Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 09:17   #4141
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

hej

Przyszła mi lalka dla Hani na roczek, myślałam, że będzie trochę większa ale i tak jest śliczna a taki przystojny kurier był a ja w piżamie i nieogar na głowie
http://www.fabrykawafelkow.pl/lalki/...672816946.html

insolito brawa dla Piotrka za tyle umiejętności i nie mogę z rozmowy o dwóch różnych filmach ale Dom Zły genialny. uwielbiam Smarzowskiego.

sarah będę szczepić

elllmi tam się płaci za kg, ten chyba 40 z groszami

meneq pięknie Yae chodzi

fewciu orzechy lubię ale Tż by zabiły nie wspomnę już o Hani i brawa dla Blanki

scotasia raczej nie można rozdzielić tej szczepionki mmr

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:25   #4142
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello!!!!!!!!
Fewciu, gratuluje decyzji!!!!!! Jestes naprawde madra kobieta i wierze, ze wszystko bedzie dobrze! Super, ze masz alternatywe, trzymamy kciuki!!!!!!!!!

Darenko, Olenko, wszystkiego dobrego z okazji waszych wczorajszych pierwszych urodzinek!

Ja juz po wizycie u lekarza, ani jajko, ani lyzka, ani rumianek, ani tymianek, nic nie pomagalo! No i mam bardzo ostre zapalenie spojowek fantastycznie, zwlaszcza, ze rowniutko za 11godzin zaczynam zajecia biegowe a wygladam jakby Michal mi spuscil mega lomot bede prowadzic w okularach przeciwslonecznych i czapce z daszkiem

Pojechalismy tez z bablem znowu do lekarza, bo leki mu nie pomagaja..... Zachrypniety coraz bardziej a dzisiejsza nocka fatalna, co chwile sie budzil widac, ze cos mu przeszkadzalo..... Malz chyba L4 wezmie na mlodego bo ja nie ogarne mlodego

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:45   #4143
nancykenator
Zakorzenienie

dodzwoniłam się wreszcie, była zdumiewająco miła (haha powiedziałam, że w sprawie ewentualnego powrotu do pracy ), dlatego taka w dupkę uprzejma
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:17   #4144
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Michael też właśnie myślę o tej lali. Możesz zrobić jakieś foto?

Lady Kurcze znam ten ból. Ja jak mam zapalenie spojówek to wyglądam jak po spotkaniu z Pudzianem

Nancy i kiedy idziesz na rozmowę? Trzymam mocno kciuki już dziś.

Laski jaka ja głupia byłam że kupiłam czekoladki i kawę i pojechałam tam dzisiaj podziękować kierownictwu. Chamstwo,brak kultury,szacunku dla mnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:26   #4145
s i l v e r
Zakorzenienie

Cześć Wam

Kiedy rozbieracie choinki i ozdoby świąteczne???

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a jutro jade na wycieczke - do kina i na kregle. no i oczywiscie obowiazkowo makdonald
papatki!
Zazdroszczę. Uwielbiam kręgle
ZDRÓWKA życzę!
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A właśnie, pytanko mam - Wasze dzieciaczki też nadal wszystko ładują do buziulki i gryzą? Bo moja wszystko pakuje do buźki, wszystko próbuje gryźć - już czasami nerwy mnie biorą. Oczywiście smaczne są także wszystkie paprochy znalezione na dywanie i podłodze Kiedy to się skończy?
ojjj TAK. Ładuje do buzi co popadnie i wątpię że to się kiedyś zmieni
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
U mnie nieodzywania sie z TZtem dzien 4.... Szokens dorosli ludzie:/

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
u nas nieodzywanie trwało najdłużej kilka godzin. Ja tak długo nie potrafię.
Oby Wam jak najszybciej przeszło.
POGÓDŹCIE się jakimś fajnym bunga bunga
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a wiadomo kiedy mogą być?
Dziś mam dzwonić znów i pytać.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, takie głupie pytania:
1- w co, jak bawicie się ze swoimi dziećmi?
2 - piszecie, że Wasze dzieci umieją zrobić papa, pokazać pieska czy oko, jak je tego uczycie?Ja próbuje bezskutecznie nauczyć Kubę kosi kosi, co biorę Jego rączki to od razu robią się one sztywne i zaczyna się denerwować...
1.Układam z Darią klocki (ja układam , ona rozwala ), oglądamy książeczki, gonimy się Tż też z nią głupieje na dywanie, robi jej "pierdzioszki" w brzusio, łaskocze.... rozmawiają z misiami...różnie
2.robiłam jej papa jak gdzieś wychodziłam aż się nauczyła.
Ja jej nie robiłam kosi - kosi, ale potrafi klaskać rączkami jak powiem "zrób brawo".
Pokazać potrafi tylko lampę i tatusia

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-01-16 o 11:28
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:41   #4146
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Ja rozebrałam wczoraj, zostało jakies drobne ozdoby tylko pochować...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:46   #4147
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!!!
Fewciu, gratuluje decyzji!!!!!! Jestes naprawde madra kobieta i wierze, ze wszystko bedzie dobrze! Super, ze masz alternatywe, trzymamy kciuki!!!!!!!!!

Darenko, Olenko, wszystkiego dobrego z okazji waszych wczorajszych pierwszych urodzinek!

Ja juz po wizycie u lekarza, ani jajko, ani lyzka, ani rumianek, ani tymianek, nic nie pomagalo! No i mam bardzo ostre zapalenie spojowek fantastycznie, zwlaszcza, ze rowniutko za 11godzin zaczynam zajecia biegowe a wygladam jakby Michal mi spuscil mega lomot bede prowadzic w okularach przeciwslonecznych i czapce z daszkiem

Pojechalismy tez z bablem znowu do lekarza, bo leki mu nie pomagaja..... Zachrypniety coraz bardziej a dzisiejsza nocka fatalna, co chwile sie budzil widac, ze cos mu przeszkadzalo..... Malz chyba L4 wezmie na mlodego bo ja nie ogarne mlodego

o kurcze to nieciekawe i co teraz ? z niedzielą

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aaaa wlasnie - odnosnie zabaw.
Znacie jakas zabawke przypominajaca ksztaltem,wygladem karty kredytowe, itp?

U nas jest ostatnio szal na wyciaganie portfela z mojej torebki, a potem zabawa kartami, legitymacja studencka, karta miejska, dowodem, prawem jazdt, itp.
Dzieki temu moja karta do bankomatu zostala we Wroclawiu (jak bylismy u mojej przyjaciolki ).

W Rossmannie nie ma czasem czegos podobnego?
ja dalam Hani karte z rossmana, i karte podarunkową z zary którą juz zrealizowałam, bo tak to bawiła sie dowodem lub karta bankową :P

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Hej
Mam 3 pytania jakby ktoras z Was miala chec odpowiedziec

1. Mam spiworek od sanek co tez moge do wozka uzywac w srodku polar nie jest on za cieply ale na ta zime moze byc. Natomiast do tesciowej doszedl spiworek, ktory ja zamowilam taki solidniejszy tzn cieplejszy w srodku owcza wełna i nie wiem czy kazac tesciowej zwrocic go czy zostawic n nastepny rok na zimę. Bo czy przy 2-letnim dziecku bede uzywac? wiadomo bedzie juz chodzic wiec spacer bedzie wygladal, ze czesc w wozku czesc na nogach i jak dziecko z brudnymi bucikami do tego spiworka wkladac?

2. Szczepicie na ospe dzieci?

a trzecie to zapomnilalam o co chcialam pytac
nie będę chyba szczepić

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Zdrowiej. Nawilzaj gardlo, powinno ulzyc

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cos Wam pokaze: http://www.youtube.com/watch?v=Zi86jheDv6c
kochana a jaka ma grzyweczke równo obcietą :P

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Lady Kurcze znam ten ból. Ja jak mam zapalenie spojówek to wyglądam jak po spotkaniu z Pudzianem

Laski jaka ja głupia byłam że kupiłam czekoladki i kawę i pojechałam tam dzisiaj podziękować kierownictwu. Chamstwo,brak kultury,szacunku dla mnie.

ehhh, kochana dobry to zawsze po dupie dostanie starasz się, jestes miła a spotykasz z hamstwem i buractwem ! bardzo dobrze, że nie będziesz ich juz oglądac !!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 11:52   #4148
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć Kobitki!!!!!!!!!!!!!

Miasia...tort piękny ale cena powala....no ale to cukiernia Sowa wyroby maja b. dobre chcieliśmy tam na ślub zamawiać tort-ale po usłyszeniu ceny zrezygnowaliśmy ))))

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:53   #4149
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie Cię zdziwię mamy identyczne zabawy , dziś doszła jeszcze jedna, wspinanie się na poduszki i schodzenie z łóżka, siedzi sobie na łóżku i nagle dostaje głupawki, raczkuje, siada i tak z 5 min, w końcu wtarabanił się na poduszkę (kojec z motherhood złożony), potem zszedł na łóżko i nagle koniec łóżka, popatrzył a pod łóżkiem karton z pieluchami, więc przeszedł z łóżka na karton, pokotłował się na nim, siadł, potem wtarabanił się na łóżko, na poduszkę, znowu na łóżko, potem na karton ichciał zejść na podłogę ale się zaklinował i zaczął płakać. Oczywiście asekurowałam go, bo przecież sam to by pewnie spadł.
Jak nic coś z tymi bliźniakami jest na rzeczy
Serio?

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I co mówiłam, że jesteście najlepsze Pytałam wczoraj tatę o ten film, ale nie kojarzył to mówię spytam na wizażu, na pewno ktoś będzie wiedział, one wszystko wiedzą

A ja myślałam, że ten film ma tytuł: "Dom zły " on ostatnio był w tv, myślę obejrzę sobie. Patrze a to nie to A najlepsze, że ostatnio dyskutowałam o nim (Domie złym) ze szwagrem i się nie kapnęliśmy, że o innych filmach mówimy
Oj tam, oj tam

"Dom zly" tez niezly!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
u nas też portfel na topie - dałam mu jakiś stary i powkładałam tam te kupony do smyka, co kiedyś dostawałyśmy tam z jakiejś dzieciowej firmy; poza tym wizytówki różne, metki tekturowe z ubrań i portfel wypchany
Wlasnie taki byl plan, ale nie wiem czy uciulam tyle wizytowek

Cytat:
oj moja niunia uwielibia portfele od 3 miesiecy jak nie dluzej wycuaga paluszkiem karty wizytówki najbardziej lubi taty bo ma duuuzzz otego
Moj to samo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:54   #4150
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

FEWCIU....cza było se polać kielona....a wychodząc powiedzieć "teraz to mi to LOTTO"

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Dziewczyny która te CYTRYNOWE CIASTECZKA robiła???? bo nie mogę znaleźć???? ...tzn. znalazłam ciasteczka-ale nie mogę znaleźć mamusi co je robiła- ile sztuk z jednego przepisu mniej więcej wychodzi???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-16 o 12:00
Stary 2014-01-16, 12:02   #4151
nafiyqa
Zakorzenienie

neti, Lady i silver robily

Wlasnie, w tym przepisie na koncu skladnikow jest cukier puder (nie ma o nim mowy w dalszej czesci). On jest do ewentualnego posypania nie?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 12:03   #4152
ezzo
Zadomowienie

Dzień dobry Paniom

Lady bidoku, ale Cie dorwalo, oby jak najszybciej pusciło, no i zdrówka dla Pietraszka.

Yae jest cudowna i jak ostrożnie te kroczki stawia

Nancy bardzo ciekawy ten wpis o karmieniu w Mongolii, wiecie ja to od samego początku taka pół na pół matka uu karmiąca, ale drażnią mnie te coraz częstsze pytania otoczenia ile jeszcze w tym mojego tz ten ma za to taka wizje, że z synala będzie taki mamisynalek jak za długo będzie na uu.
Co do Twoich pytań:
1. oglądamy książeczki, bo jak czytam to mi zazwyczaj wyrywa, wypatrujemy w oknie piesków na spacerze i wtedy naśladujemy jak robi piesek, tańczymy, budujemy mu różności z klocków a młody to bez najmniejszych zahamowań niszczy, przytulamy misię, pokazujemy gdzie mają oczka, nosek itp., przeglądamy zawartość mamy torebki, rozpakowujemy zakupy i zmywarkę gonitwa na czworakach, mam taka tablicę magnetyczną w kuchni i uwielbia bawić się przy niej magnesami- muszę dokupić mu jakieś fajne z motywem zwierzątek.

2. ja zazwyczaj mu pokazuje ileś set razy i za którymś załapuje, np. dość długo uczyłam go robić "indianina" a potem jak robi konik załapał w mig.

Dałam się wczoraj tz namówić na zobaczenia filmu "wkręceni" masakra, nuda i żenada, a mój tż po seansie mówi mi, że całkiem fajny i że do końca trzymal go w napięciu ??!! ja serio nie wiem co się ostatnio porobiło z gustem filmowym mojego ślubnego ? seriale telewizyjne a teraz takie komedie zaczynają go bawić..
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:10   #4153
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to cześć, nadrabiam z cytowaniem wczorajszy dzień i mi z dzisiaj cytaty ucięło ale jestem zła na naszego sąsiada od 6 rano do tej pory impreza u niego trwa. Ma czas do 10 czyli jakieś 4 minuty i będziemy dzwonić na policje. Już mamy go wszyscy dosyć. Kilka razy była policja i nic to nie dało. Wczoraj nawet na komendzie był bo złożyliśmy na niego doniesienie, bałwan jeden nie umie się zachować to niech cierpi. Koleżkow do picia sobie sprowadza i się tam awanturują
cytowania ciąg dalszy....
O rany, My mamy sąsiada co ZAWSZE coś wali młotem nie wiem, chyba arkę Noego buduje od kilku lat;/
Cytat:
Ewik mój też wszystko bierze do buzi

dziewczyny, takie głupie pytania:
1- w co, jak bawicie się ze swoimi dziećmi?
2 - piszecie, że Wasze dzieci umieją zrobić papa, pokazać pieska czy oko, jak je tego uczycie?Ja próbuje bezskutecznie nauczyć Kubę kosi kosi, co biorę Jego rączki to od razu robią się one sztywne i zaczyna się denerwować...

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

współczuję sąsiada,u nas ostatnio siedzimy sobie z tż godzina ok północy i słyszymy muza na maksa, śpiewy jakieś ale tak dziwnie jakby nie w mieszkaniu, myślimy, że pewnie ktoś otworzył okno i tak niesie. Tż się wpienił, patrzy przez okno a tam jakieś gówniarstwo podjechało autkiem przed sąsiedni blok, wysiedli, załączyli muzę i mieli imprezę, tz jeszcze mocniej wpieniony dzwoni na ochronę. Odbiera ochroniarz i mówi, że już dzwonił na policję i że już jadą. Więc my światła pogaszone, patrzymy przez okno i co? Staliśmy jak idioci chyba z 15 min, imprezowicze pojechali a policja nie przyjechała :/

1. Róóóóżnie, zawsze co innego-patrzę na co ma humora i co podłapuje. Lubimy np chowanego, bieganie za kimś, dawanie i zabieranie, wąchanie kwiatków, udawanie, że jemy warzywa z książeczki. Wozimy w kartonach, skrzynkach, słuchamy piosenek dla dzieci... Jakoś tak nie mam konkretnego planu na zabawę.
2. Mała nie robi tego co my, dopiero jak odpuścciliśmy to po miesiącu sama np. zaczęła klaskać czy machać papa.
Cytat:
inny zamawiam- http://www.cukierniasowa.pl/pl/produkty/items/46 kicia tylko bez kici a z napisem roczek Hani
Ależ mi się te sowy podobają
Cytat:
Hej
Mam 3 pytania jakby ktoras z Was miala chec odpowiedziec

1. Mam spiworek od sanek co tez moge do wozka uzywac w srodku polar nie jest on za cieply ale na ta zime moze byc. Natomiast do tesciowej doszedl spiworek, ktory ja zamowilam taki solidniejszy tzn cieplejszy w srodku owcza wełna i nie wiem czy kazac tesciowej zwrocic go czy zostawic n nastepny rok na zimę. Bo czy przy 2-letnim dziecku bede uzywac? wiadomo bedzie juz chodzic wiec spacer bedzie wygladal, ze czesc w wozku czesc na nogach i jak dziecko z brudnymi bucikami do tego spiworka wkladac?

2. Szczepicie na ospe dzieci?

a trzecie to zapomnilalam o co chcialam pytac
1. Ja bym oddała.... Jeśli teraz starcza Ci ten co masz to przy starszym tym bardziej bo już nie trzeba będzie tak opatulać.... Chyba, że planujecie drugie
2. Jeszcze nie zorientowana w temacie, czekam co wy napiszecie na ten temat
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
\
u nas kiedyś trwało coś takiego prawie 2 tygodnie
No pamiętam nawet
Cytat:
hej

Przyszła mi lalka dla Hani na roczek, myślałam, że będzie trochę większa ale i tak jest śliczna a taki przystojny kurier był a ja w piżamie i nieogar na głowie
Fajne takie "szmaciaki"
Cytat:
Hello!!!!!!!!

Przepraszam ale Jak gwiazda teraz przed paparazzi będziesz się chować
Cytat:
Cześć Wam

Zazdroszczę. Uwielbiam kręgle
ZDRÓWKA życzę!

ojjj TAK. Ładuje do buzi co popadnie i wątpię że to się kiedyś zmieni

u nas nieodzywanie trwało najdłużej kilka godzin. Ja tak długo nie potrafię.
Oby Wam jak najszybciej przeszło.
POGÓDŹCIE się jakimś fajnym bunga bunga
U nas już dawno porozbierane Nie lubie jak póżniej do Wielkanocy to wisi
No chętnie bym się pogodziła ale tym razem to on zawinił i po prostu nie mogę odpuścić chociaż bardzo bym chciała. Niestety u nas jest taka walka kto mocniejszy, parodia, tak nie powinno być w szczęśliwym związku ale cóż...

Wybrałyśmy się na spacer i jak nas złapał taki śnieg pluchowaty ale nic zacięta mina i cisnę, nikogo na dworzu, palce odmarznięte ale maluch zasnął to idę dalej. Po pół h skapitulowałam
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:16   #4154
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
neti, Lady i silver robily

Wlasnie, w tym przepisie na koncu skladnikow jest cukier puder (nie ma o nim mowy w dalszej czesci). On jest do ewentualnego posypania nie?

Masło utrzeć z cukrem do białości, dodać jajko i dalej miksować. Dodać startą skórkę z cytryny oraz świeżo wyciśnięty sok (* jak ktoś lubi mocno cytrynowe można wycisnąć całą cytrynę). Dodać przesianą mąkę, wymieszaną z sodą oraz szczyptą soli – wymieszać krótko, tylko do momentu aż masa się połączy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny – formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do tem. 175C około 8-12 minut (ciastka nie powinny się zezłocić, im dłużej pieczemy, tym bardziej będą kruche). Można oprószyć cukrem pudrem (opcjonalnie)"

Jesli to z tej str... http://www.bluespoon.pl/2013/11/cytr...teczka-zimowe/ .. to jest napisane )) - będziesz robić??
Ja chcę zrobić na dzień Babci i Dziadka- tylko wlasnie nie wiem ile z przepisu wychodzi

Stary 2014-01-16, 12:26   #4155
ezzo
Zadomowienie

Neti super pomysł z tymi ciasteczkami na dzień babci i dziadka, chyba zgapię
Stary 2014-01-16, 12:31   #4156
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Wiesz u nas teraz ciężko bardzo z finansami...dla Antosia dziadków kupiłam fotoksiążkę za 15 zł szt (mam nadzieje że dojdzie, no i jestem ciekawa efektu za tę cenę...a raczej trochę się go boję... ) ale ja jeszcze mam wszystkich dziadków i mój tż ma babcię...stwierdziłam że zrobię ciasteczka jupię folie w kwiaciarni i opakuje-przewiązując rafią lub jakąś wstążką albo tasiemką szydełkową. Do tego może jakiś kwiatuszek i tyle.

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-16 o 12:33
Stary 2014-01-16, 12:31   #4157
ezzo
Zadomowienie

Ja planowałam zrobic takie kartki dla dziadkow:
To nie moje zdjęcie oczywiście, znalazłam gdzieś kiedyś na jakimś pewnie blogu i nie pamiętam już źródła, mam nadzieję, że autor/ autorka nie będzie miał mi tego za złe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (39,0 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2014-01-16 o 12:34
Stary 2014-01-16, 12:33   #4158
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wiesz u nas teraz ciężko bardzo z finansami...dla Antosia dziadków kupiłam fotoksiążkę (mam nadzieje że dojdzie ale ja jeszcze mam wszystkich dziadków i mój tż ma babcię...stwierdziłam że zrobię ciasteczka jupię folie w kwiaciarni i opakuje-przewiązując rafią lub jakąś wstążką albo tasiemką szydełkową. Do tego może jakiś kwiatuszek i tyle.
Ja tam uważam, że takie prezenty w które ktoś wkłada serce, a nie wydaje nie wiadomo ile na jakaś durnostojkę, są ważniejsze i sama doceniam takowe o stokroć bardziej.
Stary 2014-01-16, 12:34   #4159
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
fajne...dobry pomysł....dokładnie masz rację..swoja praca to co innego niż coś kupić...już pomijam fakt kasy-tylko..jakoś tak to bardziej od siebie jest...

Stary 2014-01-16, 12:37   #4160
ezzo
Zadomowienie

Początkowo chciałam kupić jakieś farbki do ciała, ale jak czytałam opisy to większość była od 3 roku życia, ale tu znalazłam fajne przepisy na domowe farbki, może komuś się przyda:

http://dziecisawazne.pl/7-przepisow-...ty-dla-dzieci/
Stary 2014-01-16, 12:43   #4161
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

scotasia raczej nie można rozdzielić tej szczepionki mmr
Dzięki za odp
lalka śliczna

Cytat:
dodzwoniłam się wreszcie, była zdumiewająco miła (haha powiedziałam, że w sprawie ewentualnego powrotu do pracy ), dlatego taka w dupkę uprzejma
To się baba zdziwi

Cytat:

Masakra... Ale za to Ty do końca zachowałaś się z klasą Takiej pracownicy będą ze świecą szukać barany jedne

Cytat:

My mamy żywą choinkę, więc niedługo trzeba będzie rozebrać, bo trochę igieł leci.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O rany, My mamy sąsiada co ZAWSZE coś wali młotem nie wiem, chyba arkę Noego buduje od kilku lat;/

Wybrałyśmy się na spacer i jak nas złapał taki śnieg pluchowaty ale nic zacięta mina i cisnę, nikogo na dworzu, palce odmarznięte ale maluch zasnął to idę dalej. Po pół h skapitulowałam
musisz się z nim zaprzyjaźnić, to Cię w razie czego zabierze do arki
My też dziś byliśmy na spacerze, całkiem przyjemnie było. Ale żadnego wózka nie spotkałam jeszcze niedługo ktoś na pogotowie opiekuncze zadzwoni, że wyrodna matka przy -2st. dziecko po dworze włóczy
Cytat:
Masło utrzeć z cukrem do białości, dodać jajko i dalej miksować. Dodać startą skórkę z cytryny oraz świeżo wyciśnięty sok (* jak ktoś lubi mocno cytrynowe można wycisnąć całą cytrynę). Dodać przesianą mąkę, wymieszaną z sodą oraz szczyptą soli – wymieszać krótko, tylko do momentu aż masa się połączy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny – formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do tem. 175C około 8-12 minut (ciastka nie powinny się zezłocić, im dłużej pieczemy, tym bardziej będą kruche). Można oprószyć cukrem pudrem (opcjonalnie)"

Jesli to z tej str... http://www.bluespoon.pl/2013/11/cytr...teczka-zimowe/ .. to jest napisane )) - będziesz robić??
Ja chcę zrobić na dzień Babci i Dziadka- tylko wlasnie nie wiem ile z przepisu wychodzi
Ty wiesz, że ja miałam taki sam pomysł nawet dziś cytrynę kupiłam. Też chciałam je jakoś ładnie zapakować. Przeszło mi przez myśl jeszcze w jednym ciastku odbić łapkę Dominika (ono nie byłoby do zjedzenia), ale nie wiem czy tak wypada i co by z tego wyszło po upieczeniu...
I też tak czytam ten przepis... mnie zastanawia pierwsze zdanie. To masło utrzeć tłuczkiem czy mikserem się da? Bo jest napisane DALEJ miksować... bo ja rzadko ucierane ciasta robię... help

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-01-16 o 12:44
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:45   #4162
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
To nie moje zdjęcie oczywiście, znalazłam gdzieś kiedyś na jakimś pewnie blogu i nie pamiętam już źródła, mam nadzieję, że autor/ autorka nie będzie miał mi tego za złe.
ale super pomysł! chyba zgapię chciałam cos kupic, ale chyba bardziej ucieszy ich prezent hand made

nie wiem tylko co by swoim dziadkom... pewnie jak zwykle słodkości
Stary 2014-01-16, 12:46   #4163
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
nancy u nas jak u pstryczka. Przyjdzie czas i bedzie sam powtarzac. Yae sie naumiala papa, taki wysoki i bic brawo (ale nie kuma, ze to to samo, co kosikosi).
sarah a zdejmowac brudne buty?
no myslalam i wtedy grubsza skarpetke

pytanie tylko czy taka 2-latka da sie zapiac w tym spiworku

bo to fajne jest kocyk zawsze skopie a tutaj elegancko nozki sa przykryte
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:46   #4164
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Czesc!
fewciu wszystko sie ulozy!!
pstryczku jak szanowne zdrowie?
lady co z okiem?
insolito Yae tez spi gorzej (fatalnie) w momencie nabycia nowych umiejetnosci ruchowych. Dobrze, ze po chodzeniu przez pewien czas nie ma nic nowego...
Wrocilysmy ze spaceru, Yae coraz chetniej chodzi.
Znalazlam sposob na moja uciekinierke. Zawsze z kuchnio-jadalni, otwierala przesuwane drzwi i uciekala mi na korytarz do miejsca, gdzie stoja buty i wozek. Skonczylo sie. Przestalam zamykac drzwi i korytarz stal sie mniej atrakcyjny ;-)
Ha! to tak, jak ja przestałam zauważać zbawę listwami przypodłogowymi

Chodzi rewelacyjnie Yae!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84;44633276

[B
meneq[/B] - dziekuje ze pytasz boli gardlo dalej, mam powiekszony jeden migdal. i nie wiem czy isc z ym do lekarza czy samo przejdzie... a tak to juz nie jest mi tak zimno wiec chyba jestem na dobrejdrodze... tylko to gardlo... pierunsko boli jak przelykam
pół szklanki wody + łyżka soli i płucz, zalecenie mojego lekarza przy ostatniej anginie

Sarah, 2 śpiwory zbędne, Agatka wcale nie miała, ale ona majowa to też inaczej, a potem zima kupowa, a nie śnieżna ja zostawiam, mam wełniany śpiworek, za rok to najwyżej jak Meneq podała - będę wkładała bez butów, a buty pod wózkiem
Dla mnie śpiwór mega wygodny, i mam pewność, że małej nie jest zimno - nawet kurtkę często teraz jesienną, cienką daję.

Cytat:
absolutnie zarąbisty wpis

Cytat:
hej

naprawdę śliczna a nam się sprawdził mój pomysł z identycznym jak Agatki bobasem

Cytat:

współczuję, ja przy zapaleniu spojówek nie miałam opuchlizny, za to potworne ropienie i swędzenie :/

Cytat:

z całego serca tulę i wiesz: kij im w zad

Cytat:
Cześć Wam

1.Układam z Darią klocki (ja układam , ona rozwala ), oglądamy książeczki, gonimy się Tż też z nią głupieje na dywanie, robi jej "pierdzioszki" w brzusio, łaskocze.... rozmawiają z misiami...różnie
2.robiłam jej papa jak gdzieś wychodziłam aż się nauczyła.
Ja jej nie robiłam kosi - kosi, ale potrafi klaskać rączkami jak powiem "zrób brawo".
Pokazać potrafi tylko lampę i tatusia
w ferie, czyli w ciągu 2 najbliższych tygodni

Cytat:
Cześć Kobitki!!!!!!!!!!!!!

Miasia...tort piękny ale cena powala....no ale to cukiernia Sowa wyroby maja b. dobre chcieliśmy tam na ślub zamawiać tort-ale po usłyszeniu ceny zrezygnowaliśmy ))))
czemu nie jestem zdziwiona

Cytat:
ja też
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:53   #4165
sarah67
Zadomowienie

Nati moja dalej tancerka az Jej miesiac temu maz taki glosniczek kupil bezprzewody i tam wgral piosenki i sobie wlacza itanczy tak samo przy stoliku edukacyjnym
albo jak ja je spiewam czy akas reklama leci to ta tanczy

Zasatanawiam sie nad wozkiem bo dostalismy wyrownanie kindergeld

i bardzo podobal mi sie lira 3 ale doczytalam ze oparcie rozkladane ma na paski a ja przy tym mam na paski i jest strasznie jak rozkladam ok jak zasnie ale pozniej zeby sciagnac do gory to masakra

a mezowi spodobal sie zapp

ma ktoras??
tylko sam zapp nie rozklada sie w ogole oparcie?? bo pytalam sprzedajacych ale mi 3 nie odpisalo nic

bo jest tez zapp xtra on ma przekladane siedzenie i regulacja oparcia atwa i w 3 pozycjach

tylko taka juz 1,5 roczna panienka calkiem na llezaco z nozkami do gory bo to kubelkowe siedzenie, nie wiem, a jest chyba z 200 czy 300zl drozszy
ale znowu sam zapp jak sie w ogole nie rozklada to tez kicha

Fewcia Ty chyba cos wspomilas o zapp jesli dobrze pamietam, bedziesz kupowala? jesli tak to ktory?

sadzacie Dziewczyny na nocnik?
Stary 2014-01-16, 12:54   #4166
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A tu fajny przepis na ciasteczka orzechowe: http://mozeupiekeciastka.blogspot.co...orzechowe.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:57   #4167
scotasia
Wtajemniczenie

Szaja piekłaś? Smaczne są? Im prostszy przepis tym dla mnie ciekawszy
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:59   #4168
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44637891]A tu fajny przepis na ciasteczka orzechowe: http://mozeupiekeciastka.blogspot.co...orzechowe.html[/QUOTE]

Szaja ...ale tort z Cukierni Sowa...to Misia sobie upodobała... (swoją drogą z sową tam też są...PIĘKNE)..
a ja chcę spróbować Tych cytrynowych..bo ja za orzechami nie za bardo więc i robić nie chcę...
ale pomysł dobry nie???
to co KOBITKI dzień Dziadko-Babci...POD HASŁEM HAND MADE????

Stary 2014-01-16, 13:01   #4169
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44637696]Ha! to tak, jak ja przestałam zauważać zbawę listwami przypodłogowymi

Chodzi rewelacyjnie Yae!

pół szklanki wody + łyżka soli i płucz, zalecenie mojego lekarza przy ostatniej anginie

Sarah, 2 śpiwory zbędne, Agatka wcale nie miała, ale ona majowa to też inaczej, a potem zima kupowa, a nie śnieżna ja zostawiam, mam wełniany śpiworek, za rok to najwyżej jak Meneq podała - będę wkładała bez butów, a buty pod wózkiem
Dla mnie śpiwór mega wygodny, i mam pewność, że małej nie jest zimno - nawet kurtkę często teraz jesienną, cienką daję.

ja też [/QUOTE]
no tak tylko ten od sanek to w srodku polarek taki cienki jak bylam z Nia na spacerku to nozki miala chlodne bo Ona zimowych bucikow nie da sobie zalozyc wiec rajstopki i gruba skarpetka i adidaski, atamten to taki solidny welniany w srodku, wiec chyba go zostawie bo za rok na sanki to tym bardziej powinien byc cieply. Moze poprosze tesciowa zeby mi wyslala to bede miala jeszcze na teraz.

Nancy trzymam kciuki za rozmowe

Fewcia
miej na nie wywalone

Chore Dziewczynki szybciutko zdrowiejcie
Stary 2014-01-16, 13:01   #4170
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dzięki za odp
lalka śliczna

To się baba zdziwi

Masakra... Ale za to Ty do końca zachowałaś się z klasą Takiej pracownicy będą ze świecą szukać barany jedne

My mamy żywą choinkę, więc niedługo trzeba będzie rozebrać, bo trochę igieł leci.

musisz się z nim zaprzyjaźnić, to Cię w razie czego zabierze do arki
My też dziś byliśmy na spacerze, całkiem przyjemnie było. Ale żadnego wózka nie spotkałam jeszcze niedługo ktoś na pogotowie opiekuncze zadzwoni, że wyrodna matka przy -2st. dziecko po dworze włóczy

Ty wiesz, że ja miałam taki sam pomysł nawet dziś cytrynę kupiłam. Też chciałam je jakoś ładnie zapakować. Przeszło mi przez myśl jeszcze w jednym ciastku odbić łapkę Dominika (ono nie byłoby do zjedzenia), ale nie wiem czy tak wypada i co by z tego wyszło po upieczeniu...
I też tak czytam ten przepis... mnie zastanawia pierwsze zdanie. To masło utrzeć tłuczkiem czy mikserem się da? Bo jest napisane DALEJ miksować... bo ja rzadko ucierane ciasta robię... help
ja myślę że tu trza wsio ucierać mikserem....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości