Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 10:17   #2551
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
A więc wizyta super...trochę się naczekałam, ale wiem że warto było nie to co w tym Angeliusie Przyjmowała mnie kobitka, na początku nie chciałam iść bo jakoś wolę chłopów, ale była świetna! Zrobiła wywiad wiadomo i zapytała czy chce lub znam już płeć, odp. tam coś dla żartu, trochę śmiechu było, ale dobra pora na badanie...Słyszę o ładnie ułożony (myślę sobie widzi chłopaka) aż nagle sama zaczęłam susiaka widzieć w tej chwili i nagle taki strzał w pysk- dziewczynka jak nic! Aż krzyknęłam: żartuje pani? gdzie to pani widzi! proszę mi pokazać bo nie wierzę! no i pokazała mi tam że między nogami nic nie widać (sprawdzała z każdej perspektywy), potem już badała, córa otwierała buźkę i robiła tzw dziubki tak jak pisałam 420g i 15cm
Banan z twarzy to mi nie schodził nawet jak wracałam do domu, no normalnie jaby mi ktoś blokadę nałożył na policzki, że nie mogłam uśmiechu wyłączyć
Teraz już ochłonęłam

no właśnie ale wiesz aga...może jej się po porodzie zmienić wiesz o co cho ja też chciałam rok po roku, ewentualnie po dwóch a zdecydowałam się po ponad 3latach
Super relacja, dobrze, że z małą ok Będzie parka, rewelacja

No ja nie mówię, że po urodzeniu nie zmienię zdania, sama wiem, że ciężko będzie wykonać, ale może się uda

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A no właśnie, sama marzyłam o tym, że uda nam się wychować jedno po drugim, no ale w pierwszej kolejności nie mieliśmy warunków, bo mieszkaliśmy z teściami i oprócz małego metrażu dochodziła fatalna atmosfera, ale i tak wiem, że gdybyśmy mieli warunki to nie zdecydowalibyśmy się prędzej niż po roku-półtora Oczywiście szczerze kibicuję tym, którzy jednak świadomie zdecydują się od razu na drugie, fakt jest taki, że gdyby jednak, to miałabym teraz w domu odchowanego 3latka i 2latka, więc już po bólu Także dziewczyny, czas pokaże, ściskam kciuki za wytrwałość
Dzięki za kciuki Na pewno się przydadzą, bo pewnie przy małym dziecku sama myśl o kolejnym będzie powodować zawroty głowy Na szczęście warunki mamy, więc nic tylko robić i dawać radę

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:26   #2552
wik_and_ola
Zadomowienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Uff martwiłam się, że Cię nie ma szkoda, że maleństwo się nie ujawniło ale najważniejsze, że jest zdrowe.

Ciuszki superaśne, a te sukieneczki - zakochałam się

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
moja siostra miała tylko 2 butelki i do tej pory jej wystarczają mała ma 13 miesięcy. Tylko pamiętaj żeby kupić lepiej wyższe a chudsze bo moja siostra kupiła takie niskie grubaski i one się wtedy nie nadają do tych termoopakowań. Wcisnąć wciśniesz ale żeby wyjąć to trzeba połamać ten styropian co jest w środku.
Butelek nie trzeba zmieniać, ważne są smoczki, które regulują przepływ płynu, dlatego je wymieniamy jak dziecko rośnie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
no to dziewczyny tutaj też się pochwalę po dzisiejszej wizycie, a więc dzidzia zdrowa,śliczna no i się wreszcie dowiedziałam, że będzie to dziewczynka
Brawo!!! Super, że wszystko w porządku i znacie płeć

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
GRATULUJE!!!!! Macie imię?

ja na szybko po wizycie informuje Was dziewczyny, że będziemy mieli synka dokładnie nam pokazał swój interes, wiec wątpliwości nie ma jesteśmy wniebowzięci jutro postaram sie wrzucic jakieś fotki +relację
Gratulacje!!! Czekamy na fotki maluszka

Cytat:
Na szybkiego wchodzę, bo staraczki też się doczekać nie mogą...a więc dołączę do Marszalki, Zubi i Agi czyli będzie dziewczynka ponoć na 100%!!!!!

Marszalka gratuluję a patrz obstawiałam Ci chłopaka
No i w końcu!!! Ale super!!! Gratulacje!

Cytat:
Dotka a Bartek czy Bartłomiej?

Przedstawiam kolejną Maję trochę liche zdjęcia mi wieczorem robi, no ale trudno waży 420g i ma 15cm. Termin z usg się zgadza i wszystko okej
Witaj Maju

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Dziewczyny niedługo małych panienek będzie tu więcej niż chłopców
Wikola trzymam kciuki za połówkowe, żeby dziecina się ujawniła Ty pewnie byś chciała chłopca? Bo ja coś czuję, że to może być dziewczynka
Ja się nie nastawiam na żadną płeć Mi jest obojętne, tyle tylko, że już chciałabym wiedzieć. Za to mąż i córcia są za dziewuszką No ale musimy jeszcze poczekać aż nasz tajemniczy dzidziuś zechce się ujawnić

Cytat:
No ja tak sobie na razie wstępnie planuję, żeby szybko było, ale nie wiem czy dam radę... Pewnie wyjdzie standardowo różnica 2 lata, chociaż ja bym chciała tak logistycznie szybciej, żeby jeszcze trzecie szybko zrobić i mieć spokój Trochę więcej wysiłku włożyć na początku i potem już nie wracać do pieluch, no ale to tylko moje gdybania, bo nie wiem jak to będzie z jednym, a co dopiero z dwoma berbeciami A też średnio mi się uśmiecha znowu być w ciąży po kilku miesiącach, nawet piwa się nie zdążę napić
No to jest najgorsze

Cytat:
już mówię, bo wczoraj było już późno i chciałam Was tylko poinformować, bo wiedziałam, że się zastanawiacie co po niektóre

A więc wizyta super...trochę się naczekałam, ale wiem że warto było nie to co w tym Angeliusie Przyjmowała mnie kobitka, na początku nie chciałam iść bo jakoś wolę chłopów, ale była świetna! Zrobiła wywiad wiadomo i zapytała czy chce lub znam już płeć, odp. tam coś dla żartu, trochę śmiechu było, ale dobra pora na badanie...Słyszę o ładnie ułożony (myślę sobie widzi chłopaka) aż nagle sama zaczęłam susiaka widzieć w tej chwili i nagle taki strzał w pysk- dziewczynka jak nic! Aż krzyknęłam: żartuje pani? gdzie to pani widzi! proszę mi pokazać bo nie wierzę! no i pokazała mi tam że między nogami nic nie widać (sprawdzała z każdej perspektywy), potem już badała, córa otwierała buźkę i robiła tzw dziubki tak jak pisałam 420g i 15cm
Banan z twarzy to mi nie schodził nawet jak wracałam do domu, no normalnie jaby mi ktoś blokadę nałożył na policzki, że nie mogłam uśmiechu wyłączyć
Teraz już ochłonęłam

No za moich czasów (Igora właściwie) było bum na chłopaków pamiętam

no właśnie ale wiesz aga...może jej się po porodzie zmienić wiesz o co cho ja też chciałam rok po roku, ewentualnie po dwóch a zdecydowałam się po ponad 3latach
Super przeżycie Ja też z utęsknieniem czekam na połówkowe, bo wtedy jest takie dokładne to usg i długo można pooglądać dziecinkę
Stary 2014-01-15, 10:29   #2553
(kicia)
Zakorzenienie

Marszalka Carmena gratuluję dziewczynek i po cichu zazdraszczam

ja też chce

ze mnie dziś wypompowali hektolitry krwi grunt że już to za mną

na zlość od tygodnia chodzi za mną kurczak z rożna ale nie chce kupować w sklepie gotowego bo to wiadomo taki bleee a w domu na razie nie ma kiedy zrobić.. i co?? dzień przed moimi badaniami 21 a ktoś w moim pionie kurczaka piecze pół nocy się śliniłam przez te zapachy. Kocham mieszkanie w bloku
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:31   #2554
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za kciuki Na pewno się przydadzą, bo pewnie przy małym dziecku sama myśl o kolejnym będzie powodować zawroty głowy Na szczęście warunki mamy, więc nic tylko robić i dawać radę
Dokładnie, a może trafi Wam się taki grzeczny aniołeczek, że spokojnie przejdziecie przez pierwsze miesiące i jak tu wtedy nie marzyć o drugim?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 10:33   #2555
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A no właśnie, sama marzyłam o tym, że uda nam się wychować jedno po drugim, no ale w pierwszej kolejności nie mieliśmy warunków, bo mieszkaliśmy z teściami i oprócz małego metrażu dochodziła fatalna atmosfera, ale i tak wiem, że gdybyśmy mieli warunki to nie zdecydowalibyśmy się prędzej niż po roku-półtora Oczywiście szczerze kibicuję tym, którzy jednak świadomie zdecydują się od razu na drugie, fakt jest taki, że gdyby jednak, to miałabym teraz w domu odchowanego 3latka i 2latka, więc już po bólu Także dziewczyny, czas pokaże, ściskam kciuki za wytrwałość
no a też jak teraz bratanicę męża widzę jak się bawi z moim synkiem, a jest rok młodsza to szkoda mi trochę, że nie mogłam zrobić rok po roku, bo takie 2 fajne bąble by już były odchowane w sumie. No ale niestety synuś był prze okrutnym dla mnie dzieckiem, więc musiałam czekać

Cytat:
super uwielbiam takie relacje ile cię się zeszło na tym usg? Chyba szybko co nie? Bo u mojej siostry to 40min bo się właśnie ułożyć maleństwo nie chciało.
szybko bo była ładnie ułożona była kobitka wczoraj która musiała w trakcie badania wyjść na spacer, bo dzieciątka nie dało się pomierzyć ani zbadać.
W sumie nawet nie wiem ile byłam, bo nie obchodziło mnie to...taka byłam szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość

Super przeżycie Ja też z utęsknieniem czekam na połówkowe, bo wtedy jest takie dokładne to usg i długo można pooglądać dziecinkę
jeszcze trochę wiem co czujesz!!! ale ja dotrwałam i ty też dotrwasz!!!

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 12:19   #2556
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, same cudowne wiadomości Gratuluję poznania płci

Carmena i Marszalka będziecie miały córeczki Zazdroszczę po cichu

Ja wczoraj dzwoniłam do szkoły rodzenia Zajęcia od marca są Ciekawe, co to będzie, wybiera się któraś?

No i przyszła mi paczka z ciuchami Teraz to już chyba nic nie kupię, bo mam tego tyle, że powoli zaczyna się nie mieścić na jedną półkę
ja to strasznie się cieszę, bo po cichu marzyłam o córeczce, ale jeszcze nie mogę uwierzyć. połówkowe mam dopiero 1 lutego więc nie wiem czy dałabym rade wytrzymać gdyby wczoraj mi się nie ujawniło
wy widzę już obkupione, ja jeszcze nie, ale mam mega pake od siostry także dlatego tak mi się nie spieszy, chociaż teraz jak już znam płeć to pewnie nie opre się pokusie
a odnośnie szkoły rodzenia to ja też oczywiście się wybieram, już nawet dzwoniłam żeby się zapisać, ale pani powiedziała, że dopiero w lutym mam się skontaktować
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 13:41   #2557
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
a odnośnie szkoły rodzenia to ja też oczywiście się wybieram, już nawet dzwoniłam żeby się zapisać, ale pani powiedziała, że dopiero w lutym mam się skontaktować
Też mam dzwonić pod koniec lutego i wtedy od marca już zajęcia Będziesz chodzić z mężem?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:46   #2558
Carmenaa_88
Zakorzenienie

ile u Was ta szkoła rodzenia kosztuje?
jestem ciekawa na ile taka szkoła jest potrzebna i skuteczna i co ona daje? bo do porodu niestety, ale przygotować nie idzie moim zdaniem bo każdy poród jest inny
Jak będziecie chodzić to powiadajcie co miałyście na zajęciach, chętnie poczytam

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-15, 18:35   #2559
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj dzwoniłam do szkoły rodzenia Zajęcia od marca są Ciekawe, co to będzie, wybiera się któraś?
U mnie zajęcia zaczną się jakoś pomiędzy moim 28 a 32tc, mam dostac specjalne zaproszenie, jak bedzie blizej tego terminu. Ale jakos przełom marca/kwietnia wychodzi. Już się nie mogę doczekać, TŻ też nie
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 19:38   #2560
201606201204
Konto usunięte

Ja własnie napisałam maila z pytaniem kiedys najlepiej na takie zajęcia sie zapisać. Znalazłam szkołę z dobrymi opiniami za 300 zł, także chyba się skusimy.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 19:57   #2561
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Też mam dzwonić pod koniec lutego i wtedy od marca już zajęcia Będziesz chodzić z mężem?
Jak mu powiedziałam, że się wybieramy do szkoły rodzenia to stwierdził, że on raczej nie, to zaraz mu wjechałam na psychike, że jak to samą mnie wyślę i będę się czuła jak jakaś panna z dzieckiem bez ojca, no i trochę zmiękł. ja wiem, że pewnie nie zawsze będzie mógł, wiadomo, ale jak tylko będzie w domu to oczywiście pomaszeruje tam ze mną

Cytat:
jestem ciekawa na ile taka szkoła jest potrzebna i skuteczna i co ona daje? bo do porodu niestety, ale przygotować nie idzie moim zdaniem bo każdy poród jest inny
Jak będziecie chodzić to powiadajcie co miałyście na zajęciach, chętnie poczytam
tam gdzie ja się wybieram jest bezpłatna, ale odpowiada mi dlatego, że prowadzą położne ze szpitala w którym chce rodzić. Moja siostra chodziła do szkoły rodzenia i jest bardzo zadowolona, szczególnie z takiego psychicznego wsparcia, zresztą dużo się tam dowiedziała
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 20:07   #2562
(kicia)
Zakorzenienie

my raczej na szkołę rodzenia się nie zdecydujemy bo u mnie w mieście nie ma... a jeździć 35 km to mi się średnio widzi jeszcze ja jak ja ale TŻ mógłby być ze mną tylko co 3 tygodnie bo tak to pracuje.

wyniki odebrane oprócz za niskich leukocytów (tzn mieszczę się w zwykłych normach w tych ciążowych nie mam 6 tys a norma 10-15 ) wszystko w normie glukoza itp w normie mocz też toxo nie przechodziłam od maja
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:40   #2563
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ty tak nie wróż bo Cię mój małż znajdzie [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image001.gif[/IMG]bo on mówi ze na 100% będzie chłopak [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image001.gif[/IMG]A jaaa już sama nie wiem. czasem mi się wydaje że chłopak a mam dni że jestem przekonana że będzie dziewuszka. No cóż, trzeba poczekać i się okaże [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]
Wczorajszą wizytę u ginki zaliczam do udanych. Nawet małż dał radę dotrzeć do gabinetu po pracy więc był ze mną. A trafiło się jemu. Wczoraj pierwszy raz sprawdzała jak bije serduszko i słyszeliśmy [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image003.gif[/IMG]Tak więc tętno płodu wyszło jej 150. Zbadała mnie, pokazała gdzie powinnam się spodziewać pierwszych ruchów dziecięcia [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]No i mam sobie to zapisywać żeby nie zapomnieć, widać chyba będzie mnie pytać o to na kolejnej wizycie.
Wreszcie zapytałam o basen bo miesiąc temu zapomniałam i powiedziała że jak najbardziej mogę pójść i że basen to nawet dla kobiet w ciąży jest jak najbardziej wskazany. Ja się cieszę strasznie bo ja uwielbiam basen no i chyba dzis wieczorem pojadę [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image004.gif[/IMG]Może dzięki temu jakoś noc mi minie.
super
ja u Ciebie tez przeczuwam dziewczynkę

Cytat:
Skubana zobacz co mam [IMG]file:///C:\Users\Bartek\AppData\L ocal\Temp\msohtmlclip1\01 \clip_image002.gif[/IMG]

http://www.we-dwoje.pl/kolor;w;pokoj...kul,19678.html

17t 2d
nigdy nie byłam dobra w urzadzaniu wnetrz, u nas bedzie niebieski (niezapominajka), jakby byla dziewczynka tez by byl taki kolor a dodatki w bieli i bezu hmm
a Ty juz wiesz na jakie kolory pomalujecie sciany?

Cytat:
W ogóle od wczoraj pobolewa mnie brzuch, konkretnie chodzi mi o to że z prawej strony zaraz tak na samym dole od wczoraj dość mocno mnie coś kłuje. Dziś od rana i tak co chwilę zakłuje raz mocniej a raz słabiej a wczoraj znowu jak się kąpałam i jak już wycierałam to nagle takie ukłucie że aż z bólu się w pół zgięłam i musiałam się chwilę aż wanny przytrzymać. Jak jutro będzie to samo to podjadę na IP i niech zobaczą o co kaman

A u mnie jutro kolęda
mam podobne tylko z lewej strony, do dzis nie wiem czy to od rozciagania sie macicy czy co?

Cytat:
opis zdjęć:
1-główka
2-pupa
3-profil
4-serduszko
a reszta to pierwsze ubranka które zakupiłam jedno ma różowe skrzydełka z tyłu a to pierwsze ma taki śliczny hafcik z białej nitki ale nie widać :P
śliczna jest.gratuluje. Ubranka tez. A te skrzydełka są wypukłe? Moja siostra mi mówiła ze jak dziecko jest lezace na poczatku, to lepiej ciuszki gladkie na plecach kupowac.

Cytat:
Zrobiłam fotki ale pokaże później bo jadę po badania i dziś mamy księdza.

P.s. wrzucam pare
śliczne

Cytat:
A to nie słyszałam o tym sposobie U mnie to chyba zależność od pory dnia. Na genetycznym byłam rano to malec szalał, aż gin mówił, że straszn ie ruchliwy, a teraz popołudniu to taki niemrawy był. No i też tak czuję bardziej moje maleństwo rano i wieczorkiem.
A Tobie życzę, żebyś ujrzała to co teraz najważniejsze
ja czuje wieksza aktywnosc kolo 23.00 i wczesnie rano. A z tym cukrem to faktycznie cos jest. Jak mam wyzszy poziom we krwi to jest bardziej ruchliwy.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
najgorsze jest że mnie już w 11 tyg tak boli a co to będzie później?
najgorzej jak sie połozy na wznak po całym dniu i potem przekręcić się to horror. Wczoraj 5 minut się przekręcałam po przekręceniu mineło i tylko ucisk czułam i całą noc przekręcałam bez bólu
Cytat:
ojj nawet nie mów. Wczoraj to myślałam że się nie obrócę już na bok tak bolało. Naprawdę aż się boję co to będzie później. Mam nadzieję że wizyty na basenie mi pomogą Ostatecznie to woda i odciąża trochę kręgosłup więc trzymam kciuki. Jutro jak się nic nie zmieni podejście pierwsze
wspolczuje tych boli, a jednoczesnie zazdroszcze basenu

Cytat:
własnie dzis sie zapisałam na polowe lutego. były 2 niedaleko mnie. Pierwsza 420zł/para a chodziłabym sama bo maz w tych godzinach jeszcze w pracy, a druga bezpłatna i w weekend. Wybrałam oczywiscie drugą Na gimnastyke trzeba miec zaswiadczenie od lekarza, no ale u mnie to odpada. To bedzie 33 tydzien ciazy wiec mam nadzieje ze jeszcze nie urodze

Cytat:
już mówię, bo wczoraj było już późno i chciałam Was tylko poinformować, bo wiedziałam, że się zastanawiacie co po niektóre

Teraz już ochłonęłam
gratuluje Majki
Dotka i Marszlka Wam tez gratuluje Dotka fajne imie dla synka, moj maz tak ma

Edytowane przez skubana
Czas edycji: 2014-01-15 o 23:41
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:39   #2564
agaaga89
Zakorzenienie

U mnie szkoła rodzenia była potrzebna, żeby małżonek mógł asystować przy porodzie, inaczej zakaz wstępu

Kochane, dziś wybiła mi.... równa połóweczka

Stary 2014-01-16, 09:55   #2565
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Gratki jak ten czas leeeeeeci!
Stary 2014-01-16, 10:12   #2566
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
śliczna jest.gratuluje. Ubranka tez. A te skrzydełka są wypukłe? Moja siostra mi mówiła ze jak dziecko jest lezace na poczatku, to lepiej ciuszki gladkie na plecach kupowac.

ja czuje wieksza aktywnosc kolo 23.00 i wczesnie rano. A z tym cukrem to faktycznie cos jest. Jak mam wyzszy poziom we krwi to jest bardziej ruchliwy.
tak wypukłe ale to jest duży rozmiar więc to jakoś tak na 6 miesiąc będzie
moja dzidzia też harcuje rano i od 21-22 do 24
Cytat:
U mnie szkoła rodzenia była potrzebna, żeby małżonek mógł asystować przy porodzie, inaczej zakaz wstępu

brawo gratulacje ale ten czas zapierdziela nie wiadomo kiedy
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:14   #2567
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Ja chodziłam na szkołę rodzenia w pierwszej ciąży i teraz już się nie wybieram, bo przy drugim dziecku to nie ma sensu. Przy pierwszym jak najbardziej, mi dużo pomogła ta szkoła.
Ćwiczyliśmy przeponowe oddychanie przy skurczach, oglądaliśmy akcje porodowe, położna wszystko dokładnie omawiała. Ponadto mieliśmy dużo zajęć z pielęgnacji maluszka - uczyliśmy się na takich lalkach jak przewijać, ubierać, kąpać, itd. Jak dbać o dziewczynkę, a jak o chłopca. Rozmawialiśmy o wyprawkach, ile czego potrzeba i na jakim etapie, co spakować do szpitala. Ogólnie byłam zadowolona. U mnie szkoła była bezpłatna, przy przychodni, do której chodzę. No i ja chodziłam sama, bo mąż był za granicą, ale wyobraźcie sobie, że wszystkie dziewczyny przychodziły tam same Miałyśmy grupkę ośmioosobową. Raz jeden mąż przyszedł, ale chyba głupio się czuł wśród samych babeczek, bo więcej się nie pojawił .

Cytat:

Gartulacje!!!
Stary 2014-01-16, 10:57   #2568
krusia83
Raczkowanie

wik_and_ola - najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko w porządku. Ja też przeczuwam,że będziesz mieć córeczkę

Carmena, Marszalka, Dotka - gratuluję udanych wizyt. Fajnie, że znacie już płeć

zubi - cudne te ciuszki wszystkie

Ja też wybieram się do szkoły rodzenia, która jest przy szpitalu, w którym będę chciała rodzić. Jeszcze nie dzwoniłam ale wydaje mi się, że jest bezpłatna bo na stronie było napisane, że jakieś dotacje od miasta mają na prowadzenie. Mąż już zapowiedział, że na pewno będzie ze mną chodził

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

gratuluję połóweczki faktycznie leci ten czas
Stary 2014-01-16, 11:39   #2569
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
wik_and_ola - najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko w porządku. Ja też przeczuwam,że będziesz mieć córeczkę

Carmena, Marszalka, Dotka - gratuluję udanych wizyt. Fajnie, że znacie już płeć

zubi - cudne te ciuszki wszystkie

Ja też wybieram się do szkoły rodzenia, która jest przy szpitalu, w którym będę chciała rodzić. Jeszcze nie dzwoniłam ale wydaje mi się, że jest bezpłatna bo na stronie było napisane, że jakieś dotacje od miasta mają na prowadzenie. Mąż już zapowiedział, że na pewno będzie ze mną chodził

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

gratuluję połóweczki faktycznie leci ten czas
Zobaczymy kto będzie miał rację, bo wróżka zubi przepowiedziała mi chłopca, ale ze znakiem zapytania
Super, że mąż chętny chodzić z Tobą
Stary 2014-01-16, 11:44   #2570
agaaga89
Zakorzenienie

Jak to na półmetek przystało, fotografia pamiątkowa brzucha musi być! Porównując wydaje mi się, że mam zgrabniejszy, żeby nie powiedzieć - mniejszy brzuszek niż na zdjęciu sprzed 2 tyg. Może wcześniej te wzdęcia mnie tak zaokrąglały? No nie wiem, nie ważne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20,0.jpg (39,4 KB, 23 załadowań)

Stary 2014-01-16, 11:47   #2571
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Jak to na półmetek przystało, fotografia pamiątkowa brzucha musi być! Porównując wydaje mi się, że mam zgrabniejszy, żeby nie powiedzieć - mniejszy brzuszek niż na zdjęciu sprzed 2 tyg. Może wcześniej te wzdęcia mnie tak zaokrąglały? No nie wiem, nie ważne
Dziewczyno, przepiekny brzusio masz ale bym chciała, żeby i mój już taki był PRZE-PIĘ-KNY!
Stary 2014-01-16, 12:01   #2572
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
Przepiękny brzuszek, naprawdę bardzo zgrabny
Stary 2014-01-16, 12:24   #2573
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ja przegapiłam swoją

Cytat:
już pisałam...no normalnie jak z obrazka

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-16, 13:05   #2574
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest za darmo ale jeszcze nie dzwoniłam się pytać co i jak...a że mąż ma nowe obowiązki więc nie wiem czy damy radę chodzić.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
my raczej na szkołę rodzenia się nie zdecydujemy bo u mnie w mieście nie ma... a jeździć 35 km to mi się średnio widzi jeszcze ja jak ja ale TŻ mógłby być ze mną tylko co 3 tygodnie bo tak to pracuje.

wyniki odebrane oprócz za niskich leukocytów (tzn mieszczę się w zwykłych normach w tych ciążowych nie mam 6 tys a norma 10-15 ) wszystko w normie glukoza itp w normie mocz też toxo nie przechodziłam od maja
Ja mam 12-13 i lekarz mówił, że lekko ponad normę.

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
super
ja u Ciebie tez przeczuwam dziewczynkę

nigdy nie byłam dobra w urzadzaniu wnetrz, u nas bedzie niebieski (niezapominajka), jakby byla dziewczynka tez by byl taki kolor a dodatki w bieli i bezu hmm
a Ty juz wiesz na jakie kolory pomalujecie sciany?

mam podobne tylko z lewej strony, do dzis nie wiem czy to od rozciagania sie macicy czy co?

śliczne

wspolczuje tych boli, a jednoczesnie zazdroszcze basenu

własnie dzis sie zapisałam na polowe lutego. były 2 niedaleko mnie. Pierwsza 420zł/para a chodziłabym sama bo maz w tych godzinach jeszcze w pracy, a druga bezpłatna i w weekend. Wybrałam oczywiscie drugą Na gimnastyke trzeba miec zaswiadczenie od lekarza, no ale u mnie to odpada. To bedzie 33 tydzien ciazy wiec mam nadzieje ze jeszcze nie urodze

gratuluje Majki
Dotka i Marszlka Wam tez gratuluje Dotka fajne imie dla synka, moj maz tak ma
Chyba brąz i beż ale jeszcze się okaże.

Cytat:

czyli u mnie za tydzień

Cytat:
Zobaczymy kto będzie miał rację, bo wróżka zubi przepowiedziała mi chłopca, ale ze znakiem zapytania
Super, że mąż chętny chodzić z Tobą
Bo mam mieszane uczucia i nie jestem do końca pewna

Cytat:
A no jasne śliczny brzuszek

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:37   #2575
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny brzuszek, bardzo zgrabny

Cytat:
Bo mam mieszane uczucia i nie jestem do końca pewna
To tak jak ja
Stary 2014-01-16, 14:17   #2576
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ale zgrabny
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:30   #2577
agaaga89
Zakorzenienie

Wow, dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa, normalnie, aż się zawstydzam Sama jestem zadowolona, bo sądząc po szybkim "wystrzale" brzucha we wczesnych tygodniach bałam się co będzie dalej, a tu narazie jest dobrze
Kochane, a gdzie wasze brzuchy? Rośniecie? Jestem pewna, że tak!

Stary 2014-01-16, 14:51   #2578
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Wow, dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa, normalnie, aż się zawstydzam Sama jestem zadowolona, bo sądząc po szybkim "wystrzale" brzucha we wczesnych tygodniach bałam się co będzie dalej, a tu narazie jest dobrze
Kochane, a gdzie wasze brzuchy? Rośniecie? Jestem pewna, że tak!
No mój brzuszek rośnie, rośnie Chociaż po wadze tego nie widać, bo od ostatniej wizyty, czyli przez miesiąc czasu przytyłam zaledwie 0,4 kg.
Jak będę miała chwilkę to wstawię fotkę, ale najpewniej dopiero w weekend
Stary 2014-01-16, 19:25   #2579
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
tak wypukłe ale to jest duży rozmiar więc to jakoś tak na 6 miesiąc będzie
moja dzidzia też harcuje rano i od 21-22 do 24

brawo gratulacje ale ten czas zapierdziela nie wiadomo kiedy
6 miesiac to juz bedzie takie wiecej siedzace
nic mi nie mów o pędzacym czasie na poczatku płynał jakby chciał a nie mógł a teraz to zapieprza 2 razy szybciej

agaga gratuluje połówki i śliczny brzusio

musze tez wrzucic swoje zdjecie ale nie moge sie za to zabrac jakoś

czy któraś z Was liczy może ruchy? dostałam karte od lekarza. Mam zapisac godzinę 10-tego ruchu danego dnia. Ale jak czuje wiercenie np. 5 minut to liczyc to jako 1 ruch czy co?Liczyc jakoś dokładniej? Sory za głupie pytania ale naprawde nie wiem
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:35   #2580
Elfka86
Zakorzenienie

Tu też się pochwalę wizytą

Wizyta w sumie w porządku - tzn. dziecko mieści się we wszystkich normach, całkowicie zdrowe i wszystkie narządy dobrze wykształcone, ma ok. 7 cm już niestety dziś było tak ruchliwe, że nawet porządnego zdjęcia się mu nie dało zrobić wiercipięta jedna płeć jak na razie nie do zauważenia, głównie dlatego, że machało wszystkim naraz - całą rączkę widziałam z wszystkimi paluszkami, bo normalnie wzięło i machało do mamy nogami kopie, no normalnie na miejscu ani chwili nie usiedziało oby to tylko teraz tak następna wizyta za miesiąc

Natomiast gorzej ze mną - po pierwsze mam anemię , a po drugie ginowi się coś nie spodobała moja macica, w sensie mówiłam, że mnie ostatnio dół brzucha boli i zrobił się twardy i jak się wziął za badanie to stwierdził, że faktycznie zbyt twarda macica i się trochę stawia, dlatego dostałam Duphaston jeszcze do luteiny, którą biorę i mam dużo odpoczywać, żeby wszystko było dobrze. I mam się wziąć za żelazo, bo mnie małe zjada od środka - obowiązkowo mam dużo buraków jeść, czerwonego mięsa, brokułów, szpinaku itd. generalnie poprawa diety mnie czeka przytyłam od ostatniej wizyty tylko kilogram, w sumie w ciąży już 3 kg także nie jest źle ale ta anemia niewskazana niestety :/

I moje małe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG2305.jpg (70,4 KB, 7 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości