Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 08:42   #361
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Dziewczyny, litosci nie macie!
W okolicach północy dotarłam dopiero w okolice 8 strony i net się schrzanil. Zatem cytowania na razie nie będzie.
Zapamiętałam na razie, ze Nadzwyczajna jest w szpitalu - cieszę się, ze Maks ma się dobrze, brawa za czujność

były też informacje powizytowe - zbiorowe gratulacje ode mnie

Więcej niestety nie zakodowalam. Będę się starała dziś doczytać resztę, ale czarno to widzę, bo dopadła mnie jakas niemoc. Prze jeszcze w łóżku, ale czuje jakby mi bylo dyszno, gorąco i słabo. Oczywiście tradycyjnie w czwartek jesteśmy z Ewcia same i muszę się wziąć w garść po prostu.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:48   #362
lutien
Wtajemniczenie

Witam
Dziś o 16 mam wizytę u gina
Niestety cora w nocy zaczęła goraczkowac i dziś siedzi w domu ze mną. Oby to nic poważnego, bo ledwo co wyzdrowiala a tu kolejna choroba
Wczoraj dostałam rabat na 50zl na ebay.co.uk, więc chyba zamowie butelki albo sterylizator Zawsze to 50zl taniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:02   #363
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

a u nas dokładnie na odwrót
o jakiej elektrycznej hustawce wy mowicie ?? o lezaczku bujaczku ??

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Jakie kocyki kupujecie? Chodzi mi o wymiary 75x100 czy od razu 100x150?
ja mam 2 te mniejsze i 1 wiekszy

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie lubie kombików. W ogóle sedanów nie lubię, źle się w nich czuję i nie dosięgam do pedałów

No ja niestety nie mam żadnej poprawy jak musiałam myć codziennie tak muszę teraz. Nie robię tego przetrzymuje 2-3 dni, ale gdyby nie to, że siedze w domu to musiałabym codziennie

dzielna dziewczynka, w ogóle widzę, że pani tez się popisała, już się boje jak będę musiała z moją chodzić
1. taka mala jestes
ja tez nie lubilam kombikow, ale polubilam jak urodzila sie Natalia i zaczelismy wyjezdzac do Pl czy na urlop
2.wspolczuje, wiem jakie to utrapienie
3. ciekawe czy bedzie taka zadowlona po nastepnej wizycie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dokładnie dobrze dziewczyny piszą .Ja na przykład kupiłam tańszy wózek kosztem nowego fotelika.
Co do oszustów, facet z warsztatów opowiadał nam, że w momencie wypadku strażacy powinni przeciąć pasy fotelika bez zależności czy dziecku się coś stało czy nie. Zapobiega to właśnie sprzedaży w późniejszym czasie fotelików które brały udział w wypadku (nie da się dokupić pasów do fotelików). Niestety w Polsce strażacy jeszcze rzadko stosują ten manewr stąd nie wyłapiesz, który fotelik jest bezwypadkowy.
Kiedyś już była dyskusja na forum o fotelikach i wrzucałam link do rankingu. Proszę :
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html
no to szkoda, ze sie tak ociagaja z wprowadzeniem tego w zycie, bo bardzo dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Wczoraj wyjelismy w końcu ogromny worek prozniowy z ubrankami Oli i co??? Nie dość że się poplakalam ze wzruszenia jakie to małe, to jeszcze w dodatku mam dosłownie wszystko i nie mogę kompletnie nic kupic, bo byłoby to całkowite, nieusprawiedliwione marnotrawstwo pieniędzy( No i jednak posiadanie w brzuchu kolejnej dziewczynki jest MEGA ekonomiczne
prawda
ja ostatnio zmarnotrawilam troche pieniedzy na ten cel, ale nie moglam sie powstrzymac wyrzutow sumienia nie mam

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nie śpię czaję się na otulaczek, jeszcze 4 godz do końca licytacji, zdążę się zdrzemnąć Zresztą i tak nie dam dużo za używany aż tak mi nie zależy

to otulaczek tez kupujesz ja myslalam, ze na beciku poprzestaniesz

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witamy się w nowej części wątku!! Super go urządziłyście!
Od wczoraj mam założony pessar. Po obchodzie prawdopodobnie wyjde Także trzymajcie kciuki bo one zawsze cuda działają. Jak będę już w domu to napewno częściej będę się odzywać
super, ze masz to z glowy i ze wychodzisz

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-16 o 09:03
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:03   #364
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się z rana

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Spoko loko!!! Dogadamy sie po sadach nie będziesz ciągana.
A ja też zasięgnęłam opinie wujka google i opinie o tych drogich nawet różne. A ten najgorszych nie miał. No i przekonałaś mnie że zasysa policzek
Też przeglądałam opinie i nie wydają się najgorsze

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wow - ale jakos to udalo sie rozwiazac? Pewnie koperta?
Eh.... Wykłóciliśmy się z nim o poświęcenie ziemii (trwało to chyba 5 minut ) mszy nie zrobił
Uparty ten mój proboszcz

Za to w parafii mojego tż też będzie ciężko. Bo tż jak był jeszcze szczylem to zaczął robić bieżmowanie i kiedyś przyszedł na spotkanie po alkoholu. Ksiądz to wyczuł, wyrzucił go -tym sposobem tż nie ma bierzemowania i przestał chodzić do kościoła

Cytat:
No właśnei jakoś nieswojo bym sie czuła zarośnieta jak dziki agrest. No i przed każdą wizyta tż przegląd robi, ew. poprawki i "dopuszcza do pokazania się obcym"
Ja przed wizytą się nie golę, bo boję się, że zostawię "wysepki" To już wolę być bardziej zarośnięta, ale równo

Cytat:
Ostatnio czytałam że papież ochrzcił dziecko niezamężnej parze wiec nasi księża chyba pobozniejsi niz papiez
Nasi księża są zacofani

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie o tych fotelikach:
http://tablica.pl/oferta/fotelik-sam...i-ID2nu87.html

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-no...8-ID3yn0W.html

czy ten drugi ma wkładkę dla niemowląt?
Mi się podoba ten niebieski.
Co do tego, że używany to się nie wypowiadam, bo uważam, że każdy ma prawo kupić to co chce. Nie każdego stać na nowy, a takiego fotelika nie używa się długo

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
szczerze to ja bym nie brała, wg mnie lepie wydać więcej i kupić huśtawkę, najlepiej elektryczna
Uważasz, że dziecku w ogóle nie powinno się kupować karuzeli Przecież ono tyle czasu spędza w tym łóżeczku to ma w sufit patrzeć

A huśtawkę już mamy. Musiałam kupić, bo teraz będziemy mieć dwa piętra i nie miałabym gdzie bezpiecznie ulokować malucha na dole

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Co do chrzestnych bez bierzmowania to wiem że to wykonalne bo mój brat takim został. Wystarczą znajomości. Pytanie czy to ma sens żeby osoba średnio wierząca zostawała tym kto ma pomóc wychowywać w wierze.
Pewnie nie ma sensu brać niewierzących na chrzestnych, ale ja sama jestem ateistką i mam to gdzieś
Chcę po prostu ochrzcić dziecko, bo to jednak katolicki kraj i uważam, że było by krzywdą dla dziecko gdyby nie było ochrzczone.
Tym bardziej, że my z tż jesteśmy chrzczeni i obchodzimy katolickie święta

Cytat:
Od wczoraj mam założony pessar. Po obchodzie prawdopodobnie wyjde Także trzymajcie kciuki bo one zawsze cuda działają. Jak będę już w domu to napewno częściej będę się odzywać

I jak się sprawuje ten pessar? Czujesz go? Jak zakładanie?

Dziewczęta mam prośbę
Pewnie nie zauważyłyście, ale teraz ja prowadzę wagi naszych maluszków i kącik porad W związku z tym, że tak ostatnio pędzimy i jest wiele stron do nadrabiania, a ja mam na głowie remont mogę coś pominąć i nie wpisać. A wiec proszę wysyłać mi wiadomości prywatne z wagą i tygodniem, a także z informacjami ze SR, które chcielibyście, żeby pojawiły się na pierwszej stronie - wtedy nic nie przegapię.

Oczywiście jak chcecie to wpisujcie też w wątek, ale w razie przegapienia tego przeze mnie, proszę o wyrozumiałość
AMEN
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:07   #365
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry tvn

Frogutka

Smaritta w Chorzowie a gdzie konkretnie nie wiesz bo bardzo blisko bym miala

Thidien a próbowałaś wziasc paracetamol? Mi trochę pomagał

Mara myslalam o tobie i jak się czujesz z tym pessarem? Ja w szoku jestem ze jest tak jakby płytko heh zebys wyszla :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:09   #366
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
na ostatnią wizytę do gina też ogoliłam się 'w ciemno' i sądząc po jego minie kiedy tam zajrzał to nie było ciekawie potem zapytałam tżta jak to wygląda i potwierdził moje przypuszczenia, szkoda, że było już po ptokach
ja się zawsze oglądam w lustrze i z przerażeniem chwytam maszynkę spowrotem

filupka gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Mi też jakoś mniej wloski na nogach rosną ale za to strasznie wlosy mi wypadają jak myję :/
mam identycznie... Kibel mogłabym nimi zapchać

virginia jeśli dajesz radę pływać na basenie to czemu nie/ Jeśli widzisz że już się gorzej czujesz czy coś w tym stylu to pływaj 20-25 długości. Ja sobie pływam z deską i bez zależnie jak się zmęczę
tacie dobrze powiedziałaś twardo zakomunikowałaś mu co o tym uważasz
Cytat:
No oby sie udalo pelna kosmetyke zrobic
Tez chcialabym sie umalowac
tzn rzęsy tuszujesz? Ja nie a to ze wzg na to, że jak się mały urodzi to pewnie będę płakać jak bóbr, więc nie potrzebuję pandy na twarzy ja tylko podkład nałożę i henne zrobię

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Jeju, ale jestem zmęczona, ledwo patrzę na oczy!
Zamiast Trisdom przeczytałam "Trybson"

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:35   #367
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

tacie dobrze powiedziałaś twardo zakomunikowałaś mu co o tym uważasz
tzn rzęsy tuszujesz? Ja nie a to ze wzg na to, że jak się mały urodzi to pewnie będę płakać jak bóbr, więc nie potrzebuję pandy na twarzy ja tylko podkład nałożę i henne zrobię

No właśnie, temat golenia jest dla mnie na czasie. Już nie wiem jak się wygiac żeby w każde miejsce dojść :/ nogi chyba będę już teraz w misce z wodą golić a miejsca intymne to też po "robocie" sprawdzam w lusterku :p

Apropos makijażu to na pewno zrobię henne i rzęsy, podkład no nie wiem jeszcze, a co jak się będę pocic i będzie mi spływał? Ja chyba zrobię tym kremem koloryzujacym BB

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:51   #368
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Thidien a próbowałaś wziasc paracetamol? Mi trochę pomagał
pomaga na pół godzinki..
z drugiej strony mi się ząb postanowił pokazać tydzień przed slubem - na szczęście w tym dniu dał mi spokój, bo bym była strasznie wnerwioną panną młodą ;P ale wiłam sie i płakałam jak bóbr wtedy :/ już wolę być głupia i nie mieć zębów mądrości :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:53   #369
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam z zimowej Warszawy

Dokładnie dobrze dziewczyny piszą .Ja na przykład kupiłam tańszy wózek kosztem nowego fotelika.
Co do oszustów, facet z warsztatów opowiadał nam, że w momencie wypadku strażacy powinni przeciąć pasy fotelika bez zależności czy dziecku się coś stało czy nie. Zapobiega to właśnie sprzedaży w późniejszym czasie fotelików które brały udział w wypadku (nie da się dokupić pasów do fotelików). Niestety w Polsce strażacy jeszcze rzadko stosują ten manewr stąd nie wyłapiesz, który fotelik jest bezwypadkowy.
Kiedyś już była dyskusja na forum o fotelikach i wrzucałam link do rankingu. Proszę :
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Ja wczoraj poinformowałam mojego męża, że będę chciała by on wstawał na zmianę ze mną w nocy w miarę możliwości. Oburzył się na mnie bo uznał, że to chyba normalne, że on też będzie wstawał .Mój mąż jest tak zakochany w córeczce, że chyba na obecną chwilę wszystko by dla niej zrobił
Zobaczymy jak będzie w praktyce
Taki zwyczaj powinien być-nie byloby oszustów. Ludzie niestety w dużej części liczą tylko kase i nie patrzą na innych.
Jakiego masz wspaniałego męża-to powinno być naturalne i normalne...

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Nie śpię czaję się na otulaczek, jeszcze 4 godz do końca licytacji, zdążę się zdrzemnąć Zresztą i tak nie dam dużo za używany aż tak mi nie zależy

Kolba nie chrzań, co to jest 9 kilo w ciąży ja się tam świetnie czuję z moimi na plusie

bebe jak to możliwe że już nie śpisz

Cytat:

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
I jak sie czujesz? W ogóle jakiś macie dyskomfort i ten pessar wyczuwacie? Trzymam kciuki żebyś dziś wyszła.
Monka za wizytę u endo też trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Niestety cora w nocy zaczęła goraczkowac i dziś siedzi w domu ze mną. Oby to nic poważnego, bo ledwo co wyzdrowiala a tu kolejna choroba
Wczoraj dostałam rabat na 50zl na ebay.co.uk, więc chyba zamowie butelki albo sterylizator Zawsze to 50zl taniej

Zdrowka i powodzenia u gina!

A za mną chyba najgorsza noc w ciąży. Brzuch mnie bolało,wszystko całe ciało bolało. Do tego taką zgaga że musiałam na siedząco spać choć sen to dużo powiedziane. Może łącznie z godzina wyszła.
Zuzia w nocy jakas marudna albo dużo wrażeń miała bo byłyśmy na zajęciach wczoraj i przez sen sobie mówiła 'jedzie jedzie dzin dzin dzin'-a propos piosenki o zimie. Mąż ja wziął do nas do łóżka położył od ściany a sam na środku sie różwalil. Zuzia na chwilę przeszła po nim i już między nami leżała przez co dla mnie nie bylo już prawie miejsca. Jestem tak wykończona obolala i śpiąca ale jak tu spać przy dziecku?..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:55   #370
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:

noo, ale 'wy młode kobiety musicie dbać o siebie i nie pokazywać się z miotłą przynajmniej u ginekologa' -taką opinię ostatnio zasłyszałam siedząc w poczekalni
ojtam, bez przesady - jeśli już "dla kogoś" mam być bez miotły, to raczej dla męża a nie ginekologa - im jest raczej wszystko jedno, czy mamy miotłę czy brazylianę. Ważne żeby być czystą.

Ja w ogóle nie wyobrażam sobie GOLENIA tam. Odkąd pamiętam, depiluję - kiedyś woskiem, od kilku ładnych lat pastą cukrową. Raz na 3-4 tyg wsytarcza

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ola boga !!! Ile wy skrobiecie! !!
Tak w skrócie :
Moja wizyta udana, z małym i ze mną wszystko dobrze czyli zwiększona dawka magnezu pomogła (uffff)
Synek waży w 31t6d 2035 gram czyli kawał małego klopsika <3 (mhymm dopisz proszę do listy). Jednak się obrócił i główkę ma do góry ale lekarz mówił ze ma jeszcze dużo czasu na obroty
Ok idę czytać jak wam minął dzionek
super

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Dziś wróciłam z basenu i jakoś gorzej się poczułam, aż się położyłam na chwilkę a u mnie to ewenement. I chcę zwolnić obroty tylko jak to zrobić... Najlepsze jest to, że w sumie nikt mi nie mówi, że mam o siebie dbać itd., dziś nawet mama jakoś nieciekawie zareagowała, jak powiedziałam, że chyba odwołam ostatnią lekcję bo już nie wyrabiam... Dodam tylko, że mama jest na rencie więc nie pracuje a tata dorabia tylko 2 dni w tygodniu... A ja to chyba będę pracować, jeździć samochodem itd. do samego porodu... Zresztą po porodzie też od razu wszyscy zakładają, że od razu do wszystkiego wrócę....
A wgl dziś rozwalił mnie tata na łopatki. Korzystając z rady Limonki poprosiłam go o pomoc. Jutro od 8 siedzę na egzaminach i rano czeka mnie odśnieżanie samochodu a z brzuchem jednak jest mi trochę ciężko, zwłaszcza z dachu.. Wiecie co powiedział 'ojej, nie wiem czy ja dam radę...' Tak to właśnie u mnie wygląda. A przypominam, że pracuje tylko 2 dni w tygodniu, resztę ma wolną. Powiedziałam zresztą, że ja od rana do nocy jestem na nogach i daję radę i nie narzekam, i że powinien się wstydzić i chyba mu się w końcu trochę głupio zrobiło bo potem dopytywał o której jadę itd. ale już widzę tą jego pomoc nawet jeśli się na nią zdecyduje - i te jego odśnieżanie z miną cierpiętnika...
na minę cierpiętnika w ogóle nie patrz - sama mogłabyś miec minę cierpiętnicy cały czas. Dobrze, ze uczysz się prosić o pomoc
Tak czy inaczej podziwiam za energię

Cytat:
Witam

zdrówka dla córci!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:06   #371
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Smaritta w Chorzowie a gdzie konkretnie nie wiesz bo bardzo blisko bym miala
Hotel Fokus, trzeba się wcześniej zapisać przez internet. Tu masz linka http://terazmamy.pl/?p=75 . Daj znać jak było jeśli się wybierzesz. Też chciałam ale dla mnie ciężki dojazd byłby autobusem A teraz się okazało że Tż w sobotę nie idzie do pracy a ja już się z koleżankami umówiłam więc lipa.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:07   #372
wewillrockyou
Rozeznanie

włączcie sobie dziewczynki dzień dobry tvn, będzie o spaniu z dzieckiem i o czym tęskni mama po porodzie teraz jest o diecie przyszłego taty

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:10   #373
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry z kawką! Nadrobiłam ale jakoś nie mam nic do powiedzenia
powodzenia wszystkim na wizytach dzisiejszych, dla schorowanych zdrówka

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:16   #374
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
włączcie sobie dziewczynki dzień dobry tvn, będzie o spaniu z dzieckiem i o czym tęskni mama po porodzie teraz jest o diecie przyszłego taty
Włączyłam i akurat reklama
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:24   #375
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Oooo, przerzucili sie na segregację śmieci

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:30   #376
kolba
Raczkowanie

Thidien współczuje bólu zęba - to musi być masakra! Może przyłoż sobie coś zimnego w to miejsce - powinno trochę kupic ból.

Maggie współczuje nocy! Zuzia śpi Ci jeszcze w dzień!? Jeśli tak, to obowiązkowo sie z nią wtedy poloz, bo inaczej nie dotrwasz do końca dnia ze zmęczenia.

Koziemleko ja tez, gdyby tylko była taka możliwość to dałabym dziecku wybór chrztu, ale w tym kraju zostałoby zlinczowane i wielokrotnie pewnie wysmiane i upokorzone bez tego papierka A wybór chrzestnych bedzie jednym z cięższych zadań

Piszecie o samochodach, to Wam powiem (tylko mnie nie wysmiejcie), że pod koniec roku sprzedaliśmy opla zafirę bo... nie miescilismy sie) Serio! A że dużo wyjeżdżamy m.in. na narty (a to duuuzo sprzętu), to naprawdę było ciasno nawet z boksem na dachu Od grudnia mamy forda galaxy i nareszcie czuję, że jako tako miejsce jest) Wiem, zwariowalam

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Thidien - miało być ukoic a nie kupic (nienawidzę pisać w telefonie a zawsze to robię).

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:31   #377
margo80
Zakorzenienie

No, chyba udało mi się wszystko przeczytać.

Mara - trzymam kciuki, zebys mogła dziś wyjść

Virginia - powinnaś jak najczęściej stawiać rodziców w takiej sytuacji, żeby nie mogli się niczym wykręcać i musieli pomoc. Rozumiem, ze maja swój wiek i swoje problemy, ale takie zachowanie wobec własnego dziecka jest dla mnie kompletnie niezrozumiale.
Dla porównania. Wczoraj moja mama zajmowała się Ewcia, gdy my wybylismy do Ikei. Tata emeryt, który sobie dorabia, bo chce, a nie dlatego, ze musi, przyjechał do nich po pracy i czekał aż wrócimy, bo pomyślał, ze się przyda przy noszeniu mebli, choć w domu czekało na niego układanie paneli, bo rodzice sa w trakcie remontu. Nikt go o to nie prosił.

Piszecie o goleniu. Ja od zawsze mam słabo widoczne włoski na nogach, a teraz mam wrażenie, ze ich wcale nie ma. Czasem przelece nogi maszynka, ale nie jakoś regularnie, staram się przed wizytami właśnie. Okolic bikini nie robię na zero, bo odrastające włoski doprowadzaja mnie do szalu.

Było też o nocnym wstawaniu TZtow. Mój ma taki sen, ze nic nie słyszy :P zresztą karmiłam piersią, wiec nie był do niczego potrzebny. Chyba, ze zdarzały się problemy brzuszkowe, to go budzilam i się zmienialiśmy. Nie uważałam tego za żadne poświęcenie z mojej strony, ze wstaje w nocy co 2-3h i baaaaardzo drażniło mnie podejście mojej teściowej, która przy każdej okazji podkreślała, jaka to ja biedna jestem, bo muszę wstawać. Ona uwielbia przesadzać.

Jeszcze mi się przypomniało - niestety nie oglądałam Waszych linków z telefonu, ale wierze, ze pokazujecie cudne rzeczy

Pozdrowienia dla Side, niech wraca jak najszybciej!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:33   #378
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie porannie
Nastawiłam nawet budzik, żeby wstac w miarę normalnie, ale go nie usłyszałam

Cytat:
Virginia podziwiam Cie za ten basen! I zazdroszczę, bo pewnie oprócz wagi Dzieciatka, lozyska, cycorów i większej ilości krwi nic wiecej Ci sie do wagi nie wlicza. A u mnie te 9kg to z gratisowym tluszczykiem. A mogłam słuchać ortopedy, żeby stosować dietę cukrzycową dla dobra mojego biednego kolana!

Ela mam nadzieję, że zdrowiejesz! W ogóle coś teraz wrednego panuje co powoduje męczący, nieustępujący kaszel - 90% ludzi wokół choruje teraz i kaszle.

Aaa, w nowym "twoim stylu" jest fajny wywiad z tą polozną Kaletą (czy jakoś tak). Opowiada o dawnych czasach i porodach i o tym, jak się to zmienia. I w ogóle mega pozytywny artykuł - polecam
Cos mi sie wierzyć nie chce- 9 kg to podstawowa podstawa

Cytat:

Cytat:

Henna to dobry pomysł- kradnę , no i zostanie chyba ten krem BB
Stary 2014-01-16, 10:34   #379
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Ja oglądałam "Pytanie na śniadanie" bo nie mam TVN i tam było o położnych do porodu.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:43   #380
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Nasz proboszcz ostatnio powiedział , żeby rodzice nie zmuszali dzieci do ślubu, bo ciąża. Że ta przyszła mama potrzebuje dbać o siebie i dziecko, a nie stresować się jeszcze ślubem. Żeby młodzi się pomeczyli przy wstawaniu do dziecka i samo zdecydowali czy nadal chcą razem brać ślub
mądry ksiądz nasz też jest jakiś zacofany, chociaż nie taki stary. Dobrze, że nasze babcie latają na każdą możliwą msze, to będzie łatwiej

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja tez się tam nie widzę i gole totalnie w ciemno powiem szczerze, ze wkurza mnie to
Tżta o pomoc proś! Po co się męczyć

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja dziś sobie pomyślałam, że czas w lusterko zainwestować. Ostatnio się Tż śmiał że mi kupi. Ale to wcale nie jest śmieszne. Jakiś czas temu mówię to Tż ze trzeba będzie się wybrać zobaczyć gdzie w ogóle szpital jest w którym chce rodzić, żeby wiedzieć gdzie trzeba jechać a nie dopiero szukać jak się poród zacznie. I tego dnia jak mu to mówiłam idę później siku a patrze na wkładce czerwono więc stres kurna i sobie myślę oho chyba wykrakałam sobie ten szpital. I już się tak zestresowałam a za chwilę przypomniałam sobie że się goliłam i po prostu się tak pozacinałam
ale żeby aż tak? bieeeeedna

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Witam
aaaaa ja też w takim razie wchodzimy razem

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja oglądałam "Pytanie na śniadanie" bo nie mam TVN i tam było o położnych do porodu.
Fajnie że poruszają też takie 'nasze' tematy

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

a co do wstawania w nocy.. mój pracuje od pon-sob os 6:00-18:00, no może w soboty do 14-15 i zaoferował się, że będzie wstawał w nocy, co mnie ucieszyło, chociaż teraz jak sobie myślę, jaki przychodzi zmęczony po tych 12h, to nie wiem czy będę miała serce, patrzeć jak wstaje w środku nocy żeby przynieść mi dzieciora do karmienia chociaż lekki ma sen, to pewnie i tak się będzie budził, ojoj. Aaaaaaaa i powiedział, że jak urodzę, to weźmie sobie tydzień urlopu, na co strasznie się cieszę A Wasi faceci biorą urlop tacierzyński od razu po porodzie?

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:44   #381
kolba
Raczkowanie

Trisdom tylko u mnie jest kwestia kolana jeśli chodzi o wagę. Jestem po trzech zabiegach na nim i każdy dodatkowy kg sprawia, że czuję go mocniej Ortopeda z gin rozwazaja nawet wcześniejsze rozwiazanie ciazy, żeby nie zniszczyć go dokumentnie, ale ja sie nie zdecyduję - jeszcze za dobrze pamietam strach o wczesniaka.

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:46   #382
BeautifulLie
Zadomowienie

Thidien no to zrob to co mi inne dziewczyny polecily, zatruj gnoja tzn idz do dentysty fleczer ci zalozy.

Samaritta dzięki :-* jeszcze pomyślę nad tym

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:51   #383
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

a co do wstawania w nocy.. mój pracuje od pon-sob os 6:00-18:00, no może w soboty do 14-15 i zaoferował się, że będzie wstawał w nocy, co mnie ucieszyło, chociaż teraz jak sobie myślę, jaki przychodzi zmęczony po tych 12h, to nie wiem czy będę miała serce, patrzeć jak wstaje w środku nocy żeby przynieść mi dzieciora do karmienia chociaż lekki ma sen, to pewnie i tak się będzie budził, ojoj. Aaaaaaaa i powiedział, że jak urodzę, to weźmie sobie tydzień urlopu, na co strasznie się cieszę A Wasi faceci biorą urlop tacierzyński od razu po porodzie?
Tacierzyński można później, po porodzie L4 na opiekę nad kobietą która urodziła, coś w tym stylu chyba jest i jeśli się uda to takie l4 weźmie. Musimy się zorientować
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:52   #384
ag9
Zadomowienie

Piszecie o chrzcie "dla dobra dziecka"... ale za bardzo nie rozumiem Waszych motywacji. Nie żyjemy w średniowieczu, żeby "poganie" byli paleni na stosie. Skoro, jak piszesz koziemleko, uważasz się za ateistkę to po chcesz chrzcić dziecko? Pytam tylko z ciekawości, no bo co, zamierzasz je wychowywać zgodnie z wiarą katolicką, uczyć pacierzy, chodzić z nim do kościoła itp. ? Czy chodzi o to że dziecko nie będzie miało komunii potem (czyt. nie dostanie kupy prezentów, bo ten obrządek został w większości do tego właśnie sprowadzony)?

Uważacie, że dziecko niechrzczone będzie miało nieprzyjemności w życiu?
Jakie?
Stary 2014-01-16, 10:52   #385
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak to jest z tymi nowymi przepisami, kiedy skladam wnosek o macierzynski i czy od razu na rok czy jak???
Zalezy jak chcesz - jak nie zlozycz zadnego podania to na start dostajesz 20 tyg macierzynskiego 100% platny. Potem sobie mozesz przeduzyc o dodatkowy macierzynski i rodzicielski - tylko rodzicielski jest wtedy platny 60%.
A jak chcesz caly rok 80% platny to musisz do 14 dni po porodzie zlozyc podanie i zalaczyc oswiadczenie ojca ze on nie bedzie korzytal z rodzicielskiego.

Cytat:

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app

Fajnie ze juz po wszystkim

Cytat:
Tak bym chciala bo ja bez makijazu zle wygladam - faktycznie zapomnialam o plakaniu, ale ja chyba nie bede plakala, bo nigdy jeszcze mi sie nie zdarzylo plakac ze szczescia... No chyba ze hormony to zmienia
A ta henna to cos daje? Do kosmetyczki bym musiala isc?

Cytat:
A wybór chrzestnych bedzie jednym z cięższych zadań
Mam ten sam problem
Stary 2014-01-16, 10:54   #386
mmhym
Zadomowienie

Witam czwartkowo Na 10 min wyłączyli mi internet - już miałam płakać

Cytat:
Dobrze, że już do domu Jak będziesz mogła, to napisz, co się dowiedziałaś w szpitalu i jak ten pessar cały i jego zakładanie wygląda

Cytat:
Witam
za wizytę i za zdrowie córy
Pochwal się potem, na co się zdecydowałaś

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Uważasz, że dziecku w ogóle nie powinno się kupować karuzeli Przecież ono tyle czasu spędza w tym łóżeczku to ma w sufit patrzeć
A wiec proszę wysyłać mi wiadomości prywatne z wagą i tygodniem, a także z informacjami ze SR, które chcielibyście, żeby pojawiły się na pierwszej stronie
No, ja np mam plan, żeby dziecko poza snem nie spędzało dużo czasu w łóżeczku - w chwilach czuwania zabawa, karmienie czy spędzanie czasu na macie itd. Ponoć to ułatwia dobry sen, jeśli łóżeczko nie jest przeznaczone do zabawy.
Ale to ja, dlatego chyba jednak nie zdecyduję się na zakup tej karuzelki.
A co do drugie, to ja się zastosuję

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
A za mną chyba najgorsza noc w ciąży.
O matko A możesz się w ciągu dnia drzemnąć? Bo będziesz chodzić nietomna.

Cytat:
Koziemleko ja tez, gdyby tylko była taka możliwość to dałabym dziecku wybór chrztu, ale w tym kraju zostałoby zlinczowane i wielokrotnie pewnie wysmiane i upokorzone bez tego papierka A wybór chrzestnych bedzie jednym z cięższych zadań
E, ja myślę, że to spora przesada, co mówisz. Ja pochodzę ze wsi i w klasie miałam 2 nieochrzczonych i nie pamiętam sytuacji, żeby ktoś się z nich śmiał czy cokolwiek. Problemy tylko były, co zrobić w czasie religii, ale teraz chyba jest zasada, żeby te lekcje były na początku lub na końcu.
No to było kilkanaście lat temu, a co dopiero teraz. Mnóstwo nieochrzczonych dzieciaków jest Z tym że prawda taka, że chyba łatwiej być ochrzczonym niewierzącym niż nieochrzczonym wierzącym

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:56   #387
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

A za mną chyba najgorsza noc w ciąży. Brzuch mnie bolało,wszystko całe ciało bolało. Do tego taką zgaga że musiałam na siedząco spać choć sen to dużo powiedziane. Może łącznie z godzina wyszła.
Zuzia w nocy jakas marudna albo dużo wrażeń miała bo byłyśmy na zajęciach wczoraj i przez sen sobie mówiła 'jedzie jedzie dzin dzin dzin'-a propos piosenki o zimie. Mąż ja wziął do nas do łóżka położył od ściany a sam na środku sie różwalil. Zuzia na chwilę przeszła po nim i już między nami leżała przez co dla mnie nie bylo już prawie miejsca. Jestem tak wykończona obolala i śpiąca ale jak tu spać przy dziecku?..
Maggie, a spi Ci Zuzia jeszcze w ciagu dnia ?? jesli tak to kladz sie razem z nia Albo nie mozesz jej dac na troche dziadkom ??

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wyobrażam sobie GOLENIA tam. Odkąd pamiętam, depiluję - kiedyś woskiem, od kilku ładnych lat pastą cukrową. Raz na 3-4 tyg wsytarcza
a co to za metoda

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:57   #388
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Trisdom tylko u mnie jest kwestia kolana jeśli chodzi o wagę. Jestem po trzech zabiegach na nim i każdy dodatkowy kg sprawia, że czuję go mocniej Ortopeda z gin rozwazaja nawet wcześniejsze rozwiazanie ciazy, żeby nie zniszczyć go dokumentnie, ale ja sie nie zdecyduję - jeszcze za dobrze pamietam strach o wczesniaka.
Oj, to w takim razie "Insza inszość". Trzymam kciuki, żeby sie nic nie pogarszało.

Ja się pilnuje ze względu na kręgosłup, bo groziła mi operacja (zjechane L4-L5 z przeprostem po wcześniejszej silnej lordozie), ale po rehabilitacji, zrzuceniu wagi przed ciąża i odpowiednich ćwiczeniach potem -
aktualnie (odpukuje w niemalowane), nie mam zbyt dużych problemów.
No i poduszka do spania robi swoje.
Stary 2014-01-16, 11:02   #389
mmhym
Zadomowienie

Asienka, o tego typu huśtawki chodzi https://www.google.pl/search?q=hu%C5...tarts&tbm=isch

Cytat:
A Wasi faceci biorą urlop tacierzyński od razu po porodzie?
Mój małżonek tez się tak ofiarował jak Twój, ale ja jakoś swojemu nie wierzę - on ma sen sprawiedliwego, ryk kombajnu by go nie obudził
A my planujemy 2 tygodnie urlopu, ale mój tż pracuje u siebie, więc wiadomo...

Cytat:
Tak bym chciala bo ja bez makijazu zle wygladam - faktycznie zapomnialam o plakaniu, ale ja chyba nie bede plakala, bo nigdy jeszcze mi sie nie zdarzylo plakac ze szczescia... No chyba ze hormony to zmienia
A ta henna to cos daje? Do kosmetyczki bym musiala isc?
ja kiedyś miałam henne na rzęsy i nie zauważyłam ani grama różnicy - dlatego na okoliczność porodu mam zamiar się zaopatrzyć w tusz wodoodporny

U mnie mąż w życiu nie odważyłby się mnie ogolić - jakby zobaczył kropelkę krwi i że to jego wina, to bym musiała go zbierać z podłogi Dlatego się golę na macankę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:02   #390
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

E, ja myślę, że to spora przesada, co mówisz. Ja pochodzę ze wsi i w klasie miałam 2 nieochrzczonych i nie pamiętam sytuacji, żeby ktoś się z nich śmiał czy cokolwiek. Problemy tylko były, co zrobić w czasie religii, ale teraz chyba jest zasada, żeby te lekcje były na początku lub na końcu.
No to było kilkanaście lat temu, a co dopiero teraz. Mnóstwo nieochrzczonych dzieciaków jest Z tym że prawda taka, że chyba łatwiej być ochrzczonym niewierzącym niż nieochrzczonym wierzącym
Zgadzam się z Tobą. Są szkoły/przedszkola, w których jest etyka równolegle do etyki, a jeśli nie to zawsze jest świetlica
Zresztą, chrzest nie jest zarezerwowany tylko dla niemowląt, dziecko można ochrzcić w wieku kilku czy kilkunastu lat jeśli ktoś będzie miał taką potrzebę i zmieni poglądy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości