|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Dziewczyny, litosci nie macie!
W okolicach północy dotarłam dopiero w okolice 8 strony i net się schrzanil. Zatem cytowania na razie nie będzie. Zapamiętałam na razie, ze Nadzwyczajna jest w szpitalu - cieszę się, ze Maks ma się dobrze, brawa za czujność ![]() były też informacje powizytowe - zbiorowe gratulacje ode mnie ![]() Więcej niestety nie zakodowalam. Będę się starała dziś doczytać resztę, ale czarno to widzę, bo dopadła mnie jakas niemoc. Prze jeszcze w łóżku, ale czuje jakby mi bylo dyszno, gorąco i słabo. Oczywiście tradycyjnie w czwartek jesteśmy z Ewcia same i muszę się wziąć w garść po prostu. |
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziś o 16 mam wizytę u gina Niestety cora w nocy zaczęła goraczkowac i dziś siedzi w domu ze mną. Oby to nic poważnego, bo ledwo co wyzdrowiala a tu kolejna choroba ![]() Wczoraj dostałam rabat na 50zl na ebay.co.uk, więc chyba zamowie butelki albo sterylizator Zawsze to 50zl taniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#363 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
o jakiej elektrycznej hustawce wy mowicie ?? o lezaczku bujaczku ?? Cytat:
Cytat:
![]() ja tez nie lubilam kombikow, ale polubilam jak urodzila sie Natalia i zaczelismy wyjezdzac do Pl czy na urlop ![]() 2.wspolczuje, wiem jakie to utrapienie 3. ciekawe czy bedzie taka zadowlona po nastepnej wizycie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja ostatnio zmarnotrawilam troche pieniedzy na ten cel, ale nie moglam sie powstrzymac wyrzutow sumienia nie mam ![]() Cytat:
to otulaczek tez kupujesz ja myslalam, ze na beciku poprzestaniesz ![]() Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-16 o 09:03 |
||||||
|
|
|
#364 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Cytat:
Eh.... Wykłóciliśmy się z nim o poświęcenie ziemii (trwało to chyba 5 minut ) mszy nie zrobił ![]() Uparty ten mój proboszcz ![]() Za to w parafii mojego tż też będzie ciężko. Bo tż jak był jeszcze szczylem to zaczął robić bieżmowanie i kiedyś przyszedł na spotkanie po alkoholu. Ksiądz to wyczuł, wyrzucił go -tym sposobem tż nie ma bierzemowania i przestał chodzić do kościoła ![]() Cytat:
To już wolę być bardziej zarośnięta, ale równo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego, że używany to się nie wypowiadam, bo uważam, że każdy ma prawo kupić to co chce. Nie każdego stać na nowy, a takiego fotelika nie używa się długo ![]() Cytat:
Przecież ono tyle czasu spędza w tym łóżeczku to ma w sufit patrzeć ![]() A huśtawkę już mamy. Musiałam kupić, bo teraz będziemy mieć dwa piętra i nie miałabym gdzie bezpiecznie ulokować malucha na dole Cytat:
![]() Chcę po prostu ochrzcić dziecko, bo to jednak katolicki kraj i uważam, że było by krzywdą dla dziecko gdyby nie było ochrzczone. Tym bardziej, że my z tż jesteśmy chrzczeni i obchodzimy katolickie święta ![]() Cytat:
I jak się sprawuje ten pessar? Czujesz go? Jak zakładanie? Dziewczęta mam prośbę Pewnie nie zauważyłyście, ale teraz ja prowadzę wagi naszych maluszków i kącik porad Oczywiście jak chcecie to wpisujcie też w wątek, ale w razie przegapienia tego przeze mnie, proszę o wyrozumiałość ![]() AMEN |
|||||||
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry tvn
![]() Frogutka ![]() Smaritta w Chorzowie a gdzie konkretnie nie wiesz bo bardzo blisko bym miala ![]() Thidien a próbowałaś wziasc paracetamol? Mi trochę pomagał ![]() Mara myslalam o tobie i jak się czujesz z tym pessarem? Ja w szoku jestem ze jest tak jakby płytko heh zebys wyszla :-*Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() filupka gratuluję wizyty ![]() Cytat:
![]() virginia jeśli dajesz radę pływać na basenie to czemu nie/ Jeśli widzisz że już się gorzej czujesz czy coś w tym stylu to pływaj 20-25 długości. Ja sobie pływam z deską i bez zależnie jak się zmęczę ![]() tacie dobrze powiedziałaś tzn rzęsy tuszujesz? Ja nie a to ze wzg na to, że jak się mały urodzi to pewnie będę płakać jak bóbr, więc nie potrzebuję pandy na twarzy ja tylko podkład nałożę i henne zrobięCytat:
|
|||
|
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Apropos makijażu to na pewno zrobię henne i rzęsy, podkład no nie wiem jeszcze, a co jak się będę pocic i będzie mi spływał? Ja chyba zrobię tym kremem koloryzujacym BB Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
pomaga na pół godzinki..
z drugiej strony mi się ząb postanowił pokazać tydzień przed slubem - na szczęście w tym dniu dał mi spokój, bo bym była strasznie wnerwioną panną młodą ;P ale wiłam sie i płakałam jak bóbr wtedy :/ już wolę być głupia i nie mieć zębów mądrości :P
|
|
#369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiego masz wspaniałego męża-to powinno być naturalne i normalne... Cytat:
bebe jak to możliwe że już nie śpisz ![]() Cytat:
Monka za wizytę u endo też trzymam kciuki! Cytat:
A za mną chyba najgorsza noc w ciąży. Brzuch mnie bolało,wszystko całe ciało bolało. Do tego taką zgaga że musiałam na siedząco spać choć sen to dużo powiedziane. Może łącznie z godzina wyszła. Zuzia w nocy jakas marudna albo dużo wrażeń miała bo byłyśmy na zajęciach wczoraj i przez sen sobie mówiła 'jedzie jedzie dzin dzin dzin'-a propos piosenki o zimie. Mąż ja wziął do nas do łóżka położył od ściany a sam na środku sie różwalil. Zuzia na chwilę przeszła po nim i już między nami leżała przez co dla mnie nie bylo już prawie miejsca. Jestem tak wykończona obolala i śpiąca ale jak tu spać przy dziecku?.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#370 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja w ogóle nie wyobrażam sobie GOLENIA tam. Odkąd pamiętam, depiluję - kiedyś woskiem, od kilku ładnych lat pastą cukrową. Raz na 3-4 tyg wsytarcza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak czy inaczej podziwiam za energię ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
włączcie sobie dziewczynki dzień dobry tvn, będzie o spaniu z dzieckiem i o czym tęskni mama po porodzie
teraz jest o diecie przyszłego taty
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawką! Nadrobiłam ale jakoś nie mam nic do powiedzenia
![]() powodzenia wszystkim na wizytach dzisiejszych, dla schorowanych zdrówka
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Thidien współczuje bólu zęba - to musi być masakra! Może przyłoż sobie coś zimnego w to miejsce - powinno trochę kupic ból.
Maggie współczuje nocy! Zuzia śpi Ci jeszcze w dzień!? Jeśli tak, to obowiązkowo sie z nią wtedy poloz, bo inaczej nie dotrwasz do końca dnia ze zmęczenia. Koziemleko ja tez, gdyby tylko była taka możliwość to dałabym dziecku wybór chrztu, ale w tym kraju zostałoby zlinczowane i wielokrotnie pewnie wysmiane i upokorzone bez tego papierka A wybór chrzestnych bedzie jednym z cięższych zadań![]() Piszecie o samochodach, to Wam powiem (tylko mnie nie wysmiejcie), że pod koniec roku sprzedaliśmy opla zafirę bo... nie miescilismy sie ) Serio! A że dużo wyjeżdżamy m.in. na narty (a to duuuzo sprzętu), to naprawdę było ciasno nawet z boksem na dachu Od grudnia mamy forda galaxy i nareszcie czuję, że jako tako miejsce jest ) Wiem, zwariowalam![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Thidien - miało być ukoic a nie kupic (nienawidzę pisać w telefonie a zawsze to robię). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
No, chyba udało mi się wszystko przeczytać.
![]() Mara - trzymam kciuki, zebys mogła dziś wyjść Virginia - powinnaś jak najczęściej stawiać rodziców w takiej sytuacji, żeby nie mogli się niczym wykręcać i musieli pomoc. Rozumiem, ze maja swój wiek i swoje problemy, ale takie zachowanie wobec własnego dziecka jest dla mnie kompletnie niezrozumiale. Dla porównania. Wczoraj moja mama zajmowała się Ewcia, gdy my wybylismy do Ikei. Tata emeryt, który sobie dorabia, bo chce, a nie dlatego, ze musi, przyjechał do nich po pracy i czekał aż wrócimy, bo pomyślał, ze się przyda przy noszeniu mebli, choć w domu czekało na niego układanie paneli, bo rodzice sa w trakcie remontu. Nikt go o to nie prosił. Piszecie o goleniu. Ja od zawsze mam słabo widoczne włoski na nogach, a teraz mam wrażenie, ze ich wcale nie ma. Czasem przelece nogi maszynka, ale nie jakoś regularnie, staram się przed wizytami właśnie. Okolic bikini nie robię na zero, bo odrastające włoski doprowadzaja mnie do szalu. ![]() Było też o nocnym wstawaniu TZtow. Mój ma taki sen, ze nic nie słyszy :P zresztą karmiłam piersią, wiec nie był do niczego potrzebny. Chyba, ze zdarzały się problemy brzuszkowe, to go budzilam i się zmienialiśmy. Nie uważałam tego za żadne poświęcenie z mojej strony, ze wstaje w nocy co 2-3h i baaaaardzo drażniło mnie podejście mojej teściowej, która przy każdej okazji podkreślała, jaka to ja biedna jestem, bo muszę wstawać. Ona uwielbia przesadzać. Jeszcze mi się przypomniało - niestety nie oglądałam Waszych linków z telefonu, ale wierze, ze pokazujecie cudne rzeczy ![]() Pozdrowienia dla Side, niech wraca jak najszybciej! |
|
|
|
#378 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam sie porannie
Nastawiłam nawet budzik, żeby wstac w miarę normalnie, ale go nie usłyszałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, no i zostanie chyba ten krem BB
|
|
#379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#380 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- aaaaa ja też ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- a co do wstawania w nocy.. mój pracuje od pon-sob os 6:00-18:00, no może w soboty do 14-15 i zaoferował się, że będzie wstawał w nocy, co mnie ucieszyło, chociaż teraz jak sobie myślę, jaki przychodzi zmęczony po tych 12h, to nie wiem czy będę miała serce, patrzeć jak wstaje w środku nocy żeby przynieść mi dzieciora do karmienia chociaż lekki ma sen, to pewnie i tak się będzie budził, ojoj. Aaaaaaaa i powiedział, że jak urodzę, to weźmie sobie tydzień urlopu, na co strasznie się cieszę A Wasi faceci biorą urlop tacierzyński od razu po porodzie?
|
||||
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Trisdom tylko u mnie jest kwestia kolana jeśli chodzi o wagę. Jestem po trzech zabiegach na nim i każdy dodatkowy kg sprawia, że czuję go mocniej
Ortopeda z gin rozwazaja nawet wcześniejsze rozwiazanie ciazy, żeby nie zniszczyć go dokumentnie, ale ja sie nie zdecyduję - jeszcze za dobrze pamietam strach o wczesniaka.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Thidien no to zrob to co mi inne dziewczyny polecily, zatruj gnoja tzn idz do dentysty fleczer ci zalozy.
Samaritta dzięki :-* jeszcze pomyślę nad tym ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o chrzcie "dla dobra dziecka"... ale za bardzo nie rozumiem Waszych motywacji. Nie żyjemy w średniowieczu, żeby "poganie" byli paleni na stosie. Skoro, jak piszesz koziemleko, uważasz się za ateistkę to po chcesz chrzcić dziecko? Pytam tylko z ciekawości, no bo co, zamierzasz je wychowywać zgodnie z wiarą katolicką, uczyć pacierzy, chodzić z nim do kościoła itp. ? Czy chodzi o to że dziecko nie będzie miało komunii potem (czyt. nie dostanie kupy prezentów, bo ten obrządek został w większości do tego właśnie sprowadzony)?
Uważacie, że dziecko niechrzczone będzie miało nieprzyjemności w życiu? Jakie?
|
#385 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
A jak chcesz caly rok 80% platny to musisz do 14 dni po porodzie zlozyc podanie i zalaczyc oswiadczenie ojca ze on nie bedzie korzytal z rodzicielskiego. Cytat:
Fajnie ze juz po wszystkim ![]() Cytat:
![]() A ta henna to cos daje? Do kosmetyczki bym musiala isc? Mam ten sam problem
|
|||
|
|
|
#386 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam czwartkowo
Na 10 min wyłączyli mi internet - już miałam płakać ![]() Cytat:
Jak będziesz mogła, to napisz, co się dowiedziałaś w szpitalu i jak ten pessar cały i jego zakładanie wygląda ![]() Cytat:
za wizytę i za zdrowie córy Pochwal się potem, na co się zdecydowałaś Cytat:
Ale to ja, dlatego chyba jednak nie zdecyduję się na zakup tej karuzelki. ![]() A co do drugie, to ja się zastosuję ![]() O matko Cytat:
No to było kilkanaście lat temu, a co dopiero teraz. Mnóstwo nieochrzczonych dzieciaków jest
|
||||
|
|
|
#387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się pilnuje ze względu na kręgosłup, bo groziła mi operacja (zjechane L4-L5 z przeprostem po wcześniejszej silnej lordozie), ale po rehabilitacji, zrzuceniu wagi przed ciąża i odpowiednich ćwiczeniach potem - aktualnie (odpukuje w niemalowane), nie mam zbyt dużych problemów. No i poduszka do spania robi swoje.
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Asienka, o tego typu huśtawki chodzi https://www.google.pl/search?q=hu%C5...tarts&tbm=isch
![]() Mój małżonek tez się tak ofiarował jak Twój, ale ja jakoś swojemu nie wierzę - on ma sen sprawiedliwego, ryk kombajnu by go nie obudził ![]() A my planujemy 2 tygodnie urlopu, ale mój tż pracuje u siebie, więc wiadomo... Cytat:
![]() U mnie mąż w życiu nie odważyłby się mnie ogolić - jakby zobaczył kropelkę krwi i że to jego wina, to bym musiała go zbierać z podłogi Dlatego się golę na macankę
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, chrzest nie jest zarezerwowany tylko dla niemowląt, dziecko można ochrzcić w wieku kilku czy kilkunastu lat jeśli ktoś będzie miał taką potrzebę i zmieni poglądy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

jak musiałam myć codziennie tak muszę teraz. Nie robię tego przetrzymuje 2-3 dni, ale gdyby nie to, że siedze w domu to musiałabym codziennie 

To już wolę być bardziej zarośnięta, ale równo
Przecież ono tyle czasu spędza w tym łóżeczku to ma w sufit patrzeć 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013