Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 08:48   #2371
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wnioskuję żeby to podpiąć na pierwszą stronę tzn link o diecie, fajna tabelka
gotowe
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka jakoś nadrobiłam, choć już ledwo na oczy patrzę
Byliśmy dziś na wizycie u położnej i wszystko ok z malutką Biedna śpiąca była, bo pospała chwilę przed wyjściem i musiałam ją obudzić, ubrać, zapakować do auta, później rozebrać i z tego powodu dała niezły koncert w przychodni prawie całą wizytę się darła.
Poważona i pomierzona ma teraz 4340g i 53,5 cm a obwód główki 38cm
A ja wczoraj @ dostałam i właśnie mnie brzuchol boli a nie chce mi się wstać po table Przychodzi se jak chce...poprzedni cykl trwał 38 dni, ten 26...szaleństwo

Rybko możesz dopisać na 1 stronę wagę Mai -3.10.2013r. 4340g 15 tyg.(koryg.8 tyg.) mm Bebiko

Ktosiula - cieszę się, że bioderka Mikusia zdrowiutkie

Miki- trzymaj się tam

Ryba - zdróweczka

Cudowna wiadomość Bardzo się cieszę razem z Tobą

Bidulka
za spokojną nockę

popieram

Dobranoc
brawa za wagę!

Witam czwartkowo. My już od 6tej na nogach, mały znów spał 9h. Zaraz lecimy na poczte, nie wiem jak wniose wózek do góry, ale to ważna przesyłka i muszę ją odebrać. potem jade do MOPRu bo dostałam wezwanie i potem mężowi po galoty na chrzciny, potem chyba zaczniemy cos robić na chrzciny- na pewno ustalać kto z kim gdzie bedzie siedziec spać itd.. aaa i jeszcze do lekarza muszę iść :/ bo nie przechodzi mi, wczoraj wieczorem miałam gorączkę 39st ale teraz spoko 36,7 mam.. mały cos rano kasłał ale chyba z suchego powietrza Będę obserwować.
No i musze na to USG piersi iść, ale jakoś tak mi nie po drodze- boje sie i tyle..

Lineczko warzywka swieże siostra mi przywiezie z własnego ogródka. 30stycznia ma przywieźć a akurat mniej wiecej bede wtedy CHYBA rozszerzała diete. dokładnie dowiem sie w poniedziałek. wiadomo, że nie bede miała tego niewiadomo ile ale myślę i sie zastanawiam CZY MARCHEWKĘ I JABŁUSZKO MOŻNA JAKOŚ PRZECHOWAĆ ZEBY SIE NIE ZEPSUŁO ROBIĄC WIEKSZĄ ILOŚĆ? bo jeżeli nie, to bede miała moze na 2tyg bo potem ta marchew to bedzie wygladać gorzej niz ze sklepu..

Widzia?am wczoraj też szpinak z ziemniakiem po 4 miesiacu, myslicie ze mozna? i że herbatki są jakieś smakowe, róża czy coś... ? [ w sumie herbatek nie mam zamiaru podawać, ale pytam z ciekawości... dzidzia pisałą ze czesto jest tak ze chcą sprzedać wiec od 4 miesiąca pisze ale dla dziecka wcale nie zdrowe i nie potrzebne... ]

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A moze tak samemu ugotowac i pomrozic?
Pochwal sie potem lazienka.

Surowe jablko fermentuje, dlatego zaczyna sie od gotowanego.

Trzeba uwaznie czytac sklady.
W sloiczkach czesto jest sol i cukier. Mala rada-nie dosladzajcie owocow, nie dosalajcie zupek-to ma smakowac jak jablko,jak manan czy marchewka. Papki sie kiedys skoncza i bez problemu dziecko zje marchewke czy banana jak dacie do reki. I oszczedza zeby.

Daniel jest mega glody-oprocz paru sucharkow nic nie jadl od dwoch dni.Dzis znow wymiotowal.Wczoraj byl spokoj,ale mial goraczke i przespal caly dzien i noc. Mocno go chwycilo,przewaznie po 24 godzinach mu przechodzilo.
Ooo czyli można. Czyli jak ugotuje np z kg marchewki to moge poporcjować normalnie a potem rozmrażać i podgrzać tak? najpierw ugotować potem potrzec? bo taką potartą marchew gotowac to jakoś chyba ciężko? czy jak to zrobić? A można połączyć marchew + jabłko, marchew+ziemniak? i w ten sam sposób ugotować porcjowac i mrozić?
Bo wiem ze jabłka i marchew moge miec od siostry, dynie niestety ma calą w zalewach, wiec sie nie nada a ziemniaki są brzydkie teraz wszędzie wiec chyba ziemniaki podam później.

Oj, biedny Daniel, niech zdrowieje
Stary 2014-01-16, 08:59   #2372
De28
Wtajemniczenie

ryba-zacznij od jednego skladnika i podawaj tydzien.Potem dodaj kolejny. Marchew podobno bezpieczna a wiele dzieci uczula.Powolutku z dokladaniem kolejnych rzeczy bo nie bedziesz wiedziala na co reaguje.
Marchew mozesz pokroic i zamrozic, gotowac przed podaniem-mozesz ugotowac na trzy dni- trzy porcje.Wyjmuj tylko tyle ile dasz, bo zaczeta porcje trzeba wyrzucic, jezeli wkladalo sie w nia lyzeczke do karmienia.

Po tygodniu dodajesz np ziemniaka lub dynie.I obserwujesz.
Zawsze dodac odrobine oliwy lub oleju, dla lepszego wchlaniania witamin.Jakiegos dobrego.Ja swojemu dodawalam albo olej z pestek winogron, albo lniany, albo oliwe z pierwszego tloczenia.
Wiec mozesz porcjonowac warzywa i zamrozic, a potem gotowac je na trzy dni.Albo pogotowac od razu,poopisywac i pomrozic.Ale takie zupki trzeba przed podaniem jeszcze raz zblendowac bo sie rozwarstwiaja. Ja robilam zawsze osobno owoce osobno warzywa plus mieso.Bo pozniej to osobny posilek jest. Do owocow potem dodawalam kaszki bez cukru i bylo na podwieczorek a warzywa plus mieso to byl obiad.Jabluszko mozesz podawac przed drugim sniadaniem albo podwieczorkiem i potem zwiekszak ilosci tak by zastapily ten posilek mleczny.To samo z warzywami.Ale to powolutku. Warzywa a potem mieso najlepiej gotowac krociutko i na parze.Lepiej smakuje i zdrowsze.Dla mnie te sloiczki smakuja ochydnie (tzn.te pierwsze z warzywami sa ok, ale potem te zupki to ochyda.Bylismy w czasie podrozy zmuszeni pare razy kupic, myslalam ze )

agnieszka-ale sie ciesze,super.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-01-16 o 09:14
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:11   #2373
Madzik 89
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Mi tak polozna powiedziala zeby przemywac i jakos nie zauwazylam zeby cos sie dzialo
Poza tym ktoras pisala ze smarowala buzie w srodku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja smarowałam języczek by pozbyć się pleśniawki i zniknęła po dwóch użyciach Nic się nie działo, mały się nawet nie skrzywił.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hurrrrra! Aniulkę przenoszą na oddział pediatryczny ale przewożą ją karetka do innego szpitala. bedę mogła się nią wreszcie zająć))
Całe szczęście W końcu nacieszycie się sobą
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:27   #2374
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
w końcu same pozytywne wiadomości, ten oddział jest bliżej waszego domu?
tak zdecydowanie bliżej do szpitala w którym jest mialam godzinę drogi, a do tego gdzie ją przenoszą jakieś 35min mam dzwonić dziś ok 10 rano, czy ja przenoszą czy nie, może być tak że zrobi im się miejsce na oddziale pediatrycznym i zostanie tam gdzie jest, a przenieść ją mają ok 12.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak się cieszę ! Świetna wiadomość widzisz a mówiłyśmy Ci że Anulka to silna osóbka jest
to prawda ale wstyd sie przyznać, że miałam taki moment,że zaczełam w nią wątpić że da radę dziękuje wam wszystkim za trzymanie kciuków

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
extra i wszystko jest super skoro nawet nie na kardiologię tylko na pediatryczny
tak, bo z serduszkiem wszystko ok, miała robione echo serca a na oddzial pediatrii bo trzeba ja odkarmić i musi przytyć

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Brawa dla silnej Anulki!!!! Brawa!!!! Brawa też dla dzielnej Mamy!!!

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

dziękuję
Stary 2014-01-16, 09:28   #2375
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
hurrrrra! Aniulkę przenoszą na oddział pediatryczny ale przewożą ją karetka do innego szpitala. bedę mogła się nią wreszcie zająć))
super wiadomość

co do obiadków, to dla tych co będą same gotować i pasteryzować to odradzam słoiczki z gerbera, bobovity i hippa. nie zawsze chcą złapać zakrętki. właściwie to rzadko łapią.
lepiej wykorzystać małe słoiczki po koncentracie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:31   #2376
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy dziś na wizycie u położnej i wszystko ok z malutką Biedna śpiąca była, bo pospała chwilę przed wyjściem i musiałam ją obudzić, ubrać, zapakować do auta, później rozebrać i z tego powodu dała niezły koncert w przychodni prawie całą wizytę się darła.
A ja wczoraj @ dostałam i właśnie mnie brzuchol boli a nie chce mi się wstać po table Przychodzi se jak chce...poprzedni cykl trwał 38 dni, ten 26...szaleństwo

Rybko możesz dopisać na 1 stronę wagę Mai -3.10.2013r. 4340g 15 tyg.(koryg.8 tyg.) mm Bebiko

Ktosiula - cieszę się, że bioderka Mikusia zdrowiutkie

Miki- trzymaj się tam

Ryba - zdróweczka

Cudowna wiadomość Bardzo się cieszę razem z Tobą

Bidulka
za spokojną nockę

popieram

Dobranoc
Świetne wieści brawo za wagę

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się ns karmieniu
Będzie zmiana pogody bo boli mnie noga

no właśnie kurcze ta kasa..dobrze, że chociaż kościół będzie za darmoszke.

No to fakt że u nas w ogóle ten cały system jest chory...

Oj...to dałam ciała, musiałaś mi się z kimś pomylić Ale kciuki były, nie ważne dla kogo
Będę będę chociaż jak uzyskałam dostęp z telefonu to i tak dawałam radę telefon codziennie musiał się ładować. A mój TŻ stwierdził że zapisze mnie na jAkiś przymusowy odwyk

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

Paulina nasze pociechy mają identyczną wagę.Moja w 8 tygodniu ważyła 4379 Brawa za wagę
Co di ikresu, to ha też buestety nie należę do szczęśliwych mamuś które karmiąc piersią nie mają okresu nawet do 6 miesięcy...eehh...dobrze że chociaż brzuch mnie nie boli tfu tfu.
Ale jestem głodna!! I przed zaśnięciem zjadłam batona :torba

No.Natalia odłożona do łóżeczka coś się wierci ale mam nadzieje że mimo wszystko zaśnie. Ja korzystam i też idę spać do zobaczenia w dzień

Mój tez czasem takim tekstem zarzuci

Witam się

U nas nocka super przespana.Mały od 21 spał do 4 a potem do 8.Odsypiał dzionek
Na 11.00 idziemy do pediatry z sparawdzic co to za wysypka sie przyplatała.

Czas na sniadanie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:32   #2377
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dziewczyny ja z prośbą (przepraszam że o sobie ale jestem w trakcie nadrabiania na 77 str ) mój Bartek przestał tolerować mleko Bebilon, przed wczoraj normalnie nim wymiotował wczoraj był tylko na cycu (nie ważne że praktycznie cały dzień jadł od 10 do 12 i od 15 do 19 non stop ) i na cycu tylko trochę ulewał po odbiciu, dałam mu na sprawdzenie 60 ml tego bebilonu a on po zjedzeniu dosłownie po chwili wszystko zwrócił. I teraz nie wiem na jakie mu zmienić mleko?? Czy na Bebilon AR czy spróbować np Bebiko? Wcześniej myslalam o hipp ale kuzynka nie poleca.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:36   #2378
De28
Wtajemniczenie

sylwia- a moze on nie moze tyle naraz jesc?C cyca jadl dlugo i powoli. Moj jak za duzo zje to haft. Z cyca nigdy.

Daniel

Christian
Stary 2014-01-16, 09:37   #2379
nemosek
Zakorzenienie

Ryba Żeby Ci się tylko coś nie przyplątało przed chrzcinami tfu tfu!
DeI na co Daniel jest chory,co lekarz stwierdził?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-16, 09:38   #2380
lusesita23
Zakorzenienie

Hej
u nas nocka ok- mala nie ma poszczepiennej goraczki, po ukluciach nie ma obrzeku ani zaczerwienienia.cale szczescie!
nad ranem marudzic zaczela przez sen,ale to na kupe:p
Stary 2014-01-16, 09:40   #2381
De28
Wtajemniczenie

nemosek- bylam u lekarza bez niego. Wiec nic nie stwierdzil-tylko,ze ma miec rozwolnienie by wszystko z niego wyszlo. Wiec tylko przykazanie diety i picia. Jelitowka pewnie. Wraca mu apetyt na szczescie.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-01-16 o 09:41
Stary 2014-01-16, 09:41   #2382
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A moze tak samemu ugotowac i pomrozic?
Pochwal sie potem lazienka.

Surowe jablko fermentuje, dlatego zaczyna sie od gotowanego.

Trzeba uwaznie czytac sklady.
W sloiczkach czesto jest sol i cukier. Mala rada-nie dosladzajcie owocow, nie dosalajcie zupek-to ma smakowac jak jablko,jak banan czy marchewka. Papki sie kiedys skoncza i bez problemu dziecko zje marchewke czy banana jak dacie do reki. I oszczedza zeby. A tak zwykly banan nie posmakuje bo za malo slodki po dosladzanych papkach bedzie.

Daniel jest mega glody-oprocz paru sucharkow nic nie jadl od dwoch dni.Dzis znow wymiotowal.Wczoraj byl spokoj,ale mial goraczke i przespal caly dzien i noc. Mocno go chwycilo,przewaznie po 24 godzinach mu przechodzilo.
kurcze, zdrówka dla Danielka!

ja nie mam zamiaru dosładzać, ale u nas do rozszerzania diety jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
gotowe

brawa za wagę!

Witam czwartkowo. My już od 6tej na nogach, mały znów spał 9h. Zaraz lecimy na poczte, nie wiem jak wniose wózek do góry, ale to ważna przesyłka i muszę ją odebrać. potem jade do MOPRu bo dostałam wezwanie i potem mężowi po galoty na chrzciny, potem chyba zaczniemy cos robić na chrzciny- na pewno ustalać kto z kim gdzie bedzie siedziec spać itd.. aaa i jeszcze do lekarza muszę iść :/ bo nie przechodzi mi, wczoraj wieczorem miałam gorączkę 39st ale teraz spoko 36,7 mam.. mały cos rano kasłał ale chyba z suchego powietrza Będę obserwować.
No i musze na to USG piersi iść, ale jakoś tak mi nie po drodze- boje sie i tyle..

Lineczko warzywka swieże siostra mi przywiezie z własnego ogródka. 30stycznia ma przywieźć a akurat mniej wiecej bede wtedy CHYBA rozszerzała diete. dokładnie dowiem sie w poniedziałek. wiadomo, że nie bede miała tego niewiadomo ile ale myślę i sie zastanawiam CZY MARCHEWKĘ I JABŁUSZKO MOŻNA JAKOŚ PRZECHOWAĆ ZEBY SIE NIE ZEPSUŁO ROBIĄC WIEKSZĄ ILOŚĆ? bo jeżeli nie, to bede miała moze na 2tyg bo potem ta marchew to bedzie wygladać gorzej niz ze sklepu..

Widzia?am wczoraj też szpinak z ziemniakiem po 4 miesiacu, myslicie ze mozna? i że herbatki są jakieś smakowe, róża czy coś... ? [ w sumie herbatek nie mam zamiaru podawać, ale pytam z ciekawości... dzidzia pisałą ze czesto jest tak ze chcą sprzedać wiec od 4 miesiąca pisze ale dla dziecka wcale nie zdrowe i nie potrzebne... ]

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ooo czyli można. Czyli jak ugotuje np z kg marchewki to moge poporcjować normalnie a potem rozmrażać i podgrzać tak? najpierw ugotować potem potrzec? bo taką potartą marchew gotowac to jakoś chyba ciężko? czy jak to zrobić? A można połączyć marchew + jabłko, marchew+ziemniak? i w ten sam sposób ugotować porcjowac i mrozić?
Bo wiem ze jabłka i marchew moge miec od siostry, dynie niestety ma calą w zalewach, wiec sie nie nada a ziemniaki są brzydkie teraz wszędzie wiec chyba ziemniaki podam później.

Oj, biedny Daniel, niech zdrowieje
mi się wydaje że na oczątek dawać po jednej rzeczy tak jak pisze De a przechowywać można w pudełkach o takich http://allegro.pl/listing/listing.ph...ie+dzia%C5%82y ja kupiłam sobie z Ikei 18 sztuk i sa takie malutkie to akurat będą na zupki czy owocki

dzień dobry!

Kyte, proszę fotkę fotorolet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140116_074222.jpg (54,4 KB, 42 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:56   #2383
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

mi się wydaje że na oczątek dawać po jednej rzeczy tak jak pisze De a przechowywać można w pudełkach o takich http://allegro.pl/listing/listing.ph...ie+dzia%C5%82y ja kupiłam sobie z Ikei 18 sztuk i sa takie malutkie to akurat będą na zupki czy owocki

dzień dobry!

Ale ładna,skojarzyła mi się z przedszkolem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-16, 10:03   #2384
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Policzyłam ile mam pieluch;Dada i Pampres
293 sztuli-3-6 akurat zużyjemy i bedzie 6 kg,
264 sztuki 4-9 kg

A ile chusteczek mokrych;12 opakowań, mało mi schodzi bo pupę myję pod bieżącą wodą
Niezły zapas

Cytat:
Pytałam o rozszerzenie diety i już niedługo możemy wprowadzać jabłko, marchewkę dynię, soczki z jabłka, i kaszki.
A moj mąż myślalał ze jakbłko i marchewka mają być ugotowane.
Już?

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
a ile tej glukozy na 30ml
Pediatra mi mówiła o płaskiej łyżeczce na 100ml. Ale moim zdaniem to dużo

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
u mnie w tesco pampersy zielone 3 132szt. za 69,99 od jutra
U mnie też

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej, mam wiadomosc od Miki, jest już w szpitalu, jej mąż załatwił przyjęcie . Jutro ma mieć operacje, niestety metodą klasyczną bo laparoskowo się nie da o będzie musiała zostać potem 2 tyg w szpitalu. Bardzo się martwi ze nie uda się utrzymać laktacji i do tego ta rozłąka z maluszkiem... Ale leży w izolatce i ma nadzieje ze tz będzie mógł przchodzic z malutką.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
PAMPERSYactive baby-śmierdzą,chłonne w sensie że nic nie przecieka aczkolwiek czuć mocz masakrycznie no i są wilgotne w dotyku(zmieniałam dzisiaj małemu co chwila bo duuuzo sikał a i tak czułam wilgoć ).No i 2 u nas zostawiaja odciski na udkach i pupce a zapinam luźno.
Właśnie o tym mówiłam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:13   #2385
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
sylwia- a moze on nie moze tyle naraz jesc?C cyca jadl dlugo i powoli. Moj jak za duzo zje to haft. Z cyca nigdy.
Nie wiem nie potrafię go zrozumieć, zastanawia mnie to dlaczego on z cyca tyle czasu potrafi jeść i robi tylko 10 min przerwy i ryk że do cyca, a przy tym odbija mu się z 5 razy i to przy cycu? Do tej pory robiliśmy tak że cyc jak już pojadł i wypluł to do odbicia i jak nadal był płacz to butla z mm, czasem zjadł 60 ml czasem 30 i był spokój a jak sam cyc to może jesc cały dzień
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:19   #2386
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
ZUS TO JEST JAKAŚ POMYŁKA!!!!Jestem wściekła i rozżalona, w tym kraju nie powinno się rodzić dzieci!!! ech przecież to jest jakaś masakra!!! Nie dość, że nie dostałam wypłaty na czas(bo coś tam coś tam w tym chorym urzędzie) to jeszcze w tej chwili jakbym tego nie liczyła jest tego za mało!!!

Cytat:
ryba-zacznij od jednego skladnika i podawaj tydzien.Potem dodaj kolejny. Marchew podobno bezpieczna a wiele dzieci uczula.Powolutku z dokladaniem kolejnych rzeczy bo nie bedziesz wiedziala na co reaguje.
Marchew mozesz pokroic i zamrozic, gotowac przed podaniem-mozesz ugotowac na trzy dni- trzy porcje.Wyjmuj tylko tyle ile dasz, bo zaczeta porcje trzeba wyrzucic, jezeli wkladalo sie w nia lyzeczke do karmienia.

Po tygodniu dodajesz np ziemniaka lub dynie.I obserwujesz.
Zawsze dodac odrobine oliwy lub oleju, dla lepszego wchlaniania witamin.Jakiegos dobrego.Ja swojemu dodawalam albo olej z pestek winogron, albo lniany, albo oliwe z pierwszego tloczenia.
Wiec mozesz porcjonowac warzywa i zamrozic, a potem gotowac je na trzy dni.Albo pogotowac od razu,poopisywac i pomrozic.Ale takie zupki trzeba przed podaniem jeszcze raz zblendowac bo sie rozwarstwiaja. Ja robilam zawsze osobno owoce osobno warzywa plus mieso.Bo pozniej to osobny posilek jest. Do owocow potem dodawalam kaszki bez cukru i bylo na podwieczorek a warzywa plus mieso to byl obiad.Jabluszko mozesz podawac przed drugim sniadaniem albo podwieczorkiem i potem zwiekszak ilosci tak by zastapily ten posilek mleczny.To samo z warzywami.Ale to powolutku. Warzywa a potem mieso najlepiej gotowac krociutko i na parze.Lepiej smakuje i zdrowsze.Dla mnie te sloiczki smakuja ochydnie (tzn.te pierwsze z warzywami sa ok, ale potem te zupki to ochyda.Bylismy w czasie podrozy zmuszeni pare razy kupic, myslalam ze )

Jestem zielona!

lineczka, śliczne rolety!

Heloł!
Byliśmy wczoraj na zakupach - w końcu! Samochód naprawiony, więc pojechaliśmy...
Niestety mała ma ostatnio bardzo marudne popołudnia i tak też było wczoraj - 2x karmienie (w tym raz na parkingu w samochodzie ), a i tak w drodze do domu był kolejny alarm... No ale zakupy z głowy.
Odebrałam fotoksiążki (nie jestem zadowolona, niektóre zdjęcia są jakby wyostrzone Nie reklamowałam, bo nie ma na to czasu, ale skrobnę im maila co o tym myślę) i książeczki dla małej (jak zamawiałam, to on line były już tylko 6m+, więc wzięłam na miejscu jeszcze jedną 3m+ - i choć cena była 9,99, to przy kasie okazało się, że 4,99 ). I kupiłam kieckę na chrzciny - fuksjową Niestety nie ma foto w necie
Kupiliśmy też mężowi koszulę i krawat... i wróciliśmy spłukani

Mała teraz chyba zasnęła na moment więc muszę się ekspresowo ogarnąć i może wyjdziemy na krótki spacer. Z resztą i tak nie mam z czego obiadu ugotować więc muszę wyjść.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2014-01-16 o 10:22
Stary 2014-01-16, 10:54   #2387
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Nie wiem nie potrafię go zrozumieć, zastanawia mnie to dlaczego on z cyca tyle czasu potrafi jeść i robi tylko 10 min przerwy i ryk że do cyca, a przy tym odbija mu się z 5 razy i to przy cycu? Do tej pory robiliśmy tak że cyc jak już pojadł i wypluł to do odbicia i jak nadal był płacz to butla z mm, czasem zjadł 60 ml czasem 30 i był spokój a jak sam cyc to może jesc cały dzień
u nas tez mala moglaby jesc z cyca caly dzien...
ale staram sie robic jej przerwy.najlepsza przerwa to spacer

i juz mm w ogole nie chce...

a po cycu odbija jak po mm,czasem kilka razy

Stary 2014-01-16, 11:17   #2388
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
coraz lepsze wiadomości!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Podaję od 15 tygodnia Pani doktor powiedziała że jak się karmi mm to można zacząć rozszerzać dietę wcześniej ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć
A jak u Ciebie z pokarmem?? Karmisz jeszcze piersią???
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
h
dzisiaj byłam z mała w chuście po chleb, zapakowałam sobie ją ubrałam kurtkę na chustę i małej czapkę.. położna mówiła że mogę tak chodzić jak nie ma mrozu i jest spoko. a w ogóle macie jakieś sposoby na trądzik niemowlęcy? mamy początki tego ustrojstwa... krostki na głowie i na buzi ...
My przemywaliśmy przegotowaną wodą i tyle
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej, mam wiadomosc od Miki, jest już w szpitalu, jej mąż załatwił przyjęcie . Jutro ma mieć operacje, niestety metodą klasyczną bo laparoskowo się nie da o będzie musiała zostać potem 2 tyg w szpitalu. Bardzo się martwi ze nie uda się utrzymać laktacji i do tego ta rozłąka z maluszkiem... Ale leży w izolatce i ma nadzieje ze tz będzie mógł przchodzic z malutką.
Trzymamy mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ryba, ja miałam Huggiesy rozm.1 i 2 od mojej kuzynki (zostało jej trochę po synku).
Nie kupiłabym sama więcej - strasznie szerokie, grube i do tego niskie. Więc jak dla mnie jakieś takie nieporęczne
My dostaliśmy huggiesy 1 i ja np byłam z nich zadowolona
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Był ksiądz i powiedział ze czeka na nas we wtorek w kancelarii zapisać się na ślub Zwariował czy co;p

Pojechalam z mamuska na zakupy i wybrałyśmy płytki do kuchni i łazienki. łazienka będzie w beż i fiolet Wybrałyśmy też kibel, kupilyśmy umywalkę, jeszcze tylko wanna i prysznic i łazienka prawie gotowa. Fajne jest takie wybieranie, szkoda ze tyle kosztuje..;p

no i pokupiłyśmy mięcho na chrzest i inne;

Ja bym chciała już coś dać małemu, ale czekam aż pogadam z pediatrą, poza tym nie mamy jeszcze 4 miesiecy skończonych . Oglądałam w tesco te słoiczki i tak... z bobovity marchew jest ale zawiera wode, a z hipp'a ma ryż... albo odwrotnie.. A z gerbera nie było. Humana też jest woda.. są jakies takie o mają 100% marchwi??

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Sorento wpadaj częściej
Głowa nadal boli, z nosa sie leje i nie mówie prawie oby Kacper znów czegoś nie złapał.. nie całuje go ani po rączkach,ani w buźkę. Staram się praktycznie go nie "dotykać" blisko... ale nei zawsze sie da.

aa no i w tesco b. tanio mleka są. Ale zwykłe i HA, comfortu nie było i innych specjalistycznych. Np. NAN 800 g 35zł z groszem.. bebilon 27 z groszem.. oczywiście 1 wykupione wszyskie, Bebiko 13 zł, gerber 12, Humana 16... nie wiem czy wszystkie ceny promocyjne, ale wydają się ok..
Powariował ten ksiądz?!?!?!
Super się robi takie zakupy, tylko przy kasie jest troche mniej sympatycznie.

Oj macie teraz roboty przed chrzcinami
Cytat:
A u ans gorączka, wprawdzie 37.5 ale cały dzień Liwka marudna, śpi po 20 minut budzi się z płaczem.TŻ wrócił to mu ja oddałam bo chciałam się pouczyć bo jutro mam egzamin to po godzinie przyszedł do mnie i mówi że on nie ma już cierpliwości bo nie wie czego ona chce śpi, popłakuje, cieszy się, płacze, jedzienie nie ale woda tak.
A on zdziwiony że jeść nie chce. Ale jak on ma gorączkę to pije ile wlezie.
U mnie po 10 minutach an rękach usnęła, i teraz śpi.
Jak Liwka dzisiaj?????
Cytat:
za piękna wagę Majeczki
Cytat:
Kurcze szkoda dzieciaczka zawsze! Obymu szybko przeszło to pieroństwo
Cytat:

Superancka!!!!

Dzień dobry, Zuzula właśnie zasnęła,pojedzona pewnie z 40 minut pośpi. Ja mam kiepski humor no ale mniejsza o to.
Był wczoraj ten kurier i debil przyznał się że jednak go nie było dzień wcześniej, dzwonił do mnie jak ma trafić, to mu powiedziałam że tak jak poprzedniego dnia trafił bez problemów, patafian

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2014-01-16 o 11:19
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:43   #2389
niunia32
Zakorzenienie

kurde, ale u mnie jest piękna pogoda.
szkoda siedzieć w domu. teściowa nie ma jak przyjść po Hanię, a moi rodzice w pracy.

w ogóle zastanawiam się czy powinnam iść z Hanią do lekarza.
bo ten katarek co ma, to objawia się taki kilka razy na dzień. po prostu słychać, że w nosie coś siedzi, wtedy wyciągam, fakt jest to trochę gęste, ale jakoś specjalnie zielone nie jest. trochę żółtawo-kremowo-białe i przeźroczyste gęste.
no i parę razy zdarzy jej się zakaszleć.
nawet jakoś jej to bardzo nie przeszkadza. nie marudzi, nie płacze.

z jednej strony może i dobrze, że ma ten katar, bo przyzwyczai się do odciągania i nie będzie mi potem płakać przy czyszczeniu nosa. teraz marudzi tylko przy zakrapianiu. a starsza i przy zakrapianiu i czyszczeniu wrzeszczy i się wyrywa. no chyba, ze widzi jak Hani czyszczę i sama chce. no ale to jej się dwa razy zdarzyło :P

matko, niby matka dwójki dzieci, a nie wiem co zrobić :P no ale starsza pierwszy raz katar miała w wieku kilku miesięcy.

chyba muszę iść po gondolę na dół i wystawić mała na balkon

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:56   #2390
Anoula
Zakorzenienie

Witamy się po szczepieniu. W efekcie dostała tylko na pneumokoki, a skojarzoną za tydzień będziemy mieć. Mam nadzieję, że obejdzie się bez skutków ubocznych.

Mała zważona i pomierzona dziś kończymy 7 tygodni z wagą 5105g (trochę zwolniła z przybieraniem) 58 cm długości i główką 40,5 cm.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:07   #2391
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się po szczepieniu. W efekcie dostała tylko na pneumokoki, a skojarzoną za tydzień będziemy mieć. Mam nadzieję, że obejdzie się bez skutków ubocznych.

Mała zważona i pomierzona dziś kończymy 7 tygodni z wagą 5105g (trochę zwolniła z przybieraniem) 58 cm długości i główką 40,5 cm.
czemu tylko pneumo?? my dziś też byłyśmy- skojarzona+ rota+ pneumo= jestem goła i wesoła

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:22   #2392
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
czemu tylko pneumo?? my dziś też byłyśmy- skojarzona+ rota+ pneumo= jestem goła i wesoła
powiedziała, że zobaczymy jak zareaguje na jedną szczepionkę. Ona też chyba ciągle przesuwa te szczepienia ze względu na poród w 37 tygodniu, bo stwierdziła, że tą skojarzoną zrobimy tak jakby w wieku korygowanym do 40 tygodnia. Kłócić się nie będę mam do tej lekarki zaufanie, od lat mnie prowadzi i zawsze robiła tak, żeby było jak najlepiej dla pacjenta. Szkoda mi tylko trochę Małej, że za tydzień znowu może mieć gorączkę czy być niespokojna przez te szczepienia.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:43   #2393
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
kochana a może nie chce jeść tylko być przy Tobie? ma prawo być przy cycu 24 godziny na dobe... nie jeść tylko się przytulać, ssać sobie nie pijąc, jeść i zasypiać itd... potrzebuje mamy i jej cycusia.

moja mała tak się nacycyała wczoraj że zwymiotowała mlekiem kilka razy i znowu do cyca i tak do 1 w nocy aż nie zasneła, a karmiłam ją chyba od 19.30 mniej więcej z przrwami na jej spanie przy cycu itd..
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 12:48   #2394
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
kurde, ale u mnie jest piękna pogoda.
szkoda siedzieć w domu. teściowa nie ma jak przyjść po Hanię, a moi rodzice w pracy.

w ogóle zastanawiam się czy powinnam iść z Hanią do lekarza.
bo ten katarek co ma, to objawia się taki kilka razy na dzień. po prostu słychać, że w nosie coś siedzi, wtedy wyciągam, fakt jest to trochę gęste, ale jakoś specjalnie zielone nie jest. trochę żółtawo-kremowo-białe i przeźroczyste gęste.
no i parę razy zdarzy jej się zakaszleć.
nawet jakoś jej to bardzo nie przeszkadza. nie marudzi, nie płacze.

z jednej strony może i dobrze, że ma ten katar, bo przyzwyczai się do odciągania i nie będzie mi potem płakać przy czyszczeniu nosa. teraz marudzi tylko przy zakrapianiu. a starsza i przy zakrapianiu i czyszczeniu wrzeszczy i się wyrywa. no chyba, ze widzi jak Hani czyszczę i sama chce. no ale to jej się dwa razy zdarzyło :P

matko, niby matka dwójki dzieci, a nie wiem co zrobić :P no ale starsza pierwszy raz katar miała w wieku kilku miesięcy.

chyba muszę iść po gondolę na dół i wystawić mała na balkon
hm, ja bym chyba zadzwonila do lekarza..
u mojej tez cos w nosku siedzi - cieszyla się jak jej zakrapilam i odciagalam-ale prawie nic nie wyciagnelam, teraz patrze,ze nosek czysty

Cytat:

a my tylko na podstawowe się zdecydowaliśmynawet nie skojarzone...
pediatra namawialnas tylko na rotawirusy,ale sam stwierdził,ze to wszystkie dzieci przechodzą prawie, bo to biegunka itd.
tylko trzeba w pore zauwazyc,a nie czekac,az się dziecko odwodni...

ech, kontrowersyjny temat z tymi szczepieniami

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
kochana a może nie chce jeść tylko być przy Tobie? ma prawo być przy cycu 24 godziny na dobe... nie jeść tylko się przytulać, ssać sobie nie pijąc, jeść i zasypiać itd... potrzebuje mamy i jej cycusia.

moja mała tak się nacycyała wczoraj że zwymiotowała mlekiem kilka razy i znowu do cyca i tak do 1 w nocy aż nie zasneła, a karmiłam ją chyba od 19.30 mniej więcej z przrwami na jej spanie przy cycu itd..
moja wczoraj tez tak, ale ze po szczepieniu to jej nie broniłam.od 17 do 22 z przerwa na mycie i podsypianie
Stary 2014-01-16, 13:34   #2395
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

dzień dobry!

Co do tych pudełek... Ja znalazłam w jysku o takie http://jysk.pl/do-domu/art-gosp-domo...stik-8szt-opak fajne są bo malutkie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
coraz lepsze wiadomości!!!!!!!!!!!

A jak u Ciebie z pokarmem?? Karmisz jeszcze piersią???

My przemywaliśmy przegotowaną wodą i tyle

Trzymamy mocno kciuki

My dostaliśmy huggiesy 1 i ja np byłam z nich zadowolona

Powariował ten ksiądz?!?!?!
Super się robi takie zakupy, tylko przy kasie jest troche mniej sympatycznie.

Oj macie teraz roboty przed chrzcinami

Jak Liwka dzisiaj?????

za piękna wagę Majeczki

Kurcze szkoda dzieciaczka zawsze! Obymu szybko przeszło to pieroństwo

Superancka!!!!

Dzień dobry, Zuzula właśnie zasnęła,pojedzona pewnie z 40 minut pośpi. Ja mam kiepski humor no ale mniejsza o to.
Był wczoraj ten kurier i debil przyznał się że jednak go nie było dzień wcześniej, dzwonił do mnie jak ma trafić, to mu powiedziałam że tak jak poprzedniego dnia trafił bez problemów, patafian
Staram się jeszcze karmić, kilka razy dziennie cycolimy choć leci już niewiele ale zawsze to chwila bliskości z Jasieńkiem
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:43   #2396
aaby
Zakorzenienie

Sukienka na chrzciny.
Doradzcie: rajstopy czarne kryjace czy cieliste. Buty beda czarne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1389876174632.jpg (66,1 KB, 44 załadowań)

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2014-01-16, 13:51   #2397
nemosek
Zakorzenienie

Wrócilismy z przychodni i ze spacerku

Niestety nie mam dobrych wieści Tymek ma podejrzenie AZS aczkolwiek jest nadzieja że to jednak nie to.Oby
Na razie mam odstawić Dzidziusia do prania i zastosować Lovelę.Żadnych płynów do płukania.I odstawić mleko.Smarować maścią cholesterolową.
Powinno pomóc.
Zapisałam nas do dermatologa na 26 lutego dopiero,ale będę obserwować te zmiany-jak nie przejdzie albo nasili się to pójdę wcześniej.Boję się diagnozy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-01-16, 13:56   #2398
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Sukienka na chrzciny.
cieliste
ladna
Cytat:

Niestety nie mam dobrych wieści Tymek ma podejrzenie AZS aczkolwiek jest nadzieja że to jednak nie to.Oby
Na razie mam odstawić Dzidziusia do prania i zastosować Lovelę.Żadnych płynów do płukania.I odstawić mleko.Smarować maścią cholesterolową.
Powinno pomóc.
Zapisałam nas do dermatologa na 26 lutego dopiero,ale będę obserwować te zmiany-jak nie przejdzie albo nasili się to pójdę wcześniej.Boję się diagnozy
ojej...oby się jednak nie potwierdzilo
Stary 2014-01-16, 14:00   #2399
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Sukienka na chrzciny.
Ja bym chyba wybrałą cieliste
Cytat:

Powinno pomóc.
Ojoj może sie okaże że to jednak nie AZS, trzymamy mocno kciuki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:13   #2400
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Powinno pomóc.
Trzymam kciuki żeby się okazało że to jednak nie to
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości