Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 09:26   #4771
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak się chwalić to na całego nie? :P

http://www.youtube.com/watch?v=nB_srJyQKrs

Z serii "Mamusiu, wiem gdzie w tym domu ukryte są wszystkie kabelki"

Malinka, strasznie (ale pozytywnie) zazdroszczę Wam tego mówienia
u nas bez słów Ale w końcu to Mała Mamusia, a mamusia zaczęła mówić dopiero jak skończyła 3 lata i to po wypiciu wody ze świętego źródełka
Więc profilaktycznie na wiosnę zrobimy rundkę po wszystkich świętych źródełkach w Polsce i będziemy poić tym Młodego to może załapie szybciej

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Wykończysz się Dziewczyno
Nie Ty jedna jesteś taka wyrodna

Ojciec był całe rano w domu bo nie jeździł dziś autobusem Przez to Młody później poszedł na drzemkę, może i będę wredna ale zdecydowanie wole jak Tatuś jest w pracy ha ha ha ha))
Ale za to Młody ma obiad już ugotowany
Jaki on mobilny jest! Jestem pod wrażeniem. A ja Ci pozytywnie zazdroszczę tej mobilności Piotrusia i wstawania. Milenie jeszcze dużo do tego brakuje.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44634899]Margosia oglądnęłam filmik i.. się przeraziłam.
Artek nie jest chyba ani w połowie tak sprawny jak Piotruś...

Brawa dla Piotrka Pięknie, cudownie się rusza![/QUOTE]

Perse Milenie też dużo brakuje do takiej sprawności jaką ma Piotrunio. Każde dziecko osiąga daną umiejętność w swoim czasie.

Elaine za nową umiejętność Igiego

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2014-01-16 o 09:28
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:34   #4772
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też oczywiście pozytywnie zazdroszczę
Tylko wiecie, ciągle się mówi o tej rehabilitacji i ja już sama nie wiem, co dziecko powinno, a czego nie musi, zrobili mi wodę z mózgu już
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:43   #4773
fiazo
Zakorzenienie

Oklaski dla Piotrusia. Szkoda, że mój choć w połowie nie osiąga tego.
Kurna nie dość że wcześniak to genami rozwojowymi poszedł po ojca rodzinie.
W mojej wszyscy szybko sie rozwijali

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 09:52   #4774
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Bry !!!
Neta nie mam od wczoraj w domu,a teraz jestem na gościnnych występach u rodziców,więc korzystam z okazji,żeby poczytać.
Zuzia-100 lat
Margosia-dla PiotrusiaDorosłe go chłopa masz w domu
Perse-masz rację,dawniej było prościej z rozszerzaniem diety;nie mówię tutaj tylko o uwagach mojej mamy i teściowej,które się trochę dziwią temu,co nam teraz zalecają,ale opieram się o własne wspomnienia dotyczące starszej córki.Jej menu było bardziej różnorodne w tym wieku,w którym jest teraz Jaś.I szczerze mówiąc,nie pamiętam,żeby ktoś robił wielkie halo wokół glutenu wtedy.Chociaż pamiętam,jak śp ciocia wepchnęła parę okruszków herbatnika córce,jak miała dwa miesiące.Myślałam,że jej oczy wydrapię
Dzoan-znów się łączę z Tobą w bólu.My małego wzięliśmy do naszego łóżka o 4.44,bo się nie dało już spać przy jego kwękaniu.Głodny nie był,chory nie jest.Ma teraz etap kwękania i już.Nie będę pisać o ilości pobudek w nocy,bo już się robię nudna.
Surka-brawo za wagęNie przejmuj się,kochanie,moje maleństwo waży przecież jeszcze mniej i żaden z lekarzy tym się nie przejmuje,a i mnie ochrzaniają,że przesadzam.Nadrobią nam dzieciaczki
Elaine-brawo dla Igiego za szczepienie,no i za palec też
Jasiek się wkurza,bo mu z dzioba stópka wypada,kiedy już ją prawie ma,płaczemy wtedy ze śmiechu.Swoją drogą miałaś rację-wczoraj zapłaciłam ortopedzie 80 zł,chociaż na stronie przychodni było 40.40 zł za usg bioderek plus 40 zł za konsultację,jak się okazało,ale byłam przygotowana,więc ok.Wszystko jest w najlepszym porządku,muszę się pochwalić-biodra,nóżki,łapki,podnos zenie i obracanie główki,napięcie mięśniowe.Oprócz tego,że doktor okazał się bardzo nieprzyjemny(eufemizm miesiąca!)i potraktował mnie bardzo niegrzecznie.Tż i rodzice radzą wnieść skargę do kierownika przychodni,ale ja nie wierzę,że to coś da,poza tym nie mam świadków(chyba,że młody coś zezna)Źle się czuję po tej wizycie.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:03   #4775
dzoan
Zakorzenienie

elaine tak patrzę w klubie na Twoje notatki odnośnie żywienia malca i się zastanawiam.. np. morele od 9 mca masz wpisane, a te słoiczkowe są oznaczone od 4. Nie tylko w sumie morele inaczej. Tzn., że za wcześnie na takie produkty? Tylko czemu te słoiczki tak nierealnie są oznakowywane w takim razie?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:28   #4776
Konto usunięte

Artek je morele od dłuższego czasu.
Są i z Hippa i chyba z Bobovity razem z jabłkiem i bananem po 4 m-cu. Nic mu nie było po morelkach...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:32   #4777
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

noo powróciła sympatia do leżenia na brzuchu hurra!
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

[/COLOR]elaine-blath dla Igiego za nową umiejętnosć stopki są nakjlepsze

a swoją drogą kazde dziecko się inaczej rozwija wiec nie masz co się martwić ze Piotryś zasówa a Igi powoli robi postepy...iesz mój tomek nie umiał raczkować tylko tak pełzał slizgał się po podłodze...nie mialam dywanów tylko deski lakierowane i moze to tez dla tego i nie był zbyt silnym chłopcem, a Antek za to silny jest od bardzo dawna już rzyma głowkę sztywno podnosi ją juz troche jak leży bo skubaniec nie chce leżeć tylko siedzieć
na szczęście sie nie martwię po prostu jak patrzę na Petera czy słyszę jak ładnie Milenka mówi, to się lekko wzruszam, że dzieci nam szybko rosną. Widzę sama, że dwa tygodnie to spora różnica często w rozwoju, bo to długi czas, podczas którego sporo dziecko może się nauczyć. Widzę to po Igim. Dodatkowo mam wrażenie, że teraz się zaczną największe rozbieżności - właśnie na etapie siadania, raczkowania, chodzenia. każde maleństwo musi do tego dorosnąć i tyle.
Brawo dla Antosia że taki silny chłopak

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Oklaski dla Piotrusia. Szkoda, że mój choć w połowie nie osiąga tego.
Kurna nie dość że wcześniak to genami rozwojowymi poszedł po ojca rodzinie.
W mojej wszyscy szybko sie rozwijali

hahahha fajnie to napisałaś o rodzinie męża

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Bry !!!

Elaine-brawo dla Igiego za szczepienie,no i za palec też
Jasiek się wkurza,bo mu z dzioba stópka wypada,kiedy już ją prawie ma,płaczemy wtedy ze śmiechu.Swoją drogą miałaś rację-wczoraj zapłaciłam ortopedzie 80 zł,chociaż na stronie przychodni było 40.40 zł za usg bioderek plus 40 zł za konsultację,jak się okazało,ale byłam przygotowana,więc ok.Wszystko jest w najlepszym porządku,muszę się pochwalić-biodra,nóżki,łapki,podnos zenie i obracanie główki,napięcie mięśniowe.Oprócz tego,że doktor okazał się bardzo nieprzyjemny(eufemizm miesiąca!)i potraktował mnie bardzo niegrzecznie.Tż i rodzice radzą wnieść skargę do kierownika przychodni,ale ja nie wierzę,że to coś da,poza tym nie mam świadków(chyba,że młody coś zezna)Źle się czuję po tej wizycie.
dobrze, że byłaś przygotowana i że wszystko w porządku z bioderkami. I współczuję nieprzyjemnej wizyty i lekarza.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

dzoan: ja widziałam szpinak po 4 mieś a zawiera szczawiany każda firma ma swój schemat. Myślę, że morele nie szkodzą, jak są z polskiej uprawy. Ta babeczka mówiła, żeby wprowadzać po kolei a miesiące są orientacyjne więc może wyjść, że szybciej wprowadzasz. Najważniejsza jest obserwacja dziecka

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 10:42   #4778
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
noo powróciła sympatia do leżenia na brzuchu hurra!

na szczęście sie nie martwię po prostu jak patrzę na Petera czy słyszę jak ładnie Milenka mówi, to się lekko wzruszam, że dzieci nam szybko rosną. Widzę sama, że dwa tygodnie to spora różnica często w rozwoju, bo to długi czas, podczas którego sporo dziecko może się nauczyć. Widzę to po Igim. Dodatkowo mam wrażenie, że teraz się zaczną największe rozbieżności - właśnie na etapie siadania, raczkowania, chodzenia. każde maleństwo musi do tego dorosnąć i tyle.
Brawo dla Antosia że taki silny chłopak

hahahha fajnie to napisałaś o rodzinie męża

dobrze, że byłaś przygotowana i że wszystko w porządku z bioderkami. I współczuję nieprzyjemnej wizyty i lekarza.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

dzoan: ja widziałam szpinak po 4 mieś a zawiera szczawiany każda firma ma swój schemat. Myślę, że morele nie szkodzą, jak są z polskiej uprawy. Ta babeczka mówiła, żeby wprowadzać po kolei a miesiące są orientacyjne więc może wyjść, że szybciej wprowadzasz. Najważniejsza jest obserwacja dziecka
Bo to szczera prawda. Moje rodzeństwo i ich dzieci szybko sie rozwijali. Do roczku chodzili. Bratanica w 4miesiącu już zajadała swoje stopy.
A tż poszedł w 1,5 roku taki był leniwy. Dopiero jak jakis facet pojechal po jego ambicji to wstał z wózka i poszedł.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:47   #4779
Konto usunięte

Elaine, dzięki, że to napisałaś, bo ja miałam ziemniaczki ze szpinakiem w kolejce... :/

A i kaszkę morelową też mam po 4 m-cu. Ale na razie wykańczamy bananową.
Stary 2014-01-16, 10:51   #4780
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej Wczoraj mnie pochłoneły pierogi z mięsem Tz miał niespodzianke A dzis?Laura spi,pozniej zupka,spacer,prasowanie.. ....Poczytałam Was Biegnę tworzyć zupę ziemniaczaną.
Stary 2014-01-16, 10:54   #4781
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: przepraszam, wprowadziłam w błąd, to buraki i botwinka zawierają szczawiany, dlatego rekomendowane są w późniejszym terminie. Szpinak również, ale nie z powodu szczawianów.
Ja to teraz rozkminiam, co po glutenie chyba zupkę zrobię marchew,ziemniaczek i pietruszka potem dorzucę do niej koper. Poza tym się już czaję na gruszkę z babydream. Z jednej strony już bym chciała tyle rzeczy podać, z drugiej ze względu na alergie w rodzinie, chcę pojedynczo wprowadzać nowe składniki.

Które z dzieci waszych umie już papa robić?

Galeria pazurkowa:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 10:55   #4782
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A my dzisiaj byłyśmy na wzw B, jak się cieszę, że kolejne szczepienia po roku Lila trochę popłakała, ale nie było tragedii, a tak się obawiałam tej szczepionki, ufff Nie wiem czy obecność tatusia złagodziła ból, czy co

I ważymy już 6245 gram Niby nie wiele, ale każdy gram cieszy. W 4 tygodnie przybyło 290 gram mojej Lileczki

Oczywiście będziemy szukały kolejne przyczyny niskiego przybierania. tym razem aspat, altat, morfo i tsh + skierowanie do endokrynologa. Na NFZ najszybszy termin znalazłam na wrzesień

Chciałam się jeszcze pochwalić, że moje słoneczko zaakceptowało już brodzik i super pluska się w wodzie
Brawo za szczepienie i wagę!
U nas też z kąpieli jest coraz większa radość . Tylko tata coraz mniejszy ich entuzjazm przejawia (sprząta łazienkę po kąpieli )

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
t napisano o 08:43 ----------

Czy to tylko ja jestem taka leniwa, ze chcialabym dziecku na wodzie wszystko dawac i bronie sie rekami, nogami by nie musiec z cyca sciagac? :P

Margos ja i tak sie nie wyspie..ostatnio i tak ciezko mi zasnac wieczorem..jakas mala bezsennosc..a jak sie uda, to jestem tak zmeczona, ze do dziecka wstawac brakuje sil.
A tych zdjec nikt za mnie nie wybierze.. a czas ucieka.. juz i tak ciagle sie tlumacze brakiem czasu..a tu na dzien dziadkow znowu bedzie trzeba...to teraz chyba powalcze by opoznienie bylo jak najmniejsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja chyba też jestem trochę wyrodna I przeraża mnie fakt, że niedługo będę musiała naściągać mleka na ok 16 godz karmienia (jedziemy na wesele) i musi to być spory zapas, bo Amelka lubi podjadać a się nie najadać . Nie wiem jak radzić mamie z tym mlekiem- jakie porcje jednorazowo przygotowywać. Amela po uspaniu "na noc" w pierwszych 3 godzinach potrafi sie obudzic 5-6 razy i zawsze musi pociumkac

Cytat:

u nas bez słów Ale w końcu to Mała Mamusia, a mamusia zaczęła mówić dopiero jak skończyła 3 lata i to po wypiciu wody ze świętego źródełka
Więc profilaktycznie na wiosnę zrobimy rundkę po wszystkich świętych źródełkach w Polsce i będziemy poić tym Młodego to może załapie szybciej

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ojciec był całe rano w domu bo nie jeździł dziś autobusem Przez to Młody później poszedł na drzemkę, może i będę wredna ale zdecydowanie wole jak Tatuś jest w pracy ha ha ha ha))
Brawo brawo Piotrusiu!
Amela tez juz wie gdzie są kabelki, ale dostaje się do nich turlaniem i lekkim pelzaniem.Nie siedzimy jeszcze tak ladnie.

Cytat:
elaine tak patrzę w klubie na Twoje notatki odnośnie żywienia malca i się zastanawiam.. np. morele od 9 mca masz wpisane, a te słoiczkowe są oznaczone od 4. Nie tylko w sumie morele inaczej. Tzn., że za wcześnie na takie produkty? Tylko czemu te słoiczki tak nierealnie są oznakowywane w takim razie?
O tym samym wczoraj rozmawialam ze szwagierka. Ilu specjalistów- tyle schematów zywienia. W kazdym kraju sa inne wytyczne- rozne firmy- rozne normy.

Dla przykładu- mam książkę (chyba) angielskiej dietetyczki, wg której w 6-7 miesiącu życia niemowlę powinno unikać owoców cytrusowych, kiwi, truskawek i pomidorów (tak tak- pomidory są zaliczone do owoców ). Na etapie 7-9 miesiący można podawać wszystkie owoce, w tym kiwi, cytrusy oraz truskawki.

Prosimy o kciuki dziś o 16.20 mamy usg brzuszka
Stary 2014-01-16, 11:21   #4783
dzoan
Zakorzenienie

A podawala ktoras z Was pasternak z babydream?

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Stary 2014-01-16, 11:37   #4784
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Tyle się nacytowałam i szlag wszystko trafił bo mi się komp zaktualizował i wyłaczył sam

Byliśmy na usg bioderek, wszystko gra, mamy rozetkowe punkty kostnienia

Fiazo ale pojechałaś z tym rozwojem

paulinka kciuki za usg
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 11:58   #4785
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Perse: przepraszam, wprowadziłam w błąd, to buraki i botwinka zawierają szczawiany, dlatego rekomendowane są w późniejszym terminie. Szpinak również, ale nie z powodu szczawianów.
Ja to teraz rozkminiam, co po glutenie chyba zupkę zrobię marchew,ziemniaczek i pietruszka potem dorzucę do niej koper. Poza tym się już czaję na gruszkę z babydream. Z jednej strony już bym chciała tyle rzeczy podać, z drugiej ze względu na alergie w rodzinie, chcę pojedynczo wprowadzać nowe składniki.

Wydawało mi się, że takie umiejętności to bliżej roczku pojawiają się

Cytat:

Ze słoiczka nie dawałam, ale ostatnio byłam na BioBazarze i takowy zakupiłam. Dodaję troszeczkę do zupek. Mam w zapasie z babydreama pasternak z czymś (nie pamietam czym), ale jeszcze nie probowalysmy. Podają głownie swoje zupki- sloiczkami (obiakami) wspomagam sie w dniach, kiedy brakuje mi czasu lub gdzies wychodzimy. Deserki to w wiekszosci sloiczki (chce jej urozmaicać owoce- gotowych jest spory wybór )
Stary 2014-01-16, 12:11   #4786
dzoan
Zakorzenienie

Paulinka kciuki za usg
Sammi super, ze u Was z bioderkami ok

Stary 2014-01-16, 12:38   #4787
malinka0525
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44636653]Elaine, dzięki, że to napisałaś, bo ja miałam ziemniaczki ze szpinakiem w kolejce... :/

A i kaszkę morelową też mam po 4 m-cu. Ale na razie wykańczamy bananową.[/QUOTE]

Ciekawe czy Artusiowi kaszka morelowa posmakuje. Moja Mała nie chciała jej w ogóle jeść. Tylko spróbowała i miała odruchy wymiotne jak jej po raz kolejny próbowałam dać Mały wybrzydzacz hehe

Cytat:

A gotowałaś już jakieś zupy Igiemu sama? Czy będziesz pierwszy raz gotować? Ostatnio zrobiłam taką samą zupę Milence i zjadła tylko trochę a później było bleee

Milenka tak jakby zaczyna robić papa W niedzielę gdy od nas goście wychodzili to najpierw zrobiła swojej małej koleżance (imienniczce) coś w stylu papa, a później następnym gościom i jak mówiłam do niej zrób papa to tą czynność powtarzała Ale co do tego muszę się jeszcze upewnić przy najbliższej okazji

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tyle się nacytowałam i szlag wszystko trafił bo mi się komp zaktualizował i wyłaczył sam

Fiazo ale pojechałaś z tym rozwojem

paulinka kciuki za usg
za usg. Dobrze, że wszystko dobrze

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:16   #4788
sammi24
Zadomowienie

Ja chyba zaraz wyjdę na spacer dziś na obiad zamawiana pizza

Marny coś dzisiaj pochlipał z piersi ale wciąż nie opróżnia jak wcześniej. Jutro idziemy na umówioną wizytę do pediatry. W sumie to szkoda mi tej lekarki, no bo co ona powie, skoro Jakub nie je, a tak prócz tego jest pogodny zauważyłam tylko, że jest bardziej blady. Zwróciła nawet na to uwagę dzisiaj moja koleżanka z przychodni gdzie robiliśmy usg. Na morfologii miesiąc temu było ok. Chyba jutro podjedziemy do labu jeszcze zrobić badanie.

Ciekawe czy Magolina z Adasiem dzisiaj wyjdą ze szpitala...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 13:19   #4789
paulinka777
Raczkowanie

I jeszcze mi się przypomniało czym chciałam się z Wami podzielić w nawiązaniu do ostatnich rozterek fotelików samochodowych

Warto zajrzeć:
http://www.piegowata-ewa.pl/2013/05/...k-za-wami.html - ciekawy wpis o fotelikach 9-18kg

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/- a tu blog, który też warto przejrzeć; ciekawe filmy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 13:54   #4790
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Peter w ogóle papa nie czai :P Za to zaczyna bić brawo
Cytat:
Brawo za szczepienie i wagę!
U nas też z kąpieli jest coraz większa radość . Tylko tata coraz mniejszy ich entuzjazm przejawia (sprząta łazienkę po kąpieli )

Cytat:
Będzie dziwne jak napiszę, ze ja? Akurat wczoraj Peter jadł
Cytat:
cokolwiek by to nie znaczyło

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

I specjalnie dla wujka Marcina przesyłamy
Co by przestał wątpić w Petera

1)https://www.youtube.com/watch?v=H78SUQtzPJI

Mama przykleiła naklejkę na stałe hahahhaha)

2)https://www.youtube.com/watch?v=RsWM9Nv_IKY

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 14:24   #4791
Konto usunięte

PETORPEDA rozwojowa! Podziwiam
Stary 2014-01-16, 15:25   #4792
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

1,5h na spacerze... -5 odczuwalna -9 ale się dotleniliśmy... dzisiaj Igorek zadebiutował w rajstopkach, ahhahaha

Cytat:
zaciśnięte!
Cytat:

jeszcze nie..

Cytat:

brawo, super, że wszystko dobrze.
Fajnie, że będziecie w tym samym czasie. jak się uda spotkać, to się uda, jak nie, to jeszcze będzie okazja
Cytat:
Wydawało mi się, że takie umiejętności to bliżej roczku pojawiają się
)
ostatnio czytałam że ok 7-8 miesiąca już mogą zacząć papa robić

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A gotowałaś już jakieś zupy Igiemu sama? Czy będziesz pierwszy raz gotować? Ostatnio zrobiłam taką samą zupę Milence i zjadła tylko trochę a później było bleee

Milenka tak jakby zaczyna robić papa W niedzielę gdy od nas goście wychodzili to najpierw zrobiła swojej małej koleżance (imienniczce) coś w stylu papa, a później następnym gościom i jak mówiłam do niej zrób papa to tą czynność powtarzała Ale co do tego muszę się jeszcze upewnić przy najbliższej okazji
jeszcze nie gotowałam..:P taki mam plan. Póki co nie wprowadzam niczego nowego przez gluten.
Cytat:
I jeszcze mi się przypomniało czym chciałam się z Wami podzielić w nawiązaniu do ostatnich rozterek fotelików samochodowych

Warto zajrzeć:
http://www.piegowata-ewa.pl/2013/05/...k-za-wami.html - ciekawy wpis o fotelikach 9-18kg

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/- a tu blog, który też warto przejrzeć; ciekawe filmy.
zajrzę, dzięki
a o książkach to zapraszam do mnie

Cytat:
Peter w ogóle papa nie czai :P Za to zaczyna bić brawo

Będzie dziwne jak napiszę, ze ja? Akurat wczoraj Peter jadł

cokolwiek by to nie znaczyło

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

zaje** jest! no!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

idę robic obiad: jajka w sosie chrzanowym, ziemniaki i marchewka z groszkiem

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-16, 15:33   #4793
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
dZien dobry noc nawet dobra. Pierwsza pobudka o 4 tyle ze Igor zasypiał ponad godzinę i padł przed 22. Na szczęście bez żadnych piskow i placzow mogłam dokończyć ksiazke=P

IWONKA Zuzi nie przeszkadzało ze rozwodnione? To chyba na początek tak sprobuje,potem najwyżej jakas mleczna spróbujemy.

PERSE u was były jakieś problemy po Sinlacu?

ONA no i wyjaśniło się dlaczego nie kojarzylam jak wyglądasz!! ukrywalas się. Bardzo ładna dziewczyna z Ciebie

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Zuza sie nie skarzyla, jedyn problem to bardizej brudne śliniaki, foteliki i co sie da
aa i wbijam dzisiaj do Ciebie na obiad!

Cytat:

Normalnie Margos nie chce nic mowic ale jak zaskoczl Cie synus porodem tak zaskoczyl w blyskawicznym tempie rozwoju! Napatrzec sie nie moge
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 16:19   #4794
dzoan
Zakorzenienie

Margos w sumie to bylo do przewidzenia i jak smakowala?

Elaine zacytuje meza..'chlopaki nosza rajtuzy, nie rajstopy' nie dokoncze kogo z Malego robie ;P

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

My wrocilismy z 2h spacerku a teraz Maly szaleje i piszczy na dywanie..glosniej Maly, glosniej..niech sasiedzi tez posluchaja
Pozniej skocze do sklepu po chlebek i cos smacznego..jeszcze tylko nie wiem na co mam ochote :/

Stary 2014-01-16, 19:12   #4795
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

I ważymy już 6245 gram Niby nie wiele, ale każdy gram cieszy. W 4 tygodnie przybyło 290 gram mojej Lileczki

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
to chyba z kims Cie pomylilam? a nie miałąś czasem siebie w sukni ślubnej w avatarze??
Nie. Raz tylko wstawiłam zdjęcie do klubu ze ślubu.

Cytat:

Właśnie zdałam sobie sprawę, że Dzień Babci i Dziadka już w przyszłym tygodniu.
A ja miałam ambitny plan wybrać zdjęcia od narodzin Olusia, zamówić odbitki, kupić albumy i dać naszym rodzicom..plus zdjęcia dla nas i ślubne..teraz to już na pewno nie zdążymy na czas.. jak ja nie lubię na ostatnią chwilę.. będę ślęczeć teraz nad tym do późna.. a i tak dzisiaj tylko posegreguję zdjęcia w kolejności w folderach miesiącami, bo przecież wszystko w kupie wrzucone plus zdjęcia z telefonów..
A mój mądry mąż zrzucił jedyne zdjęcia z aparatu na mojego lapka i nigdzie więcej kopii nie zostawił..jakby szlag trafił mojego grata, to już byśmy nie mieli żadnych zdjęć..no ku*wa zła jestem.. jak można o tym nie pomyśleć teraz zgrywam na dysk zewnętrzny i to potrwa..i muszę czekać
Lepiej sobie odpocznij. Ja za w czasu zrobiłam fotosiazki, ale chciałam tez dac zdjęcie w ramce, ramki zamówiłam we wtorek a już wiem, że do weekendu nie dojdą. A i tak zdjec do tych ramek nie mam.

Cytat:

ONA no i wyjaśniło się dlaczego nie kojarzylam jak wyglądasz!! ukrywalas się. Bardzo ładna dziewczyna z Ciebie

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Dziękuje Raz sie pokazałam. Dawno temu.

Cytat:
Czesc Dzirwczyny
Olek jakis dziwny w nocy..niby w miare ok drzemki..choc krotsze znowu niz poprzedniej nocy..ale 2razy z kaszlem sie budzil..tak poza tym nie kaszlal wcale..po 6 wzielan go do siebie, nie mialam sily karmic na lezaco i taki jakis wiercacy sie byl...zreszta od wieczora tak. Zeby nic go nie lapalo (( za tydzien szczepienie, ktore 2 razy bylo przesuwane..choc ponoc dluzsza przerwa lepsza niz ta minimalna, ale 12tyg wystarczy..wystarczy nam juz przeziebien
Poza tym dziecko sasiadow mnie denerwuje..kolejny raz leze przy Malym rano czy na drzemce w ciagu dnia..sama nie spie, bo pilnuje Malego, zeby mu uszka przytkac jak kolega zza sciany zaczyna ostro wyc, krzyczec czy tupac.. Olek nie dosypia, budzi sie z placzem i jest stekajacy Wiem, ze to tylko dziecko i nasz tez taki bedzie glosny..to wina tych tekturowych scian..powinnam sie wpieniac na projektanta bloku i dewelopera..ale po prostu wysiadam..zal mi Malego i siebie..bo jak on rozzalony, to i mnie sie obrywa

No pozalilam sie

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Czy to tylko ja jestem taka leniwa, ze chcialabym dziecku na wodzie wszystko dawac i bronie sie rekami, nogami by nie musiec z cyca sciagac? :P

Margos ja i tak sie nie wyspie..ostatnio i tak ciezko mi zasnac wieczorem..jakas mala bezsennosc..a jak sie uda, to jestem tak zmeczona, ze do dziecka wstawac brakuje sil.
A tych zdjec nikt za mnie nie wybierze.. a czas ucieka.. juz i tak ciagle sie tlumacze brakiem czasu..a tu na dzien dziadkow znowu bedzie trzeba...to teraz chyba powalcze by opoznienie bylo jak najmniejsze

Na bezsenność to i ja ostatnio cierpie. A rano jestem nieprzytomna.
U nas tez takie cienkie ściany. Przynajmniej wiem, że sasiad z góry który uprawiał nocami niezłe harce ma już dziecko Już nie ma ochów i achów a jest płacz.
Do tego ten sam deweloper buduje przedszkole, co tam sie bedzie działo to już mnie głowa boli.

Cytat:

Jak on wędruje

Cytat:

Miałam z hippa. Jakie to było okropne.

Cytat:

Aaa umiejętność u nas od wczoraj.. w końcu udało się Igorowi wepchnąć sobie palucha od nogi do buzi. Wcześniej mu ciągle uciekał w ostatniej chwili i robienie brrrrr z wyytkniętym jezykiem.. ja tak nie umiem

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość

Cytat:

Franek macha reka, ale na odchodne tego nie robi i jak mu pokazuje.

Cytat:

Cytat:
Ja chyba zaraz wyjdę na spacer dziś na obiad zamawiana pizza

Marny coś dzisiaj pochlipał z piersi ale wciąż nie opróżnia jak wcześniej. Jutro idziemy na umówioną wizytę do pediatry. W sumie to szkoda mi tej lekarki, no bo co ona powie, skoro Jakub nie je, a tak prócz tego jest pogodny zauważyłam tylko, że jest bardziej blady. Zwróciła nawet na to uwagę dzisiaj moja koleżanka z przychodni gdzie robiliśmy usg. Na morfologii miesiąc temu było ok. Chyba jutro podjedziemy do labu jeszcze zrobić badanie.

Ciekawe czy Magolina z Adasiem dzisiaj wyjdą ze szpitala...
Moze ma pleśniawki, albo uszka go bola, albo zeby ida. Coś na pewno Wam powie, a jak nie to marny los matek niejadków.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cześć
Szczepienie zaliczone.
Pneumokoki jednak zrobimy później. Pediatra powiedziała, że można w każdej chwili, że to my rodzice decydujemy kiedy.
Franuś wazy - 9500g wzrost - 76,5cm
Diety mamy na razie nie rozszerzać. Dostaliśmy skierowanie na badania, mamy je dopiero zrobić pod koniec przyszłego tygodnia. Może coś z tego wyniknie skąd te plamy.
Od 3 dni przemywam mu buźkę octeniseptem i widzę poprawę, także to jakaś bakteria, możliwe że z buzi.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

Świetny

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:19   #4796
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Nie. Raz tylko wstawiłam zdjęcie do klubu ze ślubu.

Lepiej sobie odpocznij. Ja za w czasu zrobiłam fotosiazki, ale chciałam tez dac zdjęcie w ramce, ramki zamówiłam we wtorek a już wiem, że do weekendu nie dojdą. A i tak zdjec do tych ramek nie mam.

Dziękuje Raz sie pokazałam. Dawno temu.

Na bezsenność to i ja ostatnio cierpie. A rano jestem nieprzytomna.
U nas tez takie cienkie ściany. Przynajmniej wiem, że sasiad z góry który uprawiał nocami niezłe harce ma już dziecko Już nie ma ochów i achów a jest płacz.
Do tego ten sam deweloper buduje przedszkole, co tam sie bedzie działo to już mnie głowa boli.

Jak on wędruje

Miałam z hippa. Jakie to było okropne.

Franek macha reka, ale na odchodne tego nie robi i jak mu pokazuje.

Moze ma pleśniawki, albo uszka go bola, albo zeby ida. Coś na pewno Wam powie, a jak nie to marny los matek niejadków.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cześć
Szczepienie zaliczone.
Pneumokoki jednak zrobimy później. Pediatra powiedziała, że można w każdej chwili, że to my rodzice decydujemy kiedy.
Diety mamy na razie nie rozszerzać. Dostaliśmy skierowanie na badania, mamy je dopiero zrobić pod koniec przyszłego tygodnia. Może coś z tego wyniknie skąd te plamy.
Od 3 dni przemywam mu buźkę octeniseptem i widzę poprawę, także to jakaś bakteria, możliwe że z buzi.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Świetny
Ładnie Franek rośnie Czyli pneumokoki bedziecie mieć po 7 miesiacu tak? a jak buzka, nadal takmocno zaczerwnieniona?
Stary 2014-01-16, 19:24   #4797
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale super zasuwa i pnie się do wspinania

Cytat:
Surka: no to super, że powrót do pracy okazał się w miarę bezbolesny emocjonalnie. Jak teściowa sobie z Lilą radzi? Zadowolona jesteś? Chyba więcej teraz Lila przybrała niż ostatnio?
Ostatnio to w sumie głównie mąż z nią zostawał, więc dawał radę A jeśli chodzi o przybieranie to ostatnio też przybrała poniżej 300 gram w 4 tyg. U nas to już norma

Cytat:

Ja podałam w połązeniu z dynią i ziemniakiem, początkowo trochę się krzywiła, ale potem wsuwała, aż miło

Cytat:

Warto zajrzeć:

A ja zastanawiam się nad kupieniem fotelika 9-36 kg Ale jeszcze nie zabrałam się za analizę. Do 9 miesiąca i przekroczenia 9 kg sporo nam brakuje

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:25   #4798
Anulka_p
Zakorzenienie

Margoś - Brawa dla Piotrusia. Trzeba pochować kable.

My mieliśmy dziś szczepienie. Misio mało przybrał. Waży 7200 więc w 6 tygodni tylko 200 gramów. Pani doktor odliczyła, że od wagi urodzeniowej (2900) to i tak dobry przyrost, więc kazała się nie stresować i już po prostu wprowadzić mięso do diety, karmić piersią na żądanie i obserwować : -). Misio był bardzo dzielny. Skrzywił się tylko lekko przy wbijaniu igły.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 19:30   #4799
iwona335
Zakorzenienie

jezeli dziecko przybiera na wadze przy podawaniu warzyw i owoców to mozna opoznic podanie miesa czy toma sie nijak do siebie??

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Margoś - Brawa dla Piotrusia. Trzeba pochować kable.

My mieliśmy dziś szczepienie. Misio mało przybrał. Waży 7200 więc w 6 tygodni tylko 200 gramów. Pani doktor odliczyła, że od wagi urodzeniowej (2900) to i tak dobry przyrost, więc kazała się nie stresować i już po prostu wprowadzić mięso do diety, karmić piersią na żądanie i obserwować : -). Misio był bardzo dzielny. Skrzywił się tylko lekko przy wbijaniu igły.
dla dzielnego Miśka!!
moze po prostu czas na niego na schabowego z ziemniaczkiem :
Stary 2014-01-16, 19:30   #4800
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ładnie Franek rośnie Czyli pneumokoki bedziecie mieć po 7 miesiacu tak? a jak buzka, nadal takmocno zaczerwnieniona?
Dobrze, że idzie mu tez w długość Dziś rano była idealna jak na niego, a po południu znowu wyszły plamy.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości