|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Zamiast cukru kup sobie stewię, ona jest słodka a ma zero kalorii i w przeciwieństwie do słodzika można ją gotować
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Carmena w małych ilościach na pewno nie zaszkodzi , chodzi o to aby za dużo nie jeść i często
![]() Kasiab to samo wczoraj powiedziałam TŻ że podobna jest do Oskara a co za tym idzie mogę mieć drugie dziecko podobne do taty ![]() Agaaga możliwe Jak ja Wam smaka na gofry to teraz Wy mi na tosty :P |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni
![]() Co do wątróbki to ja bym nie przesadzała z ograniczaniem ![]() Nikki fajnie że tak szybko to usg, ale nie za często? 3 usg w ciągu tygodnia to troche promieniowania bez potrzeby... Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#844 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najwięcej dzieci przybierają na wadze chyba coś po 6 miesiącu, więc nadrobi Cytat:
teraz odlicznie do marca ![]() ![]() Ja bym zjadła coś dobrego. Masz jakiś pomysł, jak nie gofry? ![]() Gratuluję połówki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A sterylizator kupujesz? Dziś mam zamiar się zabrać się w końcu za coś i padło na wybór butelek. Cytat:
![]() Jaki super profil, taki dokładny i widoczny. A jakie ma pyzowate policzki. Mamusia dobrze karmi
|
|
|
#845 | |
|
Rozeznanie
|
Jezu ja już nie wytrzymam z tym przeziębieniem.. nos zatkany, leje się nonstop, nie mogę oddychać
Już zapomniałam jak to jest być przeziębionym Zdecydowanie nie polecam. Leżę w łóżku i nawet mi się rzeczy dla bobasów nie chce na necie przeglądać... chyba sobie jakiś film odpalę....Cytat:
http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki....ach-ciazy.html A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że każde dziecko się trochę inaczej rozwija, więc nie ma się czym martwić
|
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też tak jest, mama mówi, że dzieci nie ma bo ja i brat do taty podobni![]() Mam na Mc Donalda Ale za daleko Już sama nie wiem właśnie kanapke zjadłam ze smalczykiem i ogórkiem kiszonym tak po swojsku a co![]() ![]() Cytat:
Ilkas - a Tobie co? że dzionek do dupy?
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2014-01-16 o 12:13 |
||
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas współczuję przeziębienia, oby jak najszybciej przeszło! Wygrzewaj się dzielnie, puść sobie film jak pisałaś, może się troszkę drzemniesz
![]() Zaszaleję, a co! Dorzucam się dziś do Ramony i prezentujemy się też z Córą na wątku
|
#848 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie zaznaczyło mi wszystkich cyctatów, więc uzupełniam wczoraszy wieczór
![]() Cytat:
o tyle dobrze, że jest wujek google ![]() Ja nie miałam robionego wymazu, ale chyba pójdę prywatnie na paciorkowce i na bakterie coli, bo te bakterie mam w moczu ![]() za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() A Oskar ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Może sos Vampirki. Jak to tam było: ketchup, miód i majeranek?
|
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Twój też piękny ![]() Ja sobie przedtem zrobiłam przekąske koktajl truskawkowo-bananowy ![]() A na obiad dzis pomidorowa :P
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas zalewajka dzień drugi, właśnie odgrzałam
smacznych obiadów!
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten brzuszek
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiałam nad opłaceniem położnej, ale jeszcze się nie dowiadywałam ile to kosztuje. Obstawiałam tak na 500-700 zł. No i właśnie zastanawiam się jak to jest z gwarancją czy przyjdzie czy nie? A jak to robisz? Ja sobie wlałam Olbas Oil do nawilżacza powietrza w pokoju, ale to g... daje
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Justyna nie dziękuję
Martuszka w takim razie wysyłam trochę swoich fluidów dla lepszej mobilizacji ![]() Kasiab Tobie również wysyłam a myśl o tym, że będę mogła się później lenić, aż do marca jest bardzo kusząca także mój mózg wyboru nie ma i poddać się musi ![]() Nikii piękny profil ma Majeczka Agaaga piękny brzuszek Teraz już naprawdę przysiadam bo już o 18:30 będę to zaliczać, a ja tak nie lubię egzaminów ustnych ![]() Jeszcze raz przyjemnego dnia!
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula tydzień temu na wizycie lekarz nie za dokładnie posprawdzał wszystko. Dowiedziałam się ogólnie że jest OK. A spodziewałam się że powie mi coś więcej , tak jak w przypadku wczorajszej wizyty gdzie lekarka trzymała mnie ok. 40min i sprawdziła mózg, dokładnie kręgosłup, podniebienie i inne narządy, niestety od razu powiedziała mi że serce sprawdzi ogólnikowo bo na szczegółowe i dokładne badania nie ma czegoś tam. Tak więc serca i przepływów nie mam prawie w ogóle u dziecka sprawdzonych. Nie idę tam dla przyjemności aby sobie Majkę pooglądać tylko aby posprawdzali wszystko dokładnie
A co do USG to znalazłam takie coś „Jak już zostało wspomniane, badanie USG nie ma złego wpływu na rozwój dziecka. Z tego względu przyszłe mamy nie powinny się martwić, jeżeli lekarz zleci większą ilość badań USG. USG przeprowadzane jest u każdej ciężarnej kobiety przynamniej trzy razy w trakcie ciąży, jednak ich ilość ustalana jest dla każdego przypadku indywidualnie. Najczęściej badania USG przeprowadza się między 11. a 14. tygodniem ciąży, kolejno między 18. a 22. oraz po 30. tygodniu ciąży.”A prenatalne wykonuje się do 22t a ja jestem już na początku 23t tak więc stąd pewnie też przyśpieszenia jak dzwonię do lekarzy. Kasiab ciekawe czy jak się urodzi czy faktycznie podobna do Oskara będzie ![]() Agaaga fajny brzuszek
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas doskonale rozumiem Twoje pytanie
kupiłam te mniejsze, w tych większych jeszcze za trudne rzeczy są, np. „czekając na dzidziusia” opisują jak się plemnik łączy z komórką jajową, to mimo Hani ogromnej inteligencji uważam, że za wcześnie na to Takie o: http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up2550-32.htm ale nie powiem Ci dokładnie które, na pewno mamy tak: kolory, pojazdy, góry, las, morze, dzikie zwierzęta, małe stworzenia, ciało, ubrania, zabawki, instrumenty, warzywa, krok po kroku, przyroda, ubrania i wiecej nie pamiętam ![]() Nikii cudne zdjęcie, przepiękny profil Martuszka, dziękuję, też mam taką nadzieję A jakby nie dać cukru w ogóle? Tylko na to np. dżemor niskosłodzony? ![]() Pallas rozumiem Twój ból, też nie mogę oddychać, nienawidzę się tak czuć Co do położnej my płaciliśmy naszej 1000zł, ale to już my tak jej daliśmy, bo w sumie nie ustalaliśmy, bo to tak jakby znajoma i płaciliśmy po porodzie, więc było wiadomo, że przyjechała ale ja się też tak zastanawiam co by było jakby na wakacjach akurat była np. no mogłam przecież i 2 tyg wcześniej urodzić teraz też do niej będę dzwoniła, bo była super ![]() Agaaga cudny brzuszek Selenity, Kasiab – trzymam kciuki za naukę
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Aldrin trzymam kciuki za połówkowe! Ramona, Carmena piękne brzusie Niki Majeczka przepiękna A ja sobie dzisiaj kupiłam masło do ciała migdałowe z Body Shop. Uwielbiam je! Kupiłam też dwie świeczki zapachowe. Dzisiaj nie mam Mężula, więc robię sobie wieczór dla urody. A co
|
|
#857 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do inhalacji: W miskę wsypuję sól dodaję do tego majeranek i tymianek i zalewam wrzątkiem. I później głowa nad miskę na głowę ręcznik i wdycham tą parę noskiem Cytat:
A w ogóle jak przyszły semestr? Bierzesz dziekankę czy Indywidualny? Cytat:
Cytat:
|
|
#858 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Majeczka Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny brzunio, i kolejna zgrabniutka mamusia
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bzdura totalna. Bardziej dziecku może zaszkodzić promieniowanie z telewizora niż USG.Kiedyś czytałam wywiad z jakimś radiologiem, który powiedział, że jedyne schorzenie jakiego można się nabawić od nadmiernego usg to zwyrodnienie stawu nadgarstkowego u lekarza
|
|
|
|
|
#861 |
|
BAN stały
|
Po pierwsze małż mnie wczoraj lekko wkurzył..a poza tym jakoś tak bez powodu
Może hormony..Kasian86 hehe, no właśnie o to mi chodziło :P My z tych większych mamy "ciało" i "zwierzęta". Zwierzęta są często w użyciu..czasem Mila sama chętnie przegląda..ale ciało zupełnie ją nie interesuje Po minucie już się nudzi. A powiedz mi na jakim Hania jest etapie jeśli chodzi o książeczki? Po prostu ogląda, czy uczy się dzięki temu nazywać przedmioty, czy jak o coś zapytasz to pokaże gdzie to jest? Bo zastanawiam się kiedy dziecko właśnie zaczyna kolejny etap "czytania" tych książeczek. Bo u nas to jest, że mama gada a Emilka patrzy, przewraca strony i głaszcze paluchem zwierzątka A najlepiej się ogląda książeczki od tyłu
|
|
|
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
Skończyły mi się chusteczki.... buuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oby do soboty
I wtedy też zjem Ale zjem nie tylko czisa i frytki I popiję colą Ale mam nastawienie, normalnie jakbym z rok fast fooda nie jadła![]() Cytat:
Dziekuję, ze pytasz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Upsss... znam ten ból, dobrze, że teściowa zawsze ma w zapasie. Ostatnio ręcznik kuchenny poszedł w ruch
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas tak, Hania pokazuje gdzie co jest jak ją pytam, w ogóle czasami mnie zadziwia jak wie gdzie jest młotek albo wiaderko np mimo, że wcześniej jej nie pokazywałam tego
albo pokazuje nożyczki i ja pytam "a do czego służą nożyczki" to mi pokazuje na paznokcie, albo do czego służy poduszka to się kładzie itp |
|
|
|
#865 | ||
|
Rozeznanie
|
Nikii Majeczka jest piękna
i fajnie, ze dostałaś skierowanie, zawsze lepiej sprawdzić wszystko dokładnie. Ja też szłam po to, żeby zobaczyć czy jest ok, a nie dlatego, żeby sobie popatrzeć na maluszka. Cytat:
A jak wygląda taka "prywatna " położna? Właśnie też się zastanawiam czy nie rodzić w szpitalu, gdzie można mieć opłaconą położną... U nas koszt ok 600-700 zł Cytat:
to leć po srajtaśmę
|
||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas ja Olbas dawałam kilka kropel na pieluchę tetrową mokrą i na letni kaloryfer i powiem Ci że o wiele lepiej się spało jak tak nos był zawalony
![]() Ja tez już słyszałam to że USG nie szkodzi dziecku jak byłam z Oskarem w ciąży A z tym nadgarstkiem lekarza to dobrze napisane ![]() Kaorlak domowe SPA ![]() Paulka udało się pewnie dlatego że prenatalne do 22t robią , a jak usłyszeli że ja już początek 23t to szybko termin. |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, spróbuj papieru toaletowego, jest bardziej wydajny i bardziej miękki aniżeli chusteczki (oczywiście nie ten szary
)
|
#868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie u mnie papier nie przejdzie, bo mam mega delikatna skórę na twarzy i zaraz mi się łuszczy Mam tylko jedne chusteczki, które mój nos toleruje i mąż już je wiezie ![]() A właśnie.. nie wiecie może dziewczyny jaka substancja w składzie kremu nawilżającego może dawać uczucie pieczenia przy podrażnionym nosie? Mam dwa kremy, jeden z Biotherma a drugi z Vichy (więc w sumie obie firmy z tych lepsiejszych) i po Biothermie nic nie czuje totalnie, a po Vichy mnie tak piecze nos, że nie jestem w stanie wytrzymać
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#870 | ||
|
Rozeznanie
|
Super wyraźne! Piękna pamiątka!
![]() Cytat:
U mnie też ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

tylko jest mały problem ... nie mam gofrownicy 

Gratulacje!

a ten brzuszek 

Może hormony..
I popiję colą