|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do drugiego. U nas od 17 lat jest ten sam proboszcz, jako gosposię zatrudnia swoją siostrę, sprowadził swoją familię koło siebie i kręcą rodzinny biznes. Wiecznie jęczy, że ludzie mało kasy dają na tacę, że są msze, na których nie ma zamówionych intencji, a ja co idę to on wyczytuje litanię osób za których jest Msza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2704 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podczas mszy, mimo, ze kilka dzieciaczków było, do każdego słowo osobno, z imieniem itd. ładnie. Na roczek [poszliśmy załatwiac mszę - kasy nie wziął. SKomentował, że przy chrzcie daliśmy. I znów powtórka z rozrywki ponieważ życzenia skierowane było konkretnie do nas, rodziny roczniaka. Ładnie. Co roku kolęda i nigdy nie wziął kasy. NIGDY. Bo jak mówisz mamy na kogo dawać. CHoć prawda jest taka, że te 20 zł, które włozylismy nie zbawi nas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do meldunku to nie ma to znaczenia. Oni kartoteki tworzą wlasnie podczas kolędy albo np jak coś załatwiasz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Iwantyou99 uważam, ze powinnaś powiedzieć TZ prostu z mostu. Tak jak nam to opisałaś. By nie było w przyszłości jakiś zgrzytów, choćby na tym chrzcie.
![]() |
#2709 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj z tym gronkowcem po cc to dużo przypadków jest ![]() Koleżankę też zarazili gronkowcem złocistym po cc, paprało się i paprało, leżała w szpitalu 2 tyg biedulka. Bardzo często słyszę o takich zarażeniach ![]() Cytat:
![]() Ja też już myślę o chrzcinach ![]() Na przeciwko kościoła jest fajna restauracja i właśnie tam planujemy zrobić obiad i kawkę z ciastem i tortem ![]() W domu zdecydowanie odpada, ja chcę odpocząć i cieszyć się małą a nie zastanawiać się gdzie ja pomieszczę 23 osoby i latać i wszystko przygotowywać ![]()
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Co do sytuacji to szkoda słow
![]()
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja zła parafianka jestem bo stówkę dałam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2713 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jak się czujesz? A mnie tematyka chrzcin doprowadza do szału i totalnej frustracji. Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2014-01-16 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy na takich chrzcinach bez mszy- mój mąż jest chrzestnym małej- to córka siostry ciotecznej. To jest bardzo dobre rozwiązanie- sam sakrament 15minut, dzieciak się nie męczy nie wyziębia (też w zimę było w grudniu) nie marudzi itp. ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=jrK447AkBb4
Moje starszakowe dzieci sobie bardzo lubi podśpiewywać. Na nieszczęście kiedyś przy nim słuchałam tego co wyżej i teraz najlepiej mu wychodzi tekst: żeby pała sama stała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2716 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem i ja ciągle w 2 paku ale za to nocka przespana ![]() Jak tam reszta ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie ja bym powiedziała teściowej wprost, że zobaczyłam wycią (w końcu leży na stole i świeci sumami, nie?) i co to znaczy- niech się tłumaczy. Poza tym zażądałabym faktury za te płytki na ściany - niech się rozliczą, do tego bezwzględny zwrot kasy jak tylko dostaną kredyt. Mężowi bym powiedziała bez ogródek- wiem, to przykre ale uważam że powinien wiedzieć co jego matka wyprawia
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Iwantyou, doskonale rozumiem co czujesz, bo mój teść tez jest mistrzem w tego typu intrygach i manipulacjach. Nie bede juz sie rozpisywać, bo u nas historia jest dość zawiła, ale powiem tylko, ze w okolicach 20 tc tak namieszał i wywołał u mnie taki stres, ze spowodowało to u mnie krwawienie. Generalnie moje małżeństwo przechodziło ciężkie chwile, bo mój maz wielu rzeczy nie widział i tez nie miał świadomości tego co sie dzieje. Na szczęście przejrzał na oczy, bo inaczej to nie wiem jakby sie to dla naszego związku skończyło.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2719 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też zaraz zbieram moje cztery litery i idę na wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że sprawa szybko pójdzie i będziesz miała maluszka przy sobie ![]()
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
dobra zbieram doopcie do lekarza ... tylko czemu na dworze taka beznadziejna pogoda ...
#2722 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle to witam z rana
![]() coraz gorzej mi się śpi- brzuch mam jak kawał ołowiu i każde przekręcenie się na łóżku powoduje twardnienie ![]() W ogóle mam jakąś taka pustynię emocjonalną- obecnie wszystko mi zwisa i najchętniej uciekłabym gdzieś gdzie będę miała święty spokój i nie będę nic robiła ![]()
#2723 |
Zakorzenienie
|
Witam
Kręciłam się dziś jak postrzelona w łóżku, i co obrót wydawałam z siebie "ołłłłłłaaaa....ołłłłłłaa a" chyba już nawet przez sen to mówie ![]() Moje biodra i plecy bolą strasznie ![]() Mam nadzieję ze mąż jutro wróci ![]() W ogóle to zaczęłam się martwić ze przyjdzie mi samej rodzić, jak go akurat nie będzie....no ale za bardzo nie wiemy jak to zrobić bo ma pracę taką jaką ma i biorąc pod uwagę fakt ze mogę urodzić w każdej chwili a jestem w 38 tyg.... dodając 2 tyg po terminie to musiałby ciągle ze mną ciągle siedzieć a to przecież cały miesiąc.... ![]() Trochę szkoda nam tego urlopu na teraz, bo przecież chcemy nad morze jechać w majówkę i w lipcu z małą....trzeba wykorzystać to ze będę w domu a nie w pracy w tym roku ![]()
#2724 |
Zadomowienie
|
lolita25 mój na miejscu jest ale w nowej pracy i też okazac się może, że sama zostanę
![]()
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Aż nie do wiary co piszecie o księzach i kolędach.
My nigdy nie miałeśmy najmniejszych problemów. Zazwyczaj przychodzi ministrant i pyta czy przyjmiemy księdza po koledze. Mówimy, ze "nie, dziękujemy bardzo", on odpowiada "dziękuje, do widzenia" i sobie idzie. Kiedyś ksiądz przyszedł bez zapowiedzi (nie było nawet żadnej kartki), otworzylismy drzwi, powiedzieliśmy z zaskoczeniem dzień dobry, ksiądz zaczął nas przepraszać, ze przeszkadza i sobie poszedł ![]() Moja mama z kolei zawsze wpuszcza księży (mimo ze jest niewierząca) i sobie z nimi rozmawia na rożne tematy. Ostatnio nawet jednemu pomagała cos załatwić (bo miał biurokratyczne problemy w obrębie jej zainteresowań zawodowych ![]()
#2726 |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczynki,
gratulacje dla nowych Mam ![]() ![]() Koleżanka pożyczyła mi ostatnio fajną książkę: Irena Chołuj "urodzić razem i naturalnie" i polecam ją wszystkim przed porodem. Początkowo zajrzałam bez przekonania, ale czytam i im więcej czytam tym bardziej bojowo jestem nastawiona. Kobieta jest położną i doulą i pisze o naszych prawach, o co warto zawalczyć, indukcji porodu, sensie bólu rodzenia i pozycjach... I o tym, co czuje w czasie porodu dziecko ![]() ![]() Swoją drogą dowiedziałam się ostatnio, że na moim oddziale pracuje położna, która wiele lat przepracowała w Niemczech i nie robi problemu, by odbierać poród w pozycji spionizowanej. Namawia też koleżanki, by się do tego przekonały... Jest więc szansa, na uniknięcie łóżka. Będę na pewno o to walczyła. A jeśli jakiś lekarz będzie próbował ugniatać moją córkę przez brzuch, by szybciej wyskoczyła, to pożałuje ![]() ![]() ![]() Ja też mam dzisiaj kolędową wizytę i cały ciężar konwersacji spadnie na mnie, bo męża nie ma... Mam nadzieję, że trafię na jakiegoś sympatycznego księdza, z którym da się pogadać. Już raz na studiach przyjmowałam sama i trafił mi się taki nieśmiały - ja trajkotałam, a on siedział przestraszony ![]() ![]() ![]()
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem jakim wsparciem będzie mąż na sali przy mnie ale przecież nawet jak zacznę rodzić a on będzie w trasie to nie zdąży wrócić z Belgi czy Litwy....pozostaje nam czekać i trzymać kciuki żeby to było w weekend ![]()
![]() |
#2728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
Mengazhu mi chodziło jak Dziecko miało nóżki, też mam posladkowe ale moja ma nogi wyprostowane i aż do twarzy.
Tylko, że u mnie to 1 ciąża więc pewnie szanse na przekręcenie są mniejsze niż przy kolejnej. W ogóle witam się w 37 tc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||||
Konto usunięte
|
Witam się
![]() Na razie to strasznie męczące jest bo jestem zmęczona i CHCE mi się spać ale nie mogę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.