![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Cytat:
![]() to dla rozladowania emocji ![]() jesli jestes pewna, ze chanel ma zawsze grawer to chyba sprawa prosta. ja nie jestem ekspertem w tych sprawach. zawsze kupuje rzeczy w duzych drogeriach badz poprzez internet ale nigdy nie na allegro. Nie potrafie odroznic podrobki od oryginalu bo mi nawet do glowy nie przyszlo takie sprawdzanie. zawsze mam zaufanie do drugiej osoby. ale gdyby ktos nie byl zadowolony z wymianki a ja nie bylabym pewna oryginalnosci produktu to zgodzilabym sie na oddanie rzeczy. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a możliwe te to tak sie robi ze starości to teraz sie dowiedzialam ze on ma jakieś 5 lat może, myślisz ze po takim długim czasie ma prawo sie psuc? bo kolor tez juz nie taki jak w moim bo taki az pomaranczowy, a allure jest jasniejszy, mademoiselle bardziej pod pomarancz podchodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
a i zgadzam sie z dziewczynami - NIGDY przenigdy nie zdarzylo mi sie, zeby starly sie napisy badz odpryskiwalo cos z korka. Nosze perfumy w torebce jak gdzies ide i bez zadnej oslony i nigdy cos takiego mi sie nie przydarzylo. Nawet jak moj burasek ugryzl korek to jego ostre zabki nie pozostawily sladow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jestem przeczulona pod tym względem, bo raz sie nabrałam i od tego czasu uważam na to wszystko, a poza tym pracowałam w perfumerii w wakacje w Anglii to trochę sie znam ![]() ![]() POzdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Allure klasyk jest jasnozoloty, "siuskowy" letko ![]() edit-popros moze inne dziewczyny jeszcze o porownanie i opis... Monme ma chyba Chanela zapach jakis, Vilandra miala w watku Mademoiselle, gdzies jeszcze widzialam Allure klasyka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio to z pewnoscia nie. To juz moja kolejna flaszka Allure i wszytkie dotychczas byly podobne... P.S. To zalezy jakie kto ma siuski. Szlo mi o takie "letkie" rozrzedzone siuski. Nie zas o intensywnie zolte. A fuj! o czym ja tu pisze...fizjologia bleee |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() najlepeij poznac po trwalosci zapachu i po opakowaniu. Oryginalne opakowania sie nie niszcza. Wszystkie jakie mialam niezaleznie od marki nigdy mi sie nie starly a nie dbam o takie rzeczy specjalnie. nie trzymam w kartonikach i nosze w torebce i w kosmetyczce razem z nozyczkami, cazkami, pilniczkami itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda. Dla mezczyzn zwykle kolory bywaja podstawowe, proste. Ostnio uczylam pewnego chlopa jakimz to kolorem jest lososiowy wlasnie. Mowie: wiesz jak wyglada losos? Slysze: ale jaki? baltycki czy norweski? Mowie: no normalny, norweski. Slysze: acha, to wiem. Tylko po co nazywac kolor lososiowy, jak losos jest różowy przeciez. Kuniec cytata. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak moim zdaniem powinnaś zażądać zwrotu, jeśli perfumy maja 5 lat i nie jesteś co do oryginalności przekonana- masz do tego prawo!
![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Nutello, każde (w dodatku prawidłowo przechowywane) perfumy ważne są przez 36 miesięcy - 3 lata. Skoro więc wizażanka sama przyznała się, że perfumy mają ok 5 lat, to po prostu oszukała Cię wciskając Ci kosmetyk poważnie przeterminowany.
Więc jeślijest to przeterminowana podróba, to chyba żadna przyjemność z posiadania takiego cuda ![]()
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Co do kwestii pt. podróba - zgodzę się z przemówczyniami
![]() W kwestii tzw. daty ważności już nie bardzo ![]() Rozwiązanie - zgadzam się, że należy je zwrócić i poprosić o zwrot swoich kosmetyków.
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie - według mnie - takich perfum nie wypada już wystawiać na Targowisku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A datę wyprodukowania zawsze można sprawdzić poprzez rozkodowanie kodu znajdującego się zawsze na kosmetyku ![]() http://datecalculator.googlepages.com/englishhomepage - dzięki tej stronie datę produkcji można sprawdzić w kilka sekund ![]() ![]() Na forum kosmetycznym dziewczyny napisały, że ten "kalkulator" jednak nie odczytuje daty produkcji niektórych pryzm Givenchy. No i nie da się sprawdzić kosmetyków wszystkich marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Daigee, super, dziękuje Ci ogromnie, bo bardzo mi się to przyda
![]() Co do perfum - mam zapachy, których używam sporadycznie, max kilka razy w roku. Jestem pewna, że są ok, chociaż ich nie wymieniam. Zazwyczaj jeśli wymieniam, to te, które "kocham inaczej" czyli świeże nabytki w postaci prezentów. Mam też kilka starszych, które mieć będę i nie oddam ![]() ![]()
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Ta data ważności w wysokości 3 lat to pewnie - jak w przypadku produktów spożywczych - "minimalny termin przypatnosci do spożycia". W przypadku kosmetyków "spożycia" chyba należałoby zastąpić "użytku"
![]() Tak więc faktem jest, że własciwie przechowywana, dajmy na to śmietana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
|
Daigee świetna sprawa, właśnie sprawidzłam z kiedy jest moja Coco M. którą dostałam dziś... ponoć z czerwca 2002 roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do sprawy,ktora teraz tez sie tu ciagnie-takze uwazam ze perfumy sa podrobione...a wizazanka powinna sie odmienic.Jesli nie bedzie chciala-to ktos z modow pewnie zareaguje... Kiedys slyszalam ze bardzo czesto podrobki roznia sie korkiem...schodzi z niego pazlotko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
a ja juz sie uspokoilam z datami. to wersja testowa programu i zdarzaja sie bledy. zwrocilam uwage ze w lancome i dior sa problemy z kodami. pomadka ktora otrzymalam z wymiany pochodzi ze stycznia 2009 roku wiec to chyba przegiecie lekkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie można ufać na 100% temu programowi ![]()
![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.