Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 17:03   #241
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No, ja też bym się wstrzymała z zakupem, bo przyrost wagi potrafi być nieobliczalny - no i nasz klimat z resztą też

Ja już mam nauczkę, mam mnóstwo ubranek raz założonych lub z metkami, bo dziecko mi chodzi teraz w rozmiarze 80cm (chyba niby na 9-12m) a ledwo skończył 4 miesiące. Kupiłam piękną kurteczkę niby-skórzaną, rockową i nie ubrana ani razu, bo miała wypadać na wiosnę a już dawno za mała

No mój właśnie bardzo dużo pije. Potrafi nawet 3 razy dziennie po 125ml.

Błagam, ile tej ewentualnej soli czy pieprzu było w pół łyżeczki zupy
co do ubranek u mnie to samo, może z metkami nie mam ale nie chodzone mam u nas body niektóre nawet jeszcze 68 a i 80 reszta raczej 74- 80 kombinezon kupiłam nowy 86 w mothercare to 12-18 mcy a ma prawie 5 fakt jest troche za duży ale ma starczyc do konca zimy.

Angel a będziesz słoiczki kupować czy sama robić?

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mojemu nawet nie zaparzam, bo nawet łyczka nie robi
ja też już nie robiłam bo nie chce pić, ale ostatnio jak był glodny to była sytuacja że dałam mu samą wode i wypił i stwierdziałam że będe mu wciskać herbatke i wczoraj i dziś troche wypił
Stary 2014-01-16, 17:03   #242
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moje też wyłażą garściami

W tym momencie cieszę się, że En szczepiona refundowanymi
ja tez.

Blanka rozwala mnie na lopaty
mowie do niej zeby sie ubierala bo jedziemy do ksiegowej, a ta do mnie o super, zobacz czego mnie babcia nauczyla i zaczyna sie zegnac, mowie pod nosem o jezu, a ta do mnie, bede sie u ksiegowej uczyc piosenek o jezusie??
parsknelam smiechem i mowie ze ksiegowa nie ma nic wspolnego z ksiedzem a ta mnie pyta, ale mozna u niej mowic po polsku?
uwielbiam ja

a Amelka rozdarciuch wlasnie cwiczy na macie podciaganie, lapie za zabawke i cisnie do gory no i chciala sie dzis obalic na brzuch, ale rece jej przeszkadzaly. no i cwaniara tak sie po macie przemieszcza byle tylko dostac sie do zabawki ktorej chce jednak moje dziecko jest leniemn patentowanym, po mamusi

a tak w ogole, mam dosyc dzisiejszego dnia jestem zajechana jak kon po westernie a jescze laski trzeba wykapac eh.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:03   #243
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
A ja nie wiem, jak En mierzona, bo na szczepieniu 67 cm wyszło, a w szpitali 64,5 cm
Ale jakaś taka przykurczona w szpitalu leżała na tej miarce, to mogło wsysnąć 2,5 cm Ubranka 68 są na styl, więc bardziej w 67 wierzę.
No ja własnie nie wiem jak to jest do końca z tym mierzeniem. Mały ma ubranka na 80cm, ale wątpię, żeby miał tyle na długość

Jak był w szpitalu z tym roatwirusem to nawet go nie mierzyli tylko wpisali w kartę 2 cm więcej niż miał po urodzeniu, bo waga była istotniejsza niż długość.

A jak mały się urodził i mierzyli go przy tż, to ten się potem upierał, że wpisali trochę za mało, bo nóżki były zgięte No a ojciec miał ambicję, że jego dziecko przecież musi być chłop jak byk

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie doczytalam, ze pol lyzeczki
Nie no coś Ty, nie dałabym na pierwszy raz pełnej porcji "dorosłej" zupy
Stary 2014-01-16, 17:04   #244
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mój lubi herbatke
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:05   #245
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
w Vilanovej też :P

"Dziewczyny, właśnie w TVPINFO mówili że wycofano partię szczepionki Infanrix Hexa tj 6w1. To ta, którą dostała Basia, dziewczynka która umarła 3 dni po szczepieniu."

Kornel spi już 2 h 40 minut
Smutna historia
Gdy interesowałam się szczpionkami to najgorsze opinie miała właśnie ta 6w1.

Mój Filipek zaciesza do karuzelki, zaraz pewnie się znudzi i będę musiała wziąć na rączki
Jejku mam nadzieję, że pośpi po kąpieli coś dłużej Pierwsze karmienie ostatnio jest już po 23.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:06   #246
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
No, ja też bym się wstrzymała z zakupem, bo przyrost wagi potrafi być nieobliczalny - no i nasz klimat z resztą też

Ja już mam nauczkę, mam mnóstwo ubranek raz założonych lub z metkami, bo dziecko mi chodzi teraz w rozmiarze 80cm (chyba niby na 9-12m) a ledwo skończył 4 miesiące. Kupiłam piękną kurteczkę niby-skórzaną, rockową i nie ubrana ani razu, bo miała wypadać na wiosnę a już dawno za mała

jak jadłam ostatnio pomidorową to Antek tez dostał niecałe pół łyżeczki czasem jak jem np kanapkę z serem żóltym to pozwalm mu dotknąć językiem , tak żeby tylko poczuł smak

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:09   #247
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
e
No a ojciec miał ambicję, że jego dziecko przecież musi być chłop jak byk
No mój miał ambicje, że jak sie urodzi to rozmiar 68 bedzie dla niego za mały A on dopiero od miesiaca nosi.
Nie wiem moje dziecko jakies male bo kombinezon 62 jeszcze dobry.Spodnie i bluzy tez.Tylko spiochy body koszulki 68

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 17:12   #248
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No ja własnie nie wiem jak to jest do końca z tym mierzeniem. Mały ma ubranka na 80cm, ale wątpię, żeby miał tyle na długość

Jak był w szpitalu z tym roatwirusem to nawet go nie mierzyli tylko wpisali w kartę 2 cm więcej niż miał po urodzeniu, bo waga była istotniejsza niż długość.

A jak mały się urodził i mierzyli go przy tż, to ten się potem upierał, że wpisali trochę za mało, bo nóżki były zgięte No a ojciec miał ambicję, że jego dziecko przecież musi być chłop jak byk

Nie no coś Ty, nie dałabym na pierwszy raz pełnej porcji "dorosłej" zupy
Pierwsze 3 miesiące powinno się mierzyć miarką krawiecką wzdłuż ciałka dziecka. Potem normalną Teoria głosi, że w pełni rozprostowane dziecko się mierzy, ale nie każdy lekarz tego pilnuje, a potem takie kwiatki
No i pamiętaj, że dzieci są grubsze i chudsze, rozmiar, to nie tylko długość. Np. 80 może nosić dziecko 70 cm, ale które ma więcej ciałka i 82 cm, które ma mniej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:12   #249
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Angel a będziesz słoiczki kupować czy sama robić?
Kurczę, nie wiem jeszcze jak to wyjdzie w praniu.
Mam pomrożone malutkie porcyjki dyni i tyle. Marchewkę może dorwałabym z bazarku, ziemniaki mam jakieś ze wsi. Moja mama popyta sąsiadów czy ogarną nam jakiegoś wiejskiego kurczaka, który nie byłby faszerowany syfem.
Mój ojciec się nakręcił, że w 2 miesiące wyhoduje nam marchewkę w domowej szklarni, ale to chyba niewykonalne

Fajnie byłoby robić samemu, ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie tego, bo dziecko mi kwęka pozostawione do samodzielnej zabawy - jakbym była sama w domu, to dupa z gotowania
No i jakiś sprzęt do rozdrabniania bym musiała kupić.

Mama na pewno chętnie by mogła, ale trochę mnie wkurza swoim podejściem, że dla dziecka musi być przyprawione tak jak dla dorosłego, bo inaczej nie będzie mu smakować
Stary 2014-01-16, 17:14   #250
misia332
Zakorzenienie

Kornel spał od 14 do 17 a jest gorszy jak miał 40 minut drzemki.

Po KP zaczynam szukać cycków w staniku Chyba mam rozmiaer zero

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:15   #251
MsLullaby
Zakorzenienie

Jak Bartus ma lekki katar to co z jutrzejszym szczepieniem? To nawet nie jest katar przez przeziebienie tylko bardziej przez suche powietrze jak sie grzeje w domu. Jeszcze jutro bede sama bo TZ musi isc do pracy brzuch az mnie z nerwow rozbolal

Kupilam bilety na marzec strach sie bac co mnie czeka w tej Polsce. A 31.01 mamy wycieczke zycia. POnad godzine w jedna strone, pociagiem z Malym w nosidelku w ktorym nigdy nie byl na dworze zalatwic paszport i znow ponad godzine do domu nie wiem na co mi to bylo.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:16   #252
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
No mój miał ambicje, że jak sie urodzi to rozmiar 68 bedzie dla niego za mały A on dopiero od miesiaca nosi.
Nie wiem moje dziecko jakies male bo kombinezon 62 jeszcze dobry.Spodnie i bluzy tez.Tylko spiochy body koszulki 68
spoko my sie jeszcze nosimy w 56

Stary 2014-01-16, 17:16   #253
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Kornel spał od 14 do 17 a jest gorszy jak miał 40 minut drzemki.

Po KP zaczynam szukać cycków w staniku Chyba mam rozmiaer zero
A czego już nie kp?Padło?
Stary 2014-01-16, 17:16   #254
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Mama na pewno chętnie by mogła, ale trochę mnie wkurza swoim podejściem, że dla dziecka musi być przyprawione tak jak dla dorosłego, bo inaczej nie będzie mu smakować
mój wciąga nieprzyprawioną dynie az mu się uszy trzęsą, ale ta dynia naprawde jest smaczna, jakaś dobra odmiana
Stary 2014-01-16, 17:17   #255
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
A czego już nie kp?Padło?
tak samo jak u Neny po przyjeździe do PL, a młody nie przybierał w ogóle.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 17:18   #256
butterfly20
Zakorzenienie

z tego co ja czytam na tej stronie, to nie ma znaczenia czy refundowanymi czy nie.ogólnie dowodza,że większość szczepionek do zło, jak nie wszystkie...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:19   #257
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
w Piotrze i Pawle albo w aptece gemini.pl chyba na pomorzu można stacjonarnie te apteki znaleść
u mnie smoczki 3 daja rade jak dodaje kleik ryżowy tylko robie tak ze wlewam do butelki troche wrzątku dosypuje miarke kleiku mieszam - lepiej się rozpuszcza dodaje zimną wodę i mm

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

masakra z tymi szczepionkami..
Kurcze... W gemini widze tylko mleczno-jaglana... TZ ma z pracy blisko do ich apteki to go wysle.

Cytat:

O tym samym pomyslalam. Przeciez polowa lyzeczki mu nie zaszkodzilas
Cytat:
U nas to samo
Stary 2014-01-16, 17:25   #258
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
jak jadłam ostatnio pomidorową to Antek tez dostał niecałe pół łyżeczki czasem jak jem np kanapkę z serem żóltym to pozwalm mu dotknąć językiem , tak żeby tylko poczuł smak
To też fajna metoda. Tylko kurczę też trzeba uważać, bo ja się boję przetworzonej żywności, tej takiej "dorosłej".
A z resztą uprawy "eko" to tez jedna wielka ściema.

Człowiek chciałby dać dziecku to co najlepsze i sam nie wie za co chwycić
Cytat:
Pierwsze 3 miesiące powinno się mierzyć miarką krawiecką wzdłuż ciałka dziecka. Potem normalną Teoria głosi, że w pełni rozprostowane dziecko się mierzy, ale nie każdy lekarz tego pilnuje, a potem takie kwiatki
No i pamiętaj, że dzieci są grubsze i chudsze, rozmiar, to nie tylko długość. Np. 80 może nosić dziecko 70 cm, ale które ma więcej ciałka i 82 cm, które ma mniej
Tak, tak, wiem, że są takie zasady
Mój mały bardziej masywny, to potrzebuje trochę luzu na ubranku

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
mój wciąga nieprzyprawioną dynie az mu się uszy trzęsą, ale ta dynia naprawde jest smaczna, jakaś dobra odmiana
Ja mam jakąś tam z warzywniaka, nie mam pojęcia co to za odmiana, nawet nie próbowałam.

Wiesz, moja mama jest upierdliwa, bo chce cukrzyć, solić itd. A mnie się wydaje (i tak mnie uczono), że najpierw należy dać poznać naturalny smak. Bo potem dziecku wszystko będzie mdłe i będzie krzyczeć o jakieś przetworzone nie wiadomo co

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
O tym samym pomyslalam. Przeciez polowa lyzeczki mu nie zaszkodzilas
Taką też mam nadzieję

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
z tego co ja czytam na tej stronie, to nie ma znaczenia czy refundowanymi czy nie.ogólnie dowodza,że większość szczepionek do zło, jak nie wszystkie...
W to chyba nie ma co wierzyć, to popadanie w skrajność. Jakbyśmy nie szczepili to epidemie by nas pozabijały.
Stary 2014-01-16, 17:30   #259
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

widziałam ostatnio bo kasia wstawiała ale teraz widzę zaktualizował opis
biedny no bo to wiadomo tragedia jak się coś posypie, ale tak mi przyszło na myśl, że przez to że założył facebooka i że o tym pisze, to może pozna jakąś dziewczynę

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dziękuje ze pytaszprzejsc nie przeszło. jest gorzej bo czuje ze rosnie dodatkowo we mnie złosc..dziś np wkur**ła mnie babka ktora przychodzi do sąsiadki obok a dziwnym trafem dzwoni do mnie domofonem i nie to ze kliknięcie tylko dzis np były trzy długie razy.zawsze mnie to drazniło ale dzis tak mi skoczyło cisnienie ze na wrzeszczałam na nią.Za kazdym razem jej tłumacze ze mam małe dziecko i czy moze tak długo nie dzwonic a tu jak grochem o sciane.. skumulowalo się i wybuchłam..ale wiem ze nie powinnam..

co do kompa to jak widac moje postanowienie szlag strzelił..od rana komp włączony..musze sie jakos zmotywowac do tego bo juz przeginam.

też chyba powinnam ograniczyć kompa... tż mi ciągle mówi, że Ty ciągle czytasz i czytasz... to mu odpowiedziałam, że ktoś tutaj musi być wyedukowamy jeśli chodzi o dziecko..

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Szybkie pytanko mam bo zaraz na zakupy jade (tylko czekam az T wroci). Czym moge zageszczac swoje mleczko na noc? Kleik kukurydziany bylby ok? No i jaki smok do tego? Mam butelki Avent Natural. 3 bedzie ok? Dodam ze jeszcze nie chce zageszczac ale chcialabym sie juz w to zaopatrzyc
ja narazie dodawałam kleik ryżowy i najlepiej sprawdziły się smoczki trójprzepływowe, Ola nie zasypia po zjedzeniu 30ml jak do tej pory tylko ostatnio wciągnęła 150ml tak szybko że ten kleik się nie rozpuścił i dolałam jeszcze 60ml mleka zamieszałam i wypiła aha na 150ml dodaje 2 miarki kleiku

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
mozesz sprobowac zaamiast kleiku ryżowego dać kukurydziany, on mniej zapiera.
ja bym na Twoim miejscu sie nie poddawała z tym jabłkiem, to normalne ze sobie nie radzi, próbuj codziennie po pare łyżeczek w końcu załapie.
no dokładnie, Ola też na początku nie ogarniała co się z tym robi
przecież dziecko jeszcze tego nie zna i nie wie co ma robić, tak samo jak innych czynności musi i tego się nauczyć, więc codziennie trzeba próbować i w końcu jak jej posmakuje to będzie chętnie otwierało dziecko buzię

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
No nareszcie was znalazlam i w koncu wracam po mojej ogromnie dlugiej nieobecnosci.
Dzialo sie roznie i podluznie ale wyszlismy na prosta.

Widze ze temat przecierow zaczelyscie ostatnio

ślicznie wyglądasz widziałam na fb i Julek jakie ma włoski piękne

Cytat:

Jak ja bym chciała, żeby mi ktoś Kornela wziął na spacer, póki co skończyłam sprzątać po obiedzie, a dzieć śpi.
ojjjj ja też...
Stary 2014-01-16, 17:37   #260
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć,
a moja córka ma już jednego ząbka! Jedynka na dole po lewej . Wprawdzie jeszcze nie cały, ale się przebił i jest mocno wymacalny...

Cytat:
Dzisiaj na facebooku jedna moja znajoma dawała właśnie ten link haha.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj dałam Julce śliwkę - polecam na kupę
To znaczy jak ktoś ma zaparcia?

Cytat:

To jestem w szoku. Ja mam takie słoiczki Hipp i nie ma w nich tego. Sa warzywa/owoce woda, olej, w niektorych ryż.Ale pieprz, ser zółty, masakra Angielskie dzieci to chyba jakies mocne flaki maja
Matulu ja małej kupiłam krem ze szpinaku z ziemniakami z Hippa i szybko poleciałam zobaczyć skład. Na szczęście "tylko" ziemniak, szpinak, chude mleko, woda, śmietana z mleka i olej rzepakowy.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

Co do słoiczków to ja na początku prowadzałam po jednym warzywie/owocu. Później jak już miałam sprawdzone, to dawałam dwa. Obecnie karmienie mniej więcej wygląda u nas tak:

5/6/7 - 180 ml MM
10/11 - 180 ml MM
13/14 - słoiczek obiadkowy
15/16 - słoiczek deserkowy
17/18 - kaszka łyżeczką (zazwyczaj) lub 180 ml MM
Maluch dostaje słoik obiadkowy 125 czy 190 ml? Bo moja po małym słoiczku głodna jak pies. Pediatra powiedział, że jak dalej głodna to nie głodzić i podać mleko. Mam podobny plan jedzonka jak Ty , tylko my jeszcze deserków (owoców) nie podajemy. Najpierw niech popróbuje warzywa a później niech zazna słodkiego .

Cytat:

Pytanko jak w CV wpisać umowe do dnia porodu tj do 22.08 i później co ? urlop wychowawczy ? a jak neichce się przyznawac że mam dziecko małe bo chyba nie musze?? tzn na początku bo później przy wypelnianiu dokumentów i tak wyjdzie?
Napisz od xx.xx.xx do 22.08.13 i już. Jak by co to będą Ciebie molestować na rozmowie kwalifikacyjnej (co teraz porabiasz itp).
Stary 2014-01-16, 17:38   #261
rusałka_1
Zakorzenienie

straszna jest ta historia małej Basi
i przerażające jest to że może być to powikłanie po szczepionce.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie płaszcz, Zuzi kurtę zimową, Miłoszowi zimową kurtkę i przejściówkę plus koszulę i jestem lżejsza o 500 zł
pochwal się zakupami
Cytat:

W ogóle to od porodu dostałam około 10 propozycji pracy Dziś tylko 2 maile z prośbą o kontakt na umówienie się na rozmowę. Już mam dość odpisywania, że w tej chwili nie jestem zainteresowana

wow ale fajnie! to znaczy ze jesteś "potrzebna" na rynku pracy
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Zuzka waży 6100, ma 62 cm.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 17:46   #262
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dziecko wciągnęło kaszkę łyżeczką, wykąpane i śpi
A ja idę ogarniać w końcuuuu..

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

marta a jak dla mnie to się to nie sprawdza, bo maluszek najchętniej wciąga warzywka i kaszkę a marudzi właśnie przy owocach Nie wiem, może są jej za kwaśne

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Dziewczyny kiedy te nasze dzieci tak urosły?
Stary 2014-01-16, 17:46   #263
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

, tylko my jeszcze deserków (owoców) nie podajemy. Najpierw niech popróbuje warzywa a później niech zazna słodkiego .
No my tez tak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 17:48   #264
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny a podajecie kleik/kaszki bezglutenowe? Łyżeczkę dziennie do posiłku czy normalnie jak pisze na opakowaniu? Bo tylko jeśli chodzi o kleiki i kaszki glutenowe to się robi ekspozycje prawda?
Stary 2014-01-16, 17:48   #265
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz od xx.xx.xx do 22.08.13 i już. Jak by co to będą Ciebie molestować na rozmowie kwalifikacyjnej (co teraz porabiasz itp).
Ta i na pewno chętnie zaproszą na rozmowę kogoś, kto pół roku czy rok nie pracował

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wow ale fajnie! to znaczy ze jesteś "potrzebna" na rynku pracy
Szkoda tylko, że nie byłam taka potrzebna, jak pracy szukałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-16, 17:53   #266
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziewczyny a podajecie kleik/kaszki bezglutenowe? Łyżeczkę dziennie do posiłku czy normalnie jak pisze na opakowaniu? Bo tylko jeśli chodzi o kleiki i kaszki glutenowe to się robi ekspozycje prawda?
Ja daje łyżke do normalnej porcji mleka (bezglutenowe).
Stary 2014-01-16, 18:00   #267
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzis mija rok czasu od moich pierwszych w zyciu dwoch kreseczek na tescie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 18:02   #268
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję całą miseczkę bezgutenowej przed spaniem, łyżeczką.
Stary 2014-01-16, 18:04   #269
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzis mija rok czasu od moich pierwszych w zyciu dwoch kreseczek na tescie
U mnie nie pierwszych, ale drugich za 3 dni

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-16, 18:11   #270
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie zastanawiam jak tu zaszczepic malego na gruzlice bo w De nie robia tego standardowo.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Bo to najlatwiej zrobić.
Ja powiedziałam że często jeżdżę do pl a tam jest cały czas zagrożenie i szczepi się dzueci ns to. I zaszczepili bez problemu.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja tez.

Blanka rozwala mnie na lopaty
mowie do niej zeby sie ubierala bo jedziemy do ksiegowej, a ta do mnie o super, zobacz czego mnie babcia nauczyla i zaczyna sie zegnac, mowie pod nosem o jezu, a ta do mnie, bede sie u ksiegowej uczyc piosenek o jezusie??
parsknelam smiechem i mowie ze ksiegowa nie ma nic wspolnego z ksiedzem a ta mnie pyta, ale mozna u niej mowic po polsku?
uwielbiam ja

a Amelka rozdarciuch wlasnie cwiczy na macie podciaganie, lapie za zabawke i cisnie do gory no i chciala sie dzis obalic na brzuch, ale rece jej przeszkadzaly. no i cwaniara tak sie po macie przemieszcza byle tylko dostac sie do zabawki ktorej chce jednak moje dziecko jest leniemn patentowanym, po mamusi

a tak w ogole, mam dosyc dzisiejszego dnia jestem zajechana jak kon po westernie a jescze laski trzeba wykapac eh.
Blanka ma mistrza

Szefowa właśnie dzwoniła że mnie odwiedzi... w sensie teraz... o tej porze. .. durne babsko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości