|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1022 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Debra co się stało że odszedł Ci entuzjazm ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już sączę soczek buraczany
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Elfka, super, zdrówka życzę
![]() Uciekam, teraz trzeba zrobić coś dla siebie, wyrzycić stres
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- A Leine gdzie??
|
|
#1026 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eh szkoda, małpisko ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa co tam, jak tam Leine przebiegło u gina
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
A bo taki okres nerwowy, sesja i dyplom ... nie chce mi się o tym myśleć. Zresztą Tż mnie stopuje, mówi że mam nie udawać, że się na tym znam. No i chyba ma racje. Nie chce żebym o tym tyle myślała. Jak zdążę (jak wizyta będzie przed 3dc) to zapytam lekarza o te badania i jak się pod nimi podpiszę to je zrobię. Tylko on pewnie od razu da mi clo, a wtedy to trochę bez sensu
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja z wizyty:
czekałam 2,5h na swoją kolej!!! Bylam tam o 14.30 to kazali mi isc się przejść bo godzinę będę czekać... Na początku siedzialam tam a potem poszlam do sklepu, bo zgłodniałam weszłam o 17 przede mną a to baba z bólami a to baba z downem i z nimi dluuugo zeszło :\ a potem szybko do kolezanki odebrac córkę i do domu robić obiad.. O 18 byłam z powrotem ![]() a więc tak: mam zakaz jedzenia wszystkiego co czekoladowe bo to działa niekorzystnie na skórkę jajnika dlatego mnie boli. Kakao zawiera taką substancję, mam robić cieple okłady na jajniki. Babka w poczekalni jak to usłyszała to potwierdziła bo jej córka ma to samo. Zrobił mi cytologię. Zrobil usg i jest pelno pęcherzyków na jednym jajniku stad te bóle a na drugim duży pęcherzyk ale za duży bo miał ponad 3 cm i nie będzie w tym cyklu owulacji... Zapłaciłam za zalegle usg a za dzisiejsze mnie nie skasował bo przyszłam z bólami to bezpłatnie. Mam kupić castagnus takie ziołowe tabletki potegujace rosniecia pęcherzyków (ziołowe) + brać tabletki clo od 3dc do 13. 13dc przyjsc na usg po tych tabletkach pojawi się śluz płodny i będzie lepiej - niby. Na wynik badania nasienia tz powiedział, że ma bardzo dobre i wcale to nie jest malo.... ze jak ma sie juz 1mln to wszystko jest ok. Ćwiczyć mogę ale średnio zaawansowane jak do tej pory- taki ruch jest wskazany. Ogólnie poświęcił mi dużo czasu i rozwiał wszystkie moje wątpliwości. Mam do niego zadzwonić jak dostanę @. Elfka super! Masz pewnie podobny termin do mojej bratowej mów kiedy dokładnie? A zdjęcie sliczne ![]() Kindziulindzia trzeba bylo cos odpowiedzieć, bronic sie!!! Jak Cię wychowaliśmy?! Ja bym cos odpowiedziała, ludzie nie maja pojęcia po prostu.... Glupota. Przytulam! Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-16 o 19:47 |
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Termin mam na 23. lipca, ale to jeszcze się może zmienić, bo malucha nijak nie idzie się domierzyć tzn. na pewno mieści się w normach, ale gin mówił, że może być parę dni starszy niż to wynika z OM. Zobaczymy następnym razem
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
Leine super!!!
Dostałas ten sam lek co God i ona zaszła, więc i Tobie pomoże No i super, że nic nie wziął za usg, zawsze coś do przodu
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Kindzia (chyba Ty mialas droznosc jajowodow) babka mi opowiadala w poczekalni (l.50) ze miala to robione w de Pod NARKOZĄ! Ale jej się znów to zaroslo- po 3 miesiącach! A miala wtedy 29 lat. Pobolewania jajników za nastolatki. Poszla z ogromnym bólem do gina to na pogotowie trafila bo miala taki stan zapalalny aż czopy ropne
i w szpitalu leżała 2tyg, leki nie działały. Nie ma dzieci do tej pory a walczyla dlugo. Tak mi sie wtedy przypomnialo, ze mialas na żywca robione, aż musialam to napisać... wybacz mówila, ze jakby trafila w de do specjalisty to by pewnie miala dziecko... A w pl to sie nią nie zajęli odpowiednio. Żal mi babeczki bylo... Dobrze jej się z oczu patrzyło...
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Leine strasznie długo czekałaś na wizytę fajnie że nie płaciłaś za usg, szkoda że owulacji nie będzie, oby te tabletki Ci pomogły żeby była mała fasolinka
Edytowane przez kotka34 Czas edycji: 2014-01-16 o 19:43 |
||
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki, w miare ok. Dzis mnie troche boli bo wczoraj zrobiłam spacer do apteki i pierdonki i troche za dlugo byłam. A w pierdonce 2 kasy otwarte i mega dlugie kolejki. Ludzie przepuscili kobite z dzieckiem w wozku a mnie juz nikt
A przy kasie 2 osoby kłociły sie z kasjerką o kilka groszy, wiec wiecej czekania. Nienawidze tego sklepu.Cytat:
produkty z żelazem łacz z produktami zawierającymi witamine C, bo sie lepiej żelazo wchłania![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciężko kobietę w ciąży przepuścić, to teraz się kochana połóż i odpoczywaj |
|
|
|
|
#1038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, maluszek cały i zdrowy, a mamusia od dziś na zmianę musi jeść buraczkową zupę i surówkę z buraczków A odnośnie Twojej wizyty to jakbym czytała o swoim usg genetycznym Mój malec też wiercił się przeokrutnie i gin sporo się nagimnastykował, żeby go obejrzeć i pomierzyć I miał 6,9 cm, czyli podobnie jak Twoje maleństwo A na pocieszenie to Ci powiem, że na tej ostatniej wizycie to mój dzidziuś był z kolei bardzo spokojny, aż za bardzo, bo nie dało się podejrzeć płci tak się ukrywał Więc może Twój też będzie spokojniejszy Cytat:
Cytat:
|
|
#1039 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż przyznam się, że kilka razy na solarium byłam hihi Cytat:
I zgodnie z zaleceniami dbamy o siebie ![]() Cytat:
![]() Elfka86Cieszę się bardzo, że z dzidziusiem wszystko dobrze nieech zdrowo rośnie pod serduszkiem mamusi ![]() A co do Ciebie, to rozumiem o co chodzi, żelazo, odpoczywanie, leżenie itp itd Dlatego dbaj teraz szczególnie o siebie, żeby wszystko z Tobą i maleństwem było ok A będzie na pewno Zobaczysz po kolejnych badaniach i wynikach, unormuje Ci się wszystko, trzymam za to kciuki ![]() Cytat:
Leine Łooo to faktycznie strasznie długo czekałaś, ale najważniejsze że dowiedziałaś się wszystkiego co chciałaś ![]() Mam nadzieję, że zapisane tabletki pomogą i już niedługo pochwalisz nam sie II kreseczkami, przesyłam też w tej kwestii fluidki Oraz cieszy mnie fakt, że z badaniami Tż wszystko ok mam nadzieję, że teraz u was już tylko z górki
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zawsze jestem w stanie każdemu z osobna odpowiedzieć więc starałam się ogólnie dziękować Cytat:
A Ty teraz musisz o siebie dbać
|
|
|
#1041 |
|
<3 <3 <3
|
Elfka ciesze sie z malenstwem wszystko ok :-D teraz czas sie zabrac za dobra diete :-D zdrowka
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak coś czułam, że to cykl bezowulacyjny Sama pytałaś o castagnus czy lekarz zaproponował? A mówił Ci czy trzeba odstawić po pozytywnym teście ciążowym? Na clo się nie znam ale zapewne czemuś musi służyć Co do nasienia to już Ci kiedyś pisałam, że moim zdaniem Twój TŻ wcale nie ma złych wyników... chyba mało jest facetów co by mieli takie rewelacyjne wyniki... Ruch oczywiście wskazany Dobrze, że już wiesz mniej więcej co i jak i czas działać konkretnie!
|
|
|
#1043 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Słodziak jest Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja natomiast dzisiaj cały dzień na nogach od samego rana
![]() Wiem miałam odpoczywać, ale bałagan w mieszkaniu już mnie wyprowadzał z równowagi, więc posprzątałam calusieńkie ![]() Potem ciężka przeprawa ze szczeniakami na wizytę u weterynarza, na szczęście tylko odrobaczenie dzisiaj Dobrze, że poszła ze mną siostra hihi We wtorek czekają je pierwsze szczepienia, a nasz budżet domowy pożegna ponad 100 zł, ale zdrowie piesków ważne ![]() Po powrocie jakiś obiadek na szybciutko, a na koniec zapis do szkoły rodzenia ![]() Teraz mam troszkę czasu dla siebie, bo tż ćwiczy razem z moim kuzynem hihi
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty dbaj o siebie, jedz te buraki i będzie dobrze odpoczywaj a po kolejnej Twojej wizycie chcemy już wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka ![]() Leine! to się naczekałaś ale najważniejsze, że lekarz odpowiedział na wszystkie Twoje pytania mam nadzieję, że te leki pomogą i skoro w tym cyklu owulki już nie ma być, to w kolejnym zostaniesz zafasolkowana God! jak egzamin?
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten czas leci.Mąż w pracy... ale jutro ma wolne więc będziemy sobie razem manieczka dostałam 3,5 więc zaliczony! Zostało mi jedno mini kolokwium we wtorek i jeden egzamin.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-01-16 o 20:15 |
|
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak na uczelni? Ja to się cieszę, że jakimś cudem u nas na 5 roku nie mamy w tym semestrze wyjątkowo żadnego egzaminu tylko pisanie pracy magisterskiej ![]() Bo jak pomyśle o poprzednich latach i multum egzaminów w sesji to masakra
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Leine! a dzisiaj devil baby pokazywali w "wydarzeniach" na polsacie
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
to gratulacje jak zdasz wszystko to opij to picollo
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Leine, a na wywołanie @ nic Ci nie dał? Będziesz miała te same tabletki co God, może i Tobie pomogą
Na co jest to clo? Wiele dziewczyn ma je przypisywane. One są na popchnięcie wzrostu pęcherzyków, tak? Wtedy może tych dominujący urosnąć więcej? I mogą nie pękać i robić się torbiele. Dobrze kojarzę?
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się dowiedziałam, że siostra mojego tżta, organizuję urodziny swojego synka u mojej "kochanej" teściowej : |
Normalnie już skacze z radości na samą myśl o spędzeniu z tą kobietą popołudnia w sobotę... Wkurzyłam się, bo kompletnie nie mam ochoty tam jechać, ale dziecko mi nic nie zrobiło, a ma urodziny, wiec wypada iść... ehhh... Humor mi się kompletnie zepsuł...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

, teraz tylko musisz zadbać o siebie mniej się przemęczaj i zmień dietę

oby to tylko teraz tak 

A przy kasie 2 osoby kłociły sie z kasjerką o kilka groszy, wiec wiecej czekania. Nienawidze tego sklepu.
Nie zawsze jestem w stanie każdemu z osobna odpowiedzieć więc starałam się ogólnie dziękować
23.06.2011
01.06.2013