne w sensie że nic nie przecieka aczkolwiek czuć mocz masakrycznie no i są wilgotne w dotyku(zmieniałam dzisiaj małemu co chwila bo duuuzo sikał a i tak czułam wilgoć ).No i 2 u nas zostawiaja odciski na udkach i pupce a zapinam luźno. Chyba jutro podejdę do pediatry-wyskoczyła nam wysypka na czole.Ma kolor skóry-nie czerwona.Przemywam woda i Octaniseptem(wtedy robi sie czerwona) ale nie schodzi.Taka tareczka szorstka w dotyku.Nie mam pomysłu co to może być ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
miki ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Rozszerzanie diety ale od 5 miesiąca: http://www.mamazone.pl/artykuly/male...iemowlaka.aspx ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Beatko spokojnej nocki dla WAS |
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ HEJ HEJ!!
Oddali mi wieczorem lapka już mam w nim neta!!! ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() dużo zdrowia Cytat:
Oby temperaturka była tylko chwilowa![]() Cytat:
gdzie kupiłaś?Idę spać pewnie wpadne na karmienie
|
|||
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko- Marchew i jabłuszko bede miec swoje. Kupie tylko z powodu słoiczka 2 sztuki. Bo bede teraz czesto poza domem, a łatwiej mi bedzie zrobić w domku i spakować niż gdzieś grzebać. dlatego chciałam zobaczyć gdzie jest 100% :P nie bede miec dyni i ziemniaków z pewnego źródła, no chyba ze w wakacje to i owszem... wiec dynie kupie w słoiczku. Tak poza tym to wszystko bede robić sama.
![]() kyte- ja nawet bym chciała ale kasa... Dobranoc
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla silnej Anulki!!!! Brawa!!!! Brawa też dla dzielnej Mamy!!!!
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- ZUS TO JEST JAKAŚ POMYŁKA!!!!Jestem wściekła i rozżalona, w tym kraju nie powinno się rodzić dzieci!!! ech przecież to jest jakaś masakra!!! Nie dość, że nie dostałam wypłaty na czas(bo coś tam coś tam w tym chorym urzędzie) to jeszcze w tej chwili jakbym tego nie liczyła jest tego za mało!!! |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Kyte ale my dzsiaj nie bylismy na szczepieniu
ale kciuki przydadza się na przyszlosc![]() anulkaKaruzelka to był wyjątkowo udany prezent ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie na każdym kroku trzeba się wyłócać No wlasnie ta tabelka mi sie spodobała bo przejrzyscie napisane. |
|
|
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka jakoś nadrobiłam, choć już ledwo na oczy patrzę
![]() Byliśmy dziś na wizycie u położnej i wszystko ok z malutką prawie całą wizytę się darła. Poważona i pomierzona ma teraz 4340g i 53,5 cm a obwód główki 38cm A ja wczoraj @ dostałam i właśnie mnie brzuchol boli a nie chce mi się wstać po table Przychodzi se jak chce...poprzedni cykl trwał 38 dni, ten 26...szaleństwo Rybko możesz dopisać na 1 stronę wagę Mai -3.10.2013r. 4340g 15 tyg.(koryg.8 tyg.) mm Bebiko Ktosiula - cieszę się, że bioderka Mikusia zdrowiutkie Miki- trzymaj się tam ![]() Ryba - zdróweczka Cytat:
Cytat:
za spokojną nockęCytat:
Dobranoc Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-01-16 o 01:45 |
|||
|
|
|
#2366 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się ns karmieniu
![]() Będzie zmiana pogody bo boli mnie noga ![]() Cytat:
no właśnie kurcze ta kasa..dobrze, że chociaż kościół będzie za darmoszke. Cytat:
No to fakt że u nas w ogóle ten cały system jest chory... Cytat:
Ale kciuki były, nie ważne dla kogo![]() Będę będę chociaż jak uzyskałam dostęp z telefonu to i tak dawałam radę telefon codziennie musiał się ładować. A mój TŻ stwierdził że zapisze mnie na jAkiś przymusowy odwykWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Paulina nasze pociechy mają identyczną wagę.Moja w 8 tygodniu ważyła 4379 Brawa za wagę Co di ikresu, to ha też buestety nie należę do szczęśliwych mamuś które karmiąc piersią nie mają okresu nawet do 6 miesięcy...eehh...dobrze że chociaż brzuch mnie nie boli tfu tfu. Ale jestem głodna!! I przed zaśnięciem zjadłam batona :torba No.Natalia odłożona do łóżeczka coś się wierci ale mam nadzieje że mimo wszystko zaśnie. Ja korzystam i też idę spać do zobaczenia w dzień![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Witam na pierwszym karmieniu
pospała dziś mała...Rybko fajnie że masz marchew i jabłka z dobrego źródła. Ja jeszcze mam trochę czasu ale myślę że będę kupować w lidlu- tam są takie bio jabłka i marchew chyba też. Na słoiczki szkoda kasy choć wygodne. Ja wczoraj zamówiłam nowego laptopa bo męża stary się zepsuł i nie opłaca się naprawiać. Ja oddaję mu swój stary bo jest dobry do obróbki zdjęć a sama dostanę nowy taki do internetu i prostych rzeczy. I zamówiłam też nowy fotelik do auta. Ja miałam stary po siostrze ale nie mam zaufania do niego. Po 1 ma już gdzieś na pewno ponad 5 lat a poza tym on chyba noe ma nawet testów żadnych bo to taki fotelik z kompletu 3w1 od wózka. A my dużo jeździmy i jakoś tak....wolę być spokojniejsza a 400 zł to nie majątek. Zmykam spać dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
witam się baaaardzo porannie![]() 89Beatka ![]() za egzamin! mam nadzieję ze Liwka dziś lepiej się czuje.Ktosiula pytałaś czy Ninka wcale nie podnosi głowy, podnosi na tyle żeby zmienić policzek na którym leży i poleżeć na nosku chwilkę, trwa to 5 minut a potem ryk niesamowity, po przekręceniu na plecki robi się z niej szczęśliwe dziecko... Rybko wypróbowałam wczoraj te HH i są dziwne... niby trzymają siuśki bez zastrzeżeń ale zapach mają dziwny, dziwnie wyglądają, dziwnie sie zapinają...takie nietypowe. Długie i wąskie ![]() CorkaCzarownic poranne karmienie? agnieszka255 świetne wiadomości, oby nadal było coraz lepiej ![]() ale wczoraj miałam przeh***jowy dzień... zważyłam się przed chwilą...z 12 kilogramów na minusie (od wagi sprzed ciąży) zostało mi tylko 10 Anoula, sanrioo mam identyczne objawy jak wy, te zaparcia itp. więc to może jednak skutki uboczne CC..
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-01-16 o 07:24 |
|
|
|
#2369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra zrobie jak nie widno zrobi na allegro kupowalam, myslalam ze jakosc nadruku bedzie beznadziejna ale sie pomylilam az wieczorem poszlam na dwor zobaczyc jak wyglada i wyglada superancko jeszcze jak sie swiatlo swieci to widac ja bardzo wyraznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwal sie potem lazienka. Cytat:
Cytat:
W sloiczkach czesto jest sol i cukier. Mala rada-nie dosladzajcie owocow, nie dosalajcie zupek-to ma smakowac jak jablko,jak banan czy marchewka. Papki sie kiedys skoncza i bez problemu dziecko zje marchewke czy banana jak dacie do reki. I oszczedza zeby. A tak zwykly banan nie posmakuje bo za malo slodki po dosladzanych papkach bedzie. Daniel jest mega glody-oprocz paru sucharkow nic nie jadl od dwoch dni.Dzis znow wymiotowal.Wczoraj byl spokoj,ale mial goraczke i przespal caly dzien i noc. Mocno go chwycilo,przewaznie po 24 godzinach mu przechodzilo. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-01-16 o 08:51 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

))

widzisz a mówiłyśmy Ci że Anulka to silna osóbka jest

bobotic i wit. K 

Jak mu smakowało? A jabłuszko kupiłaś jakie, ze słoiczka czy swoje? ;> 

Zwariował czy co;p
oby Kacper znów czegoś nie złapał.. nie całuje go ani po rączkach,ani w buźkę. Staram się praktycznie go nie "dotykać" blisko... ale nei zawsze sie da. 

Oby temperaturka była tylko chwilowa