|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może mi to ktos pokazac jakie kupujecie?
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin gratuluję synka
![]() Dziękuję Kochane Wy moje Ilkas u mnie był podobny problem z roczkiem braciszka, stanęło na tym, że goście odwiedzali nas na raty, ale z drugiej strony gościom też to bardziej pasowało a niestety koszta w restauracjach są straszne ale jeżeli miałabyś możliwość wynajęcia czegoś tak jak napisała Sylvunia to to całkiem niezły pomysł
|
#994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magdi podwojny zestaw wzielam, bo bardziej sie oplaca. A i jeszcze my czesto ( Tzet mysli ze czesto ) bedziemy jezdzic do Tesciow i ja gap boje sie ze zostawie kiedys butelke u Nich, wiec wole drugi zestaw miec w domu
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||
|
|
|
#995 |
|
BAN stały
|
MamaKtosia co do knajpy czy domu to już wyżej napisałam i właśnie mam dylemat.
Czyli rozumiem, że Ty w domu robisz? Co pieczesz? No i trudno, trza balony z neta brać edit, doczytała resztę Hm..teraz tak myślę, że obiad i tak musze zmotać. Bo przecież teście przyjeżdżają "z daleka" więć nie mogę ich ugościć samym ciastem i kawą Sylvuniaa84 u nas w dużym mieście to ciężko niestety z takimi salkami Przynajmniej ja nie znam takiej. A w sumie taka salka to niezły pomysł. Nawet wiem, że u teściów jest taka 500 metrów od nich i jest super!! Tylko, że teście mieszkają 120 km od nas..więc nie opłaca się tam przenosić imprezy i wszystkich tam zwozić Kurczaki..chyba muszę pozostać z opcją 9 osób i siebie w domu... |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas my roczek robiliśmy w domu, zamówiliśmy tort i ciasto tylko, reszte same z mamą moją robiłyśmy
robiliśmy na dwie rodziny czyli moją i TŻ, łącznie jakieś 21 osób chyba (w tym dzieciaki) – rodzice, dziadkowie i rodzeństwo Ja bym na Twoim miejscu zaprosiła ciocie ale bez dzieci skoro dorosłe już jak bliskie to zrozumieją Co do Noddyego to ulubiona bajka teraz, obok Teletubisiów ale to już przestarzałe bajki, nie jesteśmy na czasie Selenity nie martw się, to są upławy normalne I za zaliczenie Aldrin gratuluję synka MamaKtosia no trzyma trzyma ![]() Ramona gratuluje zakupów ![]() Madziula powodzenia w nocnikowaniu ![]() Seksta podgrzewacze i sterylizatory są zazwyczaj uniwersalne i pasują do większości butelek Idę spać, jutro rano jadę na glukozę, jeszcze muszę zawieźć siuśki i morfologie też będę miała robioną. Mam nadzieję, ze przez przeziębienie mi wyniki się nie pozmieniają drastycznie ![]() Dobranoc |
|
|
|
#997 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do podgrzewacza to ja polecam bo używałam na okrągło. Do dzisiaj zresztą używam do podgrzania czegoś dla Mili. I podgrzewacz mam taki http://img02.tablica.pl/images_tabli...cin_rev002.jpg Podgrzewałam w nim mleko w butelce, picie w butelce, albo słoiczki ( z obiadkiem lub owockami)
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja piekę tradycyjnie z moich wypieków. Póki co na pewno to: http://www.mojewypieki.com/przepis/t...owo---malinowy i jako, że z nas maniacy muffinów to parę rodzajów muffinek, które dla specjalnie dla mojego dwuletniego króliczka ozdabiam króliczkowo: http://www.mojewypieki.com/przepis/b...czki-dekoracja
|
|
|
|
|
#999 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Obiad 4 dania?? A co do bajek to u nas tylko leci Niedźwiedź z niebieskiego domu Więc ja to zupełnie jestem nie w temacie.
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorowo... nie nadrobie dzis juz nic... za duzo...
Wlasnie wracamy od znajomych... jestem padnieta, a cos mnie dzis brzuch bolo ciekawe z czego? Jutro wolne wiec.sie wyspie zjem sniadanko i do was przyjde Milego wieczorku. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1001 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję zaliczenia Cytat:
Cytat:
a może część w jeden dzień a w inni pozostali? My tak robiliśmy z naszą rocznicą albo rzeczywiście tylko najbliższą rodzinę i tyle.
|
|||
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to tort Hani A i wybrała tak: obrączkę, różaniec, kieliszek, kasę i na końcu książkę
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin gratuluje chlopca. Napewo bedzies cudowna mama...
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wzorowe wyniki
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam do lozeczka. nie mam nastroju od kilku dni i jestem niesdozniesienia zarowno w pracy jak i w domu
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzucho dziekuje za komplementy
![]() Cytat:
![]() Aldrin super, gratuluje syneczka p.s. jakos nie moglam sobie wyobrazic, ze bedziesz miala dziewczynke, nie wiem czemu ![]() co do pampkow to niby biale najlepsze, z jakas siateczka srutututu, jak dla mnie sa straszne, zielone sa cieniutkie i chlonne, fajne, ale ta cena:col: pomaranczowych nie polecam, przepuszczaja strasznie Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2014-01-16 o 22:19 |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas to mamy identyczny repertuar bajkowy bo Olaf też tylko niedżwiedź i tylko do drzemki
tylko kiedys trafiliśmy na odcinek o nocniku i teraz nie mogę go znaleźć :p a i mamy 3 pluszaki niedźwiadkiw domu:pO Nikki to dobrze, ze mówisz o tych dwóch tygodniach bo Oliś dziś 4 razy osikany i zaczelam wątpić czy to dobra metoda:p A właśnie T.Hogg ta od Jezyka Niemowląt radzi od 9mcy zaczynać, Niegrzeczna spryciulo Tobie wychodzi? ![]() Co do butli to ja jak Magdi do dzis mam jedna duza druga mala i niekapki nie ma co przesadzać a sterylizowalam smoki i laktator :pMamaKtosia u nas z trudnymi butlami nie przeszlo, zeby w ogole nauczyc Olafa pić z butli, za duże mialam ciśnienie i wolał cyca bo samo leciało :p Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale oczywiście kupię bo wydaje sie byc przydatne... kiedys dla córy meczylam sie i podgrzewałam w garnuszku albo trzymalam butle w takim termosie,a jak bylam zmuszona expresowo to grzałam w mikrofali
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Pampy pomarańczowe odparzaja, my mieliśmu białe, a zielone pierwszy raz niedawno
![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na roczku przed pokrojeniem torta pozwolilam Filipowi wsadzic w niego lapki i oblizac palce, niech ma radoche, w koncu to jego pierwszy tort, ale moj sterylny, wiec tylko paluszkiem pogrzebal, zeby sie za bardzo nie pobrudzic i kazal mi araz sie umyc
|
|
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena - 33 zł ![]() a pytanko mam - tą TT anticolc to mozna używac jako zwykłej wyjmując ten zaworek z rurką ?? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
mój chrześniak to ogląda, dzięki tej bajce przestał się bac duchów, bo tam jest taka mała zjawa |
||
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać... dobranoc
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu tort z roczku Filipa SAM_7227.jpg |
|
|
|
|
#1017 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pampkow, to kolezanka do ktorej mam duze zaufanie polecila mi te biale, ze niby lepiej chlona, mniej obcieraja i w ogole sa jakies takie delikatniejsze... No nie wiem.. Planowalam zaczac od tych bialych inpotem te wieksze kupowac zielone. Cytat:
Bardzo bym chciala karmic piersia przynajmniej pol roku, ale wiem tez ze bede musiala czesto gdzies wyjsci odciagnac pokarm i zostawic w butelce. Pewnie jest, ze kupie laktator elektroniczny, bo na recznym to bym sie chyba zajechala. No i myslalam, zeby kupic ten Aventa. No ale jak taki laktator to i takie butelki. Niby na stronie producenta jest napisane, ze one maja smiczki stylizowane na piers matki i powinny taki sam efekt dawac. A teraz ty polecasz Medele i dr Brown. One pewnie nie podpasuja do laktatora Aventa? A moze laktatory z tych firm sa lepsze? Milion pytan mam Ty pewnie duzo wiesz w tym temacie, wiec jakbys mogla cos tu napisac to bede mega wdzieczna! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Iga dopiero pada 20 min temu, masakra
![]() jestem wykończona.. coraz poźniej chodzi spać, muszę jej skrócić drzemki chyba w ciągu dnia bo zeświruje ![]() śliczny brzuszek ![]() Cytat:
a mokra plamą się nie przejmuj, to na pewno jakieś upławy Cytat:
gratuluję synkaCytat:
![]() a torta mieliśmy takiego
|
|||
|
|
|
#1019 |
|
BAN stały
|
Kasian86 aaa pamiętam ten tort!! Ty już go gdzieś wklejałaś !
Super! A co do wyborów to nieźle... A jak to się dokładnie przeprowadza? :P Bo słyszałam u niektórych, że dają tylko kieliszek, różaniec i kasę Madziuuula hehe, o nocniku nie widziałam. Za to "muzyka dla moich uszu" znam już na pamięć Ale, że co od 9 miesiąca zaczynać? Na nocnik sadzać? To ja już ten termin przeoczyłam A tak serio to kiedy wysadzałyście pierwszy raz? Sylvuniaa84 ja ten podgrzewacz kupiałm używany. Od jedenj wizażanki zresztą :P Także grosze za niego dałam A na serio u nas baaardzo przydatny Muffinka90 hahaha, Twój Filip boski z tym jednym paluchem w torcie! Mógł już chłopak skorzystać i całą łapkę umoczyć No i w sumie to prawda, że roczek to dziecko mało jeszcze kojarzy Łooo Muffinka..ale bryka Dobra idę spać..bo miałam zajrzeć do Was tylko na chwilkę..i siedzę już 2 godziny Dobranoc mamusie |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
co do chusteczek to polecam poczytac:
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza....html?spref=fb ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Dziewczyny jak czytam o tych roczkach Waszych maluchow, to ja takie menu i czas w knajpie na swoim slubie bede miala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

a u Ciebie tam chyba na główkę wygląda 

ale jeżeli miałabyś możliwość wynajęcia czegoś tak jak napisała Sylvunia to to całkiem niezły pomysł 

) bedziemy jezdzic do Tesciow i ja gap boje sie ze zostawie kiedys butelke u Nich, wiec wole drugi zestaw miec w domu
Przynajmniej ja nie znam takiej. A w sumie taka salka to niezły pomysł. Nawet wiem, że u teściów jest taka 500 metrów od nich i jest super!! Tylko, że teście mieszkają 120 km od nas..więc nie opłaca się tam przenosić imprezy i wszystkich tam zwozić 

a w przyszłym semestrze zamierzam chodzić do końca, ale jak to będzie to nie wiem wszystko się może zdarzyć