Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 09:22   #811
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Z tż przegadaliśmy pół nocy Moja lekarka przyjmuje dopiero jutro, więc pójdziemy do niej jutro. Miałam dziś się wybrać do położnej, ale stwierdziliśmy, że ona i tak Nam w niczym nie pomoże. Dziś przyjmuje tylko jeden lekarz, znając życie będzie tłum więc sobie odpuszczę żeby się nie denerwować.
Zobaczymy co jutro powie moja pani ginekolog, powiem o tym szalonym terminie na 5 lutego, jak coś niech mi daje skierowanie do szpitala, położą mnie ale przynajmniej będę wszystko wiedzieć albo na IP jakieś pilne skierowanie. Coś musi wymyślić.

Jak się niczego nie dowiem najpóźniej do wtorku to pójdę na USG prywatnie.
Tak jak lekarz mówił, nie będę panikować ale coś w tym kierunku będę robić o

Się rozpisałam
Bardzo fajnie wymyśliliście, rozsądnie wiadomo, nerwy robią swoje i fajnie by było wiedzieć już czy jest się czym faktycznie martwić, ale jak widać nfz daje czadu i człowiek prędzej nerwowo się wykończy niż dowie Oby wszystko poszło szybko po Waszej myśli!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:29   #812
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Za wszystkie nowe tygodnie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:32   #813
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Gratulacje! ładny brzusio!
Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ramona brzusio piękny
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ramona idziemy z brzusiem chyba łeb w łeb Wydaje mi się, że mam podobny wielkościowo Bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Gratuluję tygodnia Nie zauważyłam, że napisałaś o PnŚ W sumie to nic ciekawego się nie dowiedziałam

Brzuszek bardzo ładny
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
gratulacje Tobie i wszystkim innym półmetku, teraz już z górki

kurcze ja wczoraj rozpoczynałam 20 tydzień i nawet nie wiedziałam ale skleroza jak ten czas szybko leci

kolejnego tygodnia no i ładniutki ten brzuszek

tak Nikii na 17 dopiero jeszcze tyle pracy przede mną

dzięki dziewczyny za kciuki
Cytat:
Gratuluję 21tc, no i ślicznego brzusia

Zobaczymy co jutro powie moja pani ginekolog, powiem o tym szalonym terminie na 5 lutego, jak coś niech mi daje skierowanie do szpitala, położą mnie ale przynajmniej będę wszystko wiedzieć albo na IP jakieś pilne skierowanie. Coś musi wymyślić.
dziękuję dziewczyny

Aga no w końcu mamy ten am TP, dziewczynki w brzuchach, to muszą wyglądać podobnie

Aldrin za dzisiejsza wizytę i 20 tc

Myskao no faktycznie, za dużo nie powiedzieli, z konkretów tylko, że to kosztuje 1000-3000 zł i nie ma gwarancji 100%, że położna będzie z Tobą przy porodzie
a no i niezła reklama dla Janette Kalyty

Paulka tak jest uderzaj do ginki, to na jej głowie teraz będzie

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-16 o 09:36
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:41   #814
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Z tż przegadaliśmy pół nocy Moja lekarka przyjmuje dopiero jutro, więc pójdziemy do niej jutro. Miałam dziś się wybrać do położnej, ale stwierdziliśmy, że ona i tak Nam w niczym nie pomoże. Dziś przyjmuje tylko jeden lekarz, znając życie będzie tłum więc sobie odpuszczę żeby się nie denerwować.

Jak się niczego nie dowiem najpóźniej do wtorku to pójdę na USG prywatnie.
Tak jak lekarz mówił, nie będę panikować ale coś w tym kierunku będę robić o

Się rozpisałam
Dobrze to zaplanowaliście Nie ma się co denerwować..

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Myskao no faktycznie, za dużo nie powiedzieli, z konkretów tylko, że to kosztuje 1000-3000 zł i nie ma gwarancji 100%, że położna będzie z Tobą przy porodzie
a no i niezła reklama dla Janette Kalyty
Z tego, że nie ma gwarancji najmniej jestem zadowolona Ale my i tak nie będziemy nikogo "opłacać".

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:48   #815
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego, że nie ma gwarancji najmniej jestem zadowolona Ale my i tak nie będziemy nikogo "opłacać".
no mnie zdziwiło, że moja położna nie może wejść na oddział
mam wybraną taką, która tam nie pracuje, a ta z kolei, co tam pracuje (wybrana dotychczas odgórnie przez NFZ) oznajmiła, że ona do mnie nie będzie przyjeżdżać przed/po porodzie, bo za daleko
Stary 2014-01-16, 09:55   #816
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
no mnie zdziwiło, że moja położna nie może wejść na oddział
mam wybraną taką, która tam nie pracuje, a ta z kolei, co tam pracuje (wybrana dotychczas odgórnie przez NFZ) oznajmiła, że ona do mnie nie będzie przyjeżdżać przed/po porodzie, bo za daleko
No to też mogło zdziwić jak ktoś ma kogoś z zewnątrz.. Milutka ta na NFZ...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-16, 09:59   #817
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
No to też mogło zdziwić jak ktoś ma kogoś z zewnątrz.. Milutka ta na NFZ...
no niestety ta obecna moja położna akurat jest w mojego rejonu, ale nie pracuje w szpitalu - w sumie to nawet nie wiem gdzie, spytam się jej
no ale paranoja bo tak: połozna ze szpitala gdzie będe rodzic mi nie przyjedzie, czyli w góry jestem zmuszona wybrac inną, a ta co wybiorę ze względu na rejon, to tam nie pracuje i nie będzie przy porodzie
Stary 2014-01-16, 10:02   #818
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety ta obecna moja położna akurat jest w mojego rejonu, ale nie pracuje w szpitalu - w sumie to nawet nie wiem gdzie, spytam się jej
no ale paranoja bo tak: połozna ze szpitala gdzie będe rodzic mi nie przyjedzie, czyli w góry jestem zmuszona wybrac inną, a ta co wybiorę ze względu na rejon, to tam nie pracuje i nie będzie przy porodzie

To masz dokładnie tak jak u mnie jest
Stary 2014-01-16, 10:25   #819
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Carmena sliczna córeczka. Sporo tych Majeczek będzie :p A ostatnio usłyszałam, ze to mało spotykane imię jak oznajmiliśmy jakie wybraliśmy…
dzięki

a no sporo, kiedyś były mniej rozchwytywane

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Ja jak miałam 12 lat to po drzewach skakałam, a z chłopakami się w wojnę bawiłam
dokładnie ja to też taka chłopczyca byłam

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja dla Ignasia (chyba będzie Ignaś, ale to jeszcze nic pewnego) zamówiłam ten komplecik:
http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/unisex/5
i tą koszulkę
http://pl.nextdirect.com/pl/x53908s2
Czekam na paczkę
Mam jeszcze kilka rzeczy upatrzone, ale muszę stare przeglądnąć, coby nie przesadzić

W H&M w sobotę zakupiłam tez kilka ciuszków. Na ogół nie lubię tam kupować, ale ciuszki dla maluchów są z bawełny organicznej i w łapkach czuć, że dobrej to jest jakości.
Wzięłam tą zebrę:
http://www.hm.com/josh/media/sys_mas...86/newborn.jpg
Ten dwupak, ale mój ma stopki:
http://www.hm.com/pl/product/00854?article=00854-Q
I jeszcze jeden komplecik, który w sumie najbardziej mi się spodobał, ale nie ma go na stronie.
ekstra ciuchy tą zeberkę chciałam kupić jak się dowiem, że będzie chłopak, no ale, że dziewczynka to niestety. Bo ta różowa żyrafka to tak średnio mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Carmena tak to te rurki w niebieskim opakowaniu http://allegro.pl/windi-kateter-rekt...853512355.html
Jeśli chodzi o wiązanie chust to nauczyłam się sama, a dokładnie zakupując chustę dostałam instrukcje obsługi z kilkoma możliwościami wiązania.

Miałam jednak zwykłe USG i tylko na małym ekranie obok 4D , ale nie żałuję bo najwazniejsze dla mnie było sprawdzenie wszystkich narządów itp. Z tej wizyty jestem jak najbardziej zadowolona, Pani doktor miła, sympatyczna, wszystko wyjaśniała dokładnie - POLECAM JĄ sprawdziła mózg, kręgosłup, podniebienie, żołądek , wątrobe itp. Wszystko bardzo dobrze Chociaż dokładnie serduszka nie mogła sprawdzić bo nie ma jeszcze jakiegoś tam programu specjalnego, ale mówiła że jest OK, ale mimo to dała mi skierowanie na badania prenatalne refundowane z NFZ do Kato , mam zadzwonić jutro i powiedzieć że to pilne (bo w końcu to już 23tc) ale mówiła żeby się tym nie przejmować, że daje mi te skierowanie , bo jak darmowe to warto skorzystać i dokładniej te serduszko posprawdzać.

No i Majeczka na 100% jest Majeczką Waży 576g już
A najlepsze jak już usiadłam , to mój syn się położył na tym łóżku , podniósł sweterek do góry i czeka na badanie USG
u mnie tylko RAZ te pałeczki zadziałały

co do wizyty to super, że wszystko okej a Oskar masz z nim ubaw co ?
A chusty nie bałaś się sama zakładać, że zrobisz to za mocno lub, że ci się odwiąże? ja to jestem przerażona jak mi to pójdzie.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Potem wizyta u gina... Mała rozwija się prawidłowo, już ponad 600 g waży Serce ok, żołądek wypełniony, mózg też w porządku i tak fajnie się ułożyła, że widziałam jej buźkę wody płodowe w porządku, szyjka prawidłowo, łożysko na ścianie przedniej. aha no i wymaz miałam robiony na bakterie. Wy też to macie???
OCzywiscie gin się kilka razy pytała czy chcę zwolnienie a ja twardo odmawiam kolejna wizyta 19 luty Nikii i wtedy wezmę zwolnienie
super

Cytat:

dziś bliska koleżanka trochę mnie podłamała
ma tp na 3 czerwca, 2 dni wcześniej, a jej dziecko wazy już +/- 500 g, gdzie moje dopiero do ok. 300 g, mam sie martwić??
na to nie ma co patrzeć raz, że ja w dokładność tej wagi tak średnio wierzę, bo wiem jak mierzyli przed porodami jakie były rozbieżności. A dwa nawet jeśli to jej dziecko może się zatrzymać w rozwoju na chwilę, a Twoje w tym momencie nadgoni.

i śliczny brzuszek

Ja już musiałam ciuszki powyciągać z piwnicy, bo daje koleżance, sama sobie wybieram neutralne...o dziwo mam nawet dużo takich dla niemowlaka białych czy kremowych, choć nie powiem szkoda mi niektórych bluzeczek no ale na co mi one. Poprałam dla siebie i te najbrudniejsze z malutkich dla niej żeby nie było. Resztę tą na większe dziecko niech sobie sama popierze, bo jej w piwnicy też się jeszcze z 10razy ubrudzi i ukurzy

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:26   #820
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajnie wymyśliliście, rozsądnie wiadomo, nerwy robią swoje i fajnie by było wiedzieć już czy jest się czym faktycznie martwić, ale jak widać nfz daje czadu i człowiek prędzej nerwowo się wykończy niż dowie Oby wszystko poszło szybko po Waszej myśli!
Cytat:

Paulka tak jest uderzaj do ginki, to na jej głowie teraz będzie
Cytat:
Dobrze to zaplanowaliście Nie ma się co denerwować..

Z tego wczorajszego zamieszania zapomniałam napisać, że widziałam śliczne stopeczki, rączki i jeden nosek zadarty jak u tatusia
Drugi dzidziol nie pokazał buźki

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:27   #821
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

Ja już musiałam ciuszki powyciągać z piwnicy, bo daje koleżance, sama sobie wybieram neutralne...o dziwo mam nawet dużo takich dla niemowlaka białych czy kremowych, choć nie powiem szkoda mi niektórych bluzeczek no ale na co mi one. Poprałam dla siebie i te najbrudniejsze z malutkich dla niej żeby nie było. Resztę tą na większe dziecko niech sobie sama popierze, bo jej w piwnicy też się jeszcze z 10razy ubrudzi i ukurzy

Ja czekam na potwierdzenie płci i dostane jak cos ubranka po chrześniaku Na pewno coś dokupie w h&m mi sie podobają te szczególnie z I love mum&dad

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-01-16, 10:46   #822
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
no dokładnie
moja siostra wszystko prała, jak mi zdawała, ale to było juz nawet 2 lata temu, te pierwsze ciuszki po Julce, trzymałam to w szafie u mamy, teraz w wersalce, a i tak muszę to jeszcze raz wyprac tuż przed

podejrzewam, że znajoma tez jeszcze będzie sobie to prała
Stary 2014-01-16, 10:56   #823
VwVampirka
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
Dziś Ja Wam narobię smaka... bo zajadam tosty Ale miałam na nie ochotę...

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej
Z małym opóźnieniem, ale witam się w nowym wątku
I nawiązując do tytułu... wygląda na to, że tym razem będziemy mieć córeczkę!!!
8-go marca idę na usg w 4d i mam nadzieję to potwierdzić

Wszystkiego dobrego mamuśki
To obie będziecie świętować

Cytat:
Gratuluję córeczki

Dzień dobry w 21 tc.
Od rana mam nerwy na służbę zdrowia, zadzwoniłam żeby na usg się zapisać na IP i raczyli mnie zapisać na 5 lutego!
Pójde dziś do położnej, może ona coś wymyśli.

Miłego dzionka
I kciukasy za wizytujące

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale mają terminy Ale pomysł byś poprosiła lekarkę o pomoc jest dobry

Cytat:
no i zdjęcia mojego brzuchola - jak tak patrzę z boku nie jest źle, ale wydaje się ogromny, zwłaszcza, jak nie mogę się w czymś dopiąć
no, jest spory

Cytat:
Jakieś chore to jest!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:59   #824
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam

U nas znowu beznadziejna pogoda, beznadziejna noc i ogólnie beznadziejny nastrój także żyć, nie umierać

Martuszka super, że wizyta u gina udana u diabetologa trochę mniej, bo wychodzi na to, że nie powiedział Ci nic czego byś wcześniej nie wiedziała

Magdi z tarczycą tak jak napisała Sel najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza i działacie na bieżąco też trzymam kciuki żeby nic nie wyrosło

Ramona z tą wagą to weź też pod uwagę różne sprzęty itp., przecież lekarzowi w pomiarze mogłaby się nawet ręka o milimetr omsknąć i już różnica paru gram na pewno
Świetny brzuszek

Nitka gratuluję córeczki

Sylvunia swoje przeszłaś ale zobacz wczesne macierzyństwo ma też swoje plusy jeśli masz pomoc rodziny mojego męża siostra urodziła w klasie maturalnej, potem poszła na zaoczne studia, studia skończyła a mały już prawie że do szkoły, no a ona do pracy. Teraz już mówi, ze na pewno nie zdecydują się na drugie dziecko, bo odpowiada im takie życie, jest w moim wieku, robi „kariere” a ja dopiero zaczynam przygody z macierzyństwem

Madziuula to gratuluję studniówki

Paulka bardzo rozsądne podejście

Aldrin kciuki za wizytę

My dzisiaj jesteśmy same z mamą i babcią no i Hanią i Antosią haha same baby w domu więc stwierdziłyśmy, że nie robimy obiadu tylko sobie zamówimy pizze ciasta też nie robimy jutro na weekend tylko odmrozimy makowca, który został po świętach
Także trochę „lenistwa”, bo w tym czasie i tak inne rzeczy trzeba porobić jak np. odkurzanie

Wczoraj kupiłam Hani 12 książeczek z serii "obrazki dla maluchów" ale ona je uwielbia

Miłego dnia dziewczyny
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:59   #825
Seleniti
Zadomowienie

Nitka gratuluję córci
Cytat:
Cześć Kochane!
Witamy się dziś idealnie POŁOWA CIĄŻY Z tej okazji gratuluję też Ramonie i Paulce, w końcu razem obchodzimy ten półmetek Teraz już tylko bliżej niż dalej do godziny zero
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam się studniówkowo juz tylko 100 dni do narodzin Rysia !!!
Gratulacje Dziewczyny! No to impreza
Ramona śliczny brzuszek

Aldrin za wizytę

Miłego dnia Kochane ja zasiadam do psychologii i mam nadzieję, że mój budyń przyswoi jeszcze jakąkolwiek wiedzę

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:09   #826
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nikta za córcię.

Paulka, Ramona za kolejny tc.

agaga za połowę ciąży...

Paulka czyli jednego dzidziolka widziałaś, na następnym usg pokaża się mamusi oba a rozwiązanie wymyśliliście bardzo rozsądne...

Selenti owocnego przyswajania wiedzy

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:16   #827
naiat
Zakorzenienie

Hej,

Ja wpadłam się tylko przywitać, bo znowu ślęczę nad pracą podyplomową
Stary 2014-01-16, 11:19   #828
kasiab91
Zakorzenienie

Seleniti - żeby mi się tak chciało jak Tobie... Muszę się za angielski wziąć co prawda słówka, ale nie umiem się uczyć w ciąży No i diagnozę muszę socjoterapeutyczną napisać, a nie wiem jak. Nie wspominając o egzaminie praktycznym z emisji głosu, gdzie musze przypomnieć sobie łamańce językowe

Madziula - to dawaj poloneza

Zawiozłam z mamą siuśki i zrobiłam zakupy na szybko Będzie wątróbka drobiowa dziś
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:20   #829
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Gratulacje Dziewczyny! No to impreza
Ramona śliczny brzuszek
hehe dzis świętujemy

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Ramona z tą wagą to weź też pod uwagę różne sprzęty itp., przecież lekarzowi w pomiarze mogłaby się nawet ręka o milimetr omsknąć i już różnica paru gram na pewno
Świetny brzuszek
dziękuję

tak patrzę, że urósł od ostatniego USG i zdjęcia, które tu wrzucałam, a to chyba najwazniejsze
Stary 2014-01-16, 11:22   #830
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja czekam na potwierdzenie płci i dostane jak cos ubranka po chrześniaku Na pewno coś dokupie w h&m mi sie podobają te szczególnie z I love mum&dad
ja dostanę ciuszki po córce kuzynki także jestem spokojna. no i dokupię pewnie dla radochy kilka ładnych kompletów do lekarza czy gdzieś.
No świetne są teraz mi się spodobały te zebry i żyrafki, ale ta zebra najbardziej, ale to na chłopaka raczej

Cytat:
no dokładnie
moja siostra wszystko prała, jak mi zdawała, ale to było juz nawet 2 lata temu, te pierwsze ciuszki po Julce, trzymałam to w szafie u mamy, teraz w wersalce, a i tak muszę to jeszcze raz wyprac tuż przed

podejrzewam, że znajoma tez jeszcze będzie sobie to prała
ja zawsze mówiłam żeby mi nikt nic nie prał, bo i tak będę sama prała 2 razy i tak bo raz w Vanishu a 2 w Loveli no ja moje ciuszki po synku trzymałam w piwnicy, bratowa i koleżanka która je miała również także wiadomo, że się kurzą i brudzą. Teraz wyprałam te malutkie które były z węgla czy z czegoś no i te lepsze komplety sprawdziłam czy plamy w Vanishu zejdą.
A przy okazji uprałam swoje

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-16, 11:22   #831
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Ja też się witam , ale zmykam do kuchni robić śniadanie bo niedawno wstałam
Nie wiem co robicie dziś na obiad, ale u mnie będzie rybka w jarzynach także zdrowy obiadek się szykuje

p.s.

Aldrin za połówkowe

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-01-16 o 11:30
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:34   #832
Nikii89
Zakorzenienie

Ramona gratuluję 21tc i śliczny brzuszek

Lolitka wczoraj wyszło mi akurat że Majka ma 576g , a tydzień temu w 22t1d miała 475g. jeżeli lekarz nie mówił nic że waga dziecka jest za niska to się nie martw najwidoczniej moja znów będzie duża , a Leoś będzie miał książkową wagę

Agaaga za połówkę

Paulka Twoje pomogły :P bo mam prenatalne już jutro na 11.30
Zawsze możesz podjechać i powiedziec że nie czujesz ruchów a zawsze czułaś i się martwisz

Carmena no ubaw to z nim mam często w sumie jak chyba każda mama z dziecka Bo dzieci to mają swoje pomysły
A wiesz że nie bałam się w sumie TŻ mi pomagał na początku , a potem to już sama.
Co do prania to jak my coś dostawaliśmy od kogoś i mimo tego że było mówione że już prane i prasowane to i tak jeszcze wolałam sama to przeprać.

Kasian no to babski comber się szykuje

Kasiab ale wątróbki to w ciąży za bardzo nie można bo ma dużo Wit. A http://www.wątróbka.pl/watrobka-a-ciaza/

My już po spacerku piękna ładna pogoda więc skorzystaliśmy

Tak jak pisałam wyżej prenatalne mam już jutro na 11.30

A w załączeniu Majeczka a dokładnie jej buźka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg scan0001.jpg (61,6 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-01-16, 11:37   #833
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

My dzisiaj jesteśmy same z mamą i babcią no i Hanią i Antosią haha same baby w domu więc stwierdziłyśmy, że nie robimy obiadu tylko sobie zamówimy pizze ciasta też nie robimy jutro na weekend tylko odmrozimy makowca, który został po świętach
Także trochę „lenistwa”, bo w tym czasie i tak inne rzeczy trzeba porobić jak np. odkurzanie
Korzystaj z tego lenistwa odpocznij w końcu, nalezy się
i mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Miłego dnia Kochane ja zasiadam do psychologii i mam nadzieję, że mój budyń przyswoi jeszcze jakąkolwiek wiedzę
Miłej nauki j anie mogę się zmobilizować do nauki języka...

W ogóle te gofry tak za mną chodza, że może spróbuję zrobić z jakąś mąką pełnoziarnista i mało cukru dam tylko jest mały problem ... nie mam gofrownicy
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:42   #834
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

My już po spacerku piękna ładna pogoda więc skorzystaliśmy

Tak jak pisałam wyżej prenatalne mam już jutro na 11.30

szybko udało się umówić

a buźka ładniutka i bardzo wyraźnie ją widać
Stary 2014-01-16, 11:43   #835
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89;4463639[B
][/B]

Kasiab ale wątróbki to w ciąży za bardzo nie można bo ma dużo Wit. A http://www.wątróbka.pl/watrobka-a-ciaza/

ja jadłam już 2 razy wątróbkę jak się 2 razy w ciąży zje w małych ilościach to się nic nie stanie moim zdaniem, nie przesadzajmy

Jaka Majeczka pyzataaa

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-16, 11:47   #836
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nie wiem co zrobić dziś na obiad..

Gofrownicę mam, ale jakoś mnie nie ciągnie.. Mogę którejś pożyczyć

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-01-16 o 11:48
Stary 2014-01-16, 11:47   #837
kasiab91
Zakorzenienie

Nikii - wiesz jak zjem parę gram tej wątróbki to nic mi się nie stanie A swoją droga, jak mama moja była w ciąży z bratem i miała anemię leżała wtedy w szpitalu to sami ginekolodzy kazali jeść jej bardzo dużo i to taką wrzuconą na patelnię na parę sekund
Piekną masz tą córeczkę i ja tu widzę podobieństwo do Oskarka
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:50   #838
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Nikki śliczna Maja jest

Carmenaa dokładnie zakochać się mozna w tych ubrankach

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-01-16, 11:50   #839
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Aga no w końcu mamy ten am TP, dziewczynki w brzuchach, to muszą wyglądać podobnie
Dokładnie, prezentacja musi być

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Dziś Ja Wam narobię smaka... bo zajadam tosty Ale miałam na nie ochotę...
Haha! A mój Młody trąbi od rana o tostach i właśnie wróciliśmy z "tostowych" zakupów, więc dziś zjem wreszcie coś z wizażowego smaka

Nikki
czy mi się wydaje, czy Malutka ma taki słodko zadarty nosek? Świetne zdjęcie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:54   #840
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ilkas nie całować się z mężem!!! Obyś się nie zaraziła
Mam nadzieję, że się nie zarażę. A całowanie i tak mi nie grozi, bo strzeliłam focha mężowi.

Cytat:
Wczoraj kupiłam Hani 12 książeczek z serii "obrazki dla maluchów" ale ona je uwielbia
Które, jakie, pokaż i w ogóle Ta seria to te małe książeczki czy te takie duże? (ale precyzyjne pytanie.. )

I ogólnie mam dziś humor do niczego i doła..i jeszcze ta pogoda..i w ogóle wszystko jest do pupy.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości