|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44634899]Margosia oglądnęłam filmik i.. się przeraziłam. Artek nie jest chyba ani w połowie tak sprawny jak Piotruś... Brawa dla Piotrka ![]() Perse Milenie też dużo brakuje do takiej sprawności jaką ma Piotrunio. Każde dziecko osiąga daną umiejętność w swoim czasie. Elaine ![]() Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2014-01-16 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Konto usunięte
|
Ja też oczywiście pozytywnie zazdroszczę
![]() Tylko wiecie, ciągle się mówi o tej rehabilitacji i ja już sama nie wiem, co dziecko powinno, a czego nie musi, zrobili mi wodę z mózgu już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Oklaski dla Piotrusia. Szkoda, że mój choć w połowie nie osiąga tego.
Kurna nie dość że wcześniak to genami rozwojowymi poszedł po ojca rodzinie. W mojej wszyscy szybko sie rozwijali Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
Bry !!!
Neta nie mam od wczoraj w domu,a teraz jestem na gościnnych występach u rodziców,więc korzystam z okazji,żeby poczytać. Zuzia-100 lat ![]() Margosia-dla Piotrusia ![]() ![]() Perse-masz rację,dawniej było prościej z rozszerzaniem diety;nie mówię tutaj tylko o uwagach mojej mamy i teściowej,które się trochę dziwią temu,co nam teraz zalecają,ale opieram się o własne wspomnienia dotyczące starszej córki.Jej menu było bardziej różnorodne w tym wieku,w którym jest teraz Jaś.I szczerze mówiąc,nie pamiętam,żeby ktoś robił wielkie halo wokół glutenu wtedy.Chociaż pamiętam,jak śp ciocia wepchnęła parę okruszków herbatnika córce,jak miała dwa miesiące.Myślałam,że jej oczy wydrapię ![]() Dzoan-znów się łączę z Tobą w bólu.My małego wzięliśmy do naszego łóżka o 4.44,bo się nie dało już spać przy jego kwękaniu.Głodny nie był,chory nie jest.Ma teraz etap kwękania i już.Nie będę pisać o ilości pobudek w nocy,bo już się robię nudna. Surka-brawo za wagę ![]() ![]() Elaine-brawo dla Igiego za szczepienie,no i za palec też ![]() Jasiek się wkurza,bo mu z dzioba stópka wypada,kiedy już ją prawie ma,płaczemy wtedy ze śmiechu.Swoją drogą miałaś rację-wczoraj zapłaciłam ortopedzie 80 zł,chociaż na stronie przychodni było 40.40 zł za usg bioderek plus 40 zł za konsultację,jak się okazało,ale byłam przygotowana,więc ok.Wszystko jest w najlepszym porządku,muszę się pochwalić-biodra,nóżki,łapki,podnos zenie i obracanie główki,napięcie mięśniowe.Oprócz tego,że doktor okazał się bardzo nieprzyjemny(eufemizm miesiąca!)i potraktował mnie bardzo niegrzecznie.Tż i rodzice radzą wnieść skargę do kierownika przychodni,ale ja nie wierzę,że to coś da,poza tym nie mam świadków(chyba,że młody coś zezna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
elaine tak patrzę w klubie na Twoje notatki odnośnie żywienia malca i się zastanawiam.. np. morele od 9 mca masz wpisane, a te słoiczkowe są oznaczone od 4. Nie tylko w sumie morele inaczej. Tzn., że za wcześnie na takie produkty? Tylko czemu te słoiczki tak nierealnie są oznakowywane w takim razie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Konto usunięte
|
Artek je morele od dłuższego czasu.
Są i z Hippa i chyba z Bobovity razem z jabłkiem i bananem po 4 m-cu. Nic mu nie było po morelkach... |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |||
Zakorzenienie
|
noo powróciła sympatia do leżenia na brzuchu
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo dla Antosia że taki silny chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- dzoan: ja widziałam szpinak po 4 mieś a zawiera szczawiany ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tż poszedł w 1,5 roku taki był leniwy. Dopiero jak jakis facet pojechal po jego ambicji to wstał z wózka i poszedł. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Konto usunięte
|
Elaine, dzięki, że to napisałaś, bo ja miałam ziemniaczki ze szpinakiem w kolejce... :/
A i kaszkę morelową też mam po 4 m-cu. Ale na razie wykańczamy bananową. |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]()
#4781 |
Zakorzenienie
|
Perse: przepraszam, wprowadziłam w błąd, to buraki i botwinka zawierają szczawiany, dlatego rekomendowane są w późniejszym terminie. Szpinak również, ale nie z powodu szczawianów.
Ja to teraz rozkminiam, co po glutenie ![]() ![]() Które z dzieci waszych umie już papa robić?
#4782 | ||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
U nas też z kąpieli jest coraz większa radość ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Amela tez juz wie gdzie są kabelki, ale dostaje się do nich turlaniem i lekkim pelzaniem.Nie siedzimy jeszcze tak ladnie. Cytat:
Dla przykładu- mam książkę (chyba) angielskiej dietetyczki, wg której w 6-7 miesiącu życia niemowlę powinno unikać owoców cytrusowych, kiwi, truskawek i pomidorów (tak tak- pomidory są zaliczone do owoców ![]() Prosimy o kciuki dziś ![]() ![]()
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Tyle się nacytowałam i szlag wszystko trafił bo mi się komp zaktualizował i wyłaczył sam ![]() Byliśmy na usg bioderek, wszystko gra, mamy rozetkowe punkty kostnienia ![]() Fiazo ale pojechałaś z tym rozwojem ![]() ![]() ![]() paulinka kciuki za usg |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4787 | ||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44636653]Elaine, dzięki, że to napisałaś, bo ja miałam ziemniaczki ze szpinakiem w kolejce... :/
A i kaszkę morelową też mam po 4 m-cu. Ale na razie wykańczamy bananową.[/QUOTE] Ciekawe czy Artusiowi kaszka morelowa posmakuje. Moja Mała nie chciała jej w ogóle jeść. Tylko spróbowała i miała odruchy wymiotne jak jej po raz kolejny próbowałam dać ![]() Cytat:
![]() Milenka tak jakby zaczyna robić papa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
Ja chyba zaraz wyjdę na spacer
![]() ![]() Marny coś dzisiaj pochlipał z piersi ale wciąż nie opróżnia jak wcześniej. Jutro idziemy na umówioną wizytę do pediatry. W sumie to szkoda mi tej lekarki, no bo co ona powie, skoro Jakub nie je, a tak prócz tego jest pogodny ![]() Ciekawe czy Magolina z Adasiem dzisiaj wyjdą ze szpitala... |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Raczkowanie
|
I jeszcze mi się przypomniało czym chciałam się z Wami podzielić w nawiązaniu do ostatnich rozterek fotelików samochodowych
![]() Warto zajrzeć: http://www.piegowata-ewa.pl/2013/05/...k-za-wami.html - ciekawy wpis o fotelikach 9-18kg http://osiemgwiazdek.blogspot.com/- a tu blog, który też warto przejrzeć; ciekawe filmy.
#4790 | ||
Zakorzenienie
|
Peter w ogóle papa nie czai :P Za to zaczyna bić brawo
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie dziwne jak napiszę, ze ja? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- I specjalnie dla wujka Marcina przesyłamy ![]() Co by przestał wątpić w Petera ![]() 1)https://www.youtube.com/watch?v=H78SUQtzPJI Mama przykleiła naklejkę na stałe hahahhaha ![]() 2)https://www.youtube.com/watch?v=RsWM9Nv_IKY
![]() |
#4791 |
Konto usunięte
|
PETORPEDA rozwojowa!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||||||
Zakorzenienie
|
1,5h na spacerze...
![]() ![]() zaciśnięte! Cytat:
Cytat:
Fajnie, że będziecie w tym samym czasie. jak się uda spotkać, to się uda, jak nie, to jeszcze będzie okazja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a o książkach to zapraszam do mnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- idę robic obiad: jajka w sosie chrzanowym, ziemniaki i marchewka z groszkiem ![]()
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa i wbijam dzisiaj do Ciebie na obiad! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Margos w sumie to bylo do przewidzenia
![]() Elaine zacytuje meza..'chlopaki nosza rajtuzy, nie rajstopy' ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- My wrocilismy z 2h spacerku ![]() ![]() Pozniej skocze do sklepu po chlebek i cos smacznego..jeszcze tylko nie wiem na co mam ochote :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez takie cienkie ściany. Przynajmniej wiem, że sasiad z góry który uprawiał nocami niezłe harce ma już dziecko ![]() Do tego ten sam deweloper buduje przedszkole, co tam sie bedzie działo to już mnie głowa boli. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Franek macha reka, ale na odchodne tego nie robi i jak mu pokazuje. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cześć ![]() Szczepienie zaliczone. Pneumokoki jednak zrobimy później. Pediatra powiedziała, że można w każdej chwili, że to my rodzice decydujemy kiedy. Franuś wazy - 9500g ![]() ![]() Diety mamy na razie nie rozszerzać. Dostaliśmy skierowanie na badania, mamy je dopiero zrobić pod koniec przyszłego tygodnia. Może coś z tego wyniknie skąd te plamy. Od 3 dni przemywam mu buźkę octeniseptem i widzę poprawę, także to jakaś bakteria, możliwe że z buzi. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Margoś - Brawa dla Piotrusia.
![]() ![]() My mieliśmy dziś szczepienie. Misio mało przybrał. Waży 7200 więc w 6 tygodni tylko 200 gramów. Pani doktor odliczyła, że od wagi urodzeniowej (2900) to i tak dobry przyrost, więc kazała się nie stresować i już po prostu wprowadzić mięso do diety, karmić piersią na żądanie i obserwować : -). Misio był bardzo dzielny. Skrzywił się tylko lekko przy wbijaniu igły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
jezeli dziecko przybiera na wadze przy podawaniu warzyw i owoców to mozna opoznic podanie miesa czy toma sie nijak do siebie??
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() moze po prostu czas na niego na schabowego z ziemniaczkiem : ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.