|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
hej
Przyszła mi lalka dla Hani na roczek, myślałam, że będzie trochę większa ale i tak jest śliczna a taki przystojny kurier był a ja w piżamie i nieogar na głowie![]() http://www.fabrykawafelkow.pl/lalki/...672816946.html insolito brawa dla Piotrka za tyle umiejętności i nie mogę z rozmowy o dwóch różnych filmachsarah będę szczepić elllmi tam się płaci za kg, ten chyba 40 z groszami meneq pięknie Yae chodzi ![]() fewciu orzechy lubię nie wspomnę już o Hani i brawa dla Blanki![]() scotasia raczej nie można rozdzielić tej szczepionki mmr
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!!!!!!!!
Fewciu, gratuluje decyzji!!!!!! Jestes naprawde madra kobieta i wierze, ze wszystko bedzie dobrze! Super, ze masz alternatywe, trzymamy kciuki!!!!!!!!! ![]() Darenko, Olenko, wszystkiego dobrego z okazji waszych wczorajszych pierwszych urodzinek! ![]() Ja juz po wizycie u lekarza, ani jajko, ani lyzka, ani rumianek, ani tymianek, nic nie pomagalo! No i mam bardzo ostre zapalenie spojowek fantastycznie, zwlaszcza, ze rowniutko za 11godzin zaczynam zajecia biegowe Pojechalismy tez z bablem znowu do lekarza, bo leki mu nie pomagaja..... Zachrypniety coraz bardziej a dzisiejsza nocka fatalna, co chwile sie budzil widac, ze cos mu przeszkadzalo..... Malz chyba L4 wezmie na mlodego bo ja nie ogarne mlodego Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
dodzwoniłam się wreszcie, była zdumiewająco miła (haha powiedziałam, że w sprawie ewentualnego powrotu do pracy
), dlatego taka w dupkę uprzejma |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Michael też właśnie myślę o tej lali. Możesz zrobić jakieś foto?
Lady Kurcze znam ten ból. Ja jak mam zapalenie spojówek to wyglądam jak po spotkaniu z Pudzianem ![]() Nancy i kiedy idziesz na rozmowę? Trzymam mocno kciuki już dziś. Laski jaka ja głupia byłam że kupiłam czekoladki i kawę i pojechałam tam dzisiaj podziękować kierownictwu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Kiedy rozbieracie choinki i ozdoby świąteczne??? Cytat:
ZDRÓWKA życzę! Cytat:
i wątpię że to się kiedyś zmieni ![]() Cytat:
Oby Wam jak najszybciej przeszło. POGÓDŹCIE się jakimś fajnym bunga bunga Dziś mam dzwonić znów i pytać. Cytat:
), oglądamy książeczki, gonimy się Tż też z nią głupieje na dywanie, robi jej "pierdzioszki" w brzusio, łaskocze.... rozmawiają z misiami...różnie ![]() 2.robiłam jej papa jak gdzieś wychodziłam aż się nauczyła. Ja jej nie robiłam kosi - kosi, ale potrafi klaskać rączkami jak powiem "zrób brawo". Pokazać potrafi tylko lampę i tatusia
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-16 o 11:28 |
||||
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozebrałam wczoraj, zostało jakies drobne ozdoby tylko pochować...
|
#4147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze to nieciekawe i co teraz ? z niedzielą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jaka ma grzyweczke równo obcietą :P---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
ehhh, kochana dobry to zawsze po dupie dostanie starasz się, jestes miła a spotykasz z hamstwem i buractwem ! bardzo dobrze, że nie będziesz ich juz oglądac !!!
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki!!!!!!!!!!!!!
Miasia...tort piękny ale cena powala....no ale to cukiernia Sowa wyroby maja b. dobre chcieliśmy tam na ślub zamawiać tort-ale po usłyszeniu ceny zrezygnowaliśmy ))))
|
#4149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() "Dom zly" tez niezly! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FEWCIU....cza było se polać kielona ....a wychodząc powiedzieć "teraz to mi to LOTTO" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Dziewczyny która te CYTRYNOWE CIASTECZKA robiła???? bo nie mogę znaleźć???? ...tzn. znalazłam ciasteczka-ale nie mogę znaleźć mamusi co je robiła- ile sztuk z jednego przepisu mniej więcej wychodzi???
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-16 o 12:00 |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
neti, Lady i silver robily
![]() Wlasnie, w tym przepisie na koncu skladnikow jest cukier puder (nie ma o nim mowy w dalszej czesci). On jest do ewentualnego posypania nie?
|
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Paniom
![]() Lady bidoku, ale Cie dorwalo, oby jak najszybciej pusciło, no i zdrówka dla Pietraszka. Yae jest cudowna Nancy bardzo ciekawy ten wpis o karmieniu w Mongolii, wiecie ja to od samego początku taka pół na pół matka uu karmiąca, ale drażnią mnie te coraz częstsze pytania otoczenia ile jeszcze w tym mojego tz ten ma za to taka wizje, że z synala będzie taki mamisynalek jak za długo będzie na uu.Co do Twoich pytań: 1. oglądamy książeczki, bo jak czytam to mi zazwyczaj wyrywa, wypatrujemy w oknie piesków na spacerze i wtedy naśladujemy jak robi piesek, tańczymy, budujemy mu różności z klocków a młody to bez najmniejszych zahamowań niszczy, przytulamy misię, pokazujemy gdzie mają oczka, nosek itp., przeglądamy zawartość mamy torebki, rozpakowujemy zakupy i zmywarkę gonitwa na czworakach, mam taka tablicę magnetyczną w kuchni i uwielbia bawić się przy niej magnesami- muszę dokupić mu jakieś fajne z motywem zwierzątek.2. ja zazwyczaj mu pokazuje ileś set razy i za którymś załapuje, np. dość długo uczyłam go robić "indianina" a potem jak robi konik załapał w mig. Dałam się wczoraj tz namówić na zobaczenia filmu "wkręceni" masakra, nuda i żenada, a mój tż po seansie mówi mi, że całkiem fajny i że do końca trzymal go w napięciu ??!! ja serio nie wiem co się ostatnio porobiło z gustem filmowym mojego ślubnego ? seriale telewizyjne a teraz takie komedie zaczynają go bawić.. |
|
|
|
#4153 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Róóóóżnie, zawsze co innego-patrzę na co ma humora i co podłapuje. Lubimy np chowanego, bieganie za kimś, dawanie i zabieranie, wąchanie kwiatków, udawanie, że jemy warzywa z książeczki. Wozimy w kartonach, skrzynkach, słuchamy piosenek dla dzieci... Jakoś tak nie mam konkretnego planu na zabawę. 2. Mała nie robi tego co my, dopiero jak odpuścciliśmy to po miesiącu sama np. zaczęła klaskać czy machać papa. Cytat:
Cytat:
![]() 2. Jeszcze nie zorientowana w temacie, czekam co wy napiszecie na ten temat No pamiętam nawet ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie lubie jak póżniej do Wielkanocy to wisi ![]() No chętnie bym się pogodziła ale tym razem to on zawinił i po prostu nie mogę odpuścić chociaż bardzo bym chciała. Niestety u nas jest taka walka kto mocniejszy, parodia, tak nie powinno być w szczęśliwym związku ale cóż... Wybrałyśmy się na spacer i jak nas złapał taki śnieg pluchowaty ale nic zacięta mina i cisnę, nikogo na dworzu, palce odmarznięte ale maluch zasnął to idę dalej. Po pół h skapitulowałam
|
|||||||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masło utrzeć z cukrem do białości, dodać jajko i dalej miksować. Dodać startą skórkę z cytryny oraz świeżo wyciśnięty sok (* jak ktoś lubi mocno cytrynowe można wycisnąć całą cytrynę). Dodać przesianą mąkę, wymieszaną z sodą oraz szczyptą soli – wymieszać krótko, tylko do momentu aż masa się połączy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny – formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do tem. 175C około 8-12 minut (ciastka nie powinny się zezłocić, im dłużej pieczemy, tym bardziej będą kruche). Można oprószyć cukrem pudrem (opcjonalnie)" Jesli to z tej str... http://www.bluespoon.pl/2013/11/cytr...teczka-zimowe/ .. to jest napisane )) - będziesz robić??Ja chcę zrobić na dzień Babci i Dziadka- tylko wlasnie nie wiem ile z przepisu wychodzi
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Neti super pomysł z tymi ciasteczkami na dzień babci i dziadka, chyba zgapię
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale ja jeszcze mam wszystkich dziadków i mój tż ma babcię...stwierdziłam że zrobię ciasteczka jupię folie w kwiaciarni i opakuje-przewiązując rafią lub jakąś wstążką albo tasiemką szydełkową. Do tego może jakiś kwiatuszek i tyle.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-16 o 12:33 |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Ja planowałam zrobic takie kartki dla dziadkow:
To nie moje zdjęcie oczywiście, znalazłam gdzieś kiedyś na jakimś pewnie blogu i nie pamiętam już źródła, mam nadzieję, że autor/ autorka nie będzie miał mi tego za złe. Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2014-01-16 o 12:34 |
|
|
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
fajne...dobry pomysł....dokładnie masz rację..swoja praca to co innego niż coś kupić...już pomijam fakt kasy-tylko..jakoś tak to bardziej od siebie jest...
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Początkowo chciałam kupić jakieś farbki do ciała, ale jak czytałam opisy to większość była od 3 roku życia, ale tu znalazłam fajne przepisy na domowe farbki, może komuś się przyda:
http://dziecisawazne.pl/7-przepisow-...ty-dla-dzieci/ |
|
|
|
#4161 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lalka śliczna Cytat:
![]() Cytat:
Takiej pracownicy będą ze świecą szukać barany jedneMy mamy żywą choinkę, więc niedługo trzeba będzie rozebrać, bo trochę igieł leci. Cytat:
![]() My też dziś byliśmy na spacerze, całkiem przyjemnie było. Ale żadnego wózka nie spotkałam jeszcze niedługo ktoś na pogotowie opiekuncze zadzwoni, że wyrodna matka przy -2st. dziecko po dworze włóczy![]() Cytat:
![]() nawet dziś cytrynę kupiłam. Też chciałam je jakoś ładnie zapakować. Przeszło mi przez myśl jeszcze w jednym ciastku odbić łapkę Dominika (ono nie byłoby do zjedzenia), ale nie wiem czy tak wypada i co by z tego wyszło po upieczeniu...I też tak czytam ten przepis... mnie zastanawia pierwsze zdanie. To masło utrzeć tłuczkiem czy mikserem się da? Bo jest napisane DALEJ miksować... bo ja rzadko ucierane ciasta robię... help
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-16 o 12:44 |
|||||
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam cos kupic, ale chyba bardziej ucieszy ich prezent hand made ![]() nie wiem tylko co by swoim dziadkom... pewnie jak zwykle słodkości
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytanie tylko czy taka 2-latka da sie zapiac w tym spiworku bo to fajne jest kocyk zawsze skopie a tutaj elegancko nozki sa przykryte |
|
|
|
|
#4164 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi rewelacyjnie Yae! Cytat:
Sarah, 2 śpiwory zbędne, Agatka wcale nie miała, ale ona majowa to też inaczej, a potem zima kupowa, a nie śnieżna ja zostawiam, mam wełniany śpiworek, za rok to najwyżej jak Meneq podała - będę wkładała bez butów, a buty pod wózkiem Dla mnie śpiwór mega wygodny, i mam pewność, że małej nie jest zimno - nawet kurtkę często teraz jesienną, cienką daję. Cytat:
Cytat:
naprawdę śliczna Cytat:
Cytat:
i wiesz: kij im w zad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Nati moja dalej tancerka az Jej miesiac temu maz taki glosniczek kupil bezprzewody i tam wgral piosenki i sobie wlacza itanczy tak samo przy stoliku edukacyjnym
albo jak ja je spiewam czy akas reklama leci to ta tanczy Zasatanawiam sie nad wozkiem bo dostalismy wyrownanie kindergeld i bardzo podobal mi sie lira 3 ale doczytalam ze oparcie rozkladane ma na paski a ja przy tym mam na paski i jest strasznie jak rozkladam ok jak zasnie ale pozniej zeby sciagnac do gory to masakra a mezowi spodobal sie zapp ma ktoras?? tylko sam zapp nie rozklada sie w ogole oparcie?? bo pytalam sprzedajacych ale mi 3 nie odpisalo nic bo jest tez zapp xtra on ma przekladane siedzenie i regulacja oparcia atwa i w 3 pozycjach tylko taka juz 1,5 roczna panienka calkiem na llezaco z nozkami do gory bo to kubelkowe siedzenie, nie wiem, a jest chyba z 200 czy 300zl drozszy ale znowu sam zapp jak sie w ogole nie rozklada to tez kicha Fewcia Ty chyba cos wspomilas o zapp jesli dobrze pamietam, bedziesz kupowala? jesli tak to ktory? sadzacie Dziewczyny na nocnik? |
|
|
|
#4166 |
|
Konto usunięte
|
A tu fajny przepis na ciasteczka orzechowe: http://mozeupiekeciastka.blogspot.co...orzechowe.html
|
|
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja piekłaś? Smaczne są? Im prostszy przepis tym dla mnie ciekawszy
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44637891]A tu fajny przepis na ciasteczka orzechowe: http://mozeupiekeciastka.blogspot.co...orzechowe.html[/QUOTE]
Szaja ...ale tort z Cukierni Sowa...to Misia sobie upodobała... (swoją drogą z sową tam też są...PIĘKNE).. ![]() a ja chcę spróbować Tych cytrynowych..bo ja za orzechami nie za bardo więc i robić nie chcę... ![]() ale pomysł dobry nie??? to co KOBITKI dzień Dziadko-Babci...POD HASŁEM HAND MADE????
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44637696]Ha! to tak, jak ja przestałam zauważać zbawę listwami przypodłogowymi
Chodzi rewelacyjnie Yae! pół szklanki wody + łyżka soli i płucz, zalecenie mojego lekarza przy ostatniej anginie Sarah, 2 śpiwory zbędne, Agatka wcale nie miała, ale ona majowa to też inaczej, a potem zima kupowa, a nie śnieżna ja zostawiam, mam wełniany śpiworek, za rok to najwyżej jak Meneq podała - będę wkładała bez butów, a buty pod wózkiem Dla mnie śpiwór mega wygodny, i mam pewność, że małej nie jest zimno - nawet kurtkę często teraz jesienną, cienką daję. ja też [/QUOTE]no tak tylko ten od sanek to w srodku polarek taki cienki jak bylam z Nia na spacerku to nozki miala chlodne bo Ona zimowych bucikow nie da sobie zalozyc wiec rajstopki i gruba skarpetka i adidaski, atamten to taki solidny welniany w srodku, wiec chyba go zostawie bo za rok na sanki to tym bardziej powinien byc cieply. Moze poprosze tesciowa zeby mi wyslala to bede miala jeszcze na teraz. Nancy trzymam kciuki za rozmowe Fewcia miej na nie wywalone Chore Dziewczynki szybciutko zdrowiejcie |
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

ale i tak jest śliczna
a taki przystojny kurier był a ja w piżamie i nieogar na głowie
i nie mogę z rozmowy o dwóch różnych filmach
i brawa dla Blanki

Kiedy to się skończy?
a wiadomo kiedy mogą być?
22.05.2008
14.08.2011
).
starasz się, jestes miła a spotykasz z hamstwem i buractwem ! bardzo dobrze, że nie będziesz ich juz oglądac !!! 

on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to 
ten ma za to taka wizje, że z synala będzie taki mamisynalek jak za długo będzie na uu.
i wiesz: kij im w zad