|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
ja mam ten:
http://www.ceneo.pl/10847191
#1742 |
Zakorzenienie
|
megi mam nadzieję.... bo po pierwszym porodzie zdecydowałąm ze teraz T. ma byc ze mna bo jakbym trfaiła na ta samą położną co wtedy to ze skurczami bym uciekła im z oddziału
![]()
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a tak jak Mrówka (chyba) kiedyś pisała czy któryś z doktorów zlecił wymaz przed podaniem antybiotyku ? Mi (Zosi) ani razu
![]() Takie od dupy strony to leczenie ![]() Cytat:
W lidlu zasadzam się na legginsy ![]() Cytat:
Tu chyba też jest problem z Twoim nastawieniem no bo jak tu chodzić z przyjemnością jak nie lubisz. Moze trzeba Tża wysyłać ?
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2014-01-16 o 13:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
jadę po michalinę
![]() dzis robie bułeczki drożdżowe z dżemem śliwkowym i wiśniami z kompotu .. tak mnie naszło zapraszam ok 17-18 ![]()
![]() |
#1745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
Asia kombinezon najlepiej jechać do sklepu i przymierzyć. Nie wiem czy Zosia by chciała w takim pływać bo on jednak nieszczególnie wygodny jest. Ona mi robi sceny jak ją majtki drażnią a cóż dopiero coś takiego. Trzeba sprawdzić.
Sama też musisz ocenić na jakim etapie po chorobie jest. Moim zdaniem nie ma co czekać aż będzie lepiej bo wcześniej coś przytarga z przedszkola ![]()
#1747 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie pierwszy poród to masakra i myślałam że gorzej byc nie może ale drugi to już był horror. To pocieszyłam
![]() Mi pomysł tego wyjścia się bardzo nie podoba. ![]() ![]()
![]() |
#1748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że często tak jest że tyle co dziecko w szkole pojeżdzi to jego ,no niestety taka prawda bo rodzice albo pracują i nie mają kiedy albo pieniędzy. Cytat:
zawału bym dostała jakbym widziała taką sytuację zza szyby Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a np. labrador nie mógłby być ,ponoć też są wykorzystywane w dogoterapii ,na pewno dzieciaki by go pokochały ![]() Ja też jestem bardzo zadowolona z inhalatora ,wydaje mi sie że wtedy leki szybciej docierają tam gdzie powinny nie obciążając niepotrzebnie żołądka . Cytat:
![]() Jeszcze się odniosę do basenu ,ja osobiście nie wyobrażam sobie że mogłabym się rozebrać i iść tam w stroju i włazić do wody w której wszyscy siedzą bleee. Dwa to mój lęk przed wodą jest na tyle silny że zawsze sie boję że dzieci mi się potopią ,to silniejsze ode mnie ,nie potrafię odpędzić wtedy takich czarnych myśli od siebie. Jak młody jeździł ze szkoły do aqua parku to za przeproszeniem siedziałam osrana w domu że coś się stanie ,wiem psychiczne to ale tam mam. Poza tym ten basen na który oni się wybierają to niedawno go otworzyli i w naszej gazecie lokalnej były artykuły i komentarze czytelników że jest tam brudno ,że ogólny taki syf jest ,więc już w ogóle bleee. Byłam jednak z Mikiem u lekarki ,wolałam jechać po ten antybiotyk niżbym miała później w sobotę gdzieś na pogotowie jechać ,dostał amoksiklav ,jeszcze nie podawałam ,zobacze wieczorem jak się będzie czuł ,ale jak na razie poprawy nie widzę wręcz przeciwnie. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
Ja w sumie niepytana, ale też ostatnio kupowałam - konkretnie ten:
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...865023745.html Ja i Ola jesteśmy zadowolone (Prosiaczek i misie inhalowane przy okazji też) |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mc donalda to tak samo myślę ,tu się człowiek dwoi i troi żeby zjadło owsiankę ,brokuły czy marchewkę a tu atrakcja jeść kotlety z mięsa niewiadomego składu ,pewnie MOM ![]() ![]() Madzia taki strój to dobre rozwiązanie jeśli ktoś często chodzi na basen ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Inhalator to mam philips famili i odpukać jak na razie się sprawdza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
LIBRA kotlety robi sie na grillu :diabelek :
![]() ( ale dokładnie wiem o co ci chodzi ) . Tak mi sie wydaje, ze te rozdawanie antybiotyków w Polszy,troszkę sie zmieniło, przystępowali chyba ![]() ![]() Jeden z basenów na które jeździmy, jak widać basen dla dzieci metr od basenu dla dorosłych. A szatnia , prysznicem sa z prawej strony, otwarta przestrzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
My mamy inhalator microlife i jest ok.
Pamiętacie żeby wymieniać filtry w Waszych ? Oczywiście jeśli tego wymagają.
#1754 |
Zakorzenienie
|
A tutaj drugi basen na który jedza, fotka nie wyraźna , ale po lewej jest basen dla dzieci tez kwestia metra odległości miedzy nimi. Z lewej strony fotki na końcu widać troche barierki, można tam siedzieć i obserwować dzieci, a krzesła sa do większego basenu ( tez je kawałek widać) .
Temperatura jest wiec taka sama, tylko wody jest inna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
Drogie Mamy 4latków!
jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu na wypełnienie ankiety, będę bardzo wdzięczna. Jest krótka, anonimowa i dotyczy okresu okołoporodowego. http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 Bardzo dziękuje wszystkim Mamom, które wezmą udział w badaniu! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Czym się sugeROWAĆ? Macie już to mi doradzicie najlepiej.
Jakie powinien mieć parametry? Czy mała mi to będzie robić jak ona nawet do nosa sobie nic nie daje psiknąć ![]() ![]() psiknąć jej na siłę psiknę - to musi trwać dłużej tak?? Poproszę o pomoc w zakupie, zdam się na Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Nataszka ja mam taki http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...852186535.html musisz być bardziej stanowcza, u nas inhalator jest praktycznie od początku i Miko przyzwyczajony jest ale nie raz też się buntuje i nie chce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
U nas też inhalator od początku jest. Włączysz jej bajkę i będzie siedziała. tylko najlepiej taką która ją zaciekawi wtedy czas jej szybko mija.
My czasami na siłę trzymamy maskę na buzi ale to u młodszej bo ona nie rozumie o co chodzi u Oilwki to tylko mówimy że to lekarstwo i tak trzeba bo inaczej mogą byc zastrzyki. Więc ona grzecznie siedzi.
#1759 |
Zakorzenienie
|
Libra na kulki bym puściła, ale na basen nie wiem. Nie wyobrażam sobie tego.
Mc tez mi się nie podoba. Na szczęście Zosia była w mc raz, znajomi szli z córką i Zosia też wołała. Zjadła tylko kilka frytek, reszta jej nie smakowała. Jak gdzieś jesteśmy to wolę ją zabrać na normalny obiad niż iść do mc. Co do cen mleka to jestem przerażona, a niedługo będę musiała kupować. ![]() Zosia miała 1,5 roku jak z dnia na dzień przetsała pić mleko. Dostawała jogurty, serki, budyń. Co do żywienia dzieci to jestem przewrażliwiona, nie wyobrażam sobie dać dziecku, które nie skończyło roku smażonego kotleta. Dziecku może nic nie być, ale później może być inaczej. Zosia długo nie jadła smażonych i tłustych rzeczy. Od początku nauczona do warzyw, owoców, gotowanych mięs, teraz nie ma problemu z jedzeniem i je praktycznie wszystko.
#1760 |
Zakorzenienie
|
Sara nie będziesz karmić ? nie to żeby jakiś przytyk ,tak z ciekawości pytam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Nataszka ja mojego nie mogę znaleźć na all ale jak kupisz między 100 a 150 zł będzie ok , każdy działa na podobnej zasadzie.
Dostałam pracę od poniedziałku zaczynam w związku z tym Maciej idzie do przedszkola. Ciekawa jestem jak sobie poradzi z rozstaniem po takiej długiej (rocznej) przerwie ![]() W tamtym tygodniu byliśmy u okulisty i okazało się że młody ma niewielki astygmatyzm i przy patrzeniu z daleka na tablicę z obrazkami tak jakby słabiej widział na praw oczko , lekarz zalecił nam badanie z atropiną ale nie takie jak zawsze, tylko kropienie oczu przez 3 dni 2razy dziennie po jednej kropli i tak zrobiliśmy ![]() ![]() ![]()
#1762 |
Zakorzenienie
|
ANECZKA i jak mały z okularami sie czuje? Nosi je bez problemu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Aneczka to powodzenia i w pracy i przedszkolu
a Maciek chętnie nosi? mój Miko miał 1+ na początku a teraz ma 0,5+ lekarz twierdzi że do szkoły już bez okularów pójdzie ,mam nadzieję ,może u was też sie szybko skoryguje |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
ja nie Sara... ale tak jak Michaline mam zamiar karmić do roku... i oby tylko była współpraca z maleństwem bo ja jestem bardzo uparta.. wiec
![]() ![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Libra będę karmiła, pewnie tak jak Zosie 2 miesiące, chyba że coś mi się zmieni i będę chciała dłużej. Dla mnie to nic przyjemnego karmienie piersią, bardziej przymus.
#1766 |
Zakorzenienie
|
Megi pisałaś o zamówieniu z endo ,miałaś na myśli ten sklep?http://endo.pl/produkty/tematy/wyprz..._C32G024_2.xml
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- ja chciałam małego karmić tak jak starszego ale co z tego jak ukrainiec mały nie chciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Czarodziejka
![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-02-26 o 19:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki,
ja znów z doskoku, bo szkolna biurokracja mnie znów przytłoczyła nieco i od wizażu odsunęła. Dlatego przepraszam, że nie odnoszę się do wcześńiejsych postów. przede wszystkim zdrówka dla chorasków-amelki i mika ![]() madziwnia, pokój śliczny,firanki nie moja bajka ania, za to twoje to już bardzo moja bajka ![]() sara, zosia wygląda pięknie ![]() Ja tez karmienie wspominam jako jeden wielki koszmar- i dlatego dobrze, że mała cholera tak szybko nie chciała, ale z drugiej strony to odciągnie wieki trwało.... klauduska, dla mnie tak jak dla sary- dieta o jakiej piszesz dla 6 miesięcznego dziecka jest niewyobrażalna ![]() U nas bal był wzeszłym tygodniu-lenka była jasminą (z alladyna), bo koleżanka mi taki strój pożyczyła ![]()
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Czarodziejka
![]() ![]() My w Mc byliśmy kilka/kilkanaście razy z dziećmi. Bo Mc ma swoje zalety ale nie dotyczą one jedzenia. Gdy jesteśmy w drodze a dość dużo jeździmy to przeważnie zatrzymujemy się w MC bo: - są przewijaki - są krzesełka do karmienia dzieci - bez problemu podgrzewane są słoiczki - mają dobre lody ![]() Dzieci nie jadły tam nigdy ich jedzenia, nawet frytek nie jedzą. W domu też nie jedzą frytek. Ale nie traktujemy MC jako atrakcji, nigdy nie jechaliśmy specjalnie do MC. My też za bardzo nie przepadamy za tego typu jedzeniem. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Libra - Oliwka idzie śladami Mika. Od wczoraj non stop kaszle. Niedługo chyba płuca wypluje. Więc jutro idę z nią do lekarza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.